Η επικαιρότητα εν συντομία

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Σύνοδος Κορυφής: Δέσμευση, για “γερμανικού τύπου” διάσωση της Ευρωζώνης και της ΕΕ

ενα σχολιο μετραει,,δειτε..

Τὸ ἕνα –καὶ μόνο- γινάτι τῆς Μέρκελ

Ἰδοὺ λοιπόν, γιὰ ὅσους νομίζουν ὅτι τὰ παραλέμε, γραμμένο σὲ ἁπλᾶ γερμανικά, στὴν ὀγδόη σελίδα τοῦ ἐπίσημου περιοδικοῦ τοῦ βερολινέζικου CDU (Berliner Rundschau – Das Magazin der CDU Berlin, 8. Ausgabe 2011), μὲ τὶς πρῶτες-πρῶτες προτάσεις, μὲ τὰ πρῶτα-πρῶτα «Δόξα σοι, Ἄνγκελα» τῆς ἀνταποκρίσεως ἀπὸ τὸ συνέδριο τοῦ κόμματος CDU:

“Wie haben unser Ziel erreicht: Wir haben Deutschland wieder an die Spitze geführt” – mit minutenlangem Applaus wurden diese Worte der Parteivorsitzenden Angela Merkel von den 1001 Delegierten auf den Bundesparteitag der CDU Deutschlands in Leipzig bedacht. Deutschland sei wieder Stabilitätsanker und Wachstumslokomotive in Europa.

(Ἡ ὑπογράμμιση δική μου). Δηλαδής:

«Φτάσαμε τὸν στόχο μας: ὁδηγήσαμε τὴν Γερμανία ξανὰ στὴν κορυφή» – μὲ παρατεταμένο χειροκρότημα ἀναδείχθηκαν αὐτὰ τὰ λόγια τῆς ἐπικεφαλῆς τοῦ κόμματος Ἄνγκελα Μέρκελ ἀπὸ τοὺς 1001 συνέδρους στὸ συνέδριο τοῦ CDU Γερμανίας στὴ Λειψία. Ἡ Γερμανία εἶναι καὶ πάλι ἐγγυητὴς σταθερότητας καὶ ἀτμομηχανὴ ἀνάπτυξης στὴν Εὐρώπη.

Σύνθημα τοῦ συνεδρίου: «Γιὰ τὴν Εὐρώπη – Γιὰ τὴν Γερμανία». Θυμᾶστε κάτι ποὺ σᾶς ἔλεγα γιὰ τὴν ταύτιση τῶν ἐννοιῶν «Εὐρώπη» καὶ «Γερμανία» στὴν ἀνεπίδεκτη μαθήσεως γερμανικὴ πολιτικὴ σκέψη;

Διαπίστωση πρώτη: Ὅλη ἡ Εὐρώπη βουλιάζει, τὰ κράτη τρέμουν τὸ ἕνα μετὰ τὸ ἄλλο, καὶ τί βρῆκε νὰ πεῖ ἠ Καγκελλάριος; «Τὰ καταφέραμε! Εἴμαστε στὴν κορυφή!».

Διαπίστωση δεύτερη: Προφανῶς, αὐτὸς ὁ στόχος δὲν ἐγκαταλείφθηκε ποτέ: ἦταν, εἶναι καὶ θὰ εἶναι ἡ ὀνείρωξη τῆς Γερμανίας, ἁπλῶς μόλις τώρα φτάσαμε στὸ σημεῖο «καὶ διατί νὰ τὸ κρύψωμεν ἄλλωστε».

Διαπίστωση Τρίτη καὶ φαρμακερή: ἡ Καγκελλάριος καὶ ὁ Συντάκτης νιώθουν τὴν ἀνάγκη νὰ χρησιμοποιήσουν, σὲ τέσσερις σειρές, δύο φορὲς τὴν λέξη «wieder», ξανά. «Ἡ Γερμανία ξανὰ στὴν κορυφή, ἡ Γερμανία καὶ πάλι ἀτμομηχανὴ τῆς Εὐρώπης». Ρωτῶ, ὁ ἀδαής: ξανά, ὡς πρὸς πότε ἀκριβῶς; Προφανῶς ὄχι ἐπὶ χωρισμένης Γερμανίας, ἄρα προφανῶς ὄχι μεταπολεμικά. Προφανῶς ὄχι μετὰ τὴν ἐπανένωση, διότι τότε δὲν ἐξηγεῖται τὸ «ξανά»: ἡ πορεία εἶναι μᾶλλον εὐθεία ἀνοδικὴ ἔκτοτε, χωρὶς μεγάλα ζὶγκ-ζάγκ. Ἄρα; Πότε; Γλῶσσα λανθάνουσα τ’ ἀληθῆ λέγει!

Μὲ τὶς ὑγεῖες μας.

Νὰ μνημονεύσω δύο στιγμὲς Θάτσερ: πρῶτον, τὸν τρόμο της, κραδαίνουσα τὸν χάρτη τῆς Γερμανίας πρὸ τοῦ Μιτεράν, γιὰ τὸ ἐνδεχόμενο ἐπανένωσης. Καὶ τὴν βεττανικώτατη ἀτάκα της τὸ 1990, ποὺ ἡ ἐθνικὴ Γερμανίας νίκησε τὴν ἐθνικὴ Ἀγγλίας στὸ ποδόσφαιρο, ὅταν ὁ Χέλμουτ Κὸλ σχολίασε ὅτι οἱ Βρεττανοὶ ἔχασαν στὸ ἐθνικό τους σπὸρ ἀπὸ τοὺς Γερμανούς. Ἡ Μάργκαρετ Θάτσερ ἀπάντησε: «Δὲν πειράζει, ἄλλωστε κι ἐμεῖς τοὺς νικήσαμε δύο φορὲς σ’ αὐτὸν τὸν αἰῶνα στὸ δικό τους ἐθνικὸ σπόρ».

