Επηρεάζονται οι σχέσεις από την οικονομική κρίση;

Πόσο καιρό έχετε να κάνετε σχέση;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 45)
  • Λιγότερο από 1 μήνα

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • 1-6 μήνες

    Ψήφοι: 2 4.4%
  • 6-12 μήνες

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • 1-2 χρόνια

    Ψήφοι: 5 11.1%
  • 2-4 χρόνια

    Ψήφοι: 5 11.1%
  • πάνω από 4 χρόνια

    Ψήφοι: 4 8.9%
  • είμαι σε σχέση

    Ψήφοι: 29 64.4%

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,796 μηνύματα.
εννοούσα στο συγκεκριμένο θέμα :)

δεν θα μπω στη διαδικασία να υπερασπιστώ τη συμπεριφορά μου (στο συγκεκριμένο θέμα) απλώς θα πω ότι ΑΝ θεωρείς ότι τα γραφόμενα μου εδώ στο thread βγάζουν κόμπλεξ, προσπάθησε να σκεφτείς ΠΩΣ ακούγονται τα λεγόμενα του Prwtea ;)

Όταν ζητάμε συγκρίσεις πρέπει να σκεφτούμε και τις σχέσεις που διέπουν τους συγκρινόμενους. Ο prwteas είναι νιάτο, φρέσκος στο σάιτ, εσύ νέα και όμορφη είσαι φυσικά :), αλλά με 3.123 μηνύματα στην πλάτη. Ο prwteas ήταν μόνος του, η δική σου θέση ενισχύθηκε μαζικά από όλα τα υπόλοιπα κορίτσια (κοινώς "τον στήσατε στον τοίχο") και ο prwteas μίλησε γενικά, ενώ εσύ ειδικά....

Αυτό δείχνει ότι κάποιος έχει την μύγα, μυγιάστηκε και βάλθηκε να σηκώσει την παντιέρα! Αν το πρόβλημα ήταν προσωπικό με σένα, δεν θα το ανέφερα καν - για λόγους ευγένειας - αλλά διαπίστωσα ότι ήταν κάτι σαν "γυναικείο αντανακλαστικό" που το έχω συναντήσει ουκ ολίγες φορές στη ζωή μου.

Λες ότι δεν σας αρέσουν τα κλισέ, δεν διαφωνεί κανείς, εσείς τι έχετε κάνει να τα αλλάξετε; Πρακτικά δεν κάνετε τίποτα, κάθεστε, περιμένετε και κρίνετε....αυτός με προσέγγισε έξυπνα ή με κλισέ; 8) Τουλάχιστον βγάλτε λίγο χιούμορ, σαρκάστε έξυπνα, επικοινωνήστε, διεκδικήστε το φύλο σας.

Να σου θυμίσω εδώ τι έλεγε η Μαλβίνα Κάραλη και η Σιμόν ντε Μποβουάρ...Κάθε προσδιορισμός της γυναίκας μέσω του άνδρα είναι η αιτία της καταπίεσης της. Χαράξτε τη δική σας πορεία, μπορείτε; Θεωρητικά φυσικά και μπορείτε, πρακτικά αυτά που βλέπουμε μόνο χειραφέτηση δεν δείχνουν. Είστε απόλυτα ελεγχόμενες σε όλες σχεδόν τις βαθμίδες της ζωής σας απ' το σύστημα. Μάλλον το λατρεύετε περισσότερο απ' τον καθένα! :D

Τώρα είμαι σίγουρος ότι θα πεις...μα τσουβαλιάζεις! Οκ, ας πούμε ναι....το κάνω. Εσύ τι κάνεις; Ποια είναι η αντίδρασή σου; Λες..."άνδρας, μαλάκας, τι να περιμένεις;" και βάζεις το δικό σου φύλο σε αντιδιαστολή. Αποκτάς αξία μέσα από έναν μαλάκα άνδρα που σκέφτεται με κλισέ. Δεν είναι λίγο χαζό; ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Δεν μπόρεσα να διαβάσω όλα τα ποστ, κυρίως γιατί ένιωσα πως επαναλαμβάνονται διαρκώς τα ιδια. Δεν θέλω να θέσω προσωπικό παράδειγμα γιατί λογικά θα ακούσω πάλι πως είμαι από τις καλές και αποτελώ την εξαίρεση (βρε όλες οι εξαιρέσεις εδώωωωω! :lol:). Αλλά θέλω να πω κάτι που παρότι νιώθω πως λίγοι θα το καταλάβουν εγώ θα το πω ούτως ή άλλως: το πως σου συμπεριφερόνται οι άλλοι εξαρτάται από την δική σου συμπεριφορά και το τι "τραβάς" κοντά σου, εξαρτάται από το τι εκπέμπεις. Συνεπώς γενικές κατηγορίες προς το ένα ή το άλλο φύλο είναι πραγματικά άνευ ουσίας, ο καθένας καταλήγει με ό,τι επέλεξε και ό,τι επιθυμούσε. Αυτό μας έλειπε να φταίει σύσσωμο το αντρικό φύλο που η Μαιρούλα είναι καψούρα και αγαπά παράφορα εδώ και χρόνια ένα πιτσιρικά και έχει χαλαρή σχέση μαζι του ενώ θα προτιμούσε να έχει ήδη παντρευτεί και να έχει οικογένεια (όχι και τοσο τυχαίο το παράδειγμα)! Άλλο που είναι πολύ πιο εύκολο να κατηγορήσει τα ..γουρούνια τους άντρες που θέλουν μόνο σεξ και μόλις ακούσουν για δέσμευση λακίζουν από το να συνειδητοποιήσει πως η ίδια βάζει τον εαυτό της στην θέση που είναι με το να επιλέγει καθημερινά τον πιτσιρικά αντί να βγει εκεί έξω και να βρει αυτό που θέλει. Ή να συνειδητοποιήσει πως ίσως δεν θέλει τόσο πολύ οικογένεια όσο νομίζει, οπότε την καλύπτει η πιο χαλαρή σχέση σε αυτή την φάση.

Ε το ίδιο ισχύει για όλους και πάρτε το χαμπάρι όσο είναι νωρίς. Ποτέ δεν φταίνε οι άλλοι για όσα τους επιτρέπουμε οι ίδιοι να μας κάνουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,502 μηνύματα.
Διαβάζω το θέμα ως πρώτο ανάγνωσμα της ημέρας μιας και δεν έχω πολλή ώρα που ξύπνησα (17:00) και πραγματικά, ενώ δεν ποστάρω σχεδόν ποτέ αν δεν έχω πιεί καφέ ή τσάι, μετά του απαραίτητου μισαώρου ακρόασης θεάρεστης μουσικής του Armin, σήμερα θα το κάνω και ελπίζω να το συντάξω με τρόπο που να μην αντικατοπτρίζει τη θολούρα στο κεφάλι μου.

Η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό είναι αυτή: Έλλειψη επικοινωνίας.

Βλέπω άτομα που έχουν το σεβασμό μου, όπως ο parafernalia και η IL Pensiero να αναλώνονται σε έναν έντονο διάλογο και να υποστηρίζονται ο καθένας από εξίσου αξιοσέβαστα άτομα που πίστευα ότι θα διέκριναν πρώτα αυτό που διέκρινα εγώ και ύστερα θα έτρεχαν να υποστηρίξουν τόσο έντονες απόψεις. Ειλικρινά σας το λέω, βιαστήκατε να "αρπαχτείτε" και να χωριστείτε σε στρατόπεδα όλοι, κάτι που πραγματικά με λυπεί απίστευτα, γιατί πίστευα όλοι μας είχαμε αποκοπεί από στείρες αντιλήψεις και πως είχαμε την κριτική ικανότητα να γνωρίζουμε τη διαφορά του σωστού από το λάθος. Αντίθετα αρχίζω και πιστεύω ότι όλοι είμαστε ήσυχοι και δημοκράτες και υπέρ της ισότητας των φύλων, μέχρι τη στιγμή που θα βρεθεί ένας πρωτέας να πετάξει μια άποψη, να χαλάσει η ισορροπία και να βγούν οι στείρες απόψεις από τον καθένα μας για μια ακόμα μάχη μεταξύ των φύλων. Αλήθεια, πόσο πραγματικά έχουμε δεχτεί την ισότητα στη ζωή μας; Μήπως ελάχιστα; Μήπως όσο χρειάζεται για να διατηρούμε ένα αποδεκτό κοινωνικό προφίλ στο άλλο φύλο; Μήπως όσο χρειάζεται μέχρι να εμφανιστεί μια "πρωτεϊκή" άποψη που θα βγάλει τις πραγματικές μας σκέψεις στη φόρα;

Είναι δυνατόν να βλέπω απόψεις "θα μείνετε με το πουλί στα χέρια" ή "απήυδησα από τις Ελληνίδες και θα πάω στις Αγγλίδες" να υποστηρίζονται και να επικροτούνται σθεναρά; Εκτός και αν η IL Pensiero και ο Parafernalia γνωρίζονται και πετάνε κάποιου είδους υπονοούμενα ο ένας στον άλλο (οπότε όσοι τα στηρίξατε πιστέυοντας ότι στηρίζετε καθαρά απόψεις, μάλλον εκτεθήκατε), η άλλη πιθανότητα είναι να έχουμε χάσει όλοι τη μπάλα εδώ μέσα και να μην υπάρχει ένας άνθρωπος ή οτιδήποτε άλλο, για να τη σώσει, οπότε έχουμε εκτεθεί όλοι γιατί δεν το σταματάμε.

