Η επικαιρότητα εν συντομία

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.

Mercury

Επιφανές μέλος

Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,611 μηνύματα.

lowbaper92

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο lowbaper92 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,504 μηνύματα.

Alejandro Papas

Περιβόητο μέλος

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 4,300 μηνύματα.
Wikileaks: Ο «διστακτικός χασομέρης» Παπαδόπουλος και ο σκληρός Ιωαννίδης

Μία νέα εφαρμογή πληροφορικής, που δίνει τη δυνατότητα να ψάξει κανείς τηλεγραφήματα αμερικανικών πρεσβειών από τη δεκαετία του 1960 και του 1970 με τρόπο που μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτός, ανέπτυξε το Wikileaks. «ΤΑ ΝΕΑ», μαζί με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Associated Press στη Βρετανία, το ιταλικό περιοδικό «L’Espresso», την αυστραλιανή εφημερίδα «The Age», τη μεξικανική «La Jornada» και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανά τον κόσμο, είχαν πρόσβαση στην εφαρμογή και στα τηλεγραφήματα τον τελευταίο μήνα για την αναζήτηση των καλύτερων ιστοριών που βρίσκονται κρυμμένες σε περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια διπλωματικά έγγραφα

Ως «υπέρμετρα διστακτικό και χασομέρη» περιγράφει τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο στον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Χένρι Τάσκα το μέλος του Κογκρέσου Γουέιν Χέις. Ο αμερικανός πολιτικός, που όπως φαίνεται από τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας επιζητούσε για μήνες μία συνομιλία με τον έλληνα δικτάτορα, τελικά κατάφερε να τον συναντήσει στις 15 Μαΐου 1973.

Αυτές οι πληροφορίες προκύπτουν μόνο από τηλεγραφήματα που οι ΗΠΑ επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν και παρουσιάζουν μονόπλευρα την αμερικανική στάση και οπτική απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς της Ελλάδας. Αλλωστε, σύμφωνα με πηγή του Wikileaks, αμερικανικά έγγραφα αυτής της περιόδου που ήταν αποχαρακτηρισμένα βρέθηκαν να επαναχαρακτηρίζονται ως απόρρητα.

Ωστόσο η νέα εφαρμογή του Wikileaks, την οποία αξιοποιούν «ΤΑ ΝΕΑ», δίνει τη δυνατότητα ανίχνευσης στοιχείων και από τηλεγραφήματα το περιεχόμενο των οποίων δεν είναι πλέον προσβάσιμο. Ενδεικτικά, για τον στρατιωτικό και δικτάτορα Δημήτριο Ιωαννίδη «ΤΑ ΝΕΑ» εντόπισαν σε μη διαθέσιμα τηλεγραφήματα τους τίτλους: «Το προφορικό μήνυμα του πρεσβευτή στον Ιωαννίδη» τον Μάρτιο του 1974 (1974ATHENS048076) και «Πιθανός νέος ηγέτης ο Δημήτριος Ιωαννίδης - Μερικοί φόβοι» με ημερομηνία 26 Νοεμβρίου 1973 (1973ATHENS08297).

Λίγους μήνες μετά τις παρατηρήσεις του Χέις για τον Παπαδόπουλο (τηλεγράφημα 1973STATE093117) ο πρεσβευτής Τάσκα διατύπωσε τη δική του γνώμη για τον έλληνα δικτάτορα με αφορμή την πτώση του και το πραξικόπημα Ιωαννίδη. Σε τηλεγράφημά του (1973STATE234048), το οποίο διαβίβασε ο Κίσινγκερ στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεχεράνη, ο Τάσκα τονίζει ότι η μεγαλύτερη αδυναμία του Παπαδόπουλου ήταν «η αναποφασιστικότητά του». Οπως γράφει γι' αυτόν ο διπλωμάτης, «απέφευγε την αντιπαράθεση με κάθε κόστος. Δίσταζε ακόμη και όταν ήξερε πως ο στρατηγός Ιωαννίδης ήταν απειλή για το μέλλον του. Αρνούνταν να πάρει μέτρα για να τον αντιμετωπίσει και να τον βγάλει από τα αθηναϊκά δρώμενα».

