Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.227 μηνύματα.

22-02-25

14:07
Αν αναφέρεσαι σε εμένα προσωπικά έχω να σου παραθέσω πως έχω διαβάσει το νόμο και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ο τρόπος που είναι γραμμένος δεν επιτρέπει περιθώρια "ερμηνείας" όπως λέτε εσείς.Επισης ειναι ενοχλητικο πλεον εν ετη 2025 συμπολιτες μου να πιστευουν τις εξαγγελιες των πολιτικων. Νεα παιδια ειστε ρε σεις , να εχετε μια γαμημενη κριτικη σκεψη. Μη σας κανουν οτι θελουν.
Είναι μια διοικητική πράξη ψηφισμένη από το κοινοβούλιο. Τα πανεπιστήιμα ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να τον εφαρμόσουν.
Ο μόνος λόγος που δεν έχει εφαρμοστεί παλιότερα ήταν ότι το έτος που θα ετίθετο σε εφαρμογή ανέλαβε υπουργείο ο Γαβρόγλου.
Το τι λέει η ΔΑΠ, η ΝΔ, η ΠΟΣΔΕΠ δε με αφορά και δε με ενδιαφέρει.
Υπάρχουν τρόποι που λειτουργεί ο νόμος πολύ συγκεκριμένοι και πολύ ακριβείς.
Μέχρι το Σεπτέμβριο έχουμε λίγο ακόμη, αλλά όταν εφαρμοστεί και σου πω ότι εξ' αρχής το προέβλεψα θα βγεις και θα πεις ότι είχες άδικο;
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.320 μηνύματα.

22-02-25

14:38
η διαγραφή των φοιτητών και το γεγονός ότι την ξεφύτρωσαν ξαφνικά τώρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Επίσης οι «αιώνιοι» φοιτητές δεν κοστίζουν απολύτως τίποτα στο κράτος.
Πάσο, εκπτώσεις κτλ χάνονται στα ν+2. Ποιον ενοχλούν;
Σε κάθε περίπτωση υπέρ και μόνο της δημόσιας εκπαίδευσης για να μην πας αύριο μεθαύριο για μαλλί και βγείς «σακατεμένος»
Επίσης οι «αιώνιοι» φοιτητές δεν κοστίζουν απολύτως τίποτα στο κράτος.
Πάσο, εκπτώσεις κτλ χάνονται στα ν+2. Ποιον ενοχλούν;
Σε κάθε περίπτωση υπέρ και μόνο της δημόσιας εκπαίδευσης για να μην πας αύριο μεθαύριο για μαλλί και βγείς «σακατεμένος»
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.435 μηνύματα.

22-02-25

15:44
Δεν είδες τι είπε η υφυπουργός παιδείας ρε σύ ; Πάνω το παρέθεσα . Για όνομα . Και η πανεπιστημιακή αστυνομία πάντως ψηφισμένη είναιΑν αναφέρεσαι σε εμένα προσωπικά έχω να σου παραθέσω πως έχω διαβάσει το νόμο και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ο τρόπος που είναι γραμμένος δεν επιτρέπει περιθώρια "ερμηνείας" όπως λέτε εσείς.
Είναι μια διοικητική πράξη ψηφισμένη από το κοινοβούλιο. Τα πανεπιστήιμα ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να τον εφαρμόσουν.
Ο μόνος λόγος που δεν έχει εφαρμοστεί παλιότερα ήταν ότι το έτος που θα ετίθετο σε εφαρμογή ανέλαβε υπουργείο ο Γαβρόγλου.
Μέχρι το Σεπτέμβριο έχουμε λίγο ακόμη, αλλά όταν εφαρμοστεί και σου πω ότι εξ' αρχής το προέβλεψα θα βγεις και θα πεις ότι είχες άδικο;

GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.143 μηνύματα.

22-02-25

17:13
Οι διαγραφές θα γίνουν δεν είναι σαν το άλλο με τους αστυνομικούς που έγινε για να προκαλέσουν πανικό. Καλύτερα δλδ για να πάρουν πόδι οι περισσότεροι. Εξάλλου για μένα αν είσαι σε μια σχολή και δεν μπορέσεις να τη βγάλεις σε 6 χρνια (4ετη) και έχεις 7-10 χρωστούμενα και αγκομαχάς πολυ απλά παίζει να μην σου ταιριάζει το αντικείμενο...
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.700 μηνύματα.