ἀνταποκριτὴς ἐκ Γερμανίας
Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς


ενας νεος οικονομικος πολεμος πια παει να ξεκινησει,,στην ευρωπη,,η Γερμανια ποτέ δεν το εβαλε κάτω απο το να κατακτησει την ευρωπη..

βλεποντας τα λογια,ανατριχιλα σε πιανει..

μονο η αγγλια της διεφευγε..

αλλα δυο φορες αυτοκαταστραφηκε,,
να δουμε..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

D_G

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,938 μηνύματα.
Ματωμένο φεγγάρι




Το φεγγάρι θα βαφτεί κόκκινο από το ηλιακό φως που ανακλά πάνω του η Γη (Φωτογραφία: ΑΠΕ)

Αθήνα: Μια εντυπωσιακή κόκκινη Σελήνη θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το απόγευμα του Σαββάτου, λίγο μετά τις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Πρόκειται για την τελευταία ολική έκλειψη Σελήνης για το 2011, η εξέλιξη της οποίας θα ξεκινήσει γύρω στις 13:33, ενόσω δηλαδή ο φυσικός μας δορυφόρος θα βρίσκεται ακόμη κάτω από τον ορίζοντά μας.

«Μπορεί η ολική φάση του φαινομένου να μην είναι ορατή από την Ελλάδα, θα μπορέσουμε εντούτοις να δούμε τη Σελήνη καλυμμένη με το πέπλο της γήινης παρασκιάς που θα χρωματίζει την επιφάνειά της με το χαρακτηριστικό κεραμιδί χρώμα της μερικής φάσης της έκλειψης» εξηγεί ο διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου, κύριος Διονύσης Σιμόπουλος.

«Αν και όχι τόσο θεαματική όσο μία ολική ηλιακή έκλειψη εν τούτοις η όψη μιας ολικής έκλειψης Σελήνης είναι κι αυτό ένα από τις υπέροχες εικόνες του ουρανού. Και αυτό γιατί ενόσω η Σελήνη κρύβεται πίσω από τη σκιά της Γης, η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός πάνω στον πλανήτη μας «χρωματίζει» με μια παράξενη κεραμιδί απόχρωση τον δορυφόρο μας κάνοντάς τον να φαίνεται σαν "ματωμένος"» προσθέτει ο κύριος Σιμόπουλος.




Κόκκινο θέαμα με τρεις πρωταγωνιστές


Οπως τονίζει ο διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, τρεις θα είναι συνολικά οι πρωταγωνιστές της έκλειψης: ο Ήλιος, η Σελήνη και η Γη.

«Για να συμβεί όμως μία έκλειψη απαιτείται η ευθυγράμμιση των τριών αυτών ουράνιων σωμάτων. Έτσι, παρά το γεγονός ότι η Σελήνη περιφέρεται γύρω από τη Γη σχεδόν μία φορά το μήνα, δεν έχουμε εκλείψεις κάθε μήνα. Για να κατανοήσουμε γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο, ας υποθέσουμε ότι μία ευθεία γραμμή περνάει από το κέντρο του Ήλιου και της Γης και εκτείνεται στην άλλη της πλευρά. Αν η Σελήνη στη διαδρομή της γύρω από τη Γη περνούσε ακριβώς πάνω τη συγκεκριμένη γραμμή τότε θα είχαμε εκλείψεις κάθε μήνα, τόσο ηλιακές, όσο και σεληνιακές» λέει.

Σύμφωνα με τον κύριο Σιμόπουλο, ο μεγαλύτερος αριθμός σεληνιακών και ηλιακών εκλείψεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν στη διάρκεια ενός χρόνου είναι επτά - όπως έγινε το 1935 με πέντε ηλιακές και δύο σεληνιακές εκλείψεις και το 1982 με τέσσερις ηλιακές και τρεις σεληνιακές εκλείψεις.

Αντίθετα, οι λιγότερες εκλείψεις που μπορούν να παρατηρηθούν μέσα σε διάστημα 365 ημερών είναι δυο και αυτές ηλιακές, όπως και έγινε το 1984. Παρά το γεγονός ότι συνήθως οι σεληνιακές εκλείψεις προηγούνται ή ακολουθούν τις ηλιακές εκλείψεις με διαφορά 15 ημερών, εν τούτοις οι ηλιακές εκλείψεις είναι πολύ πιο συχνές.

Το κρυφτό της Σελήνης πίσω από τη σκιά της Γης θα διαρκέσει μέχρι τις 19:30 και ο «ματωμένος» δορυφόρος μας θα είναι ορατός από όλη τη χώρα.

Βήμα Science

(Για να δούμε τι θα δούμε.....)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Σύνοδος Κορυφής: Δέσμευση, για “γερμανικού τύπου” διάσωση της Ευρωζώνης και της ΕΕ

ενα σχολιο μετραει,,δειτε..




ενας νεος οικονομικος πολεμος πια παει να ξεκινησει,,στην ευρωπη,,η Γερμανια ποτέ δεν το εβαλε κάτω απο το να κατακτησει την ευρωπη..

βλεποντας τα λογια,ανατριχιλα σε πιανει..

μονο η αγγλια της διεφευγε..

αλλα δυο φορες αυτοκαταστραφηκε,,
να δουμε..


Ποιά λόγια ακριβώς; Του τύπου ο οποίος θεωρεί ότι η πτώση του τοίχους ήταν κάτι κακό; Ως συνήθως αντιλαμβάνεσαι μεγέθη μονοσήμαντα, όπως τα κράτη χωρίς αντίρροπες δυνάμεις. Η Γερμανία εκτός από την Μέρκελ με την έντονα καιροσκοπική φύση έχει και ισχυρές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Ανατριχίλα να σε πιάνει που σε μια Ευρώπη των 27 η Βρετανία προκαλεί τριγμούς και δυσκολίες στην ανασυγκρότηση της ΕΕ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Η Γερμανία εκτός από την Μέρκελ με την έντονα καιροσκοπική φύση έχει και ισχυρές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.
και σε γω σε αυτες ελπιζω


μακαρι να βρει ειρηνικα το δρομο της η ευρωπη..τοσους αιωνες αιμα εχυσε..

