Η εποχή που σε κάνει να νιώθεις "ζωντανός/η"

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7.055 μηνύματα.
Θα τα πω κι όποιον πάρει ο Χάρος: ειλικρινά δε μπορώ να λειτουργήσω με τόσο μίζερο καιρό και κλίμα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, απ' τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα δε θυμάμαι άλλη χρονιά με τόσο χάλια καιρό και χαμηλές θερμοκρασίες (κυρίως το βράδυ) κι ειδικά την τελευταία εβδομάδα εδώ Βόρεια Ελλάδα (όχι Θεσσαλονίκη) που βρίσκομαι για δουλειά ο ήλιος μας έχει χαιρετήσει τελείως και δε μπορώ να πάρω τα πόδια μου, η παραγωγικότητά μου έχει πέσει στο 10%, δεν έχω όρεξη να βγω τις ώρες πριν τη νύχτα ούτε για ένα γρήγορο καφέ, με το ζόρι σηκώνομαι απ' το κρεβάτι το πρωί κ.λπ.

Κι έχοντας ζήσει κάποιους μήνες/χρόνια και σε μεγάλα κρύα (Βόρεια Ιταλία, Ολλανδία) και σε μεγάλες ζέστες (Η.Α.Ε.) έχω να πω το εξής: α)όσοι Έλληνες (απ' τον Γερμανό, τον Ολλανδό κ.λπ. το καταλαβαίνω να λέει ότι «μια χαρά είναι ο καιρός», αφού έτσι είναι μαθημένοι) φεύγουν μετανάστες σε κεντρική & βόρεια Ευρώπη ή Καναδά κ.λπ. και μετά λένε για τον καιρό/κλίμα εκεί που ζουν ότι «δεν μ' επηρεάζει ο καιρός, συνήθισα» ή ακόμη χειρότερα ότι «εμένα μ' αρέσει το κρύο, γ@μώ και την Ελλάδα και τον ήλιο/ζέστη της» είναι ή ψεύτες ή γ@μημένα ΨΥΧΑΚΙΑ (ή και τα δύο) και β)ΑΝ είναι να ζήσω σε ακραίες θερμοκρασιακές συνθήκες, προτιμώ χίλιες φορές τους 50 βαθμούς στη Μέση Ανατολή να μη μπορώ να σταθώ ούτε 5' έξω πριν πέσει ο ήλιος ΑΛΛΑ ν' ανοίγω το παράθυρο και να βλέπω full ήλιο και το γαλάζιο τ' ουρανού απ' το κλιματιζόμενο δωμάτιό μου, παρά να ζω στους μείον φεύγα κι ανοίγοντας το παράθυρο απ' το θερμαινόμενο δωμάτιο να βλέπω καταιγίδες και μαυρίλες!

Σημείωση συντονιστή: αυτό το θέμα προέκυψε από το thread Κουβεντούλα χωρίς θέμα V.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.514 μηνύματα.
Θα τα πω κι όποιον πάρει ο Χάρος: ειλικρινά δε μπορώ να λειτουργήσω με τόσο μίζερο καιρό και κλίμα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, απ' τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα δε θυμάμαι άλλη χρονιά με τόσο χάλια καιρό και χαμηλές θερμοκρασίες (κυρίως το βράδυ) κι ειδικά την τελευταία εβδομάδα εδώ Βόρεια Ελλάδα (όχι Θεσσαλονίκη) που βρίσκομαι για δουλειά ο ήλιος μας έχει χαιρετήσει τελείως και δε μπορώ να πάρω τα πόδια μου, η παραγωγικότητά μου έχει πέσει στο 10%, δεν έχω όρεξη να βγω τις ώρες πριν τη νύχτα ούτε για ένα γρήγορο καφέ, με το ζόρι σηκώνομαι απ' το κρεβάτι το πρωί κ.λπ.

