American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.829 μηνύματα.
Δυση σημαινει αμερικη. Η ευρωπη ειναι δυση; Ειπα εγω να κόψουμε σχεσεις με την ευρωπη; Δεύτερον, αλλο εξάρτηση αλλο σχέσεις/συμμαχιες. Το να είμαστε το τσιφλικι ή το εξοχικό Αμερικανών και Γερμανών μονο ενας βαθιά ανθελληνας θα το ηθελε. Εγω συμμαχίες θελω, εξαρτήσεις σε βαθμό υποδουλωσης δεν θελω.
Δύση είναι και η Ευρώπη (Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ολλανδία, κτλ) όσο και χώρες όπως ο Καναδάς, όλοι οι άνθρωποι το γνωρίζουμε αυτό από τα χρόνια που πήγαμε στο δημοτικό. Εκτός αν εσύ έχεις φτιάξει δικό σου χάρτη μέσα στο κεφάλι σου, αυτό δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε.
Ναι δεν θέλεις υποδούλωση το ξέρουμε, ένα σύστημα Δήμητρα ίσως είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα τώρα. Νομίζω ότι το πρεζάκι που ήταν υπουργός οικονομικών το 2015 θα δώσει τη λύση!!!
Ωστόσο, παλι αποφεύγεις να παραδεχτείς την γκάφα σου και ξέρουμε και οι δύο πολυ καλα οτι στριμωχτηκες. Στο δια ταύτα όσον αφορά τα Τεμπη και μην υπεκφευγεις για τρίτη φορα. Έφταιξε το οτι δεν υπήρχαν τα λεφτα ή οτι υπήρξε η πολιτικη διαπλοκή και τα φαγανε αντί να φτιάξουν τα συστήματα ασφαλειας;
Καμία γκάφα ούτε στιμώχτηκα κάπου, μόνο εσύ νομίζεις ότι ταπώνεις τους συνομιλητές σου με τα κειμενάκια χωρίς νόημα που γράφεις. Τώρα επειδή εξακολουθείς να μην έχεις επαφή με αυτά που γράφονται τόσο εδώ μέσα όσο και στα υπόλοιπα threads, νομίζω ότι όποιος με παρακολουθεί ξέρει καλά ότι έχω γράψει άπειρες φορές ότι η Ελλάδα έλαβε άπειρα δισεκατομμύρια από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία αντί να γίνουν υποδομές έγιναν κότερα βουλευτών και Porsche για τους αγρότες. Όσο αφορά την οικονομία και την κρίση του 2010-2017 προφανώς και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκ νέου υποβάθμιση των υποδομών και των κοινωνικών υπηρεσιών, νομίζω ότι είναι κοινή λογική ότι όταν το κράτος δεν έχει χρήματα και χρωστάει παντού δεν μπορεί να δώσει χρήματα στις υποδομές του. Συνεπώς, για την κατάσταση των σιδηροδρόμων (και γενικά των υποδομών) έφταιξε τόσο ότι τα χρήματα της Ευρώπης πήγαν σε πελατειακές σχέσεις όσο και το γεγονός ότι επί μια δεκαετία η χώρα δεν είχε χρήματα να διαθέσει για την αναβάθμιση τους. Αν είχες πραγματικά διαβάσει τι έχω γράψει σε διάφορα threads τότε θα έβλεπες ότι αυτό που λέω τώρα το έχω γράψει πολλές φορές, όμως εσύ δεν διαβάζεις τι γράφουν οι συνομιλητές σου απλά έρχεσαι και γράφεις τεράστια κείμενα μόνο και μόνο για να περάσεις το αφήγημα που θέλεις.
Και όλα αυτά ξεκίνησαν επειδή έχεις βάλει τη κασέτα “το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι η δικαιοσύνη” αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα υπόλοιπα προβλήματα. Βέβαια ξέρω ότι πάλι το ίδιο copy paste σχόλιο θα γράψεις, άρα δεν θα κάνω καν το κόπο.