μην τα χαλασει ολα τωρα..:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

D_G

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,938 μηνύματα.
«Ellada, agapi mou»: άρθρο για την Ελλάδα στη Monde


Σε άρθρο του στην γαλλική εφημερίδα «Le Monde» με τίτλο «Ellada, agapi mou», ο Etienne Roland, πρώην διευθυντής της Γαλλικής Σχολής στην Αθήνα και καθηγητής της ελληνικής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Paris I Panthéon, καυτηριάζει την εικόνα που δίνεται για την χώρα μας από τα ξένα ΜΜΕ και όχι μόνο.
O καθηγητής εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα μας την οποία χαρακτηρίζει κοιτίδα του πολιτισμού.

«Αισθάνομαι βαθιά ταπεινωμένος, όταν μία εφημερίδα τολμά να ισχυρίζεται, ότι η Ελλάδα είναι μία» χώρα ίσως λιγότερο «ευρωπαϊκή» απ’ ό,τι φαίνεται», σημειώνει και προσθέτει:
«Νιώθω ταπεινωμένος, όταν οι Γάλλοι συμπατριώτες μου κάνουν αυτό το κακό στην ιστορία και παρουσιάζουν το μύθο του Έλληνα ψεύτη και πονηρού».

Στη συνέχεια ο κ. Roland, εξηγεί γιατί η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα και σίγουρα είναι περισσότερο ευρωπαϊκή από χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία.

«Δεν θα σταθώ παρά σε μερικά σημεία. Αν η Ελλάδα δεν είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, ποιος αξίζει αυτόν τον τίτλο; Οι Γερμανοί ή η δόλια Αλβιόνα, της οποίας ο πιο μεγάλος της ποιητής Byron, έχει ήδη κατηγορηθεί για την λεηλασία της χώρας του Ομήρου;

Πιο ευρωπαϊκή είναι η Αγγλία που δεν θέλει καμία ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και κυρίως σε εκείνες τις χώρες που της στοιχίζουν χρήματα; Δεν είναι αυτή που έφερε στην Ελλάδα τον στρατό και τον βασιλιά στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου προκαλώντας έναν κατακλυσμό, τον οποίο η χώρα επρόκειτο να πληρώσει πολύ ακριβά. Και αυτό έγινε στη χώρα που μπορεί μάλιστα να καυχηθεί για την αντίστασή της κατά της ναζιστικής κατοχής», αναφέρει ο κ. Rolland.

Ο καθηγητής εξηγεί τους λόγους ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν ήθελε την επιστροφή της Ελλάδας στην Ευρώπη και πάλεψε γι’ αυτό.

«Ο Ντ’ Εστέν ήθελε να επιστρέψει την Ελλάδα στην Ευρώπη επειδή, λέει, η δημοκρατία και η κουλτούρα προέρχονταν από αυτή την χώρα. Ίσως, να υπήρχαν περισσότερα να πούμε για αυτή την αθηναϊκή δημοκρατία, τη δουλεία και τον ιμπεριαλισμό.

Αλλά η έμφαση είναι σε λάθος σημείο, γιατί το πρόβλημα δεν είναι να γνωρίσουμε πού γεννήθηκε η δημοκρατία, το πρόβλημα είναι να αναγνωρίσουμε ότι η ελληνική κουλτούρα, ας την πούμε ελληνορωμαϊκή, είναι το μοναδικό θεμέλιο μέσα σε μία ιστορία που δημιουργήθηκε μέσα σε αντιπαλότητες και παγκόσμιους πολέμους.

Αυτή η διάσημη ελληνική κουλτούρα έθρεψε την Αναγέννηση, τα γράμματα όπως και τις τέχνες, τους κλασσικούς μας του 17ου αιώνα και εμπότισε τις ελίτ του 18ου αιώνα ανά τον κόσμο. Ο 19ος αιώνας έπαιξε έναν ουσιαστικό ρόλο στην εξάπλωση των ελληνικών τεχνών και γραμμάτων δημιουργώντας ένα ρεύμα «νεο-κλασσικό» που το ξαναβρίσκουμε στο Εδιμβούργο- το οποίο ήταν ένα από τα κέντρα και όπου ήθελαν να χτίσουν έναν Παρθενώνα», σημειώνει.

Στη συνέχεια, αφού αναφέρεται στις επιδόσεις της Ελλάδας στις τέχνες και τον πολιτισμό, αλλά και στους μεγάλους Έλληνες του 20ού αιώνα, καλεί τους επικριτές της χώρας μας να αναρωτηθούν αν υπάρχει κράτος χωρίς χρέη.

«Όσο για τις κατηγορίες για απάτη και σπατάλη, ποια χώρα δεν σπατάλησε δεκάδες δισεκατομμύρια πρόσφατα;» αναρωτιέται, και καταλήγει ζητώντας να μην αφήνουμε τους τεχνοκράτες να γονατίζουν τους φίλους μας.

«Δεν σημαίνει κάτι αν η Ελλάδα είναι περισσότερο ή λιγότερο ευρωπαϊκή, δεδομένου ότι τα θεμέλια της Ευρώπης δεν υπάρχουν χωρίς τον ελληνισμό. Ανακαλούμε ότι η Ευρώπη είναι μία φοινικική πριγκίπισσα που την απήγαγαν οι Κρήτες, δημιουργώντας συγκρούσεις ανάμεσα στην Δύση και στην Ανατολή. Η Ευρώπη έχει επίσης ανατολίτικες ρίζες. Η Ευρώπη δεν υπάρχει για να θεμελιώσει τράπεζες και τραπεζίτες, υπάρχει για να θεμελιώσει μία κουλτούρα και μία κουλτούρα ελληνική είναι ένα από τα στοιχεία που μας ενώνουν. Δυστυχώς υπάρχουν πια πολύ λίγα!

