Η επικαιρότητα εν συντομία

Lasher

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lasher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,917 μηνύματα.
Μετά την καραντίνα η εγκληματικοτητα εκτινάχθηκε στις περισσότερες χώρες. Στις ΗΠΑ οι δολοφονίες αυξήθηκαν 30% το 2020 και κατά 15% το H1 του 2021.

Γρήγορα σε νέο οριζόντιο, καθολικό lockdown. Δεν μας έλεγαν ότι με την καραντίνα μειώθηκε και η εγκληματικότητα; :dance3:(sorry, αλλά δεν μπορούσα να κρατηθώ).
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,361 μηνύματα.

Η βιβλική καταστροφή της Καλιφόρνια και ο ρόλος της κλιματικής αλλαγής​


1626622475511.png


Μια ακόμη τρομακτική περίοδος πυρκαγιών που καθηλώνει με τη σφοδρότητά της έχει ξεκινήσει στην Καλιφόρνια καθώς η πολιτεία μπαίνει στους πιο επικίνδυνους μήνες της, με ακραίες θερμοκρασίες καύσωνα και ξηρασία που δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για ταχεία εξάπλωση πυρκαγιών.


Περισσότερα από τα διπλάσια στρέμματα κάηκαν τους πρώτους έξι μήνες του 2021 σε σχέση με πέρυσι, ενώ έχουν εκδηλωθεί εκατοντάδες περισσότερες πυρκαγιές, αναφέρουν αξιωματούχοι.
Η φωτιά έχει κάνει στάχτη ήδη χιλιάδες στρέμματα, καθιστώντας τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής φέτος στην Καλιφόρνια. Οι φλόγες έφτασαν στη μικρή πόλη Ντόιλ, καταστρέφοντας σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ 3.000 πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις κομητείες Πλούμας και Λάσσεν.

Ένα στοιχείο στο οποίο όλοι συμφωνούν είναι ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένας καθοριστικός παράγοντας που δεν μπορεί να αγνοηθεί για αυτήν την κατάσταση.


«Οι καιρικές συνθήκες που έχουν ευνοήσει την φωτιά φέτος και τα τελευταία χρόνια είναι αποτέλεσμα της συγκέντρωσης άνθρακα στην ατμόσφαιρα - κάτι που έχει προβλεφθεί εδώ και δεκαετίες», λέει ο Τζέικομπ Μπέντιξ, καθηγητής του Πανεπιστημίου των Συρακουσών που ειδικεύεται στις πυρκαγιές.

Περίπου 4.600 πυρκαγιές έκαψαν 74.000 στρέμματα έκτασης φέτος, μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 4ης Ιουλίου, σε σύγκριση με περίπου 3.800 πυρκαγιές και 31.000 στρέμματα την ίδια περίοδο το 2020, δήλωσε το Υπουργείο Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνια.
1626622631576.png



Ιστορικά, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι οι χειρότεροι μήνες για τις μεγάλες, καταστροφικές πυρκαγιές και δεν έχουμε φτάσει καν αυτούς τους μήνες.

Οι συνθήκες ξηρασίας είναι τόσο άσχημες που ο κυβερνήτης Γκαβίν Νιούσομ ζήτησε την Πέμπτη από τους κατοίκους της Καλιφόρνιας να μειώσουν εθελοντικά την κατανάλωση νερού κατά 15%.

Όχι μόνο υπάρχει λίγο νερό στον υδροφόρο ορίζοντα, αλλά τα ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα βροχής τον τελευταίο χρόνο είχαν ήδη καταστροφικές επιπτώσεις στο τοπίο της Καλιφόρνιας.

Αυτή η ξηρότητα είναι η αιτία που επέτρεψε σε ορισμένες από τις πρόσφατες πυρκαγιές της πολιτείας να εξαπλωθούν τόσο γρήγορα και να προκαλέσουν τόση καταστροφή.

