Η επικαιρότητα εν συντομία

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Πρώτον κύριε Πάγκαλε, μιας και είμαι κι εγώ ένας εξ αυτών που αναρωτιούνται που πήγανε όλα αυτά τα χρήματα, εγώ δεν έφαγα τα λεφτά κανενός και παρέα με κανέναν. Πολύ περισσότερο όχι με εσάς που θεωρώ ότι είστε ένας από τους χειρότερους πολιτικούς που πέρασαν από την ελληνική βουλή και την ελληνική πολιτική σκηνή γενικότερα. Ούτε ζήτησα ούτε με διόρισε κανένας στο δημόσιό σας.
Δεύτερον, αναρωτιέμαι αν αυτές οι δηλώσεις είναι λόγος αυτεπάγγελτης δίωξης από τον εισαγγελέα ή όχι για ζημία του ελληνικού κράτους. Βέβαια τι κάθομαι και ψάχνω κι εγώ; Ψίλους στα άχυρα δύσκολο να βρεις.

Εντάξει ναι vendetta, δεν αναφέρεται σε εσένα και μην το παίρνεις προσωπικά.
Αν εξαιρέσουμε τη νέα γενιά, που απλά δεν πρόλαβε να κατηγορηθεί για τίποτα, έχει δίκιο!
Και συγνώμη αλλά δεν περίμενε κανείς έναν Πάγκαλο για να το καταλάβει.
Όταν πήγαιναν και ζητούσαν μια θεσούλα στο δημόσιο, κάααπου να βολευτούν και αυτοί ήταν καλά. Όταν όλοι τους ψήφιζαν με βάση αυτή τη λογική ήταν καλά. Τώρα που τους λες ότι είναι και αυτοί υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση δεν είναι καλά.
Είμαστε οι πολιτικοί μας και εμείς τους κάναμε έτσι. Τόσο απλά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
τοτε εμεις σιγουρα εχουμε πολυ καλο μεταβολισμο..:P




Τρομοκρατική δράση και οι διαδηλώσεις


Εν κρυπτώ, σε τμήμα θερινών διακοπών και χωρίς καμιά ιδιαίτερη εξήγηση η κυβέρνηση κατάργησε πλήρως τις ασφαλιστικές δικλίδες του προηγούμενου «τρομονόμου», που προστάτευαν ακόμη και τη βίαιη πολιτική και συνδικαλιστική δράση από ποινικές κατηγορίες για «τρομοκρατική δράση».
Παράλληλα τιμωρεί αυστηρότερα (10ετή κάθειρξη) όσους δίνουν «ουσιώδεις» πληροφορίες σε τρομοκρατικές οργανώσεις για διευκόλυνση του έργου τους ή τους παρέχουν υλική ή άυλη υποστήριξη, ακόμη και αν δεν τελέστηκαν τελικώς «τρομοκρατικές πράξεις»!
Με τις αλλαγές αυτές λύνονται ουσιαστικά τα χέρια των διωκτικών αρχών. Ετσι ακόμη και η τέλεση πλημμελημάτων (όπως διακεκριμένες φθορές, σωματικές βλάβες, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών κ.ά.) μπορούν να χαρακτηριστούν αυθαίρετα ως τρομοκρατική δράση από οργανωμένη ομάδα διαδηλωτών!
Αρκεί απλώς, σύμφωνα με τον ορισμό περί τρομοκρατίας, να θεωρηθεί ότι οι κατηγορούμενοι επιθυμούν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα ή έναν διεθνή οργανισμό, να εκφοβίσουν σοβαρά τον πληθυσμό ή να εξαναγκάσουν παρανόμως δημόσια αρχή ή έναν διεθνή οργανισμό σε πράξη ή παράλειψη.
Γιατί όμως η κυβέρνηση προχώρησε τόσο βιαστικά και αθόρυβα στην κατάργηση; Κάθε ομοιότητα ή σύγκριση με την κρίσιμη οικονομική κατάσταση και τις συνθήκες κοινωνικών συγκρούσεων, που πολλοί αναμένουν, δεν είναι καθόλου συμπτωματική, απαντούν νομικοί. Η κυβέρνηση φαίνεται να παίρνει τα μέτρα της, συμπληρώνουν.
Αντίθετα, κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως ό,τι καταργήθηκε προβλέπεται στο Σύνταγμα.
Το ανησυχητικό είναι όμως ότι οι σοβαρές αυτές αλλαγές, που άπτονται θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, έγιναν από το θερινό τμήμα και όχι από την Ολομέλεια της Βουλής.
Η νέα ρύθμιση για το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα, που περιλαμβάνεται στον νόμο για την κύρωση συμβάσεων του ΟΗΕ κατά του οργανωμένου εγκλήματος, ψηφίστηκε στο τέλος Αυγούστου και δημοσιεύτηκε προχθές.
Η βασική, κρυφή, τροποποίηση καταργεί την παράγραφο 8 του προηγούμενου άρθρου, σύμφωνα με το οποίο δεν συνιστάν «τρομοκρατική πράξη» η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων (κακουργημάτων και πλημμελημάτων), εάν αυτά σκόπευαν στην προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, αποτελούσαν δράση υπέρ της ελευθερίας ή εάν αποσκοπούσαν στην άσκηση θεμελιωδών ατομικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, όπως προβλέπονται στο Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Η ρύθμιση αυτή υπήρχε στο προοίμιο της ευρωπαϊκής απόφασης-πλαίσιο και είχε τεθεί από τον δημιουργό του «τρομονόμου», Μιχ. Σταθόπουλο. Αποτελούσε τη νομοθετική εγγύηση ότι δεν θα διωχθεί το φρόνημα και η ανοιχτή πολιτική και συνδικαλιστική δράση.
Τους φόβους ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί είχαν εκφράσει από τότε όλες οι οργανώσεις ατομικών δικαιωμάτων. Στην Ελλάδα άλλωσε έχουν διωχθεί διαδηλωτές για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, παρά την ύπαρξη της παλαιάς προστατευτικής ρύθμισης.
Υπάρχει και μια ευνοϊκή ρύθμιση, που τιμωρεί με ποινή από 1-6 χρόνια όσους μετέχουν σε τρομοκρατική οργάνωση που συστάθηκε για τέλεση πλημμελημάτων. Αρκεί βέβαια να μπορεί να αποδειχτεί κάτι τέτοιο.
Οσον αφορά την απειλή κάθειρξης 10 ετών σε όσους δίνουν ουσιώδεις πληροφορίες σε τρομοκράτες, η επιστημονική επιτροπή της Βουλής διατύπωσε επιφυλάξεις καθώς επισήμανε πρόβλημα αοριστίας και υπερβολικής διεύρυνσης του αξιόποινου.*
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης ποδηλάτων από την ΤΡΑΜ Α.Ε.