Μίλησε ο αγαπητός Parafernalia για Αγγλίδες. Δυστυχώς πέρα από ένα ταξίδι στην Αγγλία, δεν έχω άλλη εμπειρία από Αγγλίδες (και τότε ήμουν και 5 ετών οπότε τι να καταλάβω).

Θα μιλήσω όμως για παρόμοιο σκηνικό με Ελληνίδα την οποία μόλις θυμήθηκα λόγω του ονόματός της (θα καταλάβετε):

Πάνε πόσα 6 χρόνια; Δε θυμάμαι. Γύρναγα ένα βράδυ από την ΑΣΟΕΕ και άλλαζα γραμμή στο Μοναστηράκι. Εκεί ακριβώς που υπάρχει το mind the ΓΑΠ between the train and the platform (:P). Ήμουν τραυματισμένος στον προσαγωγό για λόγο που δεν θυμάμαι, και ήθελα να βγω από το συρμό με ασφάλεια.

Έρχεται και με βοηθάει ένα πολύ ωραίο κορίτσι σα τα κρύα τα νερά, και μου λέει "Φαίνεσαι να πονάς πολύ, θέλεις λίγο να καθήσεις στο παγκάκι; Πάμε!" και με βοήθησε να πάμε ως απέναντι που έχει τα παγκάκια. Καθήσαμε λοιπόν και μιλήσαμε για κανα τέταρτο μέχρι να ξε-πονέσω. Την έλεγαν Χρυσαυγή (και μάλιστα της έκανα πλάκα αν τη λένε Χρυσή Αυγή -- τώρα καταλάβατε πως τη θυμήθηκα), ασχολείτο με έργα βιτρώ και περίμενε τη μητέρα της στον ίδιο σταθμό. Ούτε άλλους σκοπούς είχε, ούτε κέρασμα ήθελε, ούτε γκόμενο φαινόταν να ψάχνει, ούτε τίποτα. Με βοήθησε, μου έκανε παρέα και μετά σηκώθηκα τη χαιρέτησα και έφυγα.

Δεν έγινε στο Λονδίνο αλλά στην Αθήνα όλο αυτό. Και μάλιστα για να πάω και στην άλλη μεριά της IL Pensiero, αυτό έγινε ενώ ήμουν 2 χρόνια χωρίς σχέση (από το 2004). 2 ολόκληρα χρόνια. Δεν κάθησα ούτε να μισήσω τις Ελληνίδες γιατί εγώ δεν είχα το κρεβάτι μου γεμάτο, ούτε με το που με πρόσεξε αυτή η κοπέλα να αρχίσω να της μιλάω γιατί "Ω! Έχει και βυζά μεγάλα". Ήταν καλή μαζί μου, πολύ καλή, και μου άρεσε αυτό, το σεβάστηκα. Θα μου πεις αφού σου άρεσε γιατί δεν της ζήτησες να βγείτε. Δεν ξέρω, ίσως γιατί είμαι ρομαντικός και ήθελα αυτά τα 15 λεπτά να ήταν όσο πιό τέλεια γινόταν χωρίς να εμπλεκόταν κανένας εγωιστικός λόγος ανάμεσα σε μένα και στην κοπέλα. Απλά ο αλτρουισμός και η καλοσύνη. Βέβαια, που ξέρεις τι μπορεί να γινόταν, αλλά και πάλι, ακριβώς επειδή δεν ξέρω και δεν το επεδίωξα, έχω ακόμα αυτή την όμορφη μνήμη μέσα μου ακριβώς έτσι και όχι κάπως αλλιώς.

Και να σας πω και κάτι τελευταίο; Στα τελείως πρώιμα νιάτα μου, έχω υπάρξει κι εγώ το "δριμύ κατηγορώ" απέναντι σε "πουτανάκια που πάνε με φραγκάτους και μπρατσωμένους" και ακουγόμουν πολύ γενίκευση και ιστορία. Όμως η αλήθεια είναι μια:

Δε θέλω να με θέλουν ούτε για το όποιο σώμα μου ούτε για τα όποια λεφτά μου. Θέλω να με θέλουν για μένα. Αυτή την ερώτηση πρέπει να κάνει ο πρωτέας στον εαυτό του. Για τι πράγμα θέλει να τον θέλουν. Αντιστοίχως τι θέλει αυτός. Κοριτσάκι σαν αυτά που περιέγραψε ή ΓΥΝΑΙΚΑ;

Και τα δυο φύλα θα ιδρώσουν πολύ για να βρούν αυτό το κάτι ιδανικό στην αντίπερα όχθη. Προσωπικά έχω ιδρώσει απίστευτα στη ζωή μου, έχω κλάψει, έχω πικραθεί, έχω πέσει συναισθηματικά και έχω ξανασηκωθεί, έχω πει "αει γαμήσου θα παλέψω" (ναι χύμα χωρίς αστεράκια να το χωνέψουμε), γιατί αυτό είναι η ζωή, μια πάλη, κι άμα δε βρέξεις κώλο δεν τρως ψάρι...

Έπρεπε να πάει 2012 για να νιώσω χαρούμενος, ήρεμος , ότι βρήκα κάτι που πραγματικά ήθελα, κι αυτό δεν καθιστά όλο το παρελθόν μου αποτυχημένο. Όχι. Και οι χυλόπιτες είχαν κάτι να προσφέρουν, και οι θεούσες είχαν κάτι να προσφέρουν, και τα πουτανάκια που πέφτανε στο δρόμο μου είχαν κάτι να προσφέρουν, και οι αξιοπρεπείς κοπέλες που απλά δεν τράβαγε άλλο είχαν κάτι να προσφέρουν... ΟΛΑ έχουν κάτι να προσφέρουν, όλα είναι δρόμος και εξαρτάται η ευτυχία μας από τον προορισμό. "Εγώ αυτό εκεί στο βάθος θέλω" φώναζα, και ΟΧΙ ότι μου πέφτει στο δρόμο μου. Αυτά φίλε πρωτέα είναι εμπόδια, δεν είναι αυτά που θέλεις. Αυτό που θέλεις είναι στο βάθος.

Γι αυτό εκνευρίζομαι όταν βλέπω τέτοιες αψιμαχίες εδώ μέσα. Σαν αδερφάκια που παλεύουν στον κήπο με σφαλιάρες για το ποιός θα παίξει με τα Tublo (τα θυμάστε τα χρωματιστά τουβλάκια; ) και να γκρεμίζει ο ένας τον πύργο του άλλου. Δικό σας είναι γαμώτο το ρημάδι, αδέρφια είστε, πάρτε το και χτίστε κάτι από κοινού... Μα τόσο κοντόφθαλμοι έγιναν οι άνθρωποι ξαφνικά ρε γαμώτο; Τόσο;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Ώρες ώρες νιώθω, με αυτά που διαβάζω, ότι ζω στο δικό όμορφο κόσμο. Ακούω για γυναίκες όπου ψάχνουν φτασμένους τύπους... και αναφέρονται στον συνηθισμένο τύπο που βγαίνει στου Ψυρή. Ουαου! Αν είναι έτσι οι φτασμένοι τύποι... Λοιπόν άλλος βγαίνει στα Εξάρχεια και στην Μεσολογγίου, άλλος στου Ψυρή και την Παραλιακή και άλλος στην λεωφόρο Αλεξάνδρας αγκαλιά με τους φίλους από τον σύνδεσμο και πιθανών κάποιον λοστό μέσα από το μπουφάν.

