Η επικαιρότητα εν συντομία

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,355 μηνύματα.

Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Εισήγηση για κλείσιμο του Κηφισού και απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα στην Αττική

Σε συναγερμό έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία “Μπάλλος”, που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται μέχρι αυτή την ώρα στην Κέρκυρα, όπου οι αρμόδιες Αρχές έχουν προχωρήσει σε απεγκλωβισμούς ατόμων. Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Και στην Αττική όμως, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες έχουν απειλήσει ζωές, καθώς δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ έχουν πλημμυρίσει ισόγεια, υπόγεια αλλά και δύο σχολεία. Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που δείχνουν ένα λεωφορείο να έχει “βουλιάξει” στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και τους επιβάτες να σχηματίζουν αλυσίδα, προκειμένου να διασχίσουν το “ποτάμι” που έχει δημιουργηθεί και να απομακρυνθούν με ασφάλεια από το σημείο.

Την τελευταία ώρα, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στο Πικέρμι, καθώς υπάρχουν αναφορές ότι αγνοείται ο οδηγός ενός αυτοκινήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε μέσω του “112” ότι ιδιώτης είδε ένα αυτοκίνητο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Στο σημείο έσπευσαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα και ένα όχημα από την 1η ΕΜΑΚ, που πραγματοποιούν έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία “Μπάλλος”. Η σύσκεψη θα γίνει στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, του υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελου Τουρνά, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκη και του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αναφέρουν πως υπάρχει εισήγηση από το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας για έκτακτα μέτρα στην Αττική. Συγκεκριμένα υπάρχει εισήγηση να κλείσει ο Κηφισός και να υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα.[...]

 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,355 μηνύματα.

Κλειστή η εθνική οδός Πατρών-Πύργου: Ρομά έχουν ανάψει φωτιές

Κλειστή είναι η εθνική οδός Πατρών – Πύργου, στο ύψος της περιοχής Σαγέικα στην Αχαΐα, λόγω της συγκέντρωσης ατόμων, τα οποία διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου, που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος. Τα συγκεντρωμένα άτομα έχουν ανάψει φωτιές στο οδόστρωμα, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της Πυροσβεστικής.

 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,620 μηνύματα.
Οι κάποτε " ήρωες " τώρα δέχονται χημικά, ψεκασμό με νερό, κρότου λάμψης κλπ. Αναφέρομαι στη πορεία των δασοπυροσβεστων/ εποχικών πυροσβεστών κλπ που αγωνίστηκαν για μονιμοποίηση. Ένας εξ αυτών ακρωτηριάστηκε από κρότου λάμψης.



Το ίδιο σκηνικό τότε με τους " ήρωες " γιατρούς/υγειονομικούς κλπ που σε διαδήλωση τους φάγανε τα ΜΑΤ στο κεφάλι.



ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊΤΕ!

1636202113278.jpg
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,785 μηνύματα.

Ας ενδιαφερθούμε λίγο περισσότερο για έναν γείτονά μας, έναν φίλο μας και όχι μόνο με τις γλυκανάλατες ευχές και τα σούρτα φέρτα. Δεν νιώθω καλά ως άνθρωπος να βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται στη ζωή και φεύγουν στα...αζήτητα. Κρίμα. :(
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,785 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,355 μηνύματα.
Το διαολο μεσα του ο μαλακας ερντογαν.
Αν ειναι δυνατον!
Οτι καλο υπαρχει στην Τουρκια το καταδιωκουν.

Τουρκία – Διώκεται ξανά ο Ορχάν Παμούκ για προσβολή του Κεμάλ Ατατούρκ και της τουρκικής σημαίας

Ο διεθνούς φήμης συγγραφέας διώκεται και πάλι για το περιεχόμενο του βιβλίου του «Νύχτες Πανούκλας»​

1636482469585.png

Νέα δίωξη έχει να αντιμετωπίσει ο Ορχάν Παμούκ αναφορικά με το βιβλίο του, «Νύχτες Πανούκλας». Τον κατηγορούν εκ νέου για προσβολή του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και της τουρκικής σημαίας, κάτι που προηγουμένως είχε απορριφθεί.

Όπως είναι λογικό, η είδηση «παίζει» στον τουρκικό Τύπο, αλλά και social media της γειτονικής χώρας.

