Ευρωπαϊκή Ένωση... τι σας λέει;

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Περίεργα σύνορα αυτά, που δεν άφηναν ανατολικογερμανούς να πανε στον... δυτικογερμανικό παράδεισο, αλλά οι δυτικογερμανοί τα περνούσαν πανεύκολα για να κάνουν shopping therapy...
το τείχος το έχτισε η ανατολική γερμανία το 61 για να αντιμετωπίσει την ολοένα και αυξανόμενη φυγή κατοίκων προς την δυτική γερμανία.
απασχολούνταν 14,000 φύλακες εκεί απο την ανατολική γερμανία
του έδωσαν μάλιστα και όνομα

αντιφασιστικό τείχος:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Περίεργα σύνορα αυτά, που δεν άφηναν ανατολικογερμανούς να πανε στον... δυτικογερμανικό παράδεισο, αλλά οι δυτικογερμανοί τα περνούσαν πανεύκολα για να κάνουν shopping therapy...


Η ανατολικογερμανική κυβέρνηση επέτρεπε την είσοδο γιατί τα δυτικογερμανικά μάρκα ήταν πανίσχυρο νόμισμα και οι δυτικογερμανοί έφερνα συνάλλαγμα απ έξω και ενίσχυαν την οικονομίας της.Ο ανατολικογερμανός καταπιεσμένος απο τη σταζι και την κυβέρνηση ήθελε να φύγει εαν έβρισκε ευκαιρία δεν υπήρχε περίπτωση να επέστρεφε πάλι πίσω.Οπως και στη Βόρεια Κορέα σήμερα υπάρχει περίπτωση πολίτης της που να περάσει τα σύνορα να θέλει να γυρίσει πάλι πίσω σε αυτή με τη θέληση του.Είχα γνωστό μου που ο πατέρας του έζησε στη δυτική γερμανία απο τα μέσα του 1970 μέχρι και το 1991 που ενοποιήθηκαν μεταξύ τους και είχε περάσει στο ανατολικό βερολίνο.Ενα συνοριακό φυλάκιο που διατηρείται ακόμα ια τουριστικούς σκοπούς είναι το charlie checkpoint εντός του βερολίνου

https://www.youtube.com/watch?v=MOZ6Jcwarfs
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Κοιταξε να δεις φιλε βαλέ, ο,τι και να κανεις , σε αυτο το τροπο σκεψης ο γασπαρουλης θα βρισκεται παντα κορυφη, αλλα ακολουθεις ακριβως...πισω του. ;)
θα σου απαντησω με εικονες προφορικης διδασκαλιας να μη ζοριζεσαι, καταλαβαινω ειναι δυσκολο για μερικους να κατανοησουν πως, οταν καποιος θελει να σε δεσει χειροποδαρα σου ανοιγει την κανουλα με το χρημα, σε ζμπρωχνει κι απο κατω γυριζοντας επιδεικτικα την πλατη αλλα σε κρυφοκοιταει στο καθρεφτακι απεναντι, περιμενει να φας με 18 μασελες (που λεει και ο Γιαννης) και μετα ....γυριζει να σου πει εκπληκτος, χρωστας...λεφτα!!!
Βεβαια, δεν θα σου παρω το κεφαλι αν δεν εχεις να τα δωσεις, σκυφτο το θελω μονο. :mad:
Το οτι κάποιοι συνωμότησαν στην Ευρωπαική "Ενωση να μας πάρουν τα σώβρακα ισχύει αλλά δεν το χειριστήκαμε με το καλύτερο τρόπο υποτίθεται μπήκαμε στην ΟΝΕ το 1981 και ξαφνικά ιδρύεται η ευρωζώνη το 2002 εμείς φυσικά είχαμε ενα χρέος το οποίο δεν μας επέτρεπε να μπούμε.Να πάρουμε τότε μέτρα ώστε να μειωθεί το χρέος που ήταν ακόμα βιώσιμο οχι φυσικά υπήρχε καλύτερη λύση να πληρώση η τότε κυβέρνηση σημίτη 300.000.000 ευρώ την goldman sachs να ''μαγειρέψει'' το χρέος της Ελλάδας για να μπούμε.Μάλιστα αντιπρόεδρος στην goldman sachs την τότε εποχή ήταν ο σημερινός πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi ο οποίος μετα χαράς δέχτηκε να βοηθήσει.Το μνημόνιο 2010 που υπέγραψε ο george ήταν το κερασάκι στην τούρτα που εκτόξευσε τότε τα spread στις 3300 μονάδες που αυτό σημαίνει οτι κάθε δάνει που παίρναμε πληρώναμε τόκο της τάξης του 33%
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

your_idol

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο your_idol αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 221 μηνύματα.
δεν το χειριστήκαμε με το καλύτερο τρόπο

