Η επικαιρότητα εν συντομία

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.
Τη λίστα με τους 100 «ισχυρούς» του κόσμου δημοσιεύει το περιοδικό Time


Νέα Υόρκη


Δαλάι Λάμα, Μπάρακ Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον, Βλαντιμίρ Πούτιν και Τζορτζ Κλούνι αποτελούν μερικούς μόνο από τους εκατό ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, όπως τους αναφέρει η λίστα του περιοδικού Time. Ανάμεσα στα 20 ονόματα στην κατηγορία των «ηγετών και επαναστατών» και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Το αμερικανικό περιοδικό Time χώρισε τις προσωπικότητες σε πέντε κατηγορίες: «ηγέτες και επαναστάτες», «ήρωες και πρωτοπόροι», «επιστήμονες και διανοητές», «καλλιτέχνες» και «επιχειρηματίες και τιτάνες».
Στη συνέχεια ανέθεσε σε 100 προσωπικότητες να γράψουν από ένα κείμενο για τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή. Για τον Τζορτζ Μπους γράφει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για την Χίλαρι Κλίντον ο Ρομπ Ράινερ, για το ζεύγος «Μπραντζελίνα» ο Τζορτζ Κλούνι, ενώ για τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ γράφει η Κέιτ Μπλάνσετ.
Ανάμεσα στους 20 «ηγέτες και επαναστάτες» με τη μεγαλύτερη επιρροή βρίσκονται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Δαλάι Λάμα, τα τρία ονόματα που διεκδικούν την προεδρία των ΗΠΑ (Μπάρακ Ομπάμα, Χίλαρι Κλίντον και Τζον ΜακΚέιν), ο Τζορτζ Μπους, ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Έκπληξη πάντως προκαλεί η απουσία του Νικολά Σαρκοζί από τη λίστα.
Στους «ήρωες και πρωτοπόρους» ξεχωρίζουν ο Αντρέ Αγκάσι, ο Πίτερ Γκάμπριελ, ο Τόνι Μπλερ, ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Κακά, η Αούνγκ Σαν Σούου Κίι και το ζεύγος Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί.
Στην κατηγορία των επιστημόνων και διανοητών περιλαμβάνονται οι γενετιστές Σίνια Γιαμανάκα και Τζέιμς Τόμσον, ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπερνκ και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.
Από τους καλλιτέχνες δεν θα μπορούσε να λείπει ο Τζορτζ Κλούνι, ενώ στη λίστα των «100» συμπεριλαμβάνονται οι σκηνοθέτες Τζόελ και Ίθαν Κοέν, ο Μπρους Σπρίνγκστινγκ, η Μαράια Κάρεϊ, και ο Ελληνοαμερικανός δημιουργός βιντεοπαιχνιδιών Αλεξ Ρηγόπουλος.
Τέλος μια θέση στους επιχειρηματίες κατέλαβαν οι Radiohead, ο ιδρυτής του Amazon Τζεφ Μπέζος, ο Ρούπερτ Μέρντοκ και η αρχισυντάκτρια της Vogue Καρίν Ρόιτφελντ.
Newsroom ΔΟΛ





in.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.
Αγανάκτηση και οργή προκαλούν τα μοιραία λάθη της αστυνομίας στην τραγωδία της Σίνδου με τη δολοφονία οδηγού αστικού λεωφορείου από 30χρονο δραπέτη. Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για τους δύο αστυνομικούς που άφησαν το δράστη δίχως χειροπέδρες και το υπηρεσιακό όπλο εκτεθειμένο. Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε ο 30χρονος που κατηγορείται για τρία κακουργήματα.
Οργισμένη είναι και η αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με τον Προκόπη Παυλόπουλο να κάνει λόγο για εγκληματική αμέλεια των αστυνομικών, τονίζοντας ότι αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Πολιτική κατεύθυνση του κ. Παυλόπουλου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόταξη των αστυνομικών και η εξάντληση της αυστηρότητας. Ωστόσο, τίθενται σοβαρά ερωτήματα για τα αίτια που οδήγησαν στη συμπεριφορά αυτή των αστυνομικών.

Οι δύο αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τη μεταφορά του 30χρονου τοξικομανή οδηγούνται τη Δευτέρα στο Αυτόφωρο με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Ενώπιον του εισαγγελέα δήλωσαν πως υποτίμησαν το δράστη διότι τον γνώριζαν από προηγούμενες συλλήψεις.

