Επαναφορά σχολικής ποδιάς;

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.
Έλεος!!!
ΔΗΜΟΣΙΟ σχολείο προσπαθεί να επαναφέρει τη μαθητική ποδιά από τη ναφθαλίνη της Ιστορίας!!
ΠΗΓΗ:
"Υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός στα σχολεία": Δημοτικό σχολείο της Αττικής επαναφέρει τη στολή στους μαθητές (msn.com)

1) Ο νόμος έχει καταργήσει την (ηλίθια) ποδιά από το 1982.
2) Είναι παράνομο ένα ΔΗΜΟΣΙΟ σχολείο να έχει δικούς του κανόνες αντίθετους με τα άλλα σχολεία.
3) Το θέμα ξεκίνησε από το σύλλογο γονέων. Ακούστηκε ότι κάποιος γονιός έχει βιοτεχνία και θα φτιάξει τις νέες στολές. Σας λέει κάτι αυτό;
4) Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

1728398004558.png
1728398049519.png

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.004 μηνύματα.
Καλά για μία φούτερ και μία φόρμα λένε, όχι για επαναφορά εκείνου του μπλε πράγματος. Ρωτάνε και τους γονείς, δεν είναι υποχρεωτικό (και δεν θα μπορούσε να είναι). Το αστείο είναι πως μπήκε κάπου και η επταετία, οι στολές υπήρχαν και πριν την επταετία και για κάποια χρόνια και μετά από αυτήν.

Δεν βρίσκω κάτι το ακραίο σε αυτό το εγχείρημα πάντως και ας μην είμαι προσωπικά υπέρ της επαναφοράς της μαθητικής στολής στα σχολεία καθώς εκμηδενίζει το τρόπο έκφρασης και διαμόρφωσης προσωπικότητας των νέων μέσω του ιματισμού. Απλά εδώ είναι το ποιοι γονείς θέλουν και ποιοι όχι σε ένα δημοτικό σχολείο. Σκέψου το σαν απλά να φοράς τα ίδια ρούχα κάθε μέρα χδ.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.
Το "προαιρετικό" είναι ό,τι χειρότερο. Θα δημιουργήσει διχόνοια μεταξύ γονέων, ανταγωνισμό μεταξύ παιδιών, πιέσεις παιδιών προς γονείς "γιατί η Μαρία και όχι εγώ", οικονομικό θέμα.

1728399362557.png

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.390 μηνύματα.
Καλά για μία φούτερ και μία φόρμα λένε, όχι για επαναφορά εκείνου του μπλε πράγματος. Ρωτάνε και τους γονείς, δεν είναι υποχρεωτικό (και δεν θα μπορούσε να είναι). Το αστείο είναι πως μπήκε κάπου και η επταετία, οι στολές υπήρχαν και πριν την επταετία και για κάποια χρόνια και μετά από αυτήν.

Δεν βρίσκω κάτι το ακραίο σε αυτό το εγχείρημα πάντως και ας μην είμαι προσωπικά υπέρ της επαναφοράς της μαθητικής στολής στα σχολεία καθώς εκμηδενίζει το τρόπο έκφρασης και διαμόρφωσης προσωπικότητας των νέων μέσω του ιματισμού. Απλά εδώ είναι το ποιοι γονείς θέλουν και ποιοι όχι σε ένα δημοτικό σχολείο. Σκέψου το σαν απλά να φοράς τα ίδια ρούχα κάθε μέρα χδ.
Δυστυχώς, έχουμε φθάσει στο άλλο άκρο στα πλαίσια της "αυτοέκφρασης" .. Να βλέπεις μαθήτριες λυκείου ( ακόμα και τώρα που ψυχρανε ο καιρός με καυτό σορτς και μπουστακι τύπου σουτιέν) και κανείς να μη λέει τίποτε , γιατί μπορεί ο γονιός να σου πει δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις τέτοιες παρατηρήσεις στο παιδί.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Το "προαιρετικό" είναι ό,τι χειρότερο. Θα δημιουργήσει διχόνοια μεταξύ γονέων, ανταγωνισμό μεταξύ παιδιών, πιέσεις παιδιών προς γονείς "γιατί η Μαρία και όχι εγώ", οικονομικό θέμα.