Πώς είχε απαντήσει την προηγούμενη φορά ο Ορχάν Παμούκ​

«Σίγουρα δεν υπονοώ τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στο βιβλίο μου. Πρώτα απ ‘όλα, δεν υπάρχει αναφορά ότι ο κεντρικός χαρακτήρας του βιβλίου κυνηγούσε κοράκια όταν ήταν μικρός. Λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος μου για τα πουλιά, γι’ αυτό ασχολούμαι με το κοράκι στα βιβλία μου. Επειδή ήμουν αδύναμος όταν ήμουν μικρός και μου έλεγαν συνέχεια από την οικογένειά μου ότι είμαι σαν κοράκι. Δεν έχει καμία σχέση η τουρκική σημαία και το ελληνικό έμβλημα των φαρμακείων», είχε δηλώσει ο διάσημος νομπελίστας συγγραφέας από την Τουρκία.

Λιγα λογια για τον Ορχαν Παμουκ

Στον Τούρκο συγγραφέα Ορχάν Παμούκ το φετινό Νόμπελ Λογοτεχνίας​

Στον Τούρκο συγγραφέα Ορχάν Παμούκ απονέμεται το φετινό Νόμπελ Λογοτεχνίας, για την ανακάλυψη νέων συμβόλων στην προσπάθειά του να περιγράψει τη σύγκρουση και τη σύνδεση των πολιτισμών.

Ο Τούρκος συγγραφέας Ορχάν Παμούκ τιμήθηκε την Πέμπτη με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2006, ανακοινώθηκε από τη Σουηδική Ακαδημία.

Αιτιολογώντας την επιλογή της για την ανώτατη αυτή λογοτεχνική διάκριση, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10 εκατ. σουηδικών κορωνών (περίπου 1,1 εκατ. ευρώ), η Σουηδική Ακαδημία παρατηρεί ότι ο Παμούκ «στην αναζήτηση της μελαγχολικής ψυχής της γενέθλιας πόλης του, ανακάλυψε νέα σύμβολα για να περιγράψει τη σύγκρουση και την σύνδεση των πολιτισμών».

Στόχος των εθνικιστών για την υπεράσπιση της αρμενικής και της κουρδικής υπόθεσης, ο 54χρονος Παμούκ, γέννημα-θρέμμα της Κωνσταντινούπολης, είναι ο δημιουργός ενός έργου που περιγράφει με γλαφυρότητα τον οδυνηρό διχασμό της τουρκικής κοινωνίας ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση.

Χαρακτηριστικό των αντιδράσεων που προκάλεσε στην Τουρκία η απονομή του Νόμπελ στον Ορχάν Παμούκ είναι το κεντρικό δημοσίευμα στο δικτυακό τόπο της Hurriyet. Υπό τον τίτλο «αρμενική σκιά στο Νόμπελ» η εφημερίδα γράφει: «Περιμέναμε επί χρόνια. Τελικά πήραμε το Νόμπελ αλλά δεν το χαρήκαμε. Η τύχη παίζει περίεργα παιχνίδια. Σήμερα ψηφίστηκε στη γαλλική Εθνοσυνέλευση το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Μία ώρα αργότερα ήλθε από τη Σουηδία η είδηση ότι ένα Τούρκος πήρε για πρώτη φορά το βραβείο Νόμπελ. Το βραβείο Νόμπελ για τη Λογοτεχνία δόθηκε στον συγγραφέα Ορχάν Παμούκ που στο παρελθόν είχε πει ότι στην Τουρκία σκοτώθηκαν ένα εκατομμύριο Αρμένιοι. Η διαδοχή των δύο γεγονότων προκάλεσε μπαράζ αντιδράσεων».

Το έργο του


Ο Παμούκ έχει γράψει συνολικά δέκα μυθιστορήματα, εκ των οποίων τα έξι έχουν μεταφραστεί και στην ελληνική γλώσσα. Στην Ελλάδα έχουν κυκλοφορήσει τα μυθιστορήματά του «Καινούργια ζωή», «Ισταμπούλ», «Με λένε κόκκινο», «Το λευκό κάστρο», «Το μαύρο βιβλίο» και «Το σπίτι της σιωπής».

Τα φετινά Νόμπελ θα απονεμηθούν στη διάρκεια επίσημης τελετής στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη.

Ο Ορχάν Παμούκ δήλωσε στη σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet ότι «είναι χαρούμενος και νοιώθει τιμή, αλλά και ευχαρίστηση» για τη διάκριση. Ερωτηθείς εάν θα παραστεί στην τελετή απονομής, ο 54χρονος Τούρκος λογοτέχνης απάντησε καταφατικά λέγοντας μάλιστα ότι η εμπειρία θα είναι συναρπαστική.