Σεβαστή η επιθυμία σου για "ευγενική" διατύπωση, εγώ όμως θα το πω με το όνομα του...εννοείται πως χωρίς εσωτερική "βοήθεια", θα παίρναν τα @@ μας, γι αυτό κάνω λόγο για τομάρια προδότες "πολιτικούς" σε...κάθε ευκαιρία!

Και καλά, αυτοί οι ξεπουλημένοι πες είχαν τα μεγάλα συμφέροντα τους, κάτι μπατσάκια της σειράς με 480 μισθό και να τους χαρακτηρίζουν (γιατί πολλά έχουν ακούσει τα αυτιά μου εδώ μέσα από πολλούς) από "μικροτσούτσουνους" μέχρι iq αμοιβάδας, τι συμφέρον μπορεί να έχουν, μου λές?

Άστο, ρητορική ήταν η ερώτηση ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Ναι και στη συνεχεια θα ενοποιησουμε της ευρώπη στα πρότυπα της ΕΣΣΔ και την βουλή της θα την ονομάσουμε ανώτατο σοβιετ.Πόσες κομμουνιστικές μ@λ@κιες θα δω ο άνθρωπος νομίζεις οτι όσοι ζήσαν σε χώρες με κομμουνισμό κατά το ψυχρό πόλεμο καλοπερνάγανε γι αυτό μόλις έπεσε το σιδηρούν παραπέτασμα και άνοιξαν τα σύνορα όλοι οι πολίτες των ανατολικών χωρών της Ευρώπης και της πρώην ΕΣΣΔ έφευγαν προς τις καπιταλιστικές χώρες της δυτικής ευρώπης :hello:

Μόλις κοπεί ενα ευρώ απο το μισθό οι συνδικαλιστές βγαίνουν αμέσως στο δρόμο για διαδήλωση δεν μπορείς να πιστέψεις ποια θα είναι η αντίδραση σου και του κάθε συνδικαλιστή όταν ξαφνικά θα σου πάρει το σπίτι και τα κτήματα το κράτος θα τα κρατικοποιήση και θα τα εκμεταλλεύεται το ίδιο (ναι κολλεκτιβοποίηση λέγεται αυτό).Το βιοτικό επίπεδο της Ανατολικής Γερμανίας ήταν τέτοιο που οι δυτικογερμανοί παιρνούσαν τα σύνορα προς τα εκεί για να αγοράζουν πάμφθηνα τα προιόντα ακριβώς ότι γίνεται σήμερα με όσους μένουν βόρεια ελλάδα που πάνε βουλγαρία και σκόπια για να κάνουν τα ψώνια τους.
Η Ευρωπαική 'Ενωση 'εχει θετικά και αρνητικά φυσικά το θετικό είναι οτι χρηματοδότησε ενα μεγάλο μέρος των έργων της Ελλάδας έργα όπως η εγνατία οδός ,το μετρό,τα ολυμπιακά έργα του 2004,τα έργα του ΟΣΕ,το σύστημα ενδοεπικοινωνίας (tetra) των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,έβαλε ενα φρένο στις παράνομες δανειοδοτήσεις των ελληνικών τραπεζών.Τώρα απο εκεί και πέρα τα αρνητικά είναι η έλλειψη ελέγχου όλων αυτών των επιδοτήσεων τόσα χρόνια ακόμα και οι τράπεζες εδώ και περίπου 1 χρόνο έχουν αρχίσει να ελέγχονται απο τις εποπτικές αρχές.Σαν αποτέλεσμα της μη επιτήρησης σε κάποια απο αυτά τα έργα που συγχρηματοδοτήθηκαν όπως τα ολυμπιακά έργα και τα έργα του ΟΣΕ έπεσε πολύ μίζα.

Γελάω απλά με την ανάλυση. Αν είχες στοιχειώδη νοημοσύνη δεν θα συνέκρινες δυο χώρες με διαφορετική βιομηχανική παραγωγή συγκρίνοντας με αστείο τρόπο έτσι τον καπιταλισμό με το σοσιαλισμό. Πρέπει να συγκρίνεις τις σοσιαλιστικές χώρες σήμερα μετά απο 25 χρόνια καπιταλιστικής παλιονόρθωσης με το πως ήταν τότε. Το 70% δηλώνει ότι μετανιώνει πικρά για την καπιταλιστική παλινόρθωση. Όλες οι μεγάλες εργατικές κατακτήσεις πάρθηκαν πίσω από την αστική τάξη και οι λαοί βυθίζονται στη φτώχια και την ανεργία. Δυσβάσταχθες είναι και οι συνέπειες και στο δυτικό μπλοκ οπου οι καπιταλιστες μην έχοντας πλέον το εμπόδιο της κόκκινης αρκούδας να ανταγωνιστούν μπορούσαν πλέον να κατακερευνώσουν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και να την βυθίσουν στην εξαθλίωση. Δικαιώνεται λοιπόν σήμερα με μία ακόμα βάναυση καπιταλιστική κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων, με νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ξαναμοιράσματος της γης, η υπεροχή του σοσιαλιστικού συστήματος έναντι του καπιταλιστικού αλλά και η θέση ότι η αντεπανάσταση του 1989, η ανατροπή της εργατικής εξουσίας, ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του ανθρώπινου κόσμου.

Οι πρωτοπόροι εργάτες έχουν πλήρη συναίσθηση τι σημαίνει σοσιαλισμός επειδη είναι μορφωμένοι και ταξικά συνειδητοποιημένοι και όχι καιροσκόποι όπως ξεδιάντροπα τους χαρακτηρίζεις. Ξέρουν οτι η εργατική εξουσία ταυτίζεται με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης . Συγχέεις σκοπίμως το αστικό κράτος που λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος, με το εργατικό κράτος που λειτουργεί με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες. Εσύ προτιμάς αντί να διαχειριζόμαστε οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της κοινότητας την κοινή ιδιοκτησία να μας παίρνουν τα σπίτια οι τραπεζίτες. Βέβαια μπορεί κάποιοι να αντιδράσουν και να μη θέλουν να παραχωρήσουν την μικρή τους ιδιοκτήσια. Αυτό είναι το νόημα της δικτατορίας του προλεταριάτου. Στην εξουσία βρίσκεται η εργατική τάξη που η μόνη ιδιοκτησία που διαθέτει είναι οι αλυσίδες της. Αυτή θα αναλάβει να λειτουργήσει με γνώμονα το κοινό καλό, να εξηγήσει στον καθένα τη σημασία της συμβολής στα κοινά συμφέροντα αλλά και να ασκήσει ακόμα και βια αν χρειαστεί για να εξαλείψει σιγά σιγά όλες τις ταξικές διαφορές και να οδηγηθούμε στην ακρατική ιδανική κομμουνιστική κοινωνία όταν πια εξαλειφθούν παγκοσμίως οι τάξεις και θα μπορέσουμε να προβούμε και σε κατάργηση συνόρων κλπ αφού θα υπάρχει πλέον παγκόσμια ειρήνη.
Το σύστημα σας αγαπητοί καπιταλιστές ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. Σε μια εποχή που η επίστημη έχει φτάσει σε απίστευτες κατακτήσεις μας έχετε οδηγήσει σε συνθήκες μεσαίωνα, άνεργους, άστεγους και εξαθλιωμένους. Δε θα αφήσουμε τον καπιταλισμό που αργοπεθαίνει να μας πάρει μαζί του. Για αυτό να είστε σίγουροι


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Δικαιώνεται λοιπόν σήμερα με μία ακόμα βάναυση καπιταλιστική κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων, με νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ξαναμοιράσματος της γης, η υπεροχή του σοσιαλιστικού συστήματος έναντι του καπιταλιστικού αλλά και η θέση ότι η αντεπανάσταση του 1989, η ανατροπή της εργατικής εξουσίας, ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του ανθρώπινου κόσμου.

Οι πρωτοπόροι εργάτες έχουν πλήρη συναίσθηση τι σημαίνει σοσιαλισμός επειδη είναι μορφωμένοι και ταξικά συνειδητοποιημένοι και όχι καιροσκόποι όπως ξεδιάντροπα τους χαρακτηρίζεις. Ξέρουν οτι η εργατική εξουσία ταυτίζεται με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης . Συγχέεις σκοπίμως το αστικό κράτος που λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος, με το εργατικό κράτος που λειτουργεί με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες. Εσύ προτιμάς αντί να διαχειριζόμαστε οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της κοινότητας την κοινή ιδιοκτησία να μας παίρνουν τα σπίτια οι τραπεζίτες. Βέβαια μπορεί κάποιοι να αντιδράσουν και να μη θέλουν να παραχωρήσουν την μικρή τους ιδιοκτήσια. Αυτό είναι το νόημα της δικτατορίας του προλεταριάτου. Στην εξουσία βρίσκεται η εργατική τάξη που η μόνη ιδιοκτησία που διαθέτει είναι οι αλυσίδες της. Αυτή θα αναλάβει να λειτουργήσει με γνώμονα το κοινό καλό, να εξηγήσει στον καθένα τη σημασία της συμβολής στα εινάισυμφέροντα αλλά και να ασκήσει ακόμα και βια αν χρειαστεί για να εξαλείψει σιγά σιγά όλες τις ταξικές διαφορές και να οδηγηθούμε στην ακρατική ιδανική κομμουνιστική κοινωνία όταν πια εξαλειφθούν παγκοσμίως οι τάξεις και θα μπορέσουμε να προβούμε και σε κατάργηση συνόρων κλπ αφού θα υπάρχει πλέον παγκόσμια ειρήνη.
Ποια αντεπανάσταση του 1989 η κατάρρευση του κομμουνισμού έγινε γιατί ο γκορμπατσοβ το γ@μησε και ψόφησε.Να καταργηθούν τα σύνορα σε μια ιδανική κομμουνιστική κοινωνία?Δίνεις ρέστα με τις κομμουνιστικές μ@λ@κίες που πετάς ονειρεύεσαι και ζεις σε κόσμο δικό σου.ΑΑΑΑ ναι το έμαθες?Σορρυ ο κομμουνισμός μπήκε στο κουτί του χωροχρόνου πριν 26 χρόνια.Να παίρνουν τα σπίτια οι τραπεζίτες?Που το είδες εσύ αυτό μπορείς ξεκάθαρα να δείς οτι υποστήριξα την επιβολή εποπτείας προς τους τραπεζίτες κάτι που έγινε καιρό τώρα.Το κοινοτικό δίκαιο της ΕΕ φρέναρε και τις υψηλές απολαβές τους και έθεσε υπο έλεγχο τις ανεξέλεγκτες δανειοδοτήσεις που έδιναν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Ποια αντεπανάσταση του 1989 η κατάρρευση του κομμουνισμού έγινε γιατί ο γκορμπατσοβ το γ@μησε και ψόφησε.Να καταργηθούν τα σύνορα σε μια ιδανική κομμουνιστική κοινωνία?Δίνεις ρέστα με τις κομμουνιστικές μ@λ@κίες που πετάς ονειρεύεσαι και ζεις σε κόσμο δικό σου.ΑΑΑΑ ναι το έμαθες?Σορρυ ο κομμουνισμός μπήκε στο κουτί του χωροχρόνου πριν 26 χρόνια.Να παίρνουν τα σπίτια οι τραπεζίτες?Που το είδες εσύ αυτό μπορείς ξεκάθαρα να δείς οτι υποστήριξα την επιβολή εποπτείας προς τους τραπεζίτες κάτι που έγινε καιρό τώρα.Το κοινοτικό δίκαιο της ΕΕ φρέναρε και τις υψηλές απολαβές τους και έθεσε υπο έλεγχο τις ανεξέλεγκτες δανειοδοτήσεις που έδιναν.