Κι έχοντας ζήσει κάποιους μήνες/χρόνια και σε μεγάλα κρύα (Βόρεια Ιταλία, Ολλανδία) και σε μεγάλες ζέστες (Η.Α.Ε.) έχω να πω το εξής: α)όσοι Έλληνες (απ' τον Γερμανό, τον Ολλανδό κ.λπ. το καταλαβαίνω να λέει ότι «μια χαρά είναι ο καιρός», αφού έτσι είναι μαθημένοι) φεύγουν μετανάστες σε κεντρική & βόρεια Ευρώπη ή Καναδά κ.λπ. και μετά λένε για τον καιρό/κλίμα εκεί που ζουν ότι «δεν μ' επηρεάζει ο καιρός, συνήθισα» ή ακόμη χειρότερα ότι «εμένα μ' αρέσει το κρύο, γ@μώ και την Ελλάδα και τον ήλιο/ζέστη της» είναι ή ψεύτες ή γ@μημένα ΨΥΧΑΚΙΑ (ή και τα δύο) και β)ΑΝ είναι να ζήσω σε ακραίες θερμοκρασιακές συνθήκες, προτιμώ χίλιες φορές τους 50 βαθμούς στη Μέση Ανατολή να μη μπορώ να σταθώ ούτε 5' έξω πριν πέσει ο ήλιος ΑΛΛΑ ν' ανοίγω το παράθυρο και να βλέπω full ήλιο και το γαλάζιο τ' ουρανού απ' το κλιματιζόμενο δωμάτιό μου, παρά να ζω στους μείον φεύγα κι ανοίγοντας το παράθυρο απ' το θερμαινόμενο δωμάτιο να βλέπω καταιγίδες και μαυρίλες!
Σορρυ αλλά προτιμώ να είμαι ψυχακι, αγαπώ το κρύο, καταιγίδες και μουντό καιρό

Είμαστε πολλοί ❄️
Οι χώρες που ζουν έτσι και λιώνουν στη ζέστη είναι εκεί έξω εξάλλου! Που εμένα αυτό και αν μου φαίνεται ανυπόφορο. 🤷🏼‍♀️
επίσης τα σαλιγκάρια να πάνε να πνιγούν ; Είναι ψεύτες ; 🤣

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7.055 μηνύματα.
Οι χώρες που ζουν έτσι και λιώνουν στη ζέστη είναι εκεί έξω εξάλλου!
Κάτι τέτοιες περιόδους είναι που νιώθω λες και μ' έχουν ληστέψει, γιατί από επιλογή ζω στην Ελλάδα, με μικρότερες οικονομικές απολαβές απ' όσες θα μπορούσα αλλού κ.λπ. κι ένας απ' τους κυριότερους λόγους γι' αυτή την επιλογή ήταν ο ήλιος/αίθριο κλίμα (κυρίως) κι οι ήπιες θερμοκρασίες (δευτερευόντως)...
Σορρυ αλλά προτιμώ να είμαι ψυχακι, αγαπώ το κρύο, καταιγίδες και μουντό καιρό
Είπα...
...α)όσοι Έλληνες (απ' τον Γερμανό, τον Ολλανδό κ.λπ. το καταλαβαίνω να λέει ότι «μια χαρά είναι ο καιρός», αφού έτσι είναι μαθημένοι) φεύγουν μετανάστες σε κεντρική & βόρεια Ευρώπη ή Καναδά κ.λπ. και μετά λένε για τον καιρό/κλίμα εκεί που ζουν ότι «δεν μ' επηρεάζει ο καιρός, συνήθισα» ή ακόμη χειρότερα ότι «εμένα μ' αρέσει το κρύο, γ@μώ και την Ελλάδα και τον ήλιο/ζέστη της» είναι ή ψεύτες ή γ@μημένα ΨΥΧΑΚΙΑ (ή και τα δύο) και β)ΑΝ είναι να ζήσω σε ακραίες θερμοκρασιακές συνθήκες, προτιμώ χίλιες φορές τους 50 βαθμούς στη Μέση Ανατολή να μη μπορώ να σταθώ ούτε 5' έξω πριν πέσει ο ήλιος ΑΛΛΑ ν' ανοίγω το παράθυρο και να βλέπω full ήλιο και το γαλάζιο τ' ουρανού απ' το κλιματιζόμενο δωμάτιό μου, παρά να ζω στους μείον φεύγα κι ανοίγοντας το παράθυρο απ' το θερμαινόμενο δωμάτιο να βλέπω καταιγίδες και μαυρίλες!
...δεν αφορά εσένα αυτό, εσύ στην Ελλάδα ζεις, δεν ξέρεις από πραγματικό κρύο/μιζέρια και πως είναι να ζεις μ' αυτό επί μακρόν...
επίσης τα σαλιγκάρια να πάνε να πνιγούν ; Είναι ψεύτες ; 🤣
Εκτός του ότι μιλάμε γι' ανθρώπους κι όχι για ζώα, τα σαλιγκάρια ανήκουν κατά κάποιο τρόπο στην κατηγορία Γερμανών, Ολλανδών κ.λπ. έτσι είναι «κατασκευασμένα» απ' τη φύση (όπως οι άλλοι έτσι είναι μαθημένοι π.χ. να είναι φυσιολογικό/οικείο γι' αυτούς να κάνουν να δουν το φως του ήλιου κάνα μήνα), έτσι πορεύονται...

