Η απάντηση της Εκκλησίας στο Harry Potter

DreamsRevenge

New member

Η DreamsRevenge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,241 μηνύματα.
(...)
Σ’ έναν «ποιοτικό ιστοχώρο» όταν τελειώσουν οι δηκτικές και υποτιμητικές επισημάνσεις για την θέση του άλλου –που κατά τα άλλα έχει την «άνεση» να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του- αρχίζουν οι ειρωνείες –και ειδικά σε θέματα που δεν γνωρίζουμε κι ούτε φανταζόμαστε το μέγεθός τους- είναι κι αυτό δείγμα επιπέδου και ποιότητας; Πριν αστειευτούμε με θέματα που κόστισαν τη ζωή και την ψυχική υγεία κάποιων συνανθρώπων μας ας πληροφορηθούμε...(...)
Αγαπητέ Nick Marvel,

Σ' αυτόν εδώ τον ιστοχώρο τουλάχιστον, δεν χωράνε δηκτικές και υποτιμητικές επισημάνσεις και δεν υπάρχουν.

Πέρα όμως από την ευγενή και τεκμηριωμένη παράθεση επιχειρημάτων και την έντονη πολλές φορές ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, (καθώς μην ξεχνάμε, τα γραπτά μας είναι η μοναδική μας εικόνα εδώ μέσα και η αδιάψευστη μαρτυρία των θέσεων που πρεσβεύουμε), χωράει και κάτι άλλο.

Το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός ακόμα (ο οποίος κατ' εμέ αποτελεί αδιαφιλονίκητη απόδειξη της υγιούς και ανεπτυγμένης αίσθησης του χιούμορ).
Αυτά είναι που έρχονται να ελαφρύνουν μια συζήτηση από τη φόρτιση που μπορεί να δημιουργήσει στους συμμετέχοντες, που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα οικειότητας, την επιθυμία ενός χαμόγελου...
Οι κάποιες φορές πνευματώδεις απαντήσεις και οι αστεϊσμοί δε μειώνουν κατά το ελάχιστο ούτε τη γνώση που μπορεί να έχει κάποιος για κάποιο θέμα, ούτε τη σοβαρότητα με την οποία το αντιμετωπίζει, τουναντίον μάλιστα κι αυτό είναι κάτι που θα διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι συν τω χρόνω εάν παρακολουθήσεις κι άλλα θέματα.


Καλοσώρισες στο στέκι,
Dreams Revenge
 

Isiliel

New member

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.
Κάτι σαν κι αυτό που έκανες εσύ προσπαθώντας να κατανοήσεις το Νικ Μάρβελ απʼ τα όσα είπαν άλλοι γιʼ αυτόν...
Αναγκάζομαι για ακόμη μια φορά να αναρωτηθώ: Ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι;
Τις πληροφορίες μου τις συνέλεξα από την ιστοσελίδα που παρουσιάζεται επίσημα το βιβλίο.
Την ίδια σελίδα που δώσατε στο ποστ σας:
Πολλοί από τους συνεργάτες στην Π.Ε.Γ. (www.ppu.gr) ...
Αν δεν σας αρέσει το δικό μου ύφος, απαντήστε τουλάχιστον στην Obscura που εξέτασε το θέμα σφαιρικά και ευγενικά, διαμορφώνοντας παρ' όλ' αυτά, την ίδια εντύπωση για το βιβλίο:
Αν λοιπόν κάνω λάθος και πράγματι το βιβλίο ουδεμία σχέση έχει με το concept του Χάρι Πότερ τότε πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί εγώ σαν επίδοξος αγοραστής σχημάτισα αυτήν την εντύπωση βάσει της οποίας βεβαίως θα αποφασίσω αν θα διαθέσω τα χρήματά μου ή όχι.

