Αν ηταν πρωταπριλια θα νομιζα οτι εκανες πλακα.
Εγω να σου πω την αληθεια τον Καζακη δεν τον ηξερα. Απο δω μεσα τον εμαθα απο διαφορες συζητησεις που παρακολουθουσα.
Διαβασα στα πολυ γρηγορα το κειμενο σου και μου διαφευγουν καποια σημεια.
Εν κατακλειδι αυτο που προτεινει το ΕΠΑΜ ειναι να βγουμε απο το ευρω;
ΥΓ: Καλη επιτυχια στας εκλογας!
Όχι, δεν είναι πλάκα, τουλάχιστον όχι δική μου. Όπως σας είπα, νιώθω θύμα ενός κοσμικού αστείου, με ενορχηστρωτή το Μέγα Χάος, με την σαδιστική αίσθηση χιούμορ που διαθέτει...
Η απάντηση περί εξόδου από το Ευρώ, είναι πράγματι ΝΑΙ. Οι οικονομικές αναλύσεις του Δ. Καζάκη αποδεικνύουν πέρα από κάθε λογική αμφισβήτηση, το γεγονός που έχουν επισημάνει πληθώρα ξένων και Ελλήνων οικονομικών αναλυτών (μεταξύ των οποίων ο Βαρουφάκης, ο Ρουμπινί, ο Κρούγκμαν κλπ), ότι δηλαδή
η δομή του Ευρώ είναι υπεύθυνη για την σοβαρή κρίση που προέκυψε σε όλη την Ευρωζώνη, η οποία τείνει να συμπαρασύρει ακόμη και μέχρι πρότινος ισχυρές οικονομικά χώρες. Από την άλλη πλευρά, όσες χώρες της ΕΕ παρέμειναν στο εθνικό τους νόμισμα, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερχρέωσης, τουλάχιστον όχι τόσο σοβαρά όσο η Ευρωζώνη.
Το Ευρώ σε τελική ανάλυση, λόγω των δικών του εγγενών διαρθρωτικών αδυναμιών, τρίζει επικίνδυνα κι έχει αρχίσει να μπάζει νερά. Η ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη που δεν έχει μέχρι σήμερα καταρτίσει οποιοδήποτε σχέδιο εξόδου από το Ευρώ, σε περίπτωση διάλυσης της Ευρωζώνης, ενώ απεναντίας οι υπόλοιπες χώρες έχουν ήδη επεξεργαστεί plan b για αναγκαστική επάνοδο στο εθνικό τους νόμισμα. Το ΕΠΑΜ ευτυχώς έχει το πλάνο έτοιμο, δια χειρός Καζάκη και πίστεψέ με, ο άνθρωπος ξέρει τη δουλειά του, τον έχω γνωρίσει από κοντά.
Στα ίδια συμπεράσματα έχει καταλήξει με δική της προσωπική έρευνα και η τ. πρύτανις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγήτρια οικονομικών κυρία Δεληβάνη, η οποία είναι κι επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας. Η καταγγελία του Ευρώ και της Ευρωζώνης δεν είναι άσκοπες κι οπορτουνιστικές μπαρούφες λαϊκιστών, αφού η τελευταία τείνει να γίνει ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης αποικιοκρατικού χαρακτήρα, μια Ευρωκρατορία η οποία ουδεμία σχέση έχει με την "Ευρώπη των Λαών" που μας έταζαν και για στην οποία όλοι μας είχαμε ελπίσει. Ποιος θέλει πια να υπερασπιστεί ένα φασιστικό μόρφωμα, όπου ολίγοι πολιτικοί υπάλληλοι μεγαλοτοκογλύφων, χωρίς να έχουν εκλεγεί από κανέναν, αποκτούν πρόσταγμα ζωής και θανάτου επάνω σε ολόκληρους λαούς και το δικαίωμα να αφαιρούν από χώρες την ίδια τους την υπόσταση. Χωρίς κανένα δημοψήφισμα, πάντοτε με τρομοκρατικά ψευδοδιλήμματα, με βία, αστυνομοκρατία, χημικά, μεθόδους σοκ και όλα αυτά τα δημοκρατικά.
Θεωρούμε ότι η αντίσταση του ελληνικού λαού, θ' αποτελέσει έμπνευση και έναυσμα και για τους άλλους λαούς της Ευρώπης, να εξεγερθούν και να καταπνίξουν τον νεοφασισμό της παγκοσμιοποιημένης Ευρωκρατορίας. Σε τέτοια περίπτωση,
εάν δηλαδή οι λαοί της Ευρώπης αποφασίσουν από κοινού και μετά από δημοψηφίσματα ότι επιθυμούν να φτιάξουμε μια νέα ένωση, σε νέες βάσεις, με κοινωνικά χαρακτηριστικά, με λαϊκή κυριαρχία όλων των λαών, τότε ευχαρίστως θα το συζητούσαμε. Δεν είμαστε ο Χότζα της Αλβανίας, ούτε το εθνικό νόμισμα αποτελεί κάποιου είδους φετίχ για εμάς. Αποτελεί απλά το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ εργαλείο για να ανατάξουμε την οικονομία της χώρας, σε περίπτωση που θα χρειαστεί να πορευτεί μόνη της.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δυσκολίες που έχει ο δρόμος της λευτεριάς, είναι προτιμότερες από τον σίγουρο κοινωνικό κι εθνικό Καιάδα τον οποίο μας ετοιμάζουν από τις 7 του μήνα.