Πέρυσι το Νόμπελ Λογοτεχνίας απονεμήθηκε στον Βρετανό δραματουργό Χάρολντ Πίντερ.

Συγχαρητήρια με ενστάσεις

Το υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας χαιρέτισε την απόφαση της Σουηδικής Ακαδημίας να τιμήσει με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας τον Ορχάν Παμούκ. «Είμαι πολύ ευτυχής και τον συγχαίρω» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού Μουσταφά Ισέν στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η επιβράβευση αυτή, πρόσθεσε, «θα προσελκύσει τη διεθνή προσοχή στην τουρκική λογοτεχνία και σε άλλους Τούρκους συγγραφείς».

Όταν ερωτήθηκε για το κατά πόσον είναι ειλικρινής η κυβερνητική αυτή ευφορία για την τιμητική διάκριση του Ορχάν Παμούκ, ο Ισέν απάντησε: «Με ενδιαφέρει μόνον ο μυθιστοριογράφος Παμούκ. Οι άλλες του ενέργειες δεν με ενδιαφέρουν. Πιστεύω ότι είναι ένας καλός μυθιστοριογράφος και πιστεύω ότι επιβραβεύθηκε για τα μυθιστορήματά του».

Στο Παρίσι, ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ εξέφρασε τη χαρά του για την απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Παμούκ, χαρακτηρίζοντας τη ματιά του τελευταίου στην τουρκική κοινωνία «δυνατή και φιλελεύθερη».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Ο τρόπος με τον οποίο βλέπει την κοινωνία είναι ιδιαίτερα οξυδερκής, δυνατός και φιλελεύθερος».

Με τη σειρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ χαιρέτισε την απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Παμούκ, «έναν γεφυροποιό ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρώπη».

Ο Στάινμαγερ δήλωσε ότι ο συγγραφέας είναι ένας εκπρόσωπος της επιθυμίας της πλειοψηφίας των Τούρκων να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε συγχαρητήρια επιστολή της προς τον Ορχάν Παμούκ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η απονομή της ανώτατης αυτής διάκρισης αποτελεί αναγνώριση και βράβευση του εξαιρετικού συγγραφικού σας έργου. Θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή να επισκεφθείτε σύντομα την Ελλάδα».

Στη βράβευση του Ορχάν Παμούκ αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος. «Χαιρόμαστε μαζί με τον τουρκικό λαό για τη βράβευση του Ορχάν Παμούκ με το βραβείο Νόμπελ για το λογοτεχνικό του έργο, που χαρακτηρίζεται όχι μόνο από υψηλές αισθητικές αξίες, αλλά από τις αξίες της μνήμης χωρίς όρια και χωρίς φόβο, της ανεκτικότητας, της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικής αμφισβήτησης» δήλωσε.

Σε μία δικαστική υπόθεση πέρυσι, που θεωρήθηκε κριτήριο για το βαθμό της ελευθερίας της έκφρασης στην Τουρκία, ο Ορχάν Παμούκ κατηγορήθηκε για προσβολή του «τουρκισμού». Η κατηγορία αφορούσε σε δήλωσή του σε ελβετική εφημερίδα ότι στη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου βρήκαν το θάνατο στην Τουρκία ένα εκατομμύριο Αρμένιοι και ότι τις τελευταίες δεκαετίες σκοτώθηκαν 30.000 Κούρδοι.

Η κριτική που ασκεί στην αποτυχία της σύγχρονης Τουρκίας να αντιμετωπίσει σκοτεινές σελίδες της ιστορίας της ανέδειξε τον Παμούκ σε σύμβολο της ελευθερίας της σκέψης, τόσο στον κόσμο της λογοτεχνίας, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις πύλες της οποίας κρούει η χώρα του.


Υπάρχουν και ορισμένοι που, αν και θαυμάζουν το έργο του διάσημου Τούρκου συγγραφέα, θεωρούν ότι η απόφαση της Σουηδικής Ακαδημίας ελήφθη περισσότερο με πολιτικά, παρά με λογοτεχνικά κριτήρια.