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 9.204 μηνύματα.
Τέλεια ηταν η γεωγραφια, εσύ θα τα θυμάσαι πιο καλά βέβαια, τα έχεις πιο φρέσκα. Όταν εγω μπηκα πανεπιστημιο εσυ τελειωνες δημοτικο.Δύση είναι και η Ευρώπη (Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ολλανδία, κτλ) όσο και χώρες όπως ο Καναδάς, όλοι οι άνθρωποι το γνωρίζουμε αυτό από τα χρόνια που πήγαμε στο δημοτικό.
από τα χειρότερα πρεζάκια, σνιφάρει ό,τι βρει. Το Δήμητρα είναι το Ecstasy του λαού, μακριά.Ναι δεν θέλεις υποδούλωση το ξέρουμε, ένα σύστημα Δήμητρα ίσως είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα τώρα. Νομίζω ότι το πρεζάκι που ήταν υπουργός οικονομικών το 2015 θα δώσει τη λύση!!!
Καλό μου παιδί αυτό λέμε, αυτές οι πελατειακές σχέσεις ονομάζονται διαφθορά. Αν δεν υπήρχε η διαφθορά, τα χρήματα της ΕΕ που δόθηκαν για τον σιδηρόδρομο θα πήγαιναν στον σιδηροδρομο και θα γινοντουσαν σωστες υποδομες. Το πρόβλημα δεν ήταν ότι δεν υπήρξαν τα λεφτά, το πρόβλημα ήταν ότι φαγώθηκαν λόγω της διαφθοράς που υπάρχει σε πολιτικό επίπεδο για εξουσία, τσέπη και συμφέροντα.Καμία γκάφα ούτε στιμώχτηκα κάπου, μόνο εσύ νομίζεις ότι ταπώνεις τους συνομιλητές σου με τα κειμενάκια χωρίς νόημα που γράφεις. Τώρα επειδή εξακολουθείς να μην έχεις επαφή με αυτά που γράφονται τόσο εδώ μέσα όσο και στα υπόλοιπα threads, νομίζω ότι όποιος με παρακολουθεί ξέρει καλά ότι έχω γράψει άπειρες φορές ότι η Ελλάδα έλαβε άπειρα δισεκατομμύρια από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία αντί να γίνουν υποδομές έγιναν κότερα βουλευτών και Porsche για τους αγρότες. Όσο αφορά την οικονομία και την κρίση του 2010-2017 προφανώς και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκ νέου υποβάθμιση των υποδομών και των κοινωνικών υπηρεσιών, νομίζω ότι είναι κοινή λογική ότι όταν το κράτος δεν έχει χρήματα και χρωστάει παντού δεν μπορεί να δώσει χρήματα στις υποδομές του. Συνεπώς, για την κατάσταση των σιδηροδρόμων (και γενικά των υποδομών) έφταιξε τόσο ότι τα χρήματα της Ευρώπης πήγαν σε πελατειακές σχέσεις όσο και το γεγονός ότι επί μια δεκαετία η χώρα δεν είχε χρήματα να διαθέσει για την αναβάθμιση τους. Αν είχες πραγματικά διαβάσει τι έχω γράψει σε διάφορα threads τότε θα έβλεπες ότι αυτό που λέω τώρα το έχω γράψει πολλές φορές, όμως εσύ δεν διαβάζεις τι γράφουν οι συνομιλητές σου απλά έρχεσαι και γράφεις τεράστια κείμενα μόνο και μόνο για να περάσεις το αφήγημα που θέλεις.