22-02-25

19:26
Μα όποια αλλαγή γίνει (αν γίνει) από την κυβέρνηση θα γίνει, ψηφίζοντας τροποποίηση του νόμου.Αν αναφέρεσαι σε εμένα προσωπικά έχω να σου παραθέσω πως έχω διαβάσει το νόμο και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ο τρόπος που είναι γραμμένος δεν επιτρέπει περιθώρια "ερμηνείας" όπως λέτε εσείς.
Η ΝΔ είναι η κυβέρνηση και η ΔΑΠ η φοιτητική της παράταξη οπότε το τι λένε έχει κάποια σημασία, ειδικά όταν κάνουν σχετικές δηλώσεις μέλη του υπουργείου παιδείας όπως η υφυπουργός.
Υπάρχει και το σενάριο πανεπιστήμια με πρυτάνεις που διαφωνούν να μην εφαρμόσουν τον νόμο παρά το ότι υποχρεούνται να το κάνουν και η κυβέρνηση να κάνει τα στραβά μάτια αλλά είναι απίθανο αυτό για αρκετούς λόγους.Ανοιχτό άφησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, το ενδεχόμενο ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης να φέρει στη Βουλή ευνοϊκή ρύθμιση για τους υπό διαγραφή φοιτητές , η οποία ωστόσο δεν θα αφορά όσους έχουν χάσει οριστική επαφή με το Πανεπιστήμιο.
Να σου πω τι πιστεύω και με βάση την συζήτηση που έχει ανοίξει τελευταία.Οι διαγραφές θα γίνουν δεν είναι σαν το άλλο με τους αστυνομικούς που έγινε για να προκαλέσουν πανικό. Καλύτερα δλδ για να πάρουν πόδι οι περισσότεροι. Εξάλλου για μένα αν είσαι σε μια σχολή και δεν μπορέσεις να τη βγάλεις σε 6 χρνια (4ετη) και έχεις 7-10 χρωστούμενα και αγκομαχάς πολυ απλά παίζει να μην σου ταιριάζει το αντικείμενο...
Οι διαγραφές θα γίνουν αλλά θα αφορούν βασικά αυτούς που έχουν ξεχάσει και οι ίδιοι ότι είναι φοιτητές οπότε δεν θα αντιδράσει κανείς αλλά δεν επιβαρύνουν και τίποτα. Φαίνονται ως φοιτητές άτομα που μπορεί να έχουν πεθάνει από γεράματα.
Εννοώ ότι το βλέπω αρκετά πιθανό να κάνουν κάποια τροποποίηση ότι θα εξαιρούνται από τις διαγραφές/θα αυξάνεται κατά πολύ ο χρόνος ή θα είναι στο χέρι του κάθε πανεπιστημίου να αποφασίσει τι θα κάνει με όσους φοιτητές δηλώνουν μαθήματα/συμμετέχουν στις εξεταστικές.
Οπότε και η κυβέρνηση θα λέει ότι διέγραψε το 90% των αιώνιων φοιτητών (με βάσει τις δηλώσεις της υφυπουργού παιδείας από τους 317.000 αιώνιους μόνο οι 22.000 έδωσαν κάποιο μάθημα το 2023 ή το 2024) και όποιος δεν θέλει να διαγραφεί δεν θα διαγράφεται.
Μπορεί και να δώσουν μια παράταση του πρώτου έτους εφαρμογής διαγραφών για 1-2 χρόνια και να δουν τότε τι θα κάνουν γιατί αυτή την περίοδο είναι σε δύσκολη θέση πολιτικά για να ανοίξουν και άλλο μέτωπο.
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.435 μηνύματα.

23-02-25

12:12
Σε παρόμοιο θρεντ στο ischool ο πάντσερ κράζει τη κυβέρνηση και τους λέει χεστες που τελικά κάνουν πίσω ενώ εδώ λέει αλλά . Παράνοια 
@back2967

Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.227 μηνύματα.

