Έχοντας εμπειρίες άλλων δεκαετιών θα ήθελα να θέσω ένα θέμα προς συζήτηση .Μικρό παιδί πολλές φορές παίζοντας ανέμελα στις γειτονιές του πόλης που μεγάλωσα και όπως όλα τα παιδιά με την αθωότητα που τα διακρίνει ιδρωμένος έτρεχα στην αυλή κάποιου σπιτιού και ζητούσα ένα ποτήρι νερό να ξεδιψάσω το οποίο μου προσέφεραν πάντα με χαμόγελο και συστάσεις να μην ιδρώνω ,αυτή η παιδική μου αφέλεια και αθωότητα για ένα ποτήρι νερό όταν το είχα ανάγκη με ακολουθούσε πιστά σε όλη την διάρκεια της ζωής μου .
Μεγάλωσα , σπούδασα ,πήγα στρατό ,μπήκα στο αμόνι της ζωής και ακόμη πίστευα στο ίδιο πράγμα ..της αφέλειας του νά ζητήσεις κάτι τόσο απλού απο έναν συνάνθρωπο σου ( ένα ποτήρι νερό ) και να σου δοθεί .
Σε πρόσφατη συζήτηση με φίλους όταν τέθηκε για κουβέντα το θέμα της σημερινής κοινωνίας και του "χάσματος" μεταξύ των ανθρώπων της διπλανής ή της πιό πέρα πόρτας εγώ έθεσα την ερώτηση , αν τους χτυπούσε κάποιος την πόρτα και ζητούσε ένα ποτήρι νερό τί θα έκαναν ;
Οι απαντήσεις που πήρα βεβαίωσαν ένα πράγμα στο μυαλό μου , ότι το να κερδίσεις σήμερα την αξιοπιστία του άλλου για ένα τόσο μικρό πράγμα ( ένα ποτήρι νερό ) δεν είναι εύκολο όσο φαίνεται .
Εσείς τι γνώμη έχετε πάνω στο θέμα , θα δίνατε σε έναν άνθρωπο που θα χτυπούσε την πόρτα σας ένα ποτήρι νερό χωρίς δεύτερη σκέψη ή θα κάνατε κάτι άλλο ;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.