Στη Νότια Καλιφόρνια, και οι τρεις από τις ερημικές ζώνες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας - Παλμ Σπρινγκς, Θέρμαλ και Άνζα Μπορέγκο - βίωσαν τον πιο ζεστό Ιούνιο που έχει καταγραφεί μέχρι φέτος. Το Παλμ Σπρινγκς σημείωσε μέση θερμοκρασία τον Ιούνιο 5,3 βαθμούς πάνω από την κανονική.
Ειδικοί προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή ωθεί τα ρεύματα αεριωθούμενων ρευμάτων της Γης να αλλάξουν τα τυπικά μοτίβα τους, δημιουργώντας μια ασυνέχεια μεταξύ της Αρκτικής και του τροπικού αέρα, που συμβάλλει στην δημιουργία ακραίων καιρικών φαινομένων όπως ο πρόσφατος θόλος θερμότητας πάνω από τον Βορειοδυτικό Ειρηνικό.

Μελέτη διαπίστωσε πρόσφατα ότι αυτό το θανατηφόρο κύμα θερμότητας θα ήταν σχεδόν αδύνατο να δημιουργηθεί χωρίς την κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο.



Αυτα τα λεγαμε καποτε.Και ειμασταν υπερβολικοι και καλα.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,361 μηνύματα.
Στα ψιλα η ειδηση αλλα οσοι ζουμε εδω τα βλεπαμε αυτα.Μια ακρως παρατημενη διωρυγα,πουλημενη απο τον Σημιτη σε ιδιωτες της δεκαρας...ασφαλεια καμια,συνεχωα κατολισθησεις,καμια ουσιαστικη συντηρηση,μονο τα φραγκα να περνουνε.Αντι να εχει το κρατος αυτη τη γεφυρα με ικανους μανατζερ εννοειται,να καρπονωμαστε και τα κερδη και βεβαια το σημαντικοτερο να εχει το κρατος την συντηρηση και την ασφαλεια.

Νέα μεγάλη κατολίσθηση στον Ισθμό της Κορίνθου – Αβέβαιο το μέλλον της διώρυγας (video)​

1626633652801.png

Νέα κατάπτωση χωμάτινου όγκου σημειώθηκε την Πέμπτη 16 Ιουλίου του 2021 στη διώρυγα της Κορίνθου, συγκεκριμένα στο πρανές της Πελοποννήσου, κάτω από τη σιδηροδρομική γέφυρα του Ισθμού.


Τραγική είναι η εικόνα στον Ισθμό της Κορίνθου. Ένα εμβληματικό μνημείο της Ελλάδας που αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλές αξιοθέατο για τους ξένους τουρίστες μετά τον Παρθενώνα με το αβέβαιο μέλλον. Η διώρυγα στον Ισθμό της Κορίνθου παραμένει κλειστή, ενώ οι κατολισθήσεις συνεχίζονται και δεν έχουν τελειωμό, δημιουργώντας πονοκέφαλο στους ειδικούς, τόσο για τις εργασίες όσο και για την διάνοιξη του Ισθμού.


 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,785 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,773 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,361 μηνύματα.
Μια περιεργη ειδηση που σχετιζεται και με την κλιματικη αλλαγη και εχουμε να δουμε παρα πολλα δυστυχως.

NASA: Η ταλάντευση της Σελήνης θα προκαλέσει ρεκόρ πλημμυρών - Πότε αναμένονται έντονα φαινόμενα


Δυσοίωνες προβλέψεις από τη NASA κάνουν λόγο για ρεκόρ πλημμυρών σε όλες τις παράκτιες πόλεις των ΗΠΑ και όχι μόνο, από τα μέσα της δεκαετίας του 2030, λόγω της ευθυγράμμισης της αύξησης της στάθμης της θάλασσας με τον σεληνιακό κύκλο.

Το φαινόμενο αυτό σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή, όπως αναφέρει η μελέτη.
Η ταλάντευση της Σελήνης είναι ένα φυσικό φαινόμενο που εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1728 και χρειάζεται 18.6 χρόνια για να ολοκληρωθεί.
Κατά το πρώτο μισό αυτής της διάρκειας οι παλίρροιες μειώνονται, ενώ στο δεύτερο μισό απελευθερώνονται και βλέπουμε πολύ μεγαλύτερη παλίρροια.