«Ξέραμε τον δράστη, ήταν τοξικομανής της γειτονιάς. Τον πιάναμε 10 φορές το μήνα για μικροκλοπές. Δεν μας είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα, πάντα όταν τον συλλαμβάναμε ήταν σε σύνδρομο στέρησης. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι θα φύγει» ανέφεραν, σύμφωνα με τη ΝΕΤ.

Κατ' εντολή του υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα έξι αστυνομικοί, ανάμεσά τους οι διοικητές των Τμημάτων Ασφαλείας Σίνδου και Αμπελοκήπων. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ποινική προανακριτική διαδικασία για απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Ως προς τον δράστη της τραγωδίας στη Σίνδο, έλαβε την Κυριακή 48ωρη προθεσμία και θα απολογηθεί την Τετάρτη. Ο 30χρονος διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση, παράνομη κατακράτηση κατά συρροή, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.

Ο δράστης υποστήριξε πως βρισκόταν σε στερητικό σύνδρομο και πυροβόλησε τον οδηγό γιατί επιχείρησε να του πάρει το όπλο που είχε αποσπάσει από το αστυνομικό όχημα. «Βρέθηκα σε αμόκ. Φοβήθηκα ότι θα πήγαινα φυλακή. Είδα το όπλο μπροστά μου και το άρπαξα. Τα 'παιξα όλα για όλα. Τον οδηγό τον σκότωσα γιατί πήγε να με αφοπλίσει» δήλωσε.

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του οδηγού του αστικού λεωφορείου του OAΣΘ που δολοφονήθηκε από τον 30χρονο τοξικομανή, ο οποίος μετά τη διαφυγή του έθεσε επίσης σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων, ανάμεσά τους και ενός επτάχρονου παιδιού.

Για ασυγχώρητη ολιγωρία κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση με τον πολιτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη να κατηγορεί την κυβέρνηση για αποδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 30χρονος εκρατείτο στο ΑΤ του Αγίου Αθανασίου, ως ύποπτος για κλοπή πορτοφολιού, και επιβιβάστηκε σε περιπολικό για τη μεταγωγή του στο ΑΤ Σίνδου, χωρίς να φορά χειροπέδες.

Ενώ το όχημα εκινείτο, ο δράστης απέσπασε το όπλο ενός αστυνομικού, το οποίο είχε αφεθεί εκτεθειμένο, βγήκε στο δρόμο και μπήκε σε ένα διερχόμενο ΙΧ υπό την απειλή του όπλου. Αργότερα μπήκε σε λεωφορείο της γραμμής 53 για Σίνδο και πυροβόλησε τον οδηγό σχεδόν εξ επαφής, πριν εγκαταλείψει το όχημα.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει προσπάθησε επίσης να πάρει ομήρους, χρησιμοποίησε ένα δεύτερο ΙΧ, καθώς και ένα από τα περιπολικά που τον καταδίωκαν. Τελικά συνελήφθη τραυματισμένος στο Νέο Κορδελιό.



www.in.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.
Η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου

Μια θέση στο βιβλίο Guinness και διαστάσεις που ξεπερνάνε κάθε φαντασία. Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τη μεγαλύτερη πισίνα του πλανήτη. Η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου βρίσκεται στη Χιλή, στο San Alfonso del Mar Resort. Με συνολική έκταση που καλύπτει 80 στρέμματα-ή αλλιώς 80 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα- και μήκος που φτάνει το ένα χιλιόμετρο, κατέχει δικαίως μια θέση στα ρεκόρ Guinness.

Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν η πισίνα Orthlieb στην Καζανμπλάνκα (150 επί 100 μέτρα), αλλά η πισίνα στη Χιλή είναι σχεδόν 10πλάσια! Το νερό που περιέχει ξεπερνάει τις 250 χιλιάδες κυβικά μέτρα, ενώ το βάθος της φτάνει τα 35 μέτρα.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή της έγιναν από το βιοχημικό και επιχειρηματία, Φερνάντο Φίσμαν, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της εταιρίας Crystal lagoons. Η Crystal lagoons συζητάει την κατασκευή κι άλλων τεχνητών «λιμνών» σε διάφορα μέρη του κόσμου, ένα από αυτά και το αναπτυσσόμενο τουριστικά Ντουμπάι.