Διαβάζω ότι οι γυναίκες θέλουν λεφτάδες. Και να θέλουν, ποίο το πρόβλημα; Αν εσύ δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου ο άλλος να σε βλέπει ως ATM, γιατί να κάθεσαι να γκρινιάζεις; Αφού το γεγονός δεν σε επηρεάζει. Αν αντίθετα συμβιβάζεσαι στην ιδέα αυτή και έστω και προσωρινά μοιράζεις κατοστάρικα σε κάθε ραντεβού, είναι λογικό κάποια (ή ακόμη και κάποιος :P) να σε πλησιάσει και φυσικά όταν σταματήσει αυτή η παροχή να εξαφανιστεί. Ο ίδιος σου εαυτός παρουσιάστηκε σαν ATM. Ο καθένας κάνει το παιχνίδι του ανάλογα με τις διαθέσεις, τις αξίες και τις επιθυμίες του. Και ο ίδιος έχω παίξει υπό αυτούς τους όρους, μια περίοδο ήθελα έστω ο προσωπικός μου τομέας να είναι εύκολος. Έτσι λοιπόν ξεκίνησα αυτή την νοοτροπία, έτσι είχα δίπλα μου κάποια που η προσφορά μου ήταν η άνεση (κυρίως χρηματική), κανόνιζα και ταξιδάκι στο Amsterdam (αυτή βσκ ήθελε Γαλλία, αλλά οκ ... εγώ πλήρωνα :P). Ήξερα όμως τι έκανα, ήξερα τι να περιμένω και εν τέλη ήμουν ξεκάθαρος και σε εμένα και σε αυτήν. Όταν θέλησα να βγω αυτό το χώρο/χορό, βγήκα και προφανώς ο ίδιος έκοψα επικοινωνία -προφανώς δεν κρατάω κάποια κακία ή αρνητικό συναίσθημα εξάλλου ήξερα εξαρχής τι έκανα και πρέπει να παραδεχτώ ότι πέρασα ωραία έστω και υπό αυτούς τους όρους. Έξαλλου αν δεν με έβλεπε ως ATM, ήξερε που θα με βρει. (για τους κοτσομπόλιδες: τελικά πήγα με το κολλητό Amsterdam και βρήκαμε εκεί γυναικεία παρέα :whistle:). Από εκεί πέρα, έχω πάρει μερικές αποφάσεις για την ζωή μου. Δεν θέλω το τάδε και εκείνο και θέλω τα x,y,z και όλα αυτά θα τα πετύχω μέσα από κάποιες αξίες. Προφανώς κάποιους ανθρώπους θα τους έχω κοντά μου, και προφανώς κάποιους θα τους απομακρύνω (και προφανώς τους περισσότερους δεν θα τους γνωρίσω πότε :P). Έτσι λοιπόν σε καμία ουσιαστική/σοβαρή σχέση μου δεν κρύβονταν αυτά που αποκαλώ σκοπιμότητες και εν γένη ήταν σχέσεις από αυτές που αποκαλώ υγιές και αγνές. Για το πετύχω όμως αυτό τα είχα βρει πρώτα με τον εαυτό μου. Και για να κρίνουμε μόνο της γυναίκες, πόσοι άντρες δεν θα τα είχαν "καλά" με κάποια που σε κάθε έξοδο & ραντεβού μοιράζει κατοστάρικα και πεντακοσάρικα; 10; 100; 1000; 10000; :)

Ακούω για εκείνες τις γυναίκες που μπαίνουν σε διάφορους χώρους, έστω και δικτυακούς, που είναι γεμάτο ζόμπι ... ε συγνώμη λιγούρια έτσι ώστε να επιβεβαιωθούν. Αν υπήρχε ένας χώρος με 100 λυσσάρες και 10 άντρες, ποίος πιστεύει ότι οι άντρες δεν θα είχαν ανάλογη συμπεριφορά;

Εκεί που θέλω να καταλήξουμε, μήπως η συμπεριφορά το πως μας βλέπει το αντίθετο φύλο έχει να κάνει με το πως παρουσιάζουμε εμείς τον εαυτό μας;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

IL PENSIERO

Δραστήριο μέλος

Η IL PENSIERO αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 512 μηνύματα.
Βλέπω άτομα που έχουν το σεβασμό μου, όπως ο parafernalia και η IL Pensiero να αναλώνονται σε έναν έντονο διάλογο και να υποστηρίζονται ο καθένας από εξίσου αξιοσέβαστα άτομα που πίστευα ότι θα διέκριναν πρώτα αυτό που διέκρινα εγώ και ύστερα θα έτρεχαν να υποστηρίξουν τόσο έντονες απόψεις. Ειλικρινά σας το λέω, βιαστήκατε να "αρπαχτείτε" και να χωριστείτε σε στρατόπεδα όλοι, κάτι που πραγματικά με λυπεί απίστευτα, γιατί πίστευα όλοι μας είχαμε αποκοπεί από στείρες αντιλήψεις και πως είχαμε την κριτική ικανότητα να γνωρίζουμε τη διαφορά του σωστού από το λάθος. Αντίθετα αρχίζω και πιστεύω ότι όλοι είμαστε ήσυχοι και δημοκράτες και υπέρ της ισότητας των φύλων, μέχρι τη στιγμή που θα βρεθεί ένας πρωτέας να πετάξει μια άποψη, να χαλάσει η ισορροπία και να βγούν οι στείρες απόψεις από τον καθένα μας για μια ακόμα μάχη μεταξύ των φύλων. Αλήθεια, πόσο πραγματικά έχουμε δεχτεί την ισότητα στη ζωή μας; Μήπως ελάχιστα; Μήπως όσο χρειάζεται για να διατηρούμε ένα αποδεκτό κοινωνικό προφίλ στο άλλο φύλο; Μήπως όσο χρειάζεται μέχρι να εμφανιστεί μια "πρωτεϊκή" άποψη που θα βγάλει τις πραγματικές μας σκέψεις στη φόρα;

Είναι δυνατόν να βλέπω απόψεις "θα μείνετε με το πουλί στα χέρια" ή "απήυδησα από τις Ελληνίδες και θα πάω στις Αγγλίδες" να υποστηρίζονται και να επικροτούνται σθεναρά; Εκτός και αν η IL Pensiero και ο Parafernalia γνωρίζονται και πετάνε κάποιου είδους υπονοούμενα ο ένας στον άλλο (οπότε όσοι τα στηρίξατε πιστέυοντας ότι στηρίζετε καθαρά απόψεις, μάλλον εκτεθήκατε), η άλλη πιθανότητα είναι να έχουμε χάσει όλοι τη μπάλα εδώ μέσα και να μην υπάρχει ένας άνθρωπος ή οτιδήποτε άλλο, για να τη σώσει, οπότε έχουμε εκτεθεί όλοι γιατί δεν το σταματάμε.

Valder σε ευχαριστώ. Κι εγώ εκτιμώ πολλές από τις απόψεις σου και τον ευθύ τρόπο που τις παρουσιάζεις. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, (διότι εγώ τον parafernalia δεν τον γνωρίζω από κοντά, μόνο εδώ στο forum του έχω μιλήσει και νομίζω πως δεν έχει θέμα να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος, όπως βέβαια δεν έχω γνωρίσει κανέναν σας από κοντά - κάτι που θα ήθελα κάποια στιγμή να γίνει, απλά δεν μου το επιτρέπουν οι αποστάσεις). Επίσης δεν συνηθίζω να πετάω υποννοούμενα, αλλά να λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Τέλος έχω ξαναγράψει πως δεν είμαι και πολύ των εντάσεων. Απλά τον είδα πόσο εύκολα ενστερνίστηκε τις απόψεις του Πρωτέα, που μας χαρακτήρισε ανεγκέφαλες barbie και βγήκα από τα ρούχα μου. Στην ουσία αν ξαναδιαβάσουμε όλοι τα μηνύματά μας, καταλήγουμε στο ίδιο πράγμα. Πως ΝΑΙ υπάρχουν ανεγκέφαλες γυναίκες που ψάχνουν τον μπρατσαρά με λεφτά, όπως υπάρχουν και ανεγκέφαλοι άντρες που σκέφτονται μονίμως πως θα την πέσουν σε μια γυναίκα, όμως αυτό δεν είναι Ο ΚΑΝΟΝΑΣ. Το θέμα όπως καταλαβαίνεις δεν είναι προσωπικό, αλλά γενικό. Έχει να κάνει με αυτή την νοοτροπία, την οποία μισώ, δηλ. να τσουβαλιάζονται έτσι άδικα κάποιοι άνθρωποι και να γίνονται γενικεύσεις. Κατά τα άλλα σε κάποιες άλλες συζητήσεις, μπορεί να υπάρχει κοινή γραμμή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

christinelle

Πολύ δραστήριο μέλος

Η christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,873 μηνύματα.
Θεωρώ ότι το οικονομικό είναι μια επιπλέον πρόφαση που χρησιμοποιούν κάποιοι για να δικαιολογήσουν την απραγία τους και την απουσία προσπάθειας για να δημιουργήσουν μια σχέση. Γιατί να μπω στον κόπο? Αφού είμαι άσχημος/φτωχός/χοντρός/κουτσός/κλπ άρα θα αποτύχω οπότε άαααστο μωρέ, η "κακιά μου η τύχη" φταίει και όχι εγώ που έχω προεξοφλήσει τα πάντα και θα είμαι αποτυχημένος μέχρι να μου πέσει το μάννα εξ ουρανού.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

zaratoustras

Νεοφερμένος

Ο zaratoustras αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Σίγουρα επηρεάζονται και αυτό είναι τραγικό γιατί εφόσον είμαι μαζί με κάποιον/α δεν είμαι μόνο για τις καλές στιγμές αλλα και για τις δύσκολες(αναφέρομαι σε σχέσεις που χάλασαν λόγω οικονομικών προβλημάτων)επίσης σχέσεις που βρήκαν πρόφαση τη κρίση για να για να επηρεαστούν μάλλον αναζητουσαν αφορμή και δεν ήταν τόσο ισχυρές! :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Resident Evil

Διακεκριμένο μέλος

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,959 μηνύματα.
Όταν ζητάμε συγκρίσεις πρέπει να σκεφτούμε και τις σχέσεις που διέπουν τους συγκρινόμενους. Ο prwteas είναι νιάτο, φρέσκος στο σάιτ, εσύ νέα και όμορφη είσαι φυσικά :), αλλά με 3.123 μηνύματα στην πλάτη. Ο prwteas ήταν μόνος του, η δική σου θέση ενισχύθηκε μαζικά από όλα τα υπόλοιπα κορίτσια (κοινώς "τον στήσατε στον τοίχο") και ο prwteas μίλησε γενικά, ενώ εσύ ειδικά....
αν και έχουν απαντήσει πολύ καλύτερα από μένα στο διάστημα που εγώ έφτιαχνα τα νύχια μου, έβαφα τα μαλλιά μου και σκεφτόμουν τρόπους να ξεζουμίσω οικονομικά τον έρμο που σέρνω από τη μύτη (νταξ τα κάλυψα τα κλισέ? Φαντάζομαι ότι θα "απογοητευτούν" οι υπέρμαχοι της άποψης γυναίκα=barbie δεδομένου ότι δυστυχώς τπτ από τα παραπάνω δεν έκανα, με κάτι συστήματα πάλευα αλλά τεσπα), παρόλαυτα δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο αυτό.

Στα μαθηματικά ΚΑΠΟΙΑ στιγμή μάθαμε την επαγωγή, ήτοι (για τους μη γνωρίζοντες) 1. ελέγχω αν ισχύει για ν=1. --ισχύει
2. Ελέγχω αν ισχύει για ν=κ--ισχύει
3. Ελέγχω αν ισχύει για ν=κ+1. ΑΝ ισχύει ΤΟΤΕ ισχύει για κάθε ν. Αν ΔΕΝ ισχύει τότε καταλήγω σε άτοπο.

Μπαίνει λοιπόν ένας νέος, ωραίος και τα συναφή και αποφασίζει ότι ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΣΤ που θα κάνει (σσ. έχω αλλάξει τη μορφή του φόρουμ και δεν βλέπω τα στοιχεία των μελών στο πλάι παρά μόνο το όνομά τους επάνω από το ποστ τους, οπότε i take your word ότι είναι νέος στο φόρουμ) αποφασίζει να τσουβαλιάσει το ένα από τα 2 φύλα, χρησιμοποιώντας δε τα πιο ΚΟΙΝΟΤΟΠΑ κλισέ τσουβαλιάσματος που έχω ακούσει τα τελευταία 10 χρόνια.
Του απαντάνε μπόλικοι στο ενδιάμεσο ΜΗ προσωποιώντας τους και τους ακούει βερεσέ. Κάπου εκεί μπαίνει και ο superman (:P) parafernalia να 'υποστηρίξει' τον νέο. Στη ΔΕΥΤΕΡΗ σελίδα (σσ. έχω επιλέξει να εμφανίζεται ο μεγιστος αριθμός μνμ ανα σελίδα) παίρνω θέση, χρησιμοποιώντας ΚΑΙ το προσωπικό παράδειγμα (αφού τα γενικόλογα των υπολοίπων έχουν λάβει απαντήσεις "δεν ισχύει"-γιατί...το διάβασα στο Internet(!)) για να κάνω πιο καθαρό το Point μου. Ειδικά μίλησα με ένα παράδειγμα. το συμπέρασμα ήταν γενικό γιατί (θα το ξαναπώ) καμία "ιδιαίτερη περίπτωση" δεν είμαι, ένας φυσιολογικός άνθρωπος όπως οι περισσότεροι είμαι.
Στην τελική ο Prwteas (και ο κάθε πρωτέας) κατά τη γνώμη μου, κάνει μεγαλύτερο φάουλ από μένα, με την έννοια ότι παίρνει τη δική του προσωπική εμπειρία (ο ίδιος μίλησε σε ποστ για το περιβάλλον της σχολής του) και την ανάγει σε γενικό κανόνα χωρίς να ακολουθεί ούτε καν τους στοιχειώδεις κανόνες επαγωγής. Προσωπικά χρησιμοποιώ προσωπικά βιώματα για να ακυρώσω γενικόλογους αφορισμούς (όχι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα, γενικώς). Υποθέτω ότι είναι θέμα προσέγγισης και οπτικής, και προφανώς έχουμε εντελώς διαφορετική οπτική, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο ζήτημα (εξού και η ατάκα "πόσο διαφωνώ μαζί σου σε μερικά πραγματα δεν φαντάζεσαι").

Αυτά από μένα και σας εγκαταλείπω, γιατί αρκετά προβήματα είχα το τελευταίο 8-ωρο με το crm και τους crm-ανθρώπους δεν χρειάζομαι επιπλέον για καμιά βδομάδα τουλάχιστον :P

ps. btw κάνεις ένα μικρό λάθος. Τυπικά, εγώ ενίσχυσα τη θέση κάποιων κοριτσιών που είχαν γράψει πολύ νωρίτερα και όχι αυτές τη δικιά μου που ήρθε πολυ αργότερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,796 μηνύματα.
ps. btw κάνεις ένα μικρό λάθος. Τυπικά, εγώ ενίσχυσα τη θέση κάποιων κοριτσιών που είχαν γράψει πολύ νωρίτερα και όχι αυτές τη δικιά μου που ήρθε πολυ αργότερα.

Με αναγκάζεις να ξαναγυρίσω σε πράγματα που έχω ήδη γράψει. Έγραψα λοιπόν: "Ο prwteas ήταν μόνος του, η δική σου θέση ενισχύθηκε μαζικά από όλα τα υπόλοιπα κορίτσια". Δεν υπάρχει πουθενά η διάσταση του χρόνου γιατί απλά στο μυαλό μου δεν έχει σημασία. Τη δική σου πρόταση με την πρόταση των υπολοίπων κοριτσιών την βλέπω συνολικά. Αν το καταλάβεις αυτό, θα συμφωνήσεις ότι δεν υπάρχει πουθενά μικρό λάθος.

Στα μαθηματικά ΚΑΠΟΙΑ στιγμή μάθαμε την επαγωγή, ήτοι (για τους μη γνωρίζοντες) 1. ελέγχω αν ισχύει για ν=1. --ισχύει
2. Ελέγχω αν ισχύει για ν=κ--ισχύει
3. Ελέγχω αν ισχύει για ν=κ+1. ΑΝ ισχύει ΤΟΤΕ ισχύει για κάθε ν. Αν ΔΕΝ ισχύει τότε καταλήγω σε άτοπο.

Βασικά το 2. είναι: Δέχομαι ότι ισχύει. Επίσης για να καταλήξει σε άτοπο, θα πρέπει το 3 να αποδειχθεί ότι δεν ισχύει κι όχι το θέμα να μείνει ανοιχτό. Η πρόταση ν=κ+1 είναι generic (να υιοθετήσω έναν όρο προγραμματισμού) που σημαίνει ότι πρέπει να αποδειχθεί ως έχει και όχι να αναχθεί σε μερικότητα της μορφής: Βρίσκω έστω ένα ν που δεν ισχύει άρα δεν ισχύει. Κι αυτό γιατί μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα! ;)

Εν πάση περιπτώσει δεν χρειάζεται να παριστάνουμε τους έξυπνους (εσύ κι εγώ :)) κατασκευάζοντας δικά μας μαθηματικά αλλά να εμβαθύνουμε στην ουσία της συζήτησης.

Τη δική μου θέση την έγραψα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους που δυστυχώς το νόημά της δεν έγινε αντιληπτό. Το ενθαρρυντικό είναι ότι έβλεπα χθες στις ειδήσεις πολλά νέα και όμορφα κορίτσια στους δρόμους να διαδηλώνουν λοιδορώντας τους βαρβαρτισμένους ματατζήδες, κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα. Μακάρι να ξεπεράσουν την κρίσιμη μάζα και να στειρώσουν μια και καλή όλους αυτούς τους "crm-ανθρώπους".

Όπως λέει και το τραγούδι: Γυναίκα γίνε η ανασταλτική αιτία, γιατί τελειώσανε τ' αστεία! 8)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Resident Evil

Διακεκριμένο μέλος

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,959 μηνύματα.
Με αναγκάζεις να ξαναγυρίσω σε πράγματα που έχω ήδη γράψει. Έγραψα λοιπόν: "Ο prwteas ήταν μόνος του, η δική σου θέση ενισχύθηκε μαζικά από όλα τα υπόλοιπα κορίτσια". Δεν υπάρχει πουθενά η διάσταση του χρόνου γιατί απλά στο μυαλό μου δεν έχει σημασία. Τη δική σου πρόταση με την πρόταση των υπολοίπων κοριτσιών την βλέπω συνολικά. Αν το καταλάβεις αυτό, θα συμφωνήσεις ότι δεν υπάρχει πουθενά μικρό λάθος.
μη με κάνεις να φαίνομαι σπαστικιά...για να ενισχυθεί η άποψη μου από από τα υπόλοιπα κορίτσια, ΠΡΕΠΕΙ να εκφέρω άποψη και να έρθουν τα κοριτσια (sic) να την ενισχύσουν. Δεδομένου ότι τα κορίτσια είχαν εκφέρει άποψη πριν από μένα είναι λίγο δύσκολο να ενίσχυσαν την δική μου (ανύπαρκτη!) άποψη.

Βασικά το 2. είναι: Δέχομαι ότι ισχύει. Επίσης για να καταλήξει σε άτοπο, θα πρέπει το 3 να αποδειχθεί ότι δεν ισχύει κι όχι το θέμα να μείνει ανοιχτό. Η πρόταση ν=κ+1 είναι generic (να υιοθετήσω έναν όρο προγραμματισμού) που σημαίνει ότι πρέπει να αποδειχθεί ως έχει και όχι να αναχθεί σε μερικότητα της μορφής: Βρίσκω έστω ένα ν που δεν ισχύει άρα δεν ισχύει. Κι αυτό γιατί μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα! ;)
Tυποις βασικά είναι "έστω/θεωρώ ότι ισχύει για ν=κ", αλλά you r right, η δική σου έκφραση είναι σαφώς ορθότερη από αυτή που χρησιμοποίησα τα ξημερώματα. Η απορία μου είναι... έχεις κάποιο επιχείρημα που να σε κάνει να πιστεύεις ότι ΜΠΟΡΕΙ να αποδειχτεί για ν=κ+1? Tσου. (ή αν ναι, παρακαλώ όπως παραθέσετε την απόδειξη!). Το γεγονός ότι (κατά πως φαίνεται) υπάρχει μια ....εξαιρετική πληθώρα από κ σε αυτό το φόρουμ για τα οποία όχι απλώς δεν αποδεικνύεται αλλά καταρρίπτεται, είσαι (ο χ εσύ) ΛΑΘΟΣ να ισχυρίζεσαι ότι ...αφήνεται για άσκηση στον αναγνώστη. Έχει ήδη αποδειχτεί.
Εσύ το ονομάζεις εξαίρεση στον κανόνα, εγώ το ονομάζω απόρριψη της υπόθεσης. Θέμα οπτικής και πάλι, αλλά δεν παίζει σε αυτή τη ζωή να μου την αλλάξεις, οπότε όντως αν το συνεχίσουμε θα καταλήξουμε μόνο να
Εν πάση περιπτώσει δεν χρειάζεται να παριστάνουμε τους έξυπνους (εσύ κι εγώ :))

Τη δική μου θέση την έγραψα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους που δυστυχώς το νόημά της δεν έγινε αντιληπτό.
το αυτό κ δι ημάς. :)
τουλάχιστον εσένα δεν σου πρόσαψε κανένας ...κόμπλεξ επειδή έψαχνες να βρεις (sic) πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να δείξεις τη θέση σου :)

Το ενθαρρυντικό είναι ότι έβλεπα χθες στις ειδήσεις πολλά νέα και όμορφα κορίτσια στους δρόμους να διαδηλώνουν λοιδορώντας τους βαρβαρτισμένους ματατζήδες, κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα.
Δυστυχώς οι συνθηκες δεν μου επέτρεψαν να δω ειδήσεις χθες, θα μου φαινόταν πιο ορθό όμως να μου έλεγες ότι έβλεπες νεους/όμορφους/δροσερούς/ whatever ανθρώπους να διαδηλώνουν λοιδορώντας τους βαρβατισμένους ματατζήδες και να μην έκανες αυτό το διαχωρισμό...
Αλλά μάλλον θα είναι κόμπλεξ και αυτό ε? ;)
Μακάρι να ξεπεράσουν την κρίσιμη μάζα και να στειρώσουν μια και καλή όλους αυτούς τους "crm-ανθρώπους".
Μακάρι οι νέοι να γίνουν η αλλαγή που χρειάζεται αυτός ο τόπος και που ισως οι μεγαλύτεροι δεν έχουμε το κουράγιο/τη δύναμη/το θάρρος(?) να κάνουμε.
Τα λοιπά "δεικτικά" τα προσπερνώ. Αν η νότα χιούμορ (apparently αποτυχημένη(!)) γίνεται αφορμή για υποβόσκουσα ειρωνία, i really don't have the courage at the moment to deal with it.


Όπως λέει και το τραγούδι: Γυναίκα γίνε η ανασταλτική αιτία, γιατί τελειώσανε τ' αστεία! 8)
Προτιμώ το "αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια, κορίτσια αγορια στη σειρά και στήνανε ο χορό, ο κύκλος θα γινότανε πολύ πολύ μεγάλος κι ολόκληρη τη γη μας θα αγγάλιαζε θαρρώ". :)

Ι detest songs που "απαιτούν" δράση από κάποιον, με γνώμονα το φύλο του και μόνο ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,791 μηνύματα.
Η πλειοψηφία των νεαρών ελληνίδων στις μέρες μας είναι σαν ανεγκέφαλες barbie, όπως πολύ εύστοχα τις περιγράφεις.

Μάλιστα. Να δούμε τι έλεγε ο φίλος μας τον Οκτώβρη του 2011:
Κι εγώ είμαι μόνος μου, αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι είμαι καλά. Έχω φτάσει τα 20 χωρίς να βιώσω ποτέ μου σχέση, ενώ οι συνομίληκοί μου είχαν από τα 16 τους. Ο λόγος είναι ότι τότε δε με ένοιαζε τόσο, οπότε δεν αποτελούσε προτεραιότητά μου. Κατά βάθος, ίσως και να φοβόμουν τη χυλόπιτα. Ωστόσο, τώρα θα έλεγα ότι έχει ξυπνήσει μέσα μου η ανάγκη αυτή. Από τη μία όμως δεν μπορώ να πλησιάσω το άλλο φύλο, σαν να έχω ευνουχιστεί από την παρατεταμένη αποχή, και από την άλλη ο κύκλος μου δε με ευνοεί.

Αφού αναγνωρίζεις ότι το σφάλμα οφείλεται σε σένα, τι κάθεσαι και εξαπολείς τέτοια στυγνή επίθεση στο γυναικείο φύλο; Εάν δεν αναγνωρίσεις και παραδεχτείς τις δικές σου αδυναμίες, τις οποίες μόνος σου τις έχεις ήδη αναφέρει, δεν πρόκειται να σταθείς ποτέ όρθιος.
Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχει τμήμα του πληθυσμού που είναι ανώριμο να καταλάβει κάποια πράγματα, αλλά αυτή η απόλυτη γενίκευση πάει να συγκαλύψει τα δικά σου προβλήματα.

Από εκεί και πέρα άσε την καθεμία να πάρει αυτό που της αξίζει. Όσες θέλουν να μπλέκουν με αγοράκια, εδώ θα είναι και θα γράφουν την γνωστή ιστορία του ... "μαλακομαγνήτη". Όσες θέλουν να επιλέξουν ένα σοβαρο Αντρα, θα κερδίσουν αυτό που τις κάνει ευτυχισμένες. Στο ενδιάμεσο, όμως, θα πρέπει εσύ ο ίδιος να γίνεις Άντρας. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,796 μηνύματα.
Πωπω, καλά δεν παίζεσαι! :)

μη με κάνεις να φαίνομαι σπαστικιά...για να ενισχυθεί η άποψη μου από από τα υπόλοιπα κορίτσια, ΠΡΕΠΕΙ να εκφέρω άποψη και να έρθουν τα κοριτσια (sic) να την ενισχύσουν. Δεδομένου ότι τα κορίτσια είχαν εκφέρει άποψη πριν από μένα είναι λίγο δύσκολο να ενίσχυσαν την δική μου (ανύπαρκτη!) άποψη.

Δεν είσαι σπαστικιά, οκ; Μια χαρά είσαι. Τώρα από κει και πέρα, ματαιοπονείς κατά τη γνώμη μου σε πράγματα χωρίς ουσία. Τα κορίτσια εκφέραν άποψη πριν από σένα, εσύ μετά, και μετά ήρθα εγώ να δω συνολικά ότι η άποψη ενισχύθηκε. Ποιος ενίσχυσε ποιανού, ε δεν έχει νόημα, πως αλλιώς να το πω;

Tυποις βασικά είναι "έστω/θεωρώ ότι ισχύει για ν=κ", αλλά you r right, η δική σου έκφραση είναι σαφώς ορθότερη από αυτή που χρησιμοποίησα τα ξημερώματα. Η απορία μου είναι... έχεις κάποιο επιχείρημα που να σε κάνει να πιστεύεις ότι ΜΠΟΡΕΙ να αποδειχτεί για ν=κ+1? Tσου. (ή αν ναι, παρακαλώ όπως παραθέσετε την απόδειξη!). Το γεγονός ότι (κατά πως φαίνεται) υπάρχει μια ....εξαιρετική πληθώρα από κ σε αυτό το φόρουμ για τα οποία όχι απλώς δεν αποδεικνύεται αλλά καταρρίπτεται, είσαι (ο χ εσύ) ΛΑΘΟΣ να ισχυρίζεσαι ότι ...αφήνεται για άσκηση στον αναγνώστη. Έχει ήδη αποδειχτεί.
Εσύ το ονομάζεις εξαίρεση στον κανόνα, εγώ το ονομάζω απόρριψη της υπόθεσης. Θέμα οπτικής και πάλι, αλλά δεν παίζει σε αυτή τη ζωή να μου την αλλάξεις, οπότε όντως αν το συνεχίσουμε θα καταλήξουμε μόνο να

Μα δεν θέλω να αποδείξω κάτι, ούτε ο prwteas ήθελε να αποδείξει κάτι. Ένα παράπονο εξέφρασε, δικαιολογημένο ως ένα βαθμό, στο οποίο η καθολική άρνηση να δείτε τα στίγματα του δίκιου του, εν μέρη των δικαιώνουν. Χαλαρώστε και κάντε λίγο την αυτοκριτική σας αντί να υπερασπίζεστε την "εξαίρεση" ή τον "κανόνα".


το αυτό κ δι ημάς. :)
τουλάχιστον εσένα δεν σου πρόσαψε κανένας ...κόμπλεξ επειδή έψαχνες να βρεις (sic) πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να δείξεις τη θέση σου :)

Εξήγησα καλύτερα στην πορεία ότι αυτό το "κόμπλεξ" δεν είναι προσωπικό δικό σου, αλλά κάτι σαν "γυναικείο αντανακλαστικό" που παρατηρείτε όταν γίνονται κλικ σε ψυχοευαίσθητες χορδές. Βγάζετε κάτι περίεργες άμυνες που πραγματικά, στο δικό μου το μυαλό, αντανακλούν την καταπίεση που νιώθετε απ' το περιβάλλον σας. Είναι απόλυτα δικαιολογημένο, αλλά δεν παύει να είναι "κόμπλεξ". :)


Δυστυχώς οι συνθηκες δεν μου επέτρεψαν να δω ειδήσεις χθες, θα μου φαινόταν πιο ορθό όμως να μου έλεγες ότι έβλεπες νεους/όμορφους/δροσερούς/ whatever ανθρώπους να διαδηλώνουν λοιδορώντας τους βαρβατισμένους ματατζήδες και να μην έκανες αυτό το διαχωρισμό...
Αλλά μάλλον θα είναι κόμπλεξ και αυτό ε? ;)

Όχι έχει σημασία αυτό που είπα, έτσι ακριβώς όπως το είπα. Να στο πω λίγο πιο ακραία μήπως γίνει πιο κατανοητό:
Θεωρώ υπογυναίκα μία που πηδιέται με ασφαλίτη ματατζή. Ξεκάθαρα πράγματα....Αν δεν υπήρχαν αυτές και η κάθε Μαρία Αντουανέτα τριγύρω τους, η βία θα είχε εκλείψει προ πολλού.

Ξέρω εξεγείρεσαι τώρα, θα μου πεις, μα είναι δυνατόν να κατηγορούνται οι γυναίκες για τη βία των ανδρών; Με το που το λες όμως αυτό, υπερασπίζεσαι αυτές τις γυναίκες (σαν την γυναίκα του Ασάντ, π.χ.). Μετά σκέψου ότι ο άνδρας για να γίνει καλύτερος πρέπει να ελέγχει τα συναισθήματά του, ενώ η γυναίκα αρκεί να τα απελευθερώσει. Θεωρητικά το δεύτερο είναι κατά πολύ ευκολότερο αλλά δυστυχώς εσείς τα απελευθερώνετε σε μάταια, επιφανειακά πράγματα (ένα ωραίο ζευγάρι παπούτσια π.χ. :P) ή σε συντηρητικές εμμονές όπως στο Ιράν που λιθοβολείτε με τα ίδια σας τα χέρια άλλες γυναίκες.

Αυτό, πότε θα σταματήσει; :worry:

Τα λοιπά "δεικτικά" τα προσπερνώ. Αν η νότα χιούμορ (apparently αποτυχημένη(!)) γίνεται αφορμή για υποβόσκουσα ειρωνία, i really don't have the courage at the moment to deal with it.

Το "crm-ανθρώπους" το χρησιμοποίησα γιατί το ανέφερες ως πρόβλημά σου. Ούτε χιούμορ, ούτε υποβόσκουσα ειρωνεία....αλλά γιατί αρπάζεσαι τόσο; :hmm:

Προτιμώ το "αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια, κορίτσια αγορια στη σειρά και στήνανε ο χορό, ο κύκλος θα γινότανε πολύ πολύ μεγάλος κι ολόκληρη τη γη μας θα αγγάλιαζε θαρρώ". :)

Ι detest songs που "απαιτούν" δράση από κάποιον, με γνώμονα το φύλο του και μόνο ;)

Η αφαίρεση προς την ανώτερη βαθμίδα άνθρωπος είναι δεδομένη στο μυαλό μου γιατί πιστεύω στην ισότητα και όχι στην ισοτιμία. Αυτά τα έχω πει κατά καιρούς αλλά δεν φαίνεται να αρέσουν στα κορίτσια. :whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prwteas

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο prwteas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 193 μηνύματα.
Αφού αναγνωρίζεις ότι το σφάλμα οφείλεται σε σένα, τι κάθεσαι και εξαπολείς τέτοια στυγνή επίθεση στο γυναικείο φύλο; Εάν δεν αναγνωρίσεις και παραδεχτείς τις δικές σου αδυναμίες, τις οποίες μόνος σου τις έχεις ήδη αναφέρει, δεν πρόκειται να σταθείς ποτέ όρθιος.
Καταρχήν, από κείνο το μήνυμα έχουν παρέλθει 5 ολόκληροι μήνες. Δεν μπορείς να ξέρεις τι προσπάθειες μπορεί να έχω καταβάλλει στο ενδιάμεσο που με οδήγησαν να αναθεωρήσω ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται τελικά σε ατομικό επίπεδο. Κατά δεύτερον, η απληστία, ο σνομπιστός, ο ψωνισμός και η απλησίαστη φύση των γυναικών, αποτελεί μια καθολική αλήθεια, άσχετη με τις δικές μου προσωπικές ανεπάρκειες. Είναι σαν να μου λες "τι κάθεσαι και κατηγορείς τα άγρια θηρία, αντί να αναγνωρίσεις και να παραδεχτείς τη δική σου αδυναμία να τα αντιμετωπίσεις;". Ναι, κάποιοι άντρες είναι άτολμοι, αποκομμένοι, πέφτουλες, λιγούρια και με αύρα που απωθεί τις γυναίκες. Αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι όλες οι γυναίκες είναι δύσκολες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

olga_serb

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η olga_serb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Καλαμάτα (Μεσσηνία). Έχει γράψει 228 μηνύματα.
:whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • 105[4].jpg
    105[4].jpg
    64.7 KB · Εμφανίσεις: 95

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,796 μηνύματα.
Κατά δεύτερον, η απληστία, ο σνομπιστός, ο ψωνισμός και η απλησίαστη φύση των γυναικών, αποτελεί μια καθολική αλήθεια, άσχετη με τις δικές μου προσωπικές ανεπάρκειες.

Ε, τώρα θα διαφωνήσω κι εγώ μαζί σου. Κόψε κάτι, τι σημαίνει "καθολική αλήθεια" ξέρεις; Τα ίδια λέει και ο Πάγκαλος για τους Έλληνες: Μαζί τα φάγαμε... :P

Δεν υπάρχουν καθολικές αλήθειες, υπάρχουν στατιστικές πιθανότητες. Πιθανοτικό είναι το ίδιο το Σύμπαν, έτσι λειτουργεί. Στην παρούσα χρονική στιγμή διαπιστώνουμε μια τάση προς τη μία κατεύθυνση ή την άλλη. Τα κορίτσια είναι λίγο πιο επιθετικά απ' ότι σε άλλες εποχές. Τώρα που απελπίζονται γίνονται ακόμα πιο επιθετικά πρώτα με τον ίδιο τους τον εαυτό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ciela

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ciela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,758 μηνύματα.
Όχι έχει σημασία αυτό που είπα, έτσι ακριβώς όπως το είπα. Να στο πω λίγο πιο ακραία μήπως γίνει πιο κατανοητό:
Θεωρώ υπογυναίκα μία που πηδιέται με ασφαλίτη ματατζή. Ξεκάθαρα πράγματα....Αν δεν υπήρχαν αυτές και η κάθε Μαρία Αντουανέτα τριγύρω τους, η βία θα είχε εκλείψει προ πολλού.

Ξέρω εξεγείρεσαι τώρα, θα μου πεις, μα είναι δυνατόν να κατηγορούνται οι γυναίκες για τη βία των ανδρών; Με το που το λες όμως αυτό, υπερασπίζεσαι αυτές τις γυναίκες (σαν την γυναίκα του Ασάντ, π.χ.). Μετά σκέψου ότι ο άνδρας για να γίνει καλύτερος πρέπει να ελέγχει τα συναισθήματά του, ενώ η γυναίκα αρκεί να τα απελευθερώσει. Θεωρητικά το δεύτερο είναι κατά πολύ ευκολότερο αλλά δυστυχώς εσείς τα απελευθερώνετε σε μάταια, επιφανειακά πράγματα (ένα ωραίο ζευγάρι παπούτσια π.χ. :P) ή σε συντηρητικές εμμονές όπως στο Ιράν που λιθοβολείτε με τα ίδια σας τα χέρια άλλες γυναίκες.
τι εννοεις στα υπογραμμισμένα;:confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Resident Evil

Διακεκριμένο μέλος

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,959 μηνύματα.
Πωπω, καλά δεν παίζεσαι! :)
Yeah, i can go on forever... ή τέλος πάντων μέχρι εξαντλήσεως του συνομιλητή (εκτός κι αν ο συνομιλητής είναι ο Lorien ή ο Great Chaos που έχουν απίστευτες αντοχές και με έχουν κερδίσει κάθε φορά :P.. Λες να συμπληρώσεις το top-3 μου στο forum? :P:P)

Δεν είσαι σπαστικιά, οκ; Μια χαρά είσαι. Τώρα από κει και πέρα, ματαιοπονείς κατά τη γνώμη μου σε πράγματα χωρίς ουσία. Τα κορίτσια εκφέραν άποψη πριν από σένα, εσύ μετά, και μετά ήρθα εγώ να δω συνολικά ότι η άποψη ενισχύθηκε. Ποιος ενίσχυσε ποιανού, ε δεν έχει νόημα, πως αλλιώς να το πω;
Έχει όταν έχει εκφέρει άποψη ο Α, Β και Γ και "αποφασίζεις" να την πεις στον Γ μόνο. Μπορεί να υπεραναλύω τι να σου πω...

Μα δεν θέλω να αποδείξω κάτι, ούτε ο prwteas ήθελε να αποδείξει κάτι. Ένα παράπονο εξέφρασε, δικαιολογημένο ως ένα βαθμό, στο οποίο η καθολική άρνηση να δείτε τα στίγματα του δίκιου του, εν μέρη των δικαιώνουν. Χαλαρώστε και κάντε λίγο την αυτοκριτική σας αντί να υπερασπίζεστε την "εξαίρεση" ή τον "κανόνα".
ε, βλέπεις γιατί εξεγείρομαι? Που το είδες εσύ να μιλάω εγώ τουλ (αλλά νομίζω κ οι υπόλοιπες κοπέλες) για καθολική άρνηση? 8^n, n-->άπειρο, έχει αναφερθεί ότι "φίλε πρωτέα/ μπάμπη/ βασίλη ναι υπάρχουν αυτές που λες αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες που δεν είναι έτσι". Σε διάφορους τόνους και με διάφορους τρόπους(!). Δείξε μου την απολυτότητα σε ένα ποστ, σε παρακαλώ, μπορεί να μην το είδα τι να πω(!)

Εξήγησα καλύτερα στην πορεία ότι αυτό το "κόμπλεξ" δεν είναι προσωπικό δικό σου, αλλά κάτι σαν "γυναικείο αντανακλαστικό" που παρατηρείτε όταν γίνονται κλικ σε ψυχοευαίσθητες χορδές. Βγάζετε κάτι περίεργες άμυνες που πραγματικά, στο δικό μου το μυαλό, αντανακλούν την καταπίεση που νιώθετε απ' το περιβάλλον σας. Είναι απόλυτα δικαιολογημένο, αλλά δεν παύει να είναι "κόμπλεξ". :)
θα το δεχόμουν αυτό, αν μου έλεγες ότι και το αντίστοιχο "όλες οι γυναίκες είναι Barbie (sic) και αυτό είναι καθολική αλήθεια" (που fyi προσωπικά αυτή η απολυτότητα ήταν που με έκανε να απαντήσω σε αυτό το thread) είναι μια μορφή "κόμπλεξ". ΔΕΝ θα συμφωνούσα μαζί σου και πάλι ως προς τον χαρακτηρισμό, αλλά τουλάχιστον θα καταλάβαινα τον τόνο σου/ύφος σου. Το να ονομάζεις "κόμπλεξ" αυτό που περιγράφεις και να σπεύδεις, από την άλλη να υποστηρίξεις το αντίστοιχο ανδρικό "κόμπλεξ", μου φαίνεται κάπως πολωμένο και σε κάθε περίπτωση όχι ιδιαίτερα αντικειμενικό...