Τελευταία επεξεργασία:

amarelia

Επιφανές μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.073 μηνύματα.
ούτε εγώ μπορώ το κρύο και αυτή τη μαυρίλα, ολο τον χειμώνα περιμένω να έρθει η άνοιξη και το καλοκαίρι.

Δεν τη παλεύω με τίποτα όμως, υποφέρω

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.978 μηνύματα.
Το έχω πει και άλλες φορές ότι λατρεύω το καλοκαίρι. Από την ΄Ανοιξη αρχίζω να ζω.
Εννοώ το κλασικό ελληνικό καλοκαίρι που ξέρουμε και όχι τις θερμοκρασίες Δυτικής Αφρικής που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια αλλά τι να κάνουμε τώρα πέρα από να αντέχουμε αυτά θα διαστήματα. Τρόποι αντιμετώπισης υπάρχουν.
Και πάντα τις νύχτες πέφτει η θερμοκρασία.
Αχ, αυτές οι καλοκαιρινές νύχτες...
Ειδικά από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο, θα ήθελα να έπεφτα σε χειμερία νάρκη.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.757 μηνύματα.
Πριν τον στρατό θα έλεγα χειμώνας και κρύο. Τώρα που έμαθα τι θα πει πραγματικά κρύο και όχι αυτό που έχουμε στο μυαλό μας με το πάπλωμα και το ζεστό τσαγάκι μας θα πω τίποτα από τα δύο. Το κρυο ή ζέστη είναι ένα ψεύτικο δίλημμα χωρίς νόημα. Υπάρχει και η επιλογή του φθινοπώρου και της άνοιξης όπου για λίγους μήνες τον χρόνο βιώνεις μια καλή ισορροπία δροσιάς χωρίς κρύο ή ζέστη. Είναι η εποχή όπου ακόμα φοράς κοντομάνικο αλλά γύρω σου έχουν αρχίσει κάποιοι δειλά δειλά να βάζουν τη ζακετούλα τους. Αυτή η εποχή είναι η τέλεια. Τη ζούμε τώρα.

Η βροχή είναι επίσης ωραίο φαινόμενο αλλά είναι νόμος πως θα συμβεί μόνο όταν έχεις κανονίσει κάτι για να τα κάνει πτάνα όλα. Δεν θα έρθει ποτέ όταν τη θες και θα έρθει τη μια μέρα που δεν θα πρέπει να έρθει.

Grand Duchess

Διακεκριμένο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.660 μηνύματα.
χίλιες φορές τους 50 βαθμούς στη Μέση Ανατολή να μη μπορώ να σταθώ ούτε 5' έξω
Νομίζω ότι εσυ είσαι ο ψυχακιας εδώ 😂
θερμαινόμενο δωμάτιο να βλέπω καταιγίδες και μαυρίλες
Όταν είσαι μέσα η καταιγίδα γαμαει, όταν είσαι έξω, όπως και με την ακραία ζέστη, είναι σπαστική.

Στην Αθήνα πάντως τις 3-4 τελευταίες ημέρες έχουμε συννεφιά και βροχή, τις προηγούμενες ήταν πολύ άνετα με ήλιο και 21-24 βαθμούς. Σίγουρα αυτός είναι ο πιο ωραίος καιρός, αλλά και ο χειμώνας έχει την ομορφιά του.

Εμένα το κρύο δεν με ενοχλεί καθόλου ίσα ίσα το αγαπώ κι όλας μέχρι ενός σημείου, αλλά όταν βρέχει και πρέπει να μετακινηθω με μέσα, εκεί δυσανασχετω.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

γι' αυτή την επιλογή ήταν ο ήλιος/αίθριο κλίμα (κυρίως) κι οι ήπιες θερμοκρασίες (δευτερευόντως)...
Η αλήθεια είναι ότι για πολλούς μήνες είναι αρκετά δύσκολο, αν δεν πάρεις συμπλήρωμα βιταμίνης D είσαι τελειωμένος.

