Ελληνικές βουλευτικές εκλογές - 7 Ιουλίου 2019

Τι θα ψηφίσετε στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2019;
Multiple votes are allowed.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 84)
  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 21 25.0%
  • Νέα Δημοκρατία

    Ψήφοι: 12 14.3%
  • Κίνημα Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ)

    Ψήφοι: 2 2.4%
  • Χρυσή Αυγή

    Ψήφοι: 3 3.6%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 4 4.8%
  • ΜέΡΑ 25

    Ψήφοι: 4 4.8%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ψήφοι: 1 1.2%
  • Ένωση Κεντρώων

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Ελληνική Λύση

    Ψήφοι: 2 2.4%
  • Λαϊκή Ενότητα

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Πλεύση Ελευθερίας

    Ψήφοι: 3 3.6%
  • Άλλο

    Ψήφοι: 11 13.1%
  • Δημιουργία, ξανά!

    Ψήφοι: 16 19.0%
  • Δεν έχω αποφασίσει ακόμα

    Ψήφοι: 3 3.6%
  • Λευκό/Άκυρο/Αποχή

    Ψήφοι: 2 2.4%

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Guest 186240

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το θέμα είναι ότι το κόμμα πειρατών δεν θα κατέβει στις εκλογές

Τυχαίο ήταν το κόμμα,σαν παράδειγμα εξωκοινοβουλευτικού κόμματος το έβαλα.Μπορούσα να το διατυπώσω καλύτερα :|


Αρχική δημοσίευση από: Himela
Καταλαβαίνω το αντεπιχείρημα και δε διαφωνώ βασικά, αλλά πρέπει να κινούμαστε σύμφωνα με τα δεδομένα. Κι εγώ μπορώ τώρα να πάω ένα χρόνο γυμναστήριο και να δηλώσω συμμετοχή στους ολυμπιακούς, μπορεί να με αφήσουν να συμμετάσχω αλλά κανείς δε θα ποντάρει σε μένα οτι θα νικήσω. Να έχουμε perspective ρε παιδιά. Οι πειρατές δε θα μπουν στη βουλή κι απλά οι ψήφοι σας σε αυτούς θα βοηθήσουν τον Κούλη να κάνει αυτοδυναμία με λιγότερο ποσοστό. Αφού έμμεσα βοηθάς τον Κούλη, ψήφισε εξαρχής τον Κούλη, τί το πας μέσω Τρικάλων;

Δεν είμαι περήφανη για τη λογική μου, απλά σκέφτομαι ρεαλιστικά. Και ναι, μπορεί όταν όλος ο κόσμος ενωθεί χωρίς μίση και κακίες να ανέβουμε όλοι στα unicorns και θα κάνουμε βόλτα στον ουρανό, αλλά δυστυχώς αυτά συμβαίνουν μόνο στα παραμύθια. Ποτέ δεν πρόκειται να συνεννοηθούν 1.000.000 Έλληνες και να ψηφίσουν όλοι μαζί το ίδιο μικρό κόμμα.
Σε έχασα στην αναλογία με το γυμναστήριο.Τα δεδομένα διαμορφώνονται στις εκλογές και τα διαμορφώνεις και εσύ σαν πολίτης.

Γιατί δε με εκφράζει ρε συ Himela η ΝΔ,γι'αυτό δε την ψηφίζω.Αλλά δε θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ για να μην έρθει ο Μητσοτάκης με την λογική του μικρότερου κακού,τι να κάνουμε..Τέσπα,για να μην κάνουμε κύκλους.
Δεν με απασχολεί ο εκλογικός νόμος και πόσο χρειάζεται για να πιάσει ένα κόμμα αυτοδυναμία.Και επειδή αναφέρθηκε η θετική ψήφος,η ψήφος σε μικρά κόμματα είναι ο ορισμός της.Γιατί ο ψηφοφόρος είναι (πιθανότερο) να ψηφίζει συνολικά συγκεκριμένο πρόγραμμα και πρόσωπα επειδή το πιστεύει και όχι με τη λογική ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ επειδή ''ναι σκατά είναι αλλά ο Μητσοτάκης θα ναι πιο σκατά''.

Προφανώς δεν γίνεται ένα μικρό κόμμα να βγάλει 40% στις επόμενες εκλογές,μπορεί όμως σε πρώτη φάση να αυξήσει ποσοστά και ίσως να μπει στη βουλή και να ακουστεί και να επηρεάσει. Όσο για το ότι συμβαίνουν μόνο στα παραμύθια που λες,είμαι σίγουρος ότι το ίδιο ακριβώς λεγόταν και για έναν γραφικό τηλεπαρουσιαστή πρώην ρολίστα του ΛΑΟΣ που αποφάσισε να κατέβει με δικό του κόμμα χωρίς την υποστήριξη άλλων ακροδεξιών φίλων του και για έναν πρώην υπουργό οικονομικών που έχει φάει ένα από τα καλύτερα character assassination στην ιστορία. Φαίνεται πως και οι δύο μάλλον μπαίνουν στη Βουλή στις ερχόμενες εκλογές :smoke:
 

Guest 675594

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
 

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,755 μηνύματα.
Κάποιος του χώρου μπορεί να μας εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ; Εννοώ πέρα από τη διαφορά για τον αν το μλ μπαίνει μπροστά ή πίσω από το ΚΚΕ, αν γράφεται με μικρά ή κεφαλία και αν πρέπει να μπαίνει εντός ή εκτός παρένθεσης.
Το ποιανου ο κωλος θα κατσει στην καρεκλα

Εν ολίγοις, και γιατί ήδη μακρυγόρησα, η ένσταση του περισσότερου κόσμου απέναντι στον Τζήμερο είναι ότι συμπεριφέρεται σαν έναν αλαζόνα, ανώριμο 20άρη, που νομίζει ότι ξέρει τα πάντα καλύτερα από τον καθένα. Σε κάθε ευκαιρία δεν διστάζει να υποβαθμίζει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο αυτούς για τους οποίους αξιώνεται να εργαστεί στο μέλλον, θεωρώντας μάλιστα ότι αυτό πρόκειται για μία διανοούμενη κριτική πάνω στην κοινωνία. Προκειμένου να αφαιρέσουμε τον μανδύα της πολιτικής ορθότητας, ανεχόμαστε πλέον το άλλο άκρο. Στην περίπτωση του Τζήμερου, αυτό λειτουργεί εναντίον του, διότι μας δείχνει, με κάθε ευκαιρία τον χαρακτήρα του.

Δε ξέρω για εσένα, αλλά εγώ δε θα μπορούσα να ψηφίσω έναν τέτοιον άνθρωπο, ακόμη και να συμφωνούσα απόλυτα με τις ιδέες του. Η μικροψυχία με απωθεί. =)
Το προβλημα ισως να μην ειναι ο Τζημ, αλλα τα sanitised πολιτικα ορθα συνθηματα που εχει μαθει να ακουει ο μεσος ανθρωπος. Δεν ειναι ο γκομενος σου ο πολιτικος ξερεις, δεν χρειαζεται να τον πας, να τον ακους και να τον βλεπεις μπροστα σου καθε μερα, η δουλεια του αλλη ειναι. Πραγματικα, ειναι τραγικες οι προτεραιοτητες που υπαρχουν για τους υποψηφιους, να απορριπτεται ενας απο τους ελαχιστους πολιτικους που εχει λογικη επειδη ειπε ωμα 2-3 πραγματα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

harry akritas

Διάσημο μέλος

Ο harry akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,099 μηνύματα.