Αυτό που έχει πετύχει ο Φίσμαν είναι να διατηρεί διάφανο και καθαρό το νερό σε μια πισίνα τόσο μεγάλων διαστάσεων, κάτι που δεν είχε επιτευχθεί στο παρελθόν. «Αυτή η νέα τεχνολογία μας επιτρέπει να έχουμε κάτι που παλαιότερα δεν ήταν εφικτό: κρυστάλλινο νερό, θαλάσσια σπορ σε πισίνα και περιβάλλον που θυμίζει παραλία».

Λεπτομέρειες της τεχνολογίας αυτής, που επιτρέπει να κατασκευάζονται τεράστιες πισίνες ανάλογες σε μέγεθος με 6 χιλιάδες συμβατικές πισίνες, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο Cityscape Dubai, στο τέλος του μήνα.

πηγή

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kakerlak

Περιβόητο μέλος

Η Kakerlak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 6,204 μηνύματα.
https://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20080506&nid=8412456&sn=&spid=877

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΒΒC ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ


«Έκλεψαν» τα δεδομένα των χρηστών του Facebook σε 3 ώρες!


Facebook. Είναι πολύ εύκολο κάποιος επιτήδειος να «κλέψει» τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ από τους δημοφιλέστερους δικτυακούς τόπους «κοινωνικής δικτύωσης»- έχει περισσότερα από 69 εκατ. ενεργούς χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως όμως αποκάλυψε έρευνα του ΒΒC, το Facebook δεν είναι και πολύ ικανό να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων που το εμπιστεύονται... «Λιγότερες από τρεις ώρες» χρειάστηκαν οι δημοσιογράφοι της (εξειδικευμένης στην τεχνολογία) τηλεοπτικής εκπομπής «Click» για να φτιάξουν μια εφαρμογή (application) που τους επέτρεψε να εξασφαλίσουν, εν αγνοία των χρηστών που την «κατέβασαν», το όνομα, τη διεύθυνση, την ημερομηνία γέννησής τους, το όνομα του εργοδότη τους- καθώς και όλα τα αντίστοιχα προσωπικά δεδομένα των «φίλων» τους στο Facebook. Σύμφωνα με τους Βρετανούς δημοσιογράφους, «οποιοσδήποτε άνθρωπος με στοιχειώδεις γνώσεις προγραμματισμού» θα μπορούσε να δημιουργήσει μια παρόμοια εφαρμογή, ένα πρόγραμμα που μπορεί να παρουσιαστεί με τη μορφή ενός κουίζ ή ενός παιχνιδιού. Η επίμαχη εφαρμογή προστέθηκε στους λογαριασμούς τεσσάρων χρηστών και αμέσως εξέθεσε σε αδιάκριτα μάτια τα προσωπικά δεδομένα των ιδίων και όλων των φίλων τους- ακόμα και εκείνων που είχαν φροντίσει να κρύψουν τα δεδομένα αυτά από το δημόσιο προφίλ τους.
«Αυτήν τη στιγμή, ο μόνος πραγματικά τρόπος ώστε να είναι σίγουρος και ασφαλής ένας χρήστης είναι να αφαιρέσει όλες τις εφαρμογές και να μην τις χρησιμοποιεί», προειδοποιεί το ΒΒC. Διότι τα κενά που εντοπίστηκαν στην ασφάλεια του Facebook θα μπορούσαν, στα χέρια επιτήδειων, να αποδειχθούν επικίνδυνα για τους χρήστες. Κάποιος θα μπορούσε, για παράδειγμα, να «κλέψει» την ταυτότητα ενός χρήστη και να ανοίξει λογαριασμό στην τράπεζα με τα στοιχεία του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
https://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20080506&nid=8412456&sn=&spid=877

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΒΒC ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ


«Έκλεψαν» τα δεδομένα των χρηστών του Facebook σε 3 ώρες!