--
Γιατί; Ποιος σε υποχρεώνει;
Επιτρέψτε μου αγαπητέ μου ν' αναρωτηθώ... Κι εσάς τι σας κόφτει με τι επιλέγω να ασχολούμαι εγώ και τι με υποχρεώνει; :confused:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Great Chaos

Well-known member

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,526 μηνύματα.
Είσαι σίγουρος ότι ο συνομιλητής ξεκίνησε να διαβάζει το βιβλίο; και εκείνο δεν κατάφερε να τον "κρατήσει";
Εφόσον ο συνομιλητής δήλωσε κάτι τέτοιο, δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω τη φιλαλήθειά του. Εσύ την αμφισβητείς δηλαδή;


Θεωρείς ότι ένας ποιοτικός ιστοχώρος, όπως ονομάζεις το e-steki, όπου η γνώμη εκφράζεται ανεμπόδιστα κι όπου δεν επιτρέπονται οι χλευασμοί, οι προσωπικές επιθέσεις και οι προσβολές, είναι «ό,τι περισσότερο θα μπορούσε να ζητήσει κάποιος»; Πιστεύεις ότι δε μπορεί να υπάρξει κάτι περισσότερο; Ένα forum, ας πούμε, που ο ένας θα σέβεται τον άλλον από αγάπη κι όχι από κοινωνική ανάγκη ή από αίσθηση μιας δήθεν ανωτερότητας; Αν δεν το πιστεύεις αυτό, τότε η δηκτική κι απαξιωτική πρόταση: «Θα πέσουν οι πωλήσεις;» είναι απόλυτα θεμιτή σʼ έναν ιστοχώρο σαν αυτόν εδώ, τον δικό μας.
Έχεις γυρίσει σε όλα τα φόρουμ κι έχεις γράψει τα ίδια πράγματα, με copy/paste. Εάν αυτό δεν αποτελεί προώθηση προϊόντων, τότε τι ακριβώς αποτελεί; Σε ένα φόρουμ μάλιστα έχεις κάνει και δεύτερο λογαριασμό, όπου χειροκροτείς τον εαυτό σου και μην το αρνηθείς, γιατί δεν απευθύνεσαι σε άσχετους με το διαδίκτυο. Αυτά που λες λοιπόν για απαξιωτικές προτάσεις, μόνο ως προφάσεις εν αμαρτίαις μπορούν να εκληφθούν αγαπητέ.

Σʼ έναν «ποιοτικό ιστοχώρο» όταν τελειώσουν οι δηκτικές και υποτιμητικές επισημάνσεις για την θέση του άλλου –που κατά τα άλλα έχει την «άνεση» να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του- αρχίζουν οι ειρωνείες –και ειδικά σε θέματα που δεν γνωρίζουμε κι ούτε φανταζόμαστε το μέγεθός τους- είναι κι αυτό δείγμα επιπέδου και ποιότητας; Πριν αστειευτούμε με θέματα που κόστισαν τη ζωή και την ψυχική υγεία κάποιων συνανθρώπων μας ας πληροφορηθούμε...
Κατ' αρχάς, οι δηκτικές και υποτιμητικές προτάσεις δεν μου έχουν τελειώσει, αφού δεν ξεκίνησα καν να τις παραθέτω. Πέραν των ιδιαίτερα εύστοχων επισημάνσεων περί χιούμορ, τις οποίες έκανε η αγαπητή Ονειρεκδίκηση, ελπίζω να μη σου φαίνονται καλύτερες οι απαντήσεις που πήρες σε άλλα φόρουμ, όπου όπως προανέφερα έγραψες ακριβώς τα ίδια. Θα σου θυμίσω για παράδειγμα τη μονολεκτική απάντηση που λακωνικά σου δόθηκε στο phorum.gr, δεν θα ήθελα όμως να την αναφέρω δημοσίως. Το μόνο που θα πω είναι ότι η ίδια απάντηση μέσα στο e-steki θα είχε διαγραφεί. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε συζητήσει μαζί σου καλόπιστα για το ζήτημα που σ' ενδιαφέρει κι εσύ ως ανταπόδοση έχεις επιδοθεί σε μια αναίτια κι αλαζονική αμφισβήτηση του επιπέδου του φόρουμ, όπως και των γραφόντων εδώ, μαζί με μια ανεξήγητη γκρίνια. Λίγος σεβασμός στο χώρο που σε φιλοξενεί, δεν βλάπτει, εκτός εάν ο σεβασμός δεν συμπεριλαμβάνεται εις τας ελληνοχριστιανικάς αρχάς.

