Ελληνικές Βουλευτικές Εκλογές 2027

Τι θα ψηφίσετε στις εκλογές; (η ψήφος σας είναι μυστική από όλα τα μέλη συμπεριλαμβανομένης της ΟΔ)

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 12)
  • Νέα Δημοκρατία

Ψήφοι: 4 33,3%
  • ΠΑΣΟΚ

Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

• Ελληνική Λύση

• ΚΚΕ

• Νίκη

• Πλεύση Ελευθερίας

Ψήφοι: 1 8,3%
  • Φωνή Λογικής

• Κόμμα Τσίπρα

• Κόμμα Καρυστιανού

• Κόμμα Σαμαρά

• ΜέΡΑ25

• Νέα Αριστερά

• Κίνημα Δημοκρατίας

• ΑΝΤΑΡΣΥΑ

• Άλλο κόμμα

• Λευκό

• Δεν θα ψηφίσω

Ψήφοι: 3 25,0%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    12
Έτσι βοηθάς τον πρώτο, τα έχουμε πει πολλές φορές. Και χέστηκαν για την απόρριψή σου. Μην ψηφίζετε αρνητικά, θετικά να ψηφίζετε.
Ε από το να μη ψηφίσω καθόλου ή να ρίξω λευκό, έχει λίγο παραπάνω νόημα, περισσότερο για το ιδεαλιστικό του πράγματος. Τουλάχιστον, θα καταγραφεί η ψήφος μου στο ''Άλλο Κόμμα'' που μεταφράζεται ως δε με εμπνέεουν πρόσωπα-πολιτικές κανενός από τα τωρινά κόμματα που είναι στη Βουλή. Αν υπάρχουν πολλοί με το ίδιο σκεπτικό με εμένα και πράξουν αναλόγως, θα υποχρεώσουν έμμεσα τα υπάρχοντα κόμματα να αλλάξουν πολιτικές και να αναδιοργανωθούν, για να φέρουν πίσω τους ψηφοφόρους.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Η πρώτη δημοσκόπηση με το κόμμα Τσίπρα μέσα.

IMG_6588.webp
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαφανίζεται σε αυτό το σενάριο..και λοιπές διασπάσεις.. από την άλλη νομίζω υπερεκτιμάται δημοσκοπικά ο Τσίπρας..

Τελευταία επεξεργασία:
Αξίζουν πολλά σε αυτόν τον λαό. Πολλά... Μετά από όλα να βλέπεις Αγία Τριάδα ΝΔ, Τσίπρα, ΠΑΣΟΚ πάει πολύ. Ήδη είναι από μόνο του ντροπή που πρώτα δύο κόμματα έχουμε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ λες και είναι 1985 και δεν ζήσαμε τίποτα από όσα έκαναν (και μαζί) αυτά τα δύο σκατοκόμματα από το 2010 και έπειτα στη χώρα...

Δεν υπάρχει σωτηρία. Και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας δεν υπάρχει λύση. Ούτε η αποχή (χωρίς ενεργή συμμετοχή με... άλλους τρόπους) είναι λύση ούτε το να ψηφίζεις μικρά κόμματα ούτε το να ψηφίζεις μεγάλα κόμματα είναι λύση. Διότι κάπου είδα παραπάνω πως το να ψηφίζεις μικρά κόμματα βοηθάνε τον πρώτο. Ναι και να ανατραπεί ο πρώτος ψηφίζοντας μεγάλα κόμματα με τη λογική του μικρότερου κακού τι θα κερδίσουμε; Να πέσει η αντιλαϊκή προδοτική δεξιά για να έρθει η αντιλαϊκή προδοτική αριστερά; Ούτε τα προσχήματα των λέξεων αυτών δεν τηρούνται. Ανάθεμα και αν εν έτει 2026 κάποιος άνθρωπος μπορεί να διακρίνει διαφορές μεταξύ των κομμάτων που (αυτο)αποκαλούνται δεξιά και αριστερά.