23-02-25

12:13
Αυτό ναι!Μα όποια αλλαγή γίνει (αν γίνει) από την κυβέρνηση θα γίνει, ψηφίζοντας τροποποίηση του νόμου.
Αν ψηφιστεί άλλος νόμος, δηλαδή επέλθει επιτυχώς πολιτική πίεση, κανένα θέμα!
Άλλο αυτό, κι άλλο να εντέλλονται οι απανταχού πρυτάνεις απλά να μην εφαρμόσουν το νόμο!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Χέστες που κάνουν πίσω από τι;Σε παρόμοιο θρεντ στο ischool ο πάντσερ κράζει τη κυβέρνηση και τους λέει χεστες που τελικά κάνουν πίσω ενώ εδώ λέει αλλά . Παράνοια@back2967
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.613 μηνύματα.

23-02-25

12:21
Πριν το 2005 υπήρχε η φήμη διαγραφής των φοιτητώνε. Έχουν περάσει πολλά χρόνια και ακόμη μιλάμε για το ίδιο θεματόνε. Πάντα η ΝΔ ή το Πασοκ για να τσιμπήσει ψήφο από οικογενειάρχες τίμιους κυρ Παντελήδες, φιδέμπορες ... πέταγε μια παρόλα.
Στο δυτικό κόσμο οι μεταρρυθμίσεις γίνονται με ειδικές ανακοινώσεις από το δημόσιο Πανεπιστήμιο και όχι το υπουργείο Παιδείας. Στην Ελλάδα για το δημόσιο Πανεπιστήμιο αποφασίζει το υπουργείο.
Με όλη την εκτίμηση που σου έχω από τα λίγα μέλη εδώ, θα ήθελα να σκεφτείς κάτι πιο απλό. Γιατί μόνο στην Ελλάδα οι νέοι έχουν ψυχολογικά θέματα μαθητών και φοιτητών όταν πάει να εφαρμοστεί μια νέα ρύθμιση; Θέλω να πω ότι για λόγους αρχής δεν δεχόμαστε ποτέ τίποτα. Τα ερμηνεύουμε όλα με την αρνητική σημασία. Να θυμίσω την αύξηση σε κρούσματα αδιαθεσίας με το ξαφνικό κόψιμο (διάρροια) ή τις ξαφνικές παθήσεις που εμφανίζουν ορισμένοι μαθητές στις πανελλαδικές. Θέλω να πω ότι πάντα κάτι συμβαίνει.
Δεν πιάνει και η ευλογία των στυλό Bic από παπάδες.
Αυτή η νοοτροπία όμως - άσχετα τι πάει να αλλάξει στην προκειμένη περίπτωση - δημιουργεί μια κατάσταση όπου δεν αλλάζει κάτι επειδή ο μισός πληθυσμός είναι κακόμοιροι, άτυχοι και πονεμένοι άνθρωποι και την ίδια ώρα δεν βλέπεις κενή θέση στα ξεκωλάδικα ή σε πλοία από φοιτητές που διακοπάρουν σε ετήσια βάση. Υπάρχει μια αντίφαση στην όλη ιστορία.
Στο δυτικό κόσμο οι μεταρρυθμίσεις γίνονται με ειδικές ανακοινώσεις από το δημόσιο Πανεπιστήμιο και όχι το υπουργείο Παιδείας. Στην Ελλάδα για το δημόσιο Πανεπιστήμιο αποφασίζει το υπουργείο.

δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, εφόσον δεν τα ταϊζει τα παιδιά. Οι γονείς πληρώνουν.
Έχεις ακούσει για ψυχολογικά θέματα φοιτητών (κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, burn out, αγχωτικές διαταραχές κλπ); Εντάξει, υπάρχετε και εσείς οι πολύ καλοί και συγχαρητήρια, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και άλλοι. Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε τα παιδιά.
Με όλη την εκτίμηση που σου έχω από τα λίγα μέλη εδώ, θα ήθελα να σκεφτείς κάτι πιο απλό. Γιατί μόνο στην Ελλάδα οι νέοι έχουν ψυχολογικά θέματα μαθητών και φοιτητών όταν πάει να εφαρμοστεί μια νέα ρύθμιση; Θέλω να πω ότι για λόγους αρχής δεν δεχόμαστε ποτέ τίποτα. Τα ερμηνεύουμε όλα με την αρνητική σημασία. Να θυμίσω την αύξηση σε κρούσματα αδιαθεσίας με το ξαφνικό κόψιμο (διάρροια) ή τις ξαφνικές παθήσεις που εμφανίζουν ορισμένοι μαθητές στις πανελλαδικές. Θέλω να πω ότι πάντα κάτι συμβαίνει.

