Ελεύθερη αγορά εργασίας

Ορέστης40

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ορέστης40 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 148 μηνύματα.
Το τρελό με τις streaming girls δεν είναι πως βγάζουν τόσα, αλλά το γεγονός πως στα πριβέ σέσσιονς τις περισσότερες φορές μιλάνε με άντρες που απλά θέλουν να συζητήσουν χωρίς τίποτα σεξουαλικό επειδή η γυναίκα τους είναι ξέρω γω 35+ και έχει παχύνει μετα το γάμο και γενικά η κατάσταση είναι μίζερη. Λογικά θα υπάρξει, αν δεν υπάρχει ήδη δλδ, service που απλά μια κοπέλα νέα στο σώμα και το μυαλό προσφέρει την ώρα της για να συζητάει απλά με τον άντρα πελάτη είτε στο ίντερνετ είτε έξω σε κάνα καφέ κλπ.

Απ΄όσο ξέρω είναι πολύ συχνό και με τις καλοπληρωμένες βιζίτες που οι άντρες της παίρνουν για φαγητό σε ακριβό εστιατόρειο, όπου ξέρουν πως να φερθούν και πως να πιάσουν το μαχαιροπήρουνο κλπ, γτ μπορεί οι άντρες να είναι πετυχημένοι, αλλά να έχουν ξεμείνει σε βαρετό και μίζερο γάμο με πάλι γυναίκα χοντρούλα κλπ.


Ειναι κατι που το εχω κανει γιατι ενιωθα αναγκη να μιλησω με μια κοπελα.




Υπαρχει η αποψη οτι πολλα επαγγελματα ειναι στην πραγματικοτητα αχρηστα και θα ηταν καλυτερο να πληρωνει το κρατος καθολικο βασικο εισοδημα στους πολιτες και εκεινοι να εργαζονται οσο και οπου τους αρεσει.

Graeber holds that work as a source of virtue is a recent idea, that work was disdained by the aristocracy in classical times, but inverted as virtuous through then-radical philosophers like John Locke. The Puritan idea of virtue through suffering justified the toil of the working classes as noble.[2] And so, Graeber continues, bullshit jobs justify contemporary patterns of living: that the pains of dull work are suitable justification for the ability to fulfill consumer desires, and that fulfilling those desires is indeed the reward for suffering through pointless work. Accordingly, over time, the prosperity extracted from technological advances has been reinvested into industry and consumer growth for its own sake rather than the purchase of additional leisure time from work.[1] Bullshit jobs also serve political ends, in which political parties are more concerned about having jobs than whether the jobs are fulfilling. In addition, he contends, populations occupied with busywork have less time to revolt.[3]

As a potential solution, Graeber suggests universal basic income, a livable benefit paid to all without qualification, which would let people work at their leisure.[2] The author credits a natural human work cycle of cramming and slacking as the most productive way to work, as farmers, fishers, warriors, and novelists vary in the rigor of work based on need for productivity, not the standard working hours, which can appear arbitrary when compared to cycles of productivity. Graeber contends that time not spent pursuing pointless work could instead be spent pursuing creative activities.[1]
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bullshit_Jobs
 
Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,869 μηνύματα.
Χιμέλα αν και συμφωνώ μαζί σου δεν μπορείς παρά να παραδεχθείς πως μια όμορφη γυναίκα (και μιλάμε για girl nixt door όμορφη, όχι μοντέλο) έχει αρκετούς τρόπους να εξαργυρώσει την ομορφιά της αν θέλει χωρίς πολύ κόπο μάλιστα.
Cam shows, sugar daddies, streaming,cybersex κτλ κτλ Ειδικά πλέον με την ανωνυμία του ίντερνετ που ο όλος ο κόσμος έχει γίνει μια γειτονιά μπορεί να το κάνει και χωρίς να αμαυρώσει την κοινωνική εικόνα της αν είναι προσεκτική. Οι bussiness αυτές δεν ανθίζουν δίχως λόγο τα τελευταία χρόνια άλλωστε.

Δεν υπάρχει καμία δουλειά στην οποία βγάζεις λεφτά χωρίς κόπο. Μόνο το ότι απασχολεισαι ένα οχτάωρο υποχρεωτικά χωρίς να μπορείς να κάνεις άλλα πράγματα, είναι ένας κόπος. Αλλά πέρα από αυτό, κόπος δεν είναι μόνο σωματικός ή πνευματικός, μπορεί να είναι και ψυχικός. Ένας κοινωνικός λειτουργός που δουλεύει σε νοσοκομείο και συζητάει κάθε μέρα με αρρώστους ας πούμε μπορεί να μην κουράζει το σώμα του, αλλά τον καταβάλλει ψυχικά. Το να πουλάει κάποια το κορμί της ή να εκτίθεται σε αυτά που είπες μακροπρόθεσμα θα δημιουργήσουν ψυχολογικά, συν ότι μπορεί να έχουν επιπτώσεις στη ζωή της κάποια στιγμή όπως να κολλήσει κάποια αρρώστια, να μαθευτεί στο περιβάλλον της, να το μάθει κάποτε ο άντρας ή τα παιδιά της κλπ. Οπότε μόνο η ομορφιά είναι σίγουρα ένα ατού, αλλά η λάθος χρήση της μπορεί να αποβεί επιζήμια.
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ειναι κατι που το εχω κανει γιατι ενιωθα αναγκη να μιλησω με μια κοπελα.




Υπαρχει η αποψη οτι πολλα επαγγελματα ειναι στην πραγματικοτητα αχρηστα και θα ηταν καλυτερο να πληρωνει το κρατος καθολικο βασικο εισοδημα στους πολιτες και εκεινοι να εργαζονται οσο και οπου τους αρεσει.


Ας υποθέσουμε πως η Ελλάδα θεσπίσει καθολικό εγγυημένο εισόδημα στα επίπεδα του βασικού μιθου, δηλαδή 600 ευρώ. Αυτό σημαίνει τώρα πως κάθε Έλληνας θα λαμβάνει από το κράτος 600 το μήνα επειδή υπάρχει. Το κόστος αυτής της πολιτικής είναι 60 δις το χρόνο. To budget της κυβέρνησης είναι 10 δις. Μια τέτοια πολιτική αρχικά θα χρειαζόταν τρελη αύξηση της φορολογίας στους έχοντες, μιλαμε της τάξης του να βγάζεις 10.000 το χρόνο και να σου μένουν χίλια. Φυσικά αν το έκανες αυτό όλοι οι εχοντες θα σταματούσαν να εργαζονται και θα ζούσαν με το ΒΕΕ και θα έχανες και συνεπώς όλο το φορολογικό εισόδημα αρα και την ικανότητα να πληρώνεις ΒΕΕ.


Αλλά ας πούμε ότι τα βρήκαμε τα λεφτά. Μας τα έδωσε η Γερμανία. Με το που δώσεις το ΒΕΕ όλοι οι εργάτες του βασικού μισθου θα φύγουν από την δουλειά τους, καθώς δεν υπάρχει λόγος να δουλεύουν πλέον αφού μπορούν να πάρουν τα ίδια χρήματα. Αυτό θα δημιουργήσει τεράστια ζητήση στα κατωτατα επαγγέλματα και συνεπώς οι εργοδότες θα αναγκαστούν να δώσουν 1000ρικο για αυτές τις θέσεις. Για να καλύψουν φυσικά τη ζημιά θα αυξήσουν στις τιμές και το σάντουιτς από 2.5 θα πάει 5 ευρώ. Ο καφές από 3 ευρώ θα πάει 6 κ.ο.κ. Καθως το κόστος εργασίας θα αυξηθεί για να κρατήσει την εργασια θα αυξηθούν και όλες οι τιμές των προϊόντων και άρα θα έχουμε απλά μια μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού. Με τέτοια αύξηση το ΒΕΕ θα αποτύχει να κάνει τη δουλειά του και θα πρέπει να αυξηθεί και άλλο και έτσι έχουμε έναν κύκλο.