Αν με διάβαζες όντως, θα έβλεπες πως δεν λέω ότι η δικαιοσύνη είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα. Η πάταξη της διαφθοράς είναι το σημαντικότερο πρόβλημα καθώς αποτελεί προϋπόθεση για όλα τα υπόλοιπα που εσύ θεωρείς ως σημαντικότερα. Η πάταξη της διαφθοράς θα οδηγήσει σε σωστό σύστημα δικαιοσύνης, θα κόψει τον ομφάλιο λώρο στις πελατειακές σχέσεις και θα οδηγήσει σε υγεία, οικονομία, ανάπτυξη, τα πάντα. Αν έχεις διαφθορά στη βάση του κράτους τότε είναι σα να έχεις ένα βαρέλι με μια τεράστια τρύπα στον πάτο του. Όσο νερό και να βάλεις μέσα (οικονομία, δικαιοσύνη, υγεία, υποδομές, άμυνα κλπ) αργά ή γρήγορα θα αδειάσει. Πρώτα πρέπει να φτιάξεις την τρύπα, όχι να συζητάς το αν θα βάλεις μέσα νερό ή κρασί. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις αυτό; Απλά και λογικά πράγματα λέω.Και όλα αυτά ξεκίνησαν επειδή έχεις βάλει τη κασέτα “το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι η δικαιοσύνη” αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα υπόλοιπα προβλήματα. Βέβαια ξέρω ότι πάλι το ίδιο copy paste σχόλιο θα γράψεις, άρα δεν θα κάνω καν το κόπο.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.829 μηνύματα.
Τέλεια ηταν η γεωγραφια, εσύ θα τα θυμάσαι πιο καλά βέβαια, τα έχεις πιο φρέσκα. Όταν εγω μπηκα πανεπιστημιο εσυ τελειωνες δημοτικο.
Ναι και επειδή τα μπερδεύεις λίγο στο μυαλό σου. Ισως βοηθήσει να μάθεις ποιος είναι ο δυτικός κόσμος.
από τα χειρότερα πρεζάκια, σνιφάρει ό,τι βρει. Το Δήμητρα είναι το Ecstasy του λαού, μακριά.
Καλά ότι θα στήριζες τις παπάτζες του Βαρουφάκη το ήξερα, δεν περίμενα κάποιο ίχνος λογικής.
Καλό μου παιδί αυτό λέμε, αυτές οι πελατειακές σχέσεις ονομάζονται διαφθορά. Αν δεν υπήρχε η διαφθορά, τα χρήματα της ΕΕ που δόθηκαν για τον σιδηρόδρομο θα πήγαιναν στον σιδηροδρομο και θα γινοντουσαν σωστες υποδομες. Το πρόβλημα δεν ήταν ότι δεν υπήρξαν τα λεφτά, το πρόβλημα ήταν ότι φαγώθηκαν λόγω της διαφθοράς που υπάρχει σε πολιτικό επίπεδο για εξουσία, τσέπη και συμφέροντα.
Πάλι δεν διαβάζεις τι γράφω. Αυτό που λες το έχω πει πριν από εσένα άπειρες φορές, πρόσθεσα απλά ότι η οικονομική κρίση έκανε το υπάρχον πρόβλημα ακόμη μεγαλύτερο. Αρα τι χτυπιέσαι; Χτυπιέσαι γράφοντας ότι έχω γράψει ήδη εγώ; Ok αν έτσι θέλεις κανένα πρόβλημα.
Αν με διάβαζες όντως, θα έβλεπες πως δεν λέω ότι η δικαιοσύνη είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα. Η πάταξη της διαφθοράς είναι το σημαντικότερο πρόβλημα καθώς αποτελεί προϋπόθεση για όλα τα υπόλοιπα που εσύ θεωρείς ως σημαντικότερα. Η πάταξη της διαφθοράς θα οδηγήσει σε σωστό σύστημα δικαιοσύνης, θα κόψει τον ομφάλιο λώρο στις πελατειακές σχέσεις και θα οδηγήσει σε υγεία, οικονομία, ανάπτυξη, τα πάντα. Αν έχεις διαφθορά στη βάση του κράτους τότε είναι σα να έχεις ένα βαρέλι με μια τεράστια τρύπα στον πάτο του. Όσο νερό και να βάλεις μέσα (οικονομία, δικαιοσύνη, υγεία, υποδομές, άμυνα κλπ) αργά ή γρήγορα θα αδειάσει. Πρώτα πρέπει να φτιάξεις την τρύπα, όχι να συζητάς το αν θα βάλεις μέσα νερό ή κρασί. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις αυτό; Απλά και λογικά πράγματα λέω.