Το τραμ, το πρώτο μέσο μαζικής μεταφοράς που από την ημέρα που λειτούργησε επιτρέπει τη μεταφορά ποδηλάτων στα οχήματα, χωρίς περιορισμούς ημέρας και ώρας, συμπορεύεται από σήμερα, ξανά, με τους ποδηλάτες και καλεί επιβάτες κάθε ηλικίας να παραλάβουν ποδήλατα και κράνη για δωρεάν διαδρομές.
Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 16:00 έως τις 19:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως 15:00 μέχρι τις 31Οκτωβρίου, το πεντάλ ξεκινά στην κεντρική είσοδο της Μαρίνας Φλοίσβου, απέναντι από τη στάση τραμ «ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ». Για τη δίωρη διάθεση των ποδηλάτων αρκεί μόνο η επίδειξη του ημερήσιου ακυρωμένου ενιαίου εισιτηρίου ΜΜΜ και η κατάθεση αστυνομικής ταυτότητας ή διπλώματος οδήγησης.
Το πιλοτικό πρόγραμμα «τραμ - ποδήλατο, παράλληλες διαδρομές» εντάσσεται στις ενέργειες που πραγματοποιούν φορείς και οργανισμοί για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης. Πρόκειται για μια ακόμη «πράσινη» δράση της ΤΡΑΜ Α.Ε. υπό τη καθοδήγηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τη συνεργασία της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του Ε.Μ.Π, που έχει ως σκοπό να προτείνει και να προωθήσει εναλλακτικές μορφές μετακίνησης των πολιτών.
«Σήμερα, Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, με το κέντρο της Αθήνας κλειστό και την μετακίνηση με αυτοκίνητο δύσκολη, καλούμε όλους να προτιμήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» προέτρεψε τους πολίτες η αντιπρόεδρος της ΤΡΑΜ Α.Ε. κα Δέσποινα Πολίτου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος στο σημείο παραλαβής των ποδηλάτων. «Όλοι οι φορείς αστικών συγκοινωνιών μαζί με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να ενισχύσουμε τις αστικές συγκοινωνίες και την αστική κινητικότητα», πρόσθεσε.
«Όσο δύσκολο και αν είναι, σε μια πόλη όπως είναι η Αθήνα, σκοπός είναι να επιλέγουμε να μετακινούμαστε όλοι με εναλλακτικά μέσα, από τις δημόσιες συγκοινωνίες, το ποδήλατο μέχρι και το περπάτημα» σημείωσε ο πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και αν. καθηγητής Σχεδιασμού των Μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς συγκοινωνιολόγος κος Στράτος Παπαδημητρίου, συμπληρώνοντας «τέτοιες δράσεις, όπως η συγκεκριμένη, πρέπει να συνεχιστούν και από άλλους φορείς για να δημιουργήσουμε μια πιο ανθρώπινη πόλη».
«Το ποδήλατο και η πεζή μετακίνηση είναι τα κυρίαρχα θέματα της βιώσιμης κινητικότητας και των αστικών συγκοινωνιών, στα οποία πρέπει να επικεντρωθούμε τα επόμενα χρόνια, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του Αθηναίου πολίτη» σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ κος Δημήτρης Δημητρίου.
Από την πλευρά της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του Ε.Μ.Π, ο συγκοινωνιολόγος Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος δήλωσε: «Σε ολόκληρη την Ευρώπη το μοντέλο που εφαρμόζεται σήμερα είναι ο συνδυασμός μέσων σταθερής τροχιάς και ποδηλάτου. Αυτός προσφέρει κάτι που το αυτοκίνητο στην πόλη δεν το προσφέρει. Ταχύτητα και αξιοπιστία. Θεωρούμε ότι το ποδήλατο είναι το πιο γρήγορο μέσο μεταφοράς στην πόλη και αν είχε προβληθεί πραγματικά θα το χρησιμοποιούσαν όλοι». «Θέλουμε το πρόγραμμα αυτό να γίνει βιτρίνα, ώστε σε όλους τους σταθμούς του ΤΡΑΜ, του Μετρό και όλων των μέσων σταθερής τροχιάς να υπάρχουν σημεία διάθεσης ποδηλάτων» σημείωσε.
Για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος η TSIRIKOS BIKES διέθεσε δωρεάν τα ποδήλατα, η LAMDA Flisvos Marina S.A φιλοξενεί το περίπτερο και το περιοδικό MBIKE εκτύπωσε το επικοινωνιακό υλικό.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Εξαιρετική ιδέα. Ποδηλατόδρομοι όμως υπάρχουν για να κινηθεί κανείς άνετα με το ποδήλατο; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cibyllian

Περιβόητο μέλος

Η Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,205 μηνύματα.
Πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης ποδηλάτων από την ΤΡΑΜ Α.Ε.




Εξαιρετική ιδέα. Ποδηλατόδρομοι όμως υπάρχουν για να κινηθεί κανείς άνετα με το ποδήλατο; :hmm:

Άντε, επιτέλους!
Δεν υπάρχουν παντού, στη συγκεκριμένη περιοχή δεν ξέρω αν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, έχει όμως αρκετό χώρο στο Τροκαντερό για ποδηλατάδα δίπλα στη θάλασσα.

Σε εμάς πάντως, που έφτιαξαν ποδηλατόδρομους, βλέπουμε πια συχνά αρκετούς οργανωμένους ποδηλάτες. Είναι πολύ ωραίο, κάνεις τη βολτούλα σου ή/και τη γυμναστική σου μαζί και είσαι ήσυχος ότι δεν θα σου κορνάρει κανένας κάφρος να πας στην άκρη.
Μακάρι να μπορούσαν να βάλουν παντού.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

koum

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο koum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος και μας γράφει απο Άγιος Πέτρος (Αρκαδία). Έχει γράψει 1,238 μηνύματα.
Ένας απειλητικός Malakas...

Τροπική καταιγίδα με το όνομα "Μαλάκας" πλήττει τα ιαπωνικά νησιά, ενώ μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι μέχρι το τέλος του μήνα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο μετατροπής του σε τυφώνα.

Η τροπική καταιγίδα ενισχύθηκε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και κατευθύνεται πλέον προς τα ιαπωνικά νησιά Iwo Jima and Chichi Jima, σύμφωνα με προειδοποιήσεις του Κέντρου Παρακολούθησης Τυφώνων του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Το επίσημο μετεωρολογικό δελτίο δείχνει την καταιγίδα να κατευθύνεται βόρεια, πάνω από τα νησιά Iwo Jima and Chichi Jima πριν στραφεί βορειοανατολικά, ενώ αρχικά ήταν σίγουρο ότι δεν θα χτυπήσει τη στεριά της Ιαπωνίας. Η καταιγίδα προβλέπεται ότι θα παραμείνει περίπου 570 χιλιόμετρα (350 μίλια) ανοιχτά της Ιαπωνίας, με το Τόκιο και τις γύρω περιοχές να παραμένουν εκτός του φάσματος που αναμένεται να πλήξει ο "Μαλάκας".