Ο πληθωρισμός καταστρέφει τις αποταμιευεις καθώς τα χρήματα που βάζεις στην άκρη χάνουν με το χρόνο της αξία τους. Έτσι οι άνθρωποι αντί να απιταμιευουν και να επενδύουν δημιουργώντας περεταιρω πλούτο θα καταναλώνουν τα χρήματά τους ώστε να μην τα φάει ο πληθωρισμός. Θα αυξηθεί πολύ η ζητήση καταναλωτικων αγαθών και το σάντουιτς θα πάει από 5 στα 7. Η παραγωγη καπιταλιστικων αγαθών θα μειωθεί και συνεπώς θα μειωθεί η ικανότητα μας να παράγουμε περισσότερα καταναλωτικά αγαθα στο μέλλον.

Το όλο σύστημα θα καταρρεύσει θα έχουμε εξεγέρσεις, τα λεφτά θα χάσουν εντελώς την αξία τους και θα επιστρέψουμε πάλι εδώ που είμαστε με απλά αρκετά χρόνια πίσω τεχνολογικά.

Ας μην υπολογίσουμε καν πως η χώρα θα γίνει πόλος έλξης κυριολεκτικά όλων των φτωχών του κόσμου.

Αλλά ας πούμε πως όλα δουλεύουν ρολόι και όλα λειτουργούν σωστά οίκονομικα με μαγικό τρόπο.

Πιστεύεις πως ένας άνθρωπος που δεν έχει αναγκη να δουλέψει ούτε μέρα στη ζωή του, χωρίς να το έχει κατακτήσειμονος του αυτό θα αρχίσει να παράγει τέχνη και να κανει δημιουργικές εργασίες που κανένας δεν όρισε ποτέ ποιες είναι, η θα το ρίξει στο αλκοόλ, partying, τζόγο κοκ? Το τζάμπα χρήμα καταστρέφει τον άνθρωπο γιατι κάνει enable όλες του τις κακές συμπεριφορές και εξαρτήσεις. Υπάρχουν άτομα σήμερα που προτιμούν να καπνίσουν η να πιουν από το να φάνε. Δωστους ένα χιλιάρικο το μήνα και δες τι θα κάνουν.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

McManus

Δραστήριο μέλος

Ο Τι ώρα να περάσω; αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 744 μηνύματα.
Λανς, αυτα που λες δεν ειναι μονο σοσιαλιστικες μαλακειες, αλλα προτεινεις και μεθοδους που αν τις εκαναν οι κακοι καπιταλιστες θα ουρλιαζες. Γιατι φυσικα εσενα θα σου αρεσε ενα καρτελ μηχανικων που θα φιξαρει και θα ανεβασει τις τιμες, αλλα αν το κανουν τα σουπερμαρκετ ή οι καπιταλες εκει υπαρχει προβλημα. Μονος σου απεδειξες γιατι δεν πρεπει να υπαρχουν νομοι που να νομιμοποιουν το price fixing, ανεξαρτητως του πως μαρκεταρονται, καθως εχουν σκοπο μονο να ανεβασουν την τιμη εις βαρος του καταναλωτη. Απλα εσυ εισαι τωρα απο την πλευρα του παραγωγου εργου και σε χαλαει.
Κανενος το εργο δεν εχει εσωτερικη αξια, πλαφον τιμης και αλλες τετοιες μαρξιστικες παπαριες και entitlements, γιατι υπαρχουν δυο πραγματα που υπερισχυουν ολων αυτων, η προσφορα και η ζητηση. Δεν πα να'σαι γιατρος και να σωζεις ζωες, αν υπαρχουν ενα σωρο ατομα που κανουν την ιδια δουλεια, η τιμη θα πεσει. Γι'αυτο βλεπεις ατομα να βγαζουν τα χαρτια που ανεφερες για 50 ευρω αντι 100, το οποιο ειναι καλο στο τελος της ημερας για τον καταναλωτη, αλλα δειχνει επισης οτι η δουλεια γινεται με τα μισα λεφτα.
Εγινε καμια αναφορα στο ποσοι αποφοιτοι βγαινουν καθε χρονο σε συνδυασμο με ποση ζητηση υπαρχει γι'αυτα τα επαγγελματα? Μπα. Καμια λυση να πεσει το πρωτο και να ανεβει το δευτερο? Ουτε. 650 και πολλα ειναι

Έχετε μία τάση στο φόρουμ να αναλύετε τα πάντα μονόπλευρα και συνήθως υπέρ της πλευράς του ισχυρού. Εξήγησε ότι εξηγησες. Μάλλον ήρθε η ώρα να εξηγήσεις πως θα ζήσει κάποιος με 650 ευρώ και θα τηρει κομπλέ τα πάντα!!!
Χωρίς βοήθειες, όπως λέει ο Λανσελοτ.
Τόσο πολύ σας ενόχλησε αυτό που είπε;

δηλαδή με ενέσεις θα ζει ο κόσμος;

που είναι τα μέλη που ορκίζονται ότι περνάνε μία χαρά με 650 κι είναι ανεξάρτητα; εξαφανιστηκαν;
άσε την προσφορά και την ζήτηση.
Ας αφήσουμε και τους μηχανικούς
και τα βολικά παραδείγματα.
Έχουμε και λεμε.

Υπάλληλος με 650 ευρώ. Ωράριο τρελλο
συμφωνα με τις σημερινές συνθήκες.
Δε έχουμε περάσει όλοι από εκεί; Δεν γυρισαμε εκεί για να επαναπροσπαθήσουμε;
Γιατί τόση μαχμουρλίαση;

Βασικά έξοδα καλυμμένα και ποιότητα ζωής. Αυτά του ανήκουν.
Βγάλτον κομπλέ στην κοινωνία.

Ακούω πως!

Όχι σαν αυτά που λέει ο φίλος και συμπαθής Χακερ που μας παροτρύνει να γίνουμε καλόγεροι.

:yes:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Η δική σου μαγική λύση για το. Εργαζόμενο των 650 ποια είναι ακριβώς mcmanous?
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,549 μηνύματα.
Λανς, αυτα που λες δεν ειναι μονο σοσιαλιστικες μαλακειες, αλλα προτεινεις και μεθοδους που αν τις εκαναν οι κακοι καπιταλιστες θα ουρλιαζες. Γιατι φυσικα εσενα θα σου αρεσε ενα καρτελ μηχανικων που θα φιξαρει και θα ανεβασει τις τιμες, αλλα αν το κανουν τα σουπερμαρκετ ή οι καπιταλες εκει υπαρχει προβλημα. Μονος σου απεδειξες γιατι δεν πρεπει να υπαρχουν νομοι που να νομιμοποιουν το price fixing, ανεξαρτητως του πως μαρκεταρονται, καθως εχουν σκοπο μονο να ανεβασουν την τιμη εις βαρος του καταναλωτη. Απλα εσυ εισαι τωρα απο την πλευρα του παραγωγου εργου και σε χαλαει.
Κανενος το εργο δεν εχει εσωτερικη αξια, πλαφον τιμης και αλλες τετοιες μαρξιστικες παπαριες και entitlements, γιατι υπαρχουν δυο πραγματα που υπερισχυουν ολων αυτων, η προσφορα και η ζητηση. Δεν πα να'σαι γιατρος και να σωζεις ζωες, αν υπαρχουν ενα σωρο ατομα που κανουν την ιδια δουλεια, η τιμη θα πεσει. Γι'αυτο βλεπεις ατομα να βγαζουν τα χαρτια που ανεφερες για 50 ευρω αντι 100, το οποιο ειναι καλο στο τελος της ημερας για τον καταναλωτη, αλλα δειχνει επισης οτι η δουλεια γινεται με τα μισα λεφτα.
Εγινε καμια αναφορα στο ποσοι αποφοιτοι βγαινουν καθε χρονο σε συνδυασμο με ποση ζητηση υπαρχει γι'αυτα τα επαγγελματα? Μπα. Καμια λυση να πεσει το πρωτο και να ανεβει το δευτερο? Ουτε. 650 και πολλα ειναι

Ελλάδα , η χώρα που η γραμματέας πληρώνεται περισσότερο από τον μηχανικό !

