και τώρα με τον Πούτιν και επειδή έχω μεγάλη σχέση με την Ρωσία και γενικά με την πρώην σοβιετική ένωση,οι άνθρωποι εύχονται τα πράγματα να γίνουν όπως ήταν παλιά.Στη σοβιετική ένωση,το επιπεδο ζωης ηταν πολυ υψηλο.Οι άνθρωποι μορφώνονταν,πηγαίνανε κινηματογράφο,διάβαζαν βιβλία,αθλούνταν,διασκέδαζαν χωρίς άγχη,χωρίς στρες.Δεν φοβόντουσαν,υπήρχε ασφάλεια έξω στους δρόμους.Ήταν άνθρωποι άλλου επιπέδου.Αν ποτε γνωρίσετε ,πραγματικά γνωρίσετε ανθρώπους από κει που μεγάλωσαν εκεί και μορφώθηκαν θα καταλάβετε τι εννοώ.Για
νορμάλ ανθρώπους,η ζωή εκεί ήταν σχεδόν παράδεισος.Και φυσικά δεν τους απασχολούσε το θέμα της ελευθερίας του λόγου γιατί φυσικά εκφράζονταν ελεύθερα.Όσους έχω γνωρίσει και έχω γνωρίσει πολλούς γιατί η μαμά μου αν και ελληνίδα μεγάλωσε εκεί,κανείς δεν ένιωσε ποτέ πως του στερούνταν το παραμικρό δικαίωμα.Δυστυχώς κανείς δεν πρόκειται να πιστέψει όσα λέω γιατί φυσικά κανείς δεν πιστεύει πως μπορεί να υπάρξει τέτοια ζωή.Πως υπάρχει τέτοια ελευθερία.Τέλος πάντων,ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει ή καλύτερα ότι τον βολεύει.
Όσον αφορά την κατάσταση στην Ρωσία σήμερα,ο Πούτιν κερδίζει τις εκλογές γιατί έχει καταφέρει να ενώσει όλους όσους ζούνε στην Ρωσία.Όχι τους Ρώσους αλλά όσοι ζουν στην Ρωσία.Στην Ρωσία υπάρχουν 150 διαφορετικές εθνικότητες και 480 περίπου φυλές.Εκφράζει και τους κομμουνιστές,και τους πατριώτες και τους φιλελεύθερους και τους δημοκράτες και τους σοσιαλιστές.Θέλει να ξαναδημιουργήσει την σοβιετική ένωση και να κανει την ζωη των Ρωσων όπως ακριβώς ήταν πριν.Το έχει πει ο ίδιος αοιχτά όπως ακριβώς το γράφω.
Στις τελευταίες εκλογές δημιουργήθηκε αυτή η μικροφασαρία στην μόσχα με τις συγκεντρώσεις (και λέω μικροφασαρία γιατί ούτε οι ρώσοι δεν καταλαβαν ακριβως τι έγινε...λίγες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους φωναζοντας τίποτα συγκεκριμένο όπως μου είπαν μοσχοβίτες) επειδή οι άθρωποι θέλουν ακριβώς εκείνη την ζωή που είχαν πριν την κατάρευση της σοβιετικής ένωσης και ελπίζουν ότι το κομμουνιστικό κόμμα θα μπορέσει να γυρίσει το χρόνο πίσω.Τα ποσοστα τουκομμουνιστικού κόμματος στη ρωσία είναι 18% και είναι δευτερο κόμμα.
Εγώ θα έλεγα καλύτερα να μην διαβάζεται βιβλία που τα έχουν γράψει άνθρωποι που δεν ζούσαν εκεί και δεν έχουν πάει ούτε μία φορά στην ζωή τους.Καλύτερα να συζητάτε με ανθρώπους που ζούσαν εκεί και να σκέφτεστε πάντα γιατί κάποιος θα έλεγε αυτά που σας λέει.Δεν είναι κακό να βάζουμε που και που το μυαλό μας να δουλεύει....
(Όσον αφορά τον Στάλιν,όσοι δεν ήθελαν το κακό της πατρίδας τους ,δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα.Όχι ότι τον δικαιολογούμε αλλά πολύ καλό χωρίς κακό,δεν γίνεται.Πως να το κάνουμε;;

)