Τελευταία επεξεργασία:
Ε από το να μη ψηφίσω καθόλου ή να ρίξω λευκό, έχει λίγο παραπάνω νόημα, περισσότερο για το ιδεαλιστικό του πράγματος. Τουλάχιστον, θα καταγραφεί η ψήφος μου στο ''Άλλο Κόμμα'' που μεταφράζεται ως δε με εμπνέεουν πρόσωπα-πολιτικές κανενός από τα τωρινά κόμματα που είναι στη Βουλή. Αν υπάρχουν πολλοί με το ίδιο σκεπτικό με εμένα και πράξουν αναλόγως, θα υποχρεώσουν έμμεσα τα υπάρχοντα κόμματα να αλλάξουν πολιτικές και να αναδιοργανωθούν, για να φέρουν πίσω τους ψηφοφόρους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαφανίζεται σε αυτό το σενάριο..και λοιπές διασπάσεις.. από την άλλη νομίζω υπερεκτιμάται δημοσκοπικά ο Τσίπρας..

Με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα θα έκανα την εξής πρόβλεψη:

•ΝΔ: 29-32% ανάλογα με την αποχή
•Κόμμα Τσίπρα: 14-18%
•ΠΑΣΟΚ: 12-15%

Όποιος δε θέλει να ψηφίσει ΝΔ, αλλά ούτε και την παρούσα αντιπολίτευση τι κάνει; :hmm:

Όποιος δε θέλει να ψηφίσει ΝΔ, αλλά ούτε και την παρούσα αντιπολίτευση τι κάνει; :hmm:
Στα ιδια ειμαι και εγω. Ειτε θα το ριξω καρυστιανου για τα τεμπη ή τιποτα οπως εκανα και το 2023.

Απο μικρα κομματα δεν εχω ιδεα τι παιζει.

αν δε προκύψει κάτι αξιόλογο για κουκουρουκου ψήφο με βλέπω σε μικρό κόμμα, για το τυπικό του πράγματος. Ξέρω πως θα πάει χαμένη η ψήφος ούτως ή άλλως.

Ο συλλογισμός μου:

• ⁠ΠΑΣΟΚ: οι περισσότεροι το ερμηνεύουν ως συνυπεύθυνο για την παρούσα κατάσταση, ιδίως ως προς πελατειακό κράτος, διαφθορά, οικονομική διαχείριση, και μην ξεχάσουμε την συγκυβέρνηση με ΝΔ. Αντιχαρισματικός ηγέτης που δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί ούτε καν το αποδείξιμο γεγονός πως τον κατασκόπευε η παρούσα κυβέρνηση (ΕΛΕΟΣ!). Το συντηρεί μόνο η ιστορία και το όνομά του.
• ⁠ΚΚΕ: δεν υπάρχουν αρκετοί κομμουνιστές στην Ελλάδα για να το εκλέξουν· η ιδεολογία του είναι αντικειμενικά και μετρήσιμα στο ταβάνι της εδώ και δεκαετίες και ξεπερασμένη πλέον .

• ⁠Ελ.Λύση: φαίνεται να έχει σκληρό ταβάνι στο 10% καθώς ο χώρος της δεξιάς είναι συσπειρωμένος γύρω από την ΝΔ, είναι προσωποκεντρικό κόμμα, και ο ηγέτης είναι εριστικός και άρα απωθεί πολλούς ψηφοφόρους
• ⁠ΣΥΡΙΖΑ: απλά δεν επανήλθε ποτέ μετά το δράμα με τον Κασελάκη· ερμηνεύεται ως μη σοβαρή επιλογή και παλεύει με το αν θα μπει καν στην βουλή
• ⁠Πλεύση: προσωποκεντρικό κόμμα με εριστικό ηγέτη και σκληρό ταβάνι αλλά με αριστερή γεύση. Ανταγωνίζεται την Καρυστιανού ως κόμμα διαμαρτυρίας για ΟΠΕΚΕΠΕ & Τέμπη και άρα διχοτομεί τους ψηφοφόρους της. Έχει κάνει αλλεπάλληλες τούρμπο αντιδημοφιλείς δηλώσεις και εσωτερικό δράμα.
• ⁠Καρυστιανού: ξεκάθαρα κόμμα διαμαρτυρίας· αλλεπάλληλα κακές επικοινωνιακές επιλογές που δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη στον μέσο άνθρωπο. Έχει φάει και σκατο από τα ΜΜΕ γιατί φοβούνται τη δυναμική της . Πιστεύω θα μπει εύκολα στη βουλή.
• ⁠Νέα Αριστερά: όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν μεταναστεύσει σε άλλα κόμματα, δεν θα μπει στην βουλή. Αδιάφορο κόμμα πιο πολύ και από το Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης
• ⁠Κίνημα Δημοκρατίας: ό,τι είπα για την ΝΑ
• ⁠Μέρα25: ό,τι είπα για την ΝΑ
• ⁠Νίκη: όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν μεταναστεύσει σε ΝΔ ή Λύση
• ⁠Φωνή Λογικής: ό,τι είπα για την Νίκη

μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάποιο κόμμα, που να προβάλει το σύνθημα ''Δίκαιες Μεταρρυθμίσεις'' , είτε δεξιό, είτε αριστερό φιλελεύθερο. Όλοι τους λίγο-πολύ ακολουθούν την ίδια συνταγή παλιού αριστερού και παλιού δεξιού κρατισμού και κοινωνικού αυταρχισμού. Εξακολουθούν να σε θέλουν όμηρο του κράτους. Απλά δεν υπάρχουν τα ίδια λεφτά με το παρελθόν για να το κάνουν πια ξεδιάντροπα και μαζικά.

Στα ιδια ειμαι και εγω. Ειτε θα το ριξω καρυστιανου για τα τεμπη ή τιποτα οπως εκανα και το 2023.

Υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα μικρά κόμματα.

Μόνο σας παρακαλώ, όχι αποχή. Καλύτερα άκυρο με ένα μπινελίκι πάνω. Τουλάχιστο να το φχαριστηθείτε. Θα δείξετε ενδιαφερον, αλλά ότι δε σας αντιπροσωπεύει κάποιο κόμμα.

Υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα μικρά κόμματα.

Μόνο σας παρακαλώ, όχι αποχή. Καλύτερα άκυρο με ένα μπινελίκι πάνω. Τουλάχιστο να το φχαριστηθείτε. Θα δείξετε ενδιαφερον, αλλά ότι δε σας αντιπροσωπεύει κάποιο κόμμα.

Τα πρώτα τρία λεπτά :lock:

Δεν θα αρχίζουμε σε κάθε ευκαιρία το ίδιο circlejerk. Η άποψη που σχημάτισα με όσα έγιναν με το περιστατικό (από κράτος και κατηγορούμενους μαζί) μένει ίδια.

Από όλο το κείμενο με αυτό βρήκες να ασχοληθείς;
Ναι γιατί εσύ (κι ο κάθε «εσύ») μπορείς να σχηματίσεις κι άποψη ότι ο πλανήτης είναι τετράγωνος κι είναι δικαίωμά σου, αλλά τα facts είναι facts...η Μπίκα ήταν/είναι μια βίζιτα που πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη (κι ακόμη δεν έχει ξεμπερδέψει δικαστικά, σε λίγο καιρό π.χ. μπορεί να τη δεις φυλακή και αυτή και το νταβατζή της) και μετά έπαιξε το τελευταίο της χαρτί κατεβαίνοντας υποψήφια σε κόμμα όσο είχε ακόμη τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της μπας και καταφέρει να βιοποριστεί από την πολιτική (όπου τελικά πήρε τ' @@ μου κι εκεί)...ΤΕΛΟΣ, πάμε παρακάτω!

Πάρτε το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Περιφέρειά σας (που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι κυβέρνηση και την επόμενη τετραετία) διαβάστε ένα ένα τα ονόματα και ψάξτε τα βιογραφικά τους, του κερατά, στους 20+ υποψήφιους ΕΝΑΣ σοβαρός άνθρωπος θα υπάρχει να σταυρώσετε!
Αυτός είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να δείξετε στο εκάστοτε σύστημα/κόμμα εξουσίας (ο καθένας από το μετερίζι του) ότι ΔΕΝ θέλετε Καραμανλήδες, Αδώνηδες, Βορίδηδες και ΣΙΑ αλλά κάτι διαφορετικό!

