Η επικαιρότητα εν συντομία

Phoebe

Διακεκριμένο μέλος

Η Κομπάρσα α αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών, επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 7,312 μηνύματα.
Ελεύθερος αφέθηκε ο επιχειρηματίας Γ.Μυλωνάς


Τέλος στην περιπέτεια του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά. Οι απαγωγείς του τον άφησαν ελεύθερο λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα της Κυριακής, αφού προηγουμένως κατεβλήθη άγνωστο χρηματικό ποσό.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Μυλωνάς ευχαρίστησε την ΕΛ.ΑΣ. για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση και συμπλήρωσε ότι οι συνθήκες κράτησής του ήταν αξιοπρεπείς.
Ευχαρίστηκε και τα Μέσα Ενημέρωσης που έδειξαν διακριτικότητα και τόνισε ότι όλες οι διαπραγματεύσεις έγιναν από τη σύζυγό του.
Τέλος, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποσυρθεί από την ηγεσία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, να ασχοληθεί με την οικογένειά του και την επιχείρησή του.
Ο κ. Μυλωνάς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία αναφορά στο ποσό που δόθηκε στους απαγωγείς. «Αυτό το ξέρω εγώ και η οικογένειά μου και κανείς άλλος» κατέληξε.
Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου στη μιάμιση τα ξημερώματα ήταν στο σπίτι του.
Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες στην περιοχή της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης τον επιβίβασαν μόνο του σε αυτοκίνητο, που κατά πάσα πιθανότητα είχαν κλέψει, του έδωσαν τα κλειδιά και εντολή να οδηγήσει έως το σπίτι του και από εκεί να ειδοποιήσει την αστυνομία και όχι νωρίτερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

The Djinn

Τιμώμενο Μέλος

Ο Mario αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,513 μηνύματα.
΄Ενοχη η Τουρκία για τις δολοφονίες Ισαάκ - Σολωμού και την υπόθεση Φωκά.
Καταδικαστικές είναι για την Τουρκία οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) σε σχέση με τις υποθέσεις που αφορούν τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, τον 1996. Ένοχη η Αγκυρα και για την υπόθεση της Ελένης Φωκά.

Συγκεκριμένα, το ΕΔΑΔ έκρινε την Τουρκία ένοχη για παραβίαση του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που αφορά το δικαίωμα στη ζωή καθώς και για παραβίαση του άρθρου 2 σε ό,τι αφορά τη μη διεξαγωγή αποτελεσματικής έρευνας για τις συνθήκες θανάτου των Ισαάκ και Σολωμού.

Το Δικαστήριο επεδίκασε 80.000 ευρώ ως αποζημίωση στη χήρα του Ισαάκ, άλλες 35.000 ευρώ στη χήρα του Ισαάκ, τους γονείς του Ισαάκ και στον πατέρα του Σολωμού, ενώ η Αγκυρα θα πρέπει να καταβάλει επίσης το ποσό των 15.000 ευρώ σε κάθε ένα από τα αδέλφια των Ισαάκ και του Σολωμού. Επιπλέον η Τουρκία θα πληρώσει 12.000 ευρώ δικαστικά έξοδα.

Οι προσφυγές κατατέθηκαν από τις οικογένειες των δολοφονηθέντων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού εναντίον Τουρκίας.

Το ΕΔΑΔ, με προηγούμενη απόφασή του, έκανε αποδεκτή την προσφυγή που καταχωρήθηκε από την οικογένεια του Τάσου Ισαάκ το 1998. Ο Ισαάκ δολοφονήθηκε το 1996 στη νεκρή ζώνη στην περιοχή της Δερύνειας κατά τη διάρκεια αντικατοχικής εκδήλωσης μοτοσικλετιστών.

Το 1999, το ΕΔΑΔ, αποδέχτηκε την προσφυγή της οικογένειας του Σολωμού Σολωμού, ο οποίος δολοφονήθηκε μετά την κηδεία του Τάσου Ισαάκ, όταν άοπλος, προσπάθησε να σκαρφαλώσει στον ιστό της τουρκικής σημαίας στο φυλάκιο των στρατευμάτων κατοχής της Δερύνειας για να την κατεβάσει.

Η προσφυγή των δύο οικογενειών στηρίχθηκε στα άρθρα 2 (δικαίωμα στη ζωή), 8 (δικαίωμα στο σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) και 14 (απαγόρευση στη διάκριση), της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι οικογένειες καταγγέλλουν την παράνομη δολοφονία των συγγενών τους από πράκτορες της τουρκικής κυβέρνησης και την αδυναμία των τουρκικών Αρχών να διεξάγουν έρευνα για τις δολοφονίες.

Η υπόθεση του Σολωμού στηρίχθηκε επίσης στο άρθρο 1 (υποχρέωση στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων) και 3 (απαγόρευση απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης

Υπόθεση Φωκά

Το ΕΔΑΔ έκρινε ένοχη την Αγκυρα και για την υπόθεση της Ελένης Φωκά. Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε την Τουρκία ένοχη για παραβίαση του άρθρου 10 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που αφορά την ελευθερία της έκφρασης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΔΑΔ, η Ελένη Φωκά προσέφυγε στο ΕΔΑΔ για θέματα που αφορούσαν τη μεταχείριση της οποίας έτυχε από στρατιώτες του ψευδοκράτους. Συγκεκριμένα, η κ. Φωκά κατηγορεί την Τουρκία ότι τον Ιανουάριο του 1995, κατά την επιστροφή της στην Αγία Τριάδα από τις ελεύθερες περιοχές, όπου πέρασε τις διακοπές των Χριστουγέννων με την οικογένεια της, είχε συλληφθεί και έτυχε κακομεταχείρισης από ένστολους αξιωματικούς του ψευδοκράτους, στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Οι κατηγορίες της κ. Φωκά αφορούσαν, επίσης, την κατάσχεση προσωπικών της αντικειμένων από την τσάντα της (κασέτες, βιβλία, ημερολόγιο και χάρτη), αλλά και το γεγονός ότι συνελήφθη λόγω της εθνικής της καταγωγής, των θρησκευτικών της πεποιθήσεων, και τη στάση της κατά της τουρκικής κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου.

Η προσφυγή της κ. Φωκά στηρίχθηκε στα άρθρα 3 (απαγόρευση απάνθρωπης ή εξευτελιστικής συμπεριφοράς), 5 (δικαίωμα στην ελευθερία και ασφάλεια), 10 (ελευθερία έκφρασης), 8 (δικαίωμα στο σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής), 9 (ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας), και 14 (απαγόρευση στη διάκριση), της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Δικαστήριο ομόφωνα έκρινε ένοχη την Τουρκία για παραβίαση του άρθρου 10, και επέβαλε ποινή 300 ευρώ για οικονομικές ζημιές και 5.000 ευρώ για κόστη και έξοδα. Ωστόσο, έκρινε ότι δεν υπήρξε παραβίαση των άρθρων 3 και 5. Επίσης, έκρινε ότι δεν ήταν αναγκαίο να εξεταστεί εάν υπήρξε παραβίαση του άρθρου 8, 9, και 14.

Η Ελένη Φωκά εργαζόταν ως δασκάλα στο κατεχόμενο σχολείο της Αγίας Τριάδας στην Καρπασία.


Και τωρα αυτη ειναι ποινή που και καλα θα συμμορφωσει ή θα κανει περισσοτερο πολιτισμενη την Τουρκικη διοικηση κρατους καθως και την Τουρκικη μεθοδολογια οσων αφορα τα "ευαισθητα" για αυτους και εμας εθνικα θεματα?:confused:
Για να καταλαβω δηλαδη, 2 εν ψυχρω δολοφονιες με 160.000 περιπου ευρω "διαγραφονται" ή εστω τιμωρουνται με τροπο που θα δειξει οτι η βια ΔΕΝ εχει χωρο στον 21αιωνα και στον συγχρονο πολιτισμο?:confused:

Σιγουρα οι ανθρωπινες ζωες δεν κοστολογουνται, αλλα απο το να βγαζουν τετοιες αποφασεις που σιγουρα δειχνουν οτι...<<δεν ξερω τι να πω πραγματικα>>, καλυτερα να ελεγαν οτι η πραξη της Τουρκιας καταδικαζεται και θα τεθει υπο "εξεταστικη επιτροπη".('Η δεν ξερω κι εγω τι!)
Το να βγαζουν ελεημοσυνη για τις οικογενειες των θανουντων -που ποτε δεν την ζητησαν στο φιναλε- δεν ξερω τι δειχνει.
Εαν μιλουσαμε για σοβαρες ποινες θα μιλαγαμε για πολλα εκατομ.ευρα (οχι στην οικογενεια αλλα προστιμο στην Ε.Ε. ή προς την χωρα) και για καποια αλλη μορφη ποινης που να δειχνει οτι η ΒΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ!
ΙΣως μαζι με τις αποζημιωσεις να τους στειλουν και απο μια κουτα πασατεμπο και 2 φακελακια φακες.
Ελεος..:/:

Δειτε τα παιδια...(οχι εσεις εδω μεσα οι..."αλλοι".)