Facebook. Είναι πολύ εύκολο κάποιος επιτήδειος να «κλέψει» τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ από τους δημοφιλέστερους δικτυακούς τόπους «κοινωνικής δικτύωσης»- έχει περισσότερα από 69 εκατ. ενεργούς χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως όμως αποκάλυψε έρευνα του ΒΒC, το Facebook δεν είναι και πολύ ικανό να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων που το εμπιστεύονται... «Λιγότερες από τρεις ώρες» χρειάστηκαν οι δημοσιογράφοι της (εξειδικευμένης στην τεχνολογία) τηλεοπτικής εκπομπής «Click» για να φτιάξουν μια εφαρμογή (application) που τους επέτρεψε να εξασφαλίσουν, εν αγνοία των χρηστών που την «κατέβασαν», το όνομα, τη διεύθυνση, την ημερομηνία γέννησής τους, το όνομα του εργοδότη τους- καθώς και όλα τα αντίστοιχα προσωπικά δεδομένα των «φίλων» τους στο Facebook. Σύμφωνα με τους Βρετανούς δημοσιογράφους, «οποιοσδήποτε άνθρωπος με στοιχειώδεις γνώσεις προγραμματισμού» θα μπορούσε να δημιουργήσει μια παρόμοια εφαρμογή, ένα πρόγραμμα που μπορεί να παρουσιαστεί με τη μορφή ενός κουίζ ή ενός παιχνιδιού. Η επίμαχη εφαρμογή προστέθηκε στους λογαριασμούς τεσσάρων χρηστών και αμέσως εξέθεσε σε αδιάκριτα μάτια τα προσωπικά δεδομένα των ιδίων και όλων των φίλων τους- ακόμα και εκείνων που είχαν φροντίσει να κρύψουν τα δεδομένα αυτά από το δημόσιο προφίλ τους.
«Αυτήν τη στιγμή, ο μόνος πραγματικά τρόπος ώστε να είναι σίγουρος και ασφαλής ένας χρήστης είναι να αφαιρέσει όλες τις εφαρμογές και να μην τις χρησιμοποιεί», προειδοποιεί το ΒΒC. Διότι τα κενά που εντοπίστηκαν στην ασφάλεια του Facebook θα μπορούσαν, στα χέρια επιτήδειων, να αποδειχθούν επικίνδυνα για τους χρήστες. Κάποιος θα μπορούσε, για παράδειγμα, να «κλέψει» την ταυτότητα ενός χρήστη και να ανοίξει λογαριασμό στην τράπεζα με τα στοιχεία του.
ΕΛΕΟΣ!!!
Αυτά δεν είναι κενά ασφαλείας του facebook, είναι καθαρά μ@λακία των εν λόγω χρηστών. Ας πρόσεχαν! Υπάρχει και ρύθμιση αν θα επιτρέπεις να έχει πρόσβαση το application στα προσωπικά σου δεδομένα. Από τη στιγμή που την τσεκάρεις, δέχεσαι και το ρίσκο. Δεν φταίει το facebook για αυτό! Μην τρελαθούμε!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kakerlak

Περιβόητο μέλος

Η Kakerlak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 6,204 μηνύματα.
Πάρκο ελεύθερου sex στο Άμστερνταμ


Αυτή η πόλη πρωτοπορεί. Πέρα από ελεύθερο "χόρτο", οι επισκέπτες του Άμστερνταμ μπορούν τώρα να απολαμβάνουν και ελεύθερο σεξ δημοσίως.

Στο πάρκο Βόντελ οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να κάνουν έρωτα ελεύθερα μετά τη δύση του ηλίου.

Γιατί ο δήμος του Άμστερνταμ προχώρησε σε αυτήν την απόφαση; Τι λένε οι κανόνες για τα προφυλακτικά και τους ομοφυλόφιλους; Και γιατί η απόφαση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την αστυνομία;

Οι κανόνες
Τα ζευγάρια θα πρέπει, κατ΄ αρχάς, να κάνουν υπομονή και να περιμένουν τη δύση του ηλίου. Έπειτα θα πρέπει να αποφεύγουν τις ερωτικές περιπτύξεις κοντά στις παιδικές χαρές. Και, τέλος, είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν τα προφυλακτικά τους μετά την ολοκλήρωση της ερωτικής πράξης.

Τηρώντας αυτούς τους κανόνες, ετεροφυλόφιλα και ομοφυλόφιλα ζευγάρια που επισκέπτονται το πιο γνωστό πάρκο της Ολλανδίας θα μπορούν να απολαμβάνουν τις χαρές του έρωτα από τον προσεχή Σεπτέμβριο, όπως προβλέπει το σχετικό σχέδιο των δημοτικών αρχών, χωρίς να κινδυνεύουν να καταλήξουν στο αστυνομικό τμήμα για προσβολή της δημοσίας αιδούς.

Οι λόγοι

Ο δήμος του Άμστερνταμ προχώρησε σε αυτό το μέτρο με το σκεπτικό ότι δεν έχει νόημα να απαγορεύεται κάτι που έχει καταργηθεί στην πράξη. «Γιατί να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε μια απαγόρευση που ενοχλεί ελάχιστα τους άλλους και επιπλέον σε κάποιους ανθρώπους δίνει ιδιαίτερη ευχαρίστηση;», δήλωσε χαρακτηριστικά αντιδήμαρχος του Άμστερνταμ.

