Εξαφανίστηκε η "Δήμητρα" της Λέσβου - Η ιστορία του Δημήτρη Καλογιάννη που έγινε γνωστή χάρη στο προσφυγικό

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.
Ο Δημήτριος Καλογιάννης από τη Λέσβο είναι σήμερα 64 ετών και εξαφανίστηκε την 6η Απριλίου 2021.

1622150836217.png



Ο γνωστός "Δήμητρα", ή αλλιώς Δημήτρης Καλογιάννης από τη Λέσβο, εξαφανίστηκε από την περιοχή του ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο. Ο Δημήτριος Καλογιάννης είναι σήμερα 64 ετών και την 06/04/21 εξαφανίστηκε. Έχει γαλανά μάτια, ύψος 1,75μ και είναι αδύνατος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε κόκκινο πουλόβερ και λευκό παντελόνι.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους του το απόγευμα της 26/05/2021 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποιεί τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του. Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με την υπηρεσία Silver Alert, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.

Λίγα λόγια για τη "Δήμητρα" της Λέσβου

Μεγάλωσε στη Σκάλα Συκαμιάς. Από τα 14 αισθάνονταν και ομολόγησε στους γονείς του ότι είναι γυναίκα. Πολλοί τον έχουν δει να περνάει με γυναικεία ρούχα στη Σκάλα, σπάνια του έδιναν σημασία. Το 2015 ο φακός του Πέτρου Τσακμάκη τον συνέλαβε με ένα φόρεμα να βρίσκεται κοντά στους πρόσφυγες.

Η Δήμητρα περιγράφει τη μητέρα της ως βαθιά θρησκευόμενη και πιστή γυναίκα, και πηγή αληθινής και ανιδιοτελούς αγάπης για το παιδί της. Τον πατέρα της ως άγριο άντρα, που εξαφανιζόταν απ’ το σπίτι για μεγάλες περιόδους κάθε φορά κι όταν επέστρεφε προκαλούσε πανικό, αναφέρει το emprosnet.gr. Παρόλα αυτά, η οικογένεια έμεινε μαζί και οι γονείς της έμειναν παντρεμένοι μέχρι και τον θάνατό τους. Πέθαναν και οι δύο με απόσταση έξι μήνες μεταξύ τους.

Από μικρή ένιωθε ότι ήταν διαφορετική. Στα 14, όταν είπε ότι είναι κορίτσι, στάλθηκε σε ψυχιατρείο απ’ τους γονείς της. Οι γιατροί απαίτησαν να παίρνει φάρμακα και μετά την επιστροφή της στο σπίτι, πιθανότατα και για όλη της τη ζωή. Η ίδια δεν το ήθελε. Τα φάρμακα την έκαναν να νιώθει χάλια κι έτσι οι γονείς τα έριχναν στα κρυφά στο φαγητό της.

Ήταν έφηβη όταν έκανε την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας (η πρώτη απ’ τις πολλές που θα ακολουθούσαν σε διάφορα στάδια της ζωής της). Όπως λέει, το κοντινότερο που έφτασε στο να της δείξει κάποιος ενδιαφέρον ήταν όταν ως έφηβη κολυμπούσε γυμνή στη θάλασσα, κι ένας ηλικιωμένος απ’ το χωριό εμφανίστηκε και της είπε ότι ήθελε να τη βιάσει. Η Δήμητρα τρομοκρατήθηκε. Ο άντρας συνέχισε να την παρενοχλεί και να την παρακολουθεί κρυφά για αρκετά χρόνια.

Τελικά, στα 20 η Δήμητρα άφησε πίσω της το χωριό και το νησί της Λέσβου, κι έτρεξε στην πρωτεύουσα. Έζησε άστεγη, στους δρόμους της Αθήνας για σχεδόν πέντε χρόνια. Έκανε μερικές δουλειές, πχ. σε σούπερ μάρκετ, αλλά και οι Αθηναίοι αισθάνονταν πως ήταν διαφορετική και σταδιακά την απέκλεισαν. Το να κάνει οικογένεια είναι το όνειρο που είχε όλη της τη ζωή, κάτι που πιστεύει πως θα ολοκλήρωνε την ύπαρξή της. Αυτό που θα προσέφερε την "παντοτινή αγάπη" που τόσο της έλειψε.

Αναγκάστηκε να επιστρέψει στο νησί όταν η μητέρα της αρρώστησε. Τα μεγαλύτερα αδέρφια της είχαν προλάβει να φύγουν απ’ την προβληματική οικογενειακή εστία, ο πατέρας της ήταν αναξιόπιστος και κανείς άλλος δεν θα φρόντιζε για τη μητέρα της. Έζησε μαζί της και την φρόντισε για τα επόμενα 25 χρόνια.

Παρ’ όλα αυτά, η Δήμητρα δεν σταμάτησε να νιώθει κορίτσι, και η ειλικρίνειά της την εξοστράκισε από την κοινωνία του χωριού, προκαλώντας κουτσομπολιά και ντροπή στην οικογένειά της και περισσότερα προβλήματα στον ήδη προβληματικό γάμο των γονιών της. Δεν έζησε ποτέ κάποιον εφηβικό έρωτα, μόνο ανεκπλήρωτους πόθους για αγόρια. Δεν υπήρχε περίπτωση να βρει κάποιο αγόρι στο χωριό που θα την ήθελε.

