Τους ίδιους προβληματισμούς και ανησυχίες είχα κι εγώ όταν ήταν η ώρα μας. Τελικά τα έκανε όλα τα εμβόλια του με τη σειρά και δεν έχουμε παραλείψει κανένα.
Θα σου πω το σκεπτικό μου και πάρτο και κάντο ότι θες. Θα σου πω τι σκέφτηκα για το δικό μου παιδί.
Ο λόγος που πλέον δεν υπάρχει παρωτίτιδα, ιλαρά κλπ πλέον, είναι επειδή υπάρχουν τα εμβόλια.
Αν η πλειοψηφία των γονιών, σταματήσει να κάνει εμβόλια στα παιδιά του επειδή οι ασθένειες έχουν εκλείψει, τότε θα επανεμφανιστούν.
Ζούμε σε μία κοινωνία, που κύματα μεταναστών (ανεμβολίαστων) μας σαρώνουν. Το παιδί μου πηγαίνει σε παιδικό σταθμό και είναι καθημερινά σε επαφή με άλλα 30 παιδάκια. Αυτό μαθηματικά μεταφράζεται ότι
30 παιδάκια + 60 γονείς + έστω 10 αδερφάκια = 100 άτομα ημερησίως
Δεν το ρισκάρω λοιπόν να μην κάνω εμβόλια.... οι πιθανές παρενέργειες είναι μικρότερης σοβαρότητας από τις πιθανές παρενέργειες του να κολλήσει κάτι το παιδί μου επειδή δεν έκανε εμβόλιο.
Θεωρώ τους παιδιάτρους που δεν κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους ανεύθυνους απέναντι στην κοινωνία.
Το κάνουν με τις πλάτες όλων αυτών που "ρισκάρουν" και κάνουν στα παιδιά τους εμβόλια. Αν όλοι δεν έκαναν εμβόλια τότε θα είχαμε πρόβλημα
Τα εμβόλια είναι κάποια υποχρεωτικά και αν δεν είναι συμπληρωμένα στο βιβλιάριο του παιδιού έχεις πρόβλημα με παιδικούς σταθμούς, σχολεία κλπ. Δε στο παίρνουν
Τέλος, σχετικά με τον υδράργυρο που αναφέρεις
Υδράργυρο περιέχουν τα διπλα τριπλα τετραπλά πενταπλά εμβόλια
Είναι κάτι σαν το "ενωτικό" των εμβολίων. Αν τόσο σε φοβίζει, ψάξε βρες γιατρό που θα σου γράφει τα εμβόλια στη μονή τους έκδοση κι οχι τετραπλό ή πενταπλό
Τέλος, "με βαθμό επικινδυνότητας εμβόλιο" θεωρείται με το γνωστό ΜΜR (Ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά) που κάποιοι το κατηγορούν για αυτισμό. Δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση επιβεβαιωμένο και πίστεψε με το έψαξα πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ. Απλά το συγκεκριμένο εμβόλιο γίνεται την ίδια περίοδο που ο αυτισμός δηλώνει την παρουσία του. Κάποιοι το συνδύασαν γιατί έτσι ήταν πιο ανώδυνο για την ψυχολογία τους. Είναι προτιμότερο να φταίει το παλιοεμβόλιο από το να φταίει ο κανείς κι απλά έτσι έτυχε....
Το οποίο MMR όμως μπορείς να το κάνεις σε άλλη μάρκα που είναι πιο ελαφρύ. Ζήτα να κάνεις το priorix
Αυτά από μένα και φιλιά απ τον Ωρίων