Όχι έχει σημασία αυτό που είπα, έτσι ακριβώς όπως το είπα. Να στο πω λίγο πιο ακραία μήπως γίνει πιο κατανοητό:
Θεωρώ υπογυναίκα μία που πηδιέται με ασφαλίτη ματατζή. Ξεκάθαρα πράγματα....Αν δεν υπήρχαν αυτές και η κάθε Μαρία Αντουανέτα τριγύρω τους, η βία θα είχε εκλείψει προ πολλού.
βασικά δεν εξεγείρομαι, προσπαθώ να πιάσω το συλλογισμό που κάπου τον χάνω...Ίσως να φταίει το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή το σκέφτομαι πιο ... τοπικά και λιγότερο συνολικά. Άσε με να το ... επεξεργαστώ λίγο :)

Το "crm-ανθρώπους" το χρησιμοποίησα γιατί το ανέφερες ως πρόβλημά σου.
humor, humor, Οκ το κατάλαβα έχω άθλιο humor που μόνο εγώ βρίσκω πετυχημένο! Είναι ανάγκη να μου το χτυπάς συνέχεια?? :P

Η αφαίρεση προς την ανώτερη βαθμίδα άνθρωπος είναι δεδομένη στο μυαλό μου γιατί πιστεύω στην ισότητα και όχι στην ισοτιμία. Αυτά τα έχω πει κατά καιρούς αλλά δεν φαίνεται να αρέσουν στα κορίτσια. :whistle:
Αυθαίρετο συμπέρασμα...

Δλδ εσύ αν σου πέταγα ένα "μη βροντοχτυπάς τις χάντρες, η δουλειά κάνει τους άντρες " θα πήγαινε το μυαλό σου ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στην ισότητα... Οκ, το δικό μου δεν πάει τι να κάνω... ;):):)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,796 μηνύματα.
τι εννοεις στα υπογραμμισμένα;:confused:



Ωραία κοπέλα ε; Κι ο φωτογράφος αποτύπωσε στο βλέμμα την ψυχρή αλήθεια. Μία λέξη...υστερία... :worry:
Έσπασε την σιωπή της η σύζυγος του προέδρου της Συρίας
Το κορίτσι συμπονά τα θύματα αλλά τι να κάνει; Θα στηρίξει τον άνδρα της... Εγώ τη λυπάμαι γιατί είμαι σίγουρος ότι έχει σιχαθεί τον ψυχάκια που παντρεύτηκε για την γκλαμουριά του αλλά τώρα είναι αργά.

Η Φύση εξελίσσεται κι εμείς μαζί της. Όλα τα είδη προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες συνθήκες βελτιώνονται. Μόνο ο άνθρωπος τείνει προς την αυτοκαταστροφή του...

Τα αρσενικά λιοντάρια π.χ. είχαν την κακή συνήθεια να σκοτώνουν τα μικρά λιονταράκια άλλων αρσενικών προκειμένου να εδραιώσουν την κυριαρχία τους πάνω στο κοπάδι. Παρατηρείτε όμως σημαντική μείωση αυτού του φαινομένου γιατί τα κορίτσια επαναστάτησαν! Προκειμένου να διατηρηθούν τα γονίδια στις ολοένα και δυσκολότερες συνθήκες, τώρα γίνονται δεκτά και τα μπάσταρδα... :)

Οι ουραγκοτάγκοι, ένα απ' το πιο συναισθηματικά είδη πιθήκου, έχουν σχεδόν εξαλείψει τη βία στις κοινωνίες τους. Ο λόγος είναι γιατί τα κορίτσια "στηρώνουν" του επιθετικούς ουραγκοτάγκους προτιμώντας τα ήρεμα αγόρια που τις φροντίζουν και τις ξεκουράζουν με λίγο μπέιμπι-σίτινγκ, προσέχοντας τα μικρά. Οι θερμόαιμοι ουραγκοτάγκοι γρυλίζουν επιδεικνύοντας την μπρουτίλα τους αλλά....κοκό δεν έχει! ;)

Αντίθετα οι ερωτευμένοι επιβραβεύονται!

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prwteas

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο prwteas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 193 μηνύματα.
Ε, τώρα θα διαφωνήσω κι εγώ μαζί σου. Κόψε κάτι, τι σημαίνει "καθολική αλήθεια" ξέρεις; Τα ίδια λέει και ο Πάγκαλος για τους Έλληνες: Μαζί τα φάγαμε... :P

Δεν υπάρχουν καθολικές αλήθειες, υπάρχουν στατιστικές πιθανότητες. Πιθανοτικό είναι το ίδιο το Σύμπαν, έτσι λειτουργεί. Στην παρούσα χρονική στιγμή διαπιστώνουμε μια τάση προς τη μία κατεύθυνση ή την άλλη. Τα κορίτσια είναι λίγο πιο επιθετικά απ' ότι σε άλλες εποχές. Τώρα που απελπίζονται γίνονται ακόμα πιο επιθετικά πρώτα με τον ίδιο τους τον εαυτό.
Εντάξει, κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του, οι οποίες μάλιστα τον επιβεβαιώνουν, αντί να καταρρίπτουν τη γενικότητά του. Στις λέξεις τώρα θα κολλήσουμε; Αν η στατιστική πιθανότητα αγγίζει το 90%, δεν έχει μεγάλη διαφορά και απόσταση απ' το να θεωρηθεί βεβαιότητα. Έτσι, δεν πολυσκέφτομαι αν θα χρησιμοποιήσω τον όρο "καθολική" ή "πολυσύχναστη". Η απόκλιση είναι τόσο αμελητέα, ώστε η ακριβολογία δεν απασχολεί.
Οι γυναίκες σε κάθε κοινωνία και εποχή ήταν απλησίαστες νομοτελειακά. Αν θέλεις, μπορώ να σου το εξηγήσω και βιολογικά. Απλώς ενώ παλιά παρεμβάλλονταν κατ' εξοχήν ηθικής φύσεως εμπόδια (προξενιά κλπ), τώρα που υπήρξε σεξουαλική απελευθέρωση, η δυσκολία μετουσιώθηκε και μεταφέρθηκε σε άλλο επίπεδο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,796 μηνύματα.
Εντάξει, κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του, οι οποίες μάλιστα τον επιβεβαιώνουν, αντί να καταρρίπτουν τη γενικότητά του. Στις λέξεις τώρα θα κολλήσουμε; Αν η στατιστική πιθανότητα αγγίζει το 90%, δεν έχει μεγάλη διαφορά και απόσταση απ' το να θεωρηθεί βεβαιότητα. Έτσι, δεν πολυσκέφτομαι αν θα χρησιμοποιήσω τον όρο "καθολική" ή "πολυσύχναστη". Η απόκλιση είναι τόσο αμελητέα, ώστε η ακριβολογία δεν απασχολεί.
Οι γυναίκες σε κάθε κοινωνία και εποχή ήταν απλησίαστες νομοτελειακά. Αν θέλεις, μπορώ να σου το εξηγήσω και βιολογικά. Απλώς ενώ παλιά παρεμβάλλονταν κατ' εξοχήν ηθικής φύσεως εμπόδια (προξενιά κλπ), τώρα που υπήρξε σεξουαλική απελευθέρωση, η δυσκολία μετουσιώθηκε και μεταφέρθηκε σε άλλο επίπεδο.

Παρακολουθώντας τη συζήτηση απ' την αρχή, με όση προσοχή μπορούσα γιατί ταυτόχρονα χτυπάνε τηλέφωνα, έρχονται email και έχω ένα dev project να παραδώσω :angelnot:, το ξεκίνησες νορμάλ, είπες κάποια σωστά πραγματάκια και τα κορίτσια αντέδρασαν με πάθος. Τελικά αποδεικνύεται ότι η γυναικεία διαίσθηση είναι πιο δυνατή απ' τη δική μας.

Επειδή με ενδιαφέρει πολύ η βιολογική θεωρία στα κοινωνικά συστήματα - ιδιαίτερα όπως αναπτύχθηκε απ' τον Noam Chomsky - πες μου αν θέλεις αυτή την "βιολογική" σου εξήγηση του "νομοτελειακού απλησίαστου" να δούμε αν έχει βάση.

Εγώ ξέρω ότι το Σύμπαν απαγορεύει τις νομοτέλειες και η ζωή, ως παραβίαση του Δεύτερου Θερμοδυναμικού Νόμου, ξεπήδησε απ' την αταξία. Οι σχέσεις ανάμεσα στις διάφορες βαθμίδες οργάνωσης είναι που δημιουργούν τις νέες συνθήκες. Οι σχέσεις αλλάζουν, το ίδιο επηρεάζονται και οι ανθρώπινες σχέσεις σε μη αντιστρεπτά συστήματα. Στην πορεία της ιστορίας, καμία ανθρώπινη κοινωνία δεν ήταν ίδια με την άλλη. Καμία όμως.

humor, humor, Οκ το κατάλαβα έχω άθλιο humor που μόνο εγώ βρίσκω πετυχημένο! Είναι ανάγκη να μου το χτυπάς συνέχεια?? :P

Α, χιούμορ ήταν... :hmm:Ε πες το ντε που μου αρέσει να γελάω! :hehe: :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top