Η καταιγίδα με την ουκ ολίγο περίεργη ονομασία αναμένεται να μετατραπεί σε τυφώνα στις 24 Σεπτεμβρίου, με σταθερούς ανέμους 157 χιλιομέτρων την ώρα. Η ταχύτητα των ανέμων κατατάσσει την καταιγίδα στην κατηγορία 2 της κλίμακας πέντε σταδίων Saffir-Simpson, ενώ δεν αποκλείεται να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στις εν λόγω περιοχές, σύμφωνα με την υπηρεσία πρόγνωσης καιρού των ΗΠΑ.

Το μεσημέρι στις 3 μ.μ. της Τετάρτης, η καταιγίδα βρίσκονταν 590 χιλιόμετρα νότια της Ιβο Τζίμα και 1.800 χιλιόμετρα νοτίως του Τόκιο, ενώ ανέπτυξε μέγιστη ταχύτητα ανέμων 74 χλμ. την ώρα.

Η καταιγίδα "malakas" στις Φιλιππίνες σημαίνει "δυνατός", σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Χονγκ Κονγκ, ενώ εξαιτίας του έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι και έχει προκαλέσει τεράστιες υλικές ζημιές. Ο "Μalakas" κατατάσσεται στην 13η θέση με τους πιο θυελλώδεις ανέμους στα βορειοδυτικά του Ειρηνικού. Αντίστοιχα, ο τυφώνας Fanapi - η 12η θύελλα στη λίστα - σάρωσε την Ταϊβάν στις 19 Σεπτεμβρίου, διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση, αναγκάζοντας χιλιάδες πολίτες να εκκενώσουν τα σπίτια τους, ενώ και τα αεροδρόμια παρέμειναν εκτός λειτουργίας. Δύο άνθρωποι επίσης σκοτώθηκαν και άλλοι 107 τραυματίστηκαν. Ακόμη, 8.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, προκειμένου να σωθούν από το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα, καθώς οι βροχοπτώσεις και οι άνεμοι ήταν πολύ έντονοι.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει φέτος στην Κίνα, καθώς καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες έχουν κατακλύσει τη χώρα κατά τη διάρκεια του περασμένου Ιουλίου και τον Αυγούστου. Το Πακιστάν και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ζητήσει χρηματική ενίσχυση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να βοηθήσουν τα 14 εκατομμύρια θύματα των πλημμυρών, η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια σε όλο τον κόσμο.



Πηγή άρθρου: www.news247.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DreamsRevenge

Περιβόητο μέλος

Η DreamsRevenge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,757 μηνύματα.
Είναι μητέρα ενός παιδιού μόλις μερικών μηνών. Είναι όμως και ευρωβουλευτής και έτσι αποφάσισε να πάει στην...δουλειά της αγκαλιά με το παιδί της! Δείτε τις φωτογραφίες
Ο λόγος για την ιταλίδα ευρωβουλευτή Λίτσια Ροντσούλι. Η νεαρή ευρωβουλευτής, μέλος του συνασπισμού “Λαός της Ελευθερίας” του Σίλβιο Μπερλουσκόνι γέννησε πριν από λίγους μήνες.
Όμως χθες θα γινόταν μια σημαντική ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο. Ως γυναίκα ευρωβουλευτής όμως έχει το δικαίωμα να πάρει μαζί της και το μικρό της παιδί.
Και αυτό έκανε. Με το βρέφος της να κοιμάται μακάριο, τυλιγμένο με την παραδοσιακή ασιατική μέθοδο στο στήθος της, πήγε και ψήφισε στην ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο! Και καλά έκανε...












πηγή

Νομίζω έχουμε ξαναδεί παρόμοια είδηση... ;)

Τί εντύπωση σας προκαλούν αυτές οι εικόνες?

Α. Μαγκιά της που πήρε το μωρό αντί να μείνει στο σπίτι ή να το αφήσει μόνο του?
Β. Δεν είναι αυτό μέρος για ένα μωρό?
Γ. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά?

Είμαστε έτοιμοι για τέτοιες εμπειρίες, ή θα θέλαμε την "επιτυχημένη' γυναίκα με μια "ανδρική" εικόνα δηλ. απαλλαγμένη από χαρακτηριστικά όπως η μητρότητα?

Άσε που εδώ μιλάμε για προνομιακό "εργασιακό' χώρο.
Τί θα γινόταν άραγε σε άλλους?;)

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Τί εντύπωση σας προκαλούν αυτές οι εικόνες?

Α. Μαγκιά της που πήρε το μωρό αντί να μείνει στο σπίτι ή να το αφήσει μόνο του?
Β. Δεν είναι αυτό μέρος για ένα μωρό?
Γ. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά?
μια πολυ ωραια φυσικη εικονα..
οπως επι αιωνες οι γυναικες ειχαν τα μωρα μαζι τους στα χωραφια και αλλες δουλειες..
ετσι και τωρα στις μοντερνες δουλειες..

ευκαιρια για την Ευρωβουλη να θυμηθουν για ποιους νομοθετουν και κυβερνουν χωρες..για αυτο το μωρο στην αγκαλια της μανας..

θα θέλαμε την "επιτυχημένη' γυναίκα με μια "ανδρική" εικόνα δηλ. απαλλαγμένη από χαρακτηριστικά όπως η μητρότητα?
ακριβως το αντιθετο..θελουμε μια Γυναίκα επιτυχημενη...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Νομίζω έχουμε ξαναδεί παρόμοια είδηση... ;)

Τί εντύπωση σας προκαλούν αυτές οι εικόνες?

Α. Μαγκιά της που πήρε το μωρό αντί να μείνει στο σπίτι ή να το αφήσει μόνο του?
Β. Δεν είναι αυτό μέρος για ένα μωρό?
Γ. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά?

Είμαστε έτοιμοι για τέτοιες εμπειρίες, ή θα θέλαμε την "επιτυχημένη' γυναίκα με μια "ανδρική" εικόνα δηλ. απαλλαγμένη από χαρακτηριστικά όπως η μητρότητα?