Αυτά που γράφεις δεν είναι περισσότερο από μπαρούφες κατά την διάρκεια της στέγασής σου στο γεμάτο χασισοκαπνό σπίτι σου.
Η άγνοια σου με την αγορά εργασίας είναι ορατή. Ένας γιατρός απολαμβάνει την αναγνώριση από την κοινωνία και έχει τις κατάλληλες απολαβές.
Αν πέσει το σπίτι σου και πεθάνετε όσοι είστε μέσα , φυλακή θα πάει ο μηχανικός των 650 ευρώ. Αν βάλεις στεντ εσύ , ο πατέρας σου ή η μητέρα σου και πεθάνετε μετά , ο μηχανικός των 650 ευρώ θα πάει μέσα. Αν πέσει η γέφυρα την ώρα που περνάς εσύ με την οικογένειά σου , ο μηχαωικός των 650 ευρώ θα πάει φυλακή. Αν πέσει η μπασκέτα, το τέρμα ποδοσφαίρου στο κεφάλι σου και πεθάνεις, ο μηχανικός των 650 ευρώ θα πάει φυλακή.
Αν λοιπόν δεν έχεις αντιληφθεί ότι οι ευθύνες που έχει ένας μηχανικός είναι περισσότερες από μία γραμματέα είναι δικό σου πρόβλημα. Και όμως στην Ελλάδα με τους φοβερούς και τρομερούς εργοδότες η γραμματές έχει μεγαλύτερο μισθό.

2. Πάμε στα χαρτιά ... διότι χώθηκες και εκεί με τις μηδενικές γνώσεις. Αν σου φέρω τα δύο χαρτιά μπροστά σου (των 50 και των 100) δεν θα βγάλεις άκρη διότι είσαι άσχετος με το θέμα, εκφέρεις όμως άποψη που είναι επικίνδυνη. Τα δύο χαρτιά διαφέρουν στα σχέδια, στους συντελεστές και στις διαστάσεις. Θα τα εξετάσει ποτέ ο πελάτης ; όχι. Θα τα ελέγξει ποτέ το κράτος ; όχι.

Επιβάλλεται να υπάρχει πλαφόν στην αμοιβή του μηχανικού όπως συμβαίνει στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη.

όχι δεν επηρεάζει ο αριθμός αποφοίτων

Έχουμε δύο Ελληνες μηχανικούς , ίδιους με 5ετη προϋπηρεσία. Ο ένας πάει από Ελλάδα Γερμανία και ο άλλος αντίθετα. Θεωρητικά πάντα θα έπρεπε και οι δύο να πληρωθούν ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας τους. Μόνο που στην Ελλάδα κάτι τέτοιο δεν γίνεται.



ΥΓ : Για κάτι ανειδίκευτους σαν και εσένα, 650 είναι πολλά .
Φιλικά

Η δική σου μαγική λύση για το. Εργαζόμενο των 650 ποια είναι ακριβώς mcmanous?


όχι πάντως να ευχαριστεί που έχει και δουλειά . Αν λοιπόν εσύ μπορείς να ζήσεις με 650 δείξε μας πώς . Αν όχι μην εκφέρεις άλλο επικίνδυνες απόψεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:

McManus

Δραστήριο μέλος

Ο Τι ώρα να περάσω; αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 744 μηνύματα.
Η δική σου μαγική λύση για το. Εργαζόμενο των 650 ποια είναι ακριβώς mcmanous?


Υπήρξα ξεκάθαρος. Αν χρειαστεί να το κανω θα το κάνω αλλά δεν μπορώ να ζήσω με 650.
Κανείς δεν μπορεί. Και αν κατσεις, θα κολλήσεις στην ψεύτικη δηθεν ασφαλεια. Οφειλεις να φας σίδερα να βρεις άκρη.
Ξεκινά από το πάγιο οτι είσαι μόνος στην ερημο και δεν υπάρχει τίποτα πλάι σου. Μόνο έτσι θα τρέξεις πιο γρήγορα. Μιλάω γενικά. Στην ζωή έχουμε έρθει για να ζήσουμε ωραία κι αρμονικά.
Δεν γίνεται να λέμε ότι δεν θα βγαινουμε έξω από το σπίτι και θα εχουμε μονο τσ βασικά που ούτε γι αυτά δεν φτάνουν.
Ο βασικός μισθός τυπώθηκε στα μυαλά ως καλυψη βασικων αναγκών. Επειδή το είπε ποιος; Οι ανώμαλοι κρατικοί φορείς;
Αυτοί έδιναν επιδόματα για καραμέλες και έλεγαν υπομονή. Αυτούς θα ακουσεις η την ζωή σου;
Απλα και ομορφα. Με 650 αυτό δεν γίνεται.
Συνεπώς όταν πηγαίνω σε τέτοια ποσά, αρρωσταινω και φεύγω όσο μπορώ πιο γρήγορα. Μάλιστα κοιτώ το ρολόι για να βγάλω την δουλειά γρήγορα και να κοροιδεψω τον εαυτό μου ότι είχα αυξημένη τιμή ώρας.
Οι άλλοι δηλαδή τι κανουν; χαίρονται;
ακου περνάμε κομπλέ.
Ρε τι προπαγάνδα είναι τούτη;
βρε εδώ παραμιλάει ο κόσμος!
Κλείνουν σπίτια κάθε μέρα. Αυτοκτονίες ξαφνικά που δεν τις λένε για να μην βγει ο λαός με ρόπαλα.
Της πουτανας γίνεται!

:yes:
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Υπήρξα ξεκάθαρος. Αν χρειαστεί να το κανω θα το κάνω αλλά δεν μπορώ να ζήσω με 650.
Κανείς δεν μπορεί. Και αν κατσεις, θα κολλήσεις στην ψεύτικη δηθεν ασφαλεια. Οφειλεις να φας σίδερα να βρεις άκρη.
Ξεκινά από το πάγιο οτι είσαι μόνος στην ερημο και δεν υπάρχει τίποτα πλάι σου. Μόνο έτσι θα τρέξεις πιο γρήγορα. Μιλάω γενικά. Στην ζωή έχουμε έρθει για να ζήσουμε ωραία κι αρμονικά.
Δεν γίνεται να λέμε ότι δεν θα βγαινουμε έξω από το σπίτι και θα εχουμε μονο τσ βασικά που ούτε γι αυτά δεν φτάνουν.
Ο βασικός μισθός τυπώθηκε στα μυαλά ως καλυψη βασικων αναγκών. Επειδή το είπε ποιος; Οι ανώμαλοι κρατικοί φορείς;
Αυτοί έδιναν επιδόματα για καραμέλες και έλεγαν υπομονή. Αυτούς θα ακουσεις η την ζωή σου;
Απλα και ομορφα. Με 650 αυτό δεν γίνεται.
Συνεπώς όταν πηγαίνω σε τέτοια ποσά, αρρωσταινω και φεύγω όσο μπορώ πιο γρήγορα. Μάλιστα κοιτώ το ρολόι για να βγάλω την δουλειά γρήγορα και να κοροιδεψω τον εαυτό μου ότι είχα αυξημένη τιμή ώρας.
Οι άλλοι δηλαδή τι κανουν; χαίρονται;
ακου περνάμε κομπλέ.
Ρε τι προπαγάνδα είναι τούτη;
βρε εδώ παραμιλάει ο κόσμος!
Κλείνουν σπίτια κάθε μέρα. Αυτοκτονίες ξαφνικά που δεν τις λένε για να μην βγει ο λαός με ρόπαλα.
Της πουτανας γίνεται!

:yes:



Τα 650 φτάνουν μια χαρά για να ζεις μόνος σου και να έχεις τα βασικά, σπίτι, ρεύμα, νερό, φαγητό, ρούχα, και βασικές μετακινήσεις. Αν εσένα δεν σου φτάνουν σημαίνει πως δεν ξέρεις να κάνεις διαχείριση χρημάτων.


Ο βασικός μισθός είναι βασικός. Δεν έχει σκοπό να σου προσφέρει την δυνατότητα να βγαίνεις για ποτά, να κερνάς γκόμενές, να πας ταξίδια και εκδρομές και να αγοράζεις πράγματα για το κέφι σου.

