Η μετανάστευση και η ενσωμάτωση στην κοινωνία

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Βρηκα ενα πολυ ωραιο θεμα για συζητηση, επικαιρο ναι καθως η μεταναστευση ειναι φαινομενο παγκοσμιο.
Η μετανάστευση αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο το οποίο διαφοροποιείται από κοινωνία σε κοινωνία και από εποχή σε εποχή κατασκευάζοντας παράλληλα και τις ιδιαίτερες στάσεις του πληθυσμού απέναντι στους μετανάστες.
Μια πραγµατικότητα ζωντανή και συνεχώς
µεταλλασσόµενη, η οποία έχει επηρεάσει τις δοµές της ελληνικής κοινωνίας. Το
έντονο µεταναστευτικό ρεύµα των τελευταίων χρόνων προς τη χώρα µας
σηµατοδοτεί µείζονες αλλαγές την ελληνική κοινωνία, οι οποίες επηρεάζουν την σύνθεση του πληθυσµού, την αγορά εργασίας, τις κοινωνικές αντιλήψεις και το
πολιτισµικό της µωσαϊκό. Οι αλλαγές αυτές στις κοινωνικές δοµές, τις οποίες βιώνει
σήµερα η Ελλάδα, έχουν επηρεάσει νωρίτερα άλλες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες λογω της ιστορίας τους και των πολιτικών και οικονοµικών συνθηκών τους, έχουν κληθεί να διαχειριστούν το φαινόµενο της µετανάστευσης δεκαετίες πριν.
Πώς «ενσωματώνεται» ένας μετανάστης στην κοινωνία αποτελεσματικα?
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν ενσωματώνονται, πολύ απλά. Η κουλτούρα μέσα στην οποία γεννιόμαστε και μεγαλώνουμε παίζει τεράστιο ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα μας και από ένα σημείο και μετά γίνεται κομμάτι του εαυτού μας. Ένας Έλληνας που φεύγει στα 30 του και πηγαίνει στην Αμερική δεν πρόκειται να γίνει Αμερικάνος. Πάντα Έλληνας θα είναι στην κουλτούρα και την νοοτροπία. Ο μόνος τρόπος να αλλάξει είναι αν σιχαίνεται για κάποιο λόγο την λόγο την ντόπια κουλτούρα του, δεν αισθάνεται καμία σύνδεση μαζί της και τον τραβάει για κάποιο λόγο η κουλτούρα του ξένου τόπου, οπότε πάει εκεί με την διάθεση και την προδιάθεση να την ασπαστεί και να διαχωριστεί με οτιδήποτε τον κρατά συνδεδεμένο με την προηγούμενη. Αλλά αυτού του είδους οι μετανάστες αποτελούν μια τραγικά μικρή μειοψηφία.

Ο μέσος μετανάστης φεύγει στο εξωτερικό για οικονομικούς λόγους και φέρνει συνεπώς στον νέο τόπο την δική του κουλτούρα. Όσο πιο αβοήθητος από το κράτος εκεί που θα πάει τόσο περισσότερο έχει ανάγκη την τοπική κοινωνία και τόσο περισσότερο θα εξαναγκαστεί να προσαρμοστεί στα θέλω της ξένης κουλτούρας και να αφομοιωθεί έως ένα βαθμό. Αντίθετα όσο περισσότερη βοήθεια έχει από τον κρατικό μηχανισμό τόσο περισσότερο θα γκετοποιηθεί, θα στραφεί προς άλλους συμπατριώτες του και θα διατηρήσει (και προπαγανδίσει) τη δική του κουλτούρα.

Πολυπολιτισμικές κοινωνίες δεν λειτουργούν και δημιουργούν ένα σωρό προβλήματα, ειδικά όταν οι πολλές κουλτούρες θέλουν να μοιράσουν την κρατική πίτα.
 

taketrance

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο taketrance αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,031 μηνύματα.
Τα αποτελεσματικά μέτρα ενσωμάτωσης είναι να μειωθούν οι μετανάστες ελληναρες του «σαν την Ελλάδα πουθενά» και μετά μια χαρά ενσωμάτωση θα υπάρχει. Βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να περάσει 1-2 φορές ο άνθρωπος τα σύνορα της χώρας του η έστω του νομου του πριν μεταναστεύσει για να έχει πάρει μια ιδέα ότι υπάρχει κι έξω κόσμος.

Το αντίστοιχο και για τις άλλες εθνικότητες.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,628 μηνύματα.
άλλο ο εποικισμός άλλο η μετανάστευση. Έχει μία μεγάλη διαφορά. Στην Ελλάδα και την Ευρώπη συμβαίνει το πρώτο.