Άσε που εδώ μιλάμε για προνομιακό "εργασιακό' χώρο.
Τί θα γινόταν άραγε σε άλλους?;)


Δεν με ξενίζει καθόλου η εικόνα. Θα ήθελα περισσότερες τέτοιες, και όχι μόνο με γυναίκες, αλλά και με άντρες.
Πιστεύω ακράδαντα ότι ένα παιδί μεγαλώνει σωστά όταν ασχολούνται μαζί του εξίσου και οι δύο γονείς. Και είναι και οι ίδιοι πιο ευτυχισμένοι έτσι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
αλλά και με άντρες.
να το θηλαζουν κιολας?:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,791 μηνύματα.
Καθηγήτριες έτοιμες για όλα

Δύο καθηγήτριες που δίδασκαν σε σχολείο της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, αποπλανούσαν ανήλικα παιδιά και τα οδηγούσαν σπίτι τους, όπου υπήρχε κατάλληλη μουσική, άφθονο αλκοόλ και ναρκωτικά. Στη συνέχεια έκαναν άγριο σεξ μαζί τους

Πάρτι οργιών με ανήλικους διοργάνωναν δυο καθηγήτριες στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ. Στα πάρτι συμμετείχαν παιδιά ηλικίας από 11 έως 16 ετών. Οι δυο μεσήλικες 40αρες τους δίδασκαν τις ομορφιές της ζωής.
Στα πάρτι εκτός από απαλή μουσική, χαμηλό φωτισμό και σεξουαλικά αντικείμενα υπήρχε και άφθονη μαριχουάνα για να νιώθουν πιο απελευθερωμένοι.


Πρόκειται για τι 42χρονη Σάρα Λίντλει και την 44χρονη Άντρει Γραμπάγκιεφ οι οποίους είναι προφυλακισμένες αναμένοντας τη δίκη τους στη φυλακή Μπόλινγκ Σπρίνγκς της Νότιας Καρολίνας.
Το οξύμωρο στην όλη υπόθεση είναι ότι οι δυο καθηγήτριες δίδασκαν στο σχολείο της Ευαγγελικής εκκλησιάς στη Λίμνη Μπόβεν.
Εκεί αποπλανούσαν τα ανήλικα και αφού τα οδηγούσαν σπίτι της Άντρει έκαναν οργιά μαζί τους καπνίζοντας μαριχουάνα.


Ο ανακριτής τις χρέωσε με δέκα παραβάσεις του νόμου περί ανηλίκων και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης μέχρι δέκα έτη.
Ο πάστορας Μάρκ Γουίλιαμς είπε ότι με το που ξέσπασε το σκάνδαλο οι δυο δασκάλες απολύθηκαν από το σχολείο. Σύμφωνα με δηλώσεις του Σερίφη Τσάκ Ράιτ οι δυο γυναίκες είχαν σεξουαλική επαφή με περισσότερους νεαρούς απʼ ό, τι τις κατηγορούν.

news247


Κάτι τέτοια βλέπεις και αναρωτιέσαι τι κάνεις λάθος...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
που ναι αυτες οι καθηγητριες ρε παιδια?
τοσα χρονια σχολεια δεν συναντησα καμια..:/::P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
ευκαιρια για την Ευρωβουλη να θυμηθουν για ποιους νομοθετουν και κυβερνουν χωρες..για αυτο το μωρο στην αγκαλια της μανας..
Πολύ γλυκό αυτό που έγραψες Άγγελε! :kissing:

Η εικόνα της μητέρας με το μωρό στην Ευρωβουλή δεν μου είναι καθόλου αποκρουστική, αντιθέτως.
Αυτό το περιβάλλον όμως θα ήταν ενοχλητικό για το μωρό, εάν αυτό συνέβαινε καθημερινά. Να πας μια φορά να ψηφίσεις και ενδεχομένως να φύγεις νωρίτερα, γίνεται. Να πηγαίνεις κάθε μέρα οκτάωρο, με το μωρό κρεμασμένο στο στήθος, δεν γίνεται.
Η λύση να το αφήσει μόνο του στο σπίτι, είναι η χείριστη. Δεν θα μπορούσα ποτέ να το κάνω και να πάω να δουλέψω απερίσπαστη, αν και γνωρίζω αρκετές γυναίκες που αναγκάστηκαν να μεγαλώσουν έτσι τα παιδιά τους, επειδή ήταν αναγκασμένες να δουλέψουν και δεν είχαν άνθρωπο να τους τα κρατήσει. :/:

Sidenote: Διάβαζα το καλοκαίρι σε βιβλίο της Αλιέντε, για τις μαύρες σκλάβες στις φυτείες ζαχαροκάλαμων πως όσα παιδιά τα είχαν έτσι δεμένα στο στήθος μεγάλωναν ευκολότερα από άλλα παιδιά και γίνονταν περισσότερο εύρωστα και υγιεί. Η σωματική επαφή μητέρας-παιδιού το πιστεύω ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη, ακόμη και της προσωπικότητας του.
Δυστυχώς, τα χρόνια τουλάχιστον που μεγάλωνα εγώ την κόρη μου, κυκλοφορούσε η αντίληψη, ότι τα μωρά δεν πρέπει να τα κρατάμε πολλές ώρες αγκαλιά, για να μην συνηθίζουν και τη ζητάνε συνεχώς. Ευτυχώς που δεν έδωσα σημασία και ακολούθησα το ένστικτό μου και αν μη τι άλλο έχω να θυμάμαι τέτοιες όμορφες τρυφερές στιγμές με το μωράκι μου...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vendetta

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Thor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, επαγγέλεται Ξεναγός και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,275 μηνύματα.
Εντάξει ναι vendetta, δεν αναφέρεται σε εσένα και μην το παίρνεις προσωπικά.
Αν εξαιρέσουμε τη νέα γενιά, που απλά δεν πρόλαβε να κατηγορηθεί για τίποτα, έχει δίκιο!
Και συγνώμη αλλά δεν περίμενε κανείς έναν Πάγκαλο για να το καταλάβει.
Όταν πήγαιναν και ζητούσαν μια θεσούλα στο δημόσιο, κάααπου να βολευτούν και αυτοί ήταν καλά. Όταν όλοι τους ψήφιζαν με βάση αυτή τη λογική ήταν καλά. Τώρα που τους λες ότι είναι και αυτοί υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση δεν είναι καλά.
Είμαστε οι πολιτικοί μας και εμείς τους κάναμε έτσι. Τόσο απλά.

