Μια σκέψη που είχα αυτές τις μέρες: όσοι ανησυχείτε για την άνοδο συντηρητικών κομμάτων, μάλιστα στην Ευρώπη και φασιστικών/ψιλοφασιστικών (κι εγώ είμαι μέσα σε αυτούς), το πάρτι θα αρχίσει στις εθνικές εκλογές κάθε χώρας. Με την σοσιαλδημοκρατία να κοιμάται όρθια, κρίνοντας από την Ελλάδα, με τακτικές τύπου Τσοβόλα δώσ' τα όλα και ολική η μερική αγνόηση των σημαντικών ζητημάτων της ασφάλειας και του μεταναστευτικού (π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει δίχως όριο, θέλει επαναφορά πανεπιστημιακού ασύλου και για το μεταναστευτικό δεν το έχει καν σαν κατηγορία στις θέσεις του), τα συντηρητικά κόμματα όλο και θα ανεβαίνουν. Πρέπει να αλλάξουν ρότα, με στοχευμένες κοινωνικές πολιτικές (και όχι οριζόντιες) βασισμένες σε μια ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα. Και φυσικά προσθέτοντας στις θέσεις τους απέλαση των παράνομων μεταναστών και προαγωγή της ασφάλειας των πολιτών. Αλλιώς προβλέπω συνεχή κάθοδο. Εγώ πάντως με βλέπω στις εθνικές να ψηφίζω Δημιουργία, έχει μια κοινωνική πολιτική (αν και με το κοινωνικό κράτος είμαι τελείως κατά, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή), προτείνει έναν εξορθολογισμό του κράτους (προς μια φιλελεύθερη σχετικά κατεύθυνση) και θέλει να αντιμετωπίσει ζητήματα όπως το μεταναστευτικό και την ασφάλεια.