Όσο γι' αυτά με τα οποία αστειεύομαι, να είσαι σίγουρος ότι γνωρίζω καλά το ζήτημα. Επίσης, ανθρώπους με διαταραγμένη ψυχική υγεία έχω δει πολλούς μέσα στις εκκλησίες και στις χριστιανικές οργανώσεις και δεν νομίζω να είχαν διαβάσει προηγουμένως τη Σολομωνική...
 

qwertyuiop

Active member

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Φιλοθέη (Αττική). Έχει γράψει 2,556 μηνύματα.
Έλα πολλή σημασία δίνετε σε ενα αντιπροπαγανδιστικό βιβλίο της πλάκας. Έχουμε σοβαρότερα θεματα να λύσουμε από την ξεροκεφαλιά και τη στενομυαλία της εκκλησίας. Καληνυχτα.
 

self-instructive depressing

New member

Ο self-instructive depressing αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,951 μηνύματα.
Αν ο Μητροπολίτης Γλυφάδας το ονομάζει «χρησιμότατον και πολύτιμον θησαυρόν», αυτό αποτελεί άποψη του Σεβασμιωτάτου κι μπορώ να σας προσκομίσω απόψεις «εκκλησιαστικών ανθρώπων», που το «έθαψαν» κανονικότατα. Άρα η γνώμη του Σεβασμιωτάτου δεν αποτελεί «δόγμα» της Εκκλησίας. Όσο για το Χάρι Πότερ... εγώ τουλάχιστον, πουθενά δε διάβασα κάτι σχετικό μʼ αυτόν στο «Ο Νικ Μάρβελ και ο πόλεμος με το θηρίο».
Για το Χάρι Πότερ κυκλοφορεί ένα πολύ εμπεριστατωμένο βιβλίο απʼ τις εκδόσεις «Διάλογος» -νομίζω- της «Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων» το οποίο το διάβασα πριν χρόνια και ομολογώ ότι αν και συνοπτικό, καλύπτει σφαιρικά το θέμα και αποκαλύπτει και το σκηνικό του όλου προβλήματος. ;)
Με την πρώτη παράγραφο συμφωνώ απόλυτα : η άποψη ενός κρίτη δεν πάει πακέτο με το καλλιτεχνικό έργο . Αλλά η <<Πανελλήνια Ένωση Γονέων>> με όλον τον σεβασμό πώς σου ήρθε ; Είναι σαν να λέμε <<Παγκόσμια Ποικιλία Χιώτικης Μαστίχας>> απλά ακούγεται σαν αστείο δηλαδή .


Φίλε Exposed_Bone,
Η Εκκλησία δεν έχει πρόβλημα με κανέναν γιατί ως Θεανθρώπινος οργανισμός με κεφαλή το Χριστό δεν θίγεται από τη στάση του Κόσμου (Κόσμος = Δημιουργία = κόσμημα). Εμείς έχουμε ανάγκη την Εκκλησία, όχι εκείνη εμάς...
Τα Ξύλινα Σπαθιά τραγούδησαν : <<το είπε και κάποτε ο μάγκας που δήλωσε θεός : χωρίς αγάπη όλους ο διάολος θα μας πάρει>> . Πώς να το θέσω αλλιώς ; Σεμνά και ταπεινά , που έλεγε ο καραμανλής ( πού χάθηκε αυτή η ψυχή ; ) . Άκου δεν μας έχει ανάγκη :worry:

Η Rowling δεν χρησιμοποιεί «σκηνικά μαγείας». Παρουσιάζει πρακτικές, επικλήσεις, τελετουργικά, φίλτρα, επωδές κ.λπ. όπως αυτά πραγματοποιούνται στις συνάξεις των διαφόρων αποκρυφιστικών χώρων και ειδικά της Wicca.
:confused:


Δεν «προσφέρει εκδοχές» η Εκκλησία. Απλά φροντίζει για τη σωτηρία του ανθρώπου είτε το καταλαβαίνει ο άνθρωπος αυτό είτε όχι.
και αυτό μια εκδοχή είναι :D

Στου Παπασωτηριού ίσως όχι... Πιστεύω ότι είναι θέμα πρακτόρευσης...
Εδώ συμφωνώ . Να φανταστείς πετάγομαι σε κάνα διάλειμμα στην σχολή να χαζέψω στον κοντινό Παπασωτηρίου (κατάκοπος , σε σχολή που ομοιάζει με καψιμί) και βλέπω φάτσα φόρα εγχειρίδια του σεξ και πλήρεις οδηγούς κάμα σούτρα . Αυτοί είναι βαλτοί να μας σπάσουνε τα νεύρα :mad:

Γιατί πέρα από την προσωπική μου άποψη που δείχνει να μη μετράει εδώ -εγώ ενθουσιάστηκα και ξαγρύπνησα για να το τελειώσω- άνθρωποι με βαθιά γνώση στο χώρο του αποκρυφισμού και της παραθρησκείας το θεώρησαν αξιόλογο. Κι άλλοι το πολέμησαν· κάποιοι και με πολύ αισχρό τρόπο.
Ολονών η προσωπική άποψη εδώ μέσα μετράει το ίδιο - μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι έχω δει πολλές φορές ποστ να παίρνουνε θετικές από μέλη που δεν λατρεύουνε τον ποσταδόρο και τούμπαλιν . Αντί να το σκέφτεσαι έτσι , να χαίρεσαι που πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα . Αλλά να θυμάσαι πάντα ότι αυτό μπορεί να σημαίνει δύο τινά : ότι εσύ θα καταλήξεις σε έναν καταρράκτη ή ότι εσύ χάθηκες .Το ότι κάποιοι το παρουσιάζουν «σε αντιπαράθεση με ένα γνωστό παιδικό βιβλίο» σημαίνει ότι είναι πράγματι έτσι, φίλη Isiliel; Μήπως και εδώ, όπως και αλλού αντλούμε απόψεις από το τι είπαν άλλοι για το βιβλίο;
Πράγματι, το βιβλίο, δεν αναφέρεται στο Χάρι Πότερ. Όμως γιατί αυτό παραπέμπει στο ότι «Πρέπει να το διαβάσεις!»; Που βλέπεις την υποχρέωση; Στο ότι για κάποιους λόγους αισθάνεσαι την ανάγκη να απαντήσεις οπωσδήποτε; Θα μπορούσες απλά να μην ασχοληθείς. Γιατί πρέπει ντε και καλά να νιώθεις ότι υποτιμάται η νοημοσύνη σου, αν δεν έχεις άποψη επί του βιβλίου; Μήπως γιατί πρέπει οπωσδήποτε να έχεις άποψη κι ίσως όχι θετική για κάτι που εγκωμιάστηκε από εκκλησιαστικά πρόσωπα;:whistle:
Ωραία και φαινομενικά τεκμηριωμένα όλα τα παραπάνω, φίλη Obscura.
Μήπως όμως τα συμπεράσματά σου πηγάζουν από τα όσα άκουσες από την παραπάνω συζήτηση κι όχι από άμεση προσωπική γνώμη; :whistle:
Εδώ πάω πάσο : έχω παρατηρήσει και εγώ αυτό που με ιδιαίτερη ψυχραιμία εντόπισες : σε αυτό το φόρουμ αυτή η ακατανόμαστη η ισί τρολάρει και πάντα χώνεται να μιλήσει σε όλα (δεν υπάρχει τόπικ χωρίς ποστ της) και αυτή η ανεκδιήγητη η Ομπσούρα αν και γράφει πότε πότε δεν έχει ποτέ προσωπική γνώμη . Με μία λέξη : μπίνγκο - πιο μέσα δεν θα μπορούσες να πέσεις (στην τρύπα).
Είναι μυθιστόρημα φαντασίας. Περιγράφει τη ζωή στα 2018, αλλά χρησιμοποιεί σαν πλαίσιο το γεωπολιτικό-στρατιωτικό περιβάλλον ενός κόσμου, όπου έχει σχεδόν επιβληθεί η Παγκοσμιοποίηση και η Νέα Τάξη πραγμάτων. Παρουσιάζει τον αγώνα κάποιων περιθωριακών ομάδων στην μάχη τους για επιβίωση, σʼ έναν κόσμο που γίνεται συνεχώς σκληρότερος, πιο απάνθρωπος και τελείως ανελεύθερος.
Η πλοκή είναι ενδιαφέρουσα κι όσοι διάβασαν το πρώτο βιβλίο ομολογούν ότι κεντρίζει συνεχώς το ενδιαφέρον για το τι θα γίνει παρακάτω...
πολύ αναρχικό ακούγεται (σούφρωμα μύτης και στρέψη μουστακίου)