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Νομίζω ότι εσυ είσαι ο ψυχακιας εδώ 😂
Κι όμως, σ' αυτές τις συνθήκες το σώμα προσαρμόζεται ευκολότερα/γρηγορότερα/καλύτερα απ' ότι σε ακραίες συνθήκες κρύου (είναι στο DNA μας άλλωστε, το ανθρώπινο είδος στις σαβάνες και τις ζέστες (πρωτο)ευδοκίμησε, όχι στις τούνδρες και τις παγωνιές), άσε που σε χώρες όπως τα Εμιράτα που είπα προηγουμένως όταν παίζουν τέτοιες ακραίες θερμοκρασίες (που 40+ συνήθως θα κάνει τους 2-3 μήνες το καλοκαίρι, μέσα Σεπτεμβρίου π.χ. που πήγα τελευταία είχε μέση θερμοκρασία 33 βαθμούς το μεσημέρι, κυκλοφορούσες έξω όπως π.χ. εδώ ένα μεσημέρι Ιουλίου χωρίς καύσωνα) πρακτικά δε θα χρειαστεί να βγεις σε μη κλιματιζόμενο χώρο για παραπάνω από λίγα λεπτά (π.χ. για μπάνιο πάνε σε πισίνες κλιματιζόμενες, εστιατόρια cafe bars clubs κ.λπ. όλα μέσα σε ξενοδοχεία/malls κλιματιζόμενα με διαδρόμους κλιματιζόμενους επίσης κ.ο.κ.)...σκέψου το και χρονικά, τι προτιμάς, 2-3 μήνες ηλιοφάνειας κι ακραίας ζέστης και 9-10 μήνες ηλιοφάνειας και ήπιου κλίματος ή 2-3 μήνες μέτριου κλίματος/μέτριας ηλιοφάνειας και 9-10 μήνες να τρως στη μάπα μαυρίλες, βροχές/χιόνια/χαλάζια κάθε τρεις και λίγο, κρύο κ.λπ.;
Σίγουρα αυτός είναι ο πιο ωραίος καιρός, αλλά και ο χειμώνας έχει την ομορφιά του.
Ναι, έχει την ομορφιά του, για 1-2 μέρες κάθε 1-2 εβδομάδες μια χαρά είναι να βρέξει να καθαρίσει ο τόπος να κάτσεις κι ένα βράδυ να χουχουλιάσεις στο σπίτι κ.λπ. αλλά όχι αυτό το πράγμα να ψάχνουμε μια βδομάδα ήλιο και να μη τον βρίσκουμε και να κάνει π.χ. 7 βαθμούς το βράδυ αρχές Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη!
Υπάρχει και η επιλογή του φθινοπώρου και της άνοιξης όπου για λίγους μήνες τον χρόνο βιώνεις μια καλή ισορροπία δροσιάς χωρίς κρύο ή ζέστη. Είναι η εποχή όπου ακόμα φοράς κοντομάνικο αλλά γύρω σου έχουν αρχίσει κάποιοι δειλά δειλά να βάζουν τη ζακετούλα τους. Αυτή η εποχή είναι η τέλεια.
Εγώ φαντάζομαι το «ιδανικό» για μένα ως εξής: από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο Μέση Ανατολή (Η.Α.Ε., Σαουδική Αραβία, όπου έχει δουλειά) και Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο Ελλάδα, 12 στα 12 με full ηλιοφάνεια, σχεδόν όλο το χρόνο χωρίς πανωφόρια και χοντρά ντυσίματα, χωρίς αλυσίδες/αντιψυκτικά στ' αμάξι, χωρίς έξοδα θέρμανσης, full outdoor δραστηριότητες χωρίς καιρικά παρατράγουδα, full κόσμος να κυκλοφορεί έξω και στις παραλίες να λιάζεται και να ευχαριστιέται το κλίμα κ.ο.κ.

Πρακτικά είναι αδύνατο να ζεις όλο το χρόνο σε κλίμα φθινοπωρινό/ανοιξιάτικο (δεν παίζει αυτό σε καμία χώρα του κόσμου), οπότε δεν έχει νόημα να το συζητάμε σ' αυτή τη βάση...

Τελευταία επεξεργασία:

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 6.156 μηνύματα.