Ο βασικός μισθός έχει σκοπό να σου εξασφαλίσει τα βασικά δηλαδή να μη μείνεις στον δρόμο και ψοφισεις της πείνας.

Αν θες το ευ ζειν φρόντισε να κάνεις κατι για να το αποκτήσεις ώστε να μην χρειάζεται να δουλεύεις για το βασικό.

Και ναι έχω ζήσει μόνος μου με τον βασικό και ούτε λέω ανυπόστατες μπαρούφες.

Έχει καλλιεργηθεί εδώ η νοοτροπία σε μερικούς ότι ο κόσμος σας χρωστάει κάτι επειδή και μονο γεννηθήκατε. Ξυπνήστε λίγο. Ο κόσμος δεν σας χρωστάει απολύτως τίποτα. Αν πεθάνετε αύριο δεν θα αλλάξει φυλλαράκι στον πλανήτη snowflakes. Όποιος θέλει κάτι στη ζωή του διεκδικεί και καταβάλει προσπάθεια.
 

McManus

Δραστήριο μέλος

Ο Τι ώρα να περάσω; αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 744 μηνύματα.
όχι πάντως να ευχαριστεί που έχει και δουλειά . Αν λοιπόν εσύ μπορείς να ζήσεις με 650 δείξε μας πώς . Αν όχι μην εκφέρεις άλλο επικίνδυνες απόψεις.

Φίλε Λανσελοτ αν σου ρίξουν ξανά μπαν έρχομαι καπάκι κι εγώ.
Με την μία.

Ρε εδώ πηγαινα να δουλεψω με χαμηλη τιμή και είχα πει στον εργοδοτη μάγκα σπασε το μήνα σε δόσεις, πεφτε αυθημερόν το μεροκαματο και μόλις βρω κάτι άλλο έφυγα και κόψε τον λαιμό σου. Αφού δεν αναγνωρίζεις προϋπηρεσία και θες να κολλας τετραωρα για 9ωρο, να κάνεις παραχωρηση κι εσυ. Αν θες έτσι. Εκατσα 14 μέρες. Με το που σχολαγα εψαχνα δουλειά. Κι όλοι ξέρουμε τι βάσανο είναι αυτό.


Γιατί δηλαδή;

Μαζί την εχουμε την εταιρεία;

:yes:
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,549 μηνύματα.
Τα 650 φτάνουν μια χαρά για να ζεις μόνος σου και να έχεις τα βασικά, σπίτι, ρεύμα, νερό, φαγητό, ρούχα, και βασικές μετακινήσεις. Αν εσένα δεν σου φτάνουν σημαίνει πως δεν ξέρεις να κάνεις διαχείριση χρημάτων.


Ο βασικός μισθός είναι βασικός. Δεν έχει σκοπό να σου προσφέρει την δυνατότητα να βγαίνεις για ποτά, να κερνάς γκόμενές, να πας ταξίδια και εκδρομές και να αγοράζεις πράγματα για το κέφι σου.

Ο βασικός μισθός έχει σκοπό να σου εξασφαλίσει τα βασικά δηλαδή να μη μείνεις στον δρόμο και ψοφισεις της πείνας.

Αν θες το ευ ζειν φρόντισε να κάνεις κατι για να το αποκτήσεις ώστε να μην χρειάζεται να δουλεύεις για το βασικό.

Και ναι έχω ζήσει μόνος μου με τον βασικό και ούτε λέω ανυπόστατες μπαρούφες.

Έχει καλλιεργηθεί εδώ η νοοτροπία σε μερικούς ότι ο κόσμος σας χρωστάει κάτι επειδή και μονο γεννηθήκατε. Ξυπνήστε λίγο. Ο κόσμος δεν σας χρωστάει απολύτως τίποτα. Αν πεθάνετε αύριο δεν θα αλλάξει φυλλαράκι στον πλανήτη snowflakes. Όποιος θέλει κάτι στη ζωή του διεκδικεί και καταβάλει προσπάθεια.


Νούμερα γράψε ... απόδειξε το ότι δεν φτάνουν
650 ευρώ .
Θεσσαλονίκη
- Ενοίκιο 300 ευρώ.
- Ρεύμα 40 ευρώ
- Νερό 30 ευρώ
- Πετρέλαιο-Φ/Α 50 ευρώ (που δεν ισχύει αλλά το προσπερνώ).
- Κοινόχρηστα 10 ευρώ (και αυτό δεν ισχύει αλλά το προσπερνώ)
- Ιντερνετ/Κινητό 30 ευρώ.
- Ψώνια εβδομάδας 40 ευρώ (να είσαι λιτοδίαιτος) = 160
- Εισιτήρια 22,5 (κάρτα οασθ)
- Λοιπά έξοδα 10 ευρω
Σύνολο 652,5 ευρώ.

Τα 650 φτάνουν μια χαρά για να ζεις μόνος σου και να έχεις τα βασικά, σπίτι, ρεύμα, νερό, φαγητό, ρούχα, και βασικές μετακινήσεις. Αν εσένα δεν σου φτάνουν σημαίνει πως δεν ξέρεις να κάνεις διαχείριση χρημάτων.


Ο βασικός μισθός είναι βασικός. Δεν έχει σκοπό να σου προσφέρει την δυνατότητα να βγαίνεις για ποτά, να κερνάς γκόμενές, να πας ταξίδια και εκδρομές και να αγοράζεις πράγματα για το κέφι σου.

Ο βασικός μισθός έχει σκοπό να σου εξασφαλίσει τα βασικά δηλαδή να μη μείνεις στον δρόμο και ψοφισεις της πείνας.

Αν θες το ευ ζειν φρόντισε να κάνεις κατι για να το αποκτήσεις ώστε να μην χρειάζεται να δουλεύεις για το βασικό.

Και ναι έχω ζήσει μόνος μου με τον βασικό και ούτε λέω ανυπόστατες μπαρούφες.

Έχει καλλιεργηθεί εδώ η νοοτροπία σε μερικούς ότι ο κόσμος σας χρωστάει κάτι επειδή και μονο γεννηθήκατε. Ξυπνήστε λίγο. Ο κόσμος δεν σας χρωστάει απολύτως τίποτα. Αν πεθάνετε αύριο δεν θα αλλάξει φυλλαράκι στον πλανήτη snowflakes. Όποιος θέλει κάτι στη ζωή του διεκδικεί και καταβάλει προσπάθεια.

Δεν έγραψε κανένας ότι του χρωστάει ο κόσμος.
Απαιτώ ίση μεταχείριση από τον Έλληνα εργοδότη όπως εφαρμόζει ο Γερμανός. Απαιτώ να πληρώνομαι όσο αξίζει η δουλειά μου και όχι όσα νομίζει ο εργοδότης. Θέλω να συνεισφέρω στην Ελλάδα και δεν στο επιτρέπει η ίδια η χώρα

Δηλαδή είναι μ@λ@κ@ς ο Γερμανός εργοδότης που δίνει 4 χιλιάρικα σε entry level(μην γράψω για μηχανικό διότι ξεφεύγουν τα νούμερα) με 0 προϋπηρεσία στο quality control παρέχοντας του και σεμινάρια εκπαίδεσης ; Ή είναι έξυπνος ο Έλληνας εγοδότης ;
Κάτι μάλλον είναι στραβό.
 
Τελευταία επεξεργασία:

McManus

Δραστήριο μέλος

Ο Τι ώρα να περάσω; αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 744 μηνύματα.
Τα 650 φτάνουν μια χαρά για να ζεις μόνος σου και να έχεις τα βασικά, σπίτι, ρεύμα, νερό, φαγητό, ρούχα, και βασικές μετακινήσεις. Αν εσένα δεν σου φτάνουν σημαίνει πως δεν ξέρεις να κάνεις διαχείριση χρημάτων.


Ο βασικός μισθός είναι βασικός. Δεν έχει σκοπό να σου προσφέρει την δυνατότητα να βγαίνεις για ποτά, να κερνάς γκόμενές, να πας ταξίδια και εκδρομές και να αγοράζεις πράγματα για το κέφι σου.