Οι συστάσεις

Η απόφαση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την αστυνομία, η οποία, σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα «De Τelegraaf», συνέστησε στους δήμους του Ρότερνταμ, της Χάγης και της Ουτρέχτης να ακολουθήσουν το παράδειγμα της πρωτεύουσας. Στη σχετική επιστολή η αστυνομία αναφέρει ότι η αποποινικοποίηση του σεξ στους δημόσιους χώρους μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα την ασφάλεια των εραστών και ιδιαίτερα των ομοφυλόφιλων, οι οποίοι πέφτουν και πιο συχνά θύματα σεξουαλικών πειραγμάτων.

Η ιστορία

Το πάρκο του Βόντελ συγκεντρώνει 10 εκατομμύρια Ολλανδούς και ξένους επισκέπτες κάθε χρόνο και θεωρείτο πάντοτε ένας ελεύθερος χώρος ανεκτικότητας. Τη δεκαετία του 1960 κάποιοι επισκέπτες του συνήθιζαν να γιορτάζουν την εποχή του Υδροχόου καπνίζοντας μαριχουάνα και κολυμπώντας γυμνοί στη λίμνη του. Ο δήμος του Άμστερνταμ συνεχίζει με την απόφασή του για την αποποινικοποίηση του σεξ αυτή την παράδοση της ανεκτικότητας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.
Aυτά είναι.

Εμείς στο Ελλάντα ακόμη βγάζουμε τα ζώα μας να χέ**υν στα πάρκα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kakerlak

Περιβόητο μέλος

Η Kakerlak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 6,204 μηνύματα.
Πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα? σε 100 χρόνια μπορεί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.
Η ακρίβεια στο Κοινοβούλιο
Υπό εξέταση η αύξηση του ποσού για τους πλειστηριασμούς, δήλωσε ο Κ.Καραμανλής


Η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την κοινωνία και υιοθετεί κάθε εφαρμόσιμη πρόταση, τόνισε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στις ερωτήσεις ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ για το δανεισμό. Ο κ. Καραμανλής είπε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοθετικές ρυθμίσεις που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την απαγόρευση των πλειστηριασμών ακινήτων σε τιμή κατώτερη της αντικειμενικής τους αξίας, την υποχρεωτική διεξαγωγή πλειστηριασμών αποκλειστικά και μόνο σε Ειρηνοδικεία με σφραγισμένες προσφορές, την καθιέρωση περιόδου χάριτος στους δανειολήπτες έως ένα έτος, στη διάρκεια του οποίου μπορούν να επιδιώκουν νέο διακανονισμό με την τράπεζα.
Παράλληλα, εξετάζεται η διαμόρφωση μιας κλίμακας με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια για την ομοιόμορφη αντιμετώπιση ανάλογων περιπτώσεων, η απαγόρευση κατάσχεσης για χρέη στο δημόσιο και τις τράπεζες οιουδήποτε μέρους του μηνιαίου μισθού, όταν δεν ξεπερνά τα 1.500 ευρώ και η αύξηση του ποσού των 10.000 ευρώ κάτω από το οποίο δεν επιτρέπεται ο πλειστηριασμός μοναδικής κατοικίας.
Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός υιοθετεί μερικώς τις προτάσεις του κόμματός του, αλλά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν σήμερα τα ελληνικά νοικοκυριά.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα μέτρα που προτείνει το κόμμα του για την προστασία των ελληνικών οικογενειών από τις κατασχέσεις των ακινήτων και κάλεσε την κυβέρνηση να τα υιοθετήσει πλήρως.
O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι επί κυβέρνησης ΝΔ η κάθε Ελληνική οικογένεια έχει αυξήσει τα προσωπικά της δάνεια κατά 10 χιλιάδες ευρώ, ενώ έχει μειώσει τις καταθέσεις της κατά 1.000 ευρώ.
«Η κοινωνική συνοχή υπονομεύεται από τη συνολική σας πολιτική. Ακρίβεια από τη μία, καρτέλ τραπεζών από την άλλη, που κερδοσκοπούν και, μαζί, δημιουργούν μία ανυπόφορη ομηρία του δανειολήπτη που, προσπαθώντας συνεχώς να ανακυκλώσει τα χρέη του, καταφεύγει σε όλο και μεγαλύτερο δανεισμό» συνέχισε, για να καταλήξει:
«Ως πότε θα ασχολείστε, κ. πρωθυπουργέ, με το πώς θα εκποιήσετε σε ξένους και με σκανδαλώδη τρόπο δημόσιες επιχειρήσεις, τον ΟΤΕ, τα Λιμάνια, την ΕΥΔΑΠ, τη ΔΕΗ αύριο; Έως πότε θα βλέπει ο Έλληνας να εκποιείται η περιουσία του Δημοσίου, αλλά και η δική του ιδιοκτησία, και να κερδίζουν οι διάφοροι μεσάζοντες;»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης επανέλαβε την πρότασή του να μην βγαίνει η πρώτη κατοικία σε πλειστηριασμό.
Επίσης, παρουσίασε πίνακες για τις τιμές των ίδιων προϊόντων σε ελληνικά και γερμανικά σούπερ μάρκετ, από τους οποίους προκύπτει ότι στην Ελλάδα οι τιμές είναι έως και διπλάσιες.
Δευτερολογία Καραμανλή
Απαντώντας, ο κ. Καραμανλής αναγνώρισε το πρόβλημα, αλλά τόνισε ότι με υπερβολές δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα.
Αναφέρθηκε στο πρόβλημα με την εκρηκτική άνοδο του πετρελαίου, καθώς και στη συνεχόμενη άνοδο των επιτοκίων από πλευράς ΕΚΤ.
«Οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση έχουν φτάσει και στη χώρα μας και θα ήταν πιο εκρηκτικές αν δεν προχωρούσαν οι μεταρρυθμίσεις» τόνισε.
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε τη ρύθμιση της κυβέρνησης για τα πανωτόκια, καθώς και ότι το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένει το τέλος της δικαστικής εκκρεμότητας για τους καταχρηστικούς όρους των τραπεζών, ώστε να αναλάβει πρωτοβουλίες.
Τέλος, για τις ιδιωτικές εταιρείες είσπραξης χρεών τόνισε ότι το θέμα ανέδειξε ο Συνήγορος του Καταναλωτή, τον οποίο η κυβέρνηση θέσπισε, και ότι εξετάζεται το πλαίσιο λειτουργίας τους.









