Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Προσωπικά το έχω κάνει κατά κάποιων τρόπο και σε κάθε άλλο παρά καλό μου βγήκε. Τώρα έχω την δυνατότητα να το ξανακάνω, σε άλλη χώρα, αλλά πρώτου γίνει οποιαδήποτε κινήσει θα το ψάξω το θέμα γιατί πιθανών να καταστραφούν τα όνειρα μου για το μέλλων. Βασικά θα τολμούσα να το κάνω αν δεν ήτανε στην μέση δυο μόνο πραγματάκια, τα όπια όμως μου προκαλούν μεγάλο πρόβλημα. Ο πατέρας μου θέλει, βέβαια ακόμα δεν ξέρουμε τπτ, απλός του δόθηκε η ιδέα και η αφορμή πριν λίγες μέρες αλλά το ερευνάει ακόμα. Και άμα του πω εγώ ότι θέλω αμέσως κάνει ότι είναι να κάνει και πάμε και ρισκάρουμε, δεν έχουμε τπτ να χάσουμε, όμως δεν ξέρω τι τρέχει με συγκεκριμένα θέματα και δεν θέλω να ρισκάρω γιατί μπορεί να βγω πολύ κερδισμένος από μια άποψη αλλά θα καταστραφεί ένα όνειρο το οποίο το έχω από 5 χρόνων και επιπλέον θα είμαι μακριά από την Ρόδο που τόσο αγαπώ και από τους συγγενείς μου που έχω ένα ιδιαίτερο δέσιμο μαζί τους. Γενικά είμαι μπερδεμένος.
Για πείτε μας λοιπόν εμπειρίες, γνώμες, "φοβίες" και θετικά σχετικά με το θέμα
[FONT="]Γενικός λοιπόν θα έλεγα ότι είμαι υπέρ, αλλά προσωπικά για εμένα πρέπει να υπάρχει ένας λόγος που πραγματικά να με τραβάει καθώς αγαπάω απίστευτα την Ελλάδα.[/FONT]
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kleftra
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Το για πόσο δε το ξέρω γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι το πόσο αντέχεις ή δεν αντέχεις την ξένη νοοτροπία έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες...
Που είσαι, σε ποιά χώρα, με ποιόν, τι δουλειά έχεις εκεί, αν έχεις φίλους, παρέες, γνωστούς, συγγενείς, πόσο εύκολα προσαρμόζεσαι, πόσο κοινωνικός είσαι, τι όνειρα έχεις, τι ελπίδες, τι επαγγελματικές επιδειώξεις και ΧΙΛΙΑ δυο άλλα που θα μπορούσα να πω....
Ο καθένας που έχει κάνει κάτι τέτοιο ή που θα κάνει, αν και εφόσον μιλάμε για ενήλικα και όχι για υποχρεωτική ακολουθεία στους γονείς ανηλίκου, σίγουρα το κάνει έχοντας μέσα του ένα μικρόβιο.
Το μικρόβιο της ξενιτιάς....
Εγω λοιπόν το έχω αυτό... θα το έκανα... εύκολα...
Αρκεί να διάλεγα εγώ το ΠΟΥ! Τίποτα άλλο... μόνο το ΠΟΥ να διάλεγα!
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

faithplus1
Πολύ δραστήριο μέλος

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

MonaXoS
Διάσημο μέλος

Γιατί να κάτσω σε μια χώρα που θα πρέπει να παλέψω 100 φορές παραπάνω για να αναγνωριστεί η αξία μου και να κάνω τη δουλειά μου σωστά και με τον τρόπο που θέλω, τη στιγμή που οι ευκαιρίες στο εξωτερικό είναι απείρως περισσότερες και πιο δελεαστικές;
Έχω ζήσει μόνος μου στην Κύπρο 3 χρόνια και πάω για τον 4ο και δεν φοβήθηκα ούτε λεπτό, παρόλο που έχασα φίλους, συγγενείς κτλ, τους οποίους βλέπω Χριστούγεννα και καλοκαίρι (αν κ τα χριστούγεννα παίζεται, καθώς δεν προλαβαίνω να τους δω όλους). Και μην ακούσω μία βλακεία που λένε μερικοί: "Τι Κύπρος, τι Ελλάδα...". Κι όμως! Το μόνο κοινό είναι η γλώσσα (και αυτό παίζεται!

Προσωπικά έχω στόχο να πάω Γερμανία. Αρχικά για κάποιο αγγλικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα και αργότερα ίσως κ για διαμονή. Ένας άλλος στόχος είναι οι ΗΠΑ. Όσο και να μισώ την ηγεσία της, η κοινωνία της προσφέρεται για το επαγγελμά μου καθώς εκεί οι σύνδεσμοι είναι ισχυροί, το επάγγελμα του ψυχολόγου δεν είναι ταμπού και είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο, και τα λεφτά πολύ περισσότερα.
Εγώ και το ταίρι μου... Τίποτα άλλο!

