Η εικονα που "χαλαει" ειναι αυτη της τέλειας γυναικας με την οποια μας βομβαρδιζουν συνεχως ωστε απο τη μια να νιωθουμε ανασφαλείς και απο την αλλη να καταναλωνουμε σα τρελοι. Τοσο πεταχτα αυτια που να κανουν μια εμφανησιμη να νιωθει τοσο ασχημα για τον εαυτο της, δεν εχω δει ποτέ. Μυτη, ναι βλεπουμε σχετικα συχνα.Και ακομα και σε αυτο, δεν εχουν ολες καταθλιψη αν δεν την ισιωσουν
. Αλλα δε θα τα χαλασουμε και για μια μυτη. Δεν ειναι ουτε μεγαλο, ουτε ριψοκινδυνο χειρουργειο.
Μα τι λες?
Ειναι πρακτικα τα πραγματα. Οι περισσοτερες γυναικες που θα εχουν π.χ πεταχτα αυτακια θα προσπαθουν να μην τα πιανουν πανω κ.ο.κ....το οτι διαφερουν απο το συνολο και κανει "μπαμ" δημιουργει κομπλεξ...Μα ειναι απλο, απορω πως δεν το καταλαβαινεις..Και δεν ειπα οτι γινονται καταθλιπτικοι, αλλα να εισαι σιγουρος πως αρκετοι περνανε περιοδικα μελαγχολια για τετοιους λογους....
Αυτο δε στεκει. Επειδη εχει αρνητική εννοια το βαφτιζεις κατι αλλο ; Τα πραγματα ειναι αυτα που ειναι, ειτε μας αρεσουν ειτε οχι. Με την ιδια λογική, και το να δερνεις εναν εφηβο για να "μαθει", δεν ειναι μπαλωμα....επειδη εχει αρνητική εννοια.(εκτος αν εννοεις κατι που δεν ανεφερες).
Τι δε στεκει ? Εσυ το λες μπαλωμα, εγω το λεω διορθωση....Και αυτο που ειπα ειναι οτι η λεξη μπαλωμα δε μου κανει γιατι εχει αρνητικη εννοια...
Δυστυχως. Αλλα δε πιστευω να την επικροτει κανείς...Άλλο τι συμβαινει,και αλλο αυτο που ειπα εγω : τι επρεπε να συμβαινει. Αρα ειναι μπαλωμα ή δεν ειναι;
Αν την επικροτει κανεις? Εγω θα σε ρωτουσα ποιος απο αυτους που ειναι ματαιοδοξος (ειτε λιγο ειτε πολυ) εχει τα γκατς να το παραδεχτει...
Εμενα παντως η λεξη αυτη και ο,τι εκφραζει, δε με φοβιζει...
Παρεμνηνευεις. Δεν ειπα οτι ειναι κακο και αφυσικο να μην θελουμε να αρεσουμε. Ειπα οτι δε πρεπει να μετραμε την αξια μας πανω στον πλανητη, τοσο πολυ με βαση το σωμα μας. Ισως φταιω εγω που εχω την παραξενη ιδεα οτι ειμαστε ψυχες με μεταφορικα μεσα τα σωματα, και οχι κενα σωματα. Αν παρομοιασουμε με αυτοκινητα, ειναι σχεδον σαν να κρινουμε τον καθενα απο το τι αυτοκινητο εχει.Το ξερω οτι αυτο που λεω ειναι δυσκολο, και το ξερω οτι κανεις μας δεν απαλλασεται τελειως απο το σωμα. Ομως ουτε λεω "ε...ξεκινησαμε να ξεστρατιζουμε....ας βοηθησω κι εγω σε αυτο, γιατι δε μπορω να νιωσω καλυτερα για τον εαυτο μου διαφορετικα".
Μα οταν καποιος θελει να αρεσει, αυτοματα ειναι ματαιοδοξος.....ειτε θες να αρεσεις ειτε οχι...διαλεξε...
Και καλως ή κακως, ζουμε σε μια εποχη που η επιστημη μας παρεχει αυτη τη δυνατοτητα σε ενα πολυ μεγαλο βαθμο...Δε βρισκω κανενα λογο για να μην το εκμεταλλευτουμε, εαν θελουμε...
Δε διαφωνω σε αυτο που λες περι ψυχης...αλλα εγω εχω μαθει να ξεχωριζω το μεσα απο το εξω...
Ισως το μεσα να ειναι πιο σημαντικο απο το εξω, αλλα αυτο δε σημαινει πως αρκει το μεσα απο μονο του...
Αυτο που εθεσες μεσα στα εισαγωγικα δεν το επιασα... 
Οκ, ας πουμε οτι δε σημαινει αυτο. Τι άλλο σημαινει αντι γιαυτα ;
Οτι εχει την αναγκη, στο συγκεκριμενο που ανεφερα, να μην διαφερει απο την πλειοψηφια...να νοιωθει ομορφα με τον εαυτο της...Γιατι μπορει η εμφανιση να μην εχει την υψιστη σημασια στη ζωη ενος ατομου, αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν εχει....
