A propos
Διάσημο μέλος


Ίσως γι αυτό έχουμε καλό προσδόκιμο ζωής https://el.wikipedia.org/wiki/Κατάλογος_χωρών_ανά_δείκτη_προσδόκιμου_ζωής
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος


Παράγουμε λιγότερα από όσα εισάγουμε. Άρα αγοράζουμε για να τα εισάγουμε, άρα χρωστάμε






Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
A propos
Διάσημο μέλος


...
: Μήπως ήσουν σύμβουλος του Τζέφρυ;
Όχι του https://en.wikipedia.org/wiki/Gustave_Geffroy...






Kαι τι θέλουμε τελικά; Να γίνει κομμουνιστική χώρα η Ελλάδα; (βλέπε Κούβα - 9-15 ευρώ μηνιαίος μισθός - Βιετνάμ 80 ευρώ )
https://www.google.fr/search?hl=el&gbv=2&biw=1024&bih=554&q=%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%B1+%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CF%8C%CF%82&oq=%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%B1+%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CF%8C%CF%82&aq=f&aqi=&aql=1&gs_sm=e&gs_upl=37187l39333l0l39490l6l6l0l0l0l0l402l1090l0.2.2.0.1l5l0
X-PRESS - ΚΟΣΜΟΣ - Oύτε καν στην Κίνα: πλέον οι βιομηχανίες ...
Και θα μαστε συνομώτες εναντίον του εαυτού μας

Και θα μειωθεί και το προσδόκιμο ζωής...
https://el.wikipedia.org/wiki/Κατάλογος_χωρών_ανά_δείκτη_προσδόκιμου_ζωής
Έχουμε και 2000 «Έλληναράδες - Πατριώτες » ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ που χαίρονται να ζουν με ψευτοσυνομωσίες και αγοράζουν τα πάντα τζάμπα όταν χρεοκοπούμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Morelo
Πολύ δραστήριο μέλος


Δεν είμαστε ικανοί εμείς ως Ελληνες να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας;; δεν έχουμε ανθρώπινο δυναμικό;;;
Η πολιτική της ΕΕ γιατί επιβάλει συγκεκριμένες πολιτικές και καθορίζει στην ουσία το εμπορικό ισοζύγιο χωρών της ευρωζώνης;;
Γιατί η Ελλάδα να εισάγει λάδι απο τη Γερμανία;;
Γιατί να βρίσκοντε πάντα στις κατάλληλες θέσεις οι πιο ακατάλληλοι άνθρωποι σε αυτη τη χώρα;
Γιατί να σε δανείζει η ΕΚΤ με επιτόκια 5&6% την στιγμή που έχεις πρόβλημα δανεισμού;
Ποιά είναι η κοινωνικοπολιτική και οικονομική αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της ΕΕ;; Με εκβιασμούς και παρεμβάσεις σε θέματα άλλων χωρών και να επιβάλεις σκληρά μέτρα ως αντίπεινα,δείχνωτας την Ελλάδα ως τη μόνη χώρα που δεν συμμαζεύει τα δημοσιονομικά της είναι απείθαρχη κτλπ..
Και αφού είμαστε μόνο εμείς,οι κακοί Ελληνες που δεν πληρώνουμε φόρους,δεν παράγουμε τίποτα αυτοί οι Ιταλοί γιατί είναι σε κρίση;; Και αυτοί δεν παράγουν τίποτα;;; Οι Ισπανοί και αυτοί;;; Οι Πορτογάλοι,ούτε αυτοί πληρώνουν φόρους;
Ρε τι γίνετε εδώ!
Μόνο οι Γερμανοί είναι τελικά οι πιο νομοταγείς πολίτες,οι φιλάνθρωποι που δανείζουν απο τη τσέπη τους λεφτά στις υπόλοιπες χώρες! για δές τι καλοί άνθρωποι
Η πολιτική της λιτότητας είναι αυτή που έχει αυτά τα αποτελέσματα την οποία την επιβάλει η Μέρκελ και ο κοντός Γάλλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
H-M
Δραστήριο μέλος


Ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών κατέθεσε την Δευτέρα στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, με την οποία ζητεί από τον κ. Βενιζέλο να πει αν ανταποκρίνονται στην αλήθεια τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο των ελληνικών ομολόγων που θα ανταλαχθούν με τα υφιστάμενα στο πλαίσιο του PSI.
Όπως υποστηρίζει ο κ. Λαφαζάνης, «αν αυτές οι πληροφορίες είναι ακριβείς, έχουμε να κάνουμε με απόφαση σκάνδαλο, άκρως επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον, η οποία απ' ότι φαίνεται θα συνοδευτεί και με υπέρογκα επιτόκια για τα νέα ομόλογα που θα προκύψουν από την ανταλλαγή».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά τον υπουργό Οικονομικών:
1. Είναι δυνατόν ποτέ η Ελλάδα να εκχωρήσει τη μεταφορά των νέων ομολόγων που θα προκύψουν από την ανταλλαγή στο Αγγλικό Δίκαιο; Με ποιο δικαίωμα και ποια εξουσιοδότηση είναι δυνατόν να πράξει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση;»
2. Σε ποια επίπεδα θα κινούνται τα επιτόκια των νέων, μετά την ανταλλαγή, ομολόγων; Θα είναι στα υπέρογκα επίπεδα που ζητούν επιμόνως οι πιστωτές;»
Πηγή : tvxs.gr
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
H-M
Δραστήριο μέλος


Οι τράπεζες αυτές προσπάθησαν να σχεδιάσουν εφεδρικά συστήματα για συναλλαγές σε νομίσματα όπως η λιρέτα, η δραχή ή το εσκούδο, αλλά αντιμετώπισαν δυσκολίες, εξηγεί η οικονομική εφημερίδα.
Οι υπεύθυνοι των τεχνικών τμημάτων των τραπεζών αυτών επικοινώνησαν με τη βελγική Swift, την παγκόσμια εταιρεία διατραπεζικών χρηματοπιστωτικών τηλεπικοινωνιών, η οποία λειτουργεί ένα δίκτυο για τις διεθνείς συναλλαγές και ζήτησαν τεχνολογική στήριξη αλλά και τους κωδικούς των νομισμάτων, ώστε να προετοιμάσουν ένα σύστημα ασφαλείας για την περίπτωση που καταρρεύσει η ευρωζώνη, υποστηρίζουν οι πηγές της εφημερίδας.
Ωστόσο η Swift αρνήθηκε να παράσχει τέτοιες πληροφορίες, εν μέρει γιατί κάτι τέτοιο θα υποδαύλιζε την κερδοσκοπία και θα αποδυνάμωνε ακόμη περισσότερο την ευρωζώνη.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, οι τράπεζες εξετάζουν όλες τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η έξοδος μίας ή περισσότερων χωρών από την ευρωζώνη, από τις δανειακές συμβάσεις μέχρι την ασφάλεια του προσωπικού τους.
Πηγή : epikaira.gr
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
H-M
Δραστήριο μέλος