Ο θάνατός της μητέρας της τη συγκλόνισε. Η αυτοκτονία ήταν πλέον η πιο ελκυστική λύση.

Πηγή: TheToc
 

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 2,880 μηνύματα.

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη είναι αυτή
 

kiyoshi

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο kiyoshi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 336 μηνύματα.
Ο Δημήτριος Καλογιάννης από τη Λέσβο είναι σήμερα 64 ετών και εξαφανίστηκε την 6η Απριλίου 2021.
Το άτομο αυτό δεν προσδιορίζεται ως άνδρας οπότε δεν αποκαλείται Δημήτρης αλλά Δήμητρα (και χωρίς "").

Ο γνωστός "Δήμητρα"
Ασχολίαστο αυτό.
 

calliope

Νεοφερμένος

Η calliope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών. Έχει γράψει 67 μηνύματα.
γιατι δεν μπορειτε να χρησιμοποιείτε τις σωστες ανωνυμίες η ΕΣΤΩ το σωστο ΟΝΟΜΑ;;;
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.

annfire

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η annfire αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 262 μηνύματα.
γιατι δεν μπορειτε να χρησιμοποιείτε τις σωστες ανωνυμίες η ΕΣΤΩ το σωστο ΟΝΟΜΑ;;;
Το πρόβλημα βρε άνθρωπέ μου δεν έγκειται στο πως αυτοπροσδιορίζεται ένας άνθρωπος αλλά ότι ειναι άνθρωπος.
Ανεξαρτήτως του φύλου του.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, χωρίς αντωνυμίες , χωρίς σωστό όνομα, ως άνθρωπος και μόνο, απέδειξε πως δε χρειάζεται να σε αποκαλέσουν με ορθούς όρους για να ζείς αυθεντικά και αυθόρμητα.

Μέσα στην πίεση και το ντόρο του "πολιτικαλ κορρεκτ " στο οποίο μας γαλούχησαν κυρίως τα σοσιαλ μίντια, έχουμε απωλέσει την ορθότητα της αληθινής ευγένειας , τον εξευγενισμό της ψυχής και την αλήθεια όπως είναι. Η ευγενεια της ψυχής αυτού του ανθρώπου αποκαλύπτεται τόσο ανεπιτήδευτα. Χωρίς καν να ζητάει την αλλαγή αντωνυμιών κλπ.

Δες το βίντεο, για να συνιδητοποιήσεις πως το λιγότερο σημαντικό σε αυτή την υπόθεση είναι η τήρηση των τύπων.
(και σε όλες τις αντιστοιχες υποθέσεις που ΠΟΤΕ δε μάθαμε και δε θα μάθουμε-τουλάχιστον όχι αν δεν απειλείται η ζωή κάποιου).
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.
Ήδη από το πόσο χλιαρά αντιμετωπίζεται το θέμα αυτό από την κοινότητα εδώ, δείχνει πόσο έχει χαθεί ο ανθρωπισμός. Λες και κάτι πιέζει τα στήθια των ανθρώπων από το να εκφράζουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους χωρίς να δίνουν δεκάρα για την ορθότητα του παραλογισμού. Από τη στιγμή που ως κοινωνία ανθρώπων δεν έχουμε λύσει ακόμη το θέμα αυτό, νομίζω ότι έχουμε πολύ δρόμο μέχρι να διαβάσουμε την αλφαβήτα.
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,835 μηνύματα.
Σε μια DIY (do it youself) σελίδα στο facebook, κάποιος ζωγράφισε την ακόλουθη εικόνα και σήκωσε αντιδράσεις στο facebook και διαξιφισμούς υπέρ και κατά:
194838704_10161839973284522_8999000584107149123_n.jpg


Η Αγία Δήμητρα της Σκάλας Συκαμνιάς, Λέσβου. Προστάτιδα της ελευθερίας της ταυτότητας φύλου. Υπέστη χημικό λιθοβολισμό και εκφοβισμό. Παστέλ σε επεξεργασμένο χαρτί, 30x25 cm
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,783 μηνύματα.
Περίεργο και αμφιλεγόμενο θέμα και αυτό. Μετά το τελευταίο bullying που δέχτηκε τα έχασε λένε. Μία γνωστή του κάπου είχα δει να λέει ότι πήγαινε στα βουνά με τις γόβες και κάτι τέτοια.

Σίγουρα δεν συμφωνώ με το οτιδήποτε έπαθε ο άνθρωπος, καταδικάζω την δημόσια διαπόμπευση από την άλλη όμως εφόσον δεν έγινε εγχείρηση αλλαγής φύλου είναι λάθος να αποκαλείται γυναίκα χωρίς αυτό εννοείται να δικαιολογεί τα όσα τράβηξε, απλά αναφέρομαι σε αυτά που βλέπω πιο πάνω. Τραβεστί θεωρείται βάσει ορολογίας, ο άντρας που ντύνεται σαν γυναίκα. Τώρα το πως θέλει να ονομάζεται και σε τι γένος είναι προσωπικό του καθενός.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 890013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
εφόσον δεν έγινε εγχείρηση αλλαγής φύλου είναι λάθος να αποκαλείται γυναίκα χωρίς αυτό εννοείται να δικαιολογεί τα όσα τράβηξε
κι εμάς τι μας κόφτει πως θέλει να δηλώνει ο καθένας;Αν δεις το βίντεο θα δείς πως έλεγε πως ένιωθε γυναίκα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top