Η επικαιρότητα εν συντομία

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
ή αν προτιμας καλυτερα....

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Δεν θα περάσουν…


Στην Κηφισιά, σʼ ένα σταυροδρόμι ισκιωμένο από μεγάλα πεύκα που γέρνουν πάνω σε ροδοδάφνες, γωνία Κεφαλληνίας και Δαγκλή, βρίσκεται μια βίλλα διώροφη, σταχτιά, με παράθυρα βυζαντινού ρυθμού, μέσα σε κήπο. Η όψη της παλλαϊκή, δεν έχει τίποτε το αξιοπρόσεκτο· τίποτε άλλο από μιαν αρχοντιά λιγάκι κουρασμένη. Η πόρτα του κήπου, σιδερένια δίφυλλη, βρίσκεται σε κοφτή γωνία και βγάζει στο σταυροδρόμι.
Εκεί στις τρεις παρά δέκα το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940, μέσα στη νύχτα, ήρθε και σταμάτησε ένα αυτοκίνητο του Διπλωματικού Σώματος. Ο σκοπός χωροφύλακας ξέκρινε μέσα τρεις άντρες. Ο ένας τους βγήκε, του μίλησε ελληνικά, εξήγησε πως ο πρεσβευτής της Ιταλίας ζητάει να ιδεί τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως. Έχει να του κάνει, λέει, μιαν υπερεπείγουσα ανακοίνωση. Ο σκοπός χτύπησε το ηλεκτρικό κουδούνι της σκοπιάς του, να ειδοποιήσει το σπίτι. Κοιμόνταν όλοι. Στη βαθειά γαλήνη της νύχτας, μακριά κάπου, ακουγότανε να γαυγίζει ένα σκυλί.
Ο ακόλουθος που ξύπνησε πρώτος και πήγε να ειδοποιήσει τον Ιωάννη Μεταξά δεν είχε ξεχωρίσει στο σκοτάδι τα χρώματα της σημαίας του αυτοκινήτου. Είχε κιʼ αυτή λουρίδες κάθετες, λοιπόν τη νόμισε γαλλική. Είπε στον πρωθυπουργό πως τον ζητάει ο πρεσβευτής τα Γαλλίας. Απορημένος ο Μεταξάς για το ασυνήθιστο της ώρας, πέρασε πάνω στο βαμβακερό νυχτικό του ένα βέστονι σκούρο, κατέβηκε στον κήπο και πήγε να κοιτάξει από την πλαϊνή πόρτα, της οδού Κεφαλληνίας. Τότε αναγνώρισε τον Γκράτσι. Κατάλαβε. Η ώρα είχε σημάνει το ρολόι της Ιστορίας…
Ο Μεταξάς έδωσε το χέρι του στον Γκράτσι και είπε στο χωροφύλακα νʼ αφήσει ελεύθερη τη διάβαση. Μπήκαν σε ένα σαλονάκι με πολύ απλή διακόσμηση, στο πρώτο πάτωμα. Κάθισαν. Δίχως άλλο προοίμιο, ο Γκράτσι δήλωσε, μιλώντας γαλλικά, πως η κυβέρνησή του τον είχε επιφορτίσει να επιδώσει μιαν επείγουσα ανακοίνωση. Έδωσε το τελεσίγραφο Ο Μεταξάς άρχισε να το διαβάζει. Το κείμενο ήταν μακρύ. Αναμασούσε τις γνωστές, ασύστατες ιταλικές αιτιάσεις. Απαιτούσε να μπούνε στην Ελλάδα τα ιταλικά στρατεύματα και να καταλάβουν στρατηγικά της σημεία για να διασφαλίσουν την ουδετερότητα. Αν συναντήσουν αντίσταση, αυτή «θα καμφθεί δια των όπλων».
Όταν αποδιάβασε το κείμενο, σήκωσε τα μάτια τoυ, κοίταξε καλά τον πρεσβευτή και με φωνή συγκινημένη αλλά στέρεα είπε:
«Alors, cʼ est la guerre…»
τι εγραφαν εφημεριδες ...
…Και η «προπαγάνδα της υποταγής»
…………………………………………
Έγραφε το «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» (29-4-1941, δύο ημέρες μετά την κατάληψη της Αθήνας):
«Εντός εικοσιτετραώρων η κατάληψις της χώρας μας θα έχει συμπληρωθή. Έτσι η Ελλάς βγαίνει από τον πόλεμο– και βγαίνει οριστικώς από τον πόλεμον, καθʼ ον τρόπον εβγήκαν όλαι σχεδόν αι χώραι της ηπειρωτικής Ευρώπης. Δεν είνε μόνη η Ελλάς που ευρίσκεται εις αυτήν τη θέσιν. (…) Αυτό δεν το λέγομεν προς παρηγορίαν μας. Τα λέγομεν διά να τονίσωμεν τη βασικήν κατά τη γνώμην μας αλήθειαν που δεν πρέπει ποτέ να φεύγη από τα μάτια μας, ότι δηλαδή τα ελληνικά προβλήματα που εδημιουργήθησαν από της 27ης Απριλίου δεν ημπορούν να αντιμετωπισθούν παρά εις το πλαίσιο της Νέας Ευρωπαϊκής πραγματικότητος. Πρέπει να καταλάβουμε ότι εφεξής αποτελούμεν μέρος ενός εκτεταμένου ηπειρωτικού συνόλου του οποίου όλα τα τμήματα θα έχουν αναποφεύκτως κοινότητα κατευθύνσεων και προπαντός κοινότητα συμφερόντων, οικονομικών και άλλων».

