Η επικαιρότητα εν συντομία

BlackPenBluePen

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 1,054 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,460 μηνύματα.

08:23, Σάββατο 06 Απριλίου 2024

Η κυκλική δομή των Αχαιμενιδών ανακαλύφθηκε στο Τάπε Τακχάρ-Αμπάντ, με τους έξι πύργους του (1-6), όπως φαίνεται από τον αέρα. (Mohsen Dana et al. / Antiquity)
Η κυκλική δομή των Αχαιμενιδών ανακαλύφθηκε στο Τάπε Τακχάρ-Αμπάντ, με τους έξι πύργους του (1-6), όπως φαίνεται από τον αέρα. (Mohsen Dana et al. / Antiquity)

Κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε μια ελάχιστα εξερευνημένη ανατολική περιοχή της πατρίδας τους, μία ομάδα Ιρανών αρχαιολόγων ανακάλυψε τα ερείπια μιας συμπαγούς κυκλικής πλίθας δομής, η οποία περιελάμβανε έξι ξεχωριστούς πύργους. Η αρχαία δομή, η οποία κατασκευάστηκε σε ένα ανθρωπογενές ανάχωμα γνωστό ως Τάππε Ταχάρ-Αμπάντ, χρονολογείται στον έκτο αιώνα π.Χ., κατά τη διάρκεια της εποχής της θρυλικής Αυτοκρατορίας των Αχαιμενιδών. Αυτό σημαίνει ότι το κτίριο και οι πύργοι του είναι τουλάχιστον 2.500 ετών.

Τι μαρτυρά το εύρημα για την αρχιτεκτονική των Αχαιμενιδών

Το εκπληκτικό φρούριο ανακαλύφθηκε κοντά στην πόλη Μπιρτζάντ στην επαρχία Νότιο Χορασάν στο βορειοανατολικό Ιράν. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό εύρημα από την αρχαιότητα, όταν το Ιράν ήταν κέντρο αξιοσημείωτων πολιτισμών, επιδεικνύοντας την εφευρετικότητα των Αχαιμενιδών κτιστών και τη γνώση τους για τις τεχνηκές κατασκευής πλίθων κατά την περίοδο της Αχαιμενιδικής Αυτοκρατορίας, η οποία ευδοκίμησε από το 550 έως το 330 π.Χ.

«Οι μαρτυρίες της κεραμικής, του οικοδομικού σχεδίου και της ακριβούς χρονολόγησης, δείχνουν ότι το κτίριο Ταχάρ-Αμπάντ κατασκευάστηκε στα τέλη της Εποχής του Σιδήρου / της περιόδου των Αχαιμενιδών», έγραψαν οι Ιρανοί αρχαιολόγοι σε άρθρο τους που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Antiquity. «Αυτό το κτίριο εγκαταλείφθηκε γ. 500-400 π.Χ., μέχρι την Παρθική περίοδο (δεύτερος και τρίτος αιώνας μ.Χ.), όταν ανακαταλήφθηκε. Τέλος, συμπληρώθηκε και καλύφθηκε κατά τη διάρκεια του τρίτου τέταρτου αιώνα μ.Χ.».


Οι ανασκαφές ξεκίνησαν στην περιοχή του Χορασάν το 2009 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Ωστόσο, λόγω της φύσης της περιοχής, έχουν ολοκληρωθεί μόνο τέσσερις ανασκαφικές περίοδοι. Το τελευταίο εύρημα των Αχαιμενιδών , αντιπροσωπεύει ίσως την πιο σπουδαία ανακάλυψη που έγινε σε αυτήν την επί μακρόν παραμελημένη τοποθεσία.

Η κυκλική δομή των Αχαιμενιδών ανακαλύφθηκε στο Τάπε Τακχάρ-Αμπάντ, με τους έξι πύργους του (1-6), όπως φαίνεται από τον αέρα. (Mohsen Dana et al. / Antiquity) Αεροφωτογραφία του Tappe Takhchar-Abads που απεικονίζει 1. Το χωριό, 2. το Tappe και χαντάκι που το περιβάλλει και 3. Το φράγμα εκτροπής. (Mohsen Dana et al. / Antiquity)