Νομίζω ότι είναι το λιγότερο υποκριτικό να βγαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης :confused: και να λέει κάτι τέτοιο. Αν περίμενε ο κ. Πάγκαλος να του πούμε και μπράβο που ξέρει τι του γίνεται ή να του αναγνωρίσουμε την ευθύτητα και την ειλικρίνειά του πλανάται.
Δεν είδα τον κ.Πάγκαλο να προσπαθεί να κάνει οικονομία για να τα βγάλει πέρα. Δε νομίζω η κρίση που προκλήθηκε από πολίτες και πολιτικούς να επηρρεάζει το ίδιο και τις δύο κατηγορίες.
Και δεν καταλαβαίνω τι φάγανε μαζί. Τα ευρωπαϊκά κονδύλια; Άλλο ο μισθός ενός πολίτη και άλλο η μίζα ενός πολιτικού και η υπεξαίρεση και η κατασπατάληση δημοσίου και ευρωπαϊκού χρήματος από έναν πολιτικό. Γέρνει πολύ η ζυγαριά υπέρ του πολιτικού.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vendetta

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Thor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, επαγγέλεται Ξεναγός και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,275 μηνύματα.
«Ψήφος εμπιστοσύνης» το μνημόνιο με Κατάρ

Υπεγράφη χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη από τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για επενδύσεις, Χάρη Παμπούκη και τον εκτελεστικό διευθυντή της κρατικής επενδυτικής αρχής του Κατάρ Αχμάντ Αλ Σαγέντ, το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδος και του Κατάρ, παρουσία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι.
Επενδύσεις 5 δισ. δολ.
Στο μνημόνιο αναφέρεται ότι τα μέρη ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας τους στον τομέα των επενδύσεων. Τα μέρη εκφράζουν την αμοιβαία πρόθεσή τους να εντείνουν τη συνεργασία τους για την προώθηση επενδυτικών σχεδίων και ευκαιριών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Επενδυτικής Αρχής του Κατάρ, κυρίως στους τομείς των ακινήτων, του τουρισμού, των μεταφορών, των εγκαταστάσεων σε λιμάνια και αεροδρόμια, στον τραπεζιτικό χώρο, στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, στην ενέργεια και σε άλλους τομείς.
Στο συμφωνητικό των δυο πλευρών, η Qatar Investment Authority επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να επενδύσει στην Ελληνική Δημοκρατία ακόμη και μέσω θυγατρικών της εταιρειών, με συνολικό προϋπολογισμό - στόχο για επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων.
Τέλος, τα μέρη εκφράζουν την κοινή πρόθεσή τους να συνεργαστούν για να διερευνήσουν τρόπους με τους οποίους η Qatar Investment Authority μπορεί να συμμετέχει σε επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.
Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου και γενικότερα το επενδυτικό ενδιαφέρον του Κατάρ, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας και υποστήριξε πως θα υπάρξει αμοιβαίο όφελος.
«Αυτό το μνημόνιο είναι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει και των δικών μας προσπαθειών, αλλά και των δυνατοτήτων της Ελλάδας», τόνισε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε πως το μνημόνιο αποδεικνύει επίσης ότι «υπάρχει μια κυβέρνηση που εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια», για να επισημάνει πως «ένας επενδυτής επιδιώκει τα λεφτά που θα βάλει, να πιάσουν τόπο».
Απαντώντας σε ερώτηση για τη συμφωνία και το «ενδεχόμενο να μετατραπεί ο χώρος του Ελληνικού σε Λας Βέγκας», ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως «μια κυβέρνηση που θέλει, μπορεί να βάζει όρους και αναπτυξιακό μοντέλο ότι γίνεται μέσα στη φιλοσοφία της πράσινης, βιώσιμης ανάπτυξης και όχι στην τσιμεντοποίηση».
«Για ό,τι κάνουμε θα υπάρχει αμοιβαίο όφελος και στον τουρισμό υψηλής ποιότητας και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην ανάπτυξη περιοχών που θα δώσουν ποιότητα ζωής στις πόλεις. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην χώρα μας», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.
Την Πέμπτη, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα σχετικά με το μνημόνιο με το Κατάρ και την αξιοποίηση του Ελληνικού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι πρόκειται για ένα πλαίσιο συμφωνίας αναπτυξιακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει καμία λεπτομέρεια και δεν προβλέπεται καμία αξιοποίηση του Ελληνικού σε αυτή τη συμφωνία, ή οποιαδήποτε άλλη αξιοποίηση.
Ελληνικές πηγές στη Νέα Υόρκη, ανέφεραν ότι το μνημόνιο συνεργασίας με το Κατάρ «είναι το πρώτο βήμα, αλλά ταυτόχρονα και πολύ σημαντικό». Τώρα, επεσήμαναν, θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για το είδος των επενδύσεων, ενώ όπως έκαναν γνωστό η μεικτή επιτροπή θα συνεδριάζει στην Αθήνα και στη Ντόχα εναλλάξ, κάθε τρεις μήνες.
Αντιδράσεις για Ελληνικό
Εν τω μεταξύ οι πληροφορίες ότι στη συμφωνία με το Εμιράτο θα περιλαμβάνεται και η αξιοποίηση και εκμετάλλευση της περιοχής του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, προκάλεσαν την αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς και δημάρχων των γύρω περιοχών, οι οποίοι εξέφρασαν αντιρρήσεις για το ενδεχόμενο παραχώρησης έκτασης του πρώην αεροδρομίου για επενδυτικά έργα τέτοιας έκτασης στην περιοχή.
Την ίδια ώρα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ αρνήθηκε να προβεί σε οιοδήποτε σχολιασμό.
KKE: Ο λαός δεν χρειάζεται χώρους τύπου Λας Βέγκας
«Τα σχέδια της κυβέρνησης να γίνουν στην περιοχή του Ελληνικού καζίνο, μαρίνες, πολυτελή ξενοδοχειακά κέντρα και ιδιωτικά αεροδρόμια, δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες και τα οξυμμένα προβλήματα του λαού στην Αττική», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και κάνει λόγο για χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι από τις επενδύσεις της περιβόητης πράσινης ανάπτυξης διασφαλίζονται θεαματικά κέρδη για διεθνείς και εγχώριους μονοπωλιακούς ομίλους.
«Ο λαός δεν χρειάζεται χώρους τύπου Λας Βέγκας. Η δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες για άθληση, ψυχαγωγία, πολιτιστική δραστηριότητα, μεγάλης έκτασης πνεύμονα πρασίνου με δωρεάν και εύκολη πρόσβαση του εργαζόμενου, με φθηνές και γρήγορες συγκοινωνίες, σε ένα μεγάλο πολυθεματικό πάρκο στο Ελληνικό, έχει ήδη τεκμηριωθεί επιστημονικά και δεν απαιτεί δαπανηρές επενδύσεις», επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα και καταλήγει:
«Στην κατεύθυνση αυτή μπορούν και πρέπει άμεσα να αξιοποιηθούν οι υπαρκτές αθλητικές εγκαταστάσεις, τα κτήρια των πρώην αεροσταθμών και της αμερικανικής βάσης, τα σχετικά υπόστεγα που συνολικά ξεπερνούν ήδη τα 700 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα κτηρίων».
Ερώτηση στη Βουλή από το ΣΥΡΙΖΑ
Σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για το θέμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παν. Λαφαζάνης κάνει λόγο για «απαράδεκτο ξεπούλημα δημόσιας γης και περιουσίας και μάλιστα με διαδικασίες καθʼ όλα αδιαφανείς» και υποστηρίζει χαρακτηριστικά: «Στον Τύπο αναφέρεται ότι θα παραχωρηθεί έως και το 30% του παλιού αεροδρομίου, το οποίο υποτίθεται ότι θα γινόταν μητροπολιτικό πάρκο. Αντί για πάρκο και δέντρα όμως θα "φυτρώσουν" ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα και καζίνο, μετατρέποντας το Ελληνικό σε αραβικό “Λας Βέγκας”».
Ο κ. Λαφαζάνης ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να διευκρινίσουν εάν τα σχετικά δημοσιεύματα ισχύουν και ερωτά εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να εγκαταλείψει «τα σχέδια τσιμεντοποίησης και εμπορευματοποίησης του Ελληνικού και να ανταποκριθεί στις προτάσεις των γύρω δήμων για ένα μεγάλο πάρκο πρασίνου, ανάσα για το περιβάλλον και όλο το λεκανοπέδιο».
Για «βάρβαρη καταστρατήγηση του πολύπαθου προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ πραξικοπηματική και αυθαίρετη απαξίωση του Συντάγματος, αλλά και τσιμεντοποίηση και εμπορευματοποίηση ζωτικού χώρου για την ανθρώπινη επιβίωση της Αττικής» έκανε λόγο από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Δρίτσας.
«Ο σχεδιασμός τής μετατροπής του Ελληνικού σε "πολύκεντρο" ψυχαγωγικών και οικονομικών δραστηριοτήτων τύπου Ντουμπάι, από ξένα συμφέροντα, διαψεύδει το όραμα πολλών γενεών προοδευτικών πολεοδόμων, αρχιτεκτόνων και οραματιστών ακτιβιστών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και όλου του λαού της Αττικής, να λειτουργήσει επιτέλους ως Μητροπολιτικό Πάρκο, ως τόπος διαλεκτικής συνάντησης των ανθρώπων και των θεσμών, με τα διαχρονικά στοιχεία της φύσης», σχολίασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Αλέξης Μητρόπουλος.
Τέλος, ο δήμος Ελληνικού, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να κάνει αραβικό «Λας Βέγκας» το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και τον πρωθυπουργό ότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση «κατακεραύνωνε το σχέδιο Σουφλιά για τσιμεντοποίηση και ξεπούλημα του Ελληνικού και δεσμευόταν ότι το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην πρόταση για μετατροπή ολόκληρου του χώρου του Ελληνικού σε ένα από τα μεγαλύτερα μητροπολιτικά πάρκα της Ευρώπης».