«Ο συνδυασμός της βαρυτικής έλξης της Σελήνης, της αύξησης της στάθμης της θάλασσας και της κλιματικής αλλαγής θα συνεχίσει να επιδεινώνει το φαινόμενο των πλημμυρών στις παράκτιες πόλεις αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο», λέει η NASA.
Το ρεκόρ πλημμυρών στη Γη θα διαρκέσει τουλάχιστον 10 χρόνια, σύμφωνα με τις προβλέψεις.
Οι πλημμύρες θα είναι πιο συχνές και πιο έντονες από ποτέ και εκφράζονται φόβοι για οικισμούς που είναι κοντά σε θαλάσσιες περιοχές.
Ακόμη, εκτιμάται πως τα λιμνάζοντα νερά θα γίνουν εστίες μόλυνσης.
Οι ερευνητές μελέτησαν 89 τοποθεσίες σε παράκτιες περιοχές των ΗΠΑ σε βάθος χρόνου μέχρι το 2080.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,361 μηνύματα.

Κραυγή αγωνίας από τον ιερέα που έχασε την κόρη του έπειτα από επέμβαση ρουτίνας - Ζητεί την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας

Έναν δύσκολο αγώνα, παρά το πένθος, έχει ξεκινήσει η οικογένεια της 15χρονης Γωγούς από τη Θεσσαλονίκη, που έχασε τη ζωή της μετά από επέμβαση για τοποθέτηση δακτυλίου στο στομάχι. Οι γονείς της άτυχης μαθήτριας, που έχουν καταθέσει μήνυση, καθώς πιστεύουν ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ιατρικό λάθος, απευθύνουν μέσω της Realnews έκκληση για παρέμβαση του υπουργείου Υγείας στην υπόθεση, ώστε να τεθεί σε προσωρινή αργία ο γιατρός που τη χειρούργησε, τη στιγμή που πληθαίνουν οι καταγγελίες εις βάρος του.


«Στο βαρύ πένθος που βιώνουμε ως οικογένεια, υψώνουμε και μια κραυγή αγωνίας ώστε να είναι το αγαπημένο μας τέκνο το τελευταίο θύμα του μηνυομένου ιατρού», λέει ο πατέρας της 15χρονης Γωγούς, ιερέας Βησσαρίων, μην μπορώντας να κρύψει τον πόνο του και συνεχίζει: «Απευθύνουμε έκκληση προς τον Ιατρικό Σύλλογο και το υπουργείο Υγείας ώστε να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί που δεν θα επιτρέψουν να έχει άλλος την τύχη της Γωγούς μας».

Παρέμβαση

Μετά τη δημοσιοποίηση του θανάτου της, που οφείλεται σε σηπτικό σοκ από πολυοργανική ανεπάρκεια, τα τηλέφωνα δεν σταματούν να χτυπούν στο δικηγορικό γραφείο της Κυριακής Πακιρτζίδου, δικηγόρου της οικογένειας της άτυχης μαθήτριας. Οι καταγγελίες ασθενών για ιατρικά λάθη του εν λόγω γιατρού συγκεντρώνονται και αξιολογούνται. Η κυρία Πακιρτζίδου δηλώνει ότι «στη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχουν πολλά έγγραφα και εμμάρτυρα αποδεικτικά στοιχεία που καταδεικνύουν σειρά πράξεων και παραλείψεων του μηνυομένου ιατρού, που οδήγησαν αιτιακά στον θάνατο της ανήλικης Γωγούς, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε κατά τη νεκροψία-νεκροτομή, όπου παρέστη και ο διορισθείς τεχνικός μας σύμβουλος. Η οικογένεια επιθυμεί να αποδοθεί δικαιοσύνη όχι μόνο για τη μνήμη του παιδιού της, αλλά και για προστατευθούν και άλλοι άνθρωποι».