Σταματήστε επιτέλους να πετάτε την ψήφο σας σε μικρά κόμματα που μόνο λόγο ύπαρξης έχουν να στρώνουν τις πολιτικές καριέρες των εκάστοτε προέδρων ή/και των μεγαλοστελεχών τους στα μεγαλύτερα κόμματα, να παίζουν το ρόλο «μαγαζιού» του εκάστοτε μεγαλοπολιτικάντη ή/και «τσόντας» σε κυβερνητικούς σχηματισμούς κ.λπ.!

Πάρτε το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Περιφέρειά σας (που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι κυβέρνηση και την επόμενη τετραετία) διαβάστε ένα ένα τα ονόματα και ψάξτε τα βιογραφικά τους, του κερατά, στους 20+ υποψήφιους ΕΝΑΣ σοβαρός άνθρωπος θα υπάρχει να σταυρώσετε!
Αυτός είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να δείξετε στο εκάστοτε σύστημα/κόμμα εξουσίας (ο καθένας από το μετερίζι του) ότι ΔΕΝ θέλετε Καραμανλήδες, Αδώνηδες, Βορίδηδες και ΣΙΑ αλλά κάτι διαφορετικό!
Δε πιστεύω στην αλλαγή των κομμάτων εκ των έσω. Η ΝΔ ειδικά πρόκειται για κόμμα, βαθιά συγκεντρωτικό. Πολύ δύσκολα, ακόμα και με υποστήριξη κόσμου κάποιος αξιόλογος άνθρωπος-υποψήφιος θα καταφέρει να ανελιχθεί. Είναι βαθιά ολιγαρχικό κόμμα.

Σταματήστε επιτέλους να πετάτε την ψήφο σας σε μικρά κόμματα που μόνο λόγο ύπαρξης έχουν να «στρώνουν» πολιτικές καριέρες των προέδρων ή/και των μεγαλοστελεχών τους στα μεγαλύτερα κόμματα, να παίζουν ρόλο «τσόντας» σε κυβερνητικούς σχηματισμούς κ.λπ.!
Ούτως ή άλλως δε σκόπευα να ψηφίσω κάτι που θα ήταν κοντά στο να πιάσει το 3. Μάλλον για ψήφο τύπου σε κόμμα του 0.3-0.5 θα πήγαινα.

Δε πιστεύω στην αλλαγή των κομμάτων εκ των έσω. Η ΝΔ ειδικά πρόκειται για κόμμα, βαθιά συγκεντρωτικό. Πολύ δύσκολα, ακόμα και με υποστήριξη κόσμου κάποιος αξιόλογος άνθρωπος-υποψήφιος θα καταφέρει να ανελιχθεί
Πρώτα σοβαρεύεται/αλλάζει ο ψηφοφόρος και μετά οι υποψήφιοι βουλευτές...γι' αυτό έχουμε αυτούς που έχουμε κι όχι καλύτερους!
Κι εγώ έχω να πω ότι έχουμε 100% τους πολιτικούς (και την πολιτική) που μας αξίζουν!
Ούτως ή άλλως δε σκόπευα να ψηφίσω κάτι που θα ήταν κοντά στο να πιάσει το 3. Μάλλον για ψήφο τύπου σε κόμμα του 0.3-0.5 θα πήγαινα.
Τόσο το χειρότερο, απλά μην πας καν να ψηφίσεις, τζάμπα ο κόπος και τα έξοδα (βενζίνες, διόδια κ.λπ. αν ψηφίζεις μακριά απ' τον τόπο που διαμένεις)...

Τόσο το χειρότερο, απλά μην πας καν να ψηφίσεις!
Πάντως παρά τη γραφικότητα πολλών κομμάτων σε εκείνα τα εύρη ποσοστών, υπάρχουν τουλάχιστον και κάποια που εκφράζουν την πολιτική, όπως θα έπρεπε να εκφράζεται ιδεολογικά. Τα υπάρχοντα κόμματα στο Κοινοβούλιο δεν έχουν καν ιδεολογία.