Στο ίδιο κείμενο ο Τάσκα χαρακτηρίζει τον Δημήτριο Ιωαννίδη «σκληροπυρηνικό», ο οποίος σχετίζεται, όπως γράφει ο διπλωμάτης, «με την εικόνα των βασανισμών και της σκληρότητας που ταλαιπώρησε το καθεστώς Παπαδόπουλου». Ακόμη, ο Τάσκα προδικάζει αποτυχία του Ιωαννίδη και εξηγεί ότι συμφέρον των ΗΠΑ είναι όλοι οι νέοι «αυτοδιορισμένοι» αρχηγοί του καθεστώτος να ταυτιστούν με τις αμερικανικές θέσεις. Προτείνει μάλιστα οι ΗΠΑ να ξεκαθαρίσουν στους δικτάτορες ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε ελεύθερες δημοκρατικές εκλογές.
Οι πρεσβείες των ΗΠΑ σε κάθε χώρα παρακολουθούσαν στενά τα γραφόμενα στον διεθνή Τύπο σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Την 1η Ιουλίου 1973 ο βρετανός δημοσιογράφος Τσαρλς Φόλεϊ έγραψε στον «Observer» ότι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος είχε υπηρετήσει στα Τάγματα Ασφαλείας. Τέσσερις ημέρες μετά το δημοσίευμα, τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στο Λονδίνο (1973LONDON07709) ασχολείται με τον βρετανό δημοσιογράφο. Σε αυτό αναφέρεται ότι ο Φόλεϊ απολύθηκε το 1959 από τον «Observer», ότι συνέταξε τα ημερολόγια του Γρίβα στα μέσα του '60 και ότι διέμενε στην Καλιφόρνια. Επικαλούμενος άλλες πηγές, ο πρεσβευτής Ανενμπεργκ χαρακτηρίζει τον Φόλεϊ «ασυνείδητο» και το κείμενό του «έργο φαντασίας και κουτσομπολιού».
Σε ένα ακόμη από τα διαθέσιμα τηλεγραφήματα ο πρεσβευτής Τάσκα στέλνει προς έγκριση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσχέδιο συνέντευξής του στο περιοδικό «Newsweek» (1974STATE189755). Σε μία από τις ερωτήσεις για το αν η CIA ήλεγχε τον Ιωαννίδη ο Τάσκα απαντά ότι «αν οι ΗΠΑ είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν έναν έλληνα αρχηγό -την οποία δεν έχουν - πιστεύετε ότι θα διάλεγαν τον Ιωαννίδη; Ας είμαστε σοβαροί». Σε σχόλιό του στο τηλεγράφημα ο Τάσκα λέει ότι συνεννοήθηκε με τον ανταποκριτή του περιοδικού να δημοσιευθεί η συνέντευξη αφού δοθεί το πράσινο φως από την Ουάσιγκτον. «Πιστεύω ότι αυτή η δημοσίευση θα βοηθήσει να διορθωθούν κάποιες παρανοήσεις για την αμερικανική πολιτική στην Ελλάδα», γράφει ο διπλωμάτης.

Εναν χρόνο μετά ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζακ Κιούμπις χαρακτηρίζει «χρήσιμη» την κατάθεση Ιωαννίδη στο δικαστήριο, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις του και αρνείται να εμπλέξει στο πραξικόπημα την αμερικανική κυβέρνηση. Παράλληλα ο Κιούμπις ζητεί από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών να προσέξει γιατί και στην Ελλάδα κυκλοφορούν και άλλες ιστορίες που θέλουν εμπλοκή του αμερικανικού παράγοντα στην εγκαθίδρυση της δικτατορίας και στο πραξικόπημα στην Κύπρο.

πηγη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πατρεύς

Περιβόητο μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 5,268 μηνύματα.
«Βοήθεια, ένα χέλι κολυμπάει μέσα μου»

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013, 16:23

Τι αντίκρισαν οι γιατροί σε νοσοκομείο της Κίνας

Οι γιατροί καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίζουν ιατρικά περιστατικά που χαρακτηρίζονται από απλά έως πολύ σοβαρά. Μερικές φορές όμως τα περιστατικά μπορούν να χαρακτηριστούν από… άκρως περίεργα έως και ξεκαρδιστικά!

Βέβαια μπορεί το ίδιο να μην ισχύει για τους ασθενείς… όπως συνέβη στην περίπτωση ενός άνδρα από την Κίνα.

Ο άντρας αυτός εισήχθη εσπευσμένα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο της επαρχίας Guangdong, προκειμένου οι γιατροί να… αφαιρέσουν από το σώμα του ένα… ζωντανό χέλι!