Eνω η τρέχουσα κατάσταση οπου μπορεί ο καθ'ένας δε δημιουργεί διχόνοια μεταξύ γονέων ρε Διά;

Είχα συμμαθήτρια που φόραγε μονκλερ μπουφάν και ρειμπαν 300ρι το λιγότερο γυαλι ηλίου μες την τάξη. Αυτό δεν δημιουργεί οικονομικό θέμα "γιατι αυτή και όχι εγώ;";

Χώρια που έχει χαθεί η ιδιότητα του μαθητή, έχει εξευτελιστεί εντελώς, βλέπω καθε μέρα κοριτσάκια απο το γυμνάσιο να φανταστείς, εως συμμαθήτριες μου, με το ξώκωλο και το ξώβυζο, έχουνε χάσει κάθε ιδιότητα του "μαθητή".
Συμφωνώ βέβαια περι της ατομικής ελευθερίας, ομως υπάρχουν πρωτόκολλα ενδυμασίας για οποιαδήποτε αλλη ιδιότητα που μπορείς να σκεφτείς. Όλοι ακολουθούν αυστηρά τον κώδικα ενδυμασίας. Δε θα δείς αστυνομικίνα με ξέκωλο και μπουστάκι ούτε γιατρό με nike tn, εμποριο αρμάνι φανέλα και γκόυτσι σορτσακι απο αγια βαρβάρα.
1728400014904.png

Dias

Επιφανές μέλος

Δυστυχώς, έχουμε φθάσει στο άλλο άκρο στα πλαίσια της "αυτοέκφρασης" .. Να βλέπεις μαθήτριες λυκείου ( ακόμα και τώρα που ψυχρανε ο καιρός με καυτό σορτς και μπουστακι τύπου σουτιέν) και κανείς να μη λέει τίποτε , γιατί μπορεί ο γονιός να σου πει δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις τέτοιες παρατηρήσεις στο παιδί.
Το πώς θα βγει ντυμένο ένα παιδί έξω από το σπίτι είναι θέμα των γονέων. Δηλαδή για να μην έχει ο γονιός την ευθύνη, να εφαρμόζει το κράτος αυταρχικούς κανόνες;

1728400330012.png

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.390 μηνύματα.
Το πώς θα βγει ντυμένο ένα παιδί έξω από το σπίτι είναι θέμα των γονέων. Δηλαδή για να μην έχει ο γονιός την ευθύνη, να εφαρμόζει το κράτος αυταρχικούς κανόνες;

Σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρ της αυταρχικής επιβολής μιας κοινής ενδυμασίας, αλλά κάπου γονείς και παιδιά έχουν χάσει κάθε αίσθηση ορίων που αφορά το πως εμφανίζεσαι ανάλογα με την περίσταση.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

Αν οι γονεις δεν μεριμνουν τα παιδια τους? :hmm:

Εννοειται να πω οτι ουτε εγω υποστηριζω αυταρχικους κανονες και υποστηριζω την προσωπικη ελευθερία. Απλα πιστευω πως η σχολικη ποδιά ελυνε περισσοτερα απο οτι δημιουργουσε.

Dias

Επιφανές μέλος

Eνω η τρέχουσα κατάσταση οπου μπορεί ο καθ'ένας δε δημιουργεί διχόνοια μεταξύ γονέων ρε Διά;
Δεν κατάλαβες. Η διχόνοια των γονέων ήδη άρχισε στο συγκεκριμένο σχολείο καθώς άλλοι θέλουν ομοιόμορφο ντύσιμο και άλλοι όχι.
Αν οι γονεις δεν μεριμνουν τα παιδια τους? :hmm:
Τα άλλα παιδιά δε φταίνε να τιμωρούνται.