Πάμε για μια τελευταία φορά καθώς ούτε τα πιο απλά πράγματα δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις. Όταν κάνεις κόμμα και κατεβαίνεις στην πολιτική είσαι υποχρεωμένος να παρουσιάσεις πλήρες πρόγραμμα πάνω σε όλους τους βασικούς άξονες της χώρας. Το να μου λες ότι με την πάταξη της διαφθοράς θα λυθούν όλα τα πρόβλημα δεν είναι απάντηση ούτε δείχνει πολιτικό φορέα που έχει στόχους. Γιατί η πάταξη της διαφθοράς θέλει χρόνια σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, δεν γίνεται μέσα σε λίγους μήνες. Μέχρι να γίνει αυτό όμως πρέπει να έχεις ένα εφαρμόσιμο πρόγραμμα πάνω στην οικονομία, εξωτερική πολιτική, μεταναστευτικό, άμυνα, υγεία, κτλ. Δεν μπορείς να λες γενικά και αόριστα με την πάταξη της διαφθοράς τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους. Ο κόσμος δεν είναι έκθεση ιδεών ώστε να μου λες για ομφάλιους λώρους, όπως και η οικονομία δεν είναι νταούλια στο Σύνταγμα και σύστημα Δήμητρα. Να έχουμε λίγο μια επαφή με την πραγματικότητα, μη ζούμε στον κόσμο της φράουλας όπου τα πράγματα είναι όπως εμείς τα έχουμε φανταστεί. Γιατί και το 2014 μας έλεγαν ότι μόλις σκίσουμε τα μνημόνια όλα τα προβλήματα θα λυθούν από μόνα τους, και είδαμε που κατέληξε αυτό.
Σε κάθε περίπτωση έχεις θεοποιήσει ένα κόμμα που κυριολεκτικά δεν υπάρχει ακόμα. Ούτε καν τον αρχηγό του δεν ξέρουμε, πόσο μάλλον το πρόγραμμα που θέλει να εφαρμόσει. Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγάλαμε, που λένε και στο χωριό μου στη Χίο.
Σε κάθε περίπτωση έχεις θεοποιήσει ένα κόμμα που κυριολεκτικά δεν υπάρχει ακόμα. Ούτε καν τον αρχηγό του δεν ξέρουμε, πόσο μάλλον το πρόγραμμα που θέλει να εφαρμόσει. Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγάλαμε, που λένε και στο χωριό μου στη Χίο.
Poirot
Περιβόητο μέλος
Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5.893 μηνύματα.
Εντωμεταξύ αυτό το 33% δεν λέει απαραίτητα πολλά, είναι οι θετικές και μάλλον θετικές γνώμες για το πρόσωπο της Καρυστιανού. Στην ίδια δημοσκόπηση το αντίστοιχο ποσοστό για την Κωνσταντοπούλου είναι 27%, για τον Κουτσούμπα 20%, για τον Βελόπουλο 16% κ.ο.κ. Τα ποσοστά δημοφιλίας απέχουν πολύ από τα ποσοστά των κομμάτων των οποίων ηγούνται. Ας περιμένουμε να ιδρυθεί αυτό το κόμμα και να συμμετέχει ως κόμμα στην πρόθεση ψήφου για να δούμε ποια είναι όντως η δυναμική. Κι εμένα αν με ρωτήσουν τι γνώμη έχω για τον Κουτσούμπα μπορεί να πω μάλλον θετική γιατί μου φαίνεται συμπαθητική φυσιογνωμία, αλλά απέχω πολύ από το να τον ψηφίσω.
adams33
Διάσημο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.401 μηνύματα.

