έχω πάει για 15 μέρες Αμερική (ναι οκ δεν είναι και ο πλεόν καταλληλότερος χρόνος για να βγαλει κάποιος συμπερασματα) και έχω πάει για διακοπες... που συνήθως όταν πας για διακοπες βλεπεις μόνο τα καλα μιας χώρας.... δεδομένου ότι πας και στα τουριστικά μερη και όχι στις μαυρες συνοικίες....
Κι όμως.... ο ρατσισμός ήταν διάχυτος... το διέκρινα παντού... με χάλασε...
Με χάλασε που νοίκιασα αυτοκίνητο και μέσα στις οδηγίες ήταν ότι να παρακάρω το αυτοκίνητο σε φωτεινά σημεία και όταν το ξεπαρκάρω να κοιτάω από κάτω για "περίεργα αντικέιμενα - κουτια - σακουλες"
Με χάλασε που οι αυτοκινητόδρομοι τους δεν ήταν καλύτεροι απ της Ελλάδας....
Με χάλασε που χαθήκαμε με το αμάξι και βρεθήκαμε σε μια συνοικια - γκετο μαύρων και φτωχων που δεν ειχαν στον ήλιο μοίρα και ζουσαν σε παράγκες....
Όλα αυτα τα ειδα χωρις να προσπαθησω να δω τα "κακα" της χώρας... είπαμε, διακοπες ειχα παει, όχι απεσταλμενη του σωματίου κατά των ΗΠΑ
Εχω επίσης φίλο αμερικανο... λατινοαμερικάνο που ζει στο Μαϊάμι...
Πυκνά συχνά μιλάμε ώρες στο τηλέφωνο και φυσικά πολλές φορές συζητάμε και για κοινωνικοπολιτικες καταστασεις
Ο λαός εκει ως επί το πλήστον δεν έχει ιδέα τι γίνεται παραεξω... η παραπληροφόριση σε ολο της το μεγαλείο.... οι απλοί άνθρωποι κατηγορουν την ίδια την αμερική καθώς και τα καμώματα της....
επιμένω... δεν είμαι κατα των επιτευγμάτων της... απλά δεν την θεωρώ και την καλύτερη....
Δεν είναι η χωρα των ευκαιριων όπως πίστευαν στο παρελθόν οι μετανάστες που έπλυναν χιλιομετρα πιατα....
Είναι η χώρα του καπιταλισμού που ο πλούσιος γίνεται πλουσιοτερος και ο φτωχός φτωχότερος (πράγμα που καποιοι θεωρουν καλο... σεβαστόν!)
Είναι η χωρα που αν εχεις φραγγα θα σπουδασεις και θα γίνεις αστερι και μαματος και θα εχεις και μαμω τις ευκαιριες... αν δεν έχεις όμως.... η βάρκα βούλιαξε σε κάποιο χαμπουργκεράδικο να πλένεις πιάτα ή να ψήνεις μπιφτέκια και να περιμένεις το 5λεπτο διάλειμμα για να βγεις στην αυλή να ανάψεις τσιγάρο...
όχι, δεν πιστεύω ότι είναι καλύτεροι από εμάς... ή απ τους άλλους...
εχει τα θετικά της αλλα και τα αρνητικά της όπως κάθε άλλη χωρα