Οι επικεφαλής του Διεθνούς Τραπεζικού Συστήματος εμφανίζονται ιδιαίτερα «θορυβημένοι» από τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών και ήδη επεξεργάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και εκείνο της επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή.
Ενδεικτικό είναι το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής διαβούλευσης που έλαβε χώρα την Πέμπτη 10 Μαΐου μεταξύ των στελεχών του οικονομικού κολοσσού, στη «σκιά» της αδυναμίας συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα, που βρίσκεται στη διάθεση της zougla.gr.
Το κείμενο των οικονομικών αναλυτών εστιάζει στο «πιθανό», όπως το χαρακτηρίζει, ενδεχόμενο διακοπής του ελληνικού ρυθμιστικού προγράμματος και των πληρωμών στη χώρα μας. Ήδη από το προηγούμενο βράδυ το EFSF είχε αποφασίσει να εκταμιευθεί μέρος της δόσης του Μαΐου, «λυτρώνοντας» -σύμφωνα με τα στελέχη της Goldman Sachs- το πρόγραμμα της Ελλάδος μέχρι τις πιθανές εκλογές του Ιουνίου.
Τα τρία σενάρια
Στην ηλεκτρονική τους αλληλογραφία τα στελέχη της G.S. θεωρούν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου και κατ’ επέκταση η εκλογική ενίσχυση των κομμάτων που χρησιμοποίησαν αντιμνημονιακή ρητορική εμπεριέχουν το ρίσκο για διακοπή του ρυθμιστικού προγράμματος. «Πιστεύουμε ότι μια διακοπή του προγράμματος είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο για την Ελλάδα» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Ακολούθως, αναλύουν τρία πιθανά σενάρια, όπως: 1) τον σχηματισμό πλειοψηφικής ή μειοψηφικής κυβέρνησης ικανής να υλοποιήσει το πρόγραμμα, 2) τη πιθανότητα στις εκλογές του Ιουνίου να ενισχυθούν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και 3) το ενδεχόμενο να εκλεγεί πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι είναι θεωρητικά αδύναμο το τωρινό Κοινοβούλιο να σχηματίσει πλειοψηφική ή μειοψηφική κυβέρνηση. Ακόμη όμως και αν συμβεί κάτι τέτοιο, επισημαίνουν ότι θα είναι αδύνατο να νομοθετηθούν τα μέτρα τα οποία χρειάζονται από την Ελλάδα μέχρι τον Ιούνιο. «Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να μετατεθούν για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι εκλογές» καταλήγουν.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και το σενάριο που θέλει τα δύο -πάλαι ποτέ- κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, να βγαίνουν ενδυναμωμένα από τη διαφαινόμενη νέα εκλογική μάχη. Στο θεωρητικό ενδεχόμενο ότι θα καταφέρουν να καταλήξουν σε μια συνασπισμένη κυβέρνηση με τη συμμετοχή και άλλων «μετριοπαθών» κομμάτων (προφανώς εννοούν τη ΔΗΜ.ΑΡ., ΔΗ.ΣΥ., κ.τ.λ.), επισημαίνουν ότι η πίεση σε αυτή την κυβέρνηση θα είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα τα κόμματα που θα συμμετέχουν σε αυτή να χάσουν τη δημοτικότητά τους και να στρώσουν το έδαφος για νέες εκλογές…
Ουσιαστικά, λοιπόν, οι αναλυτές της G.S. αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή – σε ένα κυβερνητικό σχήμα- κομμάτων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, προκειμένου να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική ανοχή, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί πρώτο κόμμα είναι δυνατό να καθοριστεί μια αντιμεταρρυθμιστική ατζέντα.
Ποντάρουν στον «φόβο»
Άκρως αποκαλυπτικός είναι, όμως, και ο συνειρμός που αποτυπώνεται εγγράφως από τους οικονομικούς αναλυτές περί πιθανότητας να αυξηθούν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, λόγω του φόβου που θα επικρατήσει στο εκλογικό σώμα περί πιθανής διακοπής της χρηματοδότησης από τις δάνειες δυνάμεις. Είναι εμφανές ότι τα στελέχη της G.S. «ποντάρουν» αρκετά σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά παράλληλα επισημαίνουν ότι «ο φόβος δεν είναι μια βιώσιμη στρατηγική για να περάσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Το δίλημμα για τη διεθνή κοινότητα σε περίπτωση καταγγελίας του Μνημονίου
Στην «ατζέντα» των αναλυτών υπάρχει και το ενδεχόμενο οι νέες εκλογές στην Ελλάδα να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ισχύ στις αντιμνημονιακές δυνάμεις, οι οποίες έχουν ταχθεί υπέρ της μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου.
Εξετάζοντας αυτό το ενδεχόμενο, τα στελέχη της G.S. αναφέρουν ότι το δίλημμα για τη διεθνή κοινότητα θα είναι τριπλό. Συγκεκριμένα, θα κληθούν να επιλέξουν εάν:
- θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την Ελλάδα και μετά τον Ιούνιο
- θα διακόψουν τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα, αλλά θα επιτρέψουν στην ΕΚΤ να παραμείνει ο άνευ όρων δανειστής της
- θα διακοπεί η χρηματοδότηση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αφήσει τις ελληνικές τράπεζες «ελεύθερες».
Οι αναλυτές θεωρούν ότι, σε περίπτωση μονομερούς καταγγελίας των όρων του Μνημονίου, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας μας. Χαρακτηριστικά επισημαίνουν ότι θα είναι αντιφατικό για τους πολίτες χωρών όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία να χρηματοδοτούν την Ελλάδα.
Ως εντονότερο χαρακτηρίζουν το ενδεχόμενο να αρθεί η χρηματοδότηση, όπως προβλέπεται από τις δανειακές συμβάσεις, αλλά να επιτραπεί στην ΕΚΤ να μείνει δανειστής της Ελλάδος. Σε αυτή την περίπτωση, εκτιμούν ότι θα πραγματοποιηθεί «βουτιά» στην ανάπτυξη της χώρας και θα διαλυθεί -έστω και προσωρινά»- ο δημόσιος τομέας ελλείψει ρευστότητας. Επιπλέον, αναφέρεται ότι το επίπεδο των μισθών θα παραμείνει «κολλημένο» και ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί.
Σε ό, τι αφορά στο τρίτο σενάριο, δηλαδή να αποσυρθεί εξ ολοκλήρου (και από την ΕΚΤ) η στήριξη, τα στελέχη της G.S. το εμφανίζουν ως λιγότερο δυνατό, καθώς, όπως λένε, θα φέρει πιστωτική και τραπεζική κατάρρευση και θα αυξήσει τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδος από την Ε.Ε., κάτι που «δεν συμφέρει κανέναν».
Πηγή:zougla.gr
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
H-M
Δραστήριο μέλος