«Με όλο το σεβασμό μου προς τον Ορχάν Παμούκ, τα βιβλία του οποίου διαβάζω και εκτιμώ, πιστεύω ότι τα σχόλιά του για την αρμενική γενοκτονία έπαιξαν ρόλο στο να κερδίσει το βραβείο» δήλωσε στην Αγκυρα ο πολιτικός αναλυτής Σουάτ Κινικλίογλου.

«Πιστεύω ότι πολλοί Τούρκοι θα το δούν έτσι το πράγμα και δεν θα χαρούν… Σε όλη αυτή την ιστορία υπάρχει μία πολιτική διάσταση. Δεν πιστεύω ότι επελέγη καθαρά επί τη βάσει της λογοτεχνικής του δεινότητας» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η μοίρα της Κωνσταντινούπολης είναι η μοίρα μου. Είμαι προσκολλημένος σε αυτή την πόλη, διότι αυτή με έκανε αυτό που είμαι» είχε πει ο ίδιος ο Παμούκ.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,785 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,841 μηνύματα.


 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Οι κάποτε " ήρωες " τώρα δέχονται χημικά, ψεκασμό με νερό, κρότου λάμψης κλπ. Αναφέρομαι στη πορεία των δασοπυροσβεστων/ εποχικών πυροσβεστών κλπ που αγωνίστηκαν για μονιμοποίηση. Ένας εξ αυτών ακρωτηριάστηκε από κρότου λάμψης.



Το ίδιο σκηνικό τότε με τους " ήρωες " γιατρούς/υγειονομικούς κλπ που σε διαδήλωση τους φάγανε τα ΜΑΤ στο κεφάλι.



ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊΤΕ!

View attachment 87444
Σιγά. Είναι σημαντικό οι πορείες να γίνουν πιο ομαλές. Μονιμοποίηση=διαφθορά.
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
Οι καλοζωισμενοι βορειοευρωπαίοι δεν έχουν άλλη δουλειά και άλλες έγνοιες όπως φαινεται ξανα. Ας πάρουν αυτοί Κ άλλους ισλαμιστές μεσα, ας υποβιβάζουν τον εαυτό τους και τον πολιτισμο τους πιο πολύ, Ας γίνουν βιγκανοταλιμπαν, και εν τελει, ας πάρουν και την θρησκεια το Προφήτη και την αληθινή πιστη των «μεταναστών» που φιλοξενούν.

Μια ζωή βάρβαροι και απολίτιστοι.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,620 μηνύματα.
Είναι τρομερά αστείο να μιλάνε για ανθρωπισμό στην Ελλάδα. Η Ελλάδα δέχεται ετησίως ένα σωρό ανθρώπους κυρίως λαθρομετανάστες και ελάχιστους πρόσφυγες από την έξυπνη Τουρκία που τσεπωνει τα εκατομμύρια από την ΕΕ με το EU-Turkey Deal και εν συνεχεία τους φορτώνει σε βάρκες και τους στέλνει στην Ελλάδα.

Η Ευρώπη τι κάνει; Τίποτα, χαϊδεύεται με την Τουρκία. Αφήνει την Ελλάδα να γίνει μια " χωματερή ψυχών " από την οποία οι Ευρωπαίοι διαλέγουν τους πιο "χρήσιμους" επιστήμονες ασουμε κλπ και τους υπόλοιπους τους παρατάει εδώ. Βέβαια παίρνουν και άλλους στα πλαίσια κανονισμών για αυτό και αυτοί δεν είναι σε καλύτερη μοίρα. Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη με εξαίρεση τα μόνα σοβαρά κράτη της Ευρώπης ( Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Κροατία, Ουκρανία, Λευκορωσία κλπ ) αντιμετωπίζουν τρομερά προβλήματα με τους λάθρο που έχουν δεχτεί.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια προδοτρια του Έθνους της και της Ευρωπαϊκής Λευκής Φυλής, ένα παπαγαλάκι των διεθνών συμφερόντων και της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Οι εσωτερικοί προδότες είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός μας.. Με τον Ολλανδό πατριώτη που αγωνίζεται για μια Ολλανδία Ολλανδική και κατ'επεκταση για μια Ευρώπη Ευρωπαϊκή δεν έχω τίποτε να χωρίσω. Είμεθα συναγωνισται.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τουλάχιστον απορεί ο Εισαγγελάτος. :)
Είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει σε όλο αυτό... :hmm:

Μόνο στην εικόνα των τραμπουκων αυτών να χτυπάνε με τέτοια αγριότητα άσε μην εκφραστω καλύτερα για το πως θα αντιδρούσα εγώ σαν γονέας αν ήταν το δικό μου παιδί ή να μην πω πως έγινε το στομάχι μου ...
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,773 μηνύματα.