Στο φως τα κρυμμένα μυστικά της αρχιτεκτονικής των Αχαιμενιδών​

Οι πύργοι και η συνοδευτική κατασκευή, καταλαμβάνουν την κορυφή του υπερυψωμένου σχηματισμού, γνωστό ως Τάπε Ταχάρ-Αμπάντ, το οποίο βρίσκεται σε μια έρημη πεδιάδα στα περίχωρα της Μπιρτζάντ. Το Τάπε Ταχάρ-Αμπάντ είναι ένας λόφος σε ημικωνικό σχήμα με διάμετρο 42 μέτρα, και ύψος τέσσερα μέτρα. Οι Αχαιμενίδες κτίστες περιέβαλαν την περιοχή με μια τάφρο πλάτους 11 μέτρων, η οποία τροφοδοτούνταν με νερό από μια κοντινή δεξαμενή, η οποία επίσης λειτουργούσε ως προστατευτική τάφρος.

Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως το κυκλικό οικοδόμημα, το οποίο κατασκευάστηκε από πλίθ και το πισέ (εμβολισμένη γη), κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης ανασκαφικής περιόδου. Με την ολοκλήρωση της ανασκαφής, αποκάλυψαν μια δομή με διάμετρο 18 μέτρα που περιείχε έξι συμπαγείς πύργους και τοίχους ύψους 3 μέτρων, στα ψηλότερα σημεία τους.

Είναι ενδιαφέρον ότι το κτίριο δεν είχε καλυφθεί από τις δυνάμεις της φύσης αλλά είχε θαφτεί σκόπιμα και καλύφθηκε με άμμο περίπου 1.700 χρόνια πριν. Η διαδικασία ταφής είχε πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια, καθώς οι έλεγχοι έδειξαν ότι το οικοδόμημα ήταν γεμάτο μέχρι ύψος σχεδόν δύο μέτρων, με εναλλασσόμενα στρώματα από τούβλα, άμμο και πέτρες.

Οι τελευταίες ανασκαφές στο Τάπε Τακτσάρ-Αμπάντ, αποκάλυψαν ότι αφού το κτίσμα είχε γεμίσει και καλυφθεί για πρώτη φορά, κατασκευάστηκαν νέα κτίρια, ακριβώς από πάνω του. Αυτό θα είχε λάβει χώρα κατά τα τελευταία στάδια της Παρθικής περιόδου (247 π.Χ. – 224 μ.Χ.), όταν τα εδάφη του ανατολικού Ιράν ελέγχονταν πλέον από την Παρθική Αυτοκρατορία.
Η κυκλική δομή των Αχαιμενιδών ανακαλύφθηκε στο Τάπε Τακχάρ-Αμπάντ, με τους έξι πύργους του (1-6), όπως φαίνεται από τον αέρα. (Mohsen Dana et al. / Antiquity)

Η κυκλική δομή των Αχαιμενιδών ανακαλύφθηκε στο Τάπε Τακχάρ-Αμπάντ, με τους έξι πύργους του (1-6), όπως φαίνεται από τον αέρα. (Mohsen Dana et al. / Antiquity)
Κυκλικές δομές έχουν βρεθεί στην γύρω περιοχή προηγουμένως, και παραδοσιακά αυτές οι κατασκευές αποδίδονται στους Πάρθους. Αλλά τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι Αχαιμενίδες κατασκεύασαν παλαιότερες εκδόσεις αυτών των στρογγυλών κτιρίων, δημιουργώντας πιθανώς το μοντέλο που ακολούθησαν αργότερα οι Πάρθοι.

Ωστόσο, αυτό το αρχιτεκτονικό στιλ δεν προήλθε στην πραγματικότητα από τον πολιτισμό των Αχαιμενιδών. Ακόμη παλαιότερα κυκλικά οικοδομήματα έχουν ανακαλυφθεί σε διάφορες τοποθεσίες που έχουν ανασκαφεί στη Βακτρία, ένα αρχαίο ιρανικό κράτος στα ανατολικά του Μεγάλου Χορασάν που περιελάμβανε τα εδάφη του σύγχρονου Αφγανιστάν, του Τατζικιστάν και του Ουζμπεκιστάν.
Στην πραγματικότητα, το κτίριο στην Τάπε Τατσάρ-Αμπάντ μοιάζει με κυκλική δομή της εποχής του Σιδήρου/Αχαιμενιδικής περιόδου με πύργους γνωστούς ως Γκαρί Κιαρίζ Α΄, που βρίσκεται 67 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ασγκαμπάτ του Τουρκμενιστάν, σε εδάφη παρακείμενα στη Βακτριανή περιοχή κατά τους αρχαίους χρόνους.