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,755 μηνύματα.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Έχοντας εικόνα εκ των έσω κι έπειτα από την εκπομπή του Χατζηνικολάου την περασμένη Δευτέρα (που επιβεβαίωσε τους "φόβους" μου) οφείλω να προειδοποιήσω τους χρήστες αυτού του forum: ΜΗΝ ψηφίσετε Δημιουργία, Ξανά και Θάνο Τζήμερο!
Σχόλασαν κι αυτοί δυστυχώς...το 0,69% των Ευρωεκλογών τους έκανε σμπαράλια, πολλοί σοβαροί δεν συμμετέχουν πλέον στην προσπάθεια και κατεβάζουν ψηφοδέλτια με τη Σάρα και τη Μάρα μέσα...το παράδειγμα του Λεβέντη και της Ένωσης Κεντρώων με τα σούργελα που έβαλε στη Βουλή είναι χαρακτηριστικό του τι μπορεί να δούμε και από τη Δημιουργία αν πιάσει 3% και πάνω!:rolleyes:
Όσο για το Τζήμερο, ενώ αρχικά δεν ήθελε να κατέβει σ' αυτές τις εκλογές (οι κολαούζοι τον έπεισαν, άνθρωποι που κοιμούνται και ξυπνάνε με τ' όνειρο να δουν τα ονόματά τους σε ψηφοδέλτιο) βλέπω πως τώρα του άνοιξε η όρεξη κι έχει πάρει σβάρνα τα κανάλια που μέχρι πρότινος τον είχαν αποκλεισμένο (ΑΝΤ1 χθες, Alpha τις προάλλες κ.λπ.)...
Δεν είναι δυνατόν να λες στους τηλεθεατές του ΑΝΤ1 (που όλοι ξέρουμε ποιο είναι το επίπεδό τους) ότι "θα στηρίξω τη Ν.Δ." Ή είσαι βλάκας και δεν έχεις καταλάβει τίποτα από πολιτική στην Ελλάδα εδώ και 8 χρόνια που είσαι πρόεδρος Ή κάποιο "deal" έχεις κάνει και τα "οι κρατιστές με τη γραβάτα και τους ωραίους τρόπους" που έλεγες μέχρι πριν ένα μήνα τώρα πήγαν περίπατο...κι αυτοί που τον καλούν στις εκπομπές να λέει τέτοια πράγματα Ή όντως τον προωθούν για να παίξει το ρόλο "τσόντας" στη νέα Βουλή Ή προσπαθούν να τον αποτελειώσουν, κάνοντας και τους τελευταίους του ψηφοφόρους (π.χ. εμένα) να πάρουν ανάποδες (θυμίζω ότι ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΝΑ από τα "μικρά" κόμματα που είδαν Βουλή τα τελευταία χρόνια δεν προωθήθηκε από τα Μ.Μ.Ε. προεκλογικά ως υποψήφιο "συνεταιράκι" κάποιου κόμματος εξουσίας, όλοι ως "αντίβαρα" προωθήθηκαν και μπήκαν στη Βουλή άσχετα με το ότι στη συνέχεια έκαναν κωλοτούμπα και στήριξαν Ν.Δ. ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)...
Όπως και να 'χει δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τον ψηφίσουμε πλέον με το επιχείρημα ότι "θα βάλει πλάτη στις μεταρρυθμίσεις που θα φέρει η Ν.Δ." απλούστατα γιατί όσοι θέλουν δυνατή Ν.Δ. μπορούν να ψηφίσουν Ν.Δ. κατευθείαν και όσοι δεν τη θέλουν έχουν πλέον έναν επιπλέον λόγω να αποφύγουν την ψήφο στο Τζήμερο...
 
Τελευταία επεξεργασία:

rootbreaker

Τυχερό μέλος 2014

Η rootbreaker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 700 μηνύματα.
Τι να ψηφίσω ρε γαμώτο. Θέλω λίγη βοήθεια η αλήθεια είναι, καλοδεχούμενη κάθε πρόταση.
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.


Γλύψιμο Παπαδάκη στον Βαρουφάκη. :hehe:
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,019 μηνύματα.

rootbreaker

Τυχερό μέλος 2014

Η rootbreaker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 700 μηνύματα.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,019 μηνύματα.