Στο πλαίσιο αυτό, η δικηγόρος ετοιμάζεται να αποστείλει επιστολή στο υπουργείο Υγείας, με την οποία ζητά να επιληφθεί του θέματος και να θέσει σε προσωρινή αργία, έως ότου εξεταστούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, τον εν λόγω γιατρό για τον οποίο έχει συγκεντρώσει πολλά και επιβαρυντικά στοιχεία.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,209 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,361 μηνύματα.
Μια χαρα μας βρισκω.Αντε και σε λιγο Τεξας!:dizzy2:

Άγιοι Θεόδωροι: Συνελήφθησαν οπλισμένοι άνδρες στον Προαστιακό

Άγιοι Θεόδωροι: Ισχυρή αστυνομική δύναμη κατάφερε να συλλάβει άμεσα οπλισμένους άνδρες μέσα στον Προαστιακό.

Χώρος ενός πρωτοφανούς περιστατικού έγιναν το απόγευμα της Τρίτης οι Άγιοι Θεόδωροι, όπου δύο οπλισμένοι άνδρες επιχείρησαν να ληστέψουν έναν νεαρό στον Προαστιακό, ενώ το ευτυχές είναι πως από το περιστατικό, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Άγιοι Θεόδωροι: Οι πρώτες πληροφορίες για το συμβάν – Άμεση η κινητοποίηση της αστυνομίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv, οι δύο άνδρες, προσπάθησαν με την κατοχή όπλων, να ληστέψουν έναν νεαρό. Ο νεαρός άνδρας αντιστάθηκε σθεναρά, βάζοντας τις φωνές και έτσι έγινε αντιληπτός. Οι δυο άνδρες τον μετέφεραν στις τουαλέτες του σταθμού και ταμπουρώθηκαν εκεί.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα στο σημείο ισχυρή αστυνομική δύναμη, όπου έπειτα από προσεκτικό χειρισμό, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους δύο άνδρες και να τους συλλάβουν. Επιπλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εντοπισμού του άνδρα που δέχτηκε την επίθεση. Αρχικά τρία άτομα διαπληκτίστηκαν και στη συνέχεια ο ένας από αυτούς έφυγε ενώ οι άλλοι δύο έμειναν στο σημείο οπλισμένοι.

 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,361 μηνύματα.
Φοβερη καταστροφη και δυστυχως συμβαινει παντου.Στη σιβηρια να δειτε τι γινεται.

Βγήκε «κόκκινος ήλιος» στη Νέα Υόρκη - Η πόλη «χάθηκε» μέσα στον καπνό από τις πυρκαγιές

Η ατμοσφαιρική ρύπανση έφτασε σε επίπεδα αντίστοιχα της Καλκούτας στην Ινδία


1626883183061.png


Η πόλη της Νέας Υόρκης έχει καλυφθεί από καπνό, καταγράφοντας χθες την χειρότερη ποιότητα αέρα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι πόλεις στις ανατολικές ΗΠΑ έχουν «χαθεί» μέσα στον καπνό λόγω των πυρκαγιών, που μαίνονται αρκετές χιλιάδες μίλια μακριά.

Κρατικοί αξιωματούχοι στη Νέα Υόρκη συστήνουν στα ευάλωτα άτομα, π.χ με άσθμα και καρδιακές παθήσεις, να αποφεύγουν την έντονη εξωτερική δραστηριότητα καθώς η ατμοσφαιρική ρύπανση ανέβηκε στα επίπεδα που καταγράφονται στη Λίμα στο Περού και την Καλκούτα της Ινδίας, την χειρότερη πόλη στον κόσμο σε επίπεδο ποιότητας του αέρα.

Ο καπνός από περισσότερες από 80 μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται στα δυτικά των ΗΠΑ έχει κάνει τον ουρανό θολό και την ποιότητα του αέρα πολύ κακή στις πόλεις της ανατολικής ακτής, όπως η Φιλαδέλφεια, η Ουάσιγκτον, το Πίτσμπουργκ και η Νέα Υόρκη.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η εικόνα ενός «κόκκινου ήλιου» στον ουρανό, μια ασυνήθιστη απόχρωση λόγω της κάκιστης ποιότητας του αέρα.

Την Τετάρτη το πρωί, ο δείκτης ποιότητας του αέρα αυξήθηκε στο 157 στο Μανχάταν, πολύ πάνω από το όριο των 100, κάτι που θεωρείται απειλητικό για την υγεία.