Ο βασικός μισθός έχει σκοπό να σου εξασφαλίσει τα βασικά δηλαδή να μη μείνεις στον δρόμο και ψοφισεις της πείνας.

Αν θες το ευ ζειν φρόντισε να κάνεις κατι για να το αποκτήσεις ώστε να μην χρειάζεται να δουλεύεις για το βασικό.

Και ναι έχω ζήσει μόνος μου με τον βασικό και ούτε λέω ανυπόστατες μπαρούφες.

Έχει καλλιεργηθεί εδώ η νοοτροπία σε μερικούς ότι ο κόσμος σας χρωστάει κάτι επειδή και μονο γεννηθήκατε. Ξυπνήστε λίγο. Ο κόσμος δεν σας χρωστάει απολύτως τίποτα. Αν πεθάνετε αύριο δεν θα αλλάξει φυλλαράκι στον πλανήτη snowflakes. Όποιος θέλει κάτι στη ζωή του διεκδικεί και καταβάλει προσπάθεια.

Φίλε Χακερ δεν σου είπα ότι λες ανυπόστατες μπαρουφες πέραν του ότι σε αποκάλεσα συμπαθη. Μην αρπαζεσαι. Αυτά όμως που γράφεις πολύ απλά δεν γίνονται.
Ηρθαν κάτι αυνανες και σας είπαν ο βασικός θα είναι τόσο και το χάψατε.

Άνθρωπε μου, τι ευ ζειν μου λες.
Ήρθαμε στην ζωή για να εχουμε μία στοιχειώδη ποιότητα. Δεν ζήτησε κανείς ράβδους χρυσού στο μαξιλάρι του.
Εκτός των παγίων (χαμός γίνεται) χρειαζόμαστε κι έχουμε ανάγκη μία βόλτα, έναν καφέ και συγνώμη αν στην χαλάω...μία γκόμενα ή μία βόλτα με φίλους κτλ. Αυτά δηλαδή δεν είναι βασικά στην ζωή των ανθρώπων;
Με 650 ευρώ δεν μπορείς καν να επιβιώσεις όχι να ζήσεις. Έχεις πάει σούπερ μάρκετ να ψωνισεις; Πάγια πληρώνεις; Έξω δεν θες να πας; πολυτέλεια είναι; Αυτά φίλε μου αν δεν τα κάνεις όπως τα νιώθεις, θα κάνεις κακό στον εαυτό σου και πίστεψε με αν πεθάνεις αύριο δεν θα αλλάξει φυλαράκι στον πλανήτη.

(Κορνφλέικς όχι σνοουφλέικς)


:cool:

Νούμερα γράψε ... απόδειξε το ότι δεν φτάνουν
650 ευρώ .
Θεσσαλονίκη
- Ενοίκιο 300 ευρώ.
- Ρεύμα 40 ευρώ
- Νερό 30 ευρώ
- Πετρέλαιο-Φ/Α 50 ευρώ (που δεν ισχύει αλλά το προσπερνώ).
- Κοινόχρηστα 10 ευρώ (και αυτό δεν ισχύει αλλά το προσπερνώ)
- Ιντερνετ/Κινητό 30 ευρώ.
- Ψώνια εβδομάδας 40 ευρώ (να είσαι λιτοδίαιτος) = 160
- Εισιτήρια 22,5 (κάρτα οασθ)
- Λοιπά έξοδα 10 ευρω
Σύνολο 652,5 ευρώ.


Σε βρίσκω πολύ χατηρικό αλλά και πάλι όπως απεδειξες δεν φτάνουν τα 650.
Αυτό που περιγράφεις και είναι εντελώς χατηρικό αποκλείει την ζωή.

Σπίτι - δουλειά δηλαδή και ξαναλεω είναι χατηρικό. Ανέβασε 2-3 κατηγορίες από ένα πενηνταρικο για να είσαι κομπλε.

:yes:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Νούμερα γράψε ... απόδειξε το ότι δεν φτάνουν
650 ευρώ .
Θεσσαλονίκη
- Ενοίκιο 300 ευρώ.
- Ρεύμα 40 ευρώ
- Νερό 30 ευρώ
- Πετρέλαιο-Φ/Α 50 ευρώ (που δεν ισχύει αλλά το προσπερνώ).
- Κοινόχρηστα 10 ευρώ (και αυτό δεν ισχύει αλλά το προσπερνώ)
- Ιντερνετ/Κινητό 30 ευρώ.
- Ψώνια εβδομάδας 40 ευρώ (να είσαι λιτοδίαιτος) = 160
- Εισιτήρια 22,5 (κάρτα οασθ)
- Λοιπά έξοδα 10 ευρω
Σύνολο 652,5 ευρώ.


Λάρισα

Ενοίκιο 150 ευρώ studio 32τμ

Ρευμα 40 ευρώ

Νερό αμελιταιο το 30αρι το δικό σου μάλλον αφήνεις τη βρυση ανοιχτή δεν εξηγείται αλλιώς.

Κονοχριστα δεν πλήρωνα ήμουν εισογειο αλλά βάλε ένα 30αρι για να γουστάρεις.

Φαγητό 200 ευρώ με 2600cal τη μέρα και πλήρως όλα τα θρεπτικά συσαστικα που χρειάζεσαι. Επειδή δε ξέρεις να αγοράζεις και να μαγειρεύεις εσύ δεν σημαίνει πως δε γίνεται.

Γυμναστήριο 15 ευρώ το μήνα γιατί βάζω χρονια.



Αέριο 50 ευρώ το μήνα και πάρα πολλά είναι. Το αέριο το καις 3 μήνες το χρόνο ουσιαστικά. Άνετα βγαίνει 50 το μήνα σε όλη τη χρονιά.

Βενζίνη για μηχανάκι 30 το μήνα για τις βόλτες σου. Αν η δουλειά σου είναι κοντά στο σπίτι πας και με τα πόδια να κάνεις και λίγο cardio.

Ιντερνετ 15.

Σύνολο 485. Σου μένουν 120 με 150 ευρώ το μήνα για να αγοράσεις ρούχα, σαμπουάν, κωλοχαρτα και να πιες μια μπύρα, συν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, καλοκαιριού.

Αν θες συγκατοικεί με φιλο/γκόμενά για να μειώσεις ακόμα περισσότερο τα έξοδα και να έχεις και ζωή.

Αυτά με βασικό για να σταματήσεις να κλαις, αν και δε πιστεύω.
 

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
Μια ζωή οι διάφορες ομάδες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το κρατικό μονοπώλιο και τις κρατικές επιχορηγήσεις. Όλοι τρέχουν να εξασφαλίσουν τη δουλειά τους, με 5.000 ευρώ το μήνα και δώρο ένα κότερο. Κανείς δεν ρωτάει από που έρχονται τα λεφτά, τι επιπτώσεις υπάρχουν στην οικονομία, τι αγαθά θα είχαν δημιουργηθεί αν το κράτος δεν ανάγκαζε τον καταναλωτή να δώσει περισσότερα λεφτά απ'όσα επιθυμεί να δώσει.

Το κράτος προστατεύει τα δικαιώματα του παραγωγού. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα, και πάντα οδηγεί σε προβλήματα. Η λύση είναι να προστατεύονται τα δικαιώματα του καταναλωτή. Μπορεί ο μηχανικός (ή ο πληροφορικάριος, δεν βγάζω την ουρά μου απέξω) να θεωρεί βιώσιμη λύση την τεχνητή αύξηση τιμών, ωστόσο αν το έκαναν όλοι αυτό θα υποφέραμε όλοι. Διότι δεν είμαστε μόνο παραγωγοί, αλλά κυρίως καταναλωτές. Μπορεί να παράγουμε ένα πράγμα, αλλά καταναλώνουμε 1.000.

Πέρα απ'όλα αυτά, είναι πραγματικά αστείο να βλέπεις έναν 21χρονο που δεν έχει πάρει πτυχίο (ούτε έχει δουλέψει) να αποκαλεί «ανειδίκευτο» και «άσχετο» ένα πτυχιούχο με υπηρεσία στο εξωτερικό σε ένα κλάδο οικονομικών :thumbup: (συγγνώμη για το mini doxxing, δεν αντεξα).
 