Ζήτω η Ελλάδα! Ας μην αφήνουμε τους τεχνοκράτες να γονατίζουν τους φίλους και αδερφούς μας και ακόμα λιγότερο να τους εξευτελίζουν και να μας εξευτελίζουν».

πηγή: defencenet.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,886 μηνύματα.
Οι γυμνόστηθες ακτιβίστριες FEMEN κατά Πούτιν στην Μόσχα! (photos + videos)



Το γυναικείο ουκρανικό ακτιβιστικό κίνημα, FEMEN, στράφηκε προς τον Σωτήρα Χριστό και στην εκκλησία με το ίδιο όνομα στην Μόσχα (φωτό). Οι ακτιβίστριες FEMEN κάλεσαν όλες τις δυνάμεις του ουρανού και της γης να συμπαρασταθούν στον αγώνα της ελεύθερης Ρωσίας κατά της απολυταρχίας του Κρεμλίνου.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένες με τις ενέργειες της ρωσικής μη κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, η οποία δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα της ρωσικής εκλογικής απάτης. Ανυπομονούμε για την 10η Δεκεμβρίου – ημερομηνία γέννησης της Νέας Ρωσίας, χωρίς κλέφτες, απατεώνες και πολιτικούς κρατούμενους»- είπαν οι τόπλες ακτιβίστριες διαμαρτυρόμενες κατά της δικτατορίας Πούτιν.

Οι FEMEN κατάφερε να αποφύγουν την τιμωρία της αστυνομίας της Μόσχας και να πραγματοποιήσουν ατιμώρητες το συλλαλητήριό τους στο κέντρο της Μόσχας. Αλλά μιας ακτιβίστριας εξαρθώθηκε ο βραχίονας, μετά από την μάχη με τους φρουρούς. Τα ονόματα των ακτιβιστριών δεν ανακοινώθηκαν για λόγους ασφαλείας.

(κάντε κλικ στο spoiler αν είστε άνω των 18 8))

Πρέπει να δοθεί σε αυτά τα κορίτσια Νόμπελ Ειρήνης. :redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πατρεύς

Περιβόητο μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 5,268 μηνύματα.
Αὐτοὶ οἱ πορτοκαλὶ ἐπαναστάτες δὲν ξεμένουν ἀπὸ ἰδέες. Προβλέπω πάντως ὅτι στὴ Ῥωσία μᾶλλον θὰ φάνε τὰ μοῦτρα τους. Καὶ πραγματικὰ θὰ τὸ χαρῶ πολύ. Πολὺ ὅμως. Δὲ φθάνει ποὺ λεηλάτησαν τὸ κέντρο τῆς Ἀθήνας, ποὺ ἔκαψαν τὸ Λονδίνο καὶ ποὺ ἔβαλαν τὸν κόσμο νὰ βγαίνουν στὶς πλατεῖες σὰν τὰ πρόβατα καὶ νὰ χτυπᾶνε τὶς κατσαρόλες σὰν ὑπνωτισμένοι, θέλουν καὶ νὰ τὰ βάλουν μὲ τὴ Ῥωσία. Θὰ χαρῶ νὰ πέσῃ πολὺ ξῦλο. Πολὺ ξῦλο ὅμως...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

IreneGr

Δραστήριο μέλος

Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 697 μηνύματα.
Απίστευτο! Έφτιαξαν σελίδα στο Facebook και ζητούν την απελευθέρωση του Σειραγάκη

Σελίδα στο Facebook μέσω της οποίας ζητούν την απελευθέρωση του παιδεραστή Νικόλαου Σειραγάκη έφτιαξαν αρρωστημένα μυαλά.
Πρόκειται για τη σελίδα με τίτλο «Λεφτερια στον Σειραγάκη Νικολαο» που δημιουργήθηκε στο Facebook πριν από λίγες ώρες!
Μόλις 3 άτομα είχαν κάνει “Like” στη σελίδα, ενώ το ένα και μοναδικό post που υπάρχει στη σελίδα αναγράφει "Λευτεριά στον μεγάλο ηγέτη", ενώ ένας άλλος χρήστης αναφέρει:"ντροπή και αίσχος σε όσους τον βρίζουν και τον κατηγορούν, κριμα που δεν υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι ηγέτες".
O χρήστης δε, που έφτιαξε αυτή τη σελίδα ζητάει επίσης και την αποποινικοποίηση της παιδοφιλίας.
Δείτε εδω την σελίδα και κάντε όλοι "αναφορά".






Κάποιος το διασκεδάζει να τρολλάρει... ένα report όμως δεν θα έβλαπτε :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

D_G

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,938 μηνύματα.
Εφυγε από τη ζωή η στιχουργός Σώτια Τσώτου


Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη στις 14:30 από το Α' Νεκροταφείο




Μία από τις σπουδαιότερες γυναίκες στιχουργούς του ελληνικού τραγουδιού, η Σώτια Τσώτου, άφησε την τελευταία της πνοή το Σάββατο, ύστερα από διετή μάχη με τον καρκίνο.

Η Σώτια Τσώτου άφησε το δικό της στίγμα στο κοινωνικό και ερωτικό τραγούδι, μέσα από συνεργασίες που είχε με μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως η Μαρινέλλα, ο Καζαντζίδης, ο Νταλάρας, ο Πουλόπουλος, ο Πάριος, ο Χατζής, ο Καλατζής, η Γαλάνη...

Η σπουδαία στιχουργός γεννήθηκε στη Λειβαδιά το 1942 και μεγάλωσε στην Αθήνα από την ηλικία των 2 ετών.