Η παλινόρθωση του καπιταλισμού στη Σοβιετική Ένωση ήταν μία μακροχρόνια διαδικασία δεκαετιών. Λάθη έγιναν και επι Στάλιν όπου τα Σοβιετ μεταφέρθηκαν απο χώρους δουλειάς σε τοπικό επίπεδο κλπ αλλά πιο χαρακτηριστικά άρχισαν να εισάγονται νόμοι του καπιταλισμού μετά το θάνατο του Στάλιν, απο το 1956 με την αποσταλινοποίηση. Αυτο γινόταν όλο και πιο έντονο, με την μεταρρύθμιση Κοσίγκιν πχ . Η διείσδυση του δηλωμένου προδότη της σοβιετικής εξουσίας και αντικομμουνιστή Γκρομπατσωφ στην θεση του ΓΓ ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Με την περεστροικα και το γκλασνοστ παρέδωσε πλέον και επισήμως την εξουσία στην αστική τάξη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Η παλινόρθωση του καπιταλισμού στη Σοβιετική Ένωση ήταν μία μακροχρόνια διαδικασία δεκαετιών. Λάθη έγιναν και επι Στάλιν όπου τα Σοβιετ μεταφέρθηκαν απο χώρους δουλειάς σε τοπικό επίπεδο κλπ αλλά πιο χαρακτηριστικά άρχισαν να εισάγονται νόμοι του καπιταλισμού μετά το θάνατο του Στάλιν, απο το 1956 με την αποσταλινοποίηση. Αυτο γινόταν όλο και πιο έντονο, με την μεταρρύθμιση Κοσίγκιν πχ . Η διείσδυση του δηλωμένου προδότη της σοβιετικής εξουσίας και αντικομμουνιστή Γκρομπατσωφ στην θεση του ΓΓ ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Με την περεστροικα και το γκλασνοστ παρέδωσε πλέον και επισήμως την εξουσία στην αστική τάξη.

Ακριβώς ο Γκορμπατσώφ έδωσε το τελειωτικό χτύπημα η ανασύσταση του κομμουνισμού πλέον ύστερα απο τόσα χρόνια δεν είναι δυνατή.Εχεις πλέον να κάνεις με μια μορφή καπιταλισμού καλά ριζομένη στο πλανήτη η οποία δεκάδες φορές πέρασε κρίση κι όμως επιβίωσε με οδυνηρά βέβαια τα αποτελέσματα στους πολίτες.Φταίνε οι κυβερνήσεις και οχι ο καπιταλισμός ως σύστημα για οτι έγινε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 186240

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Mε την πεποίθηση στις αγορές πως η Ευρωζωνη θα λειτουργούσε σαν βέλτιστη νομισματική ζώνη τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας μειώθηκαν. Eτσι αυξήθηκαν κατά πολύ οι εισροές κεφαλαίων στη χώρα λόγω φθηνού δανεισμού και εκ του αποτελέσματος αυξήθηκε το Α.Ε.Π. Αντί να εκμεταλλευτούμε αυτή την εισροή κεφαλαίων για να δοθούν κίνητρα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ώστε να αναπτυχθούν και να γίνουν επενδύσεις κυρίως σε ενέργεια(αιολική ενέργεια,ηλιακή ενέργεια π.χ) έγινε αποσύνδεση των τιμών και των μισθών από την παραγωγικότητα, βασικός δείκτης της οποίας είναι το ισοζύγιο πληρωμών. Αλλά γιατί να τα κάνεις αυτά αφού έχεις σίγουρα δανείζεσαι από τις αγορές με επιτόκιο Γερμανίας (στο περίπου)? Όταν σταμάτησε να αυξάνει το Α.Ε.Π με την κατάρρευση της Lehman μας πήραν χαμπάρι. Για μένα caveat emptor. Θα μπορούσαμε να έχουμε θωρακιστεί έτσι ώστε οι επιπτώσεις της κρίσης να μην είναι τόσο μεγάλες αλλά...

Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως η αντίδραση της Ε.Ε και κυρίως της Ε.Κ.Τ ήταν καθυστερημένη (κυριολεκτικά και μεταφορικά:P) και μετά από 5 χρόνια ξεκίνησε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αλλά και πως η απορρύθμιση του χρηματοπιστωτικοί συστήματος με την αφαίρεση όλων των ρυθμίσεων και των ελέγχων (το ανέφερε νομίζω ο χρησταρας) ήταν η κύρια αίτια της κρίσης του 09
Η πεποίθηση ότι οι χρηματαγορές λειτουργούν πάντα αποδοτικά είναι η πλέον ανορθολογική πεποίθηση του νέο-φιλελεύθερου αφηγήματος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Και καλά, αυτοί οι ξεπουλημένοι πες είχαν τα μεγάλα συμφέροντα τους, κάτι μπατσάκια της σειράς με 480 μισθό και να τους χαρακτηρίζουν (γιατί πολλά έχουν ακούσει τα αυτιά μου εδώ μέσα από πολλούς) από "μικροτσούτσουνους" μέχρι iq αμοιβάδας, τι συμφέρον μπορεί να έχουν, μου λές?
απο το πρώτο μνημόνιο, με τους αγνακτισμένους...(ωραίες εποχες) ελεγα ακριβώς αυτά που λέει τώρα ο σύντροφος αλέξης τσίπρας! οτι το μνημόνιο είναι αναγκαίο κακό. επομένως δικαιώθηκα απόλυτα.
οι αμοιβάδες σκούζουν ακόμα:D

ομως ακόμα και τώρα που έγινε ότι έγινε,
που σε πρόδωσαν οι σύντροφοι, και ακόμα επιμένεις στην παλια ρητορία του αντιμνημονίου.
πάρτο χαμπάρι οτι οι ξεπουλημένοι πλέων είναι οι αριστεροί και αυτοι που εμπιστεύτηκες και πίστεψες.
και όχι μόνο έπεσαν στα 4, μας έβαλαν και 3ο μνημόνιο...αλλα χρέωσαν την χώρα με μερικά ακόμα δις

πόσο μόνος και μπερδεμένος μπορεί να νοιώθεις αυτη την στιγμή..

υ.γ όχι για 1300 που μας δίνουν, ούτε για 480...
και τζάμπα να μου έλεγαν, θα συνέβαλα ξανά στον καθαρισμό της πλατείας απο ελληνικές αμοιβάδες:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Ναι, ρε, το ξέρω. Είναι γνωστά άλλωστε τα κρυφά τουρνέ στα duty free της ανατολικής Γερμανία από τους δυτικούς. Έπεσε πολύ μάρκο. Να δεις χαρά που έκαναν μετά οι ανατολικογερμανοί όταν ενώθηκαν με τους δυτικούς. Φώναζαν όλοι "Ζήτω η Treuhandanstalt και οι ιδιωτικοποιήσεις!" Πολύ τους άρεσε. Αλλαλάζανε από τη χαρά τους τα τρία εκατομμύρια άνεργοι που προέκυψαν.

Λες μια μπαρούφα (ότι το τείχος ήταν κλειστό "για όλους") σε διαψεύδουν όλοι (όσοι έχουν ακόμη την υπομονή να σου απαντούν και να σε παίρνουν στα σοβαρά) κι αντί σαν άντρας να πεις "sorry, λάθος μου" και να πας παρακάτω αλλάζεις τη συζήτηση, ειρωνεύεσαι κ.λπ.
283 μηνύματα το ίδιο βιολί, τρύπια επιχειρηματολογία επιπέδου αλάνας και μηδέν αξιοπρέπεια και σεβασμός στους συνομιλητές...σε βλέπω σύντομα να εξελίσσεσαι από (ντεμέκ) τραπεζοϋπάλληλος σε επιφανές στέλεχος αριστερής παράταξης!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

lkjhgfdsa

Δραστήριο μέλος

Ο lkjhgfdsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Τραπεζικός υπάλληλος. Έχει γράψει 736 μηνύματα.
Λες μια μπαρούφα ότι το τείχος ήταν κλειστό "για όλους" (από τις εκατοντάδες ως τώρα, αλλά δε βαριέσαι) σε διαψεύδουν όλοι οι άλλοι κι αντί σαν άντρας να πεις "sorry, my bad" αλλάζεις τη συζήτηση, ειρωνεύεσαι κ.λπ.
Ναι, με διέψευσαν πάρα πολύ. Ως γνωστόν στο ίντερνετ, ό,τι πει κάποιος είναι σωστό και έχει δίκαιο.
Σε βλέπω σύντομα να εξελίσσεσαι από (ντεμέκ) τραπεζοϋπάλληλο σε επιφανές στέλεχος αριστερής παράταξης!:lol:
Δε βλέπω ασυμβίβαστο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Mε την πεποίθηση στις αγορές πως η Ευρωζωνη θα λειτουργούσε σαν βέλτιστη νομισματική ζώνη τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας μειώθηκαν. Eτσι αυξήθηκαν κατά πολύ οι εισροές κεφαλαίων στη χώρα λόγω φθηνού δανεισμού και εκ του αποτελέσματος αυξήθηκε το Α.Ε.Π. Αντί να εκμεταλλευτούμε αυτή την εισροή κεφαλαίων για να δοθούν κίνητρα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ώστε να αναπτυχθούν και να γίνουν επενδύσεις κυρίως σε ενέργεια(αιολική ενέργεια,ηλιακή ενέργεια π.χ) έγινε αποσύνδεση των τιμών και των μισθών από την παραγωγικότητα, βασικός δείκτης της οποίας είναι το ισοζύγιο πληρωμών. Αλλά γιατί να τα κάνεις αυτά αφού έχεις σίγουρα δανείζεσαι από τις αγορές με επιτόκιο Γερμανίας (στο περίπου)? Όταν σταμάτησε να αυξάνει το Α.Ε.Π με την κατάρρευση της Lehman μας πήραν χαμπάρι. Για μένα caveat emptor. Θα μπορούσαμε να έχουμε θωρακιστεί έτσι ώστε οι επιπτώσεις της κρίσης να μην είναι τόσο μεγάλες αλλά...

Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως η αντίδραση της Ε.Ε και κυρίως της Ε.Κ.Τ ήταν καθυστερημένη (κυριολεκτικά και μεταφορικά:P) και μετά από 5 χρόνια ξεκίνησε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αλλά και πως η απορρύθμιση του χρηματοπιστωτικοί συστήματος με την αφαίρεση όλων των ρυθμίσεων και των ελέγχων (το ανέφερε νομίζω ο χρησταρας) ήταν η κύρια αίτια της κρίσης του 09
Η πεποίθηση ότι οι χρηματαγορές λειτουργούν πάντα αποδοτικά είναι η πλέον ανορθολογική πεποίθηση του νέο-φιλελεύθερου αφηγήματος

Οι ελληνικές τράπεζες όπως και η ΕΚΤ όφειλαν να είχαν προχωρήσει άμεσα στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος απο την αρχή της χρηματοοικονομικής κρίσης.Τώρα είμαστε εν έτη 2015 και τι ακούμε στις ειδήσεις οτι απο τον Νοέμβριο του 2014 η ΕΚΤ επιτηρεί άμεσα τις ελληνικές συστημικές τράπεζες μεσω του SSM παρακάμπτωντας τόσο της ΤτΕ όσο και τις διοικήσεις των ίδιων των τραπεζών.Η ΕΚΤ θα μπορεί να πουλάει το ενεργητικό των ελληνικών τραπεζών χωρίς να χρειάζεται άδεια απο την ΓΣ των μετόχων ενώ απο τις αρχές του αυγούστου ελεγκτές της ΕΚΤ κάνουν φύλλο και φτερό τα χαρτοφυλάκια δανειοδοτήσεων των ελληνικών τραπεζών.Ετσι πάει το πράγμα εαν το ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανίκανο να κάνει αυτά που έπρεπε να κάνει απο μόνο έρχονται οι ευρωπαίοι να σου δείξουν πως πρέπει να γίνει σωστά.Παρόλα αυτά πιστέψτε με αισθάνομαι οτι θα προκύψει κάτι θετικό αφού το ανάλαβε η ίδια η ΕΚΤ παρά να το αφήνεται στους κηφίνες του ΣΥΡΙΖΑ να το έκαναν μόνοι τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Ετσι πάει το πράγμα εαν το ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανίκανο να κάνει αυτά που έπρεπε να κάνει απο μόνο έρχονται οι ευρωπαίοι να σου δείξουν πως πρέπει να γίνει σωστά.Παρόλα αυτά πιστέψτε με αισθάνομαι οτι θα προκύψει κάτι θετικό αφού το ανάλαβε η ίδια η ΕΚΤ παρά να το αφήνεται στους κηφίνες του ΣΥΡΙΖΑ να το έκαναν μόνοι τους.

Αυτοί που επί μήνες (αν όχι παραπάνω) δε μπορούσαν να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε ποσοτική χαλάρωση ξαφνικά κρατάνε όλες τις σωστές απαντήσεις και είναι και έτοιμοι να τις εφαρμόσουν!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Αυτοί που επί μήνες (αν όχι παραπάνω) δε μπορούσαν να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε ποσοτική χαλάρωση ξαφνικά κρατάνε όλες τις σωστές απαντήσεις και είναι και έτοιμοι να τις εφαρμόσουν!

Η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος περιλαμβανόταν και στο μνημόνιο 2 το οποίο η ΝΔ δεν μπόρεσε να εφαρμόσει.Στο μνημόνιο 3 οι τράπεζες πλέον τέθηκαν στην άμεση εποπτεία της ΕΚΤ η οποία θα οργανώσει τα πάντα και τον έλεγχο ποιότητας ενεργητικού των τραπεζών και τα μετέπειτα stress test και στην συνέχεια θα πουλήσει και τα ζημιογόνα ενεργητικά των τραπεζών (θυγατρικές κτλ).Η κυβέρνηση έχασε μέχρι και το δικαίωμα να διαχειρίζεται η ίδια τις τράπεζες και να παίρνει η ίδια τις αποφάσεις γι αυτές
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dexterous

Νεοφερμένος

Ο dexterous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Δεν υπάρχει Ευρωπαική Ένωση αυτή τη στιγμή.Απλά πλούσιες χώρες που εκμεταλλεύονται τις φτωχότερες χώρες...Προσωπικό μου όραμα θα ήταν κάτι σαν..Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης...Χωρίς βέβαια να χάνεται η έννοια του έθνους..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sommerfeld

Δραστήριο μέλος

Ο Sommerfeld αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 582 μηνύματα.
Δεν υπάρχει Ευρωπαική Ένωση αυτή τη στιγμή.Απλά πλούσιες χώρες που εκμεταλλεύονται τις φτωχότερες χώρες...Προσωπικό μου όραμα θα ήταν κάτι σαν..Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης...Χωρίς βέβαια να χάνεται η έννοια του έθνους..

Πώς είναι δυνατόν αυτό??:confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dexterous

Νεοφερμένος

Ο dexterous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Πώς είναι δυνατόν αυτό??:confused:
Να διατηρεί η κάθε χώρα τα πολιτιστικά της στοιχεία,τις παραδόσεις κλπ αλλα σε ένα πιο ενοποιημένο οικονομικό σύστημα(ισορροπία και όχι εκμετάλλευση)..Να ισοδυναμεί το "Είμαι Έλληνας" με το "Είμαι Ευρωπαίος" ...Είναι τόσα πολλά τα πλεονεκτήματα..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Πως μπορεί να έχει ενοποιημένο οικονομικό σύστημα η Γερμανία με την Ελλάδα πχ? Αφού η μια χώρα είναι βιομηχανικός παράδεισος και στην άλλη δεν έχουμε τίποτα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 186240

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το ενοποιημένο οικονομικό σύστημα είναι ουτοπία ειδικά όπως είναι κατασκευασμένη η ΟΝΕ γιατι έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του ισχυρού παίκτη(Germany).
Πως θα σας φαινόταν μια Γερμανική έξοδο από την Ευρωζωνη? H Γερμανία θα μπορούσε να κρατήσει σκληρό το Μαρκο ενώ το Ευρω θα υποτιμόταν,μια θετική εξέλιξη κυρίως για τις Νότιες χώρες με αύξηση επενδύσεων,ανταγωνιστικότητας και ελκυστικότητας ευρω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top