«Η κατασκευή κυκλικών κτιρίων και χώρων είναι μια αρχιτεκτονική παράδοση της ύστερης εποχής του σιδήρου / περίοδο Αχαιμενιδών στην ευρύτερη Χορασάν, προφανώς προερχόμενη από τη Βακτρία, όπου βρίσκεται όπου η πλειονότητα τέτοιων τοποθεσιών» έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης , επιβεβαιώνοντας την επιρροή αυτού του στιλ κτιρίων από την Ανατολή.

Επαναπροσδιορίζοντας τις Ισχυρές Αυτοκρατορίες της Αρχαίας Μέσης Ανατολής

Στο ζενίθ της ισχύος της, η Αυτοκρατορία των Αχαιμενιδών περιελάμβανε εδάφη που εκτείνονταν από τον ποταμό Συρ Ντάρια στην κεντρική Ασία μέχρι την Αίγυπτο στην άπω δύση. Τα περισσότερα από αυτά που είναι γνωστά για τον πολιτισμό των Αχαιμενιδών προέρχονται από τις ανασκαφές στο νοτιοδυτικό Ιράν, όπου είχε την έδρα της η αυτοκρατορία. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, οι αρχαιολογικές ανασκαφές ήταν λίγες και μακρινές στην ευρύτερη περιοχή Χορασάν του ανατολικού Ιράν, αν και είναι γνωστό ότι οι Αχαιμενίδες είχαν ενεργή και ισχυρή παρουσία στην περιοχή.

Γι’ αυτό το λόγο, η ανακάλυψη της κυκλικής κατασκευής και των πύργων της στο Νότιο Χορασάν, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της αρχαιολογικής κοινότητας. Η ύπαρξη της τάφρου γύρω από αυτό καθιστά σαφές ότι επρόκειτο για ένα είδος φρουρίου ή φυλακίου, το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί ένα παρατηρητήριο για τους εισβολείς που θα μπορούσαν να έχουν απειλήσει το χωριό Ταχάρ-Αμπάντ.
Η κυκλική δομή των Αχαιμενιδών ανακαλύφθηκε στο Τάπε Τακχάρ-Αμπάντ, με τους έξι πύργους του (1-6), όπως φαίνεται από τον αέρα. (Mohsen Dana et al. / Antiquity)

Η πλίθινη δομή της αρχαίας Αχαιμενιδικής δομής που ανακαλύφθηκε στο Ιράν. (Mohsen Dana et al. / Antiquity)

Οι πρόσφατες ανασκαφές στο εσωτερικό του Ταχάρ-Αμπάντ​

Εκτός από όσα ανακαλύφθηκαν στην Τάππη Ταχάρ-Αμπάντ, πρόσφατες ανασκαφές στο εσωτερικό του χωριού Ταχάρ-Αμπάντ είχαν ως αποτέλεσμα την ανάκτηση μιας ποικίλης συλλογής κεραμικών αντικειμένων. Μερικά από αυτά έχουν συνδεθεί με την Ύστερη Εποχή του Σιδήρου και την πρώιμη Αχαιμενιδική περίοδο (από τον έβδομο μέχρι τον έκτο αιώνα π.Χ.), ενώ τα υπόλοιπα προήλθαν από Παρθικούς αποίκους που ζούσαν στο χωριό αρκετές εκατοντάδες χρόνια αργότερα. Αυτό βοήθησε τους ερευνητές να καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα της κατάληψης του χωριού και από ποιον.
Όταν συνεχιστούν οι ανασκαφές στο Ταχάρ-Αμπάντ, Ιρανοί αρχαιολόγοι θα συνεχίσουν την έρευνά τους για αντικείμενα που ρίχνουν φως στις πολιτιστικές, κοινωνικές, οικονομικές και πνευματικές πρακτικές των Αχαιμενιδών και των Παρθίων, οι οποίοι αντιπροσώπευαν δύο από τις ισχυρότερες και σημαντικότερες αυτοκρατορίες που προέκυψαν στην αρχαία Μέση Ανατολή.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,890 μηνύματα.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,890 μηνύματα.