Την ίδια ημέρα, προπαγάνδιζε η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»:
«Ο αθηναϊκός λαός αντιμετωπίζει τα γεγονότα με σταθεράν πεποίθησιν ότι όλα βαίνουν προς το καλύτερον, ότι λήξαντος του πολέμου, διά την Ελλάδα τουλάχιστον, ανοίγεται η περίοδος της ειρήνης και της εντός των πλαισίων της ειρήνης αυτής παραγωγικής δραστηριότητος». Άλλωστε, «Αι γερμανικαί αρχαί εμφορούμεναι από τας φιλικωτέρας των διαθέσεων απέναντι του ελληνικού πληθυσμού, τας αρετάς και τα προτερήματα του οποίου δεν ήργησαν να γνωρίσουν, θα τον συντρέξουν– περί τούτου δεν υπάρχει αμφιβολία– εις πάσαν θετικήν και οικοδομητικήν του προσπάθειαν».

σας θυμιζουν κατι τα ονοματα των εφημεριδων?

μαυρο παρελθον... και οι Γερμανοι δεν ειχαν μπει μεσα..η προδοτικη προπαγανδα απο πανω δεν ειναι με γερμανικη κατοχη..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Μετατρέψτε εύκολα το συμβατικό σας αυτοκίνητο σε ηλεκτρικό,που μάλιστα δεν θα ''καίει'' ρεύμα αλλά νερό,ακόμα και θαλασσινό.
Δεν πρόκειται για σενάριο ταινίας ''οικολόγου'' James Bond,αλλά για έρευνα που πραγματοποίησε το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για λογαριασμό της Νομαρχίας Αθηνών και αφορά στην παραγωγή υδρογόνου και ηλεκτρικής ενέργειας από το πόσιμο, μη πόσιμο και θαλασσινό νερό.Τεράστιο θα είναι το κέρδος ,εκτός από το περιβάλλον,για τη τσέπη μας.Γιατί το κόστος μετατροπής ενός ''μικρομεσαίου'' αυτοκινήτου θα είναι γύρω στα 5.000 ? με κόστος χρήσης και συντήρησης μικρότερο από 1 ? ανά 100 Κm. Η απόσβεση του ποσού για την μετατροπή γίνεται σε 2 χρόνια με μέσο όρο κυκλοφορίας 30.000 χλμ/χρόνο.


TalkNow
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Phoebe

Διακεκριμένο μέλος

Η Κομπάρσα α αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών, επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 7,312 μηνύματα.
Αρχίζει τη Δευτέρα η πληρωμή των προκαταβολών για την περαίωση

Την προκαταβολή της περαίωσης εκκρεµών υποθέσεων της περιόδου 2000-2009 θα κληθούν να πληρώνουν από τη Δευτέρα 1η Νοεµβρίου 1,3 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελµατίες και επιτηδευµατίες.

Μέχρι σήµερα υπολογίζεται ότι η Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων έχει αποστείλει 440.000 εκκαθαριστικά σηµειώµατα και οι παραλήπτες τους θα είναι οι πρώτοι που θα κληθούν να περάσουν από την τράπεζα της επιλογής τους για την εξόφληση της προκαταβολής 20% επί του συνολικά οφειλόµενου φόρου που περιγράφεται στο εκκαθαριστικό τους, εφόσον βέβαια επιθυµούν να περαιώσουν τις ανέλεγκτες χρήσεις τους.

Η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των εκκαθαριστικών σηµειωµάτων, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 18 Νοεµβρίου.