Δειτε τα και ας προσπαθησετε να καταλαβετε οτι δολοφονηθηκαν και δεν σκοτωθηκαν σε ατυχημα με τα παπακια τους οταν κανανε κολιες για να βγαζετε τετοιες γελοιες αποφασεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

commie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η commie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,147 μηνύματα.
Συμφωνώ μαζί σου Μάριε μου,
όσα χρήματα και να καταδίκασαν την Τουρκία δεν τους φέρνει πίσω και ούτε πρόκειται να την κάνει να αλλάξει !
Βέβαια είναι η καλύτερη καταδίκη που έγινε από το ΕΔΑΔ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης σε πευκόφυτη περιοχή στα Γλυκά Νερά, και, λόγω των ισχυρών ανέμων, επεκτάθηκε γρήγορα στον Υμηττό.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, κατά την έναρξη της πυρκαγιάς ακούστηκαν εκρήξεις, ενώ πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν υποψίες για εμπρησμό.
Αλλες καταγγελίες κάνουν λόγο για εκρήξεις πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της ΔΕΗ, αλλά η Επιχείρηση τονίζει ότι ούτε πυρκαγιά ούτε πρόβλημα στις εγκαταστάσεις της υπήρξε.
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με επίγεια μέσα (πάνω από 30 οχήματα), καθώς και εννέα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, προσπαθούν να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο.
Στην εξέλιξή της η πυρκαγιά απέκτησε δύο μέτωπα, ένα προς Παπάγου και Χολαργό και ένα προς Παιανία.
Δύο ώρες μετά την εκδήλωσή της, η φωτιά είναι σε ύφεση και έχει περιοριστεί στην κορυφογραμμή του βουνού και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Προβληματισμό προκαλεί όμως το μέτωπο που κινείται προς το πάρκο των κεραιών.
Εντούτοις, οι άνεμοι, εντάσεως 6 και πλέον Μποφόρ, που αλλάζουν συχνά κατεύθυνση, δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης και δημιουργούν συνεχείς αναζωπυρώσεις.
Οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από το νεκροταφείο Χολαργού.
Η φωτιά επηρέασε τη γραμμή που συνδέει το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης με το ΚΥΤ Αργυρούπολης, με συνέπεια εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στην Αττική, αλλά και κομφούζιο στους δρόμους του Λεκανοπεδίου.
Η ΔΕΗ ανέφερε ότι τέθηκαν εκτός λειτουργίας τρεις υποσταθμοί για 20 λεπτά και τώρα έχει αποκατασταθεί σχεδόν ολοκληρωτικά η ομαλή λειτουργία του δικτύου.
Οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά στα σπίτια στα Γλυκά Νερά, αλλά δεν απειλήθηκαν άμεσα κατοικίες. Παράλληλα, νέφος καπνού σκέπασε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας.
Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Καπάκης δήλωσε ότι γίνεται μία γιγαντιαία προσπάθεια κατάσβεσης με την ανάπτυξη όλων των δυνάμεων της Πυροσβεστικής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πολιτικής Προστασίας.

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες ότι υπήρξε καθυστέρηση στην ανάπτυξη των εναέριων μέσων, ο εκπρόσωπος είπε ότι η εντολή για την απογείωσή τους δόθηκε σχεδόν αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στις 12:50, μέσα σε ένα δύο λεπτά.
Ο προβλεπόμενος ωστόσο χρόνος για την απογείωση ενός εναέριου πυροσβεστικού μέσου είναι συγκεκριμένος, από τη στιγμή που βρίσκεται μέσα ο πιλότος χρειάζονται 20 λεπτά.