Στα ευάλωτα άτομα περιλαμβάνονται έγκυες γυναίκες και ηλικιωμένοι, αν και ακόμη και υγιείς άνθρωποι εκτός αυτών των ομάδων μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολία στην αναπνοή, ερεθισμό του λαιμού και καταρροή όταν εκτίθενται σε τόσο κακή ποιότητα αέρα, προειδοποιούν οι εδικοί.

«Νομίζω ότι είναι ασυνήθιστο να έχουμε τέτοιου είδους ομίχλη, δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Τζορτζ Πάπας, καθηγητής γης και περιβαλλοντικών μελετών στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Montclair.

Πρόσθεσε δε, ότι δεν μπορούσε να δει το Μανχάταν από το νέο του γραφείο στο Τζέρσεϋ. «Από εδώ μπορείς να βλέπεις σχεδόν πάντα τον ορίζοντα. Τουλάχιστον μια φιγούρα. Αυτό, όμως, είναι πρωτοφανές» είπε.

Δορυφορικές εικόνες έδειξαν πως ο καπνός από τις πυρκαγιές έχει διογκωθεί στον Καναδά και φτάνει μέχρι τα ανατολικά, βυθίζοντας πολιτείες όπως η Μινεσότα σε ανθυγιεινές συνθήκες ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Οι άνεμοι μπορούν να μεταφέρουν εύκολα μικροσκοπικά σωματίδια αιθάλης που εκπέμπονται από καύση δέντρων, γνωστά ως PM2.5, σε μεγάλες αποστάσεις. Αυτά τα σωματίδια PM2.5 μπορούν, κατά την εισπνοή, να εισχωρήσουν στους πνεύμονες και να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, που ο καπνός από τεράστιες πυρκαγιές στα δυτικά των ΗΠΑ έχει ταξιδέψει 2.000 μίλια ανατολικά, με τις δυτικές πολιτείες να καίγονται από τη συνεχιζόμενη ξηρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες, που εντείνονται από την κλιματική αλλαγή.

Ο καπνός αναμένεται να υποχωρήσει από την Νέα Υόρκη τις επόμενες ημέρες, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο νέων πυρκαγιών τους επόμενους μήνες, με τις δυτικές πολιτείες να πλήττονται χειρότερα.

 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μετά τον αναρχοάπλυτο που σκότωσε την κοπέλα του στη Φολέγανδρο, επίσης ακροαριστερός tik-toker αποκαλύφθηκε παιδόφιλος. Τι συμβαίνει που είανι η πατριαρχία, γιατί δεν τα κάνουν πρώην χρυσαυγητάκια αυτά... :hmm:

 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,361 μηνύματα.
Φαστ...εσυ εισαι στο αβαταρ σου;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μετά τον αναρχοάπλυτο που σκότωσε την κοπέλα του στη Φολέγανδρο, επίσης ακροαριστερός tik-toker αποκαλύφθηκε παιδόφιλος. Τι συμβαίνει που είανι η πατριαρχία, γιατί δεν τα κάνουν πρώην χρυσαυγητάκια αυτά... :hmm:

Νταξ ρε συ μην στεναχωριεσαι τοσο...δεν σας κλεβουν τα πρωτεια σε αυτα οι αναρχοαπλυτοι...μην μου στεναχωριεσε..ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ! :clapup:
 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Φαστ...εσυ εισαι στο αβαταρ σου;
Δεν είμαι τόσο ωραίος.

Νταξ ρε συ μην στεναχωριεσαι τοσο...δεν σας κλεβουν τα πρωτεια σε αυτα οι αναρχοαπλυτοι...μην μου στεναχωριεσε..ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ! :clapup:
Επειδή σιχαίνομαι τέτοια άτομα, διακωμωδώ τους ιδεολόγους που πετάν ζαργκόν ξεπλένοντας τους(και τις). Ο ιδεολόγος έχει ανάγκη να υπάρχει η πατριαρχία για να δικαιολογεί την κατάσταση του και όχι να σταματήσει τέτοια εγκλήματα.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,361 μηνύματα.
Δεν είμαι τόσο ωραίος.


