Η Εύβοια θεωρείται νησί;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Jim_2004

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Jim_2004 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 997 μηνύματα.
Πάντα την είχα αυτή την απορία, από τη στιγμή που υπάρχει γέφυρα που συνδέει τη Βοιωτία με τη πόλη της Χαλκίδας σε 1 λεπτό η Εύβοια θεωρείται νησι ρε παιδιά? Γεωγραφικά από όσο ξέρω είναι κομμάτι της Στερεάς Ελλάδας, επιπλέον δε θυμίζει σε τίποτα νησί, δηλαδή η κουλτούρα της Εύβοιας είναι ξεκάθαρα στερεοελλαδιτικη

νησί είναι (αφού πληρεί τον ορισμό ) όπως ειναι και η Πελοπόννησος και η Λευκάδα

Πάντα την είχα αυτή την απορία, από τη στιγμή που υπάρχει γέφυρα που συνδέει τη Βοιωτία με τη πόλη της Χαλκίδας σε 1 λεπτό η Εύβοια θεωρείται νησι ρε παιδιά? Γεωγραφικά από όσο ξέρω είναι κομμάτι της Στερεάς Ελλάδας, επιπλέον δε θυμίζει σε τίποτα νησί, δηλαδή η κουλτούρα της Εύβοιας είναι ξεκάθαρα στερεοελλαδιτικη
Στα πόσα λεπτά γέφυρας θα την όριζες σαν νησί;

Το ότι μπορείς να πας οδικώς δεν σημαινει ότι δεν είναι ναι νησί.

Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το έκτο μεγαλύτερο της Μεσογείου. Η έκταση του νησιού είναι 3.654 τ. χλμ. και εκτείνεται κατά μήκος της βορειοανατολικής ηπειρωτικής Στερεάς Ελλάδας, από τον Μαλιακό κόλπο μέχρι απέναντι από την ακτή της Ραφήνας, χωρισμένη από αυτήν κατά σειρά από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά, με τον Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, τον πορθμό του Ευρίπου στο ύψος της Χαλκίδας και τέλος τον Νότιο Ευβοϊκο κόλπο.

και το τεχνητό νησί νησι΄είναι οποτε η πελοπόννησος ειναι νησί, το μεγαλύτερο της Ελλαδας

και το τεχνητό νησί νησι΄είναι οποτε η πελοπόννησος ειναι νησί, το μεγαλύτερο της Ελλαδας
Επειδή τεχνητή είναι η διώρυγα της Κορίνθου, αυτό δεν κάνει την Πελοπόννησο τεχνητό νησί...

Χερσόνησος είναι. Έτσι ξέρω, χρόνια τώρα...

Κάποιοι στη Γεωγραφία δημοτικού και γυμνασίου δεν διαβάζανε :P

το καναμε νησί τεχνητά εχω παει στην διώρυγα και έχει θαλλασα ....
ειναι σαν να λέμε οτι η λίμνη του πλαστηρα δεν ειναι λίμνη

Πελοππό-νησος.....
το λέει και το όνομα της

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back