Δεν ειχα το χρονο να διαβασω ολα τα μηνυματα,ομως θα ηθελα να πω και εγω την γενικευμενη αποψη μου.
Το παιδι μετα απο καποια ηλικια θα πρεπει να φευγει απο το σπιτι,γιατι ετσι πρεπει ...να μαθει να ζει και να πορευετε μονο του στη ζωη.Συνηθως στις περισσοτερες οικογενειες οι εντασεις και το χασμα γενεων μεταξυ γονιου παιδιου,η αναγκη για ανεξαρτητοποιηση,αλλα και διαφορες αλλες καταστασεις ,οδηγουν αυτοματα σε αυτη την αποφαση ,πολλους
(και λεω πολλους γιατι υπαρχει και η αλλη μεριδα ,οι λεγομενοι μαμακιδες -βολεψακηδες,(αναφερωμε σε αντρες )τα παιδια "κεφτεδες"που συμβιβαζοντε κ εχουν βολευτει ,το να τους μαγειρευει σιδερωνει πλενει καποιος αλλος(η μαμα τους) κ περιμενουν την επιφωτιση του αγιου πνευματος ποτε θα βρουν γυναικα για να φυγουν απο το σπιτι.)
Το πραγματικο προβλημα ομως του να απογαλακτιστεις στη σημερον ημερα απο τους δικους σου -εννοειτε πως δεν ειναι ,η αντιδραση των δικων σου και πως θα το παρουν κτλ.που διαβασα σε καποια ποστ.Αυτο ειναι το λιγοτερο κ οι περισσοτεροι απο μας (δεν λεω για τα συναισθηματικα κοριτσια)ξερουμε τις αναγκες μας ,και ποσος μας ενδιαφερει μαλιστα κ πως θα το παρουν...αφου ετσι πρεπει να γινει να το παρουν αποφαση.τελος...
Το πραγματικο προβλημα ειναι το οικονομικο,για οτιδηποτε θες να κανεις στη ζωη σου ,να αλλαξεις ,κινητρο αποτελουν τα χρηματα (τις περισσοτερες φορες).
Πως λοιπον θα φυγει κανεις απο το σπιτι του ,με την οικονομικη κατασταση σημερα στη Ελλαδα ,που δεν βρισκει δουλεια ουτε με καραμπινα?
(ειμαι απο τους τυχερους που οι καλοι δικοι μου ,μου εξασφαλισαν ενα διαμερισμα ,ομως δεν ειναι ολοι ετσι)
Αυτο ειναι το πραγματικο προβλημα...το οποιο ειδικα οταν εισαι μονος ειναι ακομη πιο δυσκολο.
Οταν εισαι σε σχεση μαζι με τον ανθρωπο σου ειναι καπως πιο ευκολο να ανεξαρτοποιηθεις,ακομη και με μικρους μισθους,οι οποιοι ειναι 2 κ οχι ενας...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.