Ένας Χριστιανός Ορθόδοξος, αν ενδιαφέρεται ειλικρινά κι όχι επιφανειακά για τους δικούς του, καλό θα ήταν να διαβάσει το «Ναι ή ΟΧΙ στο Χάρι Πότερ». Το έχω διαβάσει. Είναι ό,τι χρειάζεται...
.............για να σε νανουρίσει


Οι παπικοί έχουν πολλά προβλήματα: το filioque, το αλάθητο, την άμωμο σύλληψη... στο Χάρι Πότερ θα σταθούμε τώρα; :confused:
είναι πιο τρέντυ :/:

Πάντως, γενικά, φίλοι μου, θα μου επιτρέψετε να σας πω -καθώς το έχω γράψει και σε άλλο post- ότι, διαπιστώνω με φόβο, πως μερικοί εδώ μέσα ακούγοντας τη λέξη «Εκκλησία» συγχύζονται. :/:
Μακάρι να είναι η ιδέα μου και να πέφτω έξω. :)
ιδέα σου είναι και πέφτεις έξω:) . Εξαιρείται ο Τζέιροτ . Όχι γιατί είναι ένας απελπισμένος αστός που αγωνιά για το μέλλον αυτού του κόσμου που ενώ αγαπά , τον πληγώνει , που ενώ ελπίζει , τον προδίνει . Απλά στην Ξάνθη του είχανε καθίσει8 όλες οι παντρεμένες εκτός από την παπαδιά

Ακριβώς! Εγώ προσωπικά ως Μέγας Χάουλας, γνωστός μαύρος μάγος, με μεταπτυχιακό στις ανθρωποθυσίες, έχω γαλουχήσει το παιδί μου με τον Χαρίλαον Τσουκαλά (αγγλιστί Harry Potter), το "Ο Αγών μου" του φίλου των παιδιών θείου Αδόλφου και τα άπαντα του αγαπησιάρη θείου Μαρκήσιου, από το νηπιαγωγείο.
:worship:
χαρίλαος τσουκαλάς λέει (μίμηση μουνλάιτ)

Χμμμ πλησιάζει και το χειμερινό ηλιοστάσιο κι έλεγα ποιανού αίμα θα πιούμε φέτος, μουά χα χα χα...:rofl:
της εδάδ και της κορπς : έχουνε καιρό να γράψουνε :mad:


π.σ. Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο και ούτε προτίθομαι . Αλλά θα ήτανε πολύ πιθανό να το κάνω , αν μιλούσες περισσότερο για αυτό και όχι για τα γύρω γύρω . Η ισί έθεσε μια εύλογη απορία η οποία δεν τέθηκε ως βαρίδι για το βιβλίο αλλά ήτανε ένας γενικός προβληματισμός . Η δική σου απάντηση όμως -ή έστω η αποφυγή αυτής -στιγματίζει μοιραία και το βιβλίο .
 
