Ελλάδα – Ινδία: Εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες

Resaldis

Δραστήριο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, εξήρε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, κ. Γιώργος Φιλιόπουλος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε την Πρεσβεία της Ινδίας για τη πρωτοβουλία διοργάνωσης της συνάντησης, δήλωσε ότι: «Η Ινδία και η Ελλάδα έχουν εξαιρετική σχέση, η οποία ισχυροποιείται περαιτέρω από τέτοιους είδους συναντήσεις. Με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο και μια συνεχώς αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη, η Ινδία αποτελεί μια σημαντική αγορά για τις ελληνικές επιχειρήσεις και προτεραιότητα για την Enterprise Greece. Η Ελλάδα, όπως και η Ινδία, διαθέτει εργατικό δυναμικό υψηλής μόρφωσης με υψηλό ποσοστό επιστημόνων, μηχανικών και γιατρών και αναδεικνύεται σε κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αυτό ανοίγει δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας και σε νέους τομείς όπως αυτόν της έρευνας και της καινοτομίας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που διαπιστώνουμε, σήμερα εδώ, το έντονο ενδιαφέρον της Ινδικής πλευράς για το ελληνικό σύστημα νεοφυών επιχειρήσεων».
Πηγή: Οικονομικός Ταχυδρόμος

Εχέμυθη

Περιβόητο μέλος

Η Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.863 μηνύματα.
Η πρεσβεία τής Ινδίας που τάχα μου δήθεν έχουμε εξαιρετικές σχέσεις καλά θά κάνει να εκπαιδεύσει τους εργαζόμενους της να είναι ευγενικοί με αυτούς που προσπαθούν να βγάλουν βίζα, να κάνουν τη δουλειά τους στην ώρα τους καί να μήν ζητάνε χαρτιά τα οποία δεν ανέφεραν ποτέ μέσω email και τηλεφώνου.

Τώρα σχετικά Με τις εξαιρετικές σχέσεις Ελλάδας και Ινδίας μάλλον θά φταίνε οι Έλληνες τουρίστες που αφήνουν τα λεφτά τους για ποτό καί ναρκωτικά στα φεστιβάλ της Γκόα.
Όσο για την τεχνολογία κλπ , οι άνθρωποι αναγκαστικά στρέφονται προς αυτό τον τομέα γιατί είναι ελάχιστοι οι τομείς Στην Ινδία οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν έναν αξιοπρεπή μισθό.

Κατά τα άλλα το άρθρο, σχωρατε με κιόλας αλλά ψιλομα@@@@@α μου φαίνεται. Μόνο για το φαίνεσθαι, τόσο όταν αναφέρεται στην Ελλάδα όσο καί Στην Ινδία

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.
Η Ινδία έχει φοβερούς μηχανικούς και τεχνικούς. Έχουν μάθει όταν χαλάει κάτι να το επισκευάζουν γιατί δεν είναι εύκολο να πάρουν νέο. Το ίδιο και στα αυτοκίνητα. Η τεχνογνωσία που έχουν αναπτύξει την έχουν ελάχιστες χώρες.

Εχέμυθη

Περιβόητο μέλος

Η Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.863 μηνύματα.
Η Ινδία έχει φοβερούς μηχανικούς και τεχνικούς. Έχουν μάθει όταν χαλάει κάτι να το επισκευάζουν γιατί δεν είναι εύκολο να πάρουν νέο. Το ίδιο και στα αυτοκίνητα. Η τεχνογνωσία που έχουν αναπτύξει την έχουν ελάχιστες χώρες.
Δε διαφωνώ, αν και παρόλο που αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο καλύτερο, σύμφωνα με τους ινδούς ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Ινδίας καί έχω φίλους από διάφορους τομείς έχω να πω ότι για τόσο καταξιωμένο πανεπιστήμιο, τό επίπεδο σπουδαστών καί σπουδών γενικότερα δεν είναι το καλύτερο σε σχέση τουλάχιστον με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια (το ξέρω ότι γενικεύω αυτή τη στιγμή). Makes sense να είναι καλοί μίας καί υπάρχουν ελάχιστες ευκαιρίες να σπουδάσει κανείς σε δημόσιο πανεπιστήμιο στην Ινδία, ο ανταγωνισμός γενικότερα είναι τεράστιος και τόν έχω βιώσει καί η ίδια προς τό πρόσωπο μου (παρόλο που δεν είχαν λόγο) και μεταξύ τους μιας και υπάρχουν ελάχιστες ευκαιρίες εκπαίδευσης.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.
Δε διαφωνώ, αν και παρόλο που αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο καλύτερο, σύμφωνα με τους ινδούς ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Ινδίας καί έχω φίλους από διάφορους τομείς έχω να πω ότι για τόσο καταξιωμένο πανεπιστήμιο, τό επίπεδο σπουδαστών καί σπουδών γενικότερα δεν είναι το καλύτερο σε σχέση τουλάχιστον με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια (το ξέρω ότι γενικεύω αυτή τη στιγμή). Makes sense να είναι καλοί μίας καί υπάρχουν ελάχιστες ευκαιρίες να σπουδάσει κανείς σε δημόσιο πανεπιστήμιο στην Ινδία, ο ανταγωνισμός γενικότερα είναι τεράστιος και τόν έχω βιώσει καί η ίδια προς τό πρόσωπο μου (παρόλο που δεν είχαν λόγο) και μεταξύ τους μιας και υπάρχουν ελάχιστες ευκαιρίες εκπαίδευσης.
Δεν αναφερόμουνα απαραίτητα σε πανεπιστήμια αλλά σε δεξιότητες. Πιστεύω ότι αυτές τις δεξιότητες τις αποκτούν εκτός πανεπιστημίων.

Για παράδειγμα με ελάχιστο εξοπλισμό κάνουν απίστευτα πράγματα:

Οι περισσότεροι είναι "μπακάληδες" και χρησιμοποιούν πρακτικές μεθόδους αλλά όσοι καταφέρουν να πάνε Αμερική για σπουδές και εξελιχθούν κάνουν τη διαφορά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια