ακόμη ένα καλό που μας προσφέρει η ευρωπαϊκή ένωση τουλάχιστο εμάς τους Κύπριους είναι η ασφάλεια που μας παρέχει για το θέμα με την Τουρκία και τώρα που είμαστε στην Ευρώπη δεν μπορεί να μας κτυπήσει.
Ασφαλεια του κ*λου. Και εμεις οι Ελλαδιτες στην Ε.Ε ημασταν το '96 οταν ηρθαμε κυριολεκτηκα στα προθυρα πολεμου με τη Τουρκια {ΝΑΤΟικος εταιρος, για να μη ξεχνιομαστε κιολας} για ενα κομματι βραχου καπου στο Αιγαιο, ο οποιος τελικα δεν εγινε εφοσον το καναμε τουμπεκι ψιλοκομμενο μετα την καταριψη στρατιωτικου ελικοπτερου απο Τουρκους κομαντος και λογω παρεμβασης του ΝΑΤΟ.
Ποια είναι η γνώμη σας για την ΕΕ?
Πολυ θετικη ως ιδεα αλλα στη πραξη μας βγαινει χλιαρη λογω δισταγμου αναληψης δρασης για σημαντικα ζητηατα οχι μονο αναμεσα στα κρατη μελη, αλλα και στα υπολοιπα που βρισκονται στη ηπειρο μας, συγκρουομενων εθνικων {του καθε κρατους ξεχωριστα} συμφεροντων με κανονισμους/οδηγιες/νομους της Ενωσης {κατι που παντως μου ειναι απολυτα κατανοητο} οπως και μια ελλειψη κοινης γραμης, με τις περισσοτερες των χωρων που ενταχθηκαν στην Ε.Ε το 2004 να επεδεικνυουν ενα φιλοατλαντισμο που δεν μας ωφελει καθως ισχυρη Ε.Ε με κυριαρχικη θεση των Η.Π.Α {ή αντε του ΝΑΤΟ, για να ειναι πιο τυπικος

} μεσα στη ηπειρο δε υφισταται.
Δεν μου αρεσει επεισης η ταση που διαφαινεται στις στους νομους/κανονισμους/οδηγιες της Ε.Ε για συγκεντροτισμο - εννοω στη συγκρεντρωση, ή ακομα και απαλειφη, πολλων μικρων κατω απο λιγους μεγαλους- {αυτο ειναι βεβαια και το χειροτερο αλλα βρισκεται πολυ μακρια ακομα, ετσι δεν θα το αγγιξω}
Το ότι έχουμε γτπ πρόοδο ως χώρα γενικά οφείλεται
Στο οτι κυβερνουν πολιτικοι οπως ο Βαγγελας {τον Μειμαρακη εννοω}, ο Αβραμοπουλος, η Πετραλια, ο Καραμανλης και αλλοι... Αλλα εντολη πηραν κι αυτοι απο εμας, οχι θα πουν;
Μας έχει βοηθήσει κι αν ναι σε ποιο επίπεδο?
Ναι, οικονομικα κυριως αλλα δεν ειμαι καθολου αρμοδιος γι' αυτο το κομματι.
Η ΕΕ με κάνει να νιώθω πιο σίγουρος, μπορεί να έτυχε να να γεννηθώ σε ένα φτωχό κράτος
H Ελλαδα με την 28η θεση παγκοσμιως {υψηλοτερα απο χωρες οπως η Φινλανδια και η Ν. Ζηλανδια} μπορει να θεωρηθει φτωχη οσο και η Μαυριτανια πλουσια.