https://www.tiktok.com/video/7593073959189499158
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Έπιασες δουλειά ως υπάλληλος δημοσίων σχέσεων στο κόμμα της Καρυστιανού ή σε έχουν πιάσει πάλι οι εμμονές σου όπως το 2023 με το σύστημα Δήμητρα του Μέρα 25;; Έχεις θεοποιήσει ένα κόμμα που δεν έχει καν παρουσιαστεί ακόμα, γράφοντας την ίδια καραμέλα σε κάθε απάντηση.

σοβαρες τοποθετησεις..μιλαμε για σοβαρες προσωπικότητες να βασιστουμε πανω τους https://www.tiktok.com/video/7592255152287993110
American Economist
Επιφανές μέλος
https://www.tiktok.com/video/7593073959189499158Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
σοβαρες τοποθετησεις..μιλαμε για σοβαρες προσωπικότητες να βασιστουμε πανω τους
https://www.tiktok.com/video/7592255152287993110
Καλά ναι μην το θεωρείς απίθανο να πήγαινε στα Eurogroup μαστουρωμενος. Ο τύπος είναι κλινική περίπτωση μιλάμε, μεγάλος απατεώνας.
adams33
Διάσημο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.401 μηνύματα.
Τον ξερω τον τυπο οπως καποιοι δεν τον εχετε δει ποτε ...
Καλά ναι μην το θεωρείς απίθανο να πήγαινε στα Eurogroup μαστουρωμενος. Ο τύπος είναι κλινική περίπτωση μιλάμε, μεγάλος απατεώνας.

Παπαγαλάκι ειναι και πολλες φορες εχουν βαση αυτα που λεει αλλα ειναι μονο θεωρια καταστροφης ...κουβλαει τοσο αλαζονεία και επαρση πανω του που ειναι ικανος να σε καταστρεψει μονο και μονο για να ερθει μετα ως σωτηρας
Θα εξαρτηθεί από το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών και ποια τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα βγουν από τις κοντινές δημοσκοπήσεις και από τα exit polls...Θα ήταν πολιτική αυτοκτονία, να συνεργαστεί με πρόσωπα παλιού πολιτικού προωπικού, μιας που πλασάρεται σα κάτι νέο, αντισυστημικό (αντικυβερνητικό κυρίως), πολυσυλλεκτικό. Προβλέπω να είναι ένα νέο κόμμα τύπου ΑΝΕΛ, που στις πρώτες εκλογές που θα συμμετάσχει θα πάρει καλό ποσοστό και όσο περνάει ο καιρός θα έχει σημαντική φθορά.
Θεωρώ πως αν η ΝΔ πάρει στις πρώτες αυτοδυναμία ή είναι κοντά σε αυτήν σε σημείο να φαίνεται ότι στις δεύτερες θα πάρει αυτοδυναμία ή το πολύ θα χρειαστεί 5-6 βουλευτές από καμιά Λατινοπούλου θα γίνει όπως λες.
Από την άλλη, αν στις πρώτες εκλογές η ΝΔ δε πιάσει το 30% και φανεί από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ότι δεν έχει μεγάλο περιθώριο ανόδου ενω ταυτόχρονα η Καρυστιανού έχει καταφέρει να πιάσει ή να πλησιάσει διψήφιο ποσοστό βλέπω πολύ πιθανό το ενδεχόμενο κάποιας μορφής συνεργασίας εν όψει δεύτερων.
Σαμαράς ή Τσίπρας, ανάλογα το αν θα θελήσει να πάει προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά, θα της άνοιγαν πιο παραδοσιακά/συστημικά κοινά αλλά και για αυτούς και για την ίδια τέτοια συνεργασία θα είχε νόημα μόνο αν υπάρξει προοπτική να βρεθούν με κάποιο τρόπο σε (συγ)κυβέρνηση.
Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7.257 μηνύματα.