«Σας παρακαλώ βοηθήστε με. Το χέλι κολυμπά μέσα στο σώμα μου» φέρεται να είπε στους γιατρούς, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Sun ο 39χρονος ανύπαντρος άντρας, ο οποίος πήρε την «ιδέα» από μια ταινία σκληρού πορνό.

Οι χειρουργοί αφαίρεσαν τελικά από τον ασθενή ένα χέλι μήκους 50 εκατοστών και βάρους άνω του μισού κιλού!

«Το χέλι απλά προσπαθούσε να βρει διέξοδο διαφυγής. Ήταν ακόμη ζωντανό όταν το βγάλαμε, αλλά ψόφησε λίγο αργότερα. Ήταν πολύ ανεύθυνο από μέρους του και μπορούσε να έχει πάθει σοβαρή ζημιά. Τα χέλια έχουν πολύ μικρά αλλά πολύ κοφτερά δόντια» είπε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

«Ενημερωθήκαμε για το περιστατικό και ο 39χρονος άντρας θα οδηγηθεί στον ανακριτή με την κατηγορία του βασανισμού ζώου» ανέφερε ακόμη ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Πηγὴ

Τί νὰ πρωτοσχολιάσῃς ἐδῶ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dalian

Περιβόητο μέλος

Η Substrata αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,822 μηνύματα.
δεν μας αποκαλύπτουν από ποια κοιλότητα εισήχθε, όμως :look:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πατρεύς

Περιβόητο μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 5,268 μηνύματα.
δεν μας αποκαλύπτουν από ποια κοιλότητα εισήχθε, όμως :look:

Εἶναι δύσκολο νὰ τὸ σκεφθῇς; :whistle::P

Υ.Γ. Μήπως τελικὰ ὁ ἀστικὸς μῦθος μὲ τὸν Καφάση τὸν τραγουδιστὴ καὶ μὲ τὸ ψάρι δὲν ἦταν τελείως ἀστικός μῦθος...;:hehe:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
alej papas: wikileaks, αμερικανοκίνητη χούντα...


πατρέας: κινέζος ...έφαγε χέλι απο την ανάποδη


μαντέψτε ποιός απο τους δύο έχει μέλλον στο star :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Πέρασε με το σύνολο του επενδυτικού νόμου
Την αντίθεσή του επανέλαβε το ΚΚΕ, που μέχρι την τελευταία ώρα ζητούσε την απόσυρσή της
Με διάφορα διαδικαστικά προσχήματα από το προεδρείο της Βουλής, δεν έγινε τελικά χτες η ονομαστική ψηφοφορία για το σύνολο του επενδυτικού νομοσχεδίου, στο οποίο ενσωματώθηκε η απαράδεκτη τροπολογία για την απαλλαγή των διοικήσεων των τραπεζών που χορήγησαν δάνεια σε νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και σε πολιτικά κόμματα.
Ο προεδρεύων της συζήτησης Γ. Τραγάκης, επικαλούμενος τον κανονισμό της Βουλής, δεν έκανε δεκτό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία πάνω σε ήδη ψηφισμένο άρθρο, όπως η επίμαχη διάταξη και έτσι εν μέσω αντεγκλήσεων προχώρησε στην ψήφιση του νομοσχεδίου χωρίς ονομαστική ψηφοφορία. Η ΔΗΜΑΡ, που είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο και επί της αρχής και επί των άρθρων, τελικά δήλωσε ότι το καταψηφίζει στο σύνολο, ενώ σύγχυση προκάλεσε δήλωση του Α. Κακλαμάνη ότι και το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει, κάτι όμως που δεν ίσχυε, αφού διευκρινίστηκε αργότερα ότι το ΠΑΣΟΚ ψήφισε κανονικά το νομοσχέδιο.
Ακολούθησαν φραστικές αντιπαραθέσεις επί της διαδικασίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» να θέτουν ζήτημα ακύρωσης της ψηφοφορίας και τον Π. Καμμένο να ισχυρίζεται ότι στην προχτεσινή συζήτηση για το θέμα της τροπολογίας το ΚΚΕ δεν τοποθετήθηκε. Αμεσα απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης, υπενθυμίζοντας ότι το ΚΚΕ καταψήφισε τη συγκεκριμένη τροπολογία που ήρθε στα μουλωχτά στη Βουλή, για το θέμα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, ενώ σχετική τοποθέτηση έκανε προχτές στην Ολομέλεια και ο βουλευτής του κόμματος Ν. Καραθανασόπουλος.
Η εν λόγω διάταξη, είπε ο Ν. Μωραΐτης, είναι φωτογραφική για τα δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων που πήραν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ από διάφορες τράπεζες χωρίς καμία υποθήκη πέρα από την κρατική επιχορήγηση των επόμενων ετών. Υπενθύμισε ακόμα ότι το ΚΚΕ και στο παρελθόν έχει αντιταχθεί σε παρόμοιες νομοθετικές πρωτοβουλίες για ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνεια των κομμάτων και ζήτησε εκ νέου την απόσυρση της τροπολογίας. Σε διαφορετική περίπτωση, ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.