Για τα παράπονα που ακούστηκαν ότι μεσολαβεί μεγάλο διάστημα μεταξύ των ρήψεων ύδατος επειδή η θάλασσα βρίσκεται μακριά, ο κ. Καπάκης διευκρίνισε ότι υπάρχουν περιορισμοί καθώς τα αεροσκάφη πρέπει να πάνε σε συγκεκριμένα σημεία υδροληψίας και θα πρέπει επίσης να ανεφοδιάζονται με καύσιμα.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα, και στο συνοικισμό Ποντίων, στον Αγιο Στέφανο, αλλά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο.
Φωτιά ξέσπασε αργότερα και στη Σταμάτα Αττικής, σε δύσβατη περιοχή κοντά στο ελικοδρόμιο. Επί τόπου βρίσκονται πέντε οχήματα της πυροσβεστικής.
Στο Κέντρο της Πυροσβεστικής έγιναν τηλεφωνήματα για πυρκαγιές στην Αίγινα και το Αττικό Αλσος, αλλά οι δυνάμεις που έσπευσαν επί τόπου, δεν διαπίστωσαν κάτι τέτοιο. Εκτιμάται ότι επρόκειτο για παραπλανητικά τηλεφωνήματα.
* Για καταστροφικές αμέλειες της κυβέρνησης, με αφορμή την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς στον Υμηττό, έκανε λόγο ο ΛΑΟΣ σε ανακοίνωσή του.
* Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στις περιοχές Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Πειραιώς και Ευβοίας προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και για αύριο, Πέμπτη.

in.gr


Γιατί δεν τα καίμε πια και οι ίδιοι να τελειώνουμε. Να χτίσει ο καθένας όπου θέλει...



Έλεος!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ninaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η nina21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Λογιστής/ρια. Έχει γράψει 1,187 μηνύματα.
26/06/08 08:24 Οι εκπτώσεις ήλθαν νωρίτερα

Πρόωρες μειώσεις τιμών αποφάσισε ο Εμπορικός Συλλογος της Αθήνας


ΑΠΕ
Επισήμως οι εκπτώσεις αρχίζουν στις 15 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 31 ΑυγούστουΑθήνα
Νωρίτερα αρχίζουν φέτος οι θερινές εκπτώσεις, αφού οι έμποροι της Αθήνας αποφάσισαν να μην περιμένουν έως την επίσημη έναρξης της 15ης Ιουλίου και να ξεκινήσουν από τις μειώσεις τιμών στα είδη που πωλούν.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Πέμπτης, ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας ζητά από τα μέλη του, «άμεσα να διαθέτουν τα προϊόντα τους με μειωμένες τιμές και να μην περιμένουν την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων στις 15 Ιουλίου. Ζητούμε από την Πολιτεία να αντιληφθεί και να στηρίξει την πρότασή μας αυτή, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι αντιπαρατίθεται στον νόμο που καθορίζει το πλαίσιο εκπτώσεων και προσφορών για τον οποίο διαχρονικά πρωτοστατήσαμε».
Έτσι, ελπίζοντας να γεμίσουν τα ταμεία τους οι εμπορικές επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν με γενναία ποσοστά εκπτώσεων, τα οποία για τα εποχικά είδη θα φτάνουν από τις πρώτες ημέρες το 60%.
Έως και 50% αναμένεται να φτάνουν οι εκπτώσεις σε είδη ένδυσης και υπόδησης, 40% σε αξεσουάρ, 40% σε είδη σπιτιού, 50% σε έπιπλα και 30% σε ηλεκτρικά.

Newsroom ΔΟΛ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.
Αν δεν έχει λεφτά ο κόσμος, δεν έχουν και αυτοί πωλήσεις. Σημεία των καιρών είναι και μάλιστα αναμενόμενα από μέρους μου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Oι εκπτώσεις είναι απάτη.

Η μόνη περίπτωση να πάρεις ρούχο σε λογική τιμή είναι το ξεπούλημα :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giver

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο giver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 380 μηνύματα.
Και μετά σε λένε καχύποπτο!
Έπεσε ο αναμεταδότης της Άνδρου, λίγο πριν την προβολή του ΡΧΣ για τη χωματερή του νησιού.