Ουτε εγω ομως το ειπα. Ειπα οτι υπαρχου και ατομα που επειδη ειναι ασχημα ή θεωρουν τον εαυτο τους ασχημο, δε νιωθουν οτι μπορουν να συναγωνιστουν άλλα, νιωθουν οτι "μενουν πισω". Δεν ειπα οτι το υπολοιπο κοιν.συνολο τα πεταει εξω.
Γιατι μηπως αυτο δεν ισχυει που μολις ειπες? Η εμφανιση παιζει ρολο σε πολλους τομεις της καθημερινοτητας....στη δουλεια μας, στην ευρεση συντροφου κ.ο.κ
Δηλαδη τι? Να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας?
Σκεψου ποσο πιο ελευθερη θα αισθανοσουν ομως, αν απλα you didnt give a damn
Ή τουλαχιστον you didnt give a damn για χαρακτηριστικά που εχουν χιλαιδες αλλα ατομα (και αρα δε σε κανουν να ξεχωριζεις σαν εξωγηινη).
Κοιτα, εγω προσωπικα αισθανομαι μια χαρα "ελευθερη" γιατι ο θεουλης ηταν πολυ γενναιοδωρος μαζι μου....
Η αδερφουλα μου ομως μεχρι πριν 3 χρονια δεν ενοιωθε και τοσο ελευθερη, που μεχρι τα 25 της δεν ειχε τολμησει να πιασει αλογοουρα τα μαλλακια της, γιατι θα φαινονταν τα πεταχτα αυτακια της και θα μαγνητιζε τα βλεματα των αλλων με τετοιον τον τροπο με τον οποιο δεν ηθελε....
Εκανε τη μικροεπεμβεσουλα και τωρα νοιωθει μια χαρα "ελευθερη"
Τιποτα δεν ισοπεδωσα. Αν ισοπεδωνα θα ελεγα "κανενας δε πρεπει να κανει καμια πλαστικη για κανενα λογο". Μηπως υπερβαλλεις εσυ ;

Ισα ισα ειπα οτι υπαρχουν καμποσες κατηγοριες με τις οποιες συμφωνω για πλαστική. Ομως η γραμμη μεταξύ του μετρου και της υπερβολής, θελει πολλη προσοχη. Η πλαστικη ξεκινησε για να βοηθησει τις κατηγοριες που προανεφερα. Το οτι θα επεκτεινοταν για να εκμεταλευτει την ματαιοδοξια μας, ηταν σιγουρο. Και εμεις το επιτρεπουμε. Αν παρει καποιος καλυτερα ρουχα, δεν ειναι ο ιδιος απο μεσα ; Αν παρει καλυτερο αυτοκινητο, δεν ειναι ο ιδιος απο μεσα ; Το οτι ζουμε σε ενα κοσμο "φαινεσθαι", somehow, doesnt justify embracing it.
Ξερεις τι θελω να πω...μην πιανεσαι απο μια λεξη...Αλλο να παω να διορθωσω μια ρυτιδα εκφρασης στο μετωπο που εχω απο τα 15 μου και να το κανω στα 30 + και αλλο να παω να διορθωσω μια γαμψη μυτη, προγναθισμο, υπογναθισμο, "ανυπαρξια" στηθους κ.ο.κ....
Οταν αυτα εσυ τα θεωρεις υπερβολικα...τοτε για τα δικα μου (παντα) στανταρντς εισαι ισοπεδωτικος....
Και εχω κουραστει να ακουω συνεχεια μπλα μπλα μπλα για το "μεσα", ενω ολοι (εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων) κοιταμε περαν του δεοντος την εξωτερικη μας εμφανιση...Ξερεις αυτα τα κοινοτυπα "με εδιαφερει το πνευμα και οχι η εμφανιση ενος ατομου" κ.ο.κ. δεν τα μπορω πλεον..τα βαρεθηκα...Εχω την εντυπωση οτι δυσκολευομαστε να ειμαστε ειλικρινεις πρωτα με τον εαυτο μας και μετα με ολους τους υπολοιπους...
Δηλαδη που το κακο να παραδεχτουμε οτι ο συνδυασμος και των δυο ειναι το πακετο? Και ποιος δε θελει να ειναι ομορφο αυτο το πακετο και μεσα και εξω?
Αυτο το χεις ακουσει ; "[FONT=georgia, bookman old style, palatino linotype, book antiqua, palatino, trebuchet ms, helvetica, garamond, sans-serif, arial, verdana, avante garde, century gothic, comic sans ms, times, times new roman, serif] Beauty isn't worth thinking about; what's important is your mind. You don't want a fifty-dollar haircut on a fifty-cent head."
.
[/FONT]