Τελευταία επεξεργασία:

spyroskaftanis

New member

Ο spyroskaftanis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 436 μηνύματα.
Καλησπέρα!!
Διάβασα ένα άρθρο τυχαία σε ένα blog. Εντάξει δεν το διάβασα τυχαία :D
Θυμήθηκα που φέτος στο σχολείο η καθηγήτρια των θρησκευτικών στο κεφάλαιο: Σατανισμός και μας έλεγε κάτι για τον Harry Potter και ότι περιέχει σατανικά σύμβολα και εκφράσει κτλ.
Έψαξα λοιπόν και βρήκα αυτό: (παραθέτω το LInk)
https://orthodox-world.pblogs.gr/2008/03/hary-poter-kai-orthodoxia.html
Συμφωνείτε;;
Εγώ προσωπικά διαφωνώ.Θέλω γνώμες!!!
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

self-instructive depressing

New member

Ο self-instructive depressing αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,951 μηνύματα.
φοβερό λινκ !!!
εγγυημένο και αβίαστο γέλιο

το μόνο πρόβλημα είναι ότι άρχισα να αναρωτιέμαι γιατί οι noir desir που άκουγα στο διπλανό παράθυρο άρχισαν τις ψαλμωδίες

χμ , noir desir , τυχαίο ; δεν νομίζω
σύμφωνα με έγκυρες πηγές τους ακούει και η Joanne K. Rowling
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

mariophys

New member

Ο Μάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 297 μηνύματα.
Αν αφήναμε την εκκλησία και τους διάφορους φανατικούς εκεί έξω θα έπρεπε να καεί κάθε συγγραφέας βιβλίου φαντασίας. Αν δηλαδή τον Harry Potter τον κατέκρινε η εκκλησία, τότε τον Φίλιπ Πούλμαν με την Τριλογία του Κόσμου θα έπρεπε να τον έχουν περάσει απο Ιερά Εξέταση....

Μην δινεις σημασια σε υπερβολές. Δεν μπορεις να θέσεις στεγανα στη λογοτεχνία, απο τη στιγμή βέβαια που και αυτή δεν ξεπέφτει στην προπαγάνδα.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

teol20

New member

Ο teol20 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 9,425 μηνύματα.
Υπερβολικό.Αν είναι δυνατόν δηλάδη η εκκλησία να βρίσκει πάντα σατανιστές όλους τους εμπορικούς συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας.
Ακόμα θυμάμαι το ντόρο του Κωδικα ΝταΒίντσι με την Ελένη Λουκα να θυμιατίζει έξω απο τους κινηματογράφους με μια εικόνα στο χέρι.:loltooth:
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Pasquale

New member

Ο Pasquale αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 61 μηνύματα.
Καλά, η Εκκλησία μια ζωή ευκαιρία ψάχνει... Ο Χάρι Πότερ την πείραξε τώρα... Τα ίδια κάνανε κάποτε και στον Καζαντζάκη. Ad tuum, Domine, tribunal appello...
 

nickmarvel

New member

Ο nickmarvel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Όποιος έχει την υπομονή και το κουράγια να διαβάσει το topic στη δ/ση
https://www.e-steki.gr/showthread.php?t=21234
θα απορεί γιατί επανέρχομαι σήμερα να ενημερώσω ότι κυκλοφόρησε ήδη το τρίτο βιβλίο του Νικ Μάρβελ με τίτλο, "Ο Νικ Μάρβελ και το νησί της Αφροδίτης".

Στην ερώτηση, τού γιατί επιμένω, θα απαντήσω ότι πιστεύω ακόμη στον ειλικρινή και πολιτισμένο διάλογο με όσους έχουν πραγματικά διαβάσει κάποιο απ’ τα τρία βιβλία, μια σειρά με πολύ ενδιαφέρον, που εντάσσεται απόλυτα στο χώρο του «φανταστικού».