Πύρος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος Μάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,736 μηνύματα.
Εγώ θα ψηφίσω τα κουνέλια. Η γιαγιά μου έχει τάξει στη κόρη της Δέσποινας 3 ψήφους :P :P
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
:hehe: Προσπαθούν στη ΝΔ να λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας με ένα επίδομα των 2000 ευρώ/παιδί. 2000 δεν στοιχίζει ίσα ίσα ο τοκετός. Ο ΣΥΡΙΖΑ λεει ρατσιστες την ΝΔ και απαιτεί το επίδομα να το παίρνει για οποιοδήποτε παιδί γεννιέται στην Ελλάδα :hehe:.

Σωστή πολιτική είναι μικρή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών με προσθήκη αυτού του επιδόματος και όποιος έχει ασφαλιστική ενημερότητα να παίρνει το επίδομα. Όποιος δεν είναι ασφαλισμένος δεν παίρνει.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,019 μηνύματα.
Η ΝΔ βρήκε όλα τα προβλήματα που καίνε τον λαό αυτή τη δεδομένη στιγμή (δημογραφικό, ανάπτυξη, νέοι που φεύγουν από τη χώρα) και πάει να μάς πείσει οτι θα τα λύσει. Δε μάς λέει όμως ο Κούλης αν θα ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών όπως του ζήτησαν έγκριτοι πανεπιστημιακοί και νομικοί, δε μάς λέει τί θα γίνει με τους ανασφάλιστους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, δε λέει αν ο ΕΝΦΙΑ θα πάει στους δήμους όπως είχε πει, κλπ κλπ. Ντάξει, δε λέω, κι ο Τσίπρας έτσι βγήκε, με χαζές υποσχέσεις. Είδωμεν.
 

jj!

Τιμώμενο Μέλος

Ο jj! αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 13,487 μηνύματα.
Η ΝΔ βρήκε όλα τα προβλήματα που καίνε τον λαό αυτή τη δεδομένη στιγμή (δημογραφικό, ανάπτυξη, νέοι που φεύγουν από τη χώρα) και πάει να μάς πείσει οτι θα τα λύσει. Δε μάς λέει όμως ο Κούλης αν θα ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών όπως του ζήτησαν έγκριτοι πανεπιστημιακοί και νομικοί, δε μάς λέει τί θα γίνει με τους ανασφάλιστους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, δε λέει αν ο ΕΝΦΙΑ θα πάει στους δήμους όπως είχε πει, κλπ κλπ. Ντάξει, δε λέω, κι ο Τσίπρας έτσι βγήκε, με χαζές υποσχέσεις. Είδωμεν.

Προφανώς και δεν αναφέρεται στη συμφωνία των Πρεσπών, γιατί είναι το πολιτικό γεγονός που ανέδειξε ως πρώτη δύναμη την ΝΔ. Είναι σαν να βάζει τα χεράκια του και να βγάζει τα ματάκια του. Αν γίνει η οποιαδήποτε μετατροπή και παρέμβαση σε αυτή τη συμφωνία, η Ελλάδα ως χώρα θα εκτεθεί στην παγκόσμια διπλωματία με σημαντικές συνέπειες στις σχέσεις της με τα άλλα κράτη. Στο κάτω-κάτω πλέον είναι στα χέρια της ΕΕ το μπαλάκι για την ένταξη ή μη της FYROM σε αυτή.

