Η Μαρία Καρυστιανού οργανώνει νέο κόμμα

Η Καρυστιανου μίλησε ως ΜΑΝΑ και ως ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ εκείνη την στιγμή.

Και ξανά ρωτώ: γιατί της έθεσαν αυτό το ερώτημα εφόσον αυτό το θέμα έχει κατοχυρωθεί δεκαετίες τώρα;

Και απαντώ: για να δημιουργήσουν τζέρτζελο.

Κι επειδή έτυχε να την δω λαιβ αυτή την συνέντευξη, η ειρωνία ήταν μπόλικη απέναντι της.

Πάντως το μοναδικό αστείο σε αυτή την περίπτωση είναι πως αν κατέβει η Καρυστιανού στις εκλογές ίσως είναι η μοναδική περίπτωση στην ιστορία όπου φεμινίστριες θα ψηφίσουν κόμμα που μιλάει για δημοψήφισμα στις εκτρώσεις. Α ρε Ελλάδα, μετά το ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σταματάς ποτέ να μας εκπλήσσεις!

Το όλο ζήτημα με τις εκτρώσεις έχει καταντήσει γραφικό. Δεν έχει σημασία αν θεωρείται ηθικό ή ανήθικο. Η αλήθεια αντλείται από την ιστορική πείρα και αυτή είναι πως για αιώνες που ήταν παράνομη παντού δεν σταμάτησε πουθενά. Πάντοτε γίνονταν και με πιο επικίνδυνες μεθόδους (βλέπε τις μαμές του χωριού που ξεγεννούσαν τραγιά και χορηγούσαν βότανα). Μια ποινικοποίηση το μόνο που θα έφερνε είναι επιστροφή σε αυτές τις εποχές.

Κανείς δεν είπε να γίνουν παράνομες γιατί τότε ούτε θα σταματήσουν να γίνονται ούτε θα γίνονται με ασφάλεια.

Μια γυναίκα, οικογενειακή φίλη, αφού είχε ήδη έναν γιο ξανά έμεινε έγκυος και το έκανε έκτρωση. Και μετά ξανά γέννησε ένα κορίτσι και το κράτησε. Παντρεμένη, ευκατάστατη και όταν η μάνα μου προσπάθησε να την αποτρέψει, εκείνη της είπε: μωρέ είναι μωρό ακόμα ο πρώτος, δεν μπορώ να έχω κι άλλο. Και μετά από δύο χρόνια γέννησε την κόρη.

Συγγνώμη αλλά εγώ αυτό το λέω γελοιότητα.

Σημειωτέον, τον πατέρα τον είχε σε μαύρα μεσάνυχτα…

Εγώ αυτό που δε καταλαβαίνω είναι γιατί έχει ξεσηκωθεί τόση φασαρία για ένα θέμα που νομοτελειακά έχει λήξει εδώ και δεκαετίες. Και στην τελική αν όντως είναι κάτι αμφιλεγόμενο στο πρόγραμμα του κόμματος, ο κόσμος είναι ο τελικός κριτής, να αποφασίσει αν θα το στηρίξει τελικά ή όχι. Η συζήτηση κανονικά έπρεπε να αναλώνεται σε θέματα δημόσιας διοίκησης, λειτουργία θεσμών-δικαιοσύνης, οικονομικό μοντέλο, διαφθορά, εξωτερική πολιτική και διεθνείς σχέσεις και αυτά να κάνουν τον μεγαλύτερο πάταγο, στη δημόσια σφαίρα, πχ αν όντως το υπό ίδρυση κόμμα, ενστερνίζεται το ''Ανήκουμε στη Δύση'' ή το αμφισβητεί, πώς σκοπεύει να καταπολεμήσει τη διαφθορά στο πολιτικό σύστημα, τι πολιτική θα ακολουθήσει με την ΕΕ, αν εξετάζει κρατικοποιήσεις σε υποδομές, τι θα έκανε για την εξυγίανση του ΟΣΕ πχ, αν θα προσπαθούσε να προσελκύσει και άλλους ιδιώτες ώστε να σπάσει το μονοπώλιο της Hellenic Train κλπ.