Ορέστης40

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ορέστης40 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 148 μηνύματα.
Ας υποθέσουμε πως η Ελλάδα θεσπίσει καθολικό εγγυημένο εισόδημα στα επίπεδα του βασικού μιθου, δηλαδή 600 ευρώ. Αυτό σημαίνει τώρα πως κάθε Έλληνας θα λαμβάνει από το κράτος 600 το μήνα επειδή υπάρχει. Το κόστος αυτής της πολιτικής είναι 60 δις το χρόνο. To budget της κυβέρνησης είναι 10 δις. Μια τέτοια πολιτική αρχικά θα χρειαζόταν τρελη αύξηση της φορολογίας στους έχοντες, μιλαμε της τάξης του να βγάζεις 10.000 το χρόνο και να σου μένουν χίλια. Φυσικά αν το έκανες αυτό όλοι οι εχοντες θα σταματούσαν να εργαζονται και θα ζούσαν με το ΒΕΕ και θα έχανες και συνεπώς όλο το φορολογικό εισόδημα αρα και την ικανότητα να πληρώνεις ΒΕΕ.


Αλλά ας πούμε ότι τα βρήκαμε τα λεφτά. Μας τα έδωσε η Γερμανία. Με το που δώσεις το ΒΕΕ όλοι οι εργάτες του βασικού μισθου θα φύγουν από την δουλειά τους, καθώς δεν υπάρχει λόγος να δουλεύουν πλέον αφού μπορούν να πάρουν τα ίδια χρήματα. Αυτό θα δημιουργήσει τεράστια ζητήση στα κατωτατα επαγγέλματα και συνεπώς οι εργοδότες θα αναγκαστούν να δώσουν 1000ρικο για αυτές τις θέσεις. Για να καλύψουν φυσικά τη ζημιά θα αυξήσουν στις τιμές και το σάντουιτς από 2.5 θα πάει 5 ευρώ. Ο καφές από 3 ευρώ θα πάει 6 κ.ο.κ. Καθως το κόστος εργασίας θα αυξηθεί για να κρατήσει την εργασια θα αυξηθούν και όλες οι τιμές των προϊόντων και άρα θα έχουμε απλά μια μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού. Με τέτοια αύξηση το ΒΕΕ θα αποτύχει να κάνει τη δουλειά του και θα πρέπει να αυξηθεί και άλλο και έτσι έχουμε έναν κύκλο.

Ο πληθωρισμός καταστρέφει τις αποταμιευεις καθώς τα χρήματα που βάζεις στην άκρη χάνουν με το χρόνο της αξία τους. Έτσι οι άνθρωποι αντί να απιταμιευουν και να επενδύουν δημιουργώντας περεταιρω πλούτο θα καταναλώνουν τα χρήματά τους ώστε να μην τα φάει ο πληθωρισμός. Θα αυξηθεί πολύ η ζητήση καταναλωτικων αγαθών και το σάντουιτς θα πάει από 5 στα 7. Η παραγωγη καπιταλιστικων αγαθών θα μειωθεί και συνεπώς θα μειωθεί η ικανότητα μας να παράγουμε περισσότερα καταναλωτικά αγαθα στο μέλλον.

Το όλο σύστημα θα καταρρεύσει θα έχουμε εξεγέρσεις, τα λεφτά θα χάσουν εντελώς την αξία τους και θα επιστρέψουμε πάλι εδώ που είμαστε με απλά αρκετά χρόνια πίσω τεχνολογικά.

Ας μην υπολογίσουμε καν πως η χώρα θα γίνει πόλος έλξης κυριολεκτικά όλων των φτωχών του κόσμου.

Αλλά ας πούμε πως όλα δουλεύουν ρολόι και όλα λειτουργούν σωστά οίκονομικα με μαγικό τρόπο.

Πιστεύεις πως ένας άνθρωπος που δεν έχει αναγκη να δουλέψει ούτε μέρα στη ζωή του, χωρίς να το έχει κατακτήσειμονος του αυτό θα αρχίσει να παράγει τέχνη και να κανει δημιουργικές εργασίες που κανένας δεν όρισε ποτέ ποιες είναι, η θα το ρίξει στο αλκοόλ, partying, τζόγο κοκ? Το τζάμπα χρήμα καταστρέφει τον άνθρωπο γιατι κάνει enable όλες του τις κακές συμπεριφορές και εξαρτήσεις. Υπάρχουν άτομα σήμερα που προτιμούν να καπνίσουν η να πιουν από το να φάνε. Δωστους ένα χιλιάρικο το μήνα και δες τι θα κάνουν.

Tο τι θα κανει ενας ανθρωπος με τα δωρεαν λεφτα εξαρταται απο το χαρακτηρα του. Τα υπολοιπα που γραφεις ακουγονται πειστικα, αλλα δεν εχω τις γνωσεις στα οικονομικα για να τα κρινω. Θυμαμαι οτι ο Χενρυ Φορντ εδινε υψηλους μισθους στους εργατες του για να μπορεσουν να αγορασουν τα αυτοκινητα που εφτιαχναν. Το επιχειρημα καποιων οικονομολογων ειναι οτι τα λεφτα απο τους υψηλοτερους μισθους επιστρεφουν στην αγορα, κινουν την οικονομια. Το ιδιο ισχυει για τα λεφτα απο επιδοματα ή μισθους για περιττες θεσεις εργασιας.
 

McManus

Δραστήριο μέλος

Ο Τι ώρα να περάσω; αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 744 μηνύματα.
Λάρισα

Ενοίκιο 150 ευρώ studio 32τμ

Ρευμα 40 ευρώ

Νερό αμελιταιο το 30αρι το δικό σου μάλλον αφήνεις τη βρυση ανοιχτή δεν εξηγείται αλλιώς.

Κονοχριστα δεν πλήρωνα ήμουν εισογειο αλλά βάλε ένα 30αρι για να γουστάρεις.

Φαγητό 200 ευρώ με 2600cal τη μέρα και πλήρως όλα τα θρεπτικά συσαστικα που χρειάζεσαι. Επειδή δε ξέρεις να αγοράζεις και να μαγειρεύεις εσύ δεν σημαίνει πως δε γίνεται.

Γυμναστήριο 15 ευρώ το μήνα γιατί βάζω χρονια.



Αέριο 50 ευρώ το μήνα και πάρα πολλά είναι. Το αέριο το καις 3 μήνες το χρόνο ουσιαστικά. Άνετα βγαίνει 50 το μήνα σε όλη τη χρονιά.

Βενζίνη για μηχανάκι 30 το μήνα για τις βόλτες σου. Αν η δουλειά σου είναι κοντά στο σπίτι πας και με τα πόδια να κάνεις και λίγο cardio.

Ιντερνετ 15.

Σύνολο 485. Σου μένουν 120 με 150 ευρώ το μήνα για να αγοράσεις ρούχα, σαμπουάν, κωλοχαρτα και να πιες μια μπύρα, συν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, καλοκαιριού.

Αν θες συγκατοικεί με φιλο/γκόμενά για να μειώσεις ακόμα περισσότερο τα έξοδα και να έχεις και ζωή.

Αυτά με βασικό για να σταματήσεις να κλαις, αν και δε πιστεύω.

Φίλε Χακερ, αυτό είναι μαρτύριο (αν υφίσταται) κσι δεν μπορώ παρά να σου απονείμω την χρυσή πλακέτα του no-lifer. :/:

Το λάθος που κανείς είναι ότι δεν έχεις καταλάβει ότι δεν ζεις αλλά απλώς ανασαίνεις.

Αν βέβαια όλα αυτά υφίστανται!

Εσύ φιλε μου δεν κάνεις τίποτα.
Εισαι τελείως μόνος και παίζεις πάσες με τον εαυτό σου. Γκολ στην ζωή δεν βλέπω παρά μόνο μαρτύριο. Έχεις κάνει οικονομία πάνω στην ανέχεια.

