Εύκολο γιαουρτογλυκό

viki_thess

Διακεκριμένο μέλος

Η ΒΑΣΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,622 μηνύματα.
ΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά


1 γιαουρτάκι 2%

1 1/3 κούπας ζάχαρη

1 συσκευασία βανίλια

1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού

3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2 κούπα βούτυρο, λιωμένο, κρύο

ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα


Εκτέλεση


Σ' ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και τ' αυγά. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέστε το αλεύρι λίγο, λίγο και τέλος, προσθέστε το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να ενσωματωθεί. Αδειάστε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 25 εκ. και ψήστε το 35' - 40', στους 180 βαθμούς Κελσίου. Μόλις το βγάλετε από τη φόρμα, πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη. Σερβίρετέ το, συνοδεύοντάς το με σαντιγύ και σάλτσα φρούτων της εποχής. Για να φτιάξετε σάλτσα από οποιοδήποτε φρούτο, βάλτε σε μια κατσαρόλα 4 κούπες φρούτα σε κομματάκια μπουκιάς, 1/4 κούπας χυμό λεμονιού, 1 κούπα ζάχαρη και 4 κουταλιές κορν φλάουρ. Βράστε τα όλα μαζί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να πήξει και να γυαλίσει η σάλτσα, 8' περίπου. Αφήστε τη να κρυώσει 5' και προσθέστε 1/4 κούπας κονιάκ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top