1728400642896.png

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.004 μηνύματα.
Όσο σπάνιο και αν είναι αυτό θα με δεις να συμφωνώ με τον Δία σε κάτι. Η ένδυση είναι ένα αρκετά πενιχρό μέσο για να αξιολογηθεί η συμπεριφορά και η προσωπικότητα κάποιου. Θα προτιμούσες μαθητή/μαθήτρια «σεμνό» και καθωσπρέπει όπως επιτάσσει η κοινωνία αλλά εσωτερικά να είναι σκάρτος/η και να μην σέβεται τίποτα και κανέναν ή άτομο που χαλάει την νόρμα και τον καθωσπρεπισμό αλλά εκεί που πρέπει είναι Κύριος/Κυρία;

glayki

Περιβόητο μέλος

Όσο σπάνιο και αν είναι αυτό θα με δεις να συμφωνώ με τον Δία σε κάτι. Η ένδυση είναι ένα αρκετά πενιχρό μέσο για να αξιολογηθεί η συμπεριφορά και η προσωπικότητα κάποιου. Θα προτιμούσες μαθητή/μαθήτρια «σεμνό» και καθωσπρέπει όπως επιτάσσει η κοινωνία αλλά εσωτερικά να είναι σκάρτος/η και να μην σέβεται τίποτα και κανέναν ή άτομο που χαλάει την νόρμα και τον καθωσπρεπισμό αλλά εκεί που πρέπει είναι Κύριος/Κυρία;
Οι συμπεριφορές ποικίλουν και σίγουρα η εμφάνιση δεν κάνει τον άνθρωπο. Μπορεί πχ να δεις μαθητή με 15 piercing και να είναι ένα υπέροχο παιδί και άλλον να είναι ντυμένο όσο πιο καθωσπρέπει γίνεται και να είναι κωλόπαιδο πρώτης τάξεως με μηδενικό σεβασμό. Η ένσταση μου αφορά το προκλητικό ντύσιμο κοριτσιών ασχέτως συμπεριφοράς.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.483 μηνύματα.
Woke alert!
Δηλαδή να πηγαίνει το παιδί στο σχολείο σαν να πάει για πιάτσα η να φοράει ρούχα διαφορετικού φύλου; Είμαστε εντάξει με όλα αυτά, ε; Βρε χίλιες φορές σχολική στολή.
Το σχολείο δεν είναι χώρος να ντύνεται ο καθένας όπως του κατέβει, είναι χώρος να μαθαίνει -μεταξύ άλλων- κανόνες και όρια.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.555 μηνύματα.
Woke alert!
Δηλαδή να πηγαίνει το παιδί στο σχολείο σαν να πάει για πιάτσα η να φοράει ρούχα διαφορετικού φύλου; Είμαστε εντάξει με όλα αυτά, ε; Βρε χίλιες φορές σχολική στολή.
Το σχολείο δεν είναι χώρος να ντύνεται ο καθένας όπως του κατέβει, είναι χώρος να μαθαίνει -μεταξύ άλλων- κανόνες και όρια.

Σκέψου στα πλαίσια της συμπερίληψης, να πάει ο Μανωλάκης με δωδεκάποντο σε λύκειο της επαρχίας. :happy:

Dias

Επιφανές μέλος

Woke alert!
Μπράβο! Είσαι το καλύτερο troll που έχω συναντήσει. Έχτισες έναν χαρακτήρα που περιλαμβάνει όλα τα αρνητικά που θα μπορούσε να έχει κάποιος. Παριστάνεις έναν εξωπραγματικό χαρακτήρα που είναι συγχρόνως: ακροδεξιός, θεούσος, ομοφοβικός, οπισθοδρομικός, ξενοφοβικός, αντιαριστερός , χουντικός, βασιλόφρων, ρατσιστής, χριστιανοταλιμπάν, σεφερλικός, τραμπικός, φασίστας, πουριτανός, ψευτοηθικολόγος , συνομωσιολόγος , . . . . . . . . . . . . . . . . Και όλα αυτά τα έδεσες πολύ ωραία με παπαρολογίες και μπλα – μπλα αμπελοφιλοσοφίες. Προφανώς στην πραγματικότητα δεν είσαι τίποτα από τα παραπάνω, καθώς είσαι ευφυές , λογικό, μορφωμένο και καλλιεργημένο άτομο. Απλά, μας τρολάρεις ή ίσως εκτελείς ένα κοινωνικό πείραμα. Πράγματι, γελάσαμε πολύ καθώς πολύ εύστοχα σατίρισες έτσι τα πιο αρνητικά στοιχεία της κοινωνίας μας. Και το πιο ωραίο: σε πίστεψαν τα μικρά σου τα μυρμηγκάκια και σε χειροκροτούνε με ενθουσιασμό. Φτάνει όμως, μας κούρασες πια. Ξέρεις το κόλπο. Εξαφανίζεσαι για λίγο και ξαφνικά εμφανίζεσαι με καινούργιο πρόσωπο. Σε ευχαριστούμε.