Σύμφωνα με τον νόμο η υπαγωγή στη ρύθµιση και εξόφληση των φόρων γίνεται ως εξής:

-Το εκκαθαριστικό σηµείωµα περιέχει για καθεµία υπόθεση την αρµόδια Εφορία, τα ανέλεγκτα οικονοµικά έτη, τη νοµική µορφή του επιτηδευµατία και την κατηγορία Βιβλίων ΚΒΣ, τα δηλωθέντα ακαθάριστα έσοδα, τυχόν αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη ή παραβάσεις, τον συντελεστή του φόρου περαίωσης, το ποσό του φόρου περαίωσης κατά οικονοµικό έτος, το ποσό του ΦΠΑ που προκύπτει κατά έτος, το σύνολο της οφειλής κατά οικονοµικό έτος και το ποσό της συνολικής οφειλής για όλα τα οικονοµικά έτη, το 20% της προκαταβολής το οποίο δεν µπορεί να είναι κάτω από 500 ευρώ, εκτός αν το ποσό της συνολικής οφειλής είναι κατώτερο από το ποσό αυτό.

-Η καταβολή της προκαταβολής γίνεται υποχρεωτικά σε οποιαδήποτε συµβεβληµένη τράπεζα µε την προσκόµιση - επίδειξη αυτού του εκκαθαριστικού, από 1/11/2010 και µετά. Οι δόσεις, σε περίπτωση µη εφάπαξ εξόφλησης, καταβάλλονται επίσης σε οποιαδήποτε συµβεβληµένη τράπεζα, µε τη δυνατότητα όµως καταβολής και στις ΔΟΥ.

-Αν υπάρχουν σφάλµατα στο εκκαθαριστικό, ο φορολογούµενος πρέπει να απευθυνθεί στην Εφορία του για να κάνει τις σχετικές διορθώσεις. Σε αυτή την περίπτωση, προκαταβολή και δόσεις εξοφλούνται µόνο στην Εφορία η οποία έκανε τις διορθώσεις.

Εξάλλου, με την εγκύκλιο που εξέδωσε για την περαίωση, ο υπουργός Οικονοµικών Γ.Παπακωνσταντίνου ζητάει από τον προϊστάµενο κάθε Εφορίας να συγκροτήσει δύο ειδικά συνεργεία που θα τρέξουν τις διαδικασίες.

Ευθύνη του πρώτου συνεργείου θα είναι η υποδοχή φορολογουµένων που προσέρχονται για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή διορθώσεις εκκαθαριστικών σηµειωµάτων. Θα πρέπει, σύµφωνα µε τις οδηγίες, να επανεκδίδουν το διορθωµένο εκκαθαριστικό το συντοµότερο δυνατό, ώστε ο φορολογούµενος να µπορεί να υπαχθεί στην περαίωση εντός των προθεσµιών. Το δεύτερο ειδικό συνεργείο θα είναι επιφορτισµένο µε τηλεφωνήµατα.

Σύµφωνα µε τις οδηγίες που δόθηκαν, κάθε Εφορία και ελεγκτικό κέντρο θα πρέπει να ενηµερώσει τηλεφωνικά ή να αποστείλει αµέσως προσκλήσεις στους επιτηδευµατίες αρµοδιότητάς τους, εις βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί καταλογιστικές πράξεις, οι οποίες εκκρεµούν και µπορούν να περαιωθούν προκειµένου οι επιτηδευµατίες αυτοί να υποβάλουν µέχρι τις 15 Νοεµβρίου αίτηση υπαγωγής στην περαίωση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ!!! – ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ RFID ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Μια συνηθισμένη βόλτα σε ένα πολυκατάστημα.
Ο χειριστής της ανιχνευτικής συσκευής μπορεί ανά πάσα στιγμή να δει στο μόνιτορ όλες τις πληροφορίες για κάθε πολίτη που έχουν καταγραφεί στο σύστημα. Όπως, τι βιβλίο διαβάσατε τελευταία, τι καφέ ήπιατε που και πότε, το ιατρικό σας ιστορικό, ποια εφημερίδα διαβάζετε, ποια ταινία είδατε στον κινηματογράφο, τι δουλειά κάνετε και που εργάζεστε, τη διεύθυνση κατοικίας κλπ. Η λίστα είναι τεράστια, τρομακτικά τεράστια!
ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ SOS !!!


λιγο μετα την αρχη ξεκιναει το βιντεο..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος:
τι εγραφαν εφημεριδες ...
…Και η «προπαγάνδα της υποταγής»
…………………………………………
Τα λέγομεν διά να τονίσωμεν τη βασικήν κατά τη γνώμην μας αλήθειαν που δεν πρέπει ποτέ να φεύγη από τα μάτια μας, ότι δηλαδή τα ελληνικά προβλήματα που εδημιουργήθησαν από της 27ης Απριλίου δεν ημπορούν να αντιμετωπισθούν παρά εις το πλαίσιο της Νέας Ευρωπαϊκής πραγματικότητος. Πρέπει να καταλάβουμε ότι εφεξής αποτελούμεν μέρος ενός εκτεταμένου ηπειρωτικού συνόλου του οποίου όλα τα τμήματα θα έχουν αναποφεύκτως κοινότητα κατευθύνσεων και προπαντός κοινότητα συμφερόντων, οικονομικών και άλλων».