Μοναχοπαίδι εύπορων μικροαστών, σπούδασε μεταξύ άλλων στην Ελληνογαλλική Σχολή του Αγίου Ιωσήφ («Saint Joseph»), ενώ από τα 18 της χρόνια εργαζόταν ως δημοσιογράφος, παράλληλα με τις σπουδές της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στις δραματικές σχολές του Πέλου Κατσέλη και του Κωστή Μιχαηλίδη.

Η έλευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου τη βρήκε στην εφημερίδα «Ελευθερία», η οποία διέκοψε αυθημερόν την έκδοσή της, θέτοντας έτσι τέλος στη δημοσιογραφική της καριέρα.

Στη διάρκεια της Χούντας συνελήφθη και κρατήθηκε πολλές φορές. Στην απομόνωση εμπνεύστηκε τα τραγούδια που θα την έκαναν λίγους μήνες αργότερα γνωστή ως στιχουργό: το «Βρε δε βαριέσαι, αδελφέ» και το «Νά 'τανε το '21».

Η Σώτια Τσώκου απέκτησε δύο κόρες, τη Δέσποινα, που είναι δημοσιογράφος, και την Ασημένια, που είναι μουσικός και τραγουδίστρια.

Η ίδια απέφευγε τη δημοσιότητα επιλέγοντας μια ήσυχη ζωή, βραβεύτηκε από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης δύο φορές, ενώ συμμετείχε, ως στιχουργός, το 1979 στη Eurovision με το τραγούδι «Σωκράτη εσύ σουπερστάρ» του οποίου ερμηνεύτρια υπήρξε η Ελπίδα.

Τη δεκαετία του '90 παρουσιάστηκε το έργο της «Παραμονές του 2000» ενώ το σίριαλ «Φάκελος Αμαζών» φέρει επίσης την υπογραφή της.

Υπήρξε στιχουργός του τραγουδιού « Άσπρα φορώ όταν πενθώ» το οποίο πλαισίωνε τους τίτλους τέλους της τηλεοπτικής σειράς του Αlpha «Για την καρδιά ενός Αγγέλου».

Η πολιτική – σύμφωνα με επιθυμία της – κηδεία θα τελεσθεί αύριο Τρίτη στις 14:30 από το Α΄ Νεκροταφείο.

Η οικογένειά της επιθυμεί αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Από το ΒΗΜΑ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Ντροπή κ. Μούσχουρη!




Πριν από 68 χρόνια, στις 13 Δεκεμβρίου 1943 οι ναζί διέπρατταν στα Καλάβρυτα, ένα από τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η αποστολή αυτή ανατέθηκε στην 117η Μεραρχία Καταδρομέων της Βέρμαχτ, με διοικητή τον Γερμανό αξιωματικό Karl von Le Suire. Κατά τη πορεία τους προς τα Καλάβρυτα, οι Γερμανοί στρατιώτες λεηλάτησαν πάνω από 40 χωριά, πυρπόλησαν περίπου 1000 σπίτια και εκτέλεσαν 143 άνδρες. Όταν έφτασαν στα Καλάβρυτα στις 13 Δεκεμβρίου 1943, αφού κλείδωσαν όλα τα γυναικόπαιδα στο σχολείο του χωριού, συγκέντρωσαν όλους τους άνδρες πάνω από 14 ετών, τους οποίους εκτέλεσαν μαζικά και στη συνέχεια λεηλάτησαν το χωριό. Μόνο 12 άνδρες επέζησαν, ενώ τα γυναικόπεδα κατάφεραν να διαφύγουν από το σχολείο με τη βοήθεια κάποιου Ναζί. Υπολογίζεται οτι εκείνη τη μέρα εκτελέστηκαν περισσότεροι από 500 άνθρωποι (ο αριθμός δεν είναι ακριβής) ενώ ο συνολικός αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν υπολογίζεται σε 1200. Τα γυναικόπαιδα κατάφεραν να διαφύγουν. Περίπου 1.000 σπίτια λεηλατήθηκαν και κάηκαν και περισσότερα από 2.000 πρόβατα και άλλα μεγάλα κατοικίδια ζώα κατασχέθηκαν από τους Γερμανούς. Την επόμενη μέρα οι στρατιώτες των Ναζί έκαψαν το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, ένα σύμβολο της Επανάστασης του ’21 για την Ελλάδα.

Αυτήν την ημέρα διάλεξε λοιπόν η κυρία Μούσχουρη να παραχωρήσει συνέντευξη στη γερμανική «Die Welt» στην οποία υπερασπίζεται την Γερμανία, όπου αυτήν την περίοδο δίνει συναυλίες
Ιδού τι είπε, μεταξύ άλλων:
- «Ζω στην Ελβετία, ως Ελληνίδα Ευρωπαία. Ετσι βλέπω και την παλιά πατρίδα μου».
- “Σήμερα όλοι είναι δυσαρεστημένοι με τους Έλληνες, κάτι που καταλαβαίνω και το θεωρώ σωστό. Οι Γερμανοί και εγώ έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση! Με τους Έλληνες είμαι κακιά, κυρίως με τους πολιτικούς. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για τα προβλήματα“.
- “Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν ότι πρέπει κανείς να εξοφλεί τα χρέη του. Τα τελευταία 30 χρόνια, από τότε που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, ζούνε με ένα ψέμα σε μια ψεύτικη ευημερία… Η Ευρώπη έχει δίκιο να είναι εξοργισμένη”.
- Έφτασε ακόμα και στο σημείο να επαινέσει το προκλητικό εξώφυλλο του «Focus» λέγοντας: «Καταλαβαίνω απολύτως την οργή των Γερμανών. Συμφωνώ με τη στάση της Ανγκελα Μέρκελ».
- Ενώ για την αγανάκτηση των Ελλήνων από την στάση της Γερμανίας δήλωσε:: «Γι’ αυτό το θέμα είμαι πραγματικά πολύ αρνητική. Ντρέπομαι. Αυτό το θεωρώ προδοσία. Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια, αλλά όχι δωρεάν».
Τα σχόλια περιττεύουν.
Μόνο μια λέξη: “Ντροπή”
αποκομμενη σνομπ ,,ευρωπαια πια,,δεν αξιζει να λεγεται ελληνιδα για μενα

https://www.ourlife.gr/permalink/11769.html
Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε και η απόσταση που θέλησε να κρατήσει από τον Μίκη Θεοδωράκη, για τον οποίο ξεκαθαρίζει ότι δεν ήταν ποτέ φίλοι. Απλά είχαν συνεργαστεί κάποια στιγμή…


αν πραγματικά τα ειπε αυτα,πρεπει να αποκαθηλωθει ως σπουδαια ελληνιδα,,απο πολλα μιντια..
που την ειχα ως θεα

και υπηρξε και ευρωβουλευτης τιμητικά..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,886 μηνύματα.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Από μια Χουντικιά τι άλλο να περιμένεις;
δηλαδη?δεν το ηξερα..:worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Καλά δεν το ήξερες; Ήταν καταδότης στη Χούντα και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αποστασία της Ε.Κ. και την δημιουργία της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Επίσης έδωσε και πατριώτες στους Ναζί. Η μικρή της ηλικία τότε της έδινε τη δυνατότητα να μπαίνει ανύποπτα στους αντιστασιακούς κύκλους...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnnaousa

Επιφανές μέλος

Ο Johnnaousa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και μας γράφει απο Νάουσα (Ημαθία). Έχει γράψει 18,241 μηνύματα.
Ντροπή κ. Μούσχουρη!



αποκομμενη σνομπ ,,ευρωπαια πια,,δεν αξιζει να λεγεται ελληνιδα για μενα

https://www.ourlife.gr/permalink/11769.html



αν πραγματικά τα ειπε αυτα,πρεπει να αποκαθηλωθει ως σπουδαια ελληνιδα,,απο πολλα μιντια..
που την ειχα ως θεα

και υπηρξε και ευρωβουλευτης τιμητικά..
πραγματικά ντροπή της..και τωρα που είδα και αυτα για τους Ναζί που γράψατε..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
fantasmene βγαλε τη φωτο,, απο τα ποστς σου.:P
τι φταιμε και μεις να μην μπορουμε να ησυχασουμε..?:worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
πραγματικά ντροπή της..και τωρα που είδα και αυτα για τους Ναζί που γράψατε..

Άστα να πάνε. Είναι πραγματικά τρομακτικό πως σε ηλικία 10 ετών κατάφερε να κάνει τόσο κακό σε τόσους πατριώτες. Και φυσικά τα διαβολικά ΜΜΕ αποσιωπούν την πραγματικότητα

fantasmene βγαλε τη φωτο,, απο τα ποστς σου.:P
τι φταιμε και μεις να μην μπορουμε να ησυχασουμε..?:worry:

Όχι. Θα μείνει. Θέλω να τη μικρύνω μπορεί κάποιος μοντ να το κάνει; :P Προσπάθησα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

IreneGr

Δραστήριο μέλος

Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 697 μηνύματα.
Έμαθε ανάγνωση στα 92 του. Έγραψε βιβλίο στα 98!

Θαυμασμό, αλλά και ελπίδα προκαλεί το κατόρθωμα του καπετάνιου Tζιμ Αρούνται Χένρι, που έμαθε να διαβάζει σε ηλικία 92 ετών και έγραψε βιβλίο σε ηλικία 98!Υπάρχει και κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό, τόσα χρόνια δεν κατάλαβε κανείς ότι είναι αγράμματος, αφού τους ξεγελούσε όλους με διάφορα κόλπα.
Όπως θυμάται τώρα, όταν έβγαινε για φαγητό, κοιτούσε τον κατάλογο και μόλις κάποιος έδινε παραγγελία έλεγε και αυτός «Α, ναι, καλό είναι αυτό, θα το πάρω και εγώ»!
Επίσης, όταν ερχόταν η ώρα του λογαριασμού, πριν προλάβει να αφήσει την απόδειξη ο σερβιτόρος του έλεγε: «Πείτε μας, τι σας χρωστάμε»…
«Η ιστορία του παππού μου σε διδάσκει πώς να μην τα παρατάς ποτέ, ακόμα και όταν είσαι πεσμένος», λέει η εγγονή του, η οποία θυμάται πώς ξεκίνησε να διαβάζει ο κάπτεν Χένρι, πώς παράτησε το διάβασμα όταν πέθανε η γυναίκα του και πώς το ξανάρχισε μετά από τέσσερα χρόνια.
«Πριν από έξι χρόνια έμαθε ότι ο Τζορτζ Ντόσον έμαθε γράμματα σε ηλικία 98 ετών και έγραψε βιβλίο σε ηλικία 101 και είπε: «Θα το κάνω και εγώ»! Μετά από λίγο καιρό σταμάτησε το διάβασμα, συγκλονισμένος από τον χαμό της γυναίκας του, αλλά τα τελευταία χρόνια το ξαναξεκίνησε».
Ο κ. Χένρι ήταν ψαράς και όπως γράφει στο βιβλίο του πέρασε πολλές δύσκολες καταστάσεις. «Είναι όλες αληθινές», υποστηρίζει, αναφερόμενος στο βιβλίο του, που είναι η αυτοβιογραφία του.
«Πέρασε ώρες ολόκληρες με ένα λεξικό στο χέρι, αναζητώντας τις σωστές λέξεις. Τον βοήθησε και ένας συνταξιούχος δάσκαλος», λέει η εγγονή του.
Πάντως, σήμερα ο κ. Αρούντα άλλη ζωή. Έχει αφήσει πίσω του τον θάνατο ενός φίλου του ψαρά, που έχασε την ζωή του μπροστά στα μάτια του, όταν αναποδογύρισε η βάρκα του και τις δυσκολίες που πέρασε στην νεότητα του και προσαρμόστηκε στο σήμερα. Μέχρι και σελίδα στο facebook έχει!