Συγνώμη δηλαδή αλλά δεν θες να παραδέχτεις ότι υπάρχει ζωή μετά την δουλειά κι ότι δουλεύουμε για να ζούμε.

Όσον αφορά τις εναλλακτικές που μας δίνεις στο παράδειγμα για να εξοικονομήσουμε (κι άλλα ; ) χρήματα, είναι τουλάχιστον απαράδεκτες. Αν είναι κόψτα όλα (σάμπως έμεινε και τίποτα; ) και πάρε εγκυκλοπαίδειες να διαβάσεις
για να "καις χρόνο" οικονομικά.

Να είσαι καλά αλλά επέτρεψε μου να διαφωνώ προς όλες τις κατευθύνσεις.
Ή ζωή θα βρει τον τρόπο να σε αφυπνίσει.

:yes:

Υ.Γ Επίσης, όλοι εσείς που ζείτε άνετα με 650 ευρώ (αν κι οι μισοί έχετε κρυφτεί) , θα πρέπει να καταλάβετε ότι η μισθοδοσία βασικού αφορά ολες τις ομάδες πληθυσμού.Δηλαδή ελευθερους, ελευθερες, παντρεμενους/ες, παντρεμενους/ες με παιδιά, ανθρώπους με προβλήματα διαφόρων κατηγοριων κτλ.

Ρε μάγκες αναλύετε τον μισθό 650 για έναν φοιτητή και δεν σας βγαινουν τα νούμερα. Που να πάτε δηλαδή σε αναλύσεις νοικοκυριών. Πιστέψτε με μην τα πείτε αυτά σε κανέναν. Δεν θα είναι το ίδιο ευγενικοί με εμένα.

Βρε στο χιλιάρικο είναι το όριο με το ζόρι με σπίτι ιδιόκτητο για να έχεις ζωη.
Αρσ εσείς δεν θέλετε να έχετε ζωή.
Και με ανησυχεί ιδιαίτερα ότι ούτε παράπονα δεν κάνετε. Δηλαδή λέτε κι ευχαριστώ...
 
Τελευταία επεξεργασία:

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,549 μηνύματα.
Λάρισα

Ενοίκιο 150 ευρώ studio 32τμ

Ρευμα 40 ευρώ

Νερό αμελιταιο το 30αρι το δικό σου μάλλον αφήνεις τη βρυση ανοιχτή δεν εξηγείται αλλιώς.

Κονοχριστα δεν πλήρωνα ήμουν εισογειο αλλά βάλε ένα 30αρι για να γουστάρεις.

Φαγητό 200 ευρώ με 2600cal τη μέρα και πλήρως όλα τα θρεπτικά συσαστικα που χρειάζεσαι. Επειδή δε ξέρεις να αγοράζεις και να μαγειρεύεις εσύ δεν σημαίνει πως δε γίνεται.

Γυμναστήριο 15 ευρώ το μήνα γιατί βάζω χρονια.



Αέριο 50 ευρώ το μήνα και πάρα πολλά είναι. Το αέριο το καις 3 μήνες το χρόνο ουσιαστικά. Άνετα βγαίνει 50 το μήνα σε όλη τη χρονιά.

Βενζίνη για μηχανάκι 30 το μήνα για τις βόλτες σου. Αν η δουλειά σου είναι κοντά στο σπίτι πας και με τα πόδια να κάνεις και λίγο cardio.

Ιντερνετ 15.

Σύνολο 485. Σου μένουν 120 με 150 ευρώ το μήνα για να αγοράσεις ρούχα, σαμπουάν, κωλοχαρτα και να πιες μια μπύρα, συν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, καλοκαιριού.

Αν θες συγκατοικεί με φιλο/γκόμενά για να μειώσεις ακόμα περισσότερο τα έξοδα και να έχεις και ζωή.

Αυτά με βασικό για να σταματήσεις να κλαις, αν και δε πιστεύω.
Νερό αμελητέο ; Μια φορά το μήνα μπάνιο ;

Το άεριο το καις 5,5 -6 μήνες αλλά το θες και για ζεστό νερό 12 μήνες. Οπότε το 50 είναι λίγο. Επίσης στο ισόγειο συνηθίζεται να είναι πιο ακριβό διότι πρέπει να καλύψεις τις απώλειες που έχεις.

Νομίζω κοροϊδευόμαστε... 5 ευρώ για τον ευατό σου καθημερινά, τι λες ρε μεγάλε, μιλάμε παράδειγμα. Ανατρίχιασα
Συνεχίζεις και μου επιβεβαιώνεις όχι μόνο την παντελή σου άγνοια με την καθημερινότητα, αλλά και την επικινδυνότητα των απόψεών σου.

Να δούμε και για Αμύνταιο ή Αγιά ή Περτούλι πόσο είναι τα ενοίκια. Πιστεύω έχουν αρκετές επαγγελματικές ευκαιρίες όπως η Λάρισα.

Μην απορείτε πώς διαλύθηκε η αγορά εργασίας, υπάρχουν ζωντανά παραδείγματα στο φόρουμ. Κρίμα που δεν γίνεται να δικαστούν για εγκλήματα από πρόθεση.

Μια ζωή οι διάφορες ομάδες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το κρατικό μονοπώλιο και τις κρατικές επιχορηγήσεις. Όλοι τρέχουν να εξασφαλίσουν τη δουλειά τους, με 5.000 ευρώ το μήνα και δώρο ένα κότερο. Κανείς δεν ρωτάει από που έρχονται τα λεφτά, τι επιπτώσεις υπάρχουν στην οικονομία, τι αγαθά θα είχαν δημιουργηθεί αν το κράτος δεν ανάγκαζε τον καταναλωτή να δώσει περισσότερα λεφτά απ'όσα επιθυμεί να δώσει.

Το κράτος προστατεύει τα δικαιώματα του παραγωγού. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα, και πάντα οδηγεί σε προβλήματα. Η λύση είναι να προστατεύονται τα δικαιώματα του καταναλωτή. Μπορεί ο μηχανικός (ή ο πληροφορικάριος, δεν βγάζω την ουρά μου απέξω) να θεωρεί βιώσιμη λύση την τεχνητή αύξηση τιμών, ωστόσο αν το έκαναν όλοι αυτό θα υποφέραμε όλοι. Διότι δεν είμαστε μόνο παραγωγοί, αλλά κυρίως καταναλωτές. Μπορεί να παράγουμε ένα πράγμα, αλλά καταναλώνουμε 1.000.

Πέρα απ'όλα αυτά, είναι πραγματικά αστείο να βλέπεις έναν 21χρονο που δεν έχει πάρει πτυχίο (ούτε έχει δουλέψει) να αποκαλεί «ανειδίκευτο» και «άσχετο» ένα πτυχιούχο με υπηρεσία στο εξωτερικό σε ένα κλάδο οικονομικών :thumbup: (συγγνώμη για το mini doxxing, δεν αντεξα).


Αδερφέ , ψάξε wiss. Mitarbeiter στο Ντούισμπουργκ και τηλεφώνησέ μου μετά.
 

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
@McManus
Τι κακό έχει μια τέτοια ζωή;
Παιδιά, νομίζω καβαλήσαμε το καλάμι. Η πλειοψηφία του κόσμου ζει σε τέντες ή αχούρια, τρώει ό,τι βρει, κάνει μπάνιο μια φορά τη βδομάδα, κυκλοφορεί με κουρέλια. Ευτυχώς έχουν αρχίσει να βελτιώνονται τα πράγματα. Για παράδειγμα, η Ινδική οικονομία έχει πάρει τα πάνω της, και πάρα πολλοί άνθρωποι πάνε από την φτώχια στην μεσαία τάξη.
Αυτό που ξεχνάμε είναι ότι κανείς δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν. Ο κάθε άνθρωπος έχει δυνητικά την ικανότητα να θέσει στόχους και να τους πετύχει. Με 650 ευρώ και ήσυχη ζωή, πως είναι δυνατόν να παραπονιόμαστε; Θα τολμούσες να το πεις αυτό στον Λευκορώσο, ή τον Αφγανό, ή τον Ινδό;
Όπως είπα, ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να βάζει στόχους. Αν κάποιος θέλει να περνάει καλά, τότε ας περνάει καλά. Αλλά αν κάποιος θέλει να πλουτίσει, να πετύχει στη ζωή του, να αυξήσει το βιοτικό του επίπεδο, τότε πρέπει να στερηθεί. Η στέρηση του σήμερα επενδύεται στο αύριο. Έτσι πάει, και έτσι θα πάει πάντα. Και αυτό είναι το σωστό και το ηθικό.
Με 650 ευρώ ζεις άνετα, και μπορείς να αυξήσεις τον μισθό σου μαθαίνοντας νέες δεξιότητες, μαθαίνοντας πως λειτουργεί το καπιταλιστικό σύστημα, παίρνοντας ρίσκο, επενδύοντας, μεταναστεύοντας κ.τ.λ.