Τρομερό ρε συ!! Σαν να διαβάζω Ανδριανόπουλο ένα πράγμα. Δεν είναι μόνο ίδια τα ονόματα των εφημερίδων, είναι ίδια κατά λέξη και η προπαγάνδα...


Την ίδια ημέρα, προπαγάνδιζε η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»:
«Ο αθηναϊκός λαός αντιμετωπίζει τα γεγονότα με σταθεράν πεποίθησιν ότι όλα βαίνουν προς το καλύτερον, ότι λήξαντος του πολέμου, διά την Ελλάδα τουλάχιστον, ανοίγεται η περίοδος της ειρήνης και της εντός των πλαισίων της ειρήνης αυτής παραγωγικής δραστηριότητος». Άλλωστε, «Αι γερμανικαί αρχαί εμφορούμεναι από τας φιλικωτέρας των διαθέσεων απέναντι του ελληνικού πληθυσμού, τας αρετάς και τα προτερήματα του οποίου δεν ήργησαν να γνωρίσουν, θα τον συντρέξουν– περί τούτου δεν υπάρχει αμφιβολία– εις πάσαν θετικήν και οικοδομητικήν του προσπάθειαν».

Και πάλι οι Γερμανοί ε; Σε μια παράξενη ειρωνεία της ιστορίας...

Μόλις εορτάσαμεν με παρέλασιν και εθνικήν υπερηφάνειαν το Όχι της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Ο δικτάτορας Μεταξάς είπε Όχι. Ο σοσιαλιστής ΓΑΠ είπε Ναι. Να την εορτάζομεν κι αυτή τη μέρα. Όλο το έθνος τη θυμάται. Ήταν η μέρα που κυκλοφόρησε το dvd της Τζούλιας...:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Πού χάθηκαν ρε παιδιά αυτοί οι κουκουλοφόροι;


Εκείνο που εντυπωσιάζει την διεθνή επιστημονική κοινότητα δεν είναι η οικονομική εξέλιξη της «πατρίδος» που οι ταγοί της την “σώζουν” βυθίζοντας την ολοένα και περισσότερο στην μόνιμη χρεοκοπία και στην ανεπίστρεπτη ύφεση που δημιουργεί νέα φτώχεια και στρατιές ανέργων..
Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι το πόσο μπορεί να αντέξει αυτός ο λαός και να παραμένει απολύτως παθητικός. Γιατί και εις τας καλυτέρας των οικογενειών, όπως εις το Λόντον και εις Παρισίους, γίνονται μαζικές διαδηλώσεις. Μέγα πλήθος και μέγα πάθος. Ματώνει και καμιά μύτη, καίγεται και κανένα αυτοκίνητο, ενώ οι εκεί δημοσιογράφοι δεν κατακεραυνώνουν τους διαδηλωτές ότι αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας τους στο εξωτερικό.. Ένας ολόκληρος κόσμος, κάθε ηλικίας, έχει ξεσηκωθεί ενάντια σε μέτρα που μπροστά στα δικά μας φαντάζουν ως απλές οδοντόκρεμες.. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Οι ξένοι αναγνωρίζουν την προσπάθεια του Γκιόργκου ότι τα μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού είναι πρωτοφανή στην ιστορία και τον θεωρούν «δικό τους άνθρωπο» και του απονέμουν και το βραβείο «δύναμης και ειλικρίνειας»(!).. Ακούστηκε ότι θα απονείμουν και στον Καραμανλή το βραβείο εργατικότητας και αποφασιστικότητας..
Αλλά σε τούτον τον τόπο ακόμα και οι γνωστοί κουκουλοφόροι του, έχουν εξαφανιστεί.. Τελικά έχει δίκιο ο Γκιόργκος που λέει ότι «είμαστε κυβέρνηση αντεξουσιαστών» (!), γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός, πώς σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τον τόπο και μπροστά σε πρωτοφανή κοινωνικώς άδικα και απάνθρωπα μέτρα, δεν κουνιέται όχι μόνο φύλλο, αλλά ούτε και κουκουλοφόρος! Γιατί αν οι αντεξουσιαστές και κουκουλοφόροι έγιναν εξουσία, τότε τί λόγο ύπαρξης έχουν οι αντεξουσιαστές και κουκουλοφόροι; Αλλά πέρα από το γελοίο της υπόθεσης αν ο Γκιόργκος είναι ..αντεξουσιαστής, η πλήρης εξαφάνιση των κουκουλοφόρων, α μη τι άλλο είναι πολύ περίεργη και το ερώτημα απασχολεί σοβαρά από κάθε πλευρά, ιστορική, κοινωνιολογική και πολιτική..