Αυτό είναι που λέμε, δύναμη θέλησης!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnnaousa

Επιφανές μέλος

Ο Johnnaousa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και μας γράφει απο Νάουσα (Ημαθία). Έχει γράψει 18,241 μηνύματα.
Το Χονγκ Κονγκ η πιο ανεπτυγμένη αγορά του πλανήτη


Το Χονγκ Κονγκ είναι και επίσημα η πιο ανεπτυγμένη οικονομικά αγορά του πλανήτη, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Επικαλούμενο έκθεση του...
Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη πόλη κατάφερε να προσπεράσει σε ανάπτυξη και σε σταθερότητα ακόμα και τις μεγαλύτερες πόλεις των Η.Π.Α. και της Βρετανίας.

«Το Χονγκ Κονγκ ανέβηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας η οποία περιλαμβάνει συνολικά 60 χώρες. Είναι η πρώτη φορά από την καθιέρωση του ειδικού δείκτη χρηματιστηριακής σταθερότητας του Φόρουμ που στην πρώτη θέση δε βρίσκεται μια πόλη από τις Η.Π.Α. ή τη Βρετανία», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Φόρουμ, Kevin Steinberg.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,886 μηνύματα.
Σαν σήμερα, 14 Δεκεμβρίου του 1976, η 17 Νοέμβρη δολοφονεί τον αρχιβασανιστή της χούντας Ευάγγελο Μάλλιο.

Λίγο αργότερα εκδίδει την παρακάτω προκήρυξη:

ΟΡΓΑΝΩΣΗ "17 ΝΟΕΜΒΡΗ"
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΒΑΣΑΝΙΣΤΗ Ε. ΜΑΛΛΙΟΥ
Δύο ολόκληρα χρόνια ο Ελλ. Λαός περιμένει να δη την τιμωρία των βασανιστών της ασφάλειας, των εγκληματιών του λαού που επί 7,5 χρόνια βασάνιζαν με μεσαιωνικά και βάρβαρα βασανιστήρια χιλιάδες αντιφασίστες αγωνιστές. Κι αντί για τιμωρία βλέπει την αποκατάσταση των βασανιστών. Όλοι οι βασανιστές της ασφάλειας κυκλοφορούν λεύτεροι. Οι περισσότεροι ξαναγύρισαν στις θέσεις τους. Κι αυτοί που αποστρατεύτηκαν για τα μάτια, παραμένουν οι μυστικοσύμβουλοι της ασφάλειας ενώ παράλληλα ξεκουράζονται στα πολυτελή διαμερίσματα και τις δίπλες τους που έκτισαν βασανίζοντας τον Ελλ. Λαό.
Το κράτος δεν άσκησε καμία δίωξη. Η Δικαιοσύνη τους αθώωσε στη Χαλκίδα και σε άλλες δίκες, δείχνοντας χειροπιαστά ότι δεν υπάρχει Δικαιοσύνη, κράτος δικαίου, κι ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτε απ' αυτή.
Κι ενώ οι βασανιστές και οι άλλοι φασίστες του Κράτους και του παρακράτους αφήνονται ανενόχλητοι, ταυτόχρονα συνεχίζεται το χτύπημα του λαϊκού κινήματος. Άλλοι όπως ο αγωνιστής Ψαρουδάκης κλείνονται στις φυλακές επειδή κριτίκαραν το περίφημο "στιγμιαίο" του Αρείου Πάγου που αθώωσε τους 104 ψευτοϋπουργούς. Στη μαζική διαδήλωση τις 25 του Μάη ενάντια στον αντεργατικό νόμο 300, εκατοντάδες αγωνιστές τρομοκρατούνται απ' τις αύρες, ξυλοκοπούνται, τραυματίζονται, τέλος σκοτώνονται -όπως η γυναίκα στα Χαυτεία. Άλλοι πέφτουν θύματα της αστυνομικής τρομοκρατίας όπως ο αγωνιστής Σιδέρης.
Τέλος για άλλους όπως ο ηρωικός αγωνιστής Παναγούλης, οι φασίστες δεν δίστασαν να επιστρατεύσουν τα τελειότερα κι επιστημονικότερα μέσα τους: τη καμουφλαρισμένη σε "τροχαίο ατύχημα" δολοφονία. Ο Παναγούλης είχε την αφέλεια να πιστέψει ότι, σαν βουλευτής, μπορούσε να χώνει τη μύτη του σε μέρη απλησίαστα, να κάνει ατομικές έρευνες για τα αρχεία της ΕΣΑ, τη πολιτεία του φασίστα Αβέρωφ, τη Κύπρο κ.τ.λ. Είχε το θράσος να συλλαμβάνει τους φασίστες που τον παρακολουθούσαν χωρίς να τους παραδίνει στην Αστυνομία. Μέθοδες απαράδεκτες για σοβαρούς κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Οι φασίστες λοιπόν αποφάσισαν να του κόψουν το "τσαμπουκά" όπως είπαν.
Η δολοφονία του Παναγούλη είναι συνάμα μεγάλων διαστάσεων εκφοβιστική και τρομοκρατική ενέργεια του συστήματος ενάντια στον Ελλ. Λαό και τους πρωτοπόρους αγωνιστές. Δεν είναι ενέργεια του παρακράτους για να σαμποτάρουν τον Καραμανλή, όπως ειπώθηκε, αλλά αντίθετα έργο του ενιαίου φασιστικού μηχανισμού μέσα κι έξω απ' το επίσημο Κράτος, για να στερεώσει κι όχι ν' ανατρέψει τον κοινοβουλευτισμό. Είναι υπενθύμιση στο λαό ότι υπάρχουν και χειρότερα, δηλ. η ανοικτή βία, κι άρα δεχτείτε τη σημερινή κατάσταση πού ναι καλύτερη απ' τη Δικτατορία. Είναι προειδοποίηση για όσους δεν κάθονται "φρόνιμα" και τους λέει: καθίστε στ' αυγά σας γιατί θα σας συντρίψουμε. Δολοφονούμε όταν θέλουμε και όπου θέλουμε, ακόμη και βουλευτή, χωρίς ν' αφήνουμε ίχνη και χωρίς να μπορεί κανένας "σοβαρός" κύριος να ισχυριστεί ότι είναι δολοφόνος. Το Κράτος μας καλύπτει υιοθετώντας το τροχαίο και κουκουλώνοντας κρίσεις. Άρα, για το συμφέρον σας, καθίστε ήσυχα και δεν θα σας πειράξουμε. Αυτή είναι η Καραμανλική "Δημοκρατία".
Καμία όμως τρομοκρατία δεν πρόκειται να πτοήσει τον αδάμαστο Ελλ. Λαό. Κανένας νόμος δεν πρόκειται να προστατέψει τους φασίστες, κανένα Δικαστήριο.
Ο λαός θα αγωνιστεί με όλα του τα μέσα για να τους τσακίσει, γιατί όντας ατιμώρητοι προετοιμάζονται ανενόχλητοι για να ξανακάτσουν στο σβέρκο του λαού μας. Έτσι αποφασίσαμε να εκτελέσουμε παραδειγματικά έναν από τους κυριώτερους αρχιβασανιστές, τον πασίγνωστο Ευάγγελο Μάλλιο. Ο αστυνόμος Μάλλιος δεν ήταν κανένα τσιράκι που εκτελούσε διαταγές ανωτέρων. Μαζί με τους ομοίους του Λάμπρου, Μπάμπαλη, Καραπαναγιώτη ήσαν τα αφεντικά στα μπουντρούμια της Μπουμπουλίνας και της Μεσογείων. Αυτοί αποφάσιζαν για τα βασανιστήρια, κι έπαιρναν μέρος σ' αυτά. Χιλιάδες αγωνιστές υπέφεραν στα χέρια τους.
Σήμερα τα καθάρματα αυτά κυκλοφορούν ελεύθερα και κοροϊδεύουν τα θύματα τους και τον Ελλ. Λαό. Κανένας θεσμός δεν μπόρεσε να τους τιμωρήση. Ούτε η Βουλή, ούτε η Κυβέρνηση, ούτε η Δικαιοσύνη. Ο Ελλ. Λαός θα τους αναλάβη πια μόνος του. Το προηγούμενο της ατιμωρησίας του δοσιλογισμού δεν θα επαναληφθεί.
Σήμερα τα πράγματα ξεκαθάρισαν. Οι ψευδαισθήσεις ορισμένων γκρεμίστηκαν. Ο Καραμανλής με βήματα αργά αλλά σταθερά εκπλήρωσε την αποστολή που του είχαν αναθέσει αυτοί που τον έφεραν: Ο Κίσσιγκερ κι η χούντα κι όχι ο Ελλ. Λαός. Το συστηματικό κτίσιμο ενός καθεστώτος καλυμμένου φασισμού με κοινοβουλευτική βιτρίνα. Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις, απαγορεύονται οι απεργίες, διώκονται οι συνδικαλιστές, απαγορεύεται η αφισσοκόληση, η διανομή τρικ, προστατεύονται με το "ιδιώνυμο" οι φασίστες της ασφάλειας ενώ διώκονται οι πολίτες κ.τ.λ.
Η σημερινή κατάσταση στην ουσία, εκτός από μερικές λεπτομέρειες, είναι η ίδια με τη φιλελευθεροποίηση του Παπαδόπουλου αν είχε πετύχει. Μπροστά σ' ένα τέτοιο καθεστώς δημοκρατικής βιτρίνας και φασιστικής ουσίας, μπροστά στη πλήρη αποτυχία να εκπληρωθούν τα δύο παλλαϊκά αιτήματα: να φύγουν οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και να εκκαθαριστεί ο φασιστικός μηχανισμός, δεν απομένει στο λαό παρά ν' αγωνιστεί με όλα τα μέσα για την εκπλήρωση αυτών των στόχων. Και με νόμιμα και με παράνομα μέσα, και με ειρηνικές ενέργειες και με δυναμικές. Για να ανατραπεί το καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, το καθεστώς της νέας τρομοκρατίας, το καθεστώς της εκμετάλλευσης απ' τα ξένα και ντόπια μονοπώλια. Και ν' ανοίξη τέλος ο δρόμος, για το χτίσιμο της Λαϊκής εξουσίας και του Σοσιαλισμού.
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Επαναστατική Οργάνωση "17 ΝΟΕΜΒΡΗ"
Αθήνα Σεπτέμβρης 76
Κανένας νόμος δεν πρόκειται να προστατέψει τους φασίστες, κανένα Δικαστήριο δεν πρόκειται να αθωώσει τους βασανιστές. Για το λαό παραμένουν ένοχοι, εγκληματίες και πρέπει να λογοδοτήσουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

D_G

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,938 μηνύματα.
Ένα πολύ αστείο μήνυμα σας μεταφέρω από το facebook για να διασκεδάσουμε και λίγο την κατάσταση :

Όταν ήμουν μαθητής, άκουγα κάθε τόσο τη δασκάλα μου να λέει:
«Να προσέχετε τα κόμματα! Ένα λάθος κόμμα, μπορεί να σας χαλάσει τελείως τη σύνταξη!»
Έπρεπε να περάσουν εξήντα χρόνια για να καταλάβω τι εννοούσε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top