Πηγή


Από μία άποψη χρήμα και θέσεις εργασίας. Από την άλλη;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

D_G

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,938 μηνύματα.
Έχετε δει να μπαίνει κανένας φυλακή με τόσα σκάνδαλα;
Όλοι μαζί τα φάγαμε, μας είπε ο Πάγκαλος, σε λίγο θα φταίμε εμείς οι ίδιοι και κανένας από αυτούς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Όλοι μαζί τα φάγαμε, μας είπε ο Πάγκαλος,
αλλα δεν καναμε ολοι κοιλια σαν του Παγκαλου,,εμεις εχουμε απο οτι φαινεται καλυτερο μεταβολισμο..

δεν θα ηθελα να ειμαι το κουμπι στο σακακι του..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Παραβιάσεις λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Επειδή το έχω πάθει και εγώ δυο φορές, μια πέρσι και μια πριν από μερικές ημέρες, με λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διατηρούσα στο Hotmail, θεωρώ καλό να ενημερωθούν για την τελευταία εξέλιξη σε αυτό το θέμα και οι αναγνώστες του Antinews, προκειμένου να έχουν το νου τους.
Αυτό που έπαθα εγώ είναι ότι ξαφνικά οι διευθύνσεις μου άρχισαν να στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα σε επαφές μου, που ήταν καταχωρημένες στους λογαριασμούς, χωρίς εγώ να έχω την παραμικρή ιδέα. Τα μηνύματα που «έστελνα» ήταν από κάποιες εταιρίες στη Κίνα, που με άθλια αγγλικά προσπαθούσαν να σε κάνουν να επισκεφτείς κάποια σάϊτ, άγνωστο για ποιο λόγο καθώς δεν τόλμησα να τα επισκεφτώ. Αναγκάστηκα να κλείσω τους δυο αυτούς λογαριασμούς, διότι εκτός από τον κίνδυνο να εκτεθώ σε τρίτους, αισθάνθηκα όπως θα αισθανόμουν αν κάποιος παραβίαζε το σπίτι μου ή το αυτοκίνητό μου. Δηλαδή εκτεθειμένος και ευάλωτος.
Σήμερα, σύμφωνα με το Threatpost, έρχεται η Google, και προειδοποιεί μέσω μηνυμάτων της στους χρήστες του Gmail, λέγοντας πως έχουν σημειωθεί χιλιάδες εισβολές στους λογαριασμούς της εταιρίας, από πλευράς Κινέζων χάκερς. Οι προειδοποιήσεις αναφέρουν πως «Ο λογαριασμός σας παραβιάστηκε πρόσφατα από τη Κίνα», και συνοδεύονται από έναν ολόκληρο κατάλογο διευθύνσεων ΙΡ.
Δεν διευκρινίζεται αν οι παραβιάσεις αυτές έχουν σχέση με «κατασκοπεία» εκ μέρους των κινεζικών αρχών ή αν απλά πρόκειται για μεμονωμένους κερδοσκόπους. Η Google, σε έρευνα που έκανε, διαπίστωσε ότι παραβιάσθηκαν λογαριασμοί του Gmail που ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες απλών πολιτών, και επιχειρήσεων, σε πολλές χώρες του κόσμου, και που οι χρήστες αυτοί δεν έχουν καμία εμπορική ή άλλου είδους σχέση με τη Κίνα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Νονός της ΠΓΔΜ ο... Αλεξ Ρόντος!


