Guest 990498
Επισκέπτης

Δε μου κάνει κάτι με ένα κλικ...Οχι, δεν θελει double click, απλο click θελει.![]()

SAGEM έχω! Για δώσε τους drivers...sagem έχεις? Είναι λίγο δύσκολο να βρείς τα κόλπα για το sagem, θα χρειαστεί λίγη δουλειά. Σου προτίνω να πάρεις ενα modem/router που θα βρεις γύρω στα 100 ευρώ. Το sagem δε σηκώνει πολλές συνδέσεις και όταν υπερθερμένεται έχει προβλήματα αποσύνδεσης. Το ρουτεράκι και θα στο δουν κατευθείαν τo UBUNTU και θα σου κάνει τη ζωή εύκολη
//εδιτ: πάντως εγώ κάπου έχω τους drivers για το sagem μου, που μου είχαν δουλέψει στο δικό μου ubuntu. PM για να στους περάσω εάν θέλεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
io-io
Διάσημο μέλος
Guest 990498
Επισκέπτης

Xριστούλη μου!!! Που είναι εκείνη η εξαιρετική τεχνολογία plug n play;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
io-io
Διάσημο μέλος

Xριστούλη μου!!! Που είναι εκείνη η εξαιρετική τεχνολογία plug n play;

Μεγαλο σου φανηκε? Δεν ειναι ολο για το 6.10!
Guest 990498
Επισκέπτης

Tεράστιο, και μετά μιλάει και για έκδοση πυρήνα, σε τέτοια περίπτωση πρέπει να επέμβεις και στο πυρήνα, μιλάω πάντα για sagem f800.
Μεγαλο σου φανηκε? Δεν ειναι ολο για το 6.10!

Guest 990498
Επισκέπτης

Ο borat θα σας αγαπάει για πάντα.

υγ: δε κάνω πλάκα, απελπίζομαι.

Αυτα που αναφερει στο Βημα 1 υποθετω πως θα τα βρεις στο cd των ubuntu.
Ρίξε μια ματια.
Guest 990498
Επισκέπτης

Μάταια, ούτε έτσι κατάφερα κάτι...Δεν χρησιμοποιω ubuntu αλλα βρηκα ενα "tutorial" σε ελληνικα.Δεν ξερω το ποσο κατατοπιστικο ειναι.
Αυτα που αναφερει στο Βημα 1 υποθετω πως θα τα βρεις στο cd των ubuntu.
Ρίξε μια ματια.

Guest 990498
Επισκέπτης

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:Δεν χρησιμοποιω ubuntu αλλα βρηκα ενα "tutorial" σε ελληνικα.Δεν ξερω το ποσο κατατοπιστικο ειναι.
Μέσα στα πολλά που λέει, λέει και αυτά (σου γράφω απορίες):
ΒΗΜΑ 1: Εγκατέστησε τα πακέτα "kernel-source" "make" "gcc",
πως το κάνω εγώ αυτό;

ΒΗΜΑ 3: Μέσα στο νέο φάκελο δώσε
make
αλλά ΌΧΙ make install ,
τι εννοεί να δώσω make, πως γίνεται; Να γράψω make στο
κειμενογράφο;
ΒΗΜΑ 4: Δώσε
sudo cp ueagle-atm.ko usbatm.ko /lib/modules/`uname -r`/kernel/drivers/usb/atm/
πως γίνεται και αυτό;
Γενικά τι ενοοεί όταν λέει δώσε;

