Ελληνικές Βουλευτικές Εκλογές 2027

Τι θα ψηφίσετε στις εκλογές; (η ψήφος σας είναι μυστική από όλα τα μέλη συμπεριλαμβανομένης της ΟΔ)

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 5)
  • Νέα Δημοκρατία

Ψήφοι: 2 40,0%
  • ΠΑΣΟΚ

Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

• Ελληνική Λύση

• ΚΚΕ

• Νίκη

• Πλεύση Ελευθερίας

Ψήφοι: 1 20,0%
  • Φωνή Λογικής

• Κόμμα Τσίπρα

• Κόμμα Καρυστιανού

• Κόμμα Σαμαρά

• ΜέΡΑ25

• Νέα Αριστερά

• Κίνημα Δημοκρατίας

• ΑΝΤΑΡΣΥΑ

• Άλλο κόμμα

• Λευκό

• Δεν θα ψηφίσω

Ψήφοι: 2 40,0%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    5

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 36.248 μηνύματα.
Πλησιάζουμε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες αναμένεται να γίνουν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2027. Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να έχει άνετο προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ, προβάδισμα που σε μερικές δημοσκοπήσεις αγγίζει τις 20 ποσοστιαίες μονάδες.

Αν και η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι σχεδόν δεδομένη, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με την επόμενη ημέρα καθώς η αυτοδυναμία απέχει πολύ. Δεδομένης αυτής της κατάστασης είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Το thread αυτό το ανοίγω ώστε να συζητάμε τις εξελίξεις όσο αφορά την εκλογική διαδικασία, καθώς και την δημοσκοπική πορεία των κομμάτων.

IMG_6055.png

Αν δεν οργανωθεί σωστά η αντιπολίτευση, θα περάσουμε άσχημα. Εγώ τώρα δεν είμαι απλά αγανακτησμένη με την κυβέρνηση. Αυτή τη δουλειά της κάνει: Σκάνδαλα, κλοπές, συγκάληψη εγκληματιών....Είμαι θυμωμένη με την αντιπολίτευση, που δεν οργανώνεται. Αυτόν τον βλάκα τον Ανδρουλάκη, τι τον έχουν; Καλό παιδί, δε λέω, να πάμε για τσίπουρα, αλλά δεν κάνει για πρωθυπουργός. Γιατί δε βάζουν την Αποστολάκη, που απέδειξε πως είναι άξια. Γιατί δεν συμμαχούν κόμματα της αντιπολίτευσης, να φτιάξουν ένα δυνατό σχήμα; Ας κάνουν κάποιους συμβιβασμούς στο πρόγραμμά τους, οι ξεροκέφαλοι/μπουζουκοκέφαλοι

Είναι αρκετά νωρίς για αυτό το θέμα. Ακόμα δεν έχουμε μπει καν σε προεκλογική περίοδο. Πιστεύω θα δούμε και άλλα κόμματα να πετάγονται από το πουθενά μέχρι την τελευταία στιγμή.

Θεωρώ δεδομένη τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας όμως (ελπίζω τουλάχιστον) όχι με αυτοδυναμία αυτή τη φορά. Εκεί θα αρχίσει να έχει ενδιαφέρον γιατί θα δούμε ποιες μασκούλες θα πέσουν πάλι με διαβολοσυμμαχίες.

Το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχει κάτι αριστερό ή δεξιό φιλελεύθερο, ώστε να αποφύγεις να ψηφίσεις ΝΔ + ΠΑΣΟΚ.. Όλοι τους κρατιστές, με κομματικούς στρατούς, τόσο παλιοί δεξιοί, όσο και αριστεροί. Καμία κουβέντα για Σκανδιναβικό σύστημα στον δημόσιο διάλογο, απόρριψης πελατειακής νοοτροπίας, σοβαρό κράτος πρόνοιας και αποτελεσματικό κλπ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Θεωρώ δεδομένη τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας όμως (ελπίζω τουλάχιστον) όχι με αυτοδυναμία αυτή τη φορά. Εκεί θα αρχίσει να έχει ενδιαφέρον γιατί θα δούμε ποιες μασκούλες θα πέσουν πάλι με διαβολοσυμμαχίες.
ΝΔ + ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένο. Αν και κάτι μου λέει θα έχουμε πάλι κανένα 35-40%.

Τελευταία επεξεργασία:
Οι εθνικιστές τι επιλογές έχουμε;

Για Βελόπουλο, Νίκη ή ακόμα χειρότερα Φωνη Λογικής δεν το συζητώ καν, έτσι; Δεν ειναι εθνικιστικά αυτά, είναι ελαφρώς συντηρητικά.

Οι εθνικιστές τι επιλογές έχουμε;

Για Βελόπουλο, Νίκη ή ακόμα χειρότερα Φωνη Λογικής δεν το συζητώ καν, έτσι; Δεν ειναι εθνικιστικά αυτά, είναι ελαφρώς συντηρητικά.

Νομίζω το μοναδικό αξιόλογο εθνικιστικό κόμμα που ίσως έχει μία κάποια προοπτική δυναμικής.

Πάντως θεωρώ ότι η ΝΔ θα τις κάνει τις εκλογές όσο πιο σύντομα γίνεται. Τώρα πήρε σίγουρα μία αύξηση στα ποσοστά της με τον «πατριωτισμό» που έδειξε με την Κύπρο, οπότε δεν πιστεύω να αργήσουν να τις κάνουν γιατί μετά θα ξαναρχίσει η πτώση. Δεν θα το απέκλεια και για πρόωρες εκεί λίγο μετά την έκθεση τον Σεπτέμβριο, όπως και να έχει σίγουρα θα βγει πρώτη, αλλά λογικά χωρίς αυτοδυναμία.

Νομίζω το μοναδικό αξιόλογο εθνικιστικό κόμμα που ίσως έχει μία κάποια προοπτική δυναμικής.

Πάντως θεωρώ ότι η ΝΔ θα τις κάνει τις εκλογές όσο πιο σύντομα γίνεται. Τώρα πήρε σίγουρα μία αύξηση στα ποσοστά της με τον «πατριωτισμό» που έδειξε με την Κύπρο, οπότε δεν πιστεύω να αργήσουν να τις κάνουν γιατί μετά θα ξαναρχίσει η πτώση. Δεν θα το απέκλεια και για πρόωρες εκεί λίγο μετά την έκθεση τον Σεπτέμβριο, όπως και να έχει σίγουρα θα βγει πρώτη, αλλά λογικά χωρίς αυτοδυναμία.
Πάλι θα φάμε ΝΔ στη μάπα για να χουν δουλίτσα οι νοικοκυραίοι.

Οποιος πιστευει οτι πήγε για Κύπρο, γελιέται. Για τις Αγγλικές βάσεις πήγε.

Πήρε το μάτι μου κάπου οτι επι κρίσης το Ιραν μας έδωσε φτηνό πετρέλαιο επι πιστώσει. Ισχύει;

Η ψήφος σε μικρό κόμμα που δεν έχει ελπίδες να μπει στη Βουλή, με το υπάρχον εκλογικό σύστημα νομίζω έμμεσα ευνοεί τον πρώτο (ΝΔ), στην κατανομή εδρών. Δηλαδή, αν κάποιος το ρίξει σε μικρό φιλελεύθερο, αριστερό ή μικρό εθνικιστικό κόμμα πριμοδοτεί τη ΝΔ ουσιαστικά...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back