Ο δείκτης MSCI για την Ελλάδα (MSCI Greece), ο οποίος περιλαμβάνει μόνο δύο εταιρείες –την Coca Cola 3Ε και τον ΟΠΑΠ– «δεν είναι πλέον διαρθρωτικά ευθυγραμμισμένος με τις απαιτήσεις των αναπτυγμένων αγορών σε σχέση με το μέγεθος», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο MSCI, οι δείκτες του οποίου παρακολουθούνται από επενδυτές με συνολικό ενεργητικό περίπου 7 τρις. δολάρια.
Ο οίκος σημείωσε ότι μπορεί να σταματήσει τον υπολογισμό του δείκτη MSCI για την Ελλάδα, αν συνεχισθεί η μείωση των τιμών των μετοχών. Η στάθμιση του δείκτη MSCI της Ελλάδας στον παγκόσμιο δείκτη MSCI, μειώθηκε στο 0,03% τον προηγούμενο μήνα από 0,16% που ήταν τον Μάιο του 2010. Ο οίκος αναφέρει ότι θα εξετάσει τη μετακίνηση της Ελλάδας σε αυτόνομο καθεστώς, εάν η χώρα φύγει από το ευρώ. Μία ενδεχόμενη υποβάθμιση θα ήταν η πρώτη που κάνει ο οίκος MSCI για μία αναπτυγμένη αγορά στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών.
Πηγή Analitis.com
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
H-M
Δραστήριο μέλος