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,295 μηνύματα.
βέβαια το τι προκαλεί την βία και την καταπίεση που έχουντα παιδιά που μπορεί να είναι απο ενα σπίτι που μπορεί να μην έχει χρήματα να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα και να υπάρχουν εντάσεις μέχρι την ποιότητα της εκπαίδευσης στα σχολεία μέχρι και το οτι τα υπάρχοντα σχολεία είναι χρέπια απο μόνα τους που με το ζόρι στέκονται είναι ψιλά γράμματα και μας έμεινε να λύσουμε αυτό.

Επιτέλους !!! Καιρός ήταν!!!
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,460 μηνύματα.
Κια αναρωτιεμαι το κερατο μου μεσα.Αυτο το σουργελο κανενας συναδελφος..,διευθυντης δεν τον ειχε καταλαβει; Και δεν ηταν η πρωτη φορα που παρενοχλουσε μαθητρια..αλλα συν ολη την αλλη συμπεριφορα του..δηλαδη τι σκατα εγινε;

Να πω βεβαια επειδη ΓΝΩΡΙΖΩ,οτι εχω περιπτωσεις που διευθυντες κανουν αναφορα σε σουργελα ή κακους εκπαιδευτικοθς στην Β/θμια εκπαιδευση...εκει ΟΦΕΙΛΕΙ ο διευθυντης να την κανει..και οι προισταμενοι Β/θμιας δεν κανιυν ΤΙ---ΠΟ---ΤΑ.

Οποτε δεν ξερω αν τις μουτζες πρεπει να τις ριξω στη διευθυνση του σχολειου ή στον προισταμενο Β/θμιας τους.
Να σημειωσω οτι ειναι φουλ στα ψεμματα..λεει οτι εχει περασει απο αξιολογιση..ΨΕΥΔΕΤΑΙ.Ειναι διορισμενος απο το 2007...ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ...ΠΑΕΙ ΑΡΓΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΙΣΗ ΜΕ ΤΙς ΜΑΛΑΚΙΕς ΤΙς ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ...ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ για να μπορεσουν να μονιμοποιηθουν.
ΟΠΟΤΕ ΟΧΙ...ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΙΣΗ Ο ΠΑΠΑΡΑς ΑΥΤΟΣ ΔΕΝΕ ΧΕΙ ΠΕΡΑΣΙΕ.

18:52, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

κοινωνία

Αλεξανδρούπολη: «Είμαι αθώος, είναι όλα συκοφαντίες» λέει ο καθηγητής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας


«Είμαι θύμα σκευωρίας» αναφέρει ο καθηγητής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας σε Αλεξανδρούπολη, δηλώνοντας για ακόμη μία φορά πως είναι αθώος.
Ο καθηγητής βιολογίας, μιλώντας στο Mega, αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες για την υπόθεση που κατηγορείται, και όπως λέει, θα το κάνει όταν αθωωθεί και το κατηγορητήριο θα καταπέσει, ενώ η μαθήτρια επιμένει πως ο ίδιος την παρενοχλούσε από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο 46χρονος μιλάει για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την εκπαίδευση: «Η εκπαίδευση είναι τέχνη», ενώ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στο σχολείο που εργάζεται ανέφερε: «Πιστεύω στην αξιολόγηση με τον σωστό τρόπο», και επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος έχει περάσει από την διαδικασία της αξιολόγησης.

Παράλληλα, δηλώνει περήφανος για το έργο του και αποφασισμένος να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και ρυθμό τη δουλειά του. «Τα παιδιά είναι σαν το αέριο, όσο το πιέζεις μαζεύεται», σχολίασε ο καθηγητής.
«Το κατηγορητήριο είναι για διατάραξη ησυχίας στο σχολείο, που υπηρετώ για πάνω από δέκα χρόνια, και θα καταπέσει πολύ σύντομα. Το κατηγορητήριο λέει και για απειλή. Είναι όλα συκοφαντίες», είπε ο καθηγητής μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο.
Αναφορικά με την 17χρονη μαθήτρια που έκανε την καταγγελία είπε: «Είμαστε με την οικογένειά της για πάνω από 20 χρόνια φίλοι. Δεν έχω στείλει κανένα γραπτό μήνυμα. Στο πλαίσιο του μαθήματος, την βοηθάω γιατί στην Βιολογία είναι λίγο πίσω, έχουμε μια ανταλλαγή σημειώσεων».