 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ανδροκτονια ?
Εχει σημασια να τα διαχωριζουμε εφοσον παλι αλλη μια παραβατικη προσωπικοτητα μένει ατιμώρητη παρά της καταγγελίες του θύματος ?
Οσο μενουμε σε λεξεις που εξυπηρετουν αλλα συμφεροντα δυστηχως θα χανετε η ¨μαχη ΄που πρεπει να δινετε πλεον για την αλλαγη της νομοθεσιας που θα αφορα ΚΑΙ τα δυο φυλα...


 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,204 μηνύματα.
@juste un instant η Shell μετακομίζει απο την Ολλανδία στο Λονδινο. Μα η Βρετανια δεν καταρεει λογω Brexit;;


Μαλλον δεν ξερεις τι να πεις.🤣🤣

Ενημερωτικά η Shell είναι η Νο1 εταιρεία της Ευρώπης βάση εσόδων (270 δις κάθε έτος). Αρα η κινηση αυτη ειναι στρατηγικής σημασίας.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,355 μηνύματα.
:eek::eek::eek::eek: απλα..δεν υπαρχει αυτη η ειδηση!!!!!!!!!

Βόρεια Κορέα: Μαθητής καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί… πωλούσε αντίγραφα του Squid Game

Ένας μαθητής λυκείου στη Βόρεια Κορέα καταδικάστηκε σε θάνατο διά τυφεκισμού, επειδή εισήγαγε λαθραία στη χώρα και πωλούσε αντίγραφα της σειράς του Netflix, Squid Game.

Σύμφωνα με την DailyMail, o μαθητής φέρεται να επέστρεψε από την Κίνα με ένα ψηφιακό αντίγραφο της σειράς-φαινόμενο του Netflix σε ένα στικάκι USB. Μάλιστα πουλούσε αντίγραφα της σειράς από τη Νότια Κορέα σε αρκετούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και συμμαθητές του.


Οι αρχές της Βόρειας Κορέας συνέλαβαν τον νεαρό, καθώς τον “έπιασαν” οι κάμερες των υπηρεσιών επιτήρησης της χώρας.


Ο μαθητής καταδικάστηκε σε θάνατο διά τυφεκισμού, που ήταν και μία από τις ζοφερές μεθόδους με τις οποίες σκοτώνονται και οι χαρακτήρες της σειράς. Ακόμη έξι άτομα καταδικάστηκαν σε πέντε χρόνια σκληρής εργασίας.


Πλέον οι αρχές πραγματοποιούν ελέγχους στα σπίτια των μαθητών του σχολείου, όπου βρέθηκαν να παρακολουθούν παράνομα τη σειρά. Κάποιοι καθηγητές φέρεται να έχουν ήδη απολυθεί, ενώ μπορεί να τιμωρηθούν με απέλαση για εργασία σε απομακρυσμένα ορυχεία.

Στη Βόρεια Κορέα απαγορεύονται αυστηρά υλικά από τη Δύση και τη Νότια Κορέα.​


Αυτή είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση της χώρας εφαρμόζει σε ανήλικους τον νέο νόμο της “Εξάλειψης της αντιδραστικής σκέψης και πολιτισμού” (Elimination of Reactionary Thought and Culture).


Ο νόμος επιφέρει μέγιστη ποινή θανάτου για παρακολούθηση, κατοχή και διανομή υλικού από καπιταλιστικές χώρας, ιδιαίτερα από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.


Αφωνη.......................
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,355 μηνύματα.

Περού: Σεισμός 7,5 Ρίχτερ

1638110851515.png


Σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο Περού.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών, η δόνηση είχε επίκεντρο 45 χιλιόμετρα από την πόλη Μπαράνκα, στο βόρειο Περού. Ο σεισμός φέρεται να έγινε αισθητός και στον Ισημερινό.

Σύμφωνα με τις Αρχές, δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες. Σύμφωνα με τοπικά μέσα έχουν καταρρεύσει σπίτια και εκκλησίες, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ενώ υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές. Προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.




 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,006 μηνύματα.
20 χρόνια φυλακή για την γυναίκα που απήγαγε, νάρκωσε και βίασε την 11χρονη Μαρκέλλα, 4 χρόνια για τον συνεργό
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top