https://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7384758
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Πωλούν και αρχαίο ναό!
https://topontiki.gr/article/50275/Poloun-kai-arxaio-nao
Οι περισσότεροι το έλεγαν για πλάκα ότι έτσι όπως το πάνε θα αρχίσουν να πουλάνε και τις αρχαιότητες. Όμως πλάκα- πλάκα, βγαίνει στο σφυρί και ένας αρχαίος ναός!
Για πρώτη φορά στην ιστορία, όπως καταγγέλλει η κίνηση πολιτών Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής, θα πουληθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και αρχαίος ναός και συγκεκριμένα ο αρχαίος Ναός του Απόλλωνα, που βρίσκεται μέσα στην πλαζ του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Πρόκειται για τον ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα, το σημαντικότερο ιερό του Αρχαίου Δήμου των Αλών Αιξωνιδών (Βούλας-Βουλιαγμένης). Και αυτό το σημαντικότατο μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς - που για να το επισκεφθεί κάποιος πρέπει να πάρει άδεια από τον ιδιοκτήτη του Αστέρα - έχει ενταχθεί μαζί με το ξενοδοχειακό συγκρότημα στο ΤΑΙΠΕΔ για εκποίηση και μπορεί να βρεθεί σε χέρια ιδιωτών!
Κάτοικοι και φορείς της περιοχής με αιχμή την Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση, τους 300 βουλευτές, τα πολιτικά κόμματα και τις δικαστικές αρχές να δράσουν άμεσα προκειμένου:
-Να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία εκποίησης του αρχαιολογικού χώρου ( αρχαίου ναού και των υποδομών που τον συνοδεύουν), καθώς και του δάσους και της παραλίας με τα οποία ήταν από την αρχαιότητα δεμένος
-Να απαλλοτριωθεί το ταχύτερο δυνατόν ο χώρος των μνημείων και να έχει αυτόνομη είσοδο, όπως όλα τα μνημεία.
Ο ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα, αποκαλύφθηκε με τις ανασκαφές που έκανε η Αρχαιολογική Εταιρεία το 1926 και το 1927. Έχει σχήμα παραλληλόγραμμο και είναι διαστάσεων 13 Χ 7 μέτρα. Αποτελείται από μια σειρά κιόνων που περιβάλλει τον ναό περιμετρικά, με έξι κίονες σε κάθε πλάγια πλευρά και τέσσερις κίονες στις στενές πλευρές. Επτά περίπου μέτρα μπροστά από την είσοδο του ναού βρίσκεται ο βωμός του οποίου σώζεται η θυμέλη.
Βάλια Μπαζού​
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.

«Γιατρούς 600 ευρώ» με 12μηνες συμβάσεις εργασίας καθιερώνει στο δημόσιο η κυβέρνηση με τις ευλογίες της τρόικας. Η αρχή γίνεται από το ΙΚΑ με «πιλότο» και για το άμεσο μέλλον, στο σύνολο του χώρου της Υγείας, την πρόσφατη προκήρυξη για την πρόσληψη 400 ιατρών, με συμβάσεις ετήσιες, ορισμένου χρόνου, χωρίς δυνατότητα ανανέωσης, στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις καταγγελίες της ηγεσίας του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, μετά την ανάλυση των λεπτομερειών της προκήρυξης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους η πρόεδρος Βαρβάρα Ανεμοδουρά και ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Παύλος Σαρώφ, «η εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και αμοιβής των ιατρών που πλαισιώνουν τις ΚΕΠΑ είναι σημαντική προϋπόθεση, κάτι που δεν απορρέει από την προκήρυξη του ΙΚΑ».
Αντιθέτως, από την ανάλυση του περιεχομένου της προκύπτει:

  • Οι ιατροί που θα προσληφθούν, θα αμείβονται με 7 ευρώ για κάθε οριστικά γνωμοδοτημένο περιστατικό, με ανώτατο –όμως- πλαφόν τα 1.000 ευρώ, ακαθάριστα, το μήνα, ανεξάρτητα από αριθμό περιστατικών!
  • Αυτό σημαίνει ότι από τα 7 ευρώ, μετά την αφαίρεση 1,25 ευρώ του φόρου, θα μένουν 5,75 ευρώ στον κάθε γιατρό.
  • Ακόμη και έτσι, λοιπόν, όσοι θα φτάνουν στην «οροφή» των 1.000 ευρώ θα λαμβάνει στο χέρι όχι το ποσό αυτό αλλά 250 ευρώ λιγότερα λόγω της φορολόγησης και περίπου 130 ακόμη πιο λίγα μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Αρα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των περιστατικών και τον όγκο της δουλειάς, ο κάθε γιατρός που θα προσληφθεί βάσει της συγκεκριμένης προκήρυξης του ΙΚΑ δεν θα δύναται να παίρνει περισσότερα από 600 ευρώ, καθαρά, μισθό το μήνα.
Ξευτιλίζονται γιατροί και ασθενείς
«Αυτή είναι αμοιβή η οποία ευτελίζει τον ιατρό και τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες Υγείας προς τους πολίτες. Αν λάβουμε δε υπόψη ότι η πλειοψηφία των πολιτών που προσφεύγουν στα ΚΕΠΑ πληρώνει παράβολο 45 ευρώ, προκύπτει ότι η όλη διαδικασία ευτελίζει και τους πολίτες.
Από όλα τα ανωτέρω συμπεραίνουμε ότι η διάθεση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και της Πολιτικής Ηγεσίας δεν είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και η επίλυση του μεγάλου θέματος των ΚΕΠΑ, αλλά η υποβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών, που συνδέεται με τους κακούς όρους συνθηκών και αμοιβών των εργαζόμενων, ώστε χρησιμοποιώντας τους ως “εύκολη λεία” να τους επιρρίψει για άλλη μία φορά την αποτυχία του συστήματος. καταλήγουν στην ανακοίνωση τους οι επικεφαλής του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.
πηγή https://www.patrameds.com/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ψαραδέλλη

Διάσημο μέλος

Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,030 μηνύματα.
Το καινούριο τραγούδι του Psy ανέβηκε στο youtube και μέσα σε 3 μέρες σημείωσε περίπου 63.000.000 views.



Τι γέλιο έχουν τα σχόλια από κάτω :lol:.
Μεταφέρω ένα πετυχημένο του χρήστη Kiba Inuzuka που μάλλον δεν του άρεσε και τόσο:


nourth korea: war, evil, possible nuclear attack
south korea : this...


χε,χε,χε
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.

Dark_kronos

Επιφανές μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 20,660 μηνύματα.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.
Όντας καχύποπτος θα έλεγα πως μυρίζει σκέτο πετρέλαιο.

Βίδεο: https://www.lifo.gr/tv/the-tube/1433
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Ψαραδέλλη

