30-05-24

20:07

Η γενιά που ψάχνει συγκάτοικο
Τρεις 20άρηδες περιγράφουν στην «Κ» πώς η ανάγκη να μοιράζονται ενοίκια και λογαριασμούς έκανε τη συγκατοίκηση τρόπο ζωής, όπως αποτυπώνει και πρόσφατη έρευνα της πλατφόρμας MyRoomie.
Είναι κάτι που δε συνηθίζεται στην Ελλάδα αλλά φαίνεται πως ξεκινάει σιγά σιγά να υπάρχει. Τί γνώμη έχετε;
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.499 μηνύματα.

30-05-24

20:10
![]()
Τρεις 20άρηδες περιγράφουν στην «Κ» πώς η ανάγκη να μοιράζονται ενοίκια και λογαριασμούς έκανε τη συγκατοίκηση τρόπο ζωής, όπως αποτυπώνει και πρόσφατη έρευνα της πλατφόρμας MyRoomie.www.kathimerini.gr
Είναι κάτι που δε συνηθίζεται στην Ελλάδα αλλά φαίνεται πως ξεκινάει σιγά σιγά να υπάρχει. Τί γνώμη έχετε;
Η γνώμη μου ειναι γενικά αρνητική να νοικιάσω σπίτι στην Αθήνα. Ειναι υπερ εκτιμημένη περιοχή. Οπότε δεν θα συγκατοικούσα με κανεναν άγνωστο θα δηλωνα ενα νησί που σε κάποια τα ενοικια ειναι 250-300 ευρω και θα πηγαινα εκεί.
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος
Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15.297 μηνύματα.

30-05-24

20:13
Εδώ είναι πολύ σύνηθες πάντως. Ακριβώς απέναντι μου είναι ένα μεγάλο σπίτι, 100τμ σίγουρα και το μοιράζονται τρία άτομα μεταξύ τους, άγνωστα μεταξύ τους. Ο ιδιοκτήτης (εχούμε τον ίδιο γι’αυτο και το γνωρίζω) βρήκε ξεχωριστα τον καθένα τους. Ετσι δε νιωθω και τόσο άνετα, να μοιράζομαι τους ίδιους κοινόχρηστους χώρους με άγνωστα άτομα. Ωστόσο το προτιμούν πολλοί γιατί ρίχνει κατά πολύ την τιμή των εξόδων του σπιτιού. Εγώ σκέψου δινω 750, για το 1/5 των τ.μ κι αυτοί δίνουν κοντά στα 600 ευρώ κι το δωμάτιο τους μόνο ειναι όσο το σπίτι μου ξερωγω.![]()
Τρεις 20άρηδες περιγράφουν στην «Κ» πώς η ανάγκη να μοιράζονται ενοίκια και λογαριασμούς έκανε τη συγκατοίκηση τρόπο ζωής, όπως αποτυπώνει και πρόσφατη έρευνα της πλατφόρμας MyRoomie.www.kathimerini.gr
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, επαγγέλλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει από Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.833 μηνύματα.

30-05-24

22:58
Είμαι χρονιά στη συγκατοίκηση και υπό τις σωστές προϋποθέσεις την προτιμώ απο το να νοικιάζω μονος. Βρίσκω αρκετά χρήσιμο να έχεις άτομο στο σπίτι, από κάτι μικρό τύπου "ξέχασα να πάρω λάδι θέλω να μαγειρέψω" έως "χτύπησα το πόδι και χρειάζομαι βοήθεια" (true stories). Οσο για το οικονομικό, θα μπορούσα να νοικιάσω μονος, αλλα δε βλεπω τον λόγο να παω σε μικρότερο μέρος απ'οτι είμαι τώρα και να πληρώνω 700+ παραπάνω στο νοικι.
Στα 4 χρόνια που είμαι Νορβηγία, η οικονομική διαφορά αυτή ήταν αρκετή για να μαζέψω αρκετά χρήματα για αγορά σπιτιού, αν αποφασίσω ότι το θέλω.
Στα 4 χρόνια που είμαι Νορβηγία, η οικονομική διαφορά αυτή ήταν αρκετή για να μαζέψω αρκετά χρήματα για αγορά σπιτιού, αν αποφασίσω ότι το θέλω.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.054 μηνύματα.

30-05-24

23:28
Το βλέπω αρνητικά γιατί δεν είναι θέμα επιλογής αλλά ανάγκης. Κατάντια να σε έφτασαν σε σημείο ούτε ένα σπίτι να μη μπορείς να νοικιάσεις ούτε καν σε υποβαθμισμένη περιοχή. Ο ραγιάς όμως σκύβει το κεφάλι.
Αλλά και εκτός ανάγκης προσωπικά μετά τον στρατό (αν δεν κάνω τα περίεργα μου) θα επιδιώξω συγκατοίκηση. Αξίζει περισσότερο η φάση.
Αλλά και εκτός ανάγκης προσωπικά μετά τον στρατό (αν δεν κάνω τα περίεργα μου) θα επιδιώξω συγκατοίκηση. Αξίζει περισσότερο η φάση.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 32 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...