Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 21.743 μηνύματα.
Επίσημος από τον Ιούλιο ο νέος φόρος €3 για φθηνά δέματα από την Κίνα στην ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταργεί την αφορολόγητη αποστολή φθηνών δεμάτων
www.insomnia.gr
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.951 μηνύματα.
Η Ευρώπη καλά κάνει και προσπαθεί να σταματήσει τη διείσδυση της Κινεζικής αγοράς αλλά ξεχνάει πως όσο περισσότερο φτωχοποιεί τον λαό της τόσο περισσότερο τον σπρώχνει προς τέτοιες κινεζικές εταιρείες κολοσσούς που με μαζική παραγωγή και λιμάνια παντού μπορούν να εξάγουν πάμφθηνα τα προϊόντα τους και έτσι είναι ελκυστικές προς τον καταναλωτή.
Όλοι θα προτιμούσαμε "made in Europe" προϊόντα (ακόμα πιο ιδανικά in Greece) αλλά κανένας δεν έχει τα λεφτά ώστε να σνομπάρει μια τέτοια πάμφθηνη εναλλακτική.
Όλοι θα προτιμούσαμε "made in Europe" προϊόντα (ακόμα πιο ιδανικά in Greece) αλλά κανένας δεν έχει τα λεφτά ώστε να σνομπάρει μια τέτοια πάμφθηνη εναλλακτική.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.574 μηνύματα.
Δυστυχώς είναι πολύ αργά πλέον ώστε να αλλάξει η κατάσταση. Η Κίνα και γενικότερα η Ασία έχουν μετατραπεί στο απόλυτο εργοστάσιο του πλανήτη, με τις ΗΠΑ να είναι το ερευνητικό και χρηματοπιστωτικό κέντρο. Οταν εδώ και 25 χρόνια ψηφίζεις νομοθεσίες που διώχνουν την βιομηχανία σου (Ευρωπαϊκή Ένωση), δεν νομίζω ότι με το να επιβάλεις άκυρους δασμούς θα αναστρέψεις την κατάσταση.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 21.743 μηνύματα.
Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση με αγορές πχ από aliexpress που κάνω: μιλάμε για φθηνά προϊόντα των μαξ 4 - 5 ευρώ που έχουν δωρεάν μεταφορικά κι έρχονται απο την άλλη άκρη του πλανήτη. Δηλαδή πραγματικά απορώ πως ακριβώς συμφέρει το ταχυδρομείο ή την ACS που συχνά τα φέρνει τέτοια σπατάλη ανθρωπίνων πόρων/ ανθρώπινης εργασίας για τόσο φθηνά προϊόντα μπιχλιμπίδια της πλάκας.
Και μετά ανοίγεις το ebay με προϊόντα μεταχειρισμένα από Αμερικές και Ευρώπες και σου λένε 15 με 50 ευρώ μεταφορικά και σου σκάει και ο ΦΠΑ οταν πατάς να πληρώσεις...
Και μετά ανοίγεις το ebay με προϊόντα μεταχειρισμένα από Αμερικές και Ευρώπες και σου λένε 15 με 50 ευρώ μεταφορικά και σου σκάει και ο ΦΠΑ οταν πατάς να πληρώσεις...
taketrance
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο taketrance αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.281 μηνύματα.
Η κινέζικη κυβέρνηση επιδοτεί σε μεγάλο βαθμό για να μπουσταρει τις εξαγωγές (που αποτελούν ακόμα σημαντικό κομμάτι της οικονομίας τους).Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση με αγορές πχ από aliexpress που κάνω: μιλάμε για φθηνά προϊόντα των μαξ 4 - 5 ευρώ που έχουν δωρεάν μεταφορικά κι έρχονται απο την άλλη άκρη του πλανήτη. Δηλαδή πραγματικά απορώ πως ακριβώς συμφέρει το ταχυδρομείο ή την ACS που συχνά τα φέρνει τέτοια σπατάλη ανθρωπίνων πόρων/ ανθρώπινης εργασίας για τόσο φθηνά προϊόντα μπιχλιμπίδια της πλάκας.
Επισης οι πωλησεις/εξαγωγές τέτοιων φτηνών προϊόντων βασίζονται στον όγκο, κι έχουν συνάψει συμφωνίες για την αποστολή χιλιάδων τεμαχίων κάθε φόρα, οπότε εκμεταλλεύονται οικονομίες κλίμακας όσο μπορούν που κάνει τη διαφορά.
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.813 μηνύματα.
Δε τα στέλνουν 1-1 στέλνουν container με χιλιάδες αποστολές μέσα και αφού φτάσουν σε μια κεντρική αποθήκη στην Ευρώπη μετά φεύγουν προς κάθε παραλήπτη. Οπότε έχουν συμφωνία με κάποια courier σε κάθε χώρα και λόγω αριθμού παραγγελιών τους βγαίνει πάφθηνο το κόστος αποστολής, πιθανότατα είναι κάποια λεπτά ανα πακέτο.Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση με αγορές πχ από aliexpress που κάνω: μιλάμε για φθηνά προϊόντα των μαξ 4 - 5 ευρώ που έχουν δωρεάν μεταφορικά κι έρχονται απο την άλλη άκρη του πλανήτη. Δηλαδή πραγματικά απορώ πως ακριβώς συμφέρει το ταχυδρομείο ή την ACS που συχνά τα φέρνει τέτοια σπατάλη ανθρωπίνων πόρων/ ανθρώπινης εργασίας για τόσο φθηνά προϊόντα μπιχλιμπίδια της πλάκας.
Για αυτό νομίζω ότι και τα 3 ευρώ ταρίφα δε θα τους κάνουν κάτι. Είτε θα βρουν τρόπο να το ξεπεράσουν με ενδιάμεσο χώρες που έχουν εμπροική συμφωνία με την ΕΕ αν υπάρχει για αυτές εξαίρεση πχ Τουρκία είτε θα περνάνε στον καταναλωτή την χρέωση ως έξοδα αποστολής για αγορές κάτω από μια συγκεκριμένη αξία όπου δεν τους συμφέρει να απορροφήσουν το κόστος.
Και πάλι είναι πιο φθηνό από το να αγοράσεις από την ΕΕ γιατί στην τελική τι κάνει το κάθε jumbo και οι αντίστοιχοι που πουλάνε τέτοιας ποιότητας μπιχλιμπίδια; Τον μεσάζοντα του Κινέζου, τα αγοράζουν από τον Κινέζο 3 και στα πουλάνε 15 ενω με το Temu ο Κινέζος το πουλάει σε εσένα 6 και κερδίζετε και οι δύο. Και να αναγκαστεί να σου περάσει το κόστος και να στο πουλήσει 9 πάλι κερδισμένοι είστε και οι δύο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Προσωπικές Συζητήσεις
Πολυμέσα - Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
Chat and Fun
iSchool