Σημείωση:
Το παρόν μήνυμα προέρχεται από το συγχωνευμένο θέμα "Νικ Μάρβελ... για πάντα!
".
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

tatiani1990

New member

Η tatiani1990 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών . Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Θέλω... :)

Θέλω να μιλήσω για τον Νικ Μάρβελ... :)

Θέλω να μιλήσω για τον Νικ Μάρβελ γιατί είναι ένας ήρωας που λατρεύω... :D

Θέλω να μιλήσω για τον Νικ Μάρβελ γιατί είναι ένας ήρωας, που κι εγώ κι όλα μου τα αδέλφια λατρεύουμε... :clapup:

Ο Νικ Μάρβελ είναι ένας ήρωας φαντασίας, που... κι ό,τι ο καθένας καταλαβαίνει... ;)

Θέλω να κουβεντιάσω για τον Νικ Μάρβελ με όσους... έστω και έναν, που έχουν διαβάσει κάποιο απ' τα βιβλία... Θα περιμένω μέχρι να εμφανιστεί... :whistle:
 

nickmarvel

New member

Ο nickmarvel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Θέλω... :)
Θέλω να κουβεντιάσω για τον Νικ Μάρβελ με όσους... έστω και έναν, που έχουν διαβάσει κάποιο απ' τα βιβλία... Θα περιμένω μέχρι να εμφανιστεί... :whistle:


Χαίρομαι που σε βρίσκω κι εδώ, κορίτσι.
Δεν το πίστευα όταν πήρα το email πως κάποιος ενδιαφέρθηκε να ξανανοίξει το thread μετά από τόσον καιρό.
Να συζητήσουμε όμως μεταξύ μας; Σε τι θα βοηθούσε; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουμε τα βιβλία απ' έξω κι ανακατωτά.

 

hack3r

Well-known member

Ο Τολης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Μοντέλο και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,532 μηνύματα.
Νομίζω πως το παρακάνετε αυτή τη φορά. Το Νησί της Αφροδίτης εμένα προσωπικά μου φέρνει στο μυαλό ειδωλολατρικά ιδεώδη. Δηλαδή να μην αφήνουμε τα παιδιά μας να διαβάζουμε για μαγεία και να τα στέλνουμε κατευθείαν στο στόμα του ειδωλολατρισμού . Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος που ένα τέτοιο σύγγραμα έχει το πράσινο φως από την αγία εκκλησία μας , σημάδι των καιρών που βιώνουμε. Όχι λοιπόν από εμένα στον Νικ Μάρβελ και τα λοιπά ειδωλολατρικά στοιχεία.
 

Apep

New member

Ο Apep αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 106 μηνύματα.
Θέλω
Θέλω να μιλήσω
Θέλω να μιλήσω για τον Νικ Μάρβελ
Θέλω να μιλήσω για τον Νικ Μάρβελ γιατί είναι ένας ήρωας
Θέλω να κουβεντιάσω για τον Νικ Μάρβελ με έστω και έναν


Πάντως, όποιος πιστεύει ότι τα παιδιά επειδή θα δουν πότερ, θα στραφούν στον αποκρυφισμό :eek: και δεν ξέρω τι άλλο ή με τον μάρβελ θα πάρουν τον...ενάρετο δρόμο :P πλανώνται πλάνην οικτράν.

Τα σημερινά παιδιά, έχουν τόσες επιλογές πρόσβασης σε οτιδήποτε πλέον, που δεν μασάνε ούτε αποδέχονται πρότυπα στη ζωή τους από βιβλία και ταινίες.

Έχουν ήδη καταλάβει από πολύ μικρά πια, ποιός είναι ο αληθινός "θεός". Να τον πω;

Άστο καλύτερα, όσα με διάβασαν κατάλαβαν! :D
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

merry poppins

New member

Η merry poppins αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φωτογράφος και μας γράφει απο Ιρλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 412 μηνύματα.
Τα σημερινά παιδιά, έχουν τόσες επιλογές πρόσβασης σε οτιδήποτε πλέον, που δεν μασάνε ούτε αποδέχονται πρότυπα στη ζωή τους από βιβλία και ταινίες.


:D
απο βιβλια οχι απο τηλεοραση ομως...:whistle:
 

nickmarvel

New member

Ο nickmarvel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Το Νησί της Αφροδίτης εμένα προσωπικά μου φέρνει στο μυαλό ειδωλολατρικά ιδεώδη.
Μιλάει για την Κύπρο.
Τα σημερινά παιδιά, έχουν τόσες επιλογές πρόσβασης σε οτιδήποτε πλέον, που δεν μασάνε ούτε αποδέχονται πρότυπα στη ζωή τους από βιβλία και ταινίες.
Ό,τι είναι οι γονείς, γίνονται συνήθως και τα παιδιά. Γενικά όμως έχεις δυστυχώς δίκιο.
 