Αυτή η νοοτροπία όμως - άσχετα τι πάει να αλλάξει στην προκειμένη περίπτωση - δημιουργεί μια κατάσταση όπου δεν αλλάζει κάτι επειδή ο μισός πληθυσμός είναι κακόμοιροι, άτυχοι και πονεμένοι άνθρωποι και την ίδια ώρα δεν βλέπεις κενή θέση στα ξεκωλάδικα ή σε πλοία από φοιτητές που διακοπάρουν σε ετήσια βάση. Υπάρχει μια αντίφαση στην όλη ιστορία.
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος

23-02-25

12:40
τον εαυτο σου ρωτα ρε συ.Χέστες που κάνουν πίσω από τι;
Αυτο ειναι το θεμα. Βλεπεις νεα παιδια να πιστευουν τα ιδια και τα ιδια. Δεν ειναι στεναχωρο?
Πριν το 2005 υπήρχε η φήμη διαγραφής των φοιτητώνε. Έχουν περάσει πολλά χρόνια και ακόμη μιλάμε για το ίδιο θεματόνε. Πάντα η ΝΔ ή το Πασοκ για να τσιμπήσει ψήφο από οικογενειάρχες τίμιους κυρ Παντελήδες, φιδέμπορες ... πέταγε μια παρόλα.
ρε συ σε αλλα θρεντ εχεις κανει ρεκορ κακομοιριας και μιζεριας και τωρα κουνας το δαχτυλο στους αλλους? Ρε τι παρανοια ειστε εσειςΑυτή η νοοτροπία όμως - άσχετα τι πάει να αλλάξει στην προκειμένη περίπτωση - δημιουργεί μια κατάσταση όπου δεν αλλάζει κάτι επειδή ο μισός πληθυσμός είναι κακόμοιροι, άτυχοι και πονεμένοι άνθρωποι
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος

23-02-25

12:56
τον εαυτο σου ρωτα ρε συ.
Αυτο ειναι το θεμα. Βλεπεις νεα παιδια να πιστευουν τα ιδια και τα ιδια. Δεν ειναι στεναχωρο?
ρε συ σε αλλα θρεντ εχεις κανει ρεκορ κακομοιριας και μιζεριας και τωρα κουνας το δαχτυλο στους αλλους? Ρε τι παρανοια ειστε εσεις

American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.888 μηνύματα.

23-02-25

13:45
Πριν λίγες ημέρες το Πάντειο Πανεπιστήμιο έμεινε εκτός των 2,500 κορυφαίων πανεπιστημίων, για πρώτη φορά εδώ και 5 δεκαετίες. Αντί να δουν τι πάει λάθος και καταρρέουν στις παγκόσμιες κατατάξεις, βγάζουν γελοίες ανακοινώσεις όπως αυτές εδώ.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.937 μηνύματα.

