Επειδή τυχαίνει να είμαι κάπως σχετική με το θέμα.....Τα βήματα έχουν ως εξής (από την στιγμή που θα στείλεις το βιογραφικό σου σε κάποια εταιρία):
1. Το πρώτο πράγμα που κοιτάω σε ένα βιογραφικό, είναι η εμπειρία και όχι τόσο τα πτυχία -έχουν περάσει πτυχιούχοι κατά καιρούς από εδώ, "στόκοι"-
2. Το δεύτερο που με ενδιαφέρει είναι το πως είναι "στημένο" το βιογραφικό του υποψηφίου -αν είναι προσεκτικά γραμμένο ή πρόχειρα, αν γράφει περιττά πράγματα μέσα ή όχι, αν είναι καθαρό ή τσαλακωμένο κλπ, κλπ, κλπ-
Αφού καταλήξω στα βιογραφικά που θέλω, έρχεται και η ώρα της επικοινωνίας (βασικός παράγοντας).
Καλώντας τον υποψήφιο, προσέχω τον τόνο και την χροιά της φωνής, το κατα πόσο ευγενικά και καθαρά μου μιλάει γενικά προσπαθώ να δω αν μου"κολλάει" ή όχι.
Στην συνέντευξη με τον υποψήφιο, πρώτα από όλα προσέχω την εμφάνιση του -αν έχει καθαρά ρούχα, αν μυρίζει παράξενα (διακριτικά πάντα

) κλπ-, επίσης κατα την διάρκεια της συζήτησης προσπαθώ να καταλάβω αν μπορεί το άτομο αυτό να ταιριάξει με το "προφιλ" της εταιρίας -αν δηλαδη, θα ταιριάξει με τα άτομα καταρχήν του τμήματος για το οποίο προοριζεται και έπειτα με το υπόλοιπο team-
Και φυσικά μέσα από την "συζήτησούλα" μας προσπαθώ να σκιαγραφήσω τα βασικά χαρακτηριστικά του,π.χ. είχα μια περίπτωση όπου ζητούσα μια κοπέλα για το δημιουργικό (γραφίστρια)...ολα καλά και όλα ωραία, όσπου με την συζήτηση μου έσκασε το παραμύθι πως στην δουλεια που ήδη εργαζόταν επί 2 χρόνια ήταν χειρότερος από τον Χιτλερ....(
απαγορευτικός κανόνας....ποτέ δεν κατηγορείς τον προηγούμενο εργοδότη σου) και φυσικά δεν την πήρε την θέση.Ή όταν ψάχναμε γραμματεία διεύθυνσης που ενώ μου μίλησε μια χαρά στο τηλ. το βιογραφικό σούπερ....όταν μπήκε στο γραφείο μόνο που δεν έπεσε στα πόδια μου για να την πάρω το χειρότερο όμως ήταν ο λόγος.....είχε φορτώσει η κυρία τις κάρτες της (πιστωτικές) τόσο που υπήρχε περιπτωση να την μπουζουριάσουν - ή έτσι μου είπε τουλάχιστον-(
η πράξη της μου έδειξε ανευθυνότητα και σίγουρα δεν έκανε για την θέση)
Όπως βλέπεις οι παράγοντες για μια θέση είναι πάρα πολλοί, μετράει και το ένστικτο.....η αγορά εργασίας έχει πολλά "φρούτα" με δεκα τονους πτυχία και πολλά "αστέρια" χωρίς τίποτα......όλα μετράνε και φυσικά θέλει και λίγη τύχη, για να βρεθείς την κατάλληλη στιμγη στο κατάλληλο μέρος ΄....
Μετα τιμής....