in.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Φόβοι για εμφύλιο στο Λίβανο με τις οδομαχίες να συνεχίζονται για τρίτη ημέρα.

Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι συγκρούσεις στο Λίβανο ανάμεσα σε υποστηρικτές της Χεζμπολάχ και σε οπαδούς της κυβέρνησης, αυξάνοντας τους φόβους για εμφύλια σύρραξη. Ένοπλοι σιίτες κατέλαβαν την Παρασκευή όλες τις συνοικίες στο μουσουλμανικό τμήμα της Βηρυτού, οι οποίες θεωρούνται προπύργιο του κόμματος του Σάαντ Χαρίρι.
...
Διακοπή λειτουργίας ΜΜΕ
Εν τω μεταξύ, η Χεζμπολάχ ανάγκασε όλα τα μέσα ενημέρωσης που ανήκουν στην οικογένεια του ηγέτη της αντισυριακής πλειοψηφίας στο Λίβανο Σαάντ Χαρίρι να διακόψουν τη λειτουργία τους.
...
Φόβοι για εμφύλια σύρραξη
Η κατάσταση έχει προκαλέσει ανησυχία για την πιθανότητα να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στη χώρα. Την Πέμπτη ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε σε μήνυμα ότι η κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο όταν στόχευσε στο δίκτυο επικοινωνιών της οργάνωσης και ότι ωθεί τη χώρα προς έναν εμφύλιο πόλεμο.
...
Όλη τη νύχτα της Πέμπτης μέχρι το πρωί ακούγονταν πυρά από αυτόματα όπλα κυρίως στη δυτική Βηρυτό. Ένοπλοι κυκλοφορούσαν στους δρόμους και αρκετοί βρίσκονταν στα μπαλκόνια κτιρίων, ενώ οι δρόμοι της λιβανικής πρωτεύουσας ήταν σχεδόν έρημοι.
...
Εν τω μεταξύ, το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι η Σαουδική Αραβία απηύθυνε έκκληση για επείγουσα συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των αραβικών χωρών για να συζητήσουν την κρίση στον Λίβανο.