Apep

New member

Ο Apep αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 106 μηνύματα.
Ό,τι είναι οι γονείς, γίνονται συνήθως και τα παιδιά
Άρα, σε αυτούς πρέπει να εστιάσουμε πρωτίστως !! :hmm:
Είδες φίλτατε που τελικά δεν είναι τυχαίο που βάζουν ωραίες κοπέλες (Kristen Stewart) και αγόρια στα προπαγανδιστικά τους; Όπως στο...twilight πχ, που στρέφει προς αιμομιξίες και άλλα βλεδυρά;

Να δες με τα μάτια σου κι εσύ, πως να μην ...παρασυρθείς? :mad:
 

Συνημμένα

Τελευταία επεξεργασία:

nickmarvel

New member

Ο nickmarvel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
δεν είναι τυχαίο που βάζουν ωραίες κοπέλες (Kristen Stewart) και αγόρια στα προπαγανδιστικά τους; Όπως στο...twilight πχ, που στρέφει προς αιμομιξίες και άλλα βλεδυρά; :mad:
Η κάθε εποχή έχει τα δικά της. Απ' ό,τι θυμούνται οι γονείς μου, πριν 20, 30, 50 χρόνια ο τρόπος που ο άνθρωπος αντιμετώπιζε τον άλλο δεν είχε τα σημερινά χάλια. Συνήθως μιλάμε για χάσμα γενεών, αλλά η σημερινή κατρακύλα δεν έχει σύγκριση.
Πάντως στου Νικ Μάρβελ την εποχή τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. :(
 

tatiani1990

New member

Η tatiani1990 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών . Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Βλέπω ότι έλειψα λίγες μέρες και το ρίξατε στη συζήτηση...
Το Νησί της Αφροδίτης εμένα προσωπικά μου φέρνει στο μυαλό ειδωλολατρικά ιδεώδη.
Ξεχασμένε, ο nickmarvel θέλει να πει ότι το τρίτο βιβλίο σχετίζεται με την Κύπρο και κάνει αναφορές στον αγώνα της ΕΟΚΑ με πολλά ιστορικά στοιχεία της εποχής. :)
απο βιβλια οχι απο τηλεοραση ομως...
Δυστυχώς η TVούλα είναι πρωταγωνίστρια σε κάτι τέτοια... :/:
Άρα, σε αυτούς πρέπει να εστιάσουμε πρωτίστως !!
Είδες φίλτατε που τελικά δεν είναι τυχαίο που βάζουν ωραίες κοπέλες (Kristen Stewart) και αγόρια στα προπαγανδιστικά τους; Όπως στο...twilight πχ, που στρέφει προς αιμομιξίες και άλλα βλεδυρά;
Να δες με τα μάτια σου κι εσύ, πως να μην ...παρασυρθείς?
Όταν τους τελείωσε ο "καλός μάγος"... ξέθαψαν τον "καλό βρικόλακα"... έχει ένα ωραίο άρθρο σχετικό...
https://www.impantokratoros.gr/neo-vampirismos.el.aspx
Όσο για ωραίες κοπέλες κι αγόρια... στην πρώτη γραμμή του promotion... :whistle:
Να συζητήσουμε όμως μεταξύ μας; Σε τι θα βοηθούσε; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουμε τα βιβλία απ' έξω κι ανακατωτά.
Συζητάμε γιατί κι οι δυο μας αγαπάμε το Νικ Μάρβελ, που είναι μια ωραία και περιπετειώδη σειρά με πολλή αγωνία για τη συνέχεια.
BTW
... εσύ που έχεις μεγαλύτερο μέσον στον κ. Γιάννη... τι λένε? ακούγεται τπτ για 4ο βιβλίο? ;)
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top