Απλά ρωτήστε π.χ. έναν εθελοντή του κόμματος του Τζήμερου την περίοδο 2011-2012 (πριν αρχίσουν να τον προβάλλουν τα κανάλια για να τον εκθέσουν, να κάνει τις αλλαξοκωλιές με Μάνο και Βαλλιανάτο κ.λπ.) να σας πει τι μέσα επιστρατεύει/έχει στη διάθεσή του το σύστημα σ' αυτές τις περιπτώσεις για να φέρει έναν πολιτικό σχηματισμό εκεί που θέλει (εντός/εκτός Βουλής, εντός/εκτός πολιτικών συμμαχιών κ.ο.κ.)...Πέρα από αυτό, το κόμμα που θα φτιάξει δεν έχει ούτε εκλογική βάση ούτε κομματικούς μηχανισμούς να το τρέξουν ούτε καν σαφή πολιτική ιδεολογία. Αν δεν υπάρξει συνεργασία ή κάποιος ολιγάρχης να στηρίξει όπως είπε ο @Jack of Spades θα πάει άπατο το εγχείρημα.
Για την Καρυστιανού τα πράγματα είναι πιο απλά θεωρώ: αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχει καμία τύχη ούτε μόνη της (δε φαίνεται να τη στηρίζει κανείς μέχρι τώρα) ούτε συνεργαζόμενη με άλλο κόμμα (έτσι θα χάσει κι αυτούς που θα την ψήφιζαν καλή τη πίστει) οπότε το καλύτερο που έχει να κάνει (και που πιστεύω πως έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της ως έσχατο σενάριο) είναι να κατέβει στις εκλογές όπως όπως μόνη της, να πιάσει ό,τι πιάσει και μετά να πάει στα μεγάλα κόμματα και να παζαρέψει θέση σε κάποιο απ' αυτά (σε φάση «έχω τόσες χιλιάδες ψήφους, βάλτε με στο κόμμα και σας τις φέρνω»), όπως δηλαδή γίνεται τόσα χρόνια με τους μικροκομματάρχες που μετεγγράφονται/επιστρέφουν στα μεγάλα...ενδεχομένως αν πάει καλά εκλογικά να συμβεί το ίδιο και με 2-3 δικούς της, αλλά μέχρι εκεί!
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 5.798 μηνύματα.
Μπορείς να αντιληφθείς το κλίμα από εδώ. Ολομέτωπη επίθεση από την εφημερίδα των συντακτών (τι ήθελε η δόλια να κράξει τον Αλέξη):Απλά ρωτήστε π.χ. έναν εθελοντή του κόμματος του Τζήμερου την περίοδο 2011-2012 (πριν αρχίσουν να τον προβάλλουν τα κανάλια για να τον εκθέσουν, να κάνει τις αλλαξοκωλιές με Μάνο και Βαλλιανάτο κ.λπ.) να σας πει τι μέσα επιστρατεύει/έχει στη διάθεσή του το σύστημα σ' αυτές τις περιπτώσεις για να φέρει έναν πολιτικό σχηματισμό εκεί που θέλει (εντός/εκτός Βουλής, εντός/εκτός πολιτικών συμμαχιών κ.ο.κ.)...
Για την Καρυστιανού τα πράγματα είναι πιο απλά θεωρώ: αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχει καμία τύχη ούτε μόνη της (δε φαίνεται να τη στηρίζει κανείς μέχρι τώρα) ούτε συνεργαζόμενη με άλλο κόμμα (έτσι θα χάσει κι αυτούς που θα την ψήφιζαν καλή τη πίστει) οπότε το καλύτερο που έχει να κάνει (και που πιστεύω πως έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της ως έσχατο σενάριο) είναι να κατέβει στις εκλογές όπως όπως μόνη της, να πιάσει ό,τι πιάσει και μετά να πάει στα μεγάλα κόμματα και να παζαρέψει θέση σε κάποιο απ' αυτά (σε φάση «έχω τόσες χιλιάδες ψήφους, βάλτε με στο κόμμα και σας τις φέρνω»), όπως δηλαδή γίνεται τόσα χρόνια με τους μικροκομματάρχες που μετεγγράφονται/επιστρέφουν στα μεγάλα...ενδεχομένως αν πάει καλά εκλογικά να συμβεί το ίδιο και με 2-3 δικούς της, αλλά μέχρι εκεί!
