Χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για το πως ορίζω την πολιτικοποίηση,
Δεν έχω πρόβλημα, όποτε θες μου το αναλύεις, έχω χρόνο, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να οριστεί κάτι καλώς!
αλλά σίγουρα δεν εννοώ μόνο τους βουλευτες όταν μιλάω για πολιτικοποιημενους ανθρώπους... Υπάρχουν πολλοί πολιτικοποιημένοι Έλληνες πολίτες, που παλεύουν για να αλλάξει το παρόν σύστημα, οπότε δεν τους εξυπηρετεί... για κάποιο λόγο!!!
Μα ούτε εγώ εννοώ μόνο τους βουλευτές. Μίλησα για χιλιάδες πρωτοπαλίκαρα-μέλη και γνωστούς αυτών, κουμπάροι αυτών, γείτονες αυτών κλπ! Είμαι σίγουρος ότι φτάνουμε τους "πολλούς πολιτικοποιημένους Έλληνες πολίτες" έτσι.
Όποτε δεν τους εξυπηρετεί είπες! Μα αυτός είναι
ο κάποιος λόγος που αμέσως μετά αναφέρεις. Όλοι μπλέκονται στο σύστημα για να εξυπηρετηθούν και όχι γιατί τους έπιασε ψυχοπονιά σε τι κόσμο πχ θα μεγαλώσουν πχ τα παιδιά της Κουε και της dooo.
Γιατί; τί έχει η Κούβα;
Τίποτα κακό. Απλά οι φίλτατοι κομμουνιστές την έκαναν παντιέρα διότι τους τέλειωσε η ΕΣΣΔ καθότι έγινε το νέο αδερφάκι των ΗΠΑ. Τα πήραν και σου λέει έτσι είστε; Κούβα εμείς!
Πρέπει κάτι να χεις για σημαία για να έχεις υποστήριξη άλλωστε σήμερα.
φταίνε και οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και άλλοι πολλοί για τους πολέμους που γίνονταν, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται για το κέρδος... για τους αθώους που πεθαίνουν για πετρέλαιο... για τις χιλιάδες λαού που ζουν κάτω από το όριο τις φτώχειας... για τα πρόστιμα που τρώνε χώρες τη Αφρικής επειδή ανακάλυψαν φτηνό φάρμακο καταπολέμησης του AIDS...
Τη δουλειά τους κάνουν οι ΗΠΑ. Την ίδια δουλειά έκαναν και οι κομμουνιστές επι ΕΣΣΔ σε όλη τη σφαίρα επιρροής τους. Αν μπορείς, σταμάτησέ τους! Και επιπλέον αυτό δεν έχει να κάνει με τη δημοκρατία. Αυτό λέγεται επεκτατική πολιτική και οικονομική επικράτηση.
Άρα είσαι κι εσύ μέρος του συστήματος.
Τη νοοτροπία όμως αυτή την αποκτήσαμε σε ένα καπιταλιστικό σύστημα... μας την έδωσε ένα καπιταλιστικό σχολείο, την προβάλλουν καπιταλιστικά ΜΜΕ, μας οδήγησαν σε αυτοί οι γονείς μας που επίσης μεγάλωσαν σε ένα καπιταλιστικό σύστημα...
Και η ΕΣΣΔ με κομμουνισμό γιατί κατέρρευσε; Επιπλέον γιατί οι υπήκοοί της κυβερνούνταν από μια Κόκκινη Δικτατορία και όταν αυτή έσβησε, έγιναν δούλοι και καθαρίστριες του κάθε καπιτάλα Έλληνα;
Μήπως δεν σου φταίει ο καπιταλισμός λοιπόν, αλλά το ότι δεν κυβερνάς εσύ; Σκέψου το! Σα Νεφέλη, πότε θα είχες όλα όσα ήθελες; Όταν θα είχες ισχύ για να τα αποκτήσεις, άρα όταν θα είσαι ανώτερη από άλλους, όταν θα τους κυβερνάς! Όποιο δρόμο και να διαλέξεις, η νοοτροπία είναι μια και λέγεται ανθρώπινη φύση "Το μεγάλο ψάρι τρώει τον μπομπ τον σφουγγαράκη"
Εννοείται πως εγώ θα τελειώσω τη σχολή μου και θα γίνω μάνατζερ πολυεθνικής, μαζί με τους υπόλοιπους 3000 ετήσιους αποφοίτους....!
Να το! Είδες που καλά το είπα; Κι εσύ θέση θέλεις στο σύστημα, και καλά κάνεις! Μάνατζερ (διαχειριστής), αρχηγική θέση. Θα είσαι υπεύθυνη για κάτι, θα δίνεις εντολές και θα παίρνεις εντολές. Δε σιχαίνεσαι που θα γίνεις ένα με το σύστημα;
Δεν θα γίνω εργοδότης, αλλά κι αν γίνω θα επιτρέπω στους εργαζομένους να απεργούν, θα τους δίνω υπερωρίες, θα τους κολλάω ένσημα, θα τους δίνω 1400 βασικό...
Σε ποιά χώρα θα ανοίξεις τέτοια επιχείρηση; Μικρο/μακρο-οικονομικά δεν στέκεις ούτε καν στο ένα πόδι στην εξώπορτα της επιχείρησής σου. Έχεις κλείσει από την 1η εβδομάδα!
Σ' ευχαριστώ για τα μάτια..
Εγώ ευχαριστώ που έχω κάτι ωραίο να χαζεύω όσο τρώω το καπιταλιστικό μου σοκολατάκι!