Την Πέμπτη 19/6, στις 10μμ προβλήθηκε το ΡΧΣ «Ελλάδα ένας απέραντος σκουπιδότοπος». Κομβικό σημείο του ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου, ήταν το ρεπορτάζ για τη χωματερή της Άνδρου η οποία βρίσκεται μέσα (!) στα ερείπια του νεολιθικού οικισμού του Στρόφιλα. Ο οικισμός θεωρείται μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας καθότι έχει οργάνωση πόλης: έχει οχυρωματικό τείχος, ιερό και έχει σημαντικές βραχογραφίες στο δάπεδο του ιερού και στο τείχος. Ο οικισμός που χρονολογείται από το 4500 π.Χ. έως το 3200 π.Χ., χαρακτηρίστηκε αρχαιολογικός χώρος ήδη από το 1994, ωστόσο μέχρι σήμερα λειτουργεί ως χωματερή όλου του νησιού, με την ανοχή και του Υπουργείου Πολιτισμού, που από το 2004 δίνει κάθε χρόνο παράταση ενός έτους. Το περασμένο μάλιστα καλοκαίρι, στη χωματερή και κατ' επέκταση στο νεολιθικό οικισμό έπιασε πυρκαγιά από τα σκουπίδια.

Από το πρωί της Πέμπτης 19 Ιουνίου, υπήρχε αναστάτωση στο νησί, λόγω της εκπομπής που θα προβαλλόταν το βράδυ. Οι συνεργάτες του ΡΧΣ ενημερώθηκαν ότι οι δήμαρχοι του νησιού ήθελαν να παρέμβουν, αυτό όμως δεν ήταν δυνατό γιατί η εκπομπή ήταν ντοκιμαντέρ και δε μεταδίδονταν ζωντανά.

Στις 9:30 το βράδυ, μισή ώρα πριν την έναρξη του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα, η Άνδρος σταμάτησε να «πιάνει» ΕΡΤ. Ενώ όλα τα άλλα κανάλια έπαιζαν κανονικά, το σήμα της ΕΡΤ είχε χαθεί. Η ΕΡΤ δέχτηκε δεκάδες τηλεφωνήματα από κατοίκους της Άνδρου που διαμαρτύρονταν, το πρόβλημα εντοπίστηκε στον αναμεταδότη του νησιού, ενημερώθηκε ο τεχνικός και «τακτοποίησε» τη βλάβη 10 λεπτά μετά τη λήξη του ντοκιμαντέρ.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο τεχνικό Κώστα Βούλγαρη, απλά κόλλησε ο δέκτης της ΕΡΤ. Όταν τον ρωτήσαμε πως συνέβη κάτι τέτοιο απάντησε πως έφταιγε η υπερβολική θερμοκρασία, χωρίς όμως να μπορέσει να μας εξηγήσει πως έπεσε μόνο η συχνότητα της ΕΡΤ και πως η θερμοκρασία ανέβηκε τόσο πολύ το βράδυ λίγο πριν την προβολή της επίμαχης εκπομπής και όχι το μεσημέρι που η θερμοκρασία είχε φτάσει τους 38 βαθμούς.

Οι συμπτώσεις αυτές δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν κάποια ερωτηματικά...

ρεπορτάζ χωρίς σύνορα

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Και μετά σε λένε καχύποπτο!
Έπεσε ο αναμεταδότης της Άνδρου, λίγο πριν την προβολή του ΡΧΣ για τη χωματερή του νησιού.
Εγώ θέλω να παιχτεί η εκπομπή σε επανάληψη, να δούμε πόσο πιθανό είναι να ξαναπάθει βλάβη ο αναμεταδότης ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giver

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο giver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 380 μηνύματα.
Εγώ θέλω να παιχτεί η εκπομπή σε επανάληψη, να δούμε πόσο πιθανό είναι να ξαναπάθει βλάβη ο αναμεταδότης ;)

Θα τους πούμε να μπουν στην παρακάτω διεύθυνση να την δουν!!!;)
ΧΩΡΙΣ ΒΛΑΒΗ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Palladin

Διάσημο μέλος

Η Palladin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,415 μηνύματα.
Νέο διατροφικό σκάνδαλο με τυριά