23-02-25

14:15
επειδή και γω σε εκτιμώ και επειδή έχεις ζήσεις στη Γερμανία, υποθέτω πως ξέρεις από γερμανικά πανεπιστήμια. Θα ξέρεις ίσως πως και εκεί, όταν φτάνει η ώρα των εξετάσεων, πάρα πολλοί δηλώνουν ασθένεια. Στη Γερμανία υπάρχει ένας άλλος περιορισμός: αν δώσεις ένα μάθημα 3 φορές και κοπείς, σε διώχνουν απ τη σχολή. Ούτε αυτό είναι καλό. Όμως μπορείς να μείνεις γραμμένος, όσο καιρό θέλεις, αν δεν έχεις αυτή την τριπλή αποτυχία.Με όλη την εκτίμηση που σου έχω από τα λίγα μέλη εδώ, θα ήθελα να σκεφτείς κάτι πιο απλό. Γιατί μόνο στην Ελλάδα οι νέοι έχουν ψυχολογικά θέματα μαθητών και φοιτητών όταν πάει να εφαρμοστεί μια νέα ρύθμιση; Θέλω να πω ότι για λόγους αρχής δεν δεχόμαστε ποτέ τίποτα. Τα ερμηνεύουμε όλα με την αρνητική σημασία. Να θυμίσω την αύξηση σε κρούσματα αδιαθεσίας με το ξαφνικό κόψιμο (διάρροια) ή τις ξαφνικές παθήσεις που εμφανίζουν ορισμένοι μαθητές στις πανελλαδικές. Θέλω να πω ότι πάντα κάτι συμβαίνει.Δεν πιάνει και η ευλογία των στυλό Bic από παπάδες.
Τώρα για τις αδιαθεσίες, δεν αστειεύομαι, ξέρω ως μάνα πολύ καλά, ότι όταν φτάνουν οι εξετάσεις τα παιδιά αρρωσταίνουν από το άγχος και στη Γερμανία και στην Ελλάδα. Μην κοιτάς εμάς. Εγώ και άρρωστη έδινα. Τώρα οι γιατροί το βλέπουν αλλοιώς. Πχ το να πάρεις παρακεταμόλη και να πας να δώσεις, που όλοι το έχουμε κάνει, δεν το δέχονται οι ίδιοι οι γιατροί. Ίσως τα έχουμε μοσχοαναθρέψει τα παιδιά μας, αλλά δε λέω ψέματα, συμβαίνει.
Το ότι κάθε νέος νόμος περνά μια κριτική, αυτό είναι πάντα έτσι, το ξέρουμε από την κοινωνιολογία. Κάθε αλλαγή βρίσκει αρχικά αντίσταση.
Για τα ξεκωλάδικα και για τα πλοία δεν ξέρω. Στα πρώτα δεν πηγαίνω και στα δεύτερα, καλά κάνουν.
Ξέρεις τι παθαίνουν, όλα τα παιδιά που γνωρίζω (παιδιά μου και φίλοι τους): Στο σχολείο πιέζονταν, να έχουν καλή απόδοση. Φτάνοντας γ΄ λυκείου, έκαναν το μηχανογραφικό και πέρασαν σε μια σχολή, συνηθως κατά τύχη. Μέχρι τότε ποτέ δεν είχαν σκεφτεί σοβαρά την καρριέρα τους. Σε κανα δυο χρόνια, ΟΛΟΙ περνούν αυτή την <<κρίση>>, που για πρώτη φορά έχουν μπροστά τους το γολγοθά της ζωής. Εκεί όλα όσα ξέρω, έχουν ένα φρένο στην απόδοση.
Εδώ στη Γερμανία, πολλοί μαθητές κάνουν ενα διάλειμμα, πριν αρχίσουν σπουδές, ή όταν φτάσουν σ΄αυτή την καμπή. Πάνε για οικολογικό χρόνο, για κοινωνική θητεία, για δουλειά στο εξωτερικό ακόμη και για διακοπές. Αυτό το κάνουν για να βρουν τι θέλουν, να δουν τον κόσμο και τη ζωή. Αυτό το βρίσκω πολύ καλό.
Δυστυχώς οι δικοί μου δεν το έκαναν, όσο και αν τους ωθούσα. Πέρασαν την κρίση εδώ, πέτυχαν και λοκντάουν. Και δεν ήταν μόνοι. Αλήθεια σου λέω, ήταν ο κανόνας. Η εξαίρεση ήταν η καλή απόδοση και η συνεπής φοίτηση.
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