1728401822280.png

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Η ένσταση μου αφορά το προκλητικό ντύσιμο κοριτσιών ασχέτως συμπεριφοράς.
Δεν θεωρώ κανένα ντύσιμο ως προκλητικό.

Woke alert!
Έλεος ρε Ηλία με το wokeμετρο παντού. Χάνουμε την ουσία με τον ρουχισμό. Κάθε μέρα ακούμε και για ακόμα πιο παράλογες συμπεριφορές από τα μικρά. Αντί να εστιάζουμε στο να βγάζουμε πιο εν τάξει άτομα κοιτάμε το περιτύλιγμα. Είναι σαν να θες να τυλίξεις το σκατό με περιτύλιγμα σοκολάτας. Δεν θα γίνει σοκολάτα, θα φαίνεται σαν τέτοια εξωτερικά απλά. Θα είναι σκατό από μέσα και θα φανεί σύντομα.

glayki

Περιβόητο μέλος

Δεν θεωρώ κανένα ντύσιμο ως προκλητικό
Μα δεν είναι ωραίο ( οχι από θέμα σεμνοτυφιας) να βλέπεις μαθήτριες με το μισό βυζί εκτεθειμένο . Το σχολείο δεν είναι χώρος προβολής και έλξης. Κάπου χάνουμε το νόημα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.135 μηνύματα.
Μπράβο! Είσαι το καλύτερο troll που έχω συναντήσει. Έχτισες έναν χαρακτήρα που περιλαμβάνει όλα τα αρνητικά που θα μπορούσε να έχει κάποιος. Παριστάνεις έναν εξωπραγματικό χαρακτήρα που είναι συγχρόνως: ακροδεξιός, θεούσος, ομοφοβικός, οπισθοδρομικός, ξενοφοβικός, αντιαριστερός , χουντικός, βασιλόφρων, ρατσιστής, χριστιανοταλιμπάν, σεφερλικός, τραμπικός, φασίστας, πουριτανός, ψευτοηθικολόγος , συνομωσιολόγος , . . . . . . . . . . . . . . . . Και όλα αυτά τα έδεσες πολύ ωραία με παπαρολογίες και μπλα – μπλα αμπελοφιλοσοφίες. Προφανώς στην πραγματικότητα δεν είσαι τίποτα από τα παραπάνω, καθώς είσαι ευφυές , λογικό, μορφωμένο και καλλιεργημένο άτομο. Απλά, μας τρολάρεις ή ίσως εκτελείς ένα κοινωνικό πείραμα. Πράγματι, γελάσαμε πολύ καθώς πολύ εύστοχα σατίρισες έτσι τα πιο αρνητικά στοιχεία της κοινωνίας μας. Και το πιο ωραίο: σε πίστεψαν τα μικρά σου τα μυρμηγκάκια και σε χειροκροτούνε με ενθουσιασμό. Φτάνει όμως, μας κούρασες πια. Ξέρεις το κόλπο. Εξαφανίζεσαι για λίγο και ξαφνικά εμφανίζεσαι με καινούργιο πρόσωπο. Σε ευχαριστούμε.

Πως να γλιτώσετε το μπαν στο στέκι. Χέστε κάποιον πατόκορφα και μετα πλέξτε του το εγκώμιο σε φάση "σε έλουσα με 10 διαφορετικά είδη σκατά αλλά εμένα κατα βαθος μου μυρίζεις λεβάντα".

Ελπίζω να καταλάβει ο κόσμος την νυφιτσιά που πήγε να παιχτεί εδω. Έχεις προσβάλλει ενα σωρο ανθρώπους άμεσα και έμμεσα και μένεις ακόμα όρθιος. Να το κοιτάξεις αυτό το πάθος σου εναντίον των παραδοσιακών συνανθρώπων σου.

