Θα θυμίσω απλώς ότι όταν εμείς ήμασταν στη θέση των Αμερικάνων, ο τότε γνωστός κόσμος ήταν πράγματι καλύτερος. Τουλάχιστον δεν είχαμε 44 βαθμούς το καλοκαίρι, ενώ διδάξαμε έναν πολιτισμό που ενώ κατείχε υψηλή ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα τεχνολογία, δεν κατέστρεφε το περιβάλλον του. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι απ' όπου πέρασαν οι Αγγλοσάξωνες, Φράγκοι και Ισπανοί βάρβαροι δεν φύτρωσε χορτάρι. Οι 20 φτωχότερες (και όχι μόνο 20) χώρες του κόσμου είναι πρώην αποικείες των βαρβάρων. Κατά τον αποικιστμό της Αμερικανικής ηπείρου τον 16ο αιώνα, σφαγιάστηκαν 160 εκατομμύρια ινδιάνοι. Εδώ ακόμη μας βάζουν να ντρεπόμαστε για τα "εγκλήματα" του Μεγαλέξανδρου, ακόμη και για την "εθνοκάθαρση" του Κολοκοτρώνη (που πράγματι συνέβη στην Τρίπολη, για νά 'μαστε και δίκαιοι). Ποτέ ο Κόσμος δεν ήταν χειρότερος, ούτε έπαιρναν όλοι χάπια κι αλκοόλ για να τον αντέξουν. Κατά την ταπεινή μου άποψη η καλλιέργεια αυτών των αισθημάτων κατωτερώτητας για την ελληνικότητά μας, αλλά και τα ανόητα στερεότυπα των Ελληναράδων, που έχουν αρκούντως στηλιτευτεί, με χρήση ακόμη ανοητότερων στερεότυπων, είναι υποβολιμιαία και επωάζονται σκοπίμως.
Ο λόγος;;;
Αν νιώθεις ενοχές γι' αυτό που είσαι, τότε δεν σε πειράζει αν σε κυβερνάνε ξένες δυνάμεις, γίνεσαι "εθελόδουλος" και άβουλος. Δέχεσαι άνετα την επιβολή αλλότριων προτύπων, αφού το δικό σου πρότυπο σου προκαλεί ενοχές. Οι παραπάνω εξουσιαστικές τακτικές έχουν περιγραφεί από τον Μακιαβέλι, τον Γκαίμπελς και τον Μαρκήσιο, γι' αυτό δεν θα δεχτώ επικρίσεις περί συνωμοσιολογίας.
Δεχτήτε τον εαυτό σας κι αν κάτι δεν σας αρέσει αλλάξτε το. Αγωνιστείτε κι εγώ είμαι μαζί σας. Βοηθείστε τον διπλανό σας ν' αλλάξει. Σταματήστε όμως να φτύνετε τη χώρα σας και τον πολιτισμό σας γιατί, όπως έχω πει και άλλοτε, απλά φτύνετε τα μούτρα σας.