:/: Shit...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Europeans get drunk 'to have sex'
[...]
They questioned young people in nine cities, one each in the UK, Germany, Austria, Czech Republic, Greece, Italy, Portugal, Spain and Slovenia - who all routinely went to pubs, bars and nightclubs.
Early use of alcohol and other drugs was closely linked to having sex under the age of 16 years, in all countries, especially in girls.
[...]
Drunkenness and drug use were found to be strongly associated with an increase in risk taking behaviour and feeling regretful about having sex .
Those who had been drunk in the past four weeks were more likely to have had five or more partners, sex without a condom and to have regretted sex after drink or drugs in the past 12 months.
[...]
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Είναι έγκυος στο 18ο παιδί
Έχοντας γεννήσει για τελευταία φορά τον περασμένο Αύγουστο, το...17ο παιδί της, η 41 ετών Michelle Duggar, δεν το βάζει κάτω. Mε αφορμή την Ημέρα της Μητέρας, εμφανίστηκε στην εκπομπή Today show του NBC, για να δηλώσει ότι είναι έγκυος στο...18ο παιδί της!
[...]
Η οικογένεια έχει αποκτήσει 7 κορίτσια και 10 αγόρια. Στα 17 παιδιά συμπεριλαμβάνονται δύο ζευγάρια διδύμων. Εκτός από τον Joshua, έχουν αποκτήσει τους John David, Janna, Jill, Jessa, Jinger, Joseph, Josiah, Joy-Anna, Jedidiah, Jeremiah, Jason, James, Justin, Jackson and Johannah. Τα...υπόλοιπα είναι αβάπτιστα!
[...]
Με τη γέννηση του επόμενου παιδιού της, η Michelle Duggar θα συμπληρώσει 11 χρόνια συνεχόμενης εγκυμοσύνης. Εδώ και 11 χρόνια είναι συνέχεια έγκυος. Η οικογένειά της έχει γίνει αντικείμενο ντοκυμαντέρ στο Discovery Health. Μάλιστα, αυτό το διάστημα γυρίζεται άλλο τηλεοπτικό πρόγραμμα με τις καθημερινές συνήθειες των Duggar στις ΗΠΑ.
[...]
:eek:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Καλά τα πολλά παιδιά...
Με τα ονόματα, τι τους έπιασε;;; Jay θα τα φονάζουν όλα;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

deadhead_pirate

Περιβόητο μέλος

Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,774 μηνύματα.
Αν ήταν στο ελληνικό δημόσιο αυτή η γυναίκα, θα έβγαζε σύνταξη χωρίς να έχει δουλέψει καθόλου.
Μια χαρά.
-Τι δουλειά κάνετε κυρία μου;
-Κάνω παιδιά....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kakerlak

Περιβόητο μέλος

Η Kakerlak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 6,204 μηνύματα.
αμά το ψάξετε στο google θα δείτε όμως ότι η κυρία δεν έχει κανένα οικονομικό πρόβλημα... με τέτοια σπιταρόνα κ τόσες ανέσεις πολλές δεν θα λέγαν όχι
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

roumana

Διάσημο μέλος

Η Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών, επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,923 μηνύματα.
Μπορεί να την ενημερώσει κάποιος ότι το ανθρώπινο είδος δεν είναι προς εξαφάνιση, ακόμα?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
13 Year Old Steals Dad's Credit Card to Buy Hookers

A 13 year old from Texas who stole his Dad's credit card and ordered two hookers from an escort agency, has today been convicted of fraud and given a three year community order.
Ralph Hardy, a 13 year old from Newark, Texas confessed to ordering an extra credit card from his father's existing credit card company, and took his friends on a $30,000 spending spree, culminating in playing "Halo" on an Xbox with a couple of hookers in a Texas motel.
[...]
:confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Circadian

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ηλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Ιωάννινα (Ιωάννινα). Έχει γράψει 325 μηνύματα.
Επίσης, παρουσίασε πίνακες για τις τιμές των ίδιων προϊόντων σε ελληνικά και γερμανικά σούπερ μάρκετ, από τους οποίους προκύπτει ότι στην Ελλάδα οι τιμές είναι έως και διπλάσιες.

Πολύ καλό όλο το άρθρο.