Όταν κυβερνούσε τον τόπο η «βαρβαρότητα», δηλαδή για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους η κυβέρνηση των πιο δειλών, λαπάδων, ανίκανων και μπουχέσηδων που γνώρισε ο τόπος, αυτή που τώρα κατηγορείται γιατί τότε δεν πήρε ούτε κάποια χλιαρά ημίμετρα σε βάρος του λαού ώστε να προλάβει την καταστροφή, οι «κουκουλοφόροι» ξυπνούσαν κάθε πρωί και έπαιρναν το καφεδάκι τους σπάζοντας βιτρίνες και καίγοντας την Αθήνα με την αστυνομία να τους παρακολουθεί εκ του μακρόθεν έχοντας σαφείς εντολές μη παρέμβασης.. Η Τρέμη, ο Καψής και η Μακρή είχαν σηκώσει μαύρες σημαίες και μαζί με το σύνολο της κυρίαρχης δημοσιογραφίας του τόπου εμψύχωναν το κοινό για ανατροπή, ο δε Γκιόργκος, μπροστάρης στις διαδηλώσεις, σκούπιζε τα μάτια του από τα δακρυγόνα.. Τόπε προχθές ο Μίκης Θεοδωράκης: Αν έστω και ένα μέρος του παρόντος μνημονίου είχε υπογραφεί επί κυβερνήσεως Καραμανλή οι προοδευτικές δυνάμεις θα είχαν κάψει την Ελλάδα..
Γιατί λοιπόν τότε που, μπροστά στην σημερινή βαρβαρότητα του «σοσιαλισμού», η διακυβέρνηση της χώρας έμοιαζε «σοσιαλιστική», ήταν εύκολος ο ξεσηκωμός και τώρα δεν κουνιέται ούτε κουκουλοφόρος; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί την διεθνή επιστημονική κοινότητα.. Ποια είναι επί τέλους η «κόκκινη γραμμή» αυτού του λαού, που μάλιστα τώρα ενδέχεται με την ψήφο του να νομιμοποιήσει την βία που ασκείται πάνω του επιτρέποντας έτσι και νέα μέτρα σε βάρος του; Ουδέποτε άλλη κυβέρνηση διέθετε τέτοια γενική στήριξη στο καταστροφικό έργο της ακόμα και από τούς κουκουλοφόρους.. Μήπως αυτός «ο λαός που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο» είναι και ο μοναδικός στον πλανήτη που δεν διαθέτει έστω και μια “κόκκινη γραμμή” αντοχής και αξιοπρέπειας;
Με άλλα λόγια, αυτό δηλαδή που ερευνά η διεθνής επιστημονική κοινότητα με το ελληνικό πείραμα είναι το εξής: Είναι τόση η δύναμη των μμε και των «νταβατζήδων» σε έναν τόπο ώστε να εξολοθρεύει ακόμα και τους κουκουλοφόρους του, να εξαπατά εκ συστήματος και κατ εξακολούθηση έναν ολόκληρο λαό και να τον κάνει να συμπεριφέρεται ως πειθαναγκασμένη πουτάνα που δεν βρίσκει άλλη διέξοδο στη ζωή της;

πολλα ρωταει και αυτος..
αλλο ειναι να σε βιαζει καποιος που δεν γουσταρεις τη φατσα του,,και αλλο ενας που συμπαθουσες..
ετσι ειναι..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Το παλιό μνημόνιο...


του Δημήτρη Καμπουράκη
Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει. Έχουμε και λέμε:

Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος. (Σας θυμίζει τίποτα;) Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Αυτό μήπως;)

Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κάτι συμπτώσεις...)

Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Πάμε πάλι απ' την αρχή. Σας θυμίζει τίποτα;)

Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...)

Για να μην πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου. Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού:
1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν.
2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες.
3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.
4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της “δεκάτης”, που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή.
5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.
6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα.
7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους.
8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου.
9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.
10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες “εθνικές γαίες” με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης.
11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού.

Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες. Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε “τι πέτυχαν με όλα αυτά;”, σας απαντώ: Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλίρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το “Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν” του Χαριλάου Τρικούπη το 1893. Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.