Επειδή σιχαίνομαι τέτοια άτομα, διακωμωδώ τους ιδεολόγους που πετάν ζαργκόν ξεπλένοντας τους(και τις). Ο ιδεολόγος έχει ανάγκη να υπάρχει η πατριαρχία για να δικαιολογεί την κατάσταση του και όχι να σταματήσει τέτοια εγκλήματα.
Σωπα ρε συ...μονος σου το σκεφτηκες αυτο;:no: Εξαιρετικο ξεπλυμα!
Στο μεταξυ γιατι τωρα εγω σε θυμαμαι υπερ της πατριαρχιας,και οοοοοολο το στεκυ,εντυπωση μου κανει..αλλα εδω θα τα χαλασουμε τωρα;
Παντως πραγματικα μην τα βαψεις μαυρα.ΝΑΙ..υπαρχουν και σε αλλους χωρους ζαβά,πιστεψε το. :D
 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Σωπα τε συ...μονος σου το σκεφτηκες αυτο;
Στο μεταξυ γιατι τωρα εγω σε θυμαμαι υπερ της πατριαρχιας,και οοοοοολο το στεκυ,εντυπωση μου κανει..αλλα εδω θα τα χαλασουμε τωρα;
Παντως [ραγματικα μην τα βαψεις μαυρα.ΝΑΙ..υπαρχουν και σε αλλους χωρους ζαβά,πιστεψε το. :D
(Πόση ώρα σου πήρε να το γράψεις αυτό και έχει τόσα "]"; )

Η πατριαρχία, όπως έχω ξαναπεί, δεν έχει σαφή ορισμό και επομένως σαφώς και μπορούν να υπάρχουν μεταλλάξεις (του ορισμού), στους οποίους μπορεί να πιστεύω, εξάλλου είναι σαφές πως είμαι κατά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού. Τώρα δεν ξέρω κατά πόσον μπορείς να μιλάς για όλο το στέκι, όταν είχες πολύ συγκεκριμένη σχέση μ' αυτό και έχεις ακόμα πρακτικά.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,361 μηνύματα.
(Πόση ώρα σου πήρε να το γράψεις αυτό και έχει τόσα "]"; )

Η πατριαρχία, όπως έχω ξαναπεί, δεν έχει σαφή ορισμό και επομένως σαφώς και μπορούν να υπάρχουν μεταλλάξεις (του ορισμού), στους οποίους μπορεί να πιστεύω, εξάλλου είναι σαφές πως δεν είμαι κατά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού. Τώρα δεν ξέρω κατά πόσον μπορείς να μιλάς για όλο το στέκι, όταν είχες πολύ συγκεκριμένη σχέση μ' αυτό και έχεις ακόμα πρακτικά.
Η πατριαρχια εχει σαφεστατο ορισμο.Και ξεκαθαρο κοινό.
Εχουν μπει τοσα αρθρα,παγαινε δες τα,δεν εχω χρονο για χασιμο.
Στο μεταξυ τι σχεση εχει ο σοσιαλισμος και κομμουνισμος μονο στο δικο σου το μυαλο παιζει.
 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Η πατριαρχια εχει σαφεστατο ορισμο.Και ξεκαθαρο κοινό.
Εχουν μπει τοσα αρθρα,παγαινε δες τα,δεν εχω χρονο για χασιμο.
Στο μεταξυ τι σχεση εχει ο σοσιαλισμος και κομμουνισμος μονο στο δικο σου το μυαλο παιζει.
Αν νομίζεις πως η πατριαρχία και πόσο μάλλον η ιδεολογία κατά αυτής την οποία καταφανώς είσαι παρένθετη, δε σχετίζεται με τα διάφορα πολιτεύματα και τις πολιτικές θεωρίες, τότε εσύ χρειάζεσαι να κάνεις το διάβασμα.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,361 μηνύματα.
Αν νομίζεις πως η πατριαρχία και πόσο μάλλον η ιδεολογία κατά αυτής την οποία καταφανώς είσαι παρένθετη, δε σχετίζεται με τα διάφορα πολιτεύματα, τότε εσύ χρειάζεσαι να κάνεις το διάβασμα.
Και βε βαια σχετιζεται..και το εχω γραψει στο αντιστοιχο θεμα,οτι κυριως αφορα τον δεξιο χωρο,ΑΛΛΑ εχω πει και ολας οτι ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ,κομματα,θρησκειες και φυλες βρισκουμε πατριαρχια και φαλοκρατισμο.
Οποτε παλι αυτοαναιρεισαι καλε μου.
Δες που σου απαντησα
Τι συμβαίνει που είανι η πατριαρχία, γιατί δεν τα κάνουν πρώην χρυσαυγητάκια αυτά