μήπως έχεις καμια χαμηλη βιταμινη D ;

Εγω πάντως με κοντομανικα κυκλοφορω ακομα , τόσο μεγαλη διαφορα θερμοκρασιας εχει πανω ; :popeanim:

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

μήπως έχεις καμια χαμηλη βιταμινη D ;
Τι να σου πω, μπορεί, θα πάω να κάνω εξετάσεις καλού κακού!
Εγω πάντως με κοντομανικα κυκλοφορω ακομα , τόσο μεγαλη διαφορα θερμοκρασιας εχει πανω ; :popeanim:
Εννοείται, καμία σχέση Αθήνα με Θεσσαλονίκη ειδικά από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο (εμείς π.χ. συνήθως από αρχές/μέσα Οκτωβρίου βάζουμε τα μπουφάν)...

Grand Duchess

Διακεκριμένο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.660 μηνύματα.
πρακτικά δε θα χρειαστεί να βγεις σε μη κλιματιζόμενο χώρο για παραπάνω από λίγα λεπτά (π.χ. για μπάνιο πάνε σε πισίνες κλιματιζόμενες, εστιατόρια cafe bars clubs κ.λπ. όλα μέσα σε ξενοδοχεία/malls κλιματιζόμενα με διαδρόμους
Εκτός αν δουλεύεις σε εξωτερικό χώρο εκεί rip.

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Grand Duchess

Διακεκριμένο μέλος

σκέψου το και χρονικά, τι προτιμάς, 2-3 μήνες ηλιοφάνειας κι ακραίας ζέστης και 9-10 μήνες ηλιοφάνειας
Το μεσοανατολίτικο κλίμα δεν έχει μόνη ακραία ζέστη έχει και σκόνη, η οποία κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Σκέψου πως είναι η Κύπρος τα καλοκαίρια αλλά 100 φορές χειρότερη.
Οπότε όχι δεν θα το άντεχα η αλήθεια είναι, μου αρέσει τρελά και το χιόνι και το κρύο και η βροχή (όταν είναι σπιτι:P). Εδώ αρχίζω και τρελενομαι από τον Απρίλιο μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου εδώ που δεν βλέπω ούτε μια βροχή 😂

αλλά όχι αυτό το πράγμα να ψάχνουμε μια βδομάδα ήλιο και να μη τον βρίσκουμε και να κάνει π.χ. 7 βαθμούς το βράδυ αρχές Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη!
Τόσο κρύο είχε σε εσάς; Ενδιαφερον.
Δεν πειράζει το βράδυ τουλάχιστον είσαι σπιτι εκτός αν είσαι σε έξοδο, χωρίς μπουφάν δεν γίνεται.

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Το μεσοανατολίτικο κλίμα δεν έχει μόνη ακραία ζέστη έχει και σκόνη, η οποία κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Σκέψου πως είναι η Κύπρος τα καλοκαίρια αλλά 100 φορές χειρότερη.
Ναι ρε συ κι οι παραλίες γίνονται σα βάλτοι κ.λπ. εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι αυτό δεν κρατάει όσο π.χ. το ετήσιο άσχημο κλίμα Γερμανίας ή Ολλανδίας που είπα προηγουμένως (μην πάω πιο πάνω Δανίες Σκανδιναβίες κ.λπ. εκεί είναι ν' αυτοκτονείς) κι ακόμη κι εκείνες τις μέρες τουλάχιστον αν ανοίξεις το παράθυρό σου θα μπει φως!

Grand Duchess

Διακεκριμένο μέλος

χωρίς έξοδα θέρμανσης, full outdoor δραστηριότητες χωρίς καιρικά παρατράγουδα, full κόσμος να κυκλοφορεί έξω
Έχεις έξοδα κλιματισμού ομως :P όσο για τις outdoor δραστηριότητες δεν παλεύονται μετά τον Ιούνιο, η ζέστη είναι υπερβολική. Σε εσάς πάνω βέβαια είναι πιο δροσερό το καλοκαίρι, εδώ κάτω σε εμάς είναι βασανιστήριο.

Ναι ρε συ κι οι παραλίες γίνονται σα βάλτοι κ.λπ. εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι αυτό δεν κρατάει όσο π.χ. το ετήσιο άσχημο κλίμα Γερμανίας ή Ολλανδίας που είπα προηγουμένως (μην πάω πιο πάνω Δανίες Σκανδιναβίες κ.λπ. εκεί είναι ν' αυτοκτονείς) κι ακόμη κι εκείνες τις μέρες τουλάχιστον αν ανοίξεις το παράθυρό σου θα μπει φως!
Ναι εδώ έχεις δίκιο.
Η Γερμανία παλεύεται κάπως, εγώ αυτό που δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω πως το αντέχουν, είναι το σκανδιναβικό κλίμα.
Φεύγεις το πρωί στην δουλειά με σκοτάδι, και γυρνάς πάλι με σκοτάδι, έχει ηλιοφάνεια μόνο 4 ώρες την ημέρα.
Κατάθλιψη.

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Τόσο κρύο είχε σε εσάς; Ενδιαφερον.
Θυμάμαι και τη μέρα, Πέμπτη 2 Οκτωβρίου το βράδυ, τραγικό!
Έχεις έξοδα κλιματισμού ομως :P
Ναι αλλά πολύ πιο οικονομικά/αποδοτικά/ποιοτικά δροσίζεσαι, παρά ζεσταίνεσαι!;)
όσο για τις outdoor δραστηριότητες δεν παλεύονται μετά τον Ιούνιο, η ζέστη είναι υπερβολική. Σε εσάς πάνω βέβαια είναι πιο δροσερό το καλοκαίρι, εδώ κάτω σε εμάς είναι βασανιστήριο.
Δε λέω για το καλοκαίρι (που έτσι κι αλλιώς θα πας είτε σε νησιά είτε σε φαράγγια κ.λπ. οπότε σκασίλα σου), λέω για το χειμώνα που θα κανονίσεις π.χ. 10 εκδρομές κι οι μισές θ' ακυρωθούν λόγω καιρικών συνθηκών!

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.882 μηνύματα.
Τι να πει η αδερφή μου που μετανάστευσε στο Εδιμβούργο.Ναι μεν δε έχει καιρό Σκανδιναβίας αλλά βρέχει πολύ εκεί. Της αρέσει ο βροχερός καιρός λέει, το καλοκαίρι έκανε μπάνιο στη θάλασσα με 20-25 βαθμούς το πολύ τις καλές μέρες.
Η μάνα μου έχει πει ότι αν γυρίσει Ελλάδα θα δυσκολευτεί αρκετά με τη ζέστη εφόσον έχει συνηθίσει εκεί.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 34.726 μηνύματα.
ούτε εγώ μπορώ το κρύο και αυτή τη μαυρίλα, ολο τον χειμώνα περιμένω να έρθει η άνοιξη και το καλοκαίρι.

Δεν τη παλεύω με τίποτα όμως, υποφέρω
Εγώ αντιθέτως σιχαίνομαι τον ήλιο και το φως. Είμαι παιδί της νύχτας και του σκότους. Έχω πάρει βαριές κουρτίνες που κρατάνε έξω το φως, δεν το αντέχω καθόλου.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.399 μηνύματα.
Προσωπικά μου αρέσουν όλες (σχεδόν) οι εποχές, αλλά περισσότερο η άνοιξη και η αρχή του καλοκαιριού, που δεν έχει πιάσει ακόμα η πολλή ζέστη. Είναι ό,τι ομορφότερο η αναγέννηση που βιώνει η φύση (τη βιώνουμε κι εμείς), ότι ανοίγει ο καιρός και μεγαλώνει η μέρα. Έχεις περισσότερη όρεξη για τα πάντα. Επίσης, το βραδινό ποτάκι μετά τη δουλειά (αν δουλεύεις απόγευμα) είναι ο,τι καλύτερο το καλοκαίρι.

Δεν μου αρέσει Ιούλιος - Αύγουστος στην πόλη, που βράζουν τα τσιμέντα, γι'αυτό κανονίζω πάντα διακοπές, τουλάχιστον ένα δεκαήμερο και όσα σκ μπορώ παραπάνω. Σε νησί/παραθαλάσσια περιοχή δεν τον νιώθεις τον καύσωνα, είναι άλλη φάση... Χειμώνα γουστάρω τρελά όταν χιονίζει. Φθινόπωρο δεν με τρελαίνει, ένα παραπάνω λόγω της μηχανής όπου η οδήγηση με βροχή είναι ανυπόφορη και επικίνδυνη.

Εγώ στη μηχανή είμαι με μπουφάν, κασκόλ και γάντια από αρχές Οκτώβρη, κανονικά σίγουρα φούτερ, το πρωί και μπουφάν.

dum dum boy

Περιβόητο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.292 μηνύματα.
αυτη τη στιγμη στο γραφειο εχω 21°C και ειμαι με κοντομανικο.

ανοιξη και φθινοπωρο με αυτες τις θερμοκρασιες ειναι το ιδανικο για μενα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια