Τελικά έχουμε το δικαίωμα επιλογής? Το μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο τι ρόλο παίζει στο όλο θέμα? Είναι όλα σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα ή μιλάμε για τον απόλυτο προσηλυτισμό?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ALEX_
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
billthevampire
Εκκολαπτόμενο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Arty2
Εκκολαπτόμενο μέλος

Και όσο για το Σύνταγμα, αυτό και αν είναι δεμένο με το Χριστιανισμό...
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Μάλιστα αν κάποια στιγμή (ειδικά μέσα στο σχολείο) αν επιλέξεις κάτι διαφορετικό, αμέσως περιθωριοποιείσαι και το άσχημο είναι όχι από τους συμμαθητές αλλά από τους καθηγητές τους ίδιους.
Χαρακτηριστηκό παράδειγμα, όταν άρχησα τις ερωτήσεις σε μια καθηγήτρια Θρησκευτικών που είχα κάποτε, έμπλεξα, αφού με πέταγε έξω με το παραμικρό και με είχε στην μπούκα! Γενικά είμουν μόνιμα ένοχος για οτιδοίποτε!!!
nv
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Founes:Θα συμφωνήσω με τα περί επίσημης θρησκείας του κράτους και πως θα πρέπει να δίνετε ίσως μεγαλύτερη βαρύτητα στον χριστιανισμό αλλά με αυτόν τον τρόπο που γίνετε εδώ δεν σου δίνεται το περιθώριο της επιλογής.
Μάλιστα αν κάποια στιγμή (ειδικά μέσα στο σχολείο) αν επιλέξεις κάτι διαφορετικό, αμέσως περιθωριοποιείσαι και το άσχημο είναι όχι από τους συμμαθητές αλλά από τους καθηγητές τους ίδιους.
Χαρακτηριστηκό παράδειγμα, όταν άρχησα τις ερωτήσεις σε μια καθηγήτρια Θρησκευτικών που είχα κάποτε, έμπλεξα, αφού με πέταγε έξω με το παραμικρό και με είχε στην μπούκα! Γενικά είμουν μόνιμα ένοχος για οτιδοίποτε!!!
χιχιχι! Μου θύμισες τον αδερφό μου που στο λύκειο είχε ένα παπά (νομίζω) που του έκανε θρησκευτικά, και ο αδερφός μου -ως αντιδραστικό και διερευνητικό πνεύμα που παντα είναι- στο μάθημα τον έπρηζε με ερωτήσεις που ο καθηγητής δεν μπορούσε να απαντήσει... έγινε μια φορά, δυο φορές, στο τέλος για να γλυτώσει ο καθηγητής το ρεζίλεμα του έλεγε:" Μετά το μάθημα παιδί μου οι απορίες". και φυσικά μετά το μάθημα πήγε να φύγει "βιαστικά" αλλά ο αδερφός άρχισε να τον ακολουθεί σε όλο το σχολείο επιμένοντας να πάρει απάντηση. Στο τέλος ο κακομοίρης καθηγητής κλείστηκε στο γραφείο του και νόμιζε οτι γλύτωσε αλλά που... Μπούκαρε ο αδερφός μου ρωτώντας "αν και γιατί υπάρχει θεός και πως αποδεικνύεται" και άλλα τέτοια....

Rattlehead
Δραστήριο μέλος

nv και εγώ είχα τις απορίες μου, πολλές και δύσκολες και ξέρεις τι μου κόστισε??? Πάρα πολλές μονόωρες με το καλημέρα-καλησπέρα και ενα 2ήμερο υποχρεωτικών διακοπών!
αυτό που θέλω να θήξω περισσότερο είναι όχι το πρόβλημα τόσο πολύ, όσο τα αίτια αυτού...
]ifrit[
Περιβόητο μέλος

Arty2
Εκκολαπτόμενο μέλος

Άσχετα όμως απο το τι δηλώνουν, παντρεύονται με θεησκευτικό γάμο και βαφτίζουν τα παιδία τουςοι περισσότεροι πια στις ηλικίες 15-25 δηλώνουν άθεοι

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν τα κότσια για κάτι τέτοιο, και όντως στην ελληνική κοινωνία υπάρχει μια τάση να σχολίαζουν το διαφορετικό... Κάτι τέτοιο πιστεύω ότι θα αργίσει να γίνει ...Αρχική Δημοσίευση από Arty2:Άσχετα όμως απο το τι δηλώνουν, παντρεύονται με θεησκευτικό γάμο και βαφτίζουν τα παιδία τους![]()
drunk
Εκκολαπτόμενο μέλος

ή
και επειδή σα λαός μας αρέσουν τα πανηγύρια

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.