Πάντως παρά τη γραφικότητα πολλών κομμάτων σε εκείνα τα εύρη ποσοστών, υπάρχουν τουλάχιστον και κάποια που εκφράζουν την πολιτική, όπως θα έπρεπε να εκφράζεται ιδεολογικά.
Ναι υπάρχουν...και;
Τι θα καταφέρουν μόνα τους;Τίποτα!
Αν οι πρόεδροι και τα στελέχη τους ενδιαφέρονται για το καλό της χώρας (κι όχι για την τσέπη/πολιτική καριέρα τους) ας πάνε στα μεγάλα κόμματα (μπας και παρασύρουν όσους/ες μπορούν απ' αυτό το 0,3-0,5 μαζί τους και παραμένοντας σταθεροί στη στάση/απόψεις τους αλλάξουν σιγά σιγά την κατάσταση εκ των έσω) ή ας συνεργαστούν όλοι μαζί οι σοβαροί μικροκομματάρχες και τα ικανα στελέχη τους να σχηματίσουν ένα μεγάλο πολιτικό κόμμα με σοβαρό οικονομικό background (κι όχι «φέρε Μυτιληναίε 1 εκατομμύριο» ή/και «φέρε Βαρδινογιάννη 2 εκατομμύρια» για την προεκλογική μας καμπάνια με τ' ανάλογα ανταλλάγματα κ.λπ.) ικανό ν' αναλάβει άμεσα τη διακυβέρνηση της χώρας!

Σταματήστε επιτέλους να πετάτε την ψήφο σας σε μικρά κόμματα που μόνο λόγο ύπαρξης έχουν να στρώνουν τις πολιτικές καριέρες των εκάστοτε προέδρων ή/και των μεγαλοστελεχών τους στα μεγαλύτερα κόμματα, να παίζουν το ρόλο «μαγαζιού» του εκάστοτε μεγαλοπολιτικάντη ή/και «τσόντας» σε κυβερνητικούς σχηματισμούς κ.λπ.!
ενώ με το να υποστηρίζεις το μόνο <<μεγάλο>> (σε ποσοστό) κόμμα, στρώνεις την πολιτική καρριέρα των μαφιόζων, λομπυίστων, μελών σπείρας , που κάνουν όλα τα αίσχη και κρύβονται πίσω απ τη βουλευτική ασυλία

Τόσο το χειρότερο, απλά μην πας καν να ψηφίσεις, τζάμπα ο κόπος και τα έξοδα (βενζίνες, διόδια κ.λπ. αν ψηφίζεις μακριά απ' τον τόπο που διαμένεις)...
όχι αυτό απορρίπτεται! Τις λες; Όχι αποχή!
Και με το κόμμα του 0,3% ο ψηφοφόρος κάτι λέει : <μάγκες, αυτοί οι μικροί ιδεολόγοι είναι καλύτεροι από σας>.

μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάποιο κόμμα, που να προβάλει το σύνθημα ''Δίκαιες Μεταρρυθμίσεις'' , είτε δεξιό, είτε αριστερό φιλελεύθερο. Όλοι τους λίγο-πολύ ακολουθούν την ίδια συνταγή παλιού αριστερού και παλιού δεξιού κρατισμού και κοινωνικού αυταρχισμού. Εξακολουθούν να σε θέλουν όμηρο του κράτους. Απλά δεν υπάρχουν τα ίδια λεφτά με το παρελθόν για να το κάνουν πια ξεδιάντροπα και μαζικά.
Mιζερια και νοθρωτητα εχουν ολα τα κομματα της αντιπολιτευσης. Κανεις δεν πιστευει οτι μπορει να εκλεγει και να κυβερνησει. Ουτε νομιζω να το θελουν οντως οι πιο πολλοι.

Κανενα σχεδιο και μεταρρυθμισεις για την επομενη μερα.

Ισα ισα κανουν μια υποτυπωδης αντιπολιτευση για να μπουν βουλη και να τσεπωνουν το 7χιλιαρο καθε μηνα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back