Διάσημο μέλος

Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,030 μηνύματα.
οκ

Και τώρα το τραγουδάκι της ημέρας
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Δολοφονικές επιθέσεις από την αντίδραση
Εφτά νεκροί και εξήντα ένας τραυματίες μέλη και οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος του Ν. Μαδούρο από ενόπλους
https://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7395445
Τεταμένη είναι η κατάσταση στη Βενεζουέλα από το βράδυ της Δευτέρας, με την αντιδραστική αντιπολίτευση του Ενρίκε Καπρίλες να αμφισβητεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, που ανέδειξαν οριακά πρώτο τον υποψήφιο του κυβερνώντος Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Μεγάλου Πατριωτικού Πόλου (συμμετέχει και το ΚΚ Βενεζουέλας), Νικολάς Μαδούρο. Ετσι κλιμακώνει το σχέδιο ανατροπής χρησιμοποιώντας συμμορίες που εν ψυχρώ δολοφονούν. Η Γενική Εισαγγελέας Λουίσα Ορτέγκα, ανακοίνωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 7 νεκροί και 61 τραυματίες.
Το πρώτο φονικό επεισόδιο συνέβη στο προάστιο Μπαρούτα, νοτιοδυτικά του Καράκας όπου ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες με σκεπασμένα τα πρόσωπα, άνοιξαν πυρ τις πρωινές ώρες της Δευτέρας εναντίον οπαδών του Μαδούρο και δολοφόνησαν τον Χοσέ Λουίς Πόνσε, 45 ετών, ξυλουργό και συνδικαλιστή και τραυμάτισαν σοβαρά την Ροσίλια Ρέγιες 44 ετών. Δύο νεκροί από ανάλογα περιστατικά υπάρχουν και στην επαρχία Μιράντα, την επαρχία στην οποία κυβερνήτης είναι ο Ενρίκε Καπρίλες και οι άλλοι νεκροί είναι κυρίως στις επαρχίες Τάτσιρα και Σούλια, προπύργια της αντιπολίτευσης.
Ο συμμορίες επιτίθενται σε γραφεία της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής (CNE) ανά τη χώρα, σε γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, σε κατοικίες μελών και στελεχών του και της κυβέρνησης, μέσων μαζικής ενημέρωσης που στηρίζουν τη «Μπολιβαριανή διαδικασία».
Σε αρκετές περιπτώσεις διεξάγονται μάχες σώμα με σώμα όπως στην επαρχία Μόναγας, όπου οπαδοί της αντιπολίτευσης τη νύχτα της Δευτέρας κατέλαβαν τα τοπικά γραφεία της CNE, προπηλακίζοντας τους εργαζόμενους και προκαλώντας καταστροφές, ενώ η απώθηση των «οργισμένων οπαδών» έγινε μετά από πολύωρες συγκρούσεις από χιλιάδες μέλη λαϊκών οργανώσεων και μελών της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Βενεζουέλας και του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας. Χτες, οι επιθέσεις συμμοριών συνεχίστηκαν στο Καράκας, και υπήρξαν επιθέσεις στα κεντρικά γραφεία του ειδησεογραφικού δικτύου «Τελεσούρ».
Είναι εμφανές ότι πρόκειται για ένα συντονισμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης και εκτροπής, που εκτυλίσσεται μέρες τώρα, πολύ πριν τις εκλογές της Κυριακής. Βασικός στόχος η πρόκληση χάους και απονομιμοποίησης της κυβέρνησης και του Μαδούρο. Δεν έχει καμία σημασία ότι η CNE έκανε επαλήθευση των 54% των καταμετρημένων ψήφων, και ανακοίνωσε οριστικά ότι Νικολάς Μαδούρο είναι ο νικητής των εκλογών, ενώ ας σημειωθεί ότι μετά την επανακαταμέτρηση, η διαφορά υπέρ του Μαδούρο αυξήθηκε έστω και λίγο (50,78% έναντι 48,95% με ψήφους 7.575.506 έναντι 7.302.641). Δεν έχει καμία σημασία που το Κέντρο Κάρτερ αλλά και ο Αλβαρο Κολόμ, πρώην πρόεδρος της Γουατεμάλας ως επικεφαλής της Διαμερικανικής Επιτροπής Παρατηρητών των Εκλογών, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία αμφισβήτηση του αποτελέσματος.
Ο Καπρίλες, που δεν είχε υπογράψει και το σύμφωνο για τη διεξαγωγή των εκλογών άρα και του σεβασμού του αποτελέσματος, είχε εξαρχής στόχο την αμφισβήτηση του αποτελέσματος, ωστόσο ως τώρα δεν έχει υποβάλει ένσταση με βάση το νόμο όπως θα μπορούσε (και έχει περιθώριο με βάση το νόμο να κάνει σε διάστημα 20 ημερών ώστε να καταμετρηθεί το σύνολο των ψήφων, ενώ τώρα έχει επανακαταμετρηθεί το 54%). Ο Καπρίλες και η αντίδραση με τα ΜΜΕ που ελέγχουν καλούν σε υποτίθεται πρόκληση ταραχών και βλέπουν τη διαφορά του 1,83% ως χρυσή ευκαιρία για να προχωρήσουν αποφασιστικά τα σχέδια ανατροπής. Στην προσπάθεια αυτή είναι φανερό ότι έχει στο πλευρό της τις ΗΠΑ, που έθεσαν υπό αμφισβήτηση το αποτέλεσμα. Στην ίδια κατεύθυνση και η ανακοίνωση του ΓΓ του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, Χοσέ Μιγκέλ Ινσούλσα, που στήριξε το αίτημα για επανακαταμέτρηση. Αντίθετα, Ρωσία και Κίνα χαιρέτισαν τη νίκη του Νικολάς Μαδούρο, ενώ ανακοινώσεις απόλυτης στήριξης στο νέο Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους το Mercosur και Unasur και η ΑLBA.
Πάντως, χτες ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ελίας Χάουα, παρουσίασε στους εκπροσώπους διπλωματικών αντιπροσωπειών, τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη φονική δράση της αντιπολίτευσης, ενώ το Κοινοβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει διαδικασία έρευνας εναντίον του Καπρίλες, ως υπεύθυνου για το κύμα βίας και τις δολοφονίες. Χτες, επίσης, όπως ανακοίνωσε ο εκλεγμένος Πρόεδρος Ν. Μαδούρο, η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να προκαλέσει γενική απεργία απέτυχε παταγωδώς και ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί διαδήλωση που οργανώνει η αντιπολίτευση για σήμερα στο Καράκας. Την ίδια στιγμή, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε διάταγμα που απαγορεύει την οπλοφορία και οπλοκατοχή τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο, ενώ και οι αστυνομικοί θα κάνουν υπηρεσία παίρνοντας εντολές μόνο από το στρατό, που αναλαμβάνει εξολοκλήρου τα ζητήματα ασφάλειας. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι εάν κριθεί απαραίτητο θα παραταθεί η ισχύς του διατάγματος.
ΚΚ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Καταγγέλλει σχέδια ώθησης σε εμφύλιο
https://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7395213