Τι πρεσβεύει τελικά ως πολιτικός η Μαρία Καρυστιανού;
Προτιμά τη σιωπή και τις γενικότητες.
Και πολλοί γονείς -μεταξύ άλλων κι ο Πάνος Ρούτσι- της ζητούν να φύγει από τον σύλλογο για τα Τέμπη:
Οπότε, όντως, αν δεν έχει κάτι πολύ στιβαρό από πίσω της η φούσκα του ενθουσιασμού θα σκάσει πολύ γρήγορα.
Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7.257 μηνύματα.
Η «δόλια» έτσι όπως τα 'κανε ας τα λουστεί τώρα......τι ήθελε η δόλια να κράξει τον Αλέξη...
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.022 μηνύματα.
Όπως έχω ξαναγράψει και ως κίνημα δεν ήταν επιτυχημένο. Το να μαζεύεις απλά λαοθάλασσα σε μια διαδήλωση χωρίς όραμα, οργάνωση και συνέχεια δεν έχει νόημα. Είναι ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα που απαρτίζεται και από ό,τι να'ναι. Από αναρχικούς και κομμουνιστές μέχρι και κυρπαντελήδες νεοδημοκράτες (!), χριστιανικούς συλλόγους, διάφορους διάσπαρτους εθνικιστές κλπ κλπ.
Όλες αυτές οι μεγάλες διαδηλώσεις στην πραγματικότητα ήταν ένα κενό πράγμα. Μια εκτόνωση οργής. Ουσιαστικά επικαλούνταν το συναίσθημα της (ελεγχόμενης) δικαιοσύνης ώστε να τιμωρήσει τους πραγματικούς ενόχους γύρω από το κρατικό έγκλημα. Γελάμε.
Ως κόμμα δεν βλέπω να έκανε τίποτα το διαφορετικό. Το αν έχει πρόγραμμα και τέτοια με είναι αδιάφορο μιας που και όσοι και καλά έχουν έχουμε δει πόσο καλά κυβερνάνε τη χώρα. Και άλλοι μπήκαν στη Βουλή με έπαρση και πεποίθηση πως θα τα ξηλώσουν όλα. Εν τέλει το σύστημα τους κατασπάραξε και έφτυσε τα κόκαλα τους μπροστά στα μάτια όσων τους πίστεψαν πραγματικά. Ποια θεμέλια και πολυκατοικίες γράφετε μερικοί ονειροπόλοι εδώ μέσα; Όποιος πραγματικά έχει σκοπό να βάλει τα πράγματα στη θέση τους μέσω της κοινοβουλευτικής οδού τότε δεν θα δει ούτε 10% ποτέ (μην πω γενικά είσοδο στη Βουλή). Αν Καρυστιανού επιλέξει τελικά όντως την κομματική οδό τότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχει τη μοίρα όλων όσων νόμιζαν πως θα φέρουν αλλαγή και θα χτυπήσουν το σύστημα εκ των έσω, με τα δικά του όπλα. Κούνια που τους κουναγε.
Όλες αυτές οι μεγάλες διαδηλώσεις στην πραγματικότητα ήταν ένα κενό πράγμα. Μια εκτόνωση οργής. Ουσιαστικά επικαλούνταν το συναίσθημα της (ελεγχόμενης) δικαιοσύνης ώστε να τιμωρήσει τους πραγματικούς ενόχους γύρω από το κρατικό έγκλημα. Γελάμε.
