iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οταν χρειαζονται δοσεις μορφινης που σε κανουν φυτο μονο και μονο για να μην νοιωθεις οτι τα κοκαλα σου σκιζονται απο μεσα προς τα εξω, και οταν στις λιγες καθαρες στιγμες που εχεις μπορεις να μηρυσεις τις κατακλισεις στην πλατη σου να σαπιζουν, αλλα παρολαυτα σε κρατανε στη ζωη μονο και μονο γιατι οι εγωπαθεις συγκενεις σου δεν σε αφηνουν να παιθανεις με αξιοπρεπια. Ε πως να γινει, αλαζεις καπως οπτικη
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dooo
Διακεκριμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από epote:οταν χρειαζονται δοσεις μορφινης που σε κανουν φυτο μονο και μονο για να μην νοιωθεις οτι τα κοκαλα σου σκιζονται απο μεσα προς τα εξω, και οταν στις λιγες καθαρες στιγμες που εχεις μπορεις να μηρυσεις τις κατακλισεις στην πλατη σου να σαπιζουν, αλλα παρολαυτα σε κρατανε στη ζωη μονο και μονο γιατι οι εγωπαθεις συγκενεις σου δεν σε αφηνουν να παιθανεις με αξιοπρεπια.
dude. Τόσο ρεαλιστική περιγραφή δεν έχω ξαναδιαβάσει. Πάω να αυτοκτονήσω στο φτάρνισμα, μυρίζοντας γύρη.
emufear
Πολύ δραστήριο μέλος

MonaXoS
Διάσημο μέλος

Και εγώ υπέρ της ευθανασίας είμαι, όταν φυσικά διασφαλιστεί ότι το άτομο έχει πάρει την απόφαση μόνο του, μετά από ώριμη σκέψη και έχοντας σώας τας φρένας (βλ. συζήτηση με ψυχολόγο - είχα δεν είχα χώθηκα πάλι!!!)
Αλλά για να σας την σπάσω, ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ!

Bill_1992
Περιβόητο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από MonaXoS:Πρώτη φορά μας βλέπω να συμφωνούμε όλοι για ένα θέμα!
Και εγώ υπέρ της ευθανασίας είμαι, όταν φυσικά διασφαλιστεί ότι το άτομο έχει πάρει την απόφαση μόνο του, μετά από ώριμη σκέψη και έχοντας σώας τας φρένας (βλ. συζήτηση με ψυχολόγο - είχα δεν είχα χώθηκα πάλι!!!)
Αλλά για να σας την σπάσω, ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ!Ου 666, ου 666! Μόνο όποιος δίνει ζωή την παίρνει πίσω (λέγε με Θεό), είναι ενάντια στη φύση (άφηνουμε τον άνθρωπο να τυρρανηθεί και να σαπίσει με φυσικό τρόπο) και είναι αμαρτία (ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλλέτω).
![]()
Ναι αλλά αν κάποιος είναι στο τέλος της ζωής του σε άσχημη κατάσταση,να βασανιστεί κι άλλο?
MonaXoS
Διάσημο μέλος

kleftra
Διάσημο μέλος

Αν η περίπτωση αφορούσε εμένα δεν το συζητώ πως θα προτιμούσα να πεθάνω.Θεωρώ πως ζω μια ζωή με αξιοπρέπεια και έτσι ακριβώς θέλω να φύγω κι όχι μέσα σε φριχτούς πόνους παρακαλώντας να έρθει το τέλος.
Αν έπρεπε να επιλέξω εγώ τον θάνατο κάποιου δικού μου και πάλι θα τον επέλεγα.Όχι με ελαφρά τη καρδία, καθώς είναι δύσκολη απόφαση, όμως είναι και η πιο λογική.Ειλικρινά δεν βρίσκω το λόγο να κρατώ κάποιον στην ζωή αφήνοντας τον να υποφέρει χωρίς ελπίδα ενώ είναι προτετελεσμένο ότι θα φύγει οπότε ούτως ή άλλως θα πονέσω απο την απώλεια του.Γιατί να καθυστερώ το αναπόφευκτο;Για να κερδίσω μέρες πλάι του;Κάνοντας τι;Βλέποντας τον να πονάει;Παρατείνοντας το μαρτύριο του;Ποια αγάπη προστάζει "σε θέλω ζωντανό έστω και σε γυάλα";
Φυσικα για να φτάσω σε αυτό το σημείο προυποθέτει ότι έχω παλέψει κι έχω εξαντλήσει όλες τις μεθόδους, δεν θα εγκατέλειπα ποτέ κάποιον με την πρώτη(ούτε την δεύτερη,την τρίτη κλπ)όμως όταν δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια είναι προτιμότερο(για τον ασθενή ) να είμαστε ρεαλιστές.
Τώρα τα σχόλια ότι δεν είμαστε Θεοί (όχι αυτα του Μοναχού αυτά που χρησιμοποιούν γενικά όσοι έχουν αντίρρηση).Ναι δεν είμαστε όμως καλούμαστε να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις.Αν οι άνθρωποι και δη οι γιατροί δεν το έκαναν αυτό τότε θα πεθαίναμε ακόμη απο γρίπη(κι αυτή ο Θεούλης την έστειλε γιατί να την καταπολεμήσουμε; ) ή δεν θα αποφασίζοταν οι ακρωτηριασμοί για να ζήσει κάποιος(μόνο για να τον σκοτώσεις πρέπει να είσαι Θεός, όταν του κόβεις το πόδι ας πούμε είσαι ο Μπάμπης; )
dooo
Διακεκριμένο μέλος

Κατά της ευθανασίας. Όσο εγωιστικό είναι να σκέφτομαι ότι θέλω να τον βλέπω όσο προλαβαίνω ακόμα και να είμαι κοντά του, τόσο εγωιστικό είναι να σκέφτομαι εκμέρους του, ότι δεν θέλει να με βλέπει να υποφέρω μαζί του. Ο καθένας έχει την άποψή του για όσα του συμβαίνουν. Ο γιατρός λέει ότι (και ό,τι) ξέρει. Και αν κάνει λάθος, είναι δικό του σφάλμα. Δεν διάλεξα να παίζω με τις ζωές και τους θανάτους των άλλων, ακόμα και αν πρόκειται για τους γονείς μου.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Υ.γ.: Σε περιπτωση που καποιος πεσει σε κόμματα το θεωρώ άστοχο να γίνει ευθανασία ... αφου δεν υπάρχει πόνο
dooo
Διακεκριμένο μέλος

Ο ασθενής ΔΕΝ έχει υπογράψει αυτό το χαρτί που λέει ο Μοναχός. Πέφτει σε κώμα, κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά αν θα ξυπνήσει ή όχι. Τα έξοδα όμως του κρεβατιού στο νοσοκομείο τρέχουν. Η αποκλειστική κοστίζει (αν πρέπει να πάρεις τον ασθενή σπίτι). Τα δημόσια νοσοκομεία μετά από λίγο σε "διώχνουν", δεν τους χωράνε όλους. Την ιδιωτική κλινική τη βλέπεις από το μάτι του Βαρδινογιάννη και μόνο.
Ένας απλός υπαλληλάκος είσαι.
Τι κάνεις?
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Αρχική Δημοσίευση από dooo:Μου'ρθε και άλλη περίπτωση (δεν τρελαίνομαι στη δουλειά σήμερα, είναι φανερό):
Ο ασθενής ΔΕΝ έχει υπογράψει αυτό το χαρτί που λέει ο Μοναχός. Πέφτει σε κώμα, κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά αν θα ξυπνήσει ή όχι. Τα έξοδα όμως του κρεβατιού στο νοσοκομείο τρέχουν. Η αποκλειστική κοστίζει (αν πρέπει να πάρεις τον ασθενή σπίτι). Τα δημόσια νοσοκομεία μετά από λίγο σε "διώχνουν", δεν τους χωράνε όλους. Την ιδιωτική κλινική τη βλέπεις από το μάτι του Βαρδινογιάννη και μόνο.
Τι κάνεις?
Αν υπαρχει ελπιδα να σωθει ο ασθενεις μαλλον οι περισσοτεροι θα πουλουσαν οτι ειχαν και δεν ειχαν, θα περνανε ενα σορω δανεια κλπ...
MonaXoS
Διάσημο μέλος

dooo
Διακεκριμένο μέλος

έντιτ: ...δεν έχεις και το βάρος στη συνείδησή σου...
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

ερωτηση: Υπαρχει ασφαλια που να καλυπτει τα εξοδα ενος που θα πεσει σε κώμα;Αρχική Δημοσίευση από dooo:Μου'ρθε και άλλη περίπτωση (δεν τρελαίνομαι στη δουλειά σήμερα, είναι φανερό):
Τι κάνεις?
MonaXoS
Διάσημο μέλος

dooo
Διακεκριμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:ερωτηση: Υπαρχει ασφαλια που να καλυπτει τα εξοδα ενος κομματος;
έπαθα μια φρίκη, λέω που κολλάει η βουλή στην διαδικασία

εδώ εξπυ, θα αρχίσουν να μην καλύπτουν τις γέννες οι ασφάλειες...
Vkey
Επιφανές μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Υ.γ.: Σε περιπτωση που καποιος πεσει σε κόμματα το θεωρώ άστοχο να γίνει ευθανασία ... αφου δεν υπάρχει πόνο
Πρώτον δεν ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται όταν ο άλλος πέσει σε κώμα, τι νιώθει και τι όχι...Δεύτερον για εμένα ένας που είναι σε κώμα είναι ζωντανός- νεκρός...Φυτοζωεί, απλά αναπνέει και λειτουργεί η καρδιά και ο εγκέφαλος...Αλλά αυτό για εμένα σόρρυ δεν είναι ζωή!
MonaXoS
Διάσημο μέλος

Οι γιατροί νομίζω θεωρούν κάποιον κλινικά ζωντανό όταν λειτουργεί ο εγκέφαλός του και ειναι σε θέση να ελέγξει τις λειτουργείες του οργανισμού. Από τη στιγμή που ο εγκέφαλος έχει καταστραφεί (εκτός βέβαια από τις βασικές δομές του που ελέγχουν την αναπνοή, τον χτύπο της καρδιάς, τη λειτουργία του στομάχου κτλ) οι γιατροί θεωρούν κάποιον κλινικά νεκρό.
Vkey
Επιφανές μέλος

Άσχετο υπάρχει καμία έρευνα που αναφέρει τι μπορεί να βιώνει κάποιος σε κώμμα; Πέρα από τις βιοηχημικές αντιδράσεις που εμφανίζονται...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 43 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.