Έλα ρε θηρίο, μπράβο, χαράς στα κότσια σου.
Εύχομαι το καλύτερο, κι αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα με απάλλαξες και από το δίλημμα του τι να ψηφίσω.
Άντε για την προσπάθεια, ψήφο στο ΕΠΑΜ σε αυτές τις εκλογές και ελπίζω να πιάσει τόπο.
Χαρά στο κουράγιο των δοσίλογων να λες, που κατεβαίνουν και ζητούν την ψήφο του λαού, δεν ξέρω όταν τους ακούω εάν πρέπει να γελάσω ή εάν πρέπει να κλάψω. Ξέρουν πως είναι λίγες οι μέρες τους και διαισθάνονται μέσα τους βαθιά ότι σε λίγο καιρό θα βρεθούν πίσω απ' τα κάγκελα, παρέα με τον Ξηρό και τον Κουφοντίνα (αλήθεια, σαδιστικό δεν θα ήταν κάτι τέτοιο; )

. Η τιμωρία των ενόχων είναι βασική προϋπόθεση για να βρει ξανά την ισορροπία της τούτη η κοινωνία. Εγώ πάλι αισθάνομαι πολύ καλά να δίνω έναν άνισο αγώνα, χωρίς λεφτά, αποκλεισμένος από τα ΜΜΕ, μιλώντας όμως με τον κόσμο, μοιράζοντας προκηρύξεις που τις τυπώσαμε μόνοι μας, να με κοιτάν με χαμόγελο και πολλοί να συμφωνούν μαζί μου, ακόμη κι αν δεν πρόκειται τελικά να με ψηφίσουν. Εγώ μπορώ να κυκλοφορώ ανάμεσά στον κόσμο, εκείνοι όχι.
Ήθελα να σου πω και κάτι ακόμη Νίκο, επειδή άκουσα ότι σκεφτόσουν να ψηφίσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Την προηγούμενη Κυριακή, μιλούσε εδώ κοντά στον Λαγκαδά ο Καζάκης, μαζί με τον Μαρκέτο, καθηγητή στο ΑΠΘ και υποψήφιο με τους αντάρτες. Είπαν σχεδόν τα ίδια πράγματα και τότε κάποιος σηκώθηκε από το ακροατήριο και ρώτησε: "
Αφού έχετε τόσο κοινές θέσεις, τότε γιατί κατεβαίνετε σε χωριστό ψηφοδέλτιο;" Ο Μαρκέτος προς τιμήν του απάντησε αληθινά: "
Επειδή εμείς οι αριστεροί είμαστε πουριτανοί και δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλους που δεν είναι σαν εμάς. Αυτοί εδώ (το ΕΠΑΜ δηλαδή) είναι πιο προοδευτικοί από εμάς". Κάποτε θα πρέπει και η αριστερά να ξεπεράσει τον πουριτανισμό της φίλε μου, εμείς πάντως είχαμε κάνει πρόταση στους αντάρτες. Ελπίζω στις επόμενες εκλογές (που θα είναι πιθανώς φέτος) να κατέβουν μαζί μας, γιατί κι εγώ τους συμπαθώ...
Και εγώ θα ψηφίσω ΕΠΑΜ μάλλον γιατί είναι κρίμα, τρώει τόση προπαγάνδα και δεν τον ξέρουν πολλοί τον Καζάκη οπότε όσοι τον ξέρουμε καλό είναι να τον στηρίξουμε ώστε να μπει στην βουλή.
Η είσοδος του Καζάκη στη βουλή θα σημάνει αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Τότε θα σπάσει το τοίχος της σιωπής και θα πέσουν τα παραπετάσματα του ψεύδους κι όλοι θ' ακούσουν την αλήθεια και τη διαφορετική πρόταση, τον άλλο δρόμο. Εμείς δεν είμαστε ΚΚΕ, θέλουμε στ' αλήθεια να ρίξουμε τη Χούντα των προσκυνημένων, όχι να πάμε για έναν υγιεινό περίπατο ανώδυνης αντιπολίτευσης. Απλά θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι
το ΕΠΑΜ συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο ΟΧΙ, μαζί με άλλες δυνάμεις, οπότε δεν ψηφίζουμε ΕΠΑΜ, αλλά ΟΧΙ (στο ψηφοδέλτιο πάντως υπάρχει και το σήμα του ΕΠΑΜ).