Εδω εσυ βασικα κατηγορεις οτι ολο λεμε οτι μονο στους ΧΑτες υπαρχουν αυτα.Να..τα κανουν και απο τον αροστερο χωρο!
Σου λεω ΟΧΙ,υπαρχουν παντου ,και υπαρχουν καισ τον αριστερο χωρο...και μου απαντας οτι η πατριαρχια σχετιζεται με πολιτευματα.
Καλο μου,κατσε και ξεκαθαρισε τα πρωτα στο μυαλο σου και μετα θα καταδεχτω να σου απαντω. :inlove:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εδω εσυ βασικα κατηγορεις οτι ολο λεμε οτι μονο στους ΧΑτες υπαρχουν αυτα.
Σου λεω ΟΧΙ,υπαρχουν παντου και μου απαντας οτι η πατριαρχια σχετιζεται με πολιτευματα.
Καλο μου,κατσε και ξεκαθαρισε τα πρωτα στο μυαλο σου και μετα θα καταδεχτω να σου απαντω.
Βασικά, επειδή πολλοί ιδεολόγοι φαίνεστε να το παρανοείτε αυτό, απλά δίνω προσοχή στο γεγονός πως οι άνθρωποι που υποτίθεται πως είναι προοδευτικοί και αριστεροί φαίνονται να είναι οι πιο πιθανοί ύποπτοι. Το ζήτημα είανι πως ούτε εσύ, ούτε οι υπόλοιποι, έχετε δώσει οποιοδήποτε επιχείρημα, ούτε καν οι ιδεολογικές σας αυθεντίες, για το ΓΙΑΤΙ αυτό που λέτε (χωρίς να μπορείτε να ορίσετε με σαφή τρόπο ξαναλέω) "πατριαρχία" ευθύνεται και γιατί π.χ. δεν υπάρχει στις πιο σιχαμερές για σας πατριαρχικές κοινωνίες όπως την Τσετσενία ξέρω γω. Το μυαλό σου πρέπει να το ξεκαθαρίσεις εσύ, που συνεχώς μπερδεύεις την αιτία με το αιτιατό και πετάς προσβολές από δω κι από κει, ενώ είναι καταφανές πως είσαι έξαλλη.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,361 μηνύματα.
Βασικά, επειδή πολλοί ιδεολόγοι φαίνεστε να το παρανοείτε αυτό, απλά δίνω προσοχή στο γεγονός πως οι άνθρωποι που υποτίθεται πως είναι προοδευτικοί και αριστεροί φαίνονται να είναι οι πιο πιθανοί ύποπτοι. Το ζήτημα είανι πως ούτε εσύ, ούτε οι υπόλοιποι, έχετε δώσει οποιοδήποτε επιχείρημα, ούτε καν οι ιδεολογικές σας αυθεντίες, για το ΓΙΑΤΙ αυτό που λέτε (χωρίς να μπορείτε να ορίσετε με σαφή τρόπο ξαναλέω) "πατριαρχία" ευθύνεται και γιατί π.χ. δεν υπάρχει στις πιο σιχαμερές για σας πατριαρχικές κοινωνίες όπως την Τσετσενία ξέρω γω. Το μυαλό σου πρέπει να το ξεκαθαρίσεις εσύ, που συνεχώς μπερδεύεις την αιτία με το αιτιατό και πετάς προσβολές από δω κι από κει, ενώ είναι καταφανές πως είσαι έξαλλη.
Για το παρακατω εχεις καποια ερευνα ή γραφεις οτι κατεβαζει η κουτρα σου;

άνθρωποι που υποτίθεται πως είναι προοδευτικοί και αριστεροί φαίνονται να είναι οι πιο πιθανοί ύποπτοι.
:jumpy::jumpy::jumpy:

Ολοι ξερουμε οτι η πατριαρχια κυριαρχει στα δεξια και ακρως δεξια''μυαλά'' οπως και στα αδελφακια σας μουσλιμια.Τα τακιμιαζετε μια χαρα εκει!!