Με αγάπη,
το μυρμηγκάκι

Dias

Επιφανές μέλος

Μα δεν είναι ωραίο ( οχι από θέμα σεμνοτυφιας) να βλέπεις μαθήτριες με το μισό βυζί εκτεθειμένο . Το σχολείο δεν είναι χώρος προβολής και έλξης. Κάπου χάνουμε το νόημα.
Τέτοια προβλήματα δεν λύνονται με το ομοιόμορφο ντύσιμο. Η μητέρα μου, που έζησε την ποδιά, μου διηγήθηκε ότι και με την ποδιά τα κορίτσια που ήθελαν έκαναν τα ίδια. Έσφιγγαν τη ζώνη και η ποδιά γινόταν σούπερ-μίνι. Ξεκούμπωναν μερικά επάνω και μερικά κάτω κουμπιά και έβγαζαν βυζί και μπούτια σε κοινή θέα. Το νόημα το χάνουμε όταν πιστεύουμε ότι με επιβολή στολής θα αποτρέψουμε τέτοια φαινόμενα. Επόμενη στάση: ισλάμ.

1728402569446.png

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.819 μηνύματα.
Σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρ σε ένα τέτοιο μέτρο, θεωρώ ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι στις ημέρες μας. Όμως, εδώ θα βάλω ένα μεγάλο αλλά το οποίο αφορά τις κοπέλες. Τα τελευταία χρόνια, εννοώ εδώ και καμία 10ετια, βλέπω μερικές κοπέλες να πηγαίνουν στο σχολείο λες και πάνε στο bar ή στην παραλία. Εννοώ εμφανίσεις όπου φοράνε υπερβολικά κοντά σορτσάκια, μπλούζες με την κοιλιά και το στήθος έξω καθώς και διαφορά αλλά ακραία. Εδώ ναι πρέπει να μπει κάποια απαγόρευση καθώς δεν είναι ούτε ωραίο ούτε ηθικό να πηγαίνεις στο σχολείο ντυμένος κλόουν ή λες και πήγαινες σε μπαρ , κάπου πρέπει να υπάρχει και ένα όριο.

Αρα γενικά είμαι κατά της επαναφοράς της σχολικής ενδυμασίας όμως πρέπει να υπάρχει μια νομοθεσία η οποία απαγορεύει κάποια ακραία προκλητικά ντυσίματα, εξάλλου οι κοπέλες έχουν όλην την ζωή μπροστά τους για να ντυθούν λίγο πιο προκλητικά, δεν είναι ανάγκη να γίνει αυτό στο σχολείο όπου είναι χώρος μάθησης.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Πως να γλιτώσετε το μπαν στο στέκι. Χέστε κάποιον πατόκορφα και μετα πλέξτε του το εγκώμιο σε φάση "σε έλουσα με 10 διαφορετικά είδη σκατά αλλά εμένα κατα βαθος μου μυρίζεις λεβάντα".

Ελπίζω να καταλάβει ο κόσμος την νυφιτσιά που πήγε να παιχτεί εδω. Έχεις προσβάλλει ενα σωρο ανθρώπους άμεσα και έμμεσα και μένεις ακόμα όρθιος. Να το κοιτάξεις αυτό το πάθος σου εναντίον των παραδοσιακών συνανθρώπων σου.

Με αγάπη,
το μυρμηγκάκι

Θεός όπως πάντα.🙏🙏

glayki

Περιβόητο μέλος

Τέτοια προβλήματα δεν λύνονται με το ομοιόμορφο ντύσιμο. Η μητέρα μου, που έζησε την ποδιά, μου διηγήθηκε ότι και με την ποδιά τα κορίτσια που ήθελαν έκαναν τα ίδια. Έσφιγγαν τη ζώνη και η ποδιά γινόταν σούπερ-μίνι. Ξεκούμπωναν μερικά επάνω και μερικά κάτω κουμπιά και έβγαζαν βυζί και μπούτια σε κοινή θέα. Το νόημα το χάνουμε όταν πιστεύουμε ότι με επιβολή στολής θα αποτρέψουμε τέτοια φαινόμενα. Επόμενη στάση: ισλάμ.

Είσαι ή του ύψους ή του βάθους.. Ή ξώβυζο ή μπουργκα.. Ενδιάμεση εμφάνιση αξιοπρεπή δεν έχει;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια