..
.το οποίο με οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρέπει να είναι κανείς παράλογος για να γίνει χριστιανός εξ αρχής! Δεν μπορώ να φανταστώ πιο σαθρά θεμέλια για έναν ηθικό κώδικα απο την αυτοαναίρεση των ίδιων των κανόνων του.
Αν ο χριστιανισμός ήταν αυτό που μόλις περιέγραψες δεν θα ήταν 25692764589273 βιβλία αλλα 4 γραμμές. Το οτι εσύ διαλέγεις τα αποσπάσματα που λένε πως ο Θεός σε αφήνει ελεύθερο είναι μια αυθαίρετη επιλογή. Διαλέγεις ότι σε συμφέρει.
Επίσης τα εν λόγω αποσπάσματα λένε κυρίως πως "είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θες αλλά κάποτε θα πεθάνεις και κεί σου την έχουμε στημένη και τότε θα κρίνουμε να ήσουν καλό παιδάκι ή θα σε στείλουμε να γίνεις κρεατόσουπα στο υπόγειο."
Ο εν λόγω παπάς παραβαίνει τους όρκους που έδωσε για να γίνει παπάς. Καλός άνθρωπος, συμφωνώ, κακός παπάς. Ευθύνη του είναι να μεταδίδει ολόκληρο το μύνημα και όχι ένα -ευχάριστο- κομμάτι του.
εξ αρχής συμφέρον των παπάδων (και του εκάστοτε κατεστημένου) ήταν. Ένας τρόπος για να κρατήσεις ένα έθνος ενωμένο, ένας τρόπος να επιβάλλεις τον νόμο κτλ. Δεν καταλαβαίνω με ποιό δικαίωμα επιλέγεις τι σε συμφέρει κάθε φορά. Ναι μεν άκουσες τον παπά που σου είπε αυτά που ανέφερες πιο πάνω, αλλά πιστεύεις και οτι οι παπάδες παραποιούν τα πάντα προς το συμφέρον τους.
Ερώτηση κιάν θές απαντάς, πίστη θεωρείς την υποχρέωση η την ηθική ανάγκη; σου είπα με λίγα λόγια και στην αργκό τι είναι ο Χριστιανισμός, δεν έκανα ανάλυση, σου λέω λοιπόν πώς θέλω να είμαι και θα είμαι σε μία θρησκεία που γουστάρω και που σέβομαι και που θέλω να είμαι μαζί της παρά σε κάποια που π.χ. κόβει το χέρι ή το βάζει κάτω απο μια ρόδα ενώς αμαξιού ενώς 10χρονου κλέφτη που πείνασε και εκλέψε τροφή ή χρήματα σε μια κοινωνία που πεινάει. δεν δέχομαι μια θρησκεία που κάνει κάτι φριχτό επειδή εσφαλε κάποιος και δεν πιστέυει στην ηλικρινή ματάνια.
Για όλα τα υπόλοιπά ο λόγος που δεν θα συνεχίσω είναι γιατί δεν πρόκειτε να καταλάβεις αν δεν πιστέυεις, ο καθένας έχει το δικαίωμα της πίστης και της απιστίας, προσωπικά λοιπόν δεν θέλω να συνεχίσω με έναν συνοπμηλιτη που απλά είναι πορομενος(κατα την γνώμη μου) με τα δικά του, εγώ πάντα ανοίγω το μυαλό μου για να καταλάβω τις άλλες θρησκείες και συμφωνω ή διαφονω μαζί τους, άσχετα αν είμαι άλλης θρησκείας ή καμιάς, αλλα εσύ δεν θες να καταλάβεις αυτό που προσπαθώ να σου πώ.
Σου δείνω λοιπόν ένα Παράδειγμα αν το καταλάβεις με βγάζεις λάθος στο αν είσαι κλειστόμυαλος άν δεν το καταλάβεις με βγάζεις σωστή. υπάρχει κάποιος που η μαμά του του λέει την αλήθεια σε ότι λέει, βγαίνει αλήθινη όταν λέει μην ανέβεις σε αυτό το δέντρο θα χτυπήσεις και εκείνος ανεβενει και πέυτει, πάει σε εκείνη της λέει πόσο λάθος ειναι που δεν την άκουσε και του λέει η μανα του την κλασική έκφραση "δεν πειράζει" την μαμά του την αγαπάει; ναι την σέβετε; ναι ότι πει η μαμά του εςίναι για καλό του; ναι, την επόμενη ξαναενεβένει στο δέντρο και ξαναπέυτει και σπάει χέρι και πόδι, η μαμα το φροντίζει και το νοιαζετε και του λέει να μην το ξανακάνει γιατί σκοτώθει καμια μέρα. γίνετε καλά, ξεχναει το παιδί τον πόνο που πέρασε με το σπασμένο χέρι και ξανανεβένει, πέυτει με το κεφάλι και σκοτώνετε, η μάνα κλέει αλλα λυπάτε είναι παιδί της αλλα απο την άλλη δεν έυτεγε αυτή, εκείνος δεν μετάνοιωσε, γιατί αν μετάνοιωνε πραγματικά και άκουγε την μαμά του απο την αρχή δεν θα πέθαινε.