Να ετοιμάσω τις βαλίτσες μου;;;

emufear
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από faithplus1:Έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα, θα αναγκαστώ σε καναδυό χρόνια να φύγω για αρκετά μεγάλο διάστημα (5+ χρόνια και βλέπουμε) προς το εξωτερικό.Αλλά να σας πω την αλήθεια ανυπομονώ να γίνει.![]()
Σουηδία ε;

Ίσως και εγώ μελλοντικά φύγω, you never know..
Δένομαι και με τα μέρη, με τις εικόνες που έχω συνδέσει με τους ανθρώπους άρα θα γυρνάω πίσω πιστεύω αλλά πάντως δεν ξέρω αν θα άντεχα να ζω μόνιμα αλλού. Time will tell
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

^^Vampire^^
Πολύ δραστήριο μέλος

maxnikos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εντυπωσιάστηκα με το πόσο πρακτικά και απλά ήταν δομημένη η ζωή των ανθρώπων που γνώρισα. Καμία διάθεση για επίδειξη (όχι τρία κινητά ο καθένας, υπαίθριες αγορές για ανταλλαγή πραγμάτων που δε χρειαζόντουσαν και άλλα πολλά), πολύ συνετή χρήση των χρημάτων τους (αλλά με κερνούσαν πότε-πότε), εκμετάλλευση στο έπακρο των αγαθών που τους προσέφερε η πόλη (δημόσιες συγκοινωνίες ή το πράσινο που υπήρχε παντού), σημαντικές παροχές από το κράτος όπως και τρομερές υπηρεσίες υγείας και όχι υπερεκτίμηση των υλικών αγαθών και υπηρεσιών (με τη συγκάτοικο μου είχαμε aDSL 1024/128 με 15 ευρώ όταν ο οτες δεν ήξερε τι σημαίνουν τα αρχικά

Σε γενικές γραμμές ανυπομονώ να ξαναφύγω για κάπου αλλά για να μην είμαι άδικη για τη χώρα μας, ο ήλιος και το ελληνικό φαγητό (το οποίο το έχουμε καταστρέψει λίγο) είναι σαφώς πολύ σημαντικό δέλεαρ για να μείνω (συν του ότι ξένη χώρα από ξένη χώρα έχει μεγάλη διαφορά).
Χειροκροτώ την άποψη του μοναχού ότι "Πατρίδα είναι εκεί που είναι η καρδιά" και το μέρος εκείνο γενικά που θα σε κάνει να το νιώσεις δικό σου και αντίστροφα πόσο μάλλον χωρίς λόγους συγγένειας ή παρελθόντος.
faithplus1
Πολύ δραστήριο μέλος

Προς τα κει ελπίζω να πάωΑρχική Δημοσίευση από emufear:Σουηδία ε;
Ίσως και εγώ μελλοντικά φύγω, you never know..
Δένομαι και με τα μέρη, με τις εικόνες που έχω συνδέσει με τους ανθρώπους άρα θα γυρνάω πίσω πιστεύω αλλά πάντως δεν ξέρω αν θα άντεχα να ζω μόνιμα αλλού. Time will tell

Φεύγοντας, δεν είναι ότι ρίχνει κάποιος μαύρη πέτρα πίσω του.Νομίζω ότι οι αποστάσεις έχουν μικρύνει αρκετά.Π.χ. αεροπορικώς για να πάει κάποιος σχεδόν οπουδήποτε στην Ευρώπη δε θάλει πολύ περισσότερο από 4 ώρες.Με το ΚΤΕΛ από Πάτρα για Αθήνα θέλω 3 ώρες.
Αυτό είναι αλήθεια.Αρχική Δημοσίευση από maxnikos:Πολλες φορες καταργιεμαι που ζω στην Ελλαδα αλλα...σαν την Ελλαδα δεν εχει πουθενα στον κοσμο.![]()
Γενικά, νομίζω ότι είναι καθαρά στον κάθε άνθρωπο αν μπορεί να ζήσει σε άλλη χώρα ή όχι.Δεν ξέρω αν μπορεί να με πείσει κάποιος ότι θα είναι ωραία ή όχι να ζω στο εξωτερικό, αν εγώ νιώθω το αντίθετο.Ακόμα κι απ'όσους φεύγουν, άλλοι το βλέπουν ως αναγκαστική επιλογή και ανυπομονούν να επιστρέψουν, άλλοι το κάνουν εκούσια και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Αρχική Δημοσίευση από maxnikos:Πολλες φορες καταργιεμαι που ζω στην Ελλαδα αλλα...σαν την Ελλαδα δεν εχει πουθενα στον κοσμο.![]()
Όπως και σαν την Ιταλία και σαν τη Γαλλία και σαν την Ισλανδία και σαν τη Ζιμπάμπουε (δεν ειρωνεύομαι, έτσι?

Faithplus τι θα κάνεις στη Σουηδία; Σε ποια πόλη?
The Stand
Πολύ δραστήριο μέλος

Vkey
Επιφανές μέλος

faithplus1
Πολύ δραστήριο μέλος

@tralala: Για να συνεχίσω τις σπουδές, λόγω των εξωπραγματικών αναμονών εδώ (για ειδικότητα)

Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

ladycat
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.