Για περισσότερα από δύο χρόνια έτρωγαν οι Ευρωπαίοι «ανακυκλωμένα» τυριά. Τόσο διήρκησε η έρευνα των ιταλικών αρχών για τη δράση τεσσάρων εταιρειών ενός Σικελού επιχειρηματία. Τουλάχιστον 11.000 τόνοι ληγμένου ή αλλοιωμένου τυριού χρησιμοποιήθηκαν από τις τέσσερις εταιρείες για την παραγωγή νέων τυριών.Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μία «δηλητηριώδη βόμβα» που απέφερε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Περίπου σαράντα μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες πωλούσαν τα ληγμένα προϊόντα τους στις εταιρείες του Σικελού. Εκεί τα τυριά περνούσαν από ειδική επεξεργασία και μετά χρησιμοποιούνταν ως πρώτη ύλη για την παραγωγή γκοργκοντζόλας, μοτσαρέλας και άλλων μαλακών τυριών.
Την πρώτη ύλη αυτή, που περιείχε σκουλήκια, περιττώματα ποντικιών ακόμα και κατάλοιπα πλαστικού, ο επιχειρηματίας την πωλούσε και πάλι στις εταιρείες από τις οποίες είχε αγοράσει τα ληγμένα τυριά. Οι εταιρείες, που ήξεραν τι αγόραζαν, την αναμίγνυαν με φρέσκα υλικά και παρασκεύαζαν τυριά που πωλούνταν σε όλη την Ευρώπη.
Την υπόθεση έφερε στη δημοσιότητα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι οι τέσσερις εταιρείες του Σικελού επιχειρηματία είχαν κύκλο εργασιών ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα και έχει εντοπίσει άλλους δέκα εμπλεκόμενους.




Φάτε πίτσες ελεύθερα:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Και μια "χιμουριστική" "είδηση"
1.jpg
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giver

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο giver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 380 μηνύματα.
Το πρωί, μια παλαιά μου συνάδελφος, μου έστειλε το παρακάτω μήνυμα που έλαβε το οποίο περιλαμβάνει και μια πολύ ένδιαφέρουσα άποψη... αξια προβληματισμού και σχολίου...

Πετρέλαιο

Το 20001 $ = 1.2 Eur και 1 βαρέλι πετρέλαιο = 60$
επομένως 1 βαρέλι = 72 Eur


Σήμερα ( Απρίλιος 2008 )
1 $ = 0.62 Eur και 1 βαρέλι γύρω στα 115$.
επομένως 1 βαρέλι = 71,3 Eur


Η ερώτηση είναι:
Εάν στην Ευρώπη το βαρέλι, έχει την ιδία τιμή, με εκείνη του 2000, γιατί η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε τόσο πολύ;



Η κρίση του πετρελαίου δεν φαίνεται τόσο απελπιστική για όποιον πουλά βενζίνη και για το κράτος που εισπράττει δυσανάλογους φόρους επί αυτής.
Ούτε για τους κρατικούς φορείς που χρησιμοποιούν το πετρέλαιο για παραγωγή ενέργειας, μεταφορές, κλπ που κι αυτοί αυξάνουν συνεχώς τους λογαριασμούς
Νομίζω πως μας δουλεύουν αγρίως . .


Παρακαλώ πολύ ανακυκλώσατε το παρόν μήνυμα σε όσο περισσότερο κόσμο μπορείτε:
- ίσως να καταλήξει στα χέρια κανενός «εγκέφαλου» που μας κυβερνούν και να έχουμε καμιά διευκρίνηση για το γεγονός ότι πληρώνουμε συνεχώς επαυξημένο, κάτι με την ίδια τιμή
- ίσως το δει κανένας δημοσιογράφος από αυτούς που κλαίνε κάθε πρωί στα παράθυρα για την άνοδο της τιμής του πετρελαίου σε δολάρια!!!! (αναρωτιέστε μετά τι κάνουν και παίρνουν τόσα πολλά λεφτά για αμοιβή!!!!)
- ίσως, έχοντας πλέον γνώση όλοι μας, οτι μας δουλεύουν αγρίως και μας κατακλέβουν (όπως πάντα), να μπορέσουμε και να βγούμε απ' τα ρούχα μας.

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dooo

Διακεκριμένο μέλος

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 7,956 μηνύματα.