(Αναλυτικά η ιστορία του μνημονίου του 1843, στα άρθρα του Τάκη Κατσιμαρδου στην Ημερησία 18,23/9 και 2/10). Όλα τα άρθρα του Δημήτρη Καμπουράκη

ολα εχουν ξαναγινει..με διαφορετικους τροπους..:worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Τελειώνει ήδη ο Ομπάμα;


Μέχρι εδώ ήταν λοιπόν το φαινόμενο Ομπάμα στις ΗΠΑ; Ξόφλησε ήδη πολιτικά και από εδώ και πέρα απλώς θα περιμένουμε να λήξει η τετραετής θητεία του στον Λευκό Οίκο για να μετακομίσει κατευθείαν στα αρχεία της αμερικανικής Ιστορίας, με μοναδικό χαρακτηριστικό ότι υπήρξε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ;

Παριστάμεθα δηλαδή μάρτυρες της επιτυχίας του στόχου των Ρεπουμπλικανών, όπως τον καθόρισε ο ηγέτης τους στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Νέισιοναλ Τζέρναλ", όπου έλεγε ότι "το πιο σημαντικό πράγμα που θέλουμε να πετύχουμε είναι να γίνει ο Ομπάμα πρόεδρος μίας θητείας";
Τα ερωτήματα αυτά δεν προέκυψαν αυθαίρετα. Τέθηκαν επί τάπητος μετά τα καταστροφικά για το Δημοκρατικό Κόμμα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν στις ΗΠΑ την Τρίτη, όπου ήρθαν τα πάνω κάτω.
Οι εκλογές αφορούσαν όλους τους βουλευτές [τα 435 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ εκλέγονται κάθε δύο (!) χρόνια], το ένα τρίτο των γερουσιαστών (των 37 από τους 100 για την ακρίβεια) και τα δύο τρίτα των κυβερνητών των πολιτειών της αχανούς χώρας (των 37 από τους 50, για να είμαστε ακριβείς).
Στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι Δημοκρατικοί υπέστησαν πανωλεθρία. Από εκεί που μέχρι την Τρίτη είχαν 77 βουλευτές περισσότερους (255 έναντι 178 και 2 κενές έδρες), τώρα θα έχουν πάνω από 50 έδρες περισσότερες οι Ρεπουμπλικανοί!
Με τη Βουλή στα χέρια της Δεξιάς, ο Ομπάμα είναι αδύνατον να προωθήσει πλέον οποιαδήποτε μεταρρύθμιση βρίσκει αντίθετους τους Ρεπουμπλικανούς. Ο πρόεδρος Ομπάμα δηλαδή τα επόμενα δύο χρόνια ή θα κυβερνήσει ως δεξιός πρόεδρος ή θα μπλοκάρουν εντελώς το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης οι Ρεπουμπλικανοί, προετοιμάζοντας την ήττα του Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του 2012. Προοδευτική λύση δεν υπάρχει πλέον.
"Η κατάσταση θα γίνει τραγική" έγραφε το Σάββατο στους "Τάιμς της Νέας Υόρκης" ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, σύμβουλος και φίλος του Ομπάμα, αλλά μη εισακουόμενος από τον πρόεδρο των ΗΠΑ. "Οι μελλοντικοί ιστορικοί πιθανόν να θεωρούν τις εκλογές του 2010 ως καταστροφή για την Αμερική, εκλογές που καταδίκασαν το έθνος σε χρόνια πολιτικού χάους και οικονομικής αδυναμίας" πρόσθετε στο άρθρο του.
Πέντε μέρες νωρίτερα, σε άλλο άρθρο του στην ίδια εφημερίδα, ο Κρούγκμαν προειδοποιούσε για την εκλογική συντριβή του Ομπάμα. "Αυτό συμβαίνει όταν χρειάζεται να πηδήξεις πάνω από ένα οικονομικό χάσμα, αλλά είτε δεν μπορείς είτε δεν θέλεις να πηδήξεις αρκετά μακριά" έγραφε αρχίζοντας το άρθρο του και κατέληγε με τον ίδιο τρόπο: "Τώρα φαίνεται ότι η υπερβολικά επιφυλακτική προσπάθεια (σ.σ. του Ομπάμα) να πηδήξει απέναντι, πάνω από το οικονομικό χάσμα, απέτυχε και όπου να 'ναι θα συντριβούμε στα βράχια του πάτου"!
Δεν είναι μόνο άποψη του Κρούγκμαν αυτή - ότι δηλαδή ο Ομπάμα δεν τόλμησε να προχωρήσει μέχρι τέλους καμία από τις μεταρρυθμίσεις του, με αποτέλεσμα οι αριστεροί για τα αμερικανικά δεδομένα ψηφοφόροι που τον έφεραν στην εξουσία να έχουν απογοητευθεί και να τον εγκαταλείπουν μαζικά, αφήνοντάς τον εύκολη λεία στους δεξιούς, οι οποίοι παραμόρφωσαν και εμφάνισαν ως απειλή κάθε διστακτικό προοδευτικό μέτρο που εισήγαγε ο Ομπάμα.
Οι νέοι, οι γυναίκες, οι ανεξάρτητοι τον εγκατέλειψαν. Η υποστήριξη προς τον Ομπάμα των μαύρων και των ισπανόφωνων των ΗΠΑ μειώθηκε. Η αύξηση της ανεργίας υπήρξε η επιτύμβια πλάκα στις εκλογές.
Ξοδεύοντας 1,5 τρισεκατομμύριο δολάρια για να σώσει τις τράπεζες και υποκύπτοντας στις πιέσεις των νεοφιλελεύθερων, όπως ο υπουργός Οικονομικών Λάρι Σάμερς, που ενδιαφέρονταν να μην αυξηθεί το έλλειμμα εξαιτίας οικονομικών κινήτρων για την απασχόληση, αλλά συνηγορούσαν θερμά να αυξηθεί λόγω βοήθειας προς τις τράπεζες, ο Ομπάμα απομονώθηκε από τους ψηφοφόρους του. "Ανησυχούσε τόσο πολύ μήπως εκνευρίσει τους τραπεζίτες, ώστε κατέληξε να εκχωρήσει τη λαϊκίστικη οργή στη Δεξιά" σημειώνει ο Πολ Κρούγκμαν.