Το ΠΓ του ΚΚ Βενεζουέλας, σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τη μετεκλογική κατάσταση, καλεί τις λαϊκές δυνάμεις «να είναι σε επαγρύπνηση για τα σχέδια της φασιστικής δεξιάς, ντόπιας και διεθνούς, που προσπαθεί να ρίξει το λαό και τη δημοκρατική διαδικασία σε παγίδα, που θα οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο».
Οπως υπογράμμισε ο Οσκαρ Φιγκέρα, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, είναι σημαντικό ο λαός να θυμάται πάντα ότι «πίσω από τον ψευτοδημοκρατικό χαρακτήρα της αντιπολίτευσης κρύβονται αυτοί που πρωτοστάτησαν στο πραξικόπημα κατά του Τσάβες, αυτοί που θέλουν και σήμερα να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα. Το ότι δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα παρά την επανακαταμέτρηση, και αμφισβητούν το αυτοματοποιημένο εκλογικό σύστημα της Βενεζουέλας, δείχνει ότι θέλουν να προχωρήσουν τα σχέδιά τους, έχοντας πάντα στο πλευρό τους το αόρατο χέρι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και παραστρατιωτικές οργανώσεις. Το ΚΚ Βενεζουέλας έχει σημάνει συναγερμό στα στελέχη και μέλη του να είναι σε ετοιμότητα και να απαντήσουν οργανωμένα στα σχέδια αποσταθεροποίησης». Σήμερα επίσης αναμένεται να συνεδριάσει η ΚΕ του Κόμματος, για τις πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα της Κυριακής, που προκαλεί προβληματισμό καθώς και λαϊκές δυνάμεις, λόγω σημαντικών οικονομικο-κοινωνικών προβλημάτων χειραγωγήθηκαν από την αντίδραση.
Έβο Μοράλες: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν πραξικόπημα στη Βενεζουέλα
Ο πρόεδρος της Βολιβίας κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι προετοιμάζουν πραξικόπημα στη Βενεζουέλα.

https://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_17/04/2013_494203
Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες εξαπέλυσε σήμερα κατηγορίες κατά της Ουάσιγκτον, προσάπτοντάς της πως «προετοιμάζει πραξικόπημα» στη Βενεζουέλα, έπειτα από τις δηλώσεις του Λευκού Οίκου ότι κρίνει «αναγκαία» την ανακαταμέτρηση των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, στις οποίες αναδείχθηκε νικητής ο Νικολάς Μαδούρο.
«Είμαι πεπεισμένος πως πίσω από αυτές τις δηλώσεις οι ΗΠΑ προετοιμάζουν ένα πραξικόπημα στη Βενεζουέλα», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Λα Πας ο Μοράλες, στενός σύμμαχος του Καράκας.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως εκτιμά ότι η Ουάσιγκτον επιδιώκει να «δημιουργήσει αστάθεια» στη Βενεζουέλα για να «δικαιολογήσει στη συνέχεια μία επέμβασή της».
«Απέναντι στις προκλήσεις και την επιθετικότητα της αμερικανικής κυβέρνησης στο πρόσωπο του ‘συντρόφου’ Μαδούρο και του επαναστατικού λαού του, εμείς προτιθέμεθα να υπερασπισθούμε τον λαό αυτό», ο οποίος «έχει στοιχηματίσει υπέρ των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών αλλαγών», διετράνωσε ο Μοράλες.
Ο πρόεδρος της Βολιβίας, που είναι ο πρώτος ιθαγενής Ινδιάνος που εκλέγεται επικεφαλής κράτους στην ήπειρο, έχει δηλώσει πως θα μεταβεί στο Καράκας για να παραστεί στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του Μαδούρο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro Papas