Ως κόμμα δεν βλέπω να έκανε τίποτα το διαφορετικό. Το αν έχει πρόγραμμα και τέτοια με είναι αδιάφορο μιας που και όσοι και καλά έχουν έχουμε δει πόσο καλά κυβερνάνε τη χώρα. Και άλλοι μπήκαν στη Βουλή με έπαρση και πεποίθηση πως θα τα ξηλώσουν όλα. Εν τέλει το σύστημα τους κατασπάραξε και έφτυσε τα κόκαλα τους μπροστά στα μάτια όσων τους πίστεψαν πραγματικά. Ποια θεμέλια και πολυκατοικίες γράφετε μερικοί ονειροπόλοι εδώ μέσα; Όποιος πραγματικά έχει σκοπό να βάλει τα πράγματα στη θέση τους μέσω της κοινοβουλευτικής οδού τότε δεν θα δει ούτε 10% ποτέ (μην πω γενικά είσοδο στη Βουλή). Αν Καρυστιανού επιλέξει τελικά όντως την κομματική οδό τότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχει τη μοίρα όλων όσων νόμιζαν πως θα φέρουν αλλαγή και θα χτυπήσουν το σύστημα εκ των έσω, με τα δικά του όπλα. Κούνια που τους κουναγε.
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 9.204 μηνύματα.
αρα λες οτι το συστημα δεν θα νικηθει εκ των εσω οπως παει να το κανει η Καρυστιανου, αλλά θα νικηθει απο πού, απεξω με επανασταση στα οπλα και βια; τι ακριβως προτεινεις μιλα ξεκαθαραΌπως έχω ξαναγράψει και ως κίνημα δεν ήταν επιτυχημένο. Το να μαζεύεις απλά λαοθάλασσα σε μια διαδήλωση χωρίς όραμα, οργάνωση και συνέχεια δεν έχει νόημα. Είναι ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα που απαρτίζεται και από ό,τι να'ναι. Από αναρχικούς και κομμουνιστές μέχρι και κυρπαντελήδες νεοδημοκράτες (!), χριστιανικούς συλλόγους, διάφορους διάσπαρτους εθνικιστές κλπ κλπ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Wonderkid
Διακεκριμένο μέλος
Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.857 μηνύματα.
Δημοσκόπηση GPO: Από Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, και Ελληνική Λύση οι δεξαμενές ψηφοφόρων για το κόμμα Καρυστιανού
Αντίθετα μικρότερες είναι οι μετακινήσεις όσων ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ - Συνολικά στη δημοσκόπηση 7,6% απαντά ότι είναι «πολύ πιθανό» να ψηφίσει κόμμα Καρυστιανού
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Καρυστιανού, ΚΚΕ, Λύση, Πλεύση, Τσίπρα. Όλοι οι υπόλοιποι εκτός.
Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος
Με τέτοια αντιπολίτευση εγώ βλέπω να παίρνει και περισσότερο!Βλέπω η ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές πάλι να πιάνει κανένα 40 από το πουθενά και να πέφτουν από τα σύννεφα όλοι...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 4 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 80 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- giannhs2001
- chester20080
- Wonderkid
- Kate1914
- Scandal
- Jack of Spades
- American Economist
- Libertus
- back2967
- johnsala
- Entropy24
- Debugging_Daemon
- Memetchi
- taketrance
- vas 78
- Dr. Gl. Luminous
- charmander
- GeorgePap2003
- Sotiris 12
- SlimShady
- fourkaki
- camil
- Advocatus diaboli
- fmarulezkd
- Μαυρίκιος
- AggelikiGr
- touvlo
- Vera
- nimbus
- fockos
- jina92
- giorgos5002
- Jim_2004
- gegeorgiou90
- Paragontas7000
- еще один пророк р...
- rafaela11
- Sosstoss
- Varus
- Drscientist
- Joji
- thenutritionist
- Ryuzaki
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Προσωπικές Συζητήσεις
Πολυμέσα - Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
Chat and Fun
iSchool