Βεβαιως θα ξαναπω οτι υπαρχουν παντου,οι μισανθρωποι,αλλα με σαφεστατο προβαδισμα στα παραπανω.

Εχουν μπει τοσα αρθρα για την πατριαρχια,που μαλλον δεν φορας τα γυαλια σου οταν διαβαζεις αυτα τα θεματα,οποτε δεν τα βλεπεις,αλλιως κατι αλλο συμβαινει,πχ δεν μπορεις να τα κατανοησεις.
Μα και βεβαια υπαρχουν ακριβως στις πιο πατριαρχικες κοινωνιες,παντου.χαχαχα..εδω γελαμε οικτρα τωρα.
Στην πατριαρχια η γυναικα ειναι κτημα του αντρα και ο αντρας ειναι η εξουσια,με λιγα λογια και δες τι γινεται


Η πατριαρχική αντίληψη που οπλίζει τα χέρια δολοφόνων​


Αντίθετα, έχουμε να κάνουμε μια βαθιά ριζωμένη αντίληψη ότι ο άντρας έχει εξουσία πάνω στη γυναίκα, αντίληψη που την κρίσιμη στιγμή καταλήγει να οπλίσει χέρια.

Γιατί ακόμη και εάν δεχτούμε ότι υπάρχει υπόβαθρο ψυχιατρικό στην όποια έκρηξη βίας, πάντα το ερώτημα είναι γιατί τόσο συχνά άντρες περνούν στη βία.

Και όταν ένα φαινόμενο είναι τόσο συχνό, παύει να είναι ψυχιατρικό και γίνεται κοινωνικό.


Και δείχνει γιατί είναι τόσο σημαντικό που και στην Ελλάδα έχουμε έστω και με καθυστέρηση το δικό μας κίνημα #MeToo.

Γιατί η κακοποίηση και η σεξιστική βία είναι ενός ευρύτερου φάσματος κακοποιητικών συμπεριφορών. Που ξεκινούν από τη διεκδίκηση «τον πρώτο λόγο να τον έχει ο άντρας του σπιτιού» και καταλήγουν στις γυναικοκτονίες.

Συμπεριφορές που αποκαλύπτουν ότι στην κοινωνίας μας και δη στον αντρικό πληθυσμό υπάρχουν βαθιά ριζωμένες πατριαρχικές αντιλήψεις.

Αντιλήψεις που δεν εκφράζονται «ρητά» – σχεδόν κανένας δεν θα βγει να υποστηρίξει ότι οι γυναίκες είναι κατώτερες από τους άντρες –, αλλά λειτουργούν περισσότερο σαν αντανακλαστικά, σαν ασύνειδες αντιδράσεις, σαν οπτικές που συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε ότι μας επηρεάζουν.

Όμως, την κρίσιμη ώρα μπορεί ακόμη και να οπλίσουν χέρια.


Γι’ αυτόν τον λόγο και πρέπει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση ως κοινωνία.

Να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα.

Να προσαρμόσουμε το θεσμικό πλαίσιο, αλλά και να αλλάξουμε νοοτροπία.

Βήμα το βήμα να καλύψουμε την απόσταση που χωρίζει την τυπική από την πραγματική ισότητα.


ΑΥΤΑ ακριβως ειναι,αυτο ακριβως εξηγει τα παντα, και οσο με ρωτατε τοσο θα σας τα βαζω μεχρι να καταλαβετε οτι εχετε ξεσκεπαστει απο ολη την κοινωνια πλεον,εσεις οι πατριαρχες.
Κατα τα αλλα παγαινε στο αναλογο θεμα αν θες τετοια συζητηση,αν και ολα ειναι ξεκαθαρα..αλλα εδω ειμαστε ΟΦ/
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top