Η ερώτηση είναι:
Εάν στην Ευρώπη το βαρέλι, έχει την ιδία τιμή, με εκείνη του 2000, γιατί η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε τόσο πολύ;

Επειδή και μένα μου ήρθε το συγκεκριμένο μήνυμα, δίνω μια δική μου απάντηση:

Το βαρέλι δεν έχει την ίδια τιμή με εκείνη του 2000, γιατί δεν έχει υπολογιστεί ο πληθωρισμός και οι προσαυξήσεις όλα αυτά τα χρόνια. Έχει μεγαλύτερη τιμή.
Ωραία τα μαθηματικά, αλλά να έχουν και νόημα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giver

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο giver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 380 μηνύματα.
Επειδή και μένα μου ήρθε το συγκεκριμένο μήνυμα, δίνω μια δική μου απάντηση:

Το βαρέλι δεν έχει την ίδια τιμή με εκείνη του 2000, γιατί δεν έχει υπολογιστεί ο πληθωρισμός και οι προσαυξήσεις όλα αυτά τα χρόνια. Έχει μεγαλύτερη τιμή.
Ωραία τα μαθηματικά, αλλά να έχουν και νόημα.

για σου dooo... καλά τα λές...
αλλά υπάρχει και αυτό
οπότε... μαλλον κάποιοι μας δουλεύουν...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.


Διαδοχικά ρεκόρ σημείωσε για μία ακόμη φορά η τιμή του αργού πετρελαίου, ξεπερνώντας για πρώτη φορά και τα 147 δολάρια το βαρέλι, λόγω αυξανόμενων ανησυχιών για το ενδεχόμενο να απειληθεί η προσφορά του Ιράν και της Νιγηρίας, ή να διαταραχθεί η παραγωγή στη Βραζιλία.Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού σημείωσε την Παρασκευή την τιμή ρεκόρ των 147,27 δολαρίων το βαρέλι. Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Αυγούστου του Μπρεντ ανήλθε στα 144,49 δολάρια, σημειώνοντας κέρδη 2,46 δολαρίων στο βαρέλι, σε σχέση με το χθεσινό «κλείσιμο» ενώ, νωρίτερα, είχε αγγίξει τα 146,40 δολάρια.

«Υπάρχουν επίμονες ανησυχίες σχετικά με την προσφορά πετρελαίου βραχυπρόθεσμα», σχολίασε ο Τζέραρντ Μπουργκ της National Bank of Australia στη Μελβούρνη.

Στις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στη ροή φορτίων αργού πετρελαίου από τον Κόλπο σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν μετά το διήμερο πυραυλικών δοκιμών στην περιοχή από τους Φρουρούς της Επανάστασης, ήλθε να προστεθεί η μονομερής άρση της κατάπαυσης του πυρός από πλευράς του Κινήματος για τη Χειραγώγηση του Δέλτα του Νίγηρα, ως διαμαρτυρία στην προσφορά της Βρετανίας να συμβάλει στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην πετρελαιοπαραγωγό περιοχή της μεγαλύτερης πετρελαιοεξαγωγού χώρας της Αφρικής.
Οι επιθέσεις των ανταρτών στην πετρελαϊκή υποδομή της χώρας είναι ένας από τους παράγοντες που συνετέλεσαν στην άνοδο κατά περίπου 50% που κατέγραψαν οι τιμές φέτος.

Παράλληλα, οι εργάτες στη βραζιλιάνικη πετρελαϊκή εταιρία Petrobras απείλησαν με πενθήμερη απεργία την επόμενη εβδομάδα, η οποία θα επηρεάσει την παραγωγή και από τις 42 πλωτές πλατφόρμες άντλησης στη λεκάνη του Κάμπος, η οποία αντιστοιχεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% της συνολικής παραγωγής αργού πετρελαίου της λατινοαμερικανικής χώρας και η οποία ανέρχεται σε περίπου 1,8 εκατομύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.





κλικ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

commie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η commie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,147 μηνύματα.
Ισχυρός σεισμός σε Ρόδο - Κρήτη

Αναστατώθηκαν λίγο μετά τις 6 το πρωί οι κάτοικοι της Ρόδου από πολύ ισχυρό σεισμό που έγινε αισθητός στο νησί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες.

Ο σεισμός, το επίκεντρο του οποίου φαίνεται ότι είναι στη θάλασσα, νότια της Ρόδου, έγινε αισθητός και στις ανατολικές ακτές της Κρήτης, τη Σαντορίνη, τη Σάμο και άλλα νησιά.

Ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε ότι ο σεισμός ήταν πολύ ισχυρός και είχε διάρκεια, ενώ για πολύ μεγάλο σεισμό έκανε λόγο και ο δήμαρχος Ρόδου Κ. Χατζηευθυμίου.

Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις ξένων Ινστιτούτων που παρουσιάζονται στο διαδίκτυο, ο σεισμός ήταν μεγαλύτερος των 6 Ρίχτερ.

Όπως μεταδίδει το CNN, το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο υπολόγισε το σεισμό στα 6,4 Ρίχτερ.

Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο του Ισραήλ μετέδωσε πως ο σεισμός είχε ένταση 6.8 Ρίχτερ και έγινε αισθητός σε όλο σχεδόν το Ισραήλ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Κύπρο, κυρίως στις περιοχές Λευκωσίας και Λεμεσού.

Μια νεκρή στο Ρόδο

Μία γυναίκα 56 χρονών έχασε τη ζωή της στην προσπάθεια της να βγει έξω από το σπίτι της λόγω του πανικού που προκλήθηκε από την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 6:26 το πρωί νότια της Ρόδου.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο δημοτικό διαμέρισμα Μασσάρων, στον δήμο Αρχαγγέλου.

Η 56χρονη στην προσπάθεια της να εγκαταλείψει το σπίτι της μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση, γλίστρησε κατεβαίνοντας τα σκαλιά και χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Η σεισμική δόνηση είχε ένταση 6,3 βαθμούς της κλίμακος Ρίχτερ, έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νησί της Ρόδου και στα γύρω νησιά προκαλώντας ανάλογη ανησυχία στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής.

Όπως έγινε γνωστό από την νομαρχία Δωδεκανήσου και την αστυνομική διεύθυνση δεν αναφέρθηκαν ζημιές εκτός από μικρή κατολίσθηση που σημειώθηκε στον επαρχιακό δρόμο Λάρδου -Πύλώνας η οποία αντιμετωπίστηκε αμέσως από συνεργείο του δήμου Λίνδου.

Προκλήθηκαν επίσης σε ορισμένες περιοχές του νησιού διακοπές %ρεύματος αλλά οι βλάβες αποκαταστάθηκαν άμεσα.

Ιδιαίτερα αισθητός έγινε και στα Χανιά ο σεισμός των 6,3 ρίχτερ που είχε ως επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή της Ρόδου.

Ωστόσο, το μόνο που καταγράφηκε ήταν η ανησυχία των κατοίκων καθώς στο τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας στην Πυροσβεστική αλλά και στην Αστυνομία δεν υπήρξε καμιά απολύτως αναφορά για ζημιές.

Ο Σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε στη ΝΕΤ πως η ένταση του σεισμού θα μπορούσε να προκαλέσει μικρό τσουνάμι. Εντούτοις, το μεγάλο εστιακό του βάθος (68 χιλιόμετρα), περιορίζει σημαντικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
πηγή https://www.sigmalive.com/news/greece/41631
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Έλαβα σήμερα με mail αυτό:

O πλανήτης Άρης θα είναι ο ορατός στον ουρανό νύχτας αυτόν τον Αύγουστο. Θα φανεί τόσο μεγάλος όσο η Πανσέληνος στο γυμνό μάτι. -Καλύτερη στιγμή να το παρατηρήσετε θα είναι στις 27 Αυγούστου στις 12.30 το βράδυ όταν ο Άρης θα έρθει σε απόσταση 34.65Μ μίλια από τη γη. Να προσέξετε τον ουρανό στις 27 του Αυγούστου 12:30AM. -Θα μοιάσει σαν να έχει η γη2 φεγγάρια. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ..... Η επόμενη φορά που ο Αρης θα έρθει τόσο κοντά θα είναι το 2287.

-ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Μοιραστείτε το με τους φίλους σας δεδομένου ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ δέν θα ξαναδεί τέτοιο θέαμα
Μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος; :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
-ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Μοιραστείτε το με τους φίλους σας δεδομένου ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ δέν θα ξαναδεί τέτοιο θέαμα

Δεν ξέρεις ποτέ, ο μέσος όρος ζωής μεγαλώνει συνέχεια... :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Έλαβα σήμερα με mail αυτό:


Μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος; :worry:

Είναι ένα μούφασπαμ-μεηλ, που τα παραλέει λίγο, για ένα γεγονός που έγινε πέρσι... :P



Πς. Θα το ξαναδούν οι Σεκόϊες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top