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

«E» 24/9

Το όνομα της ΠΓΔΜ θα το αποφασίσει τελικά ο διαβόητος, απαίσιας πολιτικής φήμης, Αλεξ Ρόντος; Αυτή η πολιτικά σκοτεινή προσωπικότητα ήταν σύμβουλος του τυχοδιώκτη προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, όταν ο τελευταίος προκάλεσε πόλεμο της χώρας του με τη Ρωσία και προσπάθησε να καλέσει στη Γεωργία δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, υπηρετώντας σκοτεινά σχέδια ακραίων νεοσυντηρητικών κύκλων της Ουάσιγκτον που θα επιθυμούσαν μερικούς νεκρούς Αμερικανούς πεζοναύτες από ρωσικά πυρά τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2008, εκτιμώντας ότι η αξιοποίηση ενός τέτοιου γεγονότος θα έδινε τη νίκη στους Ρεπουμπλικάνους εναντίον του Ομπάμα!
Οι ανησυχίες για τον ρόλο που παίζει αυτός ο στενός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου προσέλαβαν τις διαστάσεις πανικού όταν είδαμε τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα να αισθάνεται υποχρεωμένος να αποκαλύψει -και μάλιστα από τη Νέα Υόρκη!- με έμμεσο αλλά σαφέστατο τρόπο τη διεξαγωγή μυστικών διαπραγματεύσεων για την ονομασία των Σκοπίων. Εμφανώς οργισμένος με τον παραγκωνισμό του και την ανάθεση της εκπροσώπησης της Ελλάδας στον... "ανύπαρκτο" από θεσμικής πλευράς Αλεξ Ρόντο, ο Δ. Δρούτσας αποφάσισε να δημοσιοποιήσει αυτές τις μυστικές διαπραγματεύσεις για τις οποίες είχε ήδη γράψει το "Εθνος της Κυριακής" υπογραμμίζοντας ότι "βαρύνοντα ρόλο στις αποφάσεις που θα λάβει ο Γ. Παπανδρέου έχουν τόσο η Μ. Κοππά όσο και ο προσωπικός φίλος και σύμβουλός του, Αλεξ Ρόντος". Προσπαθώντας να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα από πλευράς περιεχομένου των δηλώσεών του αλλά προτάσσοντας τον στόχο της γνωστοποίησης στον ελληνικό λαό του τι συμβαίνει, ο Δ. Δρούτσας είπε μεταξύ άλλων: "Ο κ. Ρόντος είναι πολύ καλός γνώστης της περιοχής των Βαλκανίων. Υπήρξε στο παρελθόν και συνεργάτης στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Ρόντος όμως σήμερα δεν έχει καμία θεσμική θέση, δεν υπάρχει θεσμική συνεργασία. Εάν μπορούν άτομα όπως ο κ. Ρόντος ή και άλλοι να μεταφέρουν τα ελληνικά μηνύματα, είναι ευπρόσδεκτο. Αλλά, να το ξεκαθαρίσω, δεν υπάρχει καμία θεσμική σχέση μεταξύ υπουργείου Εξωτερικών, ελληνικής κυβέρνησης και του κ. Ρόντου".
Είναι προφανές ότι ο Δ. Δρούτσας επιδιώκει πρωτίστως με τη δήλωση αυτή να διαχωρίσει εκ των προτέρων ο ίδιος τη θέση του από το όποιο αποτέλεσμα προκύψει από τις μυστικές διαπραγματεύσεις του Αλεξ Ρόντου με την ηγεσία των Σκοπίων. Γιατί, βεβαίως, κανένας στον κόσμο δεν ενδιαφέρεται αν ο Αλεξ Ρόντος έχει "θεσμική" θέση, αν είναι δηλαδή υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών ή συνεργάτης του, από τη στιγμή που είναι προσωπικός απεσταλμένος του ίδιου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου! Ασύγκριτα σοβαρότερο είναι το πολιτικό βάρος ενός πρωθυπουργικού απεσταλμένου από οποιονδήποτε υπάλληλο του υπουργείου...
Φυσικά, οι Αμερικανοί είναι πλήρως ενήμεροι για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων του Αλεξ Ρόντου - θα ήταν αδύνατον άλλωστε να μην ήταν εκ των προτέρων ενήμεροι. Με έμμεσο αλλά σαφέστατο τρόπο το κατέστησε αντιληπτό από τον καθένα ο Αμερικανός μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς, με δηλώσεις που έκανε κι αυτός στη Νέα Υόρκη.
Μίλησε για κλίμα "αυξημένης εμπιστοσύνης" που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Αθήνας - Σκοπιών, συνέπεια του οποίου είναι ότι το ζήτημα της ονομασίας μπορεί να λυθεί "μέσω διαλόγου σε υψηλό επίπεδο" και υπογράμμισε: "Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη. Πιστεύω ότι τα μέρη τώρα μιλούν μεταξύ τους για ορισμένα ζητήματα σε ένα πλαίσιο που δημιουργεί την προσδοκία ότι είναι πιθανόν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό".
Κατόπιν όλων αυτών, ο Νίμιτς είπε ότι δεν θα υποβάλλει πλέον αυτός προτάσεις - αφήνοντας να εννοήσουμε εμείς ότι ουσιαστικά έχει αντικατασταθεί από τον Αλεξ Ρόντο, τουλάχιστον στη φάση αυτή, με τον Γ. Παπανδρέου να συναντά τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ με κάθε ευκαιρία.
Το αγωνιώδες ερώτημα που ανακύπτει όμως είναι ποιες λύσεις, ποια ονόματα δηλαδή είναι αυτά που διαπραγματεύεται ο Αλεξ Ρόντος και σε ποιο πλαίσιο (έναντι όλων ή διπλή ονομασία;), ώστε ο Γ. Παπανδρέου να μην εμπιστεύεται αυτή την αποστολή ούτε καν στον υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας και να καταφεύγει στις υπηρεσίες ενός ατόμου σαν τον Ρόντο; Τι θέλει να κρύψει ο πρωθυπουργός;
Εμείς το αγνοούμε, αλλά αυτοί οι χειρισμοί δεν προοιωνίζονται τίποτα θετικό...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μπάιντεν: "Αντε, τελειώνετε!"
Πολλαπλασίασε τις ανησυχίες η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου μετά τη συνάντηση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον Γ. Παπανδρέου. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος "υπογράμμισε την ανάγκη οι ηγέτες σε Αθήνα και Σκόπια να συμφωνήσουν σύντομα σε μια κοινά αποδεκτή λύση για να επιλύσουν τις διαφορές τους γύρω από το ζήτημα του ονόματος" τονίζεται στην ανακοίνωση. "Σύντομα" είναι η λέξη-κλειδί. Παράλληλα, πολλαπλασιάζονται οι πληροφορίες με προέλευση τις ΗΠΑ ότι στις μυστικές διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση Παπανδρέου συζητά φόρμουλες που δεν κατοχυρώνουν σε καμιά περίπτωση ότι η όποια κοινά αποδεκτή ονομασία θα χρησιμοποιείται υποχρεωτικά έναντι όλων.
αντε μπραβο,,εχουμε και εμεις τον δικό μας Σαακασβιλι...
εχουμε τον ηγετη που μας αξιζει..

