Γειά σου κι εσένα και καλωσόρισες στην παρέα μας!
Όπως ανέφερες κι εσύ, ΜόνοΣ, καθένας έχει τα όριά του κι αυτά είναι διαφορετικά για κάθε άτομο. Το να πιστέψει κάποιος ότι βιώνει την απόγνωση κατ' αποκλειστικότητα (και άρα μόνο αυτός έχει φτάσει στα όριά του και άρα κανείς δεν τον καταλαβαίνει) είναι δείγμα εγωισμού ή έστω εγωκεντρισμού...
Τα προβλήματα των ανθρώπων μοιάζουν πολύ μεταξύ τους! Αν κάνεις μια βόλτα στο φόρουμ, θα δεις πολλά προσωπικά προβλήματα να μοιράζονται και πολλούς να συμμερίζονται τη Χ ή την Ψ κατάσταση, γιατί...την έχουν ζήσει!!
Από την προσωπική μου εμπειρία, η ίδια η εξομολόγηση του προβλήματος, είναι λυτρωτική για όποιον βρει το θάρρος να την κάνει. Λες και μόλις ακούσεις τον εαυτό σου να βάζει σε λέξεις αυτό που σε προβληματίζει, το έχεις αποδυναμώσει... Πόσο μάλλον όταν αυτή σου η εξομολόγηση βρίσκει ανταπόκριση σε αυτιά και καρδιές που έχουν κι εκείνες πονέσει.
Αυτό φαντάζομαι, θα έκανε τον καθένα να αισθανθεί λιγότερο μόνος...
Όσο για την "εκτέλεση της απόφασης που κάποιοι άλλοι παίρνουν για μας", προσωπικά δε θα επέτρεπα σε κανέναν να μου επιβάλει κάτι, ειδικά μη αναστρέψιμο, αν πρώτα δεν πολεμούσα με όση δύναμη μπορούσα να συγκεντρώσω μέσα μου!
Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δηλώσουμε υπεύθυνοι για τις αποφάσεις μας! Να αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας και των πραξεών μας!
Γιατί βέβαια όποιος σκεφτεί "θα αυτοκτονήσω και θα δείτε εσείς" το μόνο που καταφέρνει είναι να χάσει τη ζωή του. Υπάρχουν καλύτεροι μέθοδοι εκδίκησης, που τουλάχιστον είσαι παρόν να δεις τα αποτελεσματά τους!

Καλύτερη εκδίκηση ας πούμε είναι η ...επιτυχία!
Έχω βρεθεί σε απόγνωση...και ξέρεις τι με έσωσε; Τα όνειρά μου!
Τα όνειρά μας δε μπορεί κανείς να μας τα πάρει. Αρκεί να μη πάψουμε να πιστεύουμε στην ικανότητά μας να ονειρευόμαστε...
Και πάλι καλωσόρισες!