Το καλό είναι ότι ξύπνησε η Φώφη και έπαιξε πολύ έξυπνα τα χαρτιά της. Βλέποντας τις αντιδράσεις για την αποπομπή Βενιζέλου, έκανε στροφή παραχωρώντας ψήφο ανοχής σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ. Κακά τα ψέματα, αν δεν προκύψει κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι, ειδικά με τα πρόσφατα γεγονότα με την Τουρκία, δεν θα προκύψει ποτέ με την απλή αναλογική. Για αυτό η Φώφη χρησιμοποιεί επικοινωνιακά την θέση της, δείχνοντας ότι το κόμμα της είναι πυλώνας σταθερότητας και παράλληλα ρυθμιστής των αποφάσεων της ΝΔ. Το να έλεγε ότι θα υποστηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ ενδεχομένως να μειωνε τα ποσοστά της, ενώ τώρα μπορεί να διατηρήσει τα ίδια ή να πάρει μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ θα βγει πρώτη και όλοι το ξέρουν αυτό. Το θέμα είναι αν θα υπάρξει αυτοδυναμία και αν αυτή είναι ισχυρή. Γιατί αν δεν υπάρξει η αυτοδυναμία ή είναι οριακή, η Φώφη θα είναι αυτή που θα πάρει στα χέρια της την κατάσταση (ζωή σε 'μας :P).

Αναφέρω αυτή τη δήλωση της Φώφης γιατί θεωρώ ότι είναι η πιο ώριμη πολιτικά που έχει γίνει σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Όλα τα κόμματα φωνάζουν για ανατροπή του Τσίπρα και του Μητσοτάκη, μπας και ανεβούν λιγάκι τα ποσοστά τους, αλλά κανένα δεν σκέφτεται ρεαλιστικά. Δεν γίνεται στις πρόσφατες εκλογές να έχεις κερδίσει >7% των ψηφοφόρων και να έχεις αυταπάτες ότι ο κόσμος θα σε εμπιστευτεί, όταν απλά διαφωνείς με τους υπόλοιπους. Αυτό είναι το λογικό και αναμενομενο στην κοινοβουλευτική δημοκρατία. Το θέμα είναι να δείξεις πόσο σημαντικός είσαι ΩΣΤΕ να σε εμπιστευτεί ο κόσμος.

Μπορεί να μην τη χωνεύω την Φώφη και να τη θεωρώ χαζή (δείτε τα προηγούμενα μηνύματά μου), αλλά θεωρώ ότι τη δεδομένη στιγμή χειρίστηκε έξυπνα τα δεδομένα των τρεχουσών εξελίξεων.
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
Η ΝΔ βρήκε όλα τα προβλήματα που καίνε τον λαό αυτή τη δεδομένη στιγμή (δημογραφικό, ανάπτυξη, νέοι που φεύγουν από τη χώρα) και πάει να μάς πείσει οτι θα τα λύσει. Δε μάς λέει όμως ο Κούλης αν θα ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών όπως του ζήτησαν έγκριτοι πανεπιστημιακοί και νομικοί, δε μάς λέει τί θα γίνει με τους ανασφάλιστους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, δε λέει αν ο ΕΝΦΙΑ θα πάει στους δήμους όπως είχε πει, κλπ κλπ. Ντάξει, δε λέω, κι ο Τσίπρας έτσι βγήκε, με χαζές υποσχέσεις. Είδωμεν.


Αφού ο κουλης θα φέρει «νέες» , «καλές» δουλειές , θα φέρει «ανάπτυξη» και «επενδύσεις».

Τελευταία δεν είπαν από την ΝΔ, ότι «θα περιφρουρήσουν την συμφωνία, ώστε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα»;
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,019 μηνύματα.
Προφανώς και δεν αναφέρεται στη συμφωνία των Πρεσπών, γιατί είναι το πολιτικό γεγονός που ανέδειξε ως πρώτη δύναμη την ΝΔ. Είναι σαν να βάζει τα χεράκια του και να βγάζει τα ματάκια του.
Και θέλουμε έναν πρωθυπουργό που απλά δεν αναφέρεται σε αυτά που δεν τον συμφέρουν; Δείχνει αυτό πολιτική και στρατηγική δύναμη;
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,209 μηνύματα.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Η ΝΔ έχει πει ξεκάθαρα ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν ακυρώνεται γιατί η συμφωνία είναι σε συμφωνία κρατών. Δηλαδή θα εξακολουθήσουν τα Σκόπια να λέγονται από την Ελλάδα Βόρεια Μακεδονία και οι κάτοικοι της Μακεδόνες.
 
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top