Τελευταία επεξεργασία:
Επαναλαμβανω, βγηκε και ξεκαθαρισε πως δεν τίθεται σε διαβούλευση ουτε αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης η άμβλωση, κανενα ανθρωπινο δικαιωμα.
Για ποιο λογο θέλουμε να κολλάμε σε κατι που παρερμηνευθηκε και δεν ειναι η πραγματική άποψή της; Ειναι στο μυαλό μας ολο αυτο πλεον δεν ισχύει. Δεν είναι ουτε θεση δικιά της ουτε του κόμματος της, μη λεμε ανυποστατα πράγματα.

Κανείς δεν είπε να γίνουν παράνομες γιατί τότε ούτε θα σταματήσουν να γίνονται ούτε θα γίνονται με ασφάλεια.

Μια γυναίκα, οικογενειακή φίλη, αφού είχε ήδη έναν γιο ξανά έμεινε έγκυος και το έκανε έκτρωση. Και μετά ξανά γέννησε ένα κορίτσι και το κράτησε. Παντρεμένη, ευκατάστατη και όταν η μάνα μου προσπάθησε να την αποτρέψει, εκείνη της είπε: μωρέ είναι μωρό ακόμα ο πρώτος, δεν μπορώ να έχω κι άλλο. Και μετά από δύο χρόνια γέννησε την κόρη.

Συγγνώμη αλλά εγώ αυτό το λέω γελοιότητα.

Σημειωτέον, τον πατέρα τον είχε σε μαύρα μεσάνυχτα…
Αντισύλληψη φαντάζομαι όχι...
Έλα μωρέ τώρα που να πληρώνουμε προφυλακτικά και σπιράλ;
Ας αφήσουμε την κ@λ@ να μας παρασύρει και ας κάνουμε και μια έκτρωση...

Σε αυτή ακριβώς την ανευθυνότητα μπορεί να υπάρχει πλαίσιο;
Όχι, γιατί ειναι θεμα παιδείας και φυσικά οι γιατροί τρίβουν τα χεράκια τους ...

Μέσα σε μια ώρα 500 ευρώ μεροκάματο δεν το λες και άσχημο..

Περιμένουμε μετά οι νέοι να έχουν αίσθημα υπευθυνότητας ....

Ούτε το χάπι της επόμενης μέρα δεν γνωρίζουν οι περισσότερες, τι συζητάμε...
Στο καθενα μπορεί να συμβεί...ενημέρωσε το κορίτσι σου τι μπορεί να κάνει για να μην φτάσει στην έκτρωση...

Όχι, γιατί ειναι θεμα παιδείας και φυσικά οι γιατροί τρίβουν τα χεράκια τους ...

Μέσα σε μια ώρα 500 ευρώ μεροκάματο δεν το λες και άσχημο..
Ο γιατρός δεν επιτελεί κοινωνικό λειτούργημα, σύμψωνα με τον όρκο του Ιπποκράτη;:hmm:

Επαναλαμβανω, βγηκε και ξεκαθαρισε πως δεν τίθεται σε διαβούλευση ουτε αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης η άμβλωση, κανενα ανθρωπινο δικαιωμα.
Για ποιο λογο θέλουμε να κολλάμε σε κατι που παρερμηνευθηκε και δεν ειναι η πραγματική άποψή της; Ειναι στο μυαλό μας ολο αυτο πλεον δεν ισχύει. Δεν είναι ουτε θεση δικιά της ουτε του κόμματος της, μη λεμε ανυποστατα πράγματα.
Εσυ που το ξερεις Τσεστερ, εισαι στο γραφειο τυπου;

Ο γιατρός δεν επιτελεί κοινωνικό λειτούργημα;:hmm:
Υπάρχουν γιατροί που τιμούν τον όρκο και γιατροί που τιμούν τον Θεό χρήμα και αλαζονεία...

Μην τους βάλουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι...αλλη κουβέντα!

Άστον, να χαρείς...Δρα πυροσβεστικά, μπας και σταματήσει και "εδώ μέσα" το θέμα με τις αμβλώσεις...

Δε βλέπεις τί γίνεται ;

Δεν είμαστε άνθρωποι που θα πούμε κάτι μια φορά, άντε δυο και τέλος...εκεί, ξανά και ξανά και ξανά...Να το τεντώσουμε, να το ανοίξουμε, να το.........(άντε, ας μην το πω αυτό...)...

Υ.Γ. Και μην μου πεις κι εσύ ότι πετάγομαι σαν κι εγώ δεν ξέρω τί. Θα το πάρω πολύ κατάκαρδα......

Άστον, να χαρείς...Δρα πυροσβεστικά, μπας και σταματήσει και "εδώ μέσα" το θέμα με τις αμβλώσεις...

Δε βλέπεις τί γίνεται ;

Δεν είμαστε άνθρωποι που θα πούμε κάτι μια φορά, άντε δυο και τέλος...εκεί, ξανά και ξανά και ξανά...Να το τεντώσουμε, να το ανοίξουμε, να το.........(άντε, ας μην το πω αυτό...)...

Υ.Γ. Και μην μου πεις κι εσύ ότι πετάγομαι σαν κι εγώ δεν ξέρω τί. Θα το πάρω πολύ κατάκαρδα......
Οχι ενταξει το καταλαβαινω αυτο. Θα ξεθυμανει εξαλλου σε λιγες μερες

Για να είμαστε δίκαιοι, με το που έσκασαν οι δηλώσεις της Καρυστιανού έπαθε meltdown, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι στο γραφείο τύπου (γιατί θα έβγαινε εξαρχής στην απολογητική), άρα στηρίζει αγνά το κίνημα και κάνει ανιδιοτελή προπαγάνδα.

Που δεν ξέρω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο...

Εγώ αυτό που δε καταλαβαίνω είναι γιατί έχει ξεσηκωθεί τόση φασαρία για ένα θέμα που νομοτελειακά έχει λήξει εδώ και δεκαετίες
Τα είπες όλα σε μια πρόταση. Έχω βαρεθεί τη φλυαρία όλων γύρω από αυτό το θέμα χωρίς να έχουμε 1980 που τότε ήταν επίκαιρο. Κάθε τρεις και λίγο ασχολούμαστε ξανά με ένα θέμα που έκλεισε με έναν απλό συμβιβασμό πριν από δεκαετίες: όποιοι δεν θέλουν εκτρώσεις και τις θεωρούν ανήθικες ΔΕΝ κάνουν, όποιοι θέλουν εκτρώσεις και δεν τις θεωρούν ανήθικες έχουν την ελευθερία να τις κάνουν. End of story, no hard feelings. Πάμε σε πιο σοβαρά θέματα που μας καίουν αυτόν τον αιώνα.

με το που έσκασαν οι δηλώσεις της Καρυστιανού έπαθε meltdown
ποιο meltdown καλε; εγω μονο ενα meme εβαλα:read:
Screenshot_20260119_163848_Instagram.jpg

αφου χτες τα εξηγησε ολα αναλυτικα σε facebook/twitter post, παλι θα τα λεμε;

Πάμε σε πιο σοβαρά θέματα που μας καίουν αυτόν τον αιώνα.
Αμάν, συγγνώμη ρε λευκέ ιππότη που σε πρήξαμε αλλά για εμάς τους χριστιανούς και τις αδελφές σου τις φεμινίστριες είναι σημαντικό το θέμα.

τις αδελφές σου τις φεμινίστριες
Μεγαλο φαουλ για την woke πλευρα του Γιαννη εδω. Δεν λαμβανει υποψη τη εγινε στην Αμερικη με την ανατροπη του δικαιωματος, τα εχει ολα δεδομενα ως λευκος προνομιουχος αντρας που ειναι. Η αδιαφορια ειναι συνενοχη. Do better

Αμάν, συγγνώμη ρε λευκέ ιππότη που σε πρήξαμε αλλά για εμάς τους χριστιανούς και τις αδελφές σου τις φεμινίστριες είναι σημαντικό το θέμα.
Δεν υπερασπίζομαι κανέναν για να είμαι ιππότης. Είναι πολύ απλό, η υστερία σας με τις εκτρώσεις (χωρίς αυτές να είναι υποχρεωτικές σε εσάς) με θυμίζει την υστερία των άλλων για ζητήματα όπως πρωινή προσευχή στα σχολεία, θρησκευτικά, εκκλησιασμός, παρελάσεις κλπ χωρίς να είναι πάλι υποχρεωτικά για αυτούς.

Όχι ρε φίλε δεν θέλω να έχεις καν την ελευθερία για το τάδε, θέλω να στη στερήσω. Γιατί έτσι γουστάρω.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back