23-02-25

16:05
Τα εξάμηνα στη Γερμανία είναι πραγματικά εξάμηνα.επειδή και γω σε εκτιμώ και επειδή έχεις ζήσεις στη Γερμανία, υποθέτω πως ξέρεις από γερμανικά πανεπιστήμια. Θα ξέρεις ίσως πως και εκεί, όταν φτάνει η ώρα των εξετάσεων, πάρα πολλοί δηλώνουν ασθένεια. Στη Γερμανία υπάρχει ένας άλλος περιορισμός: αν δώσεις ένα μάθημα 3 φορές και κοπείς, σε διώχνουν απ τη σχολή. Ούτε αυτό είναι καλό. Όμως μπορείς να μείνεις γραμμένος, όσο καιρό θέλεις, αν δεν έχεις αυτή την τριπλή αποτυχία.
Τώρα για τις αδιαθεσίες, δεν αστειεύομαι, ξέρω ως μάνα πολύ καλά, ότι όταν φτάνουν οι εξετάσεις τα παιδιά αρρωσταίνουν από το άγχος και στη Γερμανία και στην Ελλάδα. Μην κοιτάς εμάς. Εγώ και άρρωστη έδινα. Τώρα οι γιατροί το βλέπουν αλλοιώς. Πχ το να πάρεις παρακεταμόλη και να πας να δώσεις, που όλοι το έχουμε κάνει, δεν το δέχονται οι ίδιοι οι γιατροί. Ίσως τα έχουμε μοσχοαναθρέψει τα παιδιά μας, αλλά δε λέω ψέματα, συμβαίνει.
Το ότι κάθε νέος νόμος περνά μια κριτική, αυτό είναι πάντα έτσι, το ξέρουμε από την κοινωνιολογία. Κάθε αλλαγή βρίσκει αρχικά αντίσταση.
Για τα ξεκωλάδικα και για τα πλοία δεν ξέρω. Στα πρώτα δεν πηγαίνω και στα δεύτερα, καλά κάνουν.
Ξέρεις τι παθαίνουν, όλα τα παιδιά που γνωρίζω (παιδιά μου και φίλοι τους): Στο σχολείο πιέζονταν, να έχουν καλή απόδοση. Φτάνοντας γ΄ λυκείου, έκαναν το μηχανογραφικό και πέρασαν σε μια σχολή, συνηθως κατά τύχη. Μέχρι τότε ποτέ δεν είχαν σκεφτεί σοβαρά την καρριέρα τους. Σε κανα δυο χρόνια, ΟΛΟΙ περνούν αυτή την <<κρίση>>, που για πρώτη φορά έχουν μπροστά τους το γολγοθά της ζωής. Εκεί όλα όσα ξέρω, έχουν ένα φρένο στην απόδοση.
Εδώ στη Γερμανία, πολλοί μαθητές κάνουν ενα διάλειμμα, πριν αρχίσουν σπουδές, ή όταν φτάσουν σ΄αυτή την καμπή. Πάνε για οικολογικό χρόνο, για κοινωνική θητεία, για δουλειά στο εξωτερικό ακόμη και για διακοπές. Αυτό το κάνουν για να βρουν τι θέλουν, να δουν τον κόσμο και τη ζωή. Αυτό το βρίσκω πολύ καλό.
Δυστυχώς οι δικοί μου δεν το έκαναν, όσο και αν τους ωθούσα. Πέρασαν την κρίση εδώ, πέτυχαν και λοκντάουν. Και δεν ήταν μόνοι. Αλήθεια σου λέω, ήταν ο κανόνας. Η εξαίρεση ήταν η καλή απόδοση και η συνεπής φοίτηση.
Αυτό για τους 18αρηδες ισχύει, κάνουν διάλειμμα ή αλλιώς gap year ταξιδεύοντας ανά τον κόσμου, και ορισμένοι το λοιδορούσαν σε άλλο θρεντ.
Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 119 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- gaidouri
- fmarulezkd
- Paragontas7000
- AggelikiGr
- charmander
- Memetchi
- GeorgePap2003
- Reader
- bibliofagos
- touvlo
- Ilma
- back2967
- American Economist
- taketrance
- ROM32
- Wonderkid
- Jim175
- camil
- chester20080
- Joji
- Scandal
- Φινεύς
- Andante
- Hased Babis
- phleidhs
- Τodoroki
- tsiobieman
- Natsuko
- Meow
- Abiogenesis
- Δροσουλίτης
- aggorf
- hirasawayui
- Unboxholics
- jj!
- Ωρορα
- ΘανάσοςG4
- giannhs2001
- xristarac
- P.Dam.
- Libertus
- Jack of Spades
- Kostas_Athens
- johnsala
- Maria_Xagorari
- Ryuzaki
- Εχέμυθη
- ggl
- Johnny15
- User2350
- Viedo
- ag97
- eukleidhs1821
- SlimShady
- thenutritionist
- Helen06
- kalhkardia
- tslef8
- Mt73
- Kitana
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.