Επίσης πολλές μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, βασικά η αφρόκρεμα της παγκόμισας αγοράς κρίθηκε από την Moody's ότι δεν θα μπορεσουν να ανταποκριθούν σε αυτά που έρχονται και ειδικότερα στην πτώση των κεφαλαιαγορών.
Ο γενικός διευθυντής της Moody's, Γκρεκ Μπάουερ, δήλωσε ότι οι τράπεζες -Bank of America, Goldman Sachs, JPMorgan Chase - «έχουν εκτεθεί σημαντικά στην αστάθεια και το ρίσκο των μεγάλων απωλειών εξαιτίας της ρευστότητας στις αγορές και ειδικά απέναντι στην ελληνική κρίση».
Σύμφωνα με τον οίκο Moody's οι τράπεζες και οι εταιρείες που έπεσαν από μία έως τρεις βαθμίδες είναι: Barclays (Βρετανία), Citigroup (ΗΠΑ), Credit Suisse Group AG (Ελβετία), HSBC Holdings (Βρετανία), Morgan Stanley (ΗΠΑ), Royal Bank of Scotland Group (Βρετανία), BNP Paribas (Γαλλία), Citibank (ΗΠΑ), Credit Agricole (Γαλλία), Royal Bank of Canada (Καναδάς), Societe Generale (Γαλλία) και UBS AG (Ελβετία), Deutsche Bank (Γερμανία). Οι περισσότερες από αυτές έχουν χάσει σημαντικά ποσά από το ελληνικό PSI και βέβαια αν τυχόν συμβεί κάποιο ελληνικό "ατύχημα" με έξοδο από το ευρώ, τότε είναι που θα κατρακυλήσουν, με ευνόητα παγκόσμια αρνητικά αποτελέσματα και στις πραγματικές οικονομίες, πλέον.
Ο Μπάουερ σημείωσε ότι κάποιες τράπεζες «απορροφούν το σοκ» μέσω άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που βοηθούν στην ανακούφιση της αστάθειας των κεφαλαιαγορών, «παρουσιάζουν παρόλα αυτά εξαιρετικούς κινδύνους και προκλήσεις ειδικά λόγω της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης».
Η πιο μεγάλη υποβάθμιση σημειώθηκε στην Credit Suisse, η οποία έπεσε τρεις βαθμίδες, από τη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα, Aa1, στην A1.
Δέκα οργανισμοί υποβαθμίστηκαν κατά δύο βαθμίδες, συμπεριλαμβανομένης της Deutsche Bank. Τέσσερις ακόμα οργανισμοί υποβαθμίστηκαν κατά μία βαθμίδα.
Οι μετοχές της Morgan Stanley, η οποία διευθύνει τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία του κόσμου, σημείωσε άνοδο στο χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ, αφού υποβαθμίστηκε μόλις δύο βαθμίδες έναντι των τριών που ήταν η αρχική εκτίμηση της Moody's, σύμφωνα με το Bloomberg.
Τα κέρδη των μεγάλων διεθνών τραπεζών σημειώνουν τελευταία μεγάλη πτώση καθώς η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη κλιμακώνεται.Η σφαλιάρα που τρώει το "καμάρι" της Γερμανίας, η
Σε ότι αφορά την Ελλάδα, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό: Δείχνει στους ξενους και ειδικά στην ΕΕ πόσο ευάλωτες είναι αυτή την στιγμή οι κεφαλαιγορές από μόνες τους, οπότε μια "ανωμαλία" που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να κάνει την σημερινή "σφαγή" να μοιάζει με παιδικό πάρτι...
Πηγή defencenet.gr
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
H-M
Δραστήριο μέλος


Λίγοι περίμεναν ότι η τράπεζα θα διωχθεί ποινικά, εξ’ αιτίας της διερεύνησης αξιόποινων πράξεων που είχε ζητήσει τον Απρίλιο του 2011, ο γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών, Καρλ Λέβιν, του οποίου η υποεπιτροπή έκανε έρευνα διαρκείας για την Goldman Sachs.
Η υποεπιτροπή του Λέβιν πραγματοποίησε σειρά τηλε-ακροάσεων ως μέρος της έρευνας, η οποία επικεντρώνεται σε ένα προϊόν στεγαστικών δανείων γνωστό ως Abacus. Σύμφωνα με την έρευνα, η Goldman παραπλάνησε το Κογκρέσο και τους επενδυτές.
Ο υπάλληλος της Goldman, Φαμπρίς Τουρέ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολιτική καταγγελία από τις ΗΠΑ, παρότι έχει αρνηθεί οποιαδήποτε κατηγορία.
Ήμαρτον
Πηγή:tvxs.gr
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
H-M
Δραστήριο μέλος


Την παραπομπή σε δίκη διευθυντικών στελεχών των οίκων αξιολόγησης Standard & Poor's και Fitch ζητά η εισαγγελία του Τράνι, μιας μικρής πόλης στη νότια Ιταλία.
Ο πρώην πρόεδρος του τμήματος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της S&P, ο επιχειρησιακός διευθυντής αξιολόγησης της Fitch και πέντε ακόμα ανώτερα στελέχη των δύο οίκων αξιολόγησης, κατηγορούνται για χειραγώγηση της αγοράς μέσω των υποβαθμίσεων για τους ιταλικούς τίτλους.
imiresia.gr
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
H-M
Δραστήριο μέλος


Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε και οι τρεις χώρες θα χάσουν την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ.
Σημειώνεται ότι η Moody’s προχώρησε πρόσφατα σε υποβάθμιση της αξιολόγησης ΑΑΑ της Γαλλίας, κατά μία μονάδα σε Aa1, διατηρώντας παράλληλα την προοπτική της γαλλικής οικονομίας ως «αρνητική».
Σύμφωνα με το Reuters, πάντως, ο οίκος αξιολόγησης αρνήθηκε να σχολιάσει.
Πηγή: defencenet.gr
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.