Ποιος είναι ο καθηγητής​

Στο βιογραφικό του γράφει πως σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και το 2007 διορίστηκε ως καθηγητής. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει διδάξει σε τέσσερα γενικά Λύκεια σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη.
Στο Facebook δηλώνει συγγραφέας. Αποκαλείται Όμηρος στην τοποθεσία Τροία, ισχυρίζεται ότι είναι ιατρικός σύμβουλος της Εθνικής Ομάδας και ότι εργάζεται ως καθηγητής στο σχολείο του Χάρι Πότερ, το Χόγκουαρτς.
Πολλές είναι και οι αναρτήσεις του για το έθνος, ενώ πίσω στο 2010 ο 46χρονος καθηγητής ήταν υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση συγκεντρώνοντας 33 σταυρούς.

Μαθητές του μιλούν στο LiveNews και εξηγούν πως ο καθηγητής τους από τα Χριστούγεννα και μετά άλλαξε εντελώς συμπεριφορά. «Πριν τα Χριστούγεννα έκανε μάθημα μια χαρά. Μετά άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα και να λέει πράγματα που δεν βγάζουν νόημα», λένε οι μαθητές του.
Σε φωτογραφίες που ανέβαζε ο ίδιος τον περασμένο Νοέμβριο απεικονίζονται οι παραδόσεις στο τμήμα Βιολογίας μαζί με τους μαθητές τους.

«Έχει κάνει μέχρι και στριπτίζ μέσα στην τάξη»

Άτομο από το πολύ στενό περιβάλλον του κοριτσιού, που υπέστη τη σεξουαλική παρενόχληση από τον καθηγητή, μιλά στο Live News και, όπως αποκαλύπτει, ο εκπαιδευτικός έκανε τα ίδια και με άλλα κορίτσια μέσα στην τάξη.
Μάλιστα, καταγγέλλει ότι «είχε κάνει και στριπτίζ μέσα στην τάξη», ενώ άφηνε υπονοούμενα στους μαθητές.

«Ο πατέρας του κοριτσιού αντίκρισε τον συγκεκριμένο καθηγητή πρώτη φορά όταν πήγε στο σχολείο και του έκανε την μήνυση. Η κόρη του τού εκμυστηρεύτηκε ότι τα ίδια έκανε και με άλλα κορίτσια μέσα στην τάξη. Κανένας από τους γονείς δεν ασχολήθηκε. Αυτός τα τελευταία χρόνια κάτι έχει πάθει. Στο παρελθόν ήταν λογικός σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνωρίζουν. Εκείνη την ημέρα το κορίτσι πήρε τηλέφωνο τον πατέρα του και έκλαιγε. Μάλιστα ο πατέρας της την πίεσε για να του πει τι συνέβαινε, το κορίτσι δεν έλεγε», αναφέρει χαρακτηριστικά το άτομο από το περιβάλλον της μαθήτριας.

Και προσθέτει: «Η διευθύντρια με τον τρόπο της έλεγε «όλα καλά, όλα καλά». Ο καθηγητής αυτός έχει κάνει μέχρι και στριπτίζ μέσα στην τάξη. Έλεγε στους μαθητές «δεν κόβουμε τις λέξεις γιατί τα μεγάλα πράγματα είναι ωραία» . Του είχαν δώσει άδεια από προχθές και παλιότερα του έγραφαν άδεια αναρρωτική. Τον έδιωχναν για να μην τον έχουν στο κεφάλι τους. Ο πατέρας βρήκε την κόρη του κλειδωμένη στο γραφείο της διευθύντριας. Της επιτέθηκε έξω στην αυλή του σχολείου και την κυνηγούσε μέσα σε αυτό. Μιλάμε για σεξουαλική παρενόχληση. Υπάρχουν ολόκληρα κατεβατά μηνυμάτων προς το κορίτσι».
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,295 μηνύματα.
αυτά είναι καραγκιοζιλίκια

εξουσία ασκείς με νομοθετικές μεταρρυθμίσεις και άμεση κρατική παρέμβαση.
Αυτά τα τραβήγματα αυτιών και ντεμέκ κράξιμο είναι για να γελάνε οι τράπεζες και οι πολυεθνικές και να χαίρονται οι αφελείς.
Και όπως ακριβώς και στις πολυεθνικές για την ακρίβεια έτσι και εδώ λόγια και παπαριές και απο ουσία τρίχες.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,080 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,890 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,460 μηνύματα.