Στα υπόλοιπα με κάλυψε απόλυτα ο hack3r. Μετανάστης πρώτης γενιάς ΔΕΝ γίνεται μέλος ξένης κουλτούρας αν ο ίδιος δεν το θέλει. Το πολύ πολύ σε χώρες με αυστηρή τήρηση των νόμων να μη μπορούν μερικοί να κάνουν τις καγκουριές τους που κάνουν στην χώρα τους. Δεν είναι τυχαίο που σε Γερμανία, Σουηδία κλπ ο ατίθασος Ελληνάρας γίνεται αρνάκι. Εννοείται, με το που πατάει ξανά η ρόδα σε ελληνικό χώμα γίνεται πάλι κάφρος.
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Εγω πιστευω ειναι αναλογα τα ατομα τι πιστευουν και ποσο απελευθερωμενα ειναι αν θελετε σε εννοιες τετοιες ,φυσικα και υπαρχει και μια χωρα προελευσης με μια κουλτουρα αλλα οσο περνανε τα χρονια και οι γενιες καπως χανεται και ξεβγαζεται αν θελετε η εμμονη του ατομου με οσα φερνει μαζι της μια χωρα προελευσης,παρτε για παραδειγμα τους σημερινους Ελληνοαμερικανους,δεν μοιαζουν σε τιποτα στους παππουδες προπαππουδες που πηγαν Αμερικη,ξερουν οτι εχουν ενα μακρινο συγγενη απο Ελλαδα,αλλα ολος ο τροπος ζωης τους κλπ γλωσσα κλπ ειναι αμερικανικος.
Αναλογα τα ατομα βεβαιως γιατι βλεπουμε και καποιους να ακουν καζαντζιδη και να εχουν ενα κομπολοι συχναζοντας σε καφενεια.Θελω να πω τι κουβαλαει ο καθενας και τι βγαζει στη ζωη του και τι εκφραζει και τι τον εκφραζει ε διαφερει.
Δεν συμπεριφερονται ολοι το ιδιο.
Για παραδειγμα ηξερα Αιγυπτιους που εμεναν στην παλια μου γειτονια,αυτοι ειχαν ερθει απο χρονια Ελλαδα ζουσαν εργαζονταν τα παιδια τους αμα τα εβλεπες ηταν σαν ελληνακια δεν διεφεραν απο τα ελληνακια σε κατι.
Επομενως μπορει η καθε χωρα να εχει κανει προγραμματα ενσωματωσης δηλαδη σχολεια,παροχες κλπ ομως ειναι τα ιδια τα ατομα ποσο θελουν να ενσωματωθουν,σαφως δε λεμε να χασουν τις συνδεσεις με τις παραδοσεις τους,αλιμονο ο καθε λαος εχει τη δικη του κουλτουρα και αυτο ειναι ελευθερια πρωτα απολα.
Αλλα να υπαρχει και μια αμοιβαιοτητα και ενας σεβασμος αν θελετε στην χωρα που μενουν που κατοικουν,ισα δικαιωματα βεβαιως αλλα και υποχρεωσεις να υπαρχει μια ομαλοτητα γενικα.
Βεβαια και που δεν γινεται και γιαυτο μερικοι ριζοσπαστικοποιουνται και εκδηλωνουν ακραιες συμπεριφορες.
Ομως δεν ειναι ολοι το ιδιο.Αναλογα τα ατομα ναι.
 

Cody

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Cody αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 958 μηνύματα.
Για να ενσωματωθούν πρέπει να ανήκουν και στον δικό μας πολιτισμό και τρόπο ζωής. Σκεφτείτε το ανάποδα, μπορείτε να ενσωματωθείτε εσείς σε μια ακραία ισλαμική κοινωνία;

Γι' αυτό και προσωπικά αποφεύγω να χρησιμοποιώ τον όρο "πολυπολιτισμικότητα", γιατί δεν μπορούν διαφορετικοί πολιτισμοί να συνυπάρξουν σε μια κοινωνία, πχ. η δύση μαζί με την κλειτοριδεκτομή, την νόμιμη πολυγαμία, την σφαγή αλλόθρησκων/απίστων κ.α.

Πολυφυλετικότητα μπορεί να υπάρξει, με βασικό κριτήριο τις κοινές αξίες, όπως ήδη υπάρχει σήμερα καθώς ζούμε με Αλβανούς, Τούρκους, Σλάβους που αποδέχονται την ελληνική πραγματικότητα, μιας και δεν διαφέρει και πολύ από την δική τους (εξαιρέσεις υπάρχουν εννοείται, αλλά αφορά το άτομο όχι την εθνικότητα).
 

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Η ενσωμάτωση τους, εξαρτάται και απο τις αποσκευές τους.
Αν κουβαλάνε και τους Νόμους τους, τότε σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ενσωματωθούν.
Δείτε τι συμβαίνει σήμερα στην Αυστραλία η οποία αντιμετωπίζει το θέμα της "Σαρία".
Δεν είναι δυνατό η Ευρώπη, απο τη μια να μας υποχρεώνει να σεβαστούμε τους Νόμους της ( που είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα-υποχρέωση η λειτουργία εντός της Ευρωπαϊκής Νομοτέλειας) και απο την άλλη να φλερτάρει με την μετανάστευση της "Σαρία" εντός της επικράτειας της.

Είναι σαν να λέμε, κατάληψη της Ευρώπης, σε αρχικά απειροελάχιστο ποσοστό, συν τω χρόνω όμως, το ποσοστό αυξάνει και κάποια στιγμή αρχίζει και προκαλεί, αναπόφευκτα συγκρούσεις.
Το κακό έχει αρχίσει και όλα είναι ζήτημα χρόνου.

Και ΝΑΙ! λυπάμαι τους ανθρώπους που γίνονται εργαλεία σε μια τέτοια "Πολιτισμική Επίθεση".
Ομως και να είχα τα μέσα και να ήθελα να τους βοηθήσω. Και να ήθελα να τους εντάξω στην κοινωνία μας, είμαι απλά εκτός παιχνιδιού.
Δεν επιτρέπεται να επηρεάσουμε τέτοιες διαδικασίες.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top