ΕΛΙΤ ΗΠΑ
Κρίνουν ότι δεν τον έχουν ανάγκη
Η κρίση που ξέσπασε το 2008 υπήρξε καθοριστικός παράγοντας ώστε ένα τμήμα του κατεστημένου των ΗΠΑ να στραφεί και αυτό προς τη στήριξη του Ομπάμα για την προεδρία της χώρας, καθώς είχε ήδη διαφανεί η απήχηση που συναντούσε η υποψηφιότητά του στα λαϊκά στρώματα. Η αμερικανική ελίτ δεν γνώριζε πώς θα αντιδρούσε ο αμερικανικός λαός και ήθελε πρόεδρο που να μπορεί να δράσει εκτονωτικά σε περίπτωση κοινωνικής έκρηξης. Βλέποντας όμως την ανυπαρξία αντιδράσεων και την εύκολη διοχέτευσή της σε ακροδεξιές κατευθύνσεις, το αμερικανικό κατεστημένο πιθανότατα διαμορφώνει την άποψη πως ο Ομπάμα είναι πλέον άχρηστος για τα συμφέροντά του, οπότε ετοιμάζει πάλι τους Ρεπουμπλικανούς για την εξουσία.
Ο Ομπαμα αποδειχτηκε φουσκα,,
αντε να ερθει και η σειρα του δικου μας λευκου και καραφλου Ομπαμα..
που τοσο χαρηκε τοτε ..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Πού χάθηκαν ρε παιδιά αυτοί οι κουκουλοφόροι;




πολλα ρωταει και αυτος..
αλλο ειναι να σε βιαζει καποιος που δεν γουσταρεις τη φατσα του,,και αλλο ενας που συμπαθουσες..
ετσι ειναι..
Αγγελε, το δύσκολο στην περίπτωση μας, δεν είναι οτι μας έχουν βιάσει αλλά
οτι τους έγινε συνήθεια ρε γαμώτο !!!

Ψηφίσαμε τους μεν, μας ήρθανε οι δε, φτιάξαμε και ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ, τρομάρα μας !!!
Τι μας έχει απομείνει ;;;

Την αποχή απο τις κάλπες απο τους πικραμένους του Κωστάκη, ερμήνευσε ο Τζέφρυ ως ισχυρή αυτοδυναμία !!!
Ελα τώρα που ακόμα και ο μέγας ΟΜΠΑΜΑ, βρίκε τον δάσκαλό του.
Τι απομένει να δούμε ;;
Νιάου, νιάου στα κεραμύδια σας λέω οτι κάνει ο ΠΑΤΟΣ.