Σε λίγο καιρό μας βλέπω να απαντάμε σε ερώτηση του τι ψωνίσαμε μετά από ταξίδι στη Γερμανία:
1 κιλό φέτα, 1 κιλό πορτοκάλια, 1 κιλό ντομάτες κτλ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Νικητής της Eurovision Νέων Μουσικών ο 19χρονος Διονύσιος Γραμμένος
Βιέννη


Μεγάλος νικητής του 14ου Πανευρωπαϊκού Τελικού Διαγωνισμού Eurovision Νέων Μουσικών αναδείχθηκε ο 19χρονος Διονύσιος Γραμμένος με κλαρινέτο. Ο Διονύσιος Γραμμένος από την Κέρκυρα προκρίθηκε στην τελική επτάδα, μεταξύ 16 μουσικών από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες που λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό.
Όπως αναφέρει η ΝΕΤ, ο 19χρονος στον προκριματικό έπαιξε τρεις παραλλαγές Stravinsky και L.Bassi (Rigoletto Fantasia Di Concerto), συνοδεία της Ελένης Νικολαΐδη στο πιάνο.
Ο Δ.Γραμμένος κέρδισε τις εντυπώσεις και η Διεθνής Κριτική Επιτροπή -αποτελούμενη από διακεκριμένυς μουσικούς- τον επέλεξε για την τελική επτάδα.
Το βράδυ της Παρασκευής, ο νεαρός μουσικός ενθουσίασε κοινό και επιτροπή με την ερμηνία του, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί νικητής του διαγωνισμού και να φέρει έναν τιμητικό τίτλο στη χώρα.
Ο Τελικός Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός σηματοδοτεί την έναρξη του φημισμένου Φεστιβάλ της Βιέννης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.
«Στέγνωσαν» από βενζίνη τα πρατήρια λόγω της απεργίας των βυτιοφορέων




Με άδειο ρεζερβουάρ κινδυνεύουν να μείνουν οι οδηγοί, καθώς, λόγω της απεργίας των βυτιοφορέων, τα πρατήρια υγρών καυσίμων άδειασαν από βενζίνη.
Ήδη, τα περισσότερα πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική, καθώς και στην περιφέρεια, έκλεισαν, λόγω έλλειψης -κυρίως αμόλυβδης- βενζίνης, ενώ μεγάλες ουρές σχηματίσθηκαν έξω από εκείνα στα οποία υπήρχε ακόμη απόθεμα.
Όσα πρατήρια έχουν ακόμη αποθέματα πωλούν μόνο σούπερ αμόλυβδη. Η έλλειψη καυσίμων στην αγορά πυροδότησε και πάλι φαινόμενα αισχροκέρδειας τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια, καθώς οδηγοί πλήρωσαν μέχρι και 1,59 ευρώ το λίτρο για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ.
Όπως αναφέρουν ιδιοκτήτες πρατηρίων, μέχρι την Δευτέρα δεν θα υπάρχει ούτε ένα λίτρο βενζίνης στην Αττική.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους επ' αόριστον, καθώς οι επαφές τους με τον υπουργό Μεταφορών Κ.Χατζηδάκη έχουν αποβεί άκαρπες.
Οι αυτοκινητιστές ζητούσαν αυξήσεις της τάξεως του 13%, ενώ τελικά το υπουργείο Μεταφορών ενέκρινε αυξήσεις 5%. Οι ιδιοκτήτες θεωρούν ότι το κόστος λειτουργίας τους είναι πολλαπλάσιο, λόγω της μεγάλης ανόδου της τιμής του πετρελαίου.
Παράλληλα, ζητούν εντατικοποίηση των ελέγχων κατά της κυκλοφορίας των «πειρατικών» φορτηγών. Το υπουργείο δέχθηκε μόνο την κυκλοφορία φορτηγών στις εθνικές οδούς κάθε Παρασκευή από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο, με εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα των μεγάλων εξόδων.
Κρίσιμη για το μέλλον των κινητοποιήσεων είναι η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Βυτιοφόρων Υγρών Καύσιμων την ερχόμενη Δευτέρα.
Παράλληλα, στο ίδιο πνεύμα, οι ιδιοκτήτες ταξί θα τραβήξουν «χειρόφρενο» από τις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας έως τις 05:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, διεκδικώντας υψηλότερη αύξηση κομίστρων από το 5% που ενέκρινε το υπουργείο.
* Ο δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 το Σάββατο, προειδοποίησε ότι τα απορριματοφόρα του δήμου έχουν καύσιμα μόνο για μία ημέρα ακόμα, με αποτέλεσμα η πρωτεύουσα για άλλη μια φορά να κινδυνεύει να «πνιγεί» στα σκουπίδια.
** «Καλούμε την κυβέρνηση να διαβουλευθεί με τους κοινωνικούς εταίρους, να αναλάβει τις ευθύνες της και να βρει λύση σε ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται στη χώρα μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι «πρέπει να βρεθεί λύση σήμερα».













in.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top