1)Η Υπηρεσία & το ασφαλιστικό του ταμείο (που πληρώνονται αδρά από όλους εμάς) έχουν προβλέψει και προνοήσει για τέτοια περιστατικά και με το παραπάνω...οι βουλευτές από που κι ως που αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν επιπλέον έξοδα για μια συγκεκριμένη οικογένεια;Τι είναι τα κρατικά ταμεία αμπελοχώραφο τους;Κι οι άλλες οικογένειες που έχασαν τον "προστάτη" τους και το μόνο που έλαβαν ως "αποζημίωση" ήταν ο φόρος κληρονομιάς τι είναι μαλάκες;
Αν θέλουν να κάνουν ψηφοθηρία οι κόπροι να την κάνουν με τα δικά τους τα λεφτά (που ακόμη κι αυτά εμείς τους τα δίνουμε στην τελική)...
Θα μου πεις, σε τόσες μαλακίες πετάμε λεφτά ως κράτος, η οικογένεια του πιλότου μας πείραξε...μ' αυτό το σκεπτικό όμως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε!
2)Εξαρτάται πως εννοεί κανείς τις "τιμές"...αν εσύ θεωρείς "τιμή" στη μνήμη του εκλιπόντος να κάνουμε τα παιδιά του πλούσια τότε οι απόψεις μας απέχουν πάρα πολύ!
Κι αν κρίνω και από την ψηφοφορία στο εν λόγω θέμα μάλλον οι απόψεις του περισσότερου κόσμου συγκλίνουν προς τη δική μου, οπότε speak for yourself και άσε τα "όλοι οι υπόλοιποι το θέλουμε" κ.λπ.
3)Κανένας δεν υπηρετεί τη χώρα "για την ψυχή της μάνας του"...έστω κι αυτά τα λεφτά που παίρνουν είναι αρκετά (μαζί με τα υπόλοιπα "προνόμια" που απολαμβάνουν οι στρατιωτικοί) αν αναλογιστείς ότι η πλειοψηφία των γιατρών κ.λπ. επιστημόνων αμοίβονται με πολύ λιγότερα ή είναι άνεργοι!
Εγώ προσωπικά όσους γνώρισα ως μαθητής που δήλωσαν σχολή Ικάρων κανένας δε μου είπε ότι την επέλεξε "για να υπηρετήσει την πατρίδα"...όλοι ήθελαν το σίγουρο & καλό (εκείνη την εποχή) μισθό και να βγουν στη σύνταξη απ' τα 40, για να δουλεύεις εσύ και να τους πληρώνεις μέχρι τα 70 σου!
4)Δεν είπα αυτό...είπα ότι μοιραία θα υπάρξουν ΚΑΠΟΙΕΣ στιγμές στη ζωή τους που θα σκεφτούν ότι αν ζούσε ο πατέρας τους πιθανό να μη ζούσαν τόσο καλά, να μην είχαν προσληφθεί π.χ. στον Ελληνικό στρατό και να δούλευαν ντελιβεράδες για 3 κι 60 κ.λπ.
Αυτό είναι "θέμα ηθικής" κι όχι τα άλλα που λες...και μόνο που θα προκαλέσουν στα παιδιά αυτού του ανθρώπου τέτοιες σκέψεις είναι για σκότωμα!
Αυτό συνέβαινε τα παλιά χρόνια στην Ολυμπιακή κ.λπ. που δεν υπήρχαν σχολές...πλέον όλες οι αεροπορικές στελεχώνονται από ιδιωτικές σχολές (με πανάκριβα "δίδακτρα") και είναι πρακτικά αδύνατο για έναν πρώην πιλότο της Π.Α. να εισχωρήσει στην "πολιτική" αεροπορία μόνο με την εκπαίδευση του στρατού!