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Μέσα στα πολλά που λέει, λέει και αυτά (σου γράφω απορίες):
ΒΗΜΑ 1: Εγκατέστησε τα πακέτα "kernel-source" "make" "gcc",
πως το κάνω εγώ αυτό;![]()
Θα πρέπει να πας στα administrator settings και από εκεί να κάνεις update απο το cd των ubuntu επιλεγοντας τα πακέτα που σου λέει.
Δεν ξερω πως ακριβώς λέγεται στα ubuntu.Εγω στα suse το κανω απο το yast και επιλεγω software update.
Στην προηγουμενη γραμμη που λεειΒΗΜΑ 3: Μέσα στο νέο φάκελο δώσε
make
αλλά ΌΧΙ make install ,
τι εννοεί να δώσω make, πως γίνεται; Να γράψω make στο
κειμενογράφο;
cd ueagle-atm-1.3
ουσιαστικά μπαίνεις στο φακελο.Αυτά γινονται απο το terminal.
Εκει μετα γραφεις make.(στο terminal)
Απλά γράψε αυτό που λεει μεσα στο terminal.ΒΗΜΑ 4: Δώσε
sudo cp ueagle-atm.ko usbatm.ko /lib/modules/`uname -r`/kernel/drivers/usb/atm/
πως γίνεται και αυτό;
(terminal ειναι το παραθυράκι που μοιάζει σαν το command prompt των windows)
Υποθέτω πως εννοει γράψε.Γενικά τι ενοοεί όταν λέει δώσε;
faithplus1
Πολύ δραστήριο μέλος

Γενικά όλα σχεδόν γίνονται μέσω terminal στο ubuntu.
Guest 990498
Επισκέπτης

To oποίο το ανοίγω από που και πως;Όταν λέει δώσε, εννοεί να ανοίξεις ένα terminal και να γράψεις εκεί τις εντολές.
Γενικά όλα σχεδόν γίνονται μέσω terminal στο ubuntu.

Και του κανεις κλικ.

Guest 990498
Επισκέπτης

Σημείωση συντονιστή: Μέχρι αυτό το ποστ , τα ποστ προέρχονται από το θέμα : "Θέλω αλλαγή λειτουργικού! Ποιο είναι το καλύτερο; ΥΓ: είμαι Noob"
ale3andros
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση συντονιστή : Το ποστ προήλθε από το θέμα " n00b απορίες περι linux...".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 990498
Επισκέπτης

Σημείωση συντονιστή : Το ποστ προήλθε από το θέμα " n00b απορίες περι linux...".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ale3andros
Εκκολαπτόμενο μέλος

Valder
Τιμώμενο Μέλος

Παιδιά θέλω κ εγώ να δοκιμάσω ένα εναλλακτικό λειτουργικό και σκέφτομαι να βάλω το ubuntu. Το έχει δοκιμάσει κανείς να μου πει εντυπώσεις?![]()
Καταρχήν θέλεις να παίξεις με το Linux και να λες ότι έχεις Linux ή θέλεις να μάθεις Linux; Απορώ βέβαια αφού είσαι στον κλάδο της πληροφορικής πως και δεν έχεις ήδη επαφή με Unix-οειδή συστήματα.
Αν θέλεις να λες ότι έχεις Linux, ή βαριέσαι να μάθεις, εμπρός βάλε Ubuntu, το οποίο αν ήταν άνθρωπος, σίγουρα θα ήταν δημόσιος υπάλληλος, τεμπελο-linux δηλαδή, γεμάτο ματσακονιές και non-standard μεθόδους και αυτοματισμούς που παρακάμπτουν κάθε απλούστατη μέθοδο ρύθμισης. Επίσης ετοιμάσου να μένεις λιμνάζων μέχρι το επόμενο φορμάτ σε 6 μήνες από την εκάστοτε εγκατάσταση για να μπορέσεις να ενημερωθείς με τα πιό νέα πράγματα.
4 διανομές για να δοκιμάσεις, να συνηθίσεις και να αποκτήσεις εναλλακτική λύση με το Linux:
Sidux, Arch, Debian, Gentoo
Όσο προχωράς προς τα δεξιά τόσο αυξάνεται η δυσκολία εγκατάστασης, αλλά και οι 4 είναι για ανθρώπους που θέλουν να μάθουν, είναι μεν για πιό μπασμένους στο Linux αλλά σαφώς όχι κόκκινα πανιά για κάποιον νέο που θέλει να λερώσει τα χεράκια του. Είναι ρέουσες διανομές (πλην του σταθερού branch "Etch" της Debian που είναι παλαιολιθικής κομμουνιστικής φύσης), οπότε με μια εντολή ανα πάσα στιγμή είσαι υπερσύγχρονος και τσακιστερός.
Αν δεν ξέρεις Χριστό από Linux ή θα τεμπελιάσεις με Μπουμπούντου, ή ξεκίνα να διαβάζεις πέντε πράγματα να τα μάθεις σωστά και βάλε μια διανομή με στάνταρ μεθόδους!
ale3andros
Εκκολαπτόμενο μέλος

Είμαι ευαίσθητο παιδί χρειάζομαι φροντίδα & προδέρμ!

Εκτιμώ τις συμβουλές σου. Πράγματι, έτσι είναι όπως τα σχολιάζεις. Η αλήθεια είναι οτι σε πρώτη φάση ήθελα απλά να δοκιμάσω ένα άλλο λειτουργικό. Δεν σκέφτηκα τις διαφορές ανάμεσα στις ποικίλες διανομές. Απλά από λίνουξ ξέρω 2-3 διανομές (ακουστά) πλήν της Mandrake που ψιλό - χρησιμοποίησα λίγες φορές.
Νιώθω όμως πως θα ήθελα να εμβαθύνω και να πάω παρακάτω όπως λες και να μη σταθώ στο τεμπελόλειτουργικό. Απλά δεν έχω στο άμεσο περιβάλλον μου κάποιον (φίλο, γνωστό, συνάδελφο) ώστε να με βοηθήσει στα πρώτα μου βήματα.
Μπορείς να το θεωρείς παράξενο ή "εντροπής" αλλά αν και πληροφορικός ΝΑΙ δεν έχω σχεδόν ντίπ ιδέα από λίνουξ. Στη ζωή πάντα υπάρχει η πρώτη φορά για όλα...

Valder
Τιμώμενο Μέλος

Καλά ντε, μη με μαλώνεις!
Είμαι ευαίσθητο παιδί χρειάζομαι φροντίδα & προδέρμ!
Εκτιμώ τις συμβουλές σου. Πράγματι, έτσι είναι όπως τα σχολιάζεις. Η αλήθεια είναι οτι σε πρώτη φάση ήθελα απλά να δοκιμάσω ένα άλλο λειτουργικό. Δεν σκέφτηκα τις διαφορές ανάμεσα στις ποικίλες διανομές. Απλά από λίνουξ ξέρω 2-3 διανομές (ακουστά) πλήν της Mandrake που ψιλό - χρησιμοποίησα λίγες φορές.
Νιώθω όμως πως θα ήθελα να εμβαθύνω και να πάω παρακάτω όπως λες και να μη σταθώ στο τεμπελόλειτουργικό. Απλά δεν έχω στο άμεσο περιβάλλον μου κάποιον (φίλο, γνωστό, συνάδελφο) ώστε να με βοηθήσει στα πρώτα μου βήματα.
Μπορείς να το θεωρείς παράξενο ή "εντροπής" αλλά αν και πληροφορικός ΝΑΙ δεν έχω σχεδόν ντίπ ιδέα από λίνουξ. Στη ζωή πάντα υπάρχει η πρώτη φορά για όλα...![]()
Ντροπή δεν είναι φίλε και δε σε μαλώνω. Όλοι από κάπου ξεκινήσαμε για να μάθουμε όσα μάθαμε. Δε γεννηθήκαμε αυθεντίες. Έτσι θα ξεκινήσεις κι εσύ. Πάμε!
Ξεκινάς με Sidux! Κατεβάζεις την έκδοση "Έρεβος" (ναι ναι ελληνικότατα ονόματα στις εκδόσεις τους οι Γερμανοί

Υπόψιν, στο Sidux τα upgrade γίνονται σε init 3 επίπεδο και όχι μέσα από το KDE σου (Init5). Επίσης οι εγκαταστάσεις προγραμμάτων και τα συναφή γίνονται κονσολάτα πανεύκολα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 30 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.