Αυτό λοιπόν είναι ένα παράδειγμα για τον χριστιανισμό, σου ζητώ συγνώμη αν σε πρόσβαλα ή άν είπα κάτι που δεν πρέπει, αλλα θέλω να καταλάβεις κάτι, συστηχώς ή ευτυχώς έχω γνωρίσει πορομένους κλειστόμιαλους και απλά ανθρώπους που δεν πιστέυουν, δικαίωμα τους, προσωπικά σε ένα φορουμ που απλά υπάρχει λόγος και όχι προσωπική επαφή καμιά φορά κρίνουμε λάθος, μπορεί λοιπόν και εγώ να κάνω λάθος για εσένα, ΄Το πρόβλημα είναι πώς άν είσαι κλειστόμιαλός σημαίνει πώς δεν θές να καταλάβεις πώς δεν θέλω να πίσω κανέναν να αλλάξει θρησκεία ή σκέψη αλλα να καταλάβει εμάς που πιστέυουμε

Σαν τους ομοφιλόφιλους, δεν θέλουν να γίνει κάποιος ίδιος με εκείνους, απλά να τους καταλάβουν
Και τέλος, όπως εξηγώ στο προηγούμενο post μου, η εκκλησία καθορίζει τι είναι χριστιανός και τι όχι. Αν πείς σε έναν παπά αυτά που μόλις μου είπες πολύ αμφιβάλλω αν θα συμφωνήσει.
Ανάλογα το παπά, ναι θα συμφωνήσει, με όσους παπάδες έχω μιλήσει μόνο μία παρατήρηση μου έκαναν, το ότι δεν πάω πιά εκκλησία, ενώ μέχρι τα 17 μου πήγαινα σχεδόν κάθε κυριακή, παπάς μου είπε πώς πρεπει να πηγαίνω εκκλησία κιάς υπάρχουν μερίκοι που χαλάνε την πιάτσα. Είναι ανάλογα που θα πέσεις σε θέμα παπά, θα ακοπύσω ξαναλέω αυτόν που προσφαίρει έργο, όχι αυτόν που απλά κονομάει
Νομίζω πως έχεις ήδη τις απόψεις σου περι ηθικής, για μένα σωστές, και προσπαθείς να πειστείς πως είναι σύμφωνες με τις χριστιανικές. Γιαυτό διαλέγεις οτι σου κάνει απο τα ευαγγέλια, διαλέγεις αυτά που θα σου πει ο ένας παπάς και όχι ο άλλος κτλ.
Οχι καλέ μου, ακολουθω ακόμα κιάν δεν με συμφέρουν, απλά δεν είμαι πορομένη Χριστιανή ή Μουσουλμάνα ή βουδίστρια, αγαπάω τον χριστιανισμό και θέλω να πιστέυω για μένα, η ιθική που πήρα ήταν σε μια οικογένεια που σέβετε την θρησκεία της, όσο για τους παπάδες ούτες εγώ τους πάω όλους αλλα διαλέγω ανθρώπους να μιλήσω που ξέρω πώς έχουν κάνει καλά στον κόσμο και προσπαθούν όχι σαν άλλους που λένε κάνε δωρεα στο παγκάρι για να συγχωρεθείς, έχω το μυαλό να σκευτώ ποιός παπάς με δουλέυει και ποιός όχι
Και κάτι άλλο, ο πατέρας μου είναι σκουπιδιάρης, ξέρεις πόσες εικόνες μαζέυει απο τα σκουπίδια καθημερινά; τις πάει σε μοναστήρια ή τις κρατάει ή τις χαρίζει, εγώ λοιπόν ρωτώ, υποκριτής είναι ο πατέρας μου που τις χαρίζει και δεν πάει εκκλησία ή αυτοί που πάνε στις εκκλησίες και τις πετάνε στα σκουπίδια;