αλλα να θυμηθουμε τι επαθε η Γεωργια..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vendetta

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Thor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, επαγγέλεται Ξεναγός και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,275 μηνύματα.
Προβληματισμός και ανησυχία για την «έκρηξη» των χρεολυσίων


Ισχυρό προβληματισμό προκαλεί στο υπουργείο Οικονομικών η αναμενόμενη «έκρηξη» των χρεολυσίων στη διετία 2014-2015, όταν συμπίπτουν οι λήξεις παλαιών ομολόγων, που κατέχουν οι θεσμικοί επενδυτές, αλλά και σχεδόν το σύνολο των δανείων από το μηχανισμό βοήθειας, ύψους 110 δισ. Ευρώ.
Για να είναι εξυπηρετήσιμα τα νέα δάνεια το κόστος του δανεισμού πρέπει να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα, πέριξ του 5%. Το ύψος των χρεολυσίων στη συγκεκριμένη περίοδο φτάνει στα 145 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 77,5 δισ. ευρώ, αποτελούν λήξεις παλαιών ομολόγων και τα 67,5 δισ. ευρώ είναι οι λήξεις από τα δάνεια μέσω του μηχανισμού στήριξης.
Το πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν από σήμερα το υπουργείο Οικονομικών και η τρόικα, αφορά στον τρόπο κάλυψης των συγκεκριμένων δανειακών αναγκών, καθότι τότε δεν θα υφίσταται μηχανισμός στήριξης και όλες οι δανειακές ανάγκες θα καλύπτονται από τις αγορές.
Βασική προϋπόθεση αποτελεί η ραγδαία πτώση των spreads, ώστε το κόστος του δανεισμού να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα, πέριξ του 5% για τη δεκαετία, ώστε να είναι εξυπηρετήσιμα τα νέα δάνεια, διαφορετικά η οικονομία θα οδηγηθεί ξανά στο φαύλο κύκλο.
Το γεγονός όμως ότι σήμερα που η Ελλάδα είναι εκτός αγορών το spread των δεκαετών ομολόγων είναι στις 900 μονάδες βάσης, και για να καταστεί εφικτή η προσφυγής τις αγορές πρέπει να υποχωρήσει κάτω από τις 200 μονάδες βάσης, δείχνει ότι ο δρόμος είναι μακρύς και οι ανησυχίες τεράστιες. Τροφοδοτούνται επίσης σενάρια περί παράτασης της βοήθειας προς την Ελλάδα και μετά το έτος 2013, που επισήμως διαψεύδονται από το ΥΠΟΙΚ και την τρόικα, γιατί η παραδοχή τους θα σήμαινε προεξόφληση της αποτυχίας του «μνημονίου».
Τα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζονται είναι η επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων του μηχανισμού, προς τα έτη 2016 και 2018 που δεν είναι ιδιαίτερα φορτωμένα από τις εκδόσεις των προηγουμένων ετών ή η συνέχιση της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.
Εφιαλτικά στοιχεία για χρεολύσια και τόκους
Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την πορεία των δανειακών αναγκών του δημοσίου, στα επόμενα χρόνια προκαλούν ανησυχία, αφού η ένταξη στο μηχανισμό στήριξης οδήγησε στην παροχή μεσοπρόθεσμων δανείων, που επιβαρύνουν τις υποχρεώσεις των προσεχών ετών, ενώ αν η Ελλάδα δανειζόταν από τις αγορές, με μακροπρόθεσμα (δεκαετή) ομόλογα, θα είχε την ευχέρεια της κατανομής των λήξεων σε βάθος χρόνου.
Όμως, στην παρούσα φάση, η εικόνα των μελλοντικών υποχρεώσεων είναι η ακόλουθη:
- Το 2011 λήγουν ομόλογα αξία 35,3 δισ. ευρώ, και η Ελλάδα μέσω του μηχανισμού στήριξης θα λάβει 40 δισ. ευρώ.
- Το 2012 λήγουν ομόλογα αξίας 40,5 δισ. ευρώ, και από το μηχανισμό στήριξης η Ελλάδα θα λάβει 24 δισ. ευρώ, ενώ θα εκδώσει στις αγορές ομόλογα 35 δισ. ευρώ.
- Το 2013 λήγουν ομόλογα ύψους 34,1 δισ. ευρώ και αλλά και δάνεια ύψους 6,2 δισ. από το μηχανισμό στήριξης, σύνολο 40,3 δισ. ευρώ. Η βοήθεια από το μηχανισμό στήριξης την ίδια χρονιά θα είναι μόλις 8 δισ. ευρώ.
- Το 2014 λήγουν ομόλογα ύψους 40,6 δισ. ευρώ, αλλά και δάνεια του μηχανισμού στήριξης ύψους 28,6 δισ. ευρώ, ενώ πλέον έχει λήξει η παροχή οικονομικής βοήθειας. Συνεπώς η Ελλάδα θα πρέπει να αναζητήσει από τις αγορές ποσό ύψους, άνω των 70 δισ. ευρώ, με την προσθήκη και του ελλείμματος.
-Το 2015 λήγουν ομόλογα προερχόμενα από τις αγορές, αξίας 36,8 δισ. ευρώ και δάνεια από το μηχανισμό στήριξης ύψους 38,9 δισ. Ευρώ ανεβάζοντας τις δανειακές ανάγκες σε επίπεδα πάνω από 75 δισ. ευρώ, χωρίς να υπάρχει μηχανισμός στήριξης.
Παράλληλα αύξηση δραματική παρουσιάζουν και οι τόκοι αποπληρωμής του χρέους, αφού:
- Το 2010 εκτιμώνται ότι θα αυξηθούν σε 12,9 δισ. ευρώ, ή στο 5,6% του ΑΕΠ.
- Το 2011 αυξάνονται κατά 2 δισ. ευρώ, και διαμορφώνονται σε 14,9 δισ. ευρώ ή στο 6,6% του ΑΕΠ.
- Νέα αύξηση σημειώνουν το 2012 που φτάνουν σε 17,1 δισ. ευρώ ή στο 7,5% του ΑΕΠ.
- Το 2013 οι πληρωμές τόκων αυξάνονται σε 18,9 δισ. ευρώ, ή στο 8,1% του ΑΕΠ.
- Το 2014 οι τόκοι υπολογίζονται ότι θα φτάσουν σε 19,94 δισ. ευρώ και στο 8,2% του ΑΕΠ.


Πηγή


Νόου κόμμεντ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
θα σωσουμε τη χωρα μας,,με την μεσογειακη διατροφη.!:confused::worry:



μας πηραν στο ψιλό και οι ξενοι,,;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top