Οταν λέμε οτι η Θρησκεία είναι έλεγχος των μαζών σε τι ακριβως ελεγχει τον κόσμο.Μήπως είναι κανενα μαγικο βιβλίο με ξόρκια όπου αναφερεις κάποιες λέξεις και ελεγχεις το μυαλό του άλλου?
Νομίζω ότι αυτα γίνονται μόνο στις ταινίες.Τωρα οσον αφορα τον Χριστιανισμό πάντως δεν νομίζω πως ο Χριστός εχει λόγο να εξαπλωσει τον Λογο Του στον Πλανητη ωστε να ελέγχει τον κόσμο και να τον ωθει σε εγκληματικές συμπεριφορές.
Γενικά οι Απαντησεις περι ελέγχου των μαζών είναι δηλώσεις απο Αθεους και οπαδούς άλλων Θρησκειών ωστε να προβάλλουν στον κόσμο το δικό τους Αλάθητο.
Παντως επειδη όλες οι Θρησκείες δεν διδάσκουν τις ίδιες Αλήθειες και κυρίως οι Πολυθεϊστικές οπου στα αρχαία χρόνια γινόντουσαν τελετές Θανάτου και σκοτωναν χιλιάδες Ανθρώπους δεν νομίζω πως είναι σύμφωνες με τον Χριστιανισμό σε πρώτη φάση.
Δεν νομίζω σε δεύτερη φάση ότι μπορεί τετοιες πουλθεϊστικές και ανόητες Θρησκείες να επηρεάζουν τον κόσμο και να τον ωθούν σε εγκληματικες και απαράδεκτες συμπεριφορες.Βεβαια υπάρχουν και εξαιρετικές αλλα λίγες ευτυχώς περιπτώσεις παγανιστων οπαδων που προσευχονται στο Ονομα κάποιας Φυσικής Θεότητας και πιο απλά ενός Φυσικού Φαινομένου.
Επιπλεόν ανεξάρτητα αν υπάρχουν οι τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές Θρησκείες που επηρεάζουν ακομα και τωρα τον κόσμο ο Χριστιανισμός,ο Ισλαμισμός και ο Ιουδαϊσμός δεν νομίζω πως οι δυο Θρησκείες του Ισλαμισμου και του Ιουδαϊσμου συμβαδίζουν με τον Χριστιανισμό.
Πρωτα απο όλα οι δυο Αυτες Θρησκείες ως κοινο τους γνωρισμα με τον Χριστιανισμό εχουν τον ίδιο Θεό.Σε κάποιες περιπτώσεις το Ονομα Γιαχβε νομιζω ότι αναφέρονται και στις Τρεις Θρησκείες.
Παντως υπαρχουν βασικές διαφορες οι οποίες αποδεικνύουν ότι ειναι εντελώς αντίθετες με τον Χριστιανισμό.
Η πρώτη διαφορά είναι οτι δεν αποδέχονται οι Ισλαμιστες ότι ο Χριστός ειναι ο Μονογενής Υιος του Ζωντος και Αληθινού Θεού.Αναφερουν στην Βίβλο του Κορανίου τον Χριστό ως έναν Μεγάλο Προφήτη αλλα όχι οτι είναι ο Υιός του Θεού.
Δευτερη Αναφορά οσον αφορα την Ανθρωπινη Φυση του Χριστού θεωρούν ότι ο Χριστός επειδη γεννήθηκε ως Ανθρωπος σημαίνει για τους Ισλαμιστές οτι είναι όπως και τα υπόλοιπα πλασματα ένα κτίσμα.
Τρίτον δεν αποδεχονται οτι ο Ενας και Αληθινός Θεός είναι Τριακος.Τριαδικός Θεός σημαίνει ότι είναι Κοινωνία Προσωπων και αυτη η Τριαδική Αγάπη διαχεται και στο Σύμπαν και στα κτίσμα.Στο Κοράνι παρουσιάζουν ενα Θεό ο οποίος εχει μόνο Πρόσωπο και δεν έχει στην Θεία Φύση Του κανεναν Υιο και Αγιο Πνεύμα.
Τέταρτη περίπτωση το Αγιο πνεύμα το Θεωρουν και οι Ισλαμιστες και οι Ιουδαϊοι ως μια Αοριστη και Απρόσωπη Δύναμη η οποία ωστόσο προέρχεται απο τον Θεό.Μονο που το Αγιο Πνεύμα στον Χριστιανσμο είναι το Τρίτο Πρόσωπο της Τριαδικής Θεότητας και είναι όλος Θεός.Είναι μερος της Θεϊκής Φύσης και ταυτόχρονα όλος Θεός και είναι ενας Ζωντανός και Αληθινός Θεός της Τριαδικής Θεότητας.
Επιπλέον όσον αφορα τον Ισλαμισμό και απο όσο ξέρω επιτρεπεται να παντρευόμαστε τρεις και τέσσερις γυναίκες.
Ο Χριστιανισμός λέει να παντρευτείς μια γυναίκα.Βλέπουμε λοιπον τρεις μονοθεϊστικές Θρησκείς όπου παρουσιάζουν διαφορές και Υπερβολές σε σχέση με τον Χριστιανισμό που δίνει φανερές και σαφείς οδηγίες Αγάπης.
Επομένως η Αληθινή Θρησκεία Αγάπης του Χριστιανισμού δεν νομίζω οτι φανατιζει και οτι ξεσηκώνει τον κόσμο σκοτώνοντας άλλο κόσμο.
Εκτος και αν Φίλτατοι μου μιλάμε για τις Χριστιανικές αιρέσεις οπου εκεί όντως και στην πραγματικότητα μιλάμε για φανατικούς και Αρρωστους Ανθρώπους.