09:56, Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Αυστραλία: Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ – 4 τραυματίες


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Westfield Bondi Junction του Σίδνεϊ, αφού πολλά άτομα μαχαιρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου.
Το NCA NewsWire αναφέρει ότι ένας άνδρας έτρεχε γύρω από το πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο οπλισμένος με ένα μαχαίρι και μαχαίρωσε τέσσερα άτομα προτού πυροβοληθεί από την αστυνομία.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία της NSW επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας πυροβολήθηκε. «Ένα κρίσιμο περιστατικό ξεκίνησε μετά τον πυροβολισμό ενός άνδρα στο Bondi Junction. Λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, κλήθηκαν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο Westfield Bondi Junction μετά από αναφορές για μαχαιρώματα πολλών ανθρώπων».

Προς το παρόν, είναι άγνωστο εάν τα τέσσερα θύματα είναι νεκρά ή τραυματισμένα.
 

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,611 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,460 μηνύματα.
Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός επιβάτη που έπεσε στη θάλασσα ανοιχτά της Ύδρας, από το πλοίο στο οποίο επέβαινε.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ένας επιβάτης του επιβατικού - οχηματαγωγού πλοίου «Κίσαμος», που εκτελεί το δρομολόγιο Σούδα-Πειραιάς, είδε έναν άλλο επιβάτη να πέφτει στη θάλασσα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, χωρίς να προλάβει να τον σταματήσει. Το συμβάν σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή 18 ναυτικά μίλια, νοτιοανατολικά της Ύδρας.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και αυτή την ώρα επιχειρούν για τον εντοπισμό του δύο πλοία του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο και πέντε παραπλέοντα πλοία, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.). Σημειώνεται πως στην περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί εντάσεως τεσσάρων μποφόρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο άνδρας που έπεσε από το πλοίο ταξίδευε μόνος του, ενώ στην καμπίνα του άφησε το εισιτήριό του και ένα σημείωμα που ενημέρωνε για τις προθέσεις του.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,460 μηνύματα.
Ποσο κριμα γμτ..ποσο κριμα.Αη στοδιαολο πια με τα νεαντερνταλ
13:52, Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Σίδνεϊ


Η μητέρα που πάλεψε για να σώσει τη ζωή του εννέα μηνών μωρού της κατά τη διάρκεια του μαχαιρώματος στο Westfield στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας πέθανε στο νοσοκομείο.

Το σκηνικό της φρίκης εκτυλίχθηκε στις 15:20 το απόγευμα του Σαββάτου στο Bondi Junction του Σίδνεϊ, όταν ένας άνδρας με τη φανέλα του NRL άρχισε να μαχαιρώνει τους πολίτες τυχαία, με πέντε γυναίκες και έναν άνδρα να επιβεβαιώνεται πως είναι νεκροί.

Πολλοί άνθρωποι μαχαιρώθηκαν κατά τη διάρκεια του συμβάντος, καθώς πανικόβλητες οικογένειες έτρεχαν να σώσουν τη ζωή τους, με οκτώ άτομα να παραμένουν στο νοσοκομείο.


Η αστυνομικός κατάφερε να σταματήσει το μακελειό, καθώς ανέλαβε με γενναιότητα να σταματήσει μόνη της τον δράστη και τον πυροβόλησε με μια σφαίρα στο στήθος.
Η γυναίκα αξιωματικός ήταν εκεί κοντά και αποφάσισε να παρέμβει πριν φτάσουν οι συνάδελφοί της στο σημείο, παρακολουθώντας τον μέσα από το εμπορικό κέντρο πριν τον πυροβολήσει.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΙΝΑ!!!!!!
 

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,979 μηνύματα.

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,979 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,799 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,460 μηνύματα.
Ηταν μακρινος μου θειος..και τον θαυμαζα απεριοριστα.Απιστευτος ηθοποιος..μεγαλης κλασσης
Αντιο μεγαλε ηθοποιε
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,833 μηνύματα.

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,295 μηνύματα.
Και κάπως έτσι η όποια ελευθερία έκφρασης είχε απομείνει στην Ευρώπη γίνεται παρελθόν.

φασισταριά
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top