Περιβόητο μέλος

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 4,300 μηνύματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Μακελειό στη Μανωλάδα, πυροβόλησαν εργάτες γης, 4 σε κρίσιμη κατάσταση
https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-t...volisan-ergates-gis-4-se-krisimi-katastasi-se

Καταιγισμό από σφαίρες από απόσταση λίγων μέτρων, έριξαν χτες το απόγευμα άνθρωποι των μεγαλοτσιφλικάδων - φραουλάδων της Μανωλάδας σε εξαθλιωμένους εργάτες γης, μετανάστες! Οι περίπου 200 εργάτες μετά το τέλος της δουλειάς στα θερμοκήπια, πήγαν στα γραφεία της εταιρίας να ζητήσουν δεδουλευμένα πολλών μηνών. Εκεί, επιστάτες των αφεντικών πήραν τις καραμπίνες και πυροβόλησαν εν ψυχρώ και τραυμάτισαν πάνω από 35 εργάτες. Οι 4 από αυτούς χτυπήθηκαν σοβαρά. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, στο Νοσοκομείο του Πύργου και στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Το γεγονός έγινε ως εξής: οι μετανάστες εργάτες γης που πήγαν στα γραφεία της επιχείρησης για να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τρεις επιστάτες ενός μεγαλοτσιφλικά - μεγαλοεξαγωγέα της περιοχής. Οταν κατάλαβαν πως οι άνθρωποι του μεγαλοτσιφλικά δεν είχαν καμία πρόθεση να ικανοποιήσουν το αίτημά τους διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Τότε δύο εκ των επιστατών, όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, πήγαν στα αυτοκίνητά τους και πήραν τις καραμπίνες τους, ενώ ένας τρίτος πήρε ένα περίστροφο κι άρχισε να πυροβολεί στον αέρα. Αμέσως μετά, οι δύο πρώτοι επιστάτες όπλισαν τις καραμπίνες κι άρχισαν να πυροβολούν στο ψαχνό. Ακολούθησε χάος καθώς από τον καταιγισμό των πυρών 33 εργάτες γης έπεσαν αιμόφυρτοι κάτω ενώ οι υπόλοιποι άρχισαν να τρέχουν προς τα χωράφια για να σωθούν από τις φονικές σφαίρες. Οι σφαίρες και τα σκάγια τούς βρήκαν στο κεφάλι, στα μάτια, στο λαιμό, στο στήθος, σε πολλά ζωτικά όργανα.

Οι δράστες με τη συνδρομή των δύο οδηγών εξαφανίστηκαν από το χώρο και αναζητούνται από την αστυνομία, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη ο μεγαλοτσιφλικάς - ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Μάλιστα, ένας εκ των δραστών, σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο ίδιος που το καλοκαίρι του 2009 είχε δέσει δύο μετανάστες εργάτες γης πίσω από ένα μηχανάκι και τους έσερνε στους δρόμους της Μανωλάδας με την υποψία και μόνο ότι είχαν κλέψει λίγα πρόβατα.

Λίγο αργότερα, περισσότερα από 10 ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο που κείτονταν τραυματισμένοι οι εργάτες γης κι άρχισε η άμεση διακομιδή στο Κέντρο Υγείας και τα νοσοκομεία. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποδιευθυντής του Κέντρου Υγείας Βάρδας, Νίκος Χούντρας, στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, το σοκαριστικό σκηνικό με τους δεκάδες αιμόφυρτους τραυματίες τού έδωσε την εντύπωση πως πρόκειται για περιστατικό από πολεμικό μέτωπο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ἅλς

Διάσημο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3,894 μηνύματα.
Ανθρωπόμορφα τέρατα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top