Κανείς δεν σου χρωστάει τίποτα, και εσύ δεν χρωστάς σε κανέναν. Την εποχή του ιντερνετ δεν επιτρέπεται να παραπονιέται κανείς για το μισθό του όταν σπαταλάει 60% ελεύθερου χρόνου του στο στέκι.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,549 μηνύματα.
@McManus
Τι κακό έχει μια τέτοια ζωή;
Παιδιά, νομίζω καβαλήσαμε το καλάμι. Η πλειοψηφία του κόσμου ζει σε τέντες ή αχούρια, τρώει ό,τι βρει, κάνει μπάνιο μια φορά τη βδομάδα, κυκλοφορεί με κουρέλια. Ευτυχώς έχουν αρχίσει να βελτιώνονται τα πράγματα. Για παράδειγμα, η Ινδική οικονομία έχει πάρει τα πάνω της, και πάρα πολλοί άνθρωποι πάνε από την φτώχια στην μεσαία τάξη.
Αυτό που ξεχνάμε είναι ότι κανείς δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν. Ο κάθε άνθρωπος έχει δυνητικά την ικανότητα να θέσει στόχους και να τους πετύχει. Με 650 ευρώ και ήσυχη ζωή, πως είναι δυνατόν να παραπονιόμαστε; Θα τολμούσες να το πεις αυτό στον Λευκορώσο, ή τον Αφγανό, ή τον Ινδό;
Όπως είπα, ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να βάζει στόχους. Αν κάποιος θέλει να περνάει καλά, τότε ας περνάει καλά. Αλλά αν κάποιος θέλει να πλουτίσει, να πετύχει στη ζωή του, να αυξήσει το βιοτικό του επίπεδο, τότε πρέπει να στερηθεί. Η στέρηση του σήμερα επενδύεται στο αύριο. Έτσι πάει, και έτσι θα πάει πάντα. Και αυτό είναι το σωστό και το ηθικό.
Με 650 ευρώ ζεις άνετα, και μπορείς να αυξήσεις τον μισθό σου μαθαίνοντας νέες δεξιότητες, μαθαίνοντας πως λειτουργεί το καπιταλιστικό σύστημα, παίρνοντας ρίσκο, επενδύοντας, μεταναστεύοντας κ.τ.λ.

Κανείς δεν σου χρωστάει τίποτα, και εσύ δεν χρωστάς σε κανέναν. Την εποχή του ιντερνετ δεν επιτρέπεται να παραπονιέται κανείς για το μισθό του όταν σπαταλάει 60% ελεύθερου χρόνου του στο στέκι.


1. Δεν ξεκινάμε όλοι από τα 650 , είναι άδικο , διότι κάποιοι έχουν επενδύσει χρόνια στα έδρανα
2. Έχουμε διαφορετικές ευθύνες και η άνοδος στο μισθό οφείλει να γίνεται με αυτές και συγχρόνως με την προϋπηρεσία.
3. Δεν έχεις αξιοπρέπεια με τα 650


ΥΓ : Ελπίζω να έψαξες τι είναι wiss. Mitarbeiter, διότι περιμένω δίπλα από το τηλέφωνο
 

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
1. Δεν ξεκινάμε όλοι από τα 650 , είναι άδικο , διότι κάποιοι έχουν επενδύσει χρόνια στα έδρανα
2. Έχουμε διαφορετικές ευθύνες και η άνοδος στο μισθό οφείλει να γίνεται με αυτές και συγχρόνως με την προϋπηρεσία.
3. Δεν έχεις αξιοπρέπεια με τα 650


ΥΓ : Ελπίζω να έψαξες τι είναι wiss. Mitarbeiter, διότι περιμένω δίπλα από το τηλέφωνο

Διαφωνώ. Η άνοδος του μισθού (ή η μείωση αυτού) είναι επακόλουθο της ζήτησης. Ο μισθός δεν αυξάνεται ούτε με τις ευθύνες που έχεις, ούτε με την προϋπηρεσία. Αναφέρομαι σε μισθό ιδιώτη, όχι δημοσίου υπαλλήλου. Στον δημόσιο τομέα υπάρχουν άλλοι κανόνες γιατί εκεί πληρώνουν με λεφτά απο τον φορολογούμενο, όχι δικά τους.

Μια χαρά αξιοπρέπεια έχεις με 650 ευρώ. Και στο κάτω-κάτω κανείς δεν σου χρωστάει αξιοπρέπεια. Άκουσον άκουσον! Δώστε μου αξιοπρέπεια! Η αξιοπρέπεια είναι ιδιωτική υπόθεση, όχι κρατική.
Από εκεί και πέρα, αν έπαθες κάποιο ατύχημα, τότε υπάρχουν μηχανισμοί ασφαλείας (δημόσιες και ιδιωτικές ασφάλειες).

Δεν με πολυενδιαφέρουν οι ακαδημαϊκές θέσεις. Στην ακαδημία (ειδικά την ελληνική) κάνεις κουμάντο με λεφτά άλλων. Όταν βγεις στην αγορά εργασίας, τότε θα σε πάρω τηλέφωνο.
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,549 μηνύματα.
Διαφωνώ. Η άνοδος του μισθού (ή η μείωση αυτού) είναι επακόλουθο της ζήτησης. Ο μισθός δεν αυξάνεται ούτε με τις ευθύνες που έχεις, ούτε με την προϋπηρεσία. Αναφέρομαι σε μισθό ιδιώτη, όχι δημοσίου υπαλλήλου. Στον δημόσιο τομέα υπάρχουν άλλοι κανόνες γιατί εκεί πληρώνουν με λεφτά απο τον φορολογούμενο, όχι δικά τους.

Μια χαρά αξιοπρέπεια έχεις με 650 ευρώ. Και στο κάτω-κάτω κανείς δεν σου χρωστάει αξιοπρέπεια. Άκουσον άκουσον! Δώστε μου αξιοπρέπεια! Η αξιοπρέπεια είναι ιδιωτική υπόθεση, όχι κρατική.
Από εκεί και πέρα, αν έπαθες κάποιο ατύχημα, τότε υπάρχουν μηχανισμοί ασφαλείας (δημόσιες και ιδιωτικές ασφάλειες).

Δεν με πολυενδιαφέρουν οι ακαδημαϊκές θέσεις. Στην ακαδημία (ειδικά την ελληνική) κάνεις κουμάντο με λεφτά άλλων. Όταν βγεις στην αγορά εργασίας, τότε θα σε πάρω τηλέφωνο.

Ενδιαφέρουσα άποψη αυτή
Εφόσον έχουμε πολλούς πολιτικούς μηχανικούς ας πληρώνονται με 650 ευρώ και να χτίζουν γέφυρες και να βάζουν υπογραφές και ας έχουμε την γραμματέα με τα 800 ευρώ να χρησιμοοποιεί το word. Νομίζω είναι δίκαιο.


Δυστυχώς για εσένα έχω βγει στην αγορά εργασίας, wiss. Mitarbeiter δεν συνανατάς μόνο στα πανεπιστήμια όπως έγραψες.
Κάνεις κουμάντο με λεφτά άλλων ; χαχαχα , θα σπάσει η οθόνη του υπολογιστή.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top