Υ.Γ. Το λεξιπαίγνιο είναι της μοδός τελευταία . Γάτος - Πάτος απέχουν μόνο ένα Πί.
Εξ' άλλου πρόσφατες πληροφορίες λένε οτι ο Τζέφρυ ασκείται στις καταδύσεις ???
Με τέτοια μανία που ασχολείται με τον αθλητισμό, λέτε να μη τα καταφέρει???
Εδώ με την SIEMENS ακόμα δεν τα έχει τσουγκρίσει, (μια εταιρία που αποδεδειγμένα έχει παραδεχτεί τον χρηματισμό απο μέρους της των κομμάτων της χώρας μας, εξακολουθεί να έχει την μερίδα του λιονταριού στα έργα) και μου λέτε οτι δεν σκέφτεται το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ????? Παράξενο το βρίσκω! Απο την μια μας εκβιάζει, απο την άλλη .....

Αϊντε μπρέ!!! Αϊντε ... Τι μας έμεινε για τον απολογισμό ? Μερικές μερούλες !!!
Αρα, λίγο ακόμα...
Υπομονή !!!


Εσείς μη διαβάζετε εδώ !

Ασχοληθείτε με την μεταστροφή των πόλλων και το ημερολόγιο των Μάγια.



 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Αϊντε μπρέ!!! Αϊντε ... Τι μας έμεινε για τον απολογισμό ? Μερικές μερούλες !!!
Αρα, λίγο ακόμα...
Υπομονή !!!

μην το λες..
δεν ξερεις τι μπορει να γινει σε λιγες μερες..
δεν ειδες με τα εκρηκτικα γράμματα..?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
μην το λες..
δεν ξερεις τι μπορει να γινει σε λιγες μερες..
δεν ειδες με τα εκρηκτικα γράμματα..?
Να σου πω τι είδα :
1. είδα νεαρούς επίδοξους (Ρομπέν των Βαλκανίων), σε νηπιακή μάλιστα ηλικία, να βάζουν στρακαστρούκες.
2. με τρόμαξε ο μιντιακός θόρυβος που προκάλεσαν.
3. είδα τους δεσμώτες, να τρίβουν τα χέρια τους. (Ακόμα άλλη μια φορά το παραμύθι τους ακούστηκε και με ορθάνοιχτα τα αυτιά μας).
4. είδα σαν πρόβατα τους ψηφοφόρους δίχως διαμαρτυρία να ψηφίζουν. Ακόμα και τους ευπαθείς συνταξιούχους δεν επιρέασε το κόψιμο στις απολαβές τους.
5. είδα .. είδα... είδα......τόσα που με κούρασε να τα βλέπω!!! Και απορώ με αυτά που αντέχει το μυαλό μου .

Εκείνο που είδα, είδα. Εκείνο που δεν γνωρίζω είναι τί θα δω ακόμα και είναι αυτό που με τρομάζει !!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.
Kαι τα ευχάριστα νέα της βραδιάς,

Προβληματίζει η υψηλή αποχή στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Σε επίπεδα μεταξύ 33% και 55%.

...Στην ίδια την Αττική, την περιφέρεια με το μεγαλύτερο αριθμό ψηφοφόρων (οι οποίοι μάλιστα, κατά κανόνα, δεν χρειάζεται να μετακινηθούν για να ψηφίσουν) η αποχή έφτασε στο δυσθεώρητο, για τα ελληνικά δεδομένα, 45,1%...
:crazy:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Kαι τα ευχάριστα νέα της βραδιάς,

Προβληματίζει η υψηλή αποχή στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Σε επίπεδα μεταξύ 33% και 55%.
...Στην ίδια την Αττική, την περιφέρεια με το μεγαλύτερο αριθμό ψηφοφόρων (οι οποίοι μάλιστα, κατά κανόνα, δεν χρειάζεται να μετακινηθούν για να ψηφίσουν) η αποχή έφτασε στο δυσθεώρητο, για τα ελληνικά δεδομένα, 45,1%...

:crazy:
Ενώ η απάντηση των ψηφοφόρων είναι σαφής, κανείς δεν επιλέγει τον αυτο - εξωστρακισμό !!!
Εξω απο την παράγκα ρέ ...
Χάσατε, δεν το καταλάβατε ακόμα !!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DreamsRevenge

Περιβόητο μέλος

Η DreamsRevenge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,757 μηνύματα.
Ενώ η απάντηση των ψηφοφόρων είναι σαφής, κανείς δεν επιλέγει τον αυτο - εξωστρακισμό !!!
Εξω απο την παράγκα ρέ ...
Χάσατε, δεν το καταλάβατε ακόμα !!!

Ξέρετε βέβαια ότι έτσι και αδειάσει η παράγκα και δεν έχει κανείς τα μάτια του πάνω της, κάποιοι θα δουν φως και θα μπουν μέσα έτσι?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

stathis123456

Νεοφερμένος

Ο stathis123456 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Καλά, παιδιά για δείτε και γελάστε με τα 4 βιντεάκια που είναι μαζεμένα εδώ και αφορούν τους πολιτικούς....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top