Η εφαρμογή του κομμουνισμού

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,332 μηνύματα.
Το 71% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει ΣΗΜΕΡΑ με λιγότερα από 10 δολάρια τη μέρα. Socialist broke?
Οι Καπιταλιστικες χώρες (Δυση) ζουν με πάνω από 25.000 τον χρόνο άρα η διαφορά είναι εμφανής!! Πχ
US GDP per Capita= 62.000$
Canada GDP per Capita= 50.000 $
UK GDP per Capita= 44.000$
Και πόσες άλλες που έχουν παρόμοιο επίπεδο.

Socialist Paradise...
China GDP per Capita= 11.000$
Russia 10.000$
Cuba 9.500$
Ukraine 4.500$
 

grtt

Δραστήριο μέλος

Ο grtt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 425 μηνύματα.
Καλές είναι οι προθέσεις, μια και ο Μαρξ μάλλον καλές προθέσεις είχε και ήταν ειλικρινής σε αυτά που έγραφε, αλλά στην πράξη αυτές όχι μόνο δεν είναι αρκετές αλλά αποδείχθηκαν ουτοπία.
Η εφαρμογή αυτού που ονομάστηκε "υπαρκτός σοσιαλισμός" ή κομμουνισμός όχι μόνο δε σήμαινε βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των χωρών αυτών αλλά το αντίθετο. Τα καθεστώτα αυτά απέτυχαν διότι:
1) Υπήρχε παντελής έλλειψη δημοκρατίας. Ακόμα και τα καλύτερα καθεστώτα στον κόσμο να ήταν, ε, ο κόσμος θέλει να μπορεί να μιλάει χωρίς να φοβάται ότι θα βρεθεί σε μπουντρούμια φυλακών, σε γκουλάγκ, στη Σιβηρία ή ακόμα χειρότερα, θα εκτελεστεί. Λόγω της έλλειψης δημοκρατίας οι κυβερνήσεις των κρατών αυτών έγιναν "καθεστώτα" ίδια ή χειρότερα από τις στρατιωτικές δικτατορίες άλλων χωρών.
2) Αγνόησαν τις βασικές ανάγκες του λαού.. Ο λαός θέλει να φάει, δε θέλει να περιμένει όλη μέρα για να ψωνίσει λίγα πράγματα που τα ψωνίζεις στις χώρες της Δύσης σε 5 λεπτά. Θέλει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο χωρίς να περιμένει δεκαετίες (δεν είναι υπερβολή αυτό) για να πάρει μια σακαράκα σε σχέση με τα δυτικά μοντέλα. Θέλει να διασκεδάσει λίγο.

Τα περισσότερα από αυτά τα καθεστώτα διαλύθηκαν εκ των έσω, από τον ίδιο τον λαό που δεν άντεχε άλλο τη φτώχεια και την καταπίεση. Διαλύθηκαν διότι αφαίρεσαν από τον λαό την ελπίδα. Διότι μπορεί να υπάρχουν ανισότητες στα καπιταλιστικά καθεστώτα, αλλά στα κομμουνιστικά όλοι ήταν ίσοι στη φτώχεια (πλην της κομματικής νομεκλατούρας). Όταν δεν έχεις να ελπίζεις ότι θα εξοικονομήσεις κάποια χρήματα να αγοράσεις ένα καλύτερο σπίτι, ένα καλύτερο αυτοκίνητο, να πάρεις κάτι που σου αρέσει, να αναδειχθείς στο χώρο εργασίας σου σε μια δουλειά που σου αρέσει και δεν έχει επιλέξει το καθεστώς, τότε γιατί ζεις; Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές από αυτές τις χώρες τα ποσοστά αλκοολισμού ήταν